Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Swiecino 2007
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Stron: 1, 2, 3
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Glina powinna byæ, rozmawia³em z wejherowskimi kawa³ czasu temu. Piec postawiæ nam musowo, w koñcu trzeba rozwijaæ kucharkom i czeladzi warsztat pracy :D Pozdrawiam
Gwyn
EwKa
Za wklad w rozwoj kucharzenia dziekuje jako Kuechenhilfe-piec wykorzystamy niecnie i niezaprzeczalnie! Czy ktos z Dowodztwa wie moze ile osob bylo na Swiecinie rok temu i na ile osob pisac menu?
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Tu ju¿ Tunia jest Oberkuechenfuehrer, zna ilo¶ci, poda³a te¿ ju¿ ilo¶ci produktów do zamówienia. Szczegó³y kucharzenia w rêce Tuni oddawam w pe³ni, dostosowuj±c siê do tej¿e wymagañ i zamówieñ. Pozdrawiam
Gwyn
Czarny
Haj
Ok, chcia³em zapytaæ, czy Jenna bêdzie, ale z dobrze poinformowanych ¼rode³ ¿em siê dowiedzial, ¿e Jenny nie bêdzie, ale za to Tunia bêdzie ( tylko proszê mnie ¼le nie zrozumieæ, bo bêdê mia³ przer±bane ) A jak sie komus nie podoba to w[beeep] I tyle Off topic jak c[beeep] wiêc mo¿na na mnie na[beeep]iæ , jak kto¶ czuje potrzebê
to nara
Igor Weso³owski
hej
Skoro w temacie imprezy lubelskiej pad³ pomys³ rekrutacji ewêtualnych drabantów smile.gif do RPK na imprezach, to mo¿e by zaci±g i przegl±d ewêtualnych rekrutów zrobiæ jako czê¶æ inscenizacji ¦wieciñskiej a przedewszystkim og³osiæ zaci±g w czê¶ci dostêpnej wszystkim frehowiczom,
coby ludkowie chc±cy do³±czyæ mieli czas siê zdecydowaæ i przygotowaæ.
Pzdr Igor
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Dobrze Pan kombinujesz. Michale? Bannerek rekrutacyjny? Herr Rothmagister? Uwagi, zalecenia?
Pozdrawiam
Gwyn
Micha³ ¯elazo
Nie ma problemu.

Co ma siê na nim znale¼æ ? Poproszê kilka propozycji, najlepiej z fotkami w du¿ych rozmiarach i czas do przysz³ego tygodnia, bo teren mam szkolenie po 8 godzin dziennie i wracam wypruty...

Pozdr.
M.
Igor Weso³owski
Hej
Mo¿e: Wst±p do Roty zwiedzisz obce kraje i poznasz wielu interesuj±cych ludzi a tak¿e spalisz im domy icon_mrgreen.gif
Pzdr Igor
Czarny
He he znowu musze na[beeep]ic glupot
A moze: Wstap do Roty - nigdy nie wytrze¼wiejesz a na kampaniach nadupczysz sie ile dusza zapragnie ( w pakiecie rozszerzonym palenie koscio³ów i wypruwanie flaków judeo-chrzescijanskim zdrajcom )
Przesadzilem? Pewnie jo, ale ekipa jest przyzwyczajona do moich bzdetow i ma to gdzies wiec jest ok smile.gif
Micha³ ¯elazo
A mo¿e damy zdjêcie Seby i podpis: "zaci±gnij siê, a bêdziesz tak wygl±da³" ?? icon_mrgreen.gif

A tak serio, proszê o jakie¶ propozycje i przede wszystkim - fajne zdjêcia.

Pozdr.
M.
Czarny
Micha³, chcesz naród naprawiæ ?
Kazimierz
Chwila nudy + piêæ minut w paincie = TAKIE CU¦ (ZNACZY SIÊ KLIKNIJ smile.gif ).

Do zobaczenie najpó¼niej na ¦wiecinie!
Zbigniew Tomicki
OK, zdecydowanie bede, juz myslalem ze impreza D-Day Hell bedzie w tym samym terminie ale jest tydzien pozniej, jako ze nie jestem uzbrojony, bede pomagal w kuchni.
Cedric
ej lepiej Rota wejdzie W ciebie smile.gif
Kazimierz
Nie no, ju¿ nie chcia³em modyfikowaæ istniej±cego has³a. A do koncepcji graficznej przyda³by siê tu gdzie¶ jeszcze motyw szarszuna icon_wink.gif
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Ja gdzies slyszalem cos takiego: "Zostan zolnierzem, poznaj ciekawych ludzi - i zabij ich" smile.gif Moze sie nada? ;)
Micha³ ¯elazo
Zdjêcia proszê, zdjêcia smile.gif

Pozdr.
M.
EwKa
Ja przepraszam ale na Forum zdjecia (z tegorocznego Gniewu) zamiescili i Zbigniew i Narmo i Wojtek. Wystarczy sie dopytac o copyright i rozdzielczosc.
Adam
Tak sie mi sie wzielo i jakos napisalo. Glupawe, ale co tam:

"Mowią żeś Ultras? Mowią, żeś Mrok?
Wstąp do Roty - nie badź Ćwok.
Zabawa przednia przez caly rok.
Przygotuj ciuchy - do Roty Wstąp..."

Noi mozna by tu dac kilka szczegolowych infromacji o podstawowych wymaganiach jakie musi spelnic delikwent...
Zdjecie Kacpra z wycelowana reka byloby niezle, ale lepiej, gdyby bylo oryginakne, a nie przerabiane... Czy ktos moze sfotografowac naszego "Gófnego" w odpowieniej pozie?
Kazimierz
Ale¿ oczywi¶cie, ¿e zdjêcie Kacpra musi byæ oryginalne - ten mój plakacik to tylko radosna twórczo¶æ ;)

Zdjêæ z musztry i innych "promocyjnych" jest ju¿ ca³kiem sporo, ale brakuje tego jednego na "Wuja Kacpra".
Zbigniew Tomicki
u mnie znajdziesz ladne :D
Micha³ ¯elazo
Mnie chodzi³o o to, ¿eby ka¿dy wybra³, np. 5 zdjêæ, które uwa¿a za najfajniejsze.
Jasne, ¿e mogê ¶ci±gn±æ wszystkie, tylko raz - to trwa, a po pracy ja mam jeszcze rodzinkê, a dwa pó¼niej dochodzi pytanie "czy siê podoba", a tak od razu nie ma problemu.

Ale OK, ¶ci±gnê, poszukam.
A jak mnie Ika bêdzie ci±gn±æ do sypialni, to powiem: "kochanie, zacznij sama, ja siê pó¼niej do³±czê" smile.gif smile.gif smile.gif

Biorê siê do roboty.

M.
S³odziutki
CYTAT(Michał Żelazo @ 15:58 25.06.2007) [snapback]193430[/snapback]
A jak mnie Ika będzie ciągnąć do sypialni, to powiem: "kochanie, zacznij sama, ja się później dołączę" smile.gif smile.gif smile.gif

A potem delikatnie na plakat (oczywiście z cenzurą) i dodaj napis "Dołącz do Roty. Oprócz takich rzeczy, w wolnych chwilach jeszcze walczymy i imprezujemy" icon_wink.gif Frekwencja murowana! bigsmile2.gif

Pozdrawiam serdecznie,
Słodziutki
Zbigniew Tomicki
CYTAT(Micha³ ¯elazo @ 15:58 25.06.2007) [snapback]193430[/snapback]
Ale OK, ¶ci±gnê, poszukam.
A jak mnie Ika bêdzie ci±gn±æ do sypialni, to powiem: "kochanie, zacznij sama, ja siê pó¼niej do³±czê" smile.gif smile.gif smile.gif

Ja wychodze ze sex wazniejszy niz grafika :D
Praca nie ucieknie poczeka :P
Tunia
my tu gadu gadu
a tu by trzeba by³o siê zacz±æ przygotowywaæ, lub jednakowo¿ podewzi±æ jakie¶ ustalenia.
ja ustali³am, Gwyn dosta³ wstêpne za³o¿enia pokarmowe.
teraz ustalmy mo¿e od kiedy te za³o¿enia maj± obowi±zywaæ, my z Cormakiem planujemy przyjechac mo¿e i w okolicach poniedzia³ku.
dobrze by by³o wiedzieæ kto kiedy co planuje - i od kiedy wspólne ¿arcie.
poza tym
- kto ma jakie gary i co mo¿e przywie¼æ i u¿yczyc na potrzeby wspólnego gotowania.
- kto na ochotnika chce byæ moim niewolnikiem w kuchni i byæ na ka¿de moje zawolanie devil.gif
- no i takie tam ró¿ne ró¿no¶ci :D
o wiem - ja rozwi±zujemy sprawê zakupów - Gwyn Ty¶ co¶ mówi³, ale ja nie iwem co juz icon_cool.gif
EwKa
Masz do dyspozycji moje raczki uzbrojone w noz kuchenny.
Do tego rondelek 5 litrowy oraz dynar.
Bedziemy od srody.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Planujê byæ od poniedzia³ku, Marta od ¶rody. Z garami bida póki co, no¿y bêdzie pod dostatkiem, mo¿e i inszego ¶miecia te¿.

Proponujê w ogóle wprowadziæ pobudkê porann±, dokonywan± przez ostatni± stra¿, co najmniej od ¶rody (stra¿e znaczy, pobudka przez ca³o¶æ). Plan ramowy:
Pobudka
¦niadanie
Odprawa dnia
Arbeit fortyfikacyjno-obozowy ze 2 godziny (póki nie ma upa³u)
Czas wolny, gdzie siê ludziska po jeziorach kulaj±, od razu ka¿den pot robotniczy zmyje. Te¿ ze dwie.
Zajêcia militarne, te¿ ze dwie godziny
Obiad
Krótszy odcinek czasu wolnego,tak, ¿eby siê za bardzo nie rozle¼æ
Zajêcia warsztatowe - szermierka, pasamoniczne, bawarskie itp. Osoby niezainteresowane - prace obozowe
Zajêcia w podgrupach - wolno do kolacji
Kolacja
Czê¶æ artystyczno-rozrywkowa

Pozdrawiam
Gwyn
Czarny
Haj
My najpewniej od poniedzia³ku, w razie pó¼niejszego powrotu z Brutal Assault od wtorku Do dyspozycji do gotowania - jak znajdziemy ( bo gdzie¶ wsi±k³...) metalowy kocio³ek i gliniany gar ( jak damy radê odebraæ to jeszcze patelnia) Do dyspozycji do kuchni w ramach niewolnika Tuni zg³osi³a sie Karolina, w ramach niewolnictwa u Tuni poza kuchni± to ja z chêci± siê zg³oszê ... devil.gif A jak ma siê sprawa z zaci±giem ?
Wojciech Radzki
Jak rozumiem, oboz w tym samym miejscu i o takim samym ksztalcie jak rok temu? Jak mamy sie rozbijac, mozliwie najciasniej, czy zachowujac luz? Rok temu bylo 26 namiotow, przypuszczalnie teraz bedzie wiecej. W ktora strone ma isc "ekspansja" obozu? Wydaje mi sie, trzeba to ustalic wczesniej.

Robimy jedno glowne palnisko, obok ktorego rozstawiamy kuchnie obozowa? Piec gliniany robimy tez w centrum, czy bradziej na uboczu?

Kilka moich propozycji:
- obrzynki z tartaku umiescic w lesie, albo przynajmniej dalej od centrum obozu - troche malo estetycznie wygladala gora drewna tartacznego w centrum obozu :/, poza tym jak spadnie deszcz to drewno nie zmoknie az tak;
- oprocz latryny wybudowac prosty prysznic; widze to tak - wbite w ziemie 4 paliki do ktorych przymocowane jest plotno, wode kazdy sobie bedzie przynosil w wiaderku
- palarnia w lasku, oczywiscie;
- pobudowac jakies stoly/lawki;
- wszystkie smiecie w workach skladowac w lasku;

Co do rekrutacji. Werbunek prowadzono w wiekszych miastach, wiec ten temat tak srednio pasuje jako pokaz sobotni dla ludzi. Ale popis mozna by zrobic smile.gif

Ja do dyspozycji bede od srody, a moze i nawet wczesniej. Zglaszam sie do pomocy przy konstrukcji fortyfikacji i ww. instalacji ;) Niestety raczej nie bede miec narzedzi historycznych. angsad.gif Moze siekierke co najwyzej, jak sie kowal wyrobi.

Pozdr
WR
Igor Weso³owski
Hej
My najprawdopodobniej bêdziemy ju¿ w pi±tek tydzieñ wcze¶niej (jezeli mozemy tak wcze¶nie) (ale wybywamy w niedziele na wystawê psów w Sopocie (z maleñstwem) Co do kuchni to mamy kocio³ek dwa garnki gliniane i pewnie siê patelka jaka¶ znajdzie. Równie¿ z mi³± checi± siê deklaruje jak ju¿ wcze¶niej pisa³em na pomoc kuchenn± (wiadom nie ma to jak robiæ w korpusie aprowizacyjnym).
Jeszcze inne kwestie czy bawimy siê w warty nocne bo wiadom co z lasu wylizie icon_mrgreen.gif i czy robimy dwa obozy Polski i Krzy¿acki.
Jeszcze w kwestii oko³o rekrutacyjnej mo¿na by wnioski z naszej dyskusji zamie¶ciæ w kalenadrium.
Ide spaæ bo padam na ryj narazie Igor
S³odziutki
Allo,

Je¶li okoliczno¶ci pozwol±, to my te¿ pewnie oko³o poniedzia³ku by¶my przyjechali. W kwestii garów nie najlepiej, bo jeden siê st³uk³, ale co¶ spróbujemy dokupiæ. Patelnia jest, ewentualnie spróbujê odzyskaæ pewien ¿elazny kocio³ek (jak siê uda). Gdzie¶ mamy wiadro sztuk 1. Te¿ by siê przyda³o drugie.

Warty nocne s± ¶wietnym pomys³em, ale obozu bym chyba nie dzieli³. Nie jestem pewien, czy frekwencja dopisze na tyle, ¿eby starczy³o ludzi na dwa obozy.

Pozdrawiam,
S³odziutki.
Czarny
Haj
Tak a pro pos warsztatów bawarskich - Gwyn, trzeba je przenie¶æ na pó¼niejsze godziny, bo po nich to zywy nie bêdzie nikt...
To tak z do¶wiadczenia...

A ¿e siê tak na powa¿nie zapytam o t± rekrutacjê, to jak to bêdzie?
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Wstêpnie czas ju¿ podnie¶æ temat w Kalendarium. Napiszê o rekrutacji co nieco, no i temat bêdzie u góry :D Pozdrawiam
Gwyn
Micha³ ¯elazo
Prace powoli posuwaj± siê do przodu.

Je¶li chodzi o plakaty to czekam jeszcze tylko na zdjêcia od Haka, ¿eby wszystko co jest o ¦wiecinie wygl±da³o podobnie.

Pocz±tki strony mo¿na zobaczyæ tutaj: http://www.city.lublin.pl/swiecino i proszê siê nie ¶miaæ, bo robione to na szybko.

Domena www.swiecino.pl jest wolna. Jak chcemy j± mieæ na imprezê to tylko jedno s³owo dowództwa i j± kupujê.

Pozdr.
M.
Tom
o boszeee kim jest ten przystojniak na tej ³adnej stronie hehehe.gif
Tunia
i to z jak± srog± min± devil.gif

pomy¶lcie proszê jak rozwi±zaæ problem zakupów - i od kiedy chcecie siê ¿ywiæ ¿arciem wspólnym :D
EwKa
Tuniu, aby nie "zajechac" dziesiatki kuchennej mysle, ze wspolne posilki w piatek, sobote. Ew. tez w czwartek ale to propozycja dla niewyzytych kucharek.
Pomyslmy zeby ludki z kuchni mialy tez czas na inne zajecia.
Ja Cie bede dokarmiac serkami abys nie zaslabla od komenderowania:)
S³odziutki
Michale, wypada³oby chyba poprawiæ "Ravencka" na "Rawenecka". Rozumiem oczywi¶cie, ¿e to by³o pisane na szybko.

Swoj± drog±, nawet w anglojêzycznej wikipedii ¦wiecino ma ³adny artyku³.
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_%C5%9Awiecino smile.gif

Pozdrawiam,
S³odziutki.
Wojciech Radzki
Wyglada na to, ze sporo z nas bedzie na Grunwaldzie, moze zrobimy zebranko w sprawie ¦wiecina i omowimy rozne kwestie?
Pozdr
WR
Rotmiszcz
Siemka, my z Krasnalem chcemy byæ ju¿ od pi±tku tydzieñ wcze¶niej, jak Igory i Spó³ka, mogê siê zdeklarowaæ do robienia "mebli obozowych", bom siê w himstoryczniaste-do-bólu narz±dzia zaopatrzy³ by³. Rzek³em.

pozdro
EwKa
Tylko nie zapomnijcie wnioskow zapisac tutaj, bo co niektorzy nie moga byc na Groonvie...

angsad.gif((((((
Igor Weso³owski
CYTAT(Rotmiszcz @ 10:44 04.07.2007) [snapback]194251[/snapback]
zdeklarowaæ do robienia "mebli obozowych", bom siê w himstoryczniaste-do-bólu narz±dzia zaopatrzy³ by³.

pozdro

Ja mam nadziej ¿e znowu popracujemy nad budow± i ¿e poprawimy nasz± ³azienkêsmile.gif
(swoj± drog± ciekawe co z niej zosta³o)
Przy³±czam siêdo apelu Ewki nie ka¿dy bêdzie na Grunwaldzie angsad.gif
Pozdrawiam Igor
Czarny
He,he problem polega na tym, ze mozemy nie pamiêtaæ, co ustalili¶my ( to tak z do¶wiadczenia z lat poprzednich ) bum.gif Ale spotkanko jakowe¶ z Gwynem krêcili¶my jakis czas temu, wiêc na pewno pogadamy sobie o wszystkim i o Nietzschem smile.gif
Seb
Micha³ ¯elazo
My na 95% bêdziemy w ¶rodê po po³udniu (jest jeszcze mo¿liwo¶æ, ¿e miasto nasze kochane bêdzie nas chcia³o na pokaz w tym dniu, ale raczej niemo¿liwa).

Jako ¿e niewiele potrafiê zg³aszam siê do pracy fizycznej.
Mogê przeprowadzaæ prace osuszaj±ce (flaszki, beczki, buk³aki, itp.).

Pozdr.
M.
Tunia
wspólne wy¿ywienie my¶lê, ¿e od czwartku, co tam, póki mam energie i bêdziecie mnie dokarmiaæ (Ewka), dopajaæ (Seba) i utrzymywac w dobrym nastroju devil.gif

ci±gle domagam sie pomy¶³ow na rozwi±zanie transportu ¿ywno¶ci i pó³produktów
Micha³ ¯elazo
CYTAT(Tunia @ 10:54 06.07.2007) [snapback]194471[/snapback]
ci±gle domagam sie pomy¶³ow na rozwi±zanie transportu ¿ywno¶ci i pó³produktów

Mo¿e Seba zostanie naszym kierowc± - dostawc± ?
Co prawda bêdzie musia³ wtedy byæ non-stop trze¼wy, ale my¶lê, ¿e ³atwo namówimy go na to po¶wiêcenie icon_mrgreen.gif

Pozdr.
M.
Czarny
He, he panie majster Seba nie prowadzi samochodu, a jak prowadzi to nadchodzi apokalipsa Tak¿e hehehe nie muszê byæ ca³y czas trze¿wy A poza tym mam zajob - Tunia robi koryto, a ja jestem jej poicielem
Papa
Tunia
nie chce ¿eby Seba prowadzi³ - sie bojê siê :D

proszê o inne oferty
Czarny
hehehe.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Od pi±tku mogê s³u¿yæ autkiem, ale tylko w godzinach 11-13. W tych godzinkach mogê Tuniê wzi±¶æ na przeja¿d¿kê do sklepu. Od 11.00 pewnie alkohol siê ulotni, a od 13.00 mo¿na piæ dalej. Jakby co¶ to pomogê, lecz uderzajcie rano zanim mnie Seba dorwie.
bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.