Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Swiecino 2007
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Stron: 1, 2, 3
EwKa
Do przemyslenia dla ekipy inzynieryjno-technicznej i Gwyna-jeszcze jeden wizerunek obozu wojskowego z 1496r. Jego zaleta jest to, ze ogrodzenie nie sklada sie z wozow a z faszynowego plotu:)
Wojciech Radzki
cos wiadomo o autorach tej strony??
http://swiecino1462.info/index.html
szczerze sie zdziwilem widzac to smile.gif
pozdr
WR
EwKa
Wspolorganizatorzy zabawy byli szybsi od Nas...?

I tak nie rozwiazuje to naszych problemow transfuzyjnych tzn. z naplywem swiezej krwi przy okazji Swiecina.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Strona wisi od dawna, pisali o tym ludzie z Chor±gwi Wejhera. Pozdrawiam
Gwyn
EwKa
Bylo spotkanie organizacyjne na Groonvie w sprawie Swiecina? Jakies wnioski, pomysly...
Micha³ ¯elazo
Gwyn, odezwij siê do mnie w sprawie plakatu. Wysy³am Ci PW, ale nie wiem czy dochodz±, bo nie mam ich w wys³anych...

Ludzie od Haka troszkê pokpili sprawê z plakatem, nie wiem co mam na nim umie¶ciæ, a za trzy dni wyje¿d¿am i nie bêdzie mnie do koñca lipca...

Pozdr.
M.
Tomek
Witam!

W nowym "Focus Historia" (nr 4 /2007) Bitwa pod ¦wiecinem zosta³a wpisana na listê "Najwiêkszych rekonstrukcji wydarzeñ historycznych w Polsce" icon_mrgreen.gif Zaraz po Grunwaldzie. Jaka¶ reklama w takim razie jest. clap.gif Szkoda tylko, ¿e brak szczegó³ów dotycz±cych samej rekonstrukcji. A tak na przysz³o¶æ to mo¿na by siê by³o zainteresowaæ "patronatem" tego miesiêcznika lub chocia¿ reklam± na jego ³amach. W tym numerze s± tak np. przedstawione "Dni Grunwaldu" i "Oblê¿enie Malborka".

Pozdrawiam!
Wojciech Radzki
Moze cos przeoczylem, ale jesli chodzi o wspolne wyzywieie, to ile posilkow? moim zdaniem obiado-kolacja tylko (reszta we wlasnym zakresie), bo tak to dziewczyny spedza caly wyjazd przy garach...
pozdr
WR
EwKa
Wojtku, Tunia planuje wspolne kucharzenie od czwartku, choc dla mnie to troche mordega. Cos tam zamawiali z Gwynem (polprodukty jakies) ale manu jeszcze nie bylo.
Tunia
ja mam silna wole mocy, wiêc informujê co nastepujê

pó³produkty bêd± zgodne z moimi wytycznymi (a jak kto bêdize grzeczny/grzeszny) na pasternak sie za³apie w srodê smile.gifsmile.gif
w ramach wy¿ywienia my¶lê, ¿e bêdzie sniadanko i obiado-kolacja (tzw breja ogólno ¶redniowieczna, wysokokaloryczna (nie oktanowa) i pyszna mniamm mniam
kasza nawet bêdzie osobno bo chyba lubiê Kacpra smile.gif

od czwartku, chyba ze bêdê znudzona - to i ¶rody smile.gif

i tu dzieci postulat
ja mam tylko jeden du¿y kocio³...........

smile.gif
menu jako takiego lanserskiego nie ma, myslê, ¿e bêda wariacje na temat miêsa w miêsie z warzywami w warzywach ;)
w sobotê planujê co¶ ekstra z wykopem - chyba smile.gif
Czarny
Tunia, jako Twój podkomendny od pojenia meldujê pos³usznie,¿e mozesz liczyæ na nasz ogromny kocio³ plus kilka mniejszych garów Ale ten duzy to jest faktycznie spory - kilkana¶cie litrów spoko
EwKa
Bedzie rondel 5 literkow pojemnosci i dynarek. Ogromne kotly wskazane sa ze wzgledu na swa historycznosc:) Zbiorowe zywienie!

Na forum ogolnym (w Kalendarium) zapodalam prozbe o przywozenie garkow do kuchni...
Bejbs
A jest juz plan zajêæ na Swiecino ( np o któtej bitwa itp ) ??
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Witka
Plan zajêæ ramowy jest co do zabaw w obozie. Natomiast sobota
(dzieñ z i dla widowni) nie ma jeszcze oficjalnego gryplanu i dopóki siê nie spotkam z Wejherowskimi i Lêborskimi to planu takiego nie bêdzie. Jakie widzia³bym ró¿nice? Mniej powtarzalno¶ci, wiêcej demonstracji na kilku stanowiskach (wystawy sta³e, hehe). Bitwa pewnie o podobnej porze. Pozdrawiam
Gwyn
Igor Weso³owski
Hej
Do ¦wiecina tydzieñ bezma³a s³uchajcie czy robimy zrzutkê wcze¶niejsz± na jedzonko czy robimy zakupy na miejscu (ale kwestia kto kiedy doje¿d¿a i generalnej logistyki). Gwyn jak jest z pó³produktami ze strony organizatorów czy na co¶ mo¿emy liczyæ czy nie ? Jeszcze kwestia organizacyjna mo¿e pobawimy siê w wojsko i wprowadzimy warty coby jakie z³e z lasu siê nie zakrad³o.
Pzdr Igor
Rotmiszcz
Z Krasnalem planujemy pojawiæ siê 10-11 sierpnia, w zw. z tym mam pytanko, czy kto¶ jeszcze tak wcze¶nie przybêdzie, i jak rozplanowaæ obóz w tym roku, ¿eby wszystkim by³o "dobrze" ;).
Z tego co pamiêtam z grunvu to i Hako siê zapowiada³ jako¶ w³a¶nie od pi±tku-soboty, ¿eby strugaæ jaki¶ za**biaszczy kibelek( taki dwupoziomowy, z wodotryskiem, prysznicem, fontann±, akweduktem i saun± )
Jak rozumiem od zesz³ego roku nic sie nie zmieni³o i Mister Adam nie bedzie mia³ nic przeciwko ma³emu najazdowi Hunów stawiaj±cych kible i beszczeszcz±cych jego w³o¶æ :D
Poztrówka.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Od ¶rody ¿are³ko (pó³produkta) zapewniane, wcze¶niej w³asnym sumptem. Stale bêdê od poniedzia³ku, wcze¶niej nawiedzaj±c.

Strona wojskowa - jak najbardziej. Wydaje mi siê, ¿e odpaliæ j± mo¿na od pojawienia siê 15 osób zdolnych do podjêcia takiej s³u¿by. Wiele wskazuje na to, ¿e ju¿ od soboty :D Pozdrawiam
Gwyn
Tomaszek
Siemanko...

na wstêpie chcia³em gor±co przeprosiæ za zmycie siê w niedzielê w bardzo "angielskim" stylu. bijê sie w pier¶ i w ogóle.na swoja obronê mam tylko to ¿e obudzi³em sie kurna o 4.50 rano i maj±c przed sob± perspektywê bez ma³a 9 godzinnej podró¿y w mym poch³aniaczu przestrzeni po polskich - szumnie to nazwê - drogach, przy szalej±cych dziwnych kierowcach w BMW i merolach (charakteryzuj±cych sie generalnie przero¶niêtymi na skutek obci±¿eñ ³añcuchowo-bi¿uteryjnych - karkami) pozwoli³em sobie wyruszyæ niezw³ocznie - jednocze¶nie nie budz±c "rycerstwa" o tak karygodnej porze...

dziêkujê za imprezê, za mo¿liwo¶c wypicia kulturalnego piwka lub dziesiêciu, za bawarskie beki i b±ki i tym podobne przyjemno¶ci... ¿ywiê jednocze¶nie nadziejê i¿ przysz³e lata funkcjonowania tej dobrze zapowiadaj±cej siê imprezy pozwol± zmieniæ skalê z - ehum - powiedzmy sobie - skrajnie warhammerowskiej (ok. 30 "figurek" na "planszy") do powiedzmy skali jednego dobrego pude³ka figurek 1/72 (dla niewtajemniczonych - dobre pude³ko - ok. 100 figurek ;) )

dobra tyle ****zenia pompatycznego - generalnie dziêki za wszystko - Igorowi za udostêpnienie namiotu do celów techniczno - sk³adowych i w ogóle...

to chyba na razie tyle - z wnioskami siê wstrzymam bo sa m±drzejsi ode mnie

buziaki
i z bawarskim pozdrowieniem...
ja
Rambond
Ja równie¿ bijê sie w piersi za zmycie siê ju¿ w sobotê rano (i to jeszcze przed bitw± ) ale niestety si³a wy¿sza. Liczê ¿e mimo wszystko popatrzycie na nas przychylnym okiem mimo naszej wspólnej niedyspozycji.
Dziêkujê wszystkim za mi³e przyjêcie i go¶cinê, piwo, bawarskie klimaty itd.
Mam nadziejê ¿e zobaczê Was na kolejnym wyje¼dzie.
U¶wiadomi³em sobie jak± furê sprzêtu mam jeszcze do za³atwienia ¿eby wygl±daæ i zachowywaæ siê jak cz³owiek z tego okresu . Jak ¯elazo zacz±³ notowaæ zakupy na woskowym notatniku rylcem to mi szczêka opad³a. Z mojej strony wyjazd zapisa³ siê na wielki plus i bardzo Wam za to dziêkujê.

Pozdrawiam wszystkich
Krzysiek P³awski
Igor Weso³owski
Hej
Tomaszku zmy³e¶ siê nie tylko po angielsku ale odkry³e¶ swój talent cichego poruszania nawet nie obudzi³em siê kiedy bra³e¶ swoje narzêdzia mordu ode mnie z namiotu (a mo¿e za du¿o piw by³o w sobotê icon_mrgreen.gif ) Pzdr Igor
Zbigniew Tomicki
No ja tez jestem zadowolony z imprezki, szkoda ze moje ZLE OKO nie pozwalalo bardziej w niej uczestniczyc. Ale i tak jestem bardzo zadowolony. Tak wszyscy maja fotki. Zapodaje link do zdjec ogolnych do sciagniecia. Jak ktos jakies zdjecie zyczy to prosze do mnie na priv i podanie jego numerku, dostanie je wtedy bez watermarka, wysokiej rozdzielczosci i z usunieciem ew cywilizacji utrwalonej na zdjeciu. Przy wykozystaniu takiej fotki gdzies na sieci prosilbym wowczas o uzycie copyrighta.
Jak ktos se zyczy avatar to tez moge wykonac.

Ssijcie: http://www.freha.pl/maciek/Z_Tomicki_Swiecino_2007.zip
Zbigniew Tomicki
No ok a co z reszta fotek? Slodziutki dawaj foty smile.gif
Tom
³adne zdjêcia w rzeczy samej
Marcus Aurelius Carnifex
Trochê pó¼no, ale w koñcu znalaz³em troszkê czasu na dodanie fotek:
http://www.rzezniczek.lh.pl/index_07kac.htm
icon_wink.gif
Bejbs
A moze da sie "wrzucic " pare zdjec z 2007 r na stronê Roty ?? Trochê tam "martwo" i wyglada ze od zimy 2006 nic nie robilismy..............
Micha³ ¯elazo
Trzebaby pogadaæ z Konradem bo on administruje nasz± stron±.
Faktycznie nic siê tam nie dzieje...

Pozdr.
M.
Zbigniew Tomicki
CYTAT(Micha³ ¯elazo @ 00:52 06.11.2007) *
Trzebaby pogadaæ z Konradem bo on administruje nasz± stron±.
Faktycznie nic siê tam nie dzieje...

Pozdr.
M.

Moze pare osob dodac?
S³odziutki
CYTAT(Zbigniew Tomicki @ 15:51 10.09.2007) *
No ok a co z reszta fotek? Slodziutki dawaj foty smile.gif

Nied³ugo ¶redniowiecze skoñczy siê u nas w domu - wreszcie za³o¿ymy internet. Wtedy wrzucê foty. Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.