A czy kto¶ mo¿e bêdzie przeje¿d¿a³ przez Grudzi±dz w pi±tek wieczorem i móg³by zabraæ po drodze moj± Justynê (Grudzi±dz to chyba najbli¿sze Gniewowi miasto do którego z Wawy mo¿na dostaæ siê poci±giem).
W ramach wdziêczno¶ci oczywi¶cie ró¿ne dobra, w tym alkohol w ilo¶ciach przemys³owych
Pozdr.
M.
Czolem
Na 99% bede wraz z jednym koleszka -i tutaj pytanie, czy ktos moglby nas zgarnac w piatek z Tczewa ?
Witam.Ja ty¿ siê tam zamelduje + jeszcze jedna persona.
RPK z Lublina (nie licz±c Sir ¯elazka ;) z famili±) przyjedzie w sk³adzie 4 osobowym.
Pozdr
WR
A ja niestety kurde umniejszam stan koszalińskiej filii RPK o 50%
Pokonała mnie sesja, poległem, gloria victis!
Synek - Twoja głowa, żeby jakieś filmiki stworzyć
Tomcat ma pomysły - może wykorzystacie? Efekt mógłby może posłużyć do jakiejś galerii "na wesoło" na stronce RPK
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Witam!
Czy ustalono juz wysokosc i termin tzw. skladki? Czy moze cos przegapilem?
Tzw sk³adka na miejscu, spanie chyba standardowo, Cedric nic nie updatowa³, jedzenie 15 zeta bodaj¿e, z tego co Ewka pisa³a.
Uwaga! Sk³ad czeski wzrós³ do 9 osób, 8 ¿o³nierzy, jedna kobita gotuj±ca, zdolna do walki w obronie kot³a.
Pozdrawiam
Gwyn
Hej
Czy planowane sa jakies warsztaty szermierki? Bo nie wiem czy drewno braæ ;)
Pozdr
WR
Bierz pan, pokombinujemy co¶
Pozdrawiam
Gwyn
Je¿eli jest jaki¶ strzelec który nie ma orê¿a to mo¿emy z Konina zabraæ hakownice,jest te¿ du¿y gar(ok.10 l.) i patelnia.Drewno braæ przyda siê.
Witam
Niestety ze wzglêdu na przeszkody ró¿norakie z £odzi nikt tym razem do Gniewa nie dop³ynie.
¯ycze wam mi³ej zabawy i do zobaczenia nastêpnym razem.
PS Kacper mam nadzieje ze nie pourywasz nam g³ów jak sie spotkamy :D
Pzdr Igor
Kacper mo¿e nie zd±¿yæ, bêdê w po¶cigu na samym przedzie. Pozdro666
Gwyn
Zg³aszam siê do æwiartowania zw³ok i pakowania do worków foliowych
Pozdro.
Spotka Was prawdziwie bawarska ¶mieræ...
Worków lnianych, impregnowanych woskiem...Ale czarnych. Pozdo666
Gwyn
CYTAT(Gwyn @ 11:52 14.02.2007)
Worków lnianych, impregnowanych woskiem...Ale czarnych. Pozdo666
Gwyn
Tez sie pojawie, jak juz wczesniej Gwynowi komunikowalem.
Prawdopodobnie przybede w sobote okolo poludnia, i byc moze z naszym czcigodnym Adminem Mackiem.
Ja glownie bede zajmowal sie upamietnianiem cudownego zimowego wyjazdu, niestety nie tempermai na deseczce, ale nowoczesniejszym sprzetem. Bedziecie mieli pewnosc ze zostaniecie sfotografowani ze wszystkich stron. Proponuje tez w niedziele (jak wszyscy beda wygladali bardzo medievalnie i beda bardzo zmeczni
) zrobic sesje zdjeciowa, taka wypasna....
jak ogladaliscie zapewne w wielu zagranicznnych ksiazkach.
Zapewne w miedzy czasie jak beda mi sie baterie w aparatach ladowac, bede sie krecil kolo zarcia :P
jejejeje
medieval soldier at play
jejejeje
je¶li do¿yje do niedzieli
of coz/.
Co by nie by³o powtórki z poprzedniego zjazdu zimowego to poradzi³bym strzelcom podsuszyæ proch, otwarte naczynie na karolyferze powinno daæ radê. Suszenie prochu metod± "pruszcz-pomorsk±" tzn w piekarniku
nie jest zalecane
Mam nadzieje, ¿e to kto w ogóle czyta dzieñ przed wyjazdem
aaaa w razie czego bêdziemy mieli wymówkê ¿e pogoda niedobra i broñ technologicznie niedoskona³a
BARDZO PILNE
W zw. z prywatnymi sprawami Tomka Rejfa "sypn±³" mi siê powrót do Warszawy.
Czy kto¶ z tutaj obecnych bylby w stanie podrzuciæ mnie z rzeczami (du¿y plecak, pawêz i niewielki koszyk) w niedzielê najlepiej do Warszawy, a je¶li siê nie da, to do Gdañska lub Tczewa?
By³bym bardzo wdziêczny, oczywi¶cie zweócê wszytstki koszta.
Mój telefon jakby co: 606220577
Pozdrawiam!
Maciek
No to fotek mam calkiem sporo, jedne dobre niektore nie, troche mi zajmie ich obrabianie. Maciek tez napstrykal calkiem sporo. Wiec chwile poczekacie
wróci³em. ca³y i zdrowy... wbrew powszechnej opinii by³o w pytê i mi siê podoba³o...
czekam na czerwiec... ;)
buziaki
ja chcia³am powiedzieæ, ¿e zastrze¿enia bêdê mieæ potem.
tym czasem - podoba³o mi siê mimo mojego szycia, zg³osi³am ju¿ konstruktywn± samokrytykê i obietnicê poprawy (publiczn±, wiêc jak nie dotrzymam to mo¿ecie ¿±daæ wódki czy czego tam).
czekam na czerwiec te¿ i mam nadziejê, ¿e bêdzie jeszcze lepiej.
bo mo¿e byæ.
By³o w pytkê.
Wybawili¶my siê za wszystkie czasy, mamy te¿ masê zdjêæ, ale te¿ musimy poprosiæ o chwilkê cierpliwo¶ci. Do koñca tygodnia wrzucimy je na serwer do pobrania i zaktualizujemy galerie na naszej stronie.
Pozdr.
M.
No, by³o ca³kiem przyjemnie. Tunia ma racjê: Mo¿e byæ jeszcze lepiej. A wiêc niech ka¿dy stara siê jeszcze bardziej i bêdzie git.
Najwiêksze zastrze¿enia mam chyba do samego Zamku. Fajnie by by³o znale¼æ miejscówê, gdzie ¶pi siê na pos³aniach na pod³odze, a jednocze¶nie ogrzewan±. Bokiem mi wychodzi to dormitorium z elektrycznym ¶wiat³em.
Szwedzi te¿ zreszt± mówili, ¿e nabrali ze sob± mnóstwo sienników, kocy i innych pos³añ w³a¶nie w tym celu.
Pozdrawiam serdecznie,
S³odziutki.
Dzieki za fajn± imprezê . Czy mog³o byc lepiej : "nigdy nie jest tak dobrze aby nie mogo byc lepiej i nigdy nie jest tak zle aby nie mog³o byæ gorzej ":). Mysle ze by³o OK , co do warunków to osobiscie uwazm ze najwieksz± wad± by³ brak jednej duzej sali na której wszyscy mogliby sie spotykaæ ale taki to juz urok spotkañ na zamkach .
Bejbs
Co ciekawsze fotki wrzuciłem w jednej dużej paczce:
http://www.freha.pl/maciek/gniew-zima-2007.zip (100 fotek 160 MB), jak ktoś chce może ściągnąć i wrzucić na stronę Roty, do avatara, na swoją stronę. Jak na nierotową stronę, proszę o dopisanie gdzieś kopyrajta.
Bardzo dziêkujê za mi³e spotkanie, bawi³em siê sympatycznie, omówi³em co chcia³em z kim chcia³em
(nie ma jak odrobina knucia). Uwagi krytyczne w temacie o rozwoju. Pozdrawiam
Gwyn
ze mn± nie knu³e¶. czuje siê olany ;p
skandal...
zostajê ksiêciem Burgundii
I ja w koncu sie przelamie i dolacze do ogolnego miziania
Bylo milo, potwierdzila sie zasada , że im wiecej problemow zwiazanych z przygotowanaiami do wyjazdu i podroza, tym sama impreza lepsza
Bylo milo, ze poziom wbrew temu co mowia co ponektorzy wzrosl, co bylo widac moim okiem po rocznej przerwie, a i przywabilismy zachodniaków i południaków (wreszcie oni do nas jeżdzą nie tylko my do nich).
Bylo mi milo, ze "zwariowali i Fronczewskiego chcieli ze mnie zrobic". Co prawda zostaniem dziesietnikiem paweznikow bylem bardzo zaskoczony i dopiero aklimatyzowalem sie w nowej roli, zreszta po dlugiej przerwie w dzialaniach rotowych w ogole. Ale spoko, jeszcze ,my paweznicy okazemy sie Wunderwaffe.
No i bylo po powrocie milo, ze Zona ostatecznie sie ze mna nie rozwiodla, mimo ze ucieklem od niej do wojska ;) , a tam lyknawszy nieco weny wychwalalem gwiezdziste oczy naszych Pieknych Rotowych (OBY NIGDY ROTACYJNYCH!!!) Pań. Przy okazji, gdy dowiem się wreszcie jak ma się moja gitarolutnia do realiów późnego XV wieku, to chyba będę miał nową koncepcję swoich zajęć w czasie wolnym od ćwiczeń
Z żołnierskim pozdrowieniem,
Bryan
Sa moje fotki do sciagniecia,
http://www.freha.pl/maciek/Z_Tomicki_Gniew_2007.zipPlik ma ok 110MB, prosilbym o dopisanie copyrightow.
Wrzuci³em na serwer nasze fotki z Gniewa, proszê robiæ z nimi co siê ¿ywnie podoba (w granicach rozs±dku). Kilka jest fajnych, kilka bêdzie jak siê je obrobi, reszta to takie typowe tourist-photos
http://www.city.lublin.pl/gniew.zipJeszcze raz wszystkim bardzo dziêkujemy za imprezê.
Pozdr.
M.
No co, czas abym i ja skromnie sie dorzucil do tych postow.
1. Michal - cos nie dziala link do tej stronki ze zdjeciami...
2. Zabawa byla fajna - choc troche lokalni "fackowcy" mnie zdraznili swoim zachowaniem.
zupelnie nie moge zrozumiec zmuszania wszystkich dookola do wysluchiwania muzyki od jakiej raczej na takich imprezach jak nasza probujemy (przynajmniej niektorzy) uciekac...
Ale chyba nigdy tego nie pojme...
Niestety przynajmniej na najblizszy rok byla to nasza ostatnia impreza. Opuszczamy ojczyzne i udajemy sie z malzonka do ojczyzny "walca" i niedawnej jeszcze stolicy kulturalnej Europy..
Dlatego tez zyczymy wszystkim udanych imprez i mniej bolu glowy "nazajutrz"
CYTAT(Adam @ 19:07 10.03.2007)
1. Michal - cos nie dziala link do tej stronki ze zdjeciami...
Musieli¶my zdj±æ plik z serwera, ¿eby zrobiæ miejsce.
Postaram siê na dniach umie¶ciæ zdjêcia z powrotem.
Pozdr.
M.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.