Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Gniew Zimowy 2007 16-18 Luty
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Stron: 1, 2, 3
Cedric
Cze

Wolna mysl - jesli chcemy sie spotkac w lutym tak jak zawsze na zamku w Gniewie potrzebny jest termin jak najszybciej bo zamek jest oblegany przez imprezy i zebysmy nie obudzili sie z reka w nocniku jak sie okaze ze nie ma miejsc. Pozostawiam do dyskusji.
Micha³ ¯elazo
Gwyn pisa³ na mailingli¶cie Company of Sainte George co¶ o trzecim weekendzie lutego, my¶la³em ¿e to ju¿ data zaklepana.

Generalnie dla nas to, który weekend nie robi ¿adnej ró¿nicy, byle tylko szybko wybraæ datê i rezerwowaæ.

Pozdr.
M.
Cedric
Nie wiem dlatego sie zapytuje.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Ha! Zanim Ciê zd±¿y³em dopa¶æ Cerdric smile.gif Tam pisa³em tylko o przypuszczalnym. Tak, ten, skoro ju¿ tradycyjny, chcia³bym utrzymaæ. Zaklepa³by¶ jak zwykle? Dziêki wielkie. Pozdrawiam
Gwn
Cedric
Termin wstepnie zaklepany musimy jak najszybciej podac ilosc miejsc +/- 5, takze chyba jakas liste obecnosci trza by stworzyc.

ZRP
Marcus Aurelius Carnifex
Tu siê zg³aszamy czy gdzie¶ na priva?
Cedric
chyba tu tak mysle.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
To ja siê zg³aszam, Cedricowi do nóg padaj±c. Plus wstêpnie jeden samochód ze Szwecji, acz jak to bywa nic na 100%. Pozdro666
Gwyn
Jakub Zieliñski
no hej
ja siê piszê
Flavia
Ja z Krzy¶kiem te¿ chcemy przyjechaæ.
Marcus Aurelius Carnifex
I ja mam Gniew zapisany do kalendarza. icon_wink.gif

Pa
Kazimierz
Tako¿ i ja.
Micha³ ¯elazo
I my ju¿ zaklepali¶my sobie termin smile.gif
Cormac
Te¿ siê piszê i Tuna pewnie te¿
EwKa
Piszemy sie z Adasiem.
Gwyn, moze jakis program ramowy tez tu ustalimy?

Ewa
Pawel ChmurnoOki
Czolem smile.gif
Ja tradycyjnie rowniez sie przytelepie -moze jeszcze kogos przywioze, ale to sie jeszcze zobaczy ;)
-pozdrawiam
Tomaszek
mam nadziejê, ¿e sie wyrobie... na razie pisze siê i jadê...

buziaki
Almaric
Jo³

Jak bêdê dostêpny to przyjadê. Wstêpnie siê piszê jak najbardziej.

Pozdro
Basia
Ja i S³odki te¿ planujemy byæ!!!
synek
to ja te¿ bêde smile.gif
Tunia
normalnie ja jego - musieliby mnie do biurka w pracy przywi±zaæ, ¿ebym nie przyjecha³a :D
Nina
Ja i Konrad tez sie wybieramy smile.gif
Hshanoo
No to Iza i ja równie¿.
Asia
Ja te¿ siê wybieram.
Tomasz Rajtar
S±dzê, ¿e w±tpiê. Ze wzglêdów sprzêtowych... Nie chcê zani¿aæ poziomu, a raczej nie dorobiê siê nowych zabawek (he³m przede wszystkim) na czas... icon_sad.gif

-
S³odziutki
CYTAT(Tomasz Rajtar @ 10:30 24.10.2006) *
S±dzê, ¿e w±tpiê. Ze wzglêdów sprzêtowych... Nie chcê zani¿aæ poziomu, a raczej nie dorobiê siê nowych zabawek (he³m przede wszystkim) na czas... icon_sad.gif

-

Tomek, co jest z³ego w Twoim he³mie? shocked.gif Masz na my¶li tê saladê, co mia³e¶ w zesz³ym roku? Przecie¿ to dobry he³m.

BTW: Mam jeszcze dwie sugestie o charakterze fotograficznym. Wiele zdjêæ grupowych z zesz³ego Gniewu nie wysz³o, bo wszyscy naraz u¿ywali aparatów i powsta³y zdjêcia cz³onków Roty robi±cych zdjêcia innym cz³onkom Roty. Co wiêc powiecie na to:

1. ¿eby dany osobnik, kiedy przydarzy mu siê wspania³y kadr grupowy, zakrzykn±³ ¿e ma zamiar zrobiæ zdjêcie ca³o¶ci i wtedy potencjalni inni fotografowie chowaj± na chwilê aparaty.

2. ¿eby zrobiæ pokrowiec na aparat ze statywem (tzn. w oczy rzucaæ siê bêdzie plandeka na czym¶ sto¿kowatym z dziurk± na soczewkê, a nie nowoczesny sprzêt. Pad³ ju¿ pomys³, ¿e lniana plandeka bêdzie "duchem" w k±cie sali, a na ¶niegu nie bêdzie siê rzucaæ w oczy icon_wink.gif No i ³atwo to przenie¶æ.

Podajcie mo¿e inne ciekawe pomys³y na ukrycie aparatu ze statywem.

Pozdrawiam serdecznie,
S³odziutki.
Micha³ ¯elazo
Ja bym przede wszystkim by³a za tym, ¿eby je¶li nie robimy zdjêæ odnosiæ aparaty do pokojów.
W ubieg³ym roku bywa³o tak, ¿e po dwa - trzy le¿a³y na sto³ach bezczynnie.

Co do statywów, to mo¿e wraz z innymi pawê¿nikami wywiercimy otworki na wysoko¶ci aparatu na statywie, bêdziemy stawiali pawê¿ i robili zdjêcia niezauwa¿eni cool.gif

Pozdr.
M.
Cedric
A moze nie popadajmy w skrajnosc - to jest chyba dobry pomysl, ja osobiscie kosztem "klimatu" na chwile wole miec kilka fajnych fotek, ktore beda mi przypominac mila impreze. Jak zwykle zloty srodek umiar wdzwiek i elegancja.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Moim zdaniem: staraæ siê utrzymaæ aparaty mo¿liwie niewidoczne. Tak z dobrej woli dbaæ o innych fotografów i atmosferê ca³ej zabawy. Nie zostawiaæ na widocznym miejscu przede wszystkim i fotografowaæ mo¿liwie dyskretnie. Pozdrawiam
Gwyn
Tomaszek
hyhyhyhyhyhy - "dyskretne robienie zdjêæ" - bedê siê czu³ jak na "marszu bia³ej ró¿y" - obowi±zkowo fotografowie musz± mieæ irokezy i oznakowanie w stylu anarchy ;) buhahaha...

a tak powa¿nie - mo¿e podzlecaæ robienie zdjêc osobom w danej chwili niezaangazowanym? przecie¿ to do tej pory wychodzi³o - chyba :/ ?? znaczy sie np. szyk maszeruje, a np. dziewczyny, które nie strzelaj±, donosz± wodê, pomstuj± na niewiernych ch³opów, szukaj± innego ch³opa - (to by³ kurna ¿art oczywi¶cie) robi± zdjêcia?? chyba dzia³a³o... sam nie wiem...
S³odziutki
CYTAT(Gwyn)
staraæ siê utrzymaæ aparaty mo¿liwie niewidoczne. Tak z dobrej woli dbaæ o innych fotografów i atmosferê ca³ej zabawy. Nie zostawiaæ na widocznym miejscu przede wszystkim i fotografowaæ mo¿liwie dyskretnie.

Jak siê fotografuje dyskretnie ze statywu? icon_wink.gif

Pozdrawiam serdecznie,
S³odziutki.
Tomasz Rajtar
Mój he³m by³ ok, tylko nie na moj± g³owê, wiêc ju¿ nie jest mój... dunno.gif
Bejbs
Meldujê ze bêdê
Rotmiszcz
To i my z Krasnalem bêdziem smile.gif
Tomaszek
CYTAT
Mój he³m by³ ok, tylko nie na moj± g³owê, wiêc ju¿ nie jest mój...

Tomek jak Ciê nie bêdzie to walnê focha... ot co angsad.gif :/
Cedric
zeby nie bylo watpliwosci co do daty to podaje 16-18 luty 2007
Bejbs
blinkie.gif juz sie nie mogê doczekaæ szczerba.gif
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Tez bede!
Czarny
Choæbym mia³ siê w¶ciec to z Karolin± na pewno przyjedziemy Za nic sobie nie odpuszczê !!!
Jan Gradoñ
Po d³ugiej przerwie bêdê smile.gif
Marcus Aurelius Carnifex
No, no.
Robi siê coraz ciekawiej - tam trzeba byæ.
icon_wink.gif
Tom
Równie¿ przybêdê na zimowy Gniew
Tomasz Rejf
ja te¿ chcê byæ
synek
Tomku to mo¿e odrazu umawiamy siê ¿e mnie zawieziesz smile.gif ¿eby nie by³o tak jak rok temu smile.gif
Pozdrawiam
Kazimierz
Synek, we¼ sanki i ³y¿wy smile.gif
Anna z Lublina
Lublin pewnie te¿ siê zjawi. Przynajmniej w czê¶ci smile.gif Ja z ca³± pewno¶ci±!!
Kazimierz
W rozmowach kuluarowych padła ze strony Synka propozycja na wykorzystanie chwili wolnego czasu, jaki na pewno będziemy mieli między manewrami w Gniewie i stworzenie czegoś pożytecznego, czegoś dla potomności, czegoś odtwórczego tak dosłownie, że aż nie da się bardziej smile.gif

A chodzi o odtworzenie scenki ze Świętego Graala - panowie rycerzowie przybywający do Camelot (oraz cała sekwencja hulanki na zamku) smile.gif
Do realizacji potrzeba:
- paru chętnych osób z choćby pobieżną znajomością sekwencji,
- kamerki,
- sprzętu do odtwarzania materiałÃ³w pomocniczych (min. telefon z mp3 i odtwarzaniem filmików w formacie 3GP)
- ogromnej dawki absurdalnego poczucia humoru smile.gif

Czy możemy liczyć na wsparcie jakże pożytecznej inicjatywy? smile.gif
Cedric
shocked.gif
synek
By³o pó¼no mi siê spac ju¿ chcia³o, ale mimo wszystko uwa¿am to za dobry pomys³ smile.gif
Mo¿e byc sporo zabawy przy tym i g³ównie o zabawe przy krêceniu tego nam chodzi smile.gif
Ciekawe czy komu¶ bêdzie chcia³o siê w to pobawic.

Pozdrawiam
Synek
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Sprawa do przemy¶lenia :D Pozdro666
Gwyn
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.