Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Rota w Internecie
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Stron: 1, 2, 3
Jakub Zieliñski
Kiedy¶ my¶la³em nad takim t³em strony dla mojej grupy (za³±cznik) mo¿e siê przyda jako inspiracja.
Cedric
Myslalem myslalem Kubus kiedys myslales nad demonem pijacym juche z twojego suta cool.gif

Zeby nie bylo ze OT bardzo fajna inicjatywa, moge czytac to calymi dniami az serce rosnie

buziaki ciasteczka i sztychy w nery
Marcus Aurelius Carnifex
Minusy:
*Bym da³ bardziej czyteln± czcionkê
*Je¿eli czerwony to trochê ciemniejszy
*Kolor czcionki "Rota Pana Kacpra" jako¶ tak nie tegos do ca³o¶ci
*Ca³o¶æ bym da³ trochê wiêksz±
*Nad ramk± trzeba by by³o popracowaæ

Plusy:
*£adnie fota wkomponowana
*Kurak te¿ ³adnie wkomponowany

Parê pomys³ów:
http://www.wahacz.glt.pl/
mo¿na znale¼æ w Galeriach ciekawe propozycje np:
http://img57.imageshack.us/img57/610/syganpsld8ak.png
itp

Przyk³adowe tutki:
http://www.ubplanet.pl/index.php?showtopic=2416
Zreszt± warto zajrzeæ tutaj:
http://www.ubplanet.pl/
Taniell
Cze¶æ smile.gif

Na www.rpk.freha.pl jest ju¿ druga propozycja z nastêpuj±cymi zmianami:
- nowe ramki - bardziej szczegó³owe i nieregularne
- ciemnejsze t³o
- inne t³o menu
- inny kolor inicja³ow RPK - ca³kiem fajny wydaje mi siê
- do wyboru trzy warianty koloru napisu (dajcie pomys³y na inne kolory)

w tej wersji NIE zmienionio napisów w menu bo to szczegó³ to sie poprawi pó¼niej. icon_wink.gif

Pozdrawiam
Konrad
Marcus Aurelius Carnifex
Jest lepiej.

*Podoba mi siê napis drugi z bia³ym. Ja bym spróbowa³ jeszcze poeksperymentowaæ z opcjami mieszania warstw.
*Mo¿e spróbowaæ tego kura te¿ potraktowaæ opcj± mieszania lub dodaæ tarczy cieñ coby sprawia³o wra¿enie, ¿e tarcza jest nad wszystkim?
*T³o zdecydowanie lepsze.
*Do menu bym wrzuci³ bardziej czyteln± czcionkê - mo¿e te¿ spróbowaæ co¶ z mieszaniem warstw?
*A jak by wygl±da³a opcja z bordow± ramk± zamiast niebieskiej?

Pa
Rotmiszcz
Có¿ ja bidny robaczek mogê powiedzieæ.. propozyszyn stronki wygl±da ³adnie smile.gif

rota-pana-kacpra.pl Faktycznie prezentuje siê najlepiej, ale to moje zdanie smile.gif
Pozdrawiam wszystkich pracowitych stronorobów clap.gif
¦wider
Hej,

Co¶ mi wsys³o posta to napisze jeszcze raz smile.gif Co do napisów to sie zgadzam z Rze¼niczkiem - bia³y najlepszy. Adres rota-pana-kacpra.pl te¿ zdecydowane tak. No to zamieszcze jeszcze raz propozycjê zmiany nazwy dzia³u "ludzie" na co¶ bardziej klimatycznego, np. : "regestrum conscriptionum", "rejestr", "popis" lub "spis". Ale to niech siê wszyscy wypowiedz±.

pozdrawiam
Tomaszek
kolorystyka "szwarc-wajs-rot" zdecydowanie budzi me pozytywne skojarzenia... hyhyhyhy... ciekawy pomysł. zobaczymy co wyjdzie dalej... ;)

kolorystyka bordowo-czerwona zdecydowanie cacy...

ale proponowałbym wyraźniejsze te odnośniki po lewej... nie wiem w jakim kolorze - tak tylko ględzę...
papa
S³odziutki
CYTAT(Tomaszek @ 15:40 28.08.2006) *
kolorystyka "szwarc-wajs-rot" zdecydowanie budzi me pozytywne skojarzenia... hyhyhyhy... ciekawy pomys³. zobaczymy co wyjdzie dalej... ;)

No, pozostañmy mo¿e jednak przy bia³ych literkach. Na tle zdjêcia wygl±daj± chyba naj³adniej. tongue.gif

Chêtnie napiszê na stronê artyku³ o jakiej¶ czê¶ci ¶redniowiecznego prawa, dotycz±cego ówczesnych wojaków (mo¿e miejskie, karne, problematyka migracji mieszczan jako ¿o³nierzy najemnych - co¶ w tym gu¶cie) icon_cool.gif

Pozdrawiam serdecznie,
S³odziutki.
Wojciech Radzki
Co do nazwy domeny to jest mi to obojetne.
A jesli chodzi o wyglad to mam pytanie. Gdzie bedzie "suwaczek" do przewijania strony? Na wysokosci niebeiskiej ramki? Czy pole tekstowe bedzie takiej wielkosci? Moze by go powiekszyc jeszcze?
Czy moglbys, jesli to nie problem, zamiescic jeszcze wersje z innymi czcionkami w menu? Do tej obecnej tez nie jestem jakos przekonany (ma³o czytelna i jakos taka gruba¶na ;)).
Poza tym bardzo fajnie. smile.gif clap.gif
Pozdr
WR
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Pomys³ zwi±zany z galeri±: mo¿na podzieliæ na dzia³y Wiosna Lato Jesieñ Zima (oczywi¶cie w wersji galerii 'the best of') Pozdrawiam
Gwyn
Micha³ ¯elazo
A ja z innej beczki.

Zabra³em siê za swoj± stronê i mam problem - czy jest jaki¶ ustalony sposób t³umaczenia na angielski nazwy Roty ?

Pozdr.
M.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Proponujê w dwóch wersjach - po polsku jako podstawow± i w nawiasiku angielsk±. Proponujê Master Kaspar's Rotte, Rotte i tak siê u¿ywa w jako zapo¿yczenia. Pozdrawiam
Gwyn
Tomaszek
Gwyn - mam pro¶be.. wiem, ¿e narzekam, ale kurna moze byæ co¶ innego - do wyboru przynajmniej na razie - innego ni¿ "master'? mnie sie z majstrem dJod± kojarzy... :/ sam rozumiesz... kupa... s± jakie¶ inne warianty?? b³agam...

z chêci± siê podporz±dkujê wiêkszosci, ale póki co to ponarzekam...

pa
Jakub Zieliñski
"Herr" ?
Micha³ /Gwyn/ Czerep
To po niemiecku. Nie ma zasadniczo lepszego rozwiazania po angielsku, master Tomaszek. Bo mister ma juz inne konotacje, pomijajac, ze brzmi idiotycznie, ze o sir nie wspomne. Pomine juz kwestie pochodzenia slowa majster ;) Pozdrawiam
Gwyn
Jakub Zieliñski
No tak, po niemiecku, ale wiadomo o co chodzi i skoro u¿ywamy niemieckiego "Rotte"... Ja siê nie upieram jakby co. Mi przypomina siê Master Blaster.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Tak, po niemiecku bedzie Herr Kaspars Rotte. Pyta kto o angielski podaje jedyna moim zdaniem opcje. Pozdrawiam
Gwyn
S³odziutki
CYTAT(Micha³ ¯elazo @ 09:41 09.09.2006) *
Zabra³em siê za swoj± stronê i mam problem - czy jest jaki¶ ustalony sposób t³umaczenia na angielski nazwy Roty ?

A mo¿e zaczerpn±æ z najbli¿szego orygina³u: "Comitiva Domini Casper"? W koñcu ³acina to "angielski" ówczesnej Europy.

Pozdrawiam serdecznie,
S³odziutki.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
To i tak bli¿ej bêdzie magistri (rothmagister :P). No i co¶ by by³o zrobiæ z koñcówkami przy Caspar. Skoro ma byc po ³acinie równie¿. Co was ten Master tak przera¿a? Za du¿o filmów siê naogl±dali¶cie najwyra¼niej. Anglicy nie maj± takich skojarzeñ i czêsto siê do siebie zwracaj± per master <n>. Pozdrawiam
Gwyn
Tomaszek
TAK!!!!

przekierowaniue do wersji angielskiej bêdzie po ³acinie ;)
tak dla zmy³y i jaj :D:D:D:D
Taniell
tongue.gif Cze¶æ wszystkim smile.gif

Na http://rpk.freha.pl/ wisi ju¿ koñcowa wersja layoutu strony z pocz±tkowymi mechanizmami PHP i szcz±tkami tre¶ci nades³anej przez Gwyna – jak bêdê mia³ chwile to zrobiê co¶ z formatowaniem tekstu, ¿eby wygl±da³o to atrakcyjniej.

Mam nadzieje, ¿e wszystkim siê spodoba smile.gif W miarê wolnego czasu bêdê dodawa³ poszczególne dzia³y – bardzo by by³o fajnie gdyby kto¶ skompletowa³ dane do spisu roty.

Najwiêcej kociokwiku bêdzie z galeria – no ale w koñcu to najwa¿niejsze ;) ale to dopiero za jaki¶ czas tongue.gif

Póki co w wersji angielskiej jest po prostu Rota Pana Kacpra. Jak siê sytuacja wyklaruje jak ma byæ to zrobiê odpowiedni± wersjê.

Pozdrawiam wszystkich
Konrad
Wojciech Radzki
No jak dla mnie wyglada superancko. smile.gif
W najblizszych dniach dosle moje 20 zdjec do galerii "the best of".
Pozdrawiam
WR
¦wider
To ja tu bronie Gwyna, jak najbardziej powinno byæ Master, tylko po co to zapo¿yczenie "rotte" ? Ja optujê za Company, chociaz pewnie zaraz wszystkim siê skojarzy z CoStG. :/ trudna sprawa
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Super, że sprawa się rusza smile.gif Napisałem już ogólny przewodnik po strojach dla laików, czyli coś co dla aktywnych już Rotowiczów nie jest szczególnie potrzebne. Zaraz zabiorę się do podobnego ogólnego przewodnika po ekwipunku.

Zapraszam do pisania artykułÃ³w na tematy wszelakie - stroje, kuchnia, wojskowość, broń itp itd. Takie artykuły proszę podsyłać do mnie celem ewentualnej redakcji, w razie potrzeby można coś przedyskutować z innymi osobami kompetentnymi w danej dziedzinie smile.gif

Informacje podstawowe o osobach działąjących w Rocie znajdują się w Wirtualnym Popisie. Muszę tutaj jednak zaznaczyć, że lista ta z jednej strony jest niekompletna a z drugiej nie jestem pewien czy wszystkie osoby tam popisane jeszcze się z nami bawią...

Pozdrawiam
Gwyn
Tomaszek
CYTAT
To ja tu bronie Gwyna, jak najbardziej powinno byæ Master, tylko po co to zapo¿yczenie "rotte" ? Ja optujê za Company, chociaz pewnie zaraz wszystkim siê skojarzy z CoStG. :/ trudna sprawa

nieeeno to jaki¶ ¿art? co do master to a i owszem jestem w stanie dac sie przekonaæ ale pod ¿adnym 'company' sie nie podpiszê. d..a. to jest w ogóle bez sensu - jak to "kompania"?? od pocz±tku mia³a byæ rota i nawi±zania ewidentnie niemieckopodobne a nie jakie¶ tam dziwne stwory anglopodobne. absolutnie bojkotujê... my¶la³em ¿e master bêdzie ostatni± rzecza jaka mnie rozbawi, ale widze ¿e ciagle 'najlepsze pomys³y' nadchodz±...

dalej jestem przeciw t³umaczeniu Roty jako "Company" bo dla mnei to bez sensu (fakt - anglist± jestm sportowym (czyli tylko drê siê na meczach smile.gif ;) ))

naprawdê to tak mmusi byæ? bez sensu...
howgh
¦wider
skoro taki bojkot mojej propozycji t³umaczenia nazwy roty to chocia¿ sam siê wyt³umaczê smile.gif otó¿ sprawa ma siê tak - w polskiej nazwie mamy rota i koniec kropka, ale tu jest przecie¿ kwestia nazwy angielskiej! je¶li pod linkiem angielskim bêdzie albo nazwa ³aciñska albo niemiecka to jest to kompletny bezsens, co z reszt± sam s³usznie Tomaszku zauwa¿y³e¶. Co do s³ówka rotte w wersji angielskiej, to ju¿ siê gwyn wypowiedzia³. Rozejrza³em siê po "oficjalnych" t³umaczeniach s³owa rota w wersji angielskiej i albo jest to pozostawione jako "rota" pisane kursyw± albo jako "company". Przecie¿ tu chodzi tylko o t³umaczenie a nie o zmiane nazwy lub odbieganie od nawi±zañ niemieckopodobnych ! Company tak z definicji oznacza po prostu "unit of infantry" a to ¿e my mamy od razu konotacje z kompani± i zaraz siê bêdziemy na plutony dzieliæ to juz nie moja wina, w angielskim takich konotacji nie ma - patrz CoStG
ale jak zwykle jest to sprawa do "przeg³osowania", chocia¿ chcia³bym jeszcze tu Gwyna zdanie us³yszeæ
pozdrawiam!
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Ja pozosta³bym chyba przy germanizmach PRZY CZYM rota niemiecka to co innego ni¿ rota polska smile.gif Company chyba jednak nie, za du¿o tych kompanii, hehe. Pozostanie dodaæ parê linijek od t³umacza dlaczego tak a nie inaczej, bo skoñczymy na 'infantry unit in a medieval Polish meaning and not any other by any chance and in no circumstances whatsoever'. Nadkombinacja szkodzi zdrowiu, urodzie i sensowi smile.gif Pozdrawiam
Gwyn
Taniell
Witam smile.gif

Dyskusja nader ciekawa :D ostatnia "propozycja" Gwyna - mo¿e nieco groteskowa ale zdecydowanie przezabawna :D hehehe.gif

Tak czy siak na rpk.freha.pl jest ju¿ strona g³ówna i okraszy³em dzia³ "O Rocie" paroma obrazkami tak ¿eby ciekawiej by³o. Pobawi³em siê tak¿e trochê z formatowaniem i ju¿ jest lepiej.

W nastêpnej kolejno¶ci mo¿naby machn±æ linki - bo to bêdzie w miarê lekkie. Oczywi¶cie freha.pl, no i trochê komerchy - jazwiec.pl oraz matuls.pl - Czekam na propozycje jakie linki pododawaæ i jak to posegregowaæ.

Pozdrawiam
Konrad
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Piknie :D
Propozycja podzia³u sznurów:
Grupy polskie
Grupy zagraniczne
Rzemie¶lnicy polscy
Rzemie¶lnicy zagraniczni
Gdzie szukaæ informacji (czyli Frehy, Bagrity i strony typu Carlsson)
Pozdrawiam
Gwyn
Micha³ ¯elazo
Superowo jest, tylko jeden problem zauwa¿y³em.

U¿ywam Firefox'a wiêc nie wiem jak pod innymi przegl±darkami, ale kiedy klika siê w odno¶niki do podstron, na krótk± chwilê na samej górze tabeli w której jest, lub ma byæ tekst "na temat" pojawia siê menu.

Jak tylko odwalê z grzbietu arbeit, który ostatnio mnie przygniata to postaram siê sam co¶napisaæ na nasz piêkny website. bigsmile2.gif

Pozdr.
M.
Wojciech Radzki
Hmm tez mam Firefoxa i nic takiego sie nie dzieje. Ciekawe.
pozdr
WR
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Nie odnotowano na Firefoksie u mnie. Pozdrawiam
Gwyn
Wojciech Radzki
Tak mi przyszlo do glowy, zeby moze gdzies w widocznym miejscu umiescic lata jakimi rota sie zajmuje, po to zeby ktos nie bedacy w temacie od razu wiedzial z czym ma do czynienia. Moze pod nazwa? Co wy na to?
Pozdr
WR
Wojciech Radzki
Je¶li za¶ chodzi o spis ludzi to proponuje w nim umiescic osoby które chc± siê bawiæ z rot± i identyfikuj± sie z projektem i jednocze¶nie maj± na koncie choæ jeden popis roty, co by wykluczyæ wirtualnych ¿o³nierzy. smile.gif
W kwestii zdjêæ w spisie, to moze ustalmy wielkosc w pikselach, i kazdy indywidulanie wstawi je w jakas jednolita ramke (np. taka jaka juz jest na stronie) i wysle Konradowi. No chyba ze ktos chce za wszelka cene ukryc swoj wizerunek. smile.gif
Pozdr
WR
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Proponuje: rozmiar naszych tu awatarow. Kto chce widniec i przyznawac sie do RPK niech je po prostu wysyla do Taniella. I tyle. Pozdrawiam
Gwyn
Bejbs
Dla mnie "bomba ". Fajna strona siê zapowiada clap.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Bardzo ³adnie wysz³o i kolory s± fajne. Jest 200% lepiej ni¿ na pocz±tku. Gratulacje. icon_wink.gif
Taniell
Cze¶æ wszystkim,

Na http://rpk.freha.pl nowy update.

Ma³o czasu mam ostatnio ale co jaki¶ czas co¶ tam d³ubnê.

Czekam na propozycje linków do „Linków”

Ostatnio mam problem z Kontaktem – na razie da³em Gwyn’a do rzeczy ogólnych i siebie do sprawy strony. Nie znam e-maila Kacpra – proszê o jaki¶ komentarz w tej sprawie jak strona kontaktu powinna wygl±daæ. Mo¿e e-maile do dziesiêtników z regionów jakby kto¶ chcia³ siê do³±czaæ ? Je¿eli o mnie chodzi to mo¿e zostaæ tak jak jest bo im wiêcej osób do kontaktu tym wiêkszy ba³agan.

Z nastêpnej kolejno¶ci bêdê robi³ spis – tak wiêc prosi³bym wszystkich, którzy chc± byæ na stronie, ¿eby wys³ali do mnie zdjêcia z których chc± mieæ facjatki – wole ca³e zdjêcia bo sam sobie ju¿ je wykadruje, ¿eby u wszystkich by³o podobnie. Do zdj±tka prosi³bym tak¿e imiê, nazwisko, pseudo oraz kontat (e-mail)

W nastêpnej kolejno¶ci zaczniemy robiæ akcjê zbierania zdjêæ ale to po spisie – udostêpnimy konto ftp na które bêdzie mo¿na wgrywaæ zdjêcia.

Pozdrawiam i czekam na zdjêcia facjatek. Mo¿e jak rzeczywisto¶æ nie przyt³oczy to zacznê to robiæ za tydzieñ wiêc prosi³bym o w miarê sprawne za³atwienie sprawy ;)

Pozdrawiam
Konrad
Micha³ ¯elazo
Wszystko ³adnie i piêknie.

Ja siê rozpiszê tylko o jednym - zdjêcie Basi z dzia³u "Materia³y" jest rewelacyjne, dawno nie widzia³em tak dobrej fotografii. S³odki powinien zrobiæ sobie z niej w pokoju fototapetê smile.gif

I tyle. Pozdr.
M.
S³odziutki
CYTAT(Micha³ ¯elazo @ 23:49 15.10.2006) *
Wszystko ³adnie i piêknie.

Ja siê rozpiszê tylko o jednym - zdjêcie Basi z dzia³u "Materia³y" jest rewelacyjne, dawno nie widzia³em tak dobrej fotografii. S³odki powinien zrobiæ sobie z niej w pokoju fototapetê smile.gif

I tyle. Pozdr.
M.

Jejku, dziêkujê! smile.gif A robi³em to zdjêcie zwyk³± cyfrówk±...

Zdjêcie bywa na tapecie w windowsie. ¦wietny pomys³ z t± fototapet±!

A strona jest bardzo fajna i dobrze zaprojektowana. Bardzo chcia³bym siê zebraæ i napisaæ jaki¶ tek¶cik. Popieram pomys³ Wojtka co do umieszczenia datowania na stronie g³ównej. Nie wiem, czy pod nazw±. Mo¿e raczej w opisie, w pierwszym zdaniu, zamiast "drugiej po³owy piêtnastego wieku".

Pozdrawiam serdecznie,
S³odziutki.
Taniell
Cze wszystkim smile.gif
Na http://rpk.freha.pl pierwsza wersja spisu. Niestety zdjêcia jakie s± takie s± – jak komu¶ siê nie podoba to niech wy¶le mi fotkê to j± zamieniê. Wielu osób tam jeszcze nie ma – czekam na wiêcej zdjêæ facjatek na maila (konrad@jazwiec.pl)

Wydaje mi siê, ¿e warto by posegregowaæ spis – i podzieliæ ludzi funkcjami (strzelcy itp.) co o tym s±dzicie ?

Ustawi³em konto ftp

Adres: rpk.freha.pl
login: zdjecia@rpk.freha.pl
pass: pasztet1

logujcie siê proszê i wgrywajcie tam swoje zdjêcia do galerii rotowej. Najlepiej stwórzcie tam katalog ze swoim pseudo a w ¶rodku katalog z nazwa imprezy z której s± zdjêcia. Mo¿ecie te¿ wgraæ swojej propozycje do galerii „the best of the best” która bêdzie na g³ównej stronie – te zdjêcia wgrajcie do katalogu „BEST” na serwerze.

Jak kto¶ woli wys³aæ p³ytkê to proszê na maila albo na priva to podam adres domowy.

Pozdrawiam
Konrad
EwKa
W dziale "Materialy", artykule "o Ubiorze" w czesci omawiajacej nakrycia glowy jest blad kostiumologiczny:
...Uzupe³niaj±cym nakryciem g³owy jest kaptur, znany g³ównie w dwu typach; wcze¶niejszym, o bardziej otwartej czê¶ci twarzowej i okrywaj±cej ramiona BASKINIE, ..., o ró¿norodnych w kszta³cie BASKINACH...
Baskina to rozszerzajaca sie czesc ubioru ale, na Boga!!! od pasa a nie od szyji. Baskina to rodzaj spodniczki. Polecam okreslenie "dolna czesc".

Co do damskich nakryc glowy, to "zawojka" nie istnieje, jest "zawoj" (zawijka lub zawicie w XVIw.) wokol czepca-dlugi pas tkaniny lnianej. W XVw. chusta zawiazana wokol glowy nazywala sie wciaz nalecz. Warto nadmienic o podwijce noszonej przez zamezne i zaczac wogole ja nosic...
Micha³ /Gwyn/ Czerep
I uprzejmie proszê Konrada o korektê smile.gif We wskazanych miejscach. EwKa, stwórz jakie¶ dzie³o na stronê, bêdzie wiêcej i na pewno dok³adniej. Pozdrawiam
Gwyn
Taniell
Cze¶æ wszystkim,

Poprawi³em ju¿ b³êdy zg³oszone przez Ewkê smile.gif To niesamowite jakie szczegó³y wypatrzy³a :D RPK ma w Tobie Ewo bardzo mocne zaplecze kostiumologiczne.

Doda³em kilka osób, które przys³a³y zdjêcia do Spisu oraz posegregowa³em je w kategorie wzglêdem mojej najlepszej wiedzy.

I jeszcze jedna pro¶ba do Chrzana i innych strzelców – dajcie foty szybko – bo mimo tego, ¿e bardzo lubiê towarzystwo Pañ w dodatku tak zacnych to jeszcze sobie inni pomy¶l± ze strzelcy to babska sekcja :P

Niestety tylko Chrzan przes³a³ kilka fotek do Galerii – wiêc za bardzo nie mam na czym pracowaæ. Mo¿e jak czas pozwoli to zacz±³bym programowaæ engine galerii w weekend. Ale i tak potrzebujemy fotki aby j± wype³niæ.

Gwyn: Jak masz chwilê czasu to mo¿na powoli zacz±æ t³umaczyæ teksty i ruszaæ z wersj± angielsk± bo w Polskiej brakuje nam ju¿ tylko Galerii smile.gif

No i zachêcam wszystkich do pisania tekstów – a mo¿e kto¶ siê skusi zrobiæ ilustrowany przewodnik po stroju z wypasionymi fotami ;)

Pozdrawiam serdecznie
Konrad
Micha³ /Gwyn/ Czerep
St±d i po raz kolejny apelujê do osób bywa³ych w temacie, by tworzy³y arty o konkretnych elementach stroju czy ubioru. Z czasem chlapnê co¶ o mieczach i metodach ich u¿ytkowania. Z Tuni± swego czasu rozmawiali¶my o artykule o kapturach zadymowych. Pozdrawiam
Gwyn
Tunia
a tunia ma zero czasu,ale siê postara cos wygenerowaæ jako¶ w najbli¿szym czasie.
w ka¿dym razie do koñca grudnia :D
S³odziutki
Y.... Bo ja mam ju¿ pó³ artyku³u o szubienicach bigsmile2.gif
Basia
mnie tam i by siê podoba³o, gdyby sztrzelcy byli babsk± formacj± :>

co do artyku³ów, to ja chyba najlepiej znam siê na troczkach i sznurkach, wiêc je¶li kto¶ chce, to mogê o tym napisaæ ;)
Poza tym to najwy¿ej co¶, co ³±czy siê z kultur± pi¶mienn± i intelektualn±, ewentualnie z liturgi±, ale czy artyku³y o modlitwach XV-wiecznych s± mile widziane? smile.gif
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Sa mile widziane. Zapodawaj smile.gif Pozdrawiam
Gwyn
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.