Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Rota w Internecie
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Stron: 1, 2, 3
Micha³ ¯elazo
A ja bardzo proszê o przeniesienie mnie do pawê¿ników.
Nie chcê sprzedawaæ tarczy i kupowaæ halabardy smile.gif

Pozdr.
M.
Bejbs
Strona b. fajna blinkie.gif gratulacje clap.gif
Tomasz Rajtar
Ja mam tak samo jak Micha³ ¯elazo. Czyli do pawê¿y przenie¶æ proszê... icon_cool.gif

-
Taniell
Cze¶æ wszystkim smile.gif

Wczoraj napisa³em program, który automatycznie generuje nam galerie. Tak wiêc je¿eli kto¶ bêdzie chcia³ zacz±æ aktualizowaæ galerie w ramach pracy spo³ecznej nad stron± – to jedyne czego musi siê nauczyæ to podawania nazwy imprezy i naciskania enter ;)

Jest jeszcze co prawda b³±d w postaci braku polskich liter – ale to zrobiê niebawem jak bêdê mia³ trochê czasu.

Tak czy siak na http://www.rpk.freha.pl stoi TYMCZASOWA galeria – maj±ca na celu pokazanie jak to bêdzie wygl±da³o i jak dzia³a. Zgodnie z ¿yczeniem zrobi³em, ¿e ka¿dy obrazek ma swoj± pod-stronê w wiêkszej wersji gdzie mo¿na nawigowaæ pomiêdzy kolejnymi zdjêciami – no i oczywi¶cie ogl±danie zdjêæ w wersji maksymalnej (na stronie siê nie da bo okienko w którym mamy galerie ma 500 pixeli szeroko¶ci – wiêc trzeba sobie by³o poradziæ inaczej.

Zg³aszam siê do wszystkich zainteresowanych: GALERIA NIE MO¯E WYGL¡DAÆ TAK JAK WYGL¡DA TERAZ. S± tam zdjêcia tendencyjne w mojego aparatu, które s± brzydkie i ¼le skadrowane ;)

DO UKOÑCZENIA STRONY W POLSKIEJ WERSJI BRAKUJE NAM TYLKO DOBRYCH ZDJÊÆ! icon_cool.gif

Poprawi³em i zaktualizowa³em te¿ ju¿ spis.

Pozdrawiam i przypominam o zdjêciach które mo¿na wgrywaæ TU:

Adres: rpk.freha.pl
login: zdjecia@rpk.freha.pl
pass: pasztet1

Konrad smile.gif
Tomaszek
buuu.. galaria ze ¶wiecina u mnie nie dzia³a - znaczy s± tylko ma³e obrazki... buuuu... ;(( ;(( ;((

ale tak ogólnie to w pytê... mnie siê podobuje :D

szcza³a
Kazimierz
Ano ¦wiecino mnie te¿ nie dzia³a. Ale Gniew tak i generalnie modu³ galerii spoko.
Taniell
¦wiecino nie dzia³a bo tak ma byæ ;) niektóre zdjêcia s± jeszcze gorsze ni¿ z Gniewu ;)

Powisi to jeszcze z tydzieñ ¿eby wszyscy zainteresowani mogli obejrzeæ a pó¼niej to usunê ¿eby nie straszy³o. Jak szybko siê now± powiesi to zale¿y od tego czy bêd± materia³y do niej.

Pozdrawiam smile.gif
Konrad
Tomaszek
uhym... a -to rozumiem... jak zwykle co¶ przespa³em... ale tak ogólnie to w pytê fajne - tylko fakt - trzeba foty machaæ... kolejny powód przyjazdu na Gniew? ;)))

tak my¶lê ¿eby wylajtoaæ przynajmniej z pó³ dnia te "wielkie zabronienia aparatów" - bo albo rybka,albo pipka (albo mamy foty,albo nie) i tyle...

buziaki
Micha³ /Gwyn/ Czerep
S³uszna koncepcja, ale mo¿e w taki sposób: Jedna osoba ma dy¿ur od-do (z fotografuj±cych), potem kolejna. Wy¿ej wymieniona w tym czasie fotografi z my¶l± o galerii. Tak fotografowie siê wy¿yj± a nie bêd± sobie w kadr w³aziæ. Do tego bêd± galeryjne foty. Pozdrawiam
Gwyn
S³odziutki
CYTAT(Gwyn @ 10:35 06.11.2006) *
Jedna osoba ma dy¿ur od-do (z fotografuj±cych), potem kolejna. Wy¿ej wymieniona w tym czasie fotografi z my¶l± o galerii. Tak fotografowie siê wy¿yj± a nie bêd± sobie w kadr w³aziæ. Do tego bêd± galeryjne foty.

Wszystkimi rêkami i nogami za! smile.gif To w du¿ym stopniu rozwi±zuje mój dylemat z tematu o Gniewie.

Pozdrawiam serdecznie,
mgr S³odziutki.
Taniell
Elo,

Gniew 2007 Gniewem ale co ze zdjeciami wczensiejszymi ? Chcemy zeby galeria zaczynala siê od 2007'roku ? Kto ma fajne zdjêcia z poprzednich imprez niech je wysy³a.

Pozdrawiam
Konrad
Czarny
Hail Powracam po d³ugiej nieobecno¶ci i od razu z.j.e.b.y. smile.gif Czemu nie ma w skladzie Roty Karoliny? smile.gif ¯yczê se naprawienia tego niedopatrzenia, bo w ryj
To by³em ja, Czarniutki devil.gif
Micha³ ¯elazo
A czy kto¶ zajmuje siê pozycjonowanie naszej strony ?

Przez google mo¿e znale¼æ co najwy¿ej star± stronê (http://rota.za.pl/), na której nie ma nic, a nowa w ogóle nie wyskakuje, albo wyskakuje gdzie¶ na koñcu, gdzie ju¿ mi siê nie chcia³o szukaæ.

Jakby co, to ja mogê siê pozycjonowaniem zaj±æ, tylko napiszcie, czy kto¶ ju¿ teraz tego nie robi.

Pozdr.
M.
Kacper z Konina
Witam,

jak by co to mój mail : kacperkasprzycki@o2.pl
Stronka OK

Pozdrawiam Kacper
Tom
Stronka przednia, daje siê ju¿ wyczuæ styl Konrada smile.gif
Czapki z g³ów dla tego Pana za chêci, czas i po¶wiecenie. clap.gif
Taniell
Witam wszystkich serdecznie w tym okresie ¶wi±tecznym! smile.gif

Dzisiaj zrobi³em update strony Roty (http://rpk.freha.pl/) doda³em dzia³ o rekrutacji, którego nam brakowa³o. (Tekst tradycyjnie autorstwa Gwyn’a – dziêki!)

No i jeszcze mam now± koncepcjê dzia³u galeria. Do tej pory wisia³ on dosyæ nieweso³o z paroma zdjêciami i tymczasowymi podstronami. Jako, ¿e póki co nie uda³o nam siê zebraæ wystarczaj±co du¿o dobrego materia³u na w³asn± rotow± galerie to proponuje z tego dzia³u zrobiæ taki hub gdzie bêd± odno¶niki do stron galerii, który wykonali poszczególni rotowicze. Na dobry pocz±tek doda³em zdjêcia RPK jakie mamy na http://jazwiec.pl/

W tym sensie wydaje mi siê, ¿e tak naprawdê chodzi o to, ¿eby kto¶ zainteresowany móg³ obejrzeæ zdjêcia i chyba nie najwa¿niejsze jest to, ¿eby wszystkie by³y hostowane na serwerze frehy ;)

Wiêc je¿eli kto¶ ju¿ ma jak±¶ galerie do zdjêæ z imprez roty lub zna adres takowej proszê podes³aæ mi linka a zamieszczê go z notk± o stronie gdzie jest galeria lub autorze zdjêæ.

Wydaje mi siê, ¿e w ten sposób mamy realn± szansê w szybkim czasie zrobiæ z tego u¿yteczny dzia³.

Ok. w tym sensie mo¿na stwierdziæ, ¿e polska wersja strony roty jest ju¿ ukoñczona smile.gif Hura!

Kolejna kwestia – wiem, ¿e chyba by³y jakie¶ zmiany personalne – wiêc wszelka pomoc w aktualizacji spisu tak¿e mile widziana.

Zachêcam do wysy³ania mi konkretnego info na maila lub priva oraz do formowej dyskusji co mo¿na by dalej w ramach przysz³o¶ci z nasz± stron± robiæ.

Pozdrawiam serdecznie i ¿yczê weso³ych ¶wi±t!

Konrad
Wojciech Radzki
Co do zdjêæ z imprez, to wydaje mi siê to s³uszn± koncepcj±. Natomiast na samej stronie RPK proponowa³bym wstawiæ galerie "the best of". By³a kiedy¶ koncepcja wstawiania zdjêæ posegregowanych na pory roku. Ja rozwa¿y³bym tak¿e podzia³ wg tego co one przedstawiaj±, np. prace obozowe - kilkana¶cie najlepszych fotek; portrety; zdjêcia walcz±cych; kuchnia polowa i ¿ywienie; rzemios³o i handel; zdjêcia z musztr itp. Chodzi o to ¿eby ta galeria w sposób dobitny przedstawia³a wszystkie aspekty naszej dzia³alno¶ci. Mo¿na by tez pokusiæ siê o jakie¶ podpisy do tych zdjêæ. I co jaki¶ czas dodawa³oby sie tam po kilka jakich¶ na prawdê dobrych zdjêæ.
Pozdrawiam
WR
Czarny
Tak Konradzie, masz racjê By³y zmiany personalne A wiêc poproszê o usuniêcie mojego zdjêcia ze spisu
Wielkie dziêki
Taniell
Cze¶æ wszystkim!

Wraz z Gwynem zrobili¶my kolejny update strony.

1. Update spisu – dziêki za info Seba
2. Update galerii – trochê porz±dku
3. Pierwsza wersja angielska strony - na razie bez „O Rocie” i „Materia³ów” (te jeszcze w przygotowaniu)

Dodatkowo zosta³ te¿ dodany skrypt, który wykrywa jakiego jêzyka u¿ywa odwiedzaj±cy wiêc teraz jak kto¶ jest anglojêzyczny (lub raczej nie polskojêzyczny) to od razu go przekseruje na angielsk± wersje. Mowie to bo je¿eli ko¶by chcia³ podawaæ linka do strony jakim¶ zagranicznym znajomym to mo¿e po prostu pisaæ www.rpk.freha.pl

Wojtku: Ja tak¿e jestem za tak± koncepcj± malutkiej ale bardzo dobrej Rotowej galerii. Oczywi¶cie linki do galerii z imprez mog± zostaæ ale fajnie by³oby zrobiæ taki „showcase” wymuskany.

Pory roku to fajny pomys³ ale podzia³ na „czynno¶ci” wydaje siê byæ bardziej przejrzysty. Jakie macie propozycje na tak± galeriê THE BEST OF je¿eli chodzi o takie dzia³y (po 6-8 zdjêæ w ka¿dym) ? Wojtek ju¿ rzuci³ parê:

- prace obozowe
- musztra
- zdjêcia walki
- kuchnia i ¿ywienie
- rzemios³o (z tym mo¿e byæ ciê¿kawo)

Co s±dzicie o takiej formie galerii THE BEST OF i jakie by¶cie chcieli mieæ w niej dzia³y. Lub mo¿e kto¶ ma jeszcze inny pomys³ ? Mo¿e jednak warto siê jeszcze zastanowiæ nad porami roku.

Pozdrawiam

Konrad
Tomek
Witam!

S±dzê, ¿e podzia³ galerii tematycznie jest najbardziej odpowiedni. Zreszt± chyba propozycje, które poda³ Wojtek wyczerpuj± mo¿liwo¶ci "¿ycia" w Rocie. Mo¿e jeszcze mo¿na siê by³o zastanowiæ nad dzia³em "Rozrywki" ;).

Pomys³ z przedstawieniem Roty w ró¿nych porach roku te¿ jest bardzo dobry. Ja bym to widzia³ w formie zdjêæ o wiêkszym formacie - scenek rodzajowych koniecznie z du¿± ilo¶ci± cz³onków Roty. Co¶ jak w Grod¼cu, w du¿ej grupie to fajnie wygl±da - ZDJÊCIE. Ale musia³o by to byæ raczej wyre¿yserowane zdjêcie.
Zdjêcia te mog³y by byæ tak± "reklam±" Roty poprzez umieszczenie na nim np. Or³a Imperialnego w formie logo. Zdjêcia z pór roku mog³y by byæ do pobrania jako tapeta na pulpit - te¿ w celach "promocyjnych".

Co¶ jak TUTAJ tylko, ¿e ³adniej icon_mrgreen.gif .

Pozdrawiam!

Tomek
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.