bry,
Vislawie, ciesze sie ze moge w czyms pomoc
przesluchalam czesc utworow, dzial "Traditonal Music'' - jest zbiorem najbardziej popularnych melodii ludowych, zachowanych zwlaszcza na wsiach a teraz sa wykorzystywane w Zespolach Tanca. Polecam tez dzial muzyki z Yunnanu, ktora uwielbiam
jako ze tance z Yunnanu sa dosc specyficzne i maja podklad spiewany no ale coz o tym mzona mowic w nieskonczonosc.
Mam pytanie dotyczace ubiorow, jak rozumiem wymagany jest stroj z epoki kiedy Jedawby Szlak istnial, czy moga to byc tez stroje z pogranicza Persji, Turcji i innych narodow zwiazanych z ta kultura. Oczywiscie zakladamy ze sa to stroje szyte z jedwabiu.
Pozdrawiam serdecznie
Witaj
Princessita
Jako jedna z gwiazd festiwalu masz specjalne prawa - dobierz strój tak aby pasowa³ do Twojego sposobu i charakteru tañca. Uszyty z jedwabiu i pochodz±cy z obszaru jaki proponujesz z pewno¶ci± bêdzie dobrze wygl±da³.
Tutaj rzeczywi¶cie jest trudno okre¶liæ jaki¶ kanon historyczny stroju - po prostu obszar i rozpiêto¶æ czasowa jest zbyt du¿a.
Zreszt± formu³y imprez jakie próbujê z lepszym b±d¼ gorszym skutkiem tworzyæ obejmuj± zakres znacznie szerszy ni¿ tylko poprawne odtworzenie historycznego stroju.
Poszukujê ¿ywych i otwartych na inne kultury ludzi, a nie wieszaki na ubrania
pozdrowienia Vislav
CYTAT(Abrat)
A czy tam jest na tyle miejsca aby wypróbowaæ Chiñskie strza³y rakietowe?
Witam
Jest dobre miejsce do próbowania ró¿nych wynalazków zaraz obok Fortu Anio³a.
Puste nabrze¿e portowe z du¿± otwart± przestrzeni±.
Od czerwca ruszam z konstrukcj± wyrzutni. Pozostanie wykonanie strza³ i co najwa¿niejsze - napêdu, czyli rakiet. Tutaj bêdzie potrzebna pomoc Braci Czarnoprochowców.
pozdrowienia Vislav
CYTAT(Vislav)
Zreszt± formu³y imprez jakie próbujê z lepszym b±d¼ gorszym skutkiem tworzyæ obejmuj± zakres znacznie szerszy ni¿ tylko poprawne odtworzenie historycznego stroju.
Poszukujê ¿ywych i otwartych na inne kultury ludzi, a nie wieszaki na ubrania
To powinno byæ uznane za kanon i regu³ê obowi±zuj±ce w naszym ruchu odtwórczym.
Harmonijna ca³o¶æ sk³adaj±ca siê z rekontrukcji wszelkich aspektów codziennego i od¶wiêtnego ¿ycia w mniej lub bardziej odleg³ej przesz³o¶ci i w mniej lub bardziej odleg³ych okolicach.
Vislavie, bijê Ci brawo znad Brynicy !
Ale¿ wazeliniarsko to zabrzmia³o...
witam stanowiska ogniowe pierwsza klasa, mo¿e jeszcze jakies okopy?
Witam
Dzk
Rabiega - jednak to co robiê dla wielu jest delikatnie mówi±c kontrowersyjne. Co nie oznacza, ¿e musimy siê tym przejmowaæ. To co najbardziej ceniê to grono przyjació³ poch³oniêtych wspóln± pasj±, bez stawiania ca³ego przedsiewziêcia na wysokim piedestale.
Tomic - okopy nie bêd± potrzebne.
Naturaln± ochronê przy pierwszym stanowisku stanowi± zwalone pnie topoli. Najwy¿ej postawi siê kilka klocków jako dodatkowe os³ony.
Na drugim zamierzam wykorzystaæ strza³ochwyt z kostek s³omy jako imitacjê muru obronnego.
Stworzymy dwie dru¿yny i bêdziemy walczyæ do ostatniego wojownika, b±d¼ ostatniej g³ówki kapusty.
Najlepszym rozjemc±, jak s±dzê by³by
Wawry¶ - To Ja Stanowiê Prawo je¿eli siê tylko zgodzi.
Na zwyciêzcê poza chwa³± bêd± czekaæ ksiê¿niczki, hurysy, walkirie - zale¿y kto w co wierzy
pozdrowienia Vislav
CYTAT(Vislav)
Na zwyciêzcê poza chwa³± bêd± czekaæ ksiê¿niczki, hurysy, walkirie - zale¿y kto w co wierzy :)
pozdrowienia Vislav
ja tam wole skrzynie piwa, mniejszy z tym problem, a jak sie wypije to jeszcze mo¿na sprzedaæ butelki i troche zarobiæ
Witaj
Wcale Ci siê
Tomic nie dziwiê po ostatnich popisach p³ci piêknej (w pewnym popularnym temacie) mo¿na zw±tpiæ w ludzko¶æ
Jednak w wykazie propozycji ¿adnych
harcowniczek nie wymienia³em
[center:cdc34c25a7]
[/center:cdc34c25a7]
pozdrowienia Vislav
Witam
Do uczestnictwa w naszej imprezie zaprosi³em bajarkê - Szeherezadê (zainteresowania: taniec, muzyka, poezja arabska, Tatarzy) - mam nadziejê, ¿e przybêdzie do nas z dalekiego Lublina aby umiiaæ nam wieczory przy ognisku i czarowaæ tañcami w dzieñ.
pozdrowienia Vislav
bry,
Szcherezada nawet przybedzie, oj to cudownie
Ja Vislawie chcialam ci polecic pewna CD ''Istampitta- Danses florentines du Trencento" w wykonaniu Henri Agnel. Polecam ja gdyz ma duzo rytmow Orientu czy tez mowiac ianczej Krajow Lewantu, tance te zagrane na instrumentach arabskich pieknie komponuja sie w klimat tamctych czasow.....do milego posluchania podaje stronke
http://www.alpha-prod.com/catal.asp?ct=96&...nel+%28Henri%29
Polecam wogle te serie bo wydaja tam wiele dobrych cd z muzyka dawna jak i zmieszana z rytmami orientalnymi.
Pozdrawiam serdecznie
Witam
Dziêkujê za linka - muzyka ciekawie zaaran¿owana, ¶wietnie wykonana.
Ja jednak jestem bli¿ej stepu ni¿ sal koncertowych - brakuje mi chropawego czasami brzemienia oryginalnych instrumentów i tego nieuchwytnego w±tka naturalno¶ci wystepuj±cego u rodowitych wykonawców.
W zamian proponujê pos³uchanie etno-jazzu w wykonaniu mongolskiej grupy Boerte - 9 utworów w ca³o¶ci:
http://www.boerte.de/boerte_cd.html
pozdrowienia Vislav
CYTAT(Vislav)
Witaj
Wcale Ci siê Tomic nie dziwiê po ostatnich popisach p³ci piêknej (w pewnym popularnym temacie) mo¿na zw±tpiæ w ludzko¶æ :grin:
Jednak w wykazie propozycji ¿adnych harcowniczek nie wymienia³em :-(
ja zw±tpi³em w ludzko¶c juz dawno temu
ojoj do tego na horyzoncie na zdjêciu (takie jakie¶ nadmorskie dziwne rusztowania - nie znam siê, jestem szczur l±dowy) to te nasze strza³ki nie dolec±
wieszaki na ubrania - dobre
aha
najprawdopodobniej bêdê jecha³ z grodu zakrakanego smoka autem i pewnie bêd± wolne miejsca
pozdr.
Abrat
Witam
Zawsze
Abrat mo¿emy u¿yæ "powa¿niejszych" wersji strza³ rakietowych wystrzeliwanych pojedynczo. Najd³u¿sze 5.6 metrów mia³y zasiêg 1-2 km
.
CYTAT
There were several versions of Shin Ki Chon. One was "Dae" Shin Ki Chon, largest of them all being about 5.6 m in length, basically what is described above. It had range of 1–2 km. Due to its enormous size, it was fired individually. While its length sounds ridiculous, it was essential to stablise the course of the rocket against the combustion over long range. Another is "Sanhwa" Shin Ki Chon, which has a slight different "warhead" otherwise identical to "Dae" Shin Ki jon, and it had more spectacular explosion. While lacking in actual damage, its ability to cause chaos and confusion among the enemy was far superior. "Jung" Sin Ki Chon was similar to "Dae" Shin Ki Chon other than its smaller size of about 1.6m in length. Smaller size also meant significant drop in the range, of about 150–200 m. "So" Shin Ki Chon was smallerst of them all, and was the only Shin Ki Chon to have no explosive "warhead." It was a pure arrow of length about 1.2 m and had range of about 100 m. "Jung" and "So" Shin Ki Chon could be fired in masses from a hwacha.
http://www.answers.com/topic/singijeon
[center:14142ddc3e]
[/center:14142ddc3e]
Obawiam siê jednak, ¿e ta pierwsza impreza by³aby jednocze¶nie ostatni±
- Vslv
Tomic, nie martw sie zawa³em: "wódka pomo¿e!" - zacytujê klasykê.
Czy¿ alkohol nie mie¶ci siê w konwencji?
A poza tym 40obr/min. jest do osi±gniecia. Wystarczy zastosowaæ irlandzk± metodê: piæ tyle, ¿eby swiat sam zacza³ wirowaæ. To zmniejszy liczbê wykonywanych przez Ciebie obrotów do 1-2 w ciagu NOCY. ( a i to z trudem
) pozdrawiam
purvis
Witaj
Purvis
Pomys³ jest przedni - przyjemne z po¿ytecznym - i motywacja "w celach naukowych", a nie tylko "po tradycji"
Chyba sam spróbujê
Parê rzeczy jednak wymaga u¶ci¶lenia - jak i co polewaæ aby ¶wiat i delikwent krecili siê w jednym kierunku
poza tym jest jeszcze jeden problem - ¶wiat siê krêci zazwyczaj w pozycji horyzontalnej, natomiast taniec jest w pozycji wertykalnej. Chyba, ¿e do tañca wykorzystamy pal po spaleniu wampira.
Trzeba bêdzie zrobiæ sesjê treningow± na najbli¿szym spotkaniu w Miêdzyrzeczu
pozdr Vslv
p.s. Xena/Aubrieta w³a¶nie koñczy strój do swojej wersji tañca, a bestia taka zdolna, ¿e krêci bez dopalaczy
w Miêdzyrzeczu zrobimy porz±dny trening, choæ przysiag³bym ze na ostatnim wyje¼dzie zrobi³em ze 1000 obrotów + kilka fiko³ków, no ale mia³em du¿o wysokooktanowegopaliwa za 6 euro
W³a¶nie skoñczy³em latawiec!
Rozp. skrzyde³: ~60cm
Wysoko¶æ: ~70cm
Podobny do tego:
Shayan
Tylko g³ówke ma szpiczast±. Ale chyba na okr±g³± przerobiê bo ta mi siê nie podoba
Zreszt± na tej
stronce jest pare ³adnych wzorów!
Mam jeszcze trochê bambusowych tyczek i ze 3 bambusowe listewki (z rolet bambusowych) wiêc
Vislav jak przyjadê to podrzucê Ci te bajerki jak chcesz
to mo¿na by jeszcze kilka z tego skleciæ
Gwoli ¶cis³o¶ci: Mój robi³em ~3.5h bez malowania (jak na pierwszy raz niez³y czas) a nadal nie wiem czy dzia³a bo wiatru u nas ni ma
Niestety zdjêcia nie bêdzie, bo nie mam cyfrówki (tylko brat w telefonie ma - kabel jest schrzaniony)
Pozdrowienia, Mi³osz
¦wietnie - to ju¿ pierwszy latawiec mamy.
Ja te¿ zamierzam przynajmniej jeden porz±dny wykonaæ - materiay³ przywie¼, mo¿e zrobimy kilka sztuk.
No i do tego trochê 'mini' - co to ostatnio próbowali¶my.
pozdrowienia Vislav
o chiñskie latawce, jako¶ nie doczyta³em, ¿e nale¿y przywie¼æ - przywiozê jaki¶ (jak mi córka po¿yczy
)
pozdr.
Witam
Temat latawców - przewinê³y siê w±tki gdzie¶ tam w po³owie tematu.
Na wszelki wypadek podajê jeszcze raz linka z opisem historii latawców:
Latawiec.
Historia bardzo ciekawa - szczególnie zastosowania militarne. Nie ominê³y te¿ Europy w ¶redniowieczu.
Oczywi¶cie zachêcam wszystkich do wyprodukowania/przywiezienia latawców. W ¦winouj¶ciu zazwyczaj mamy wietrzne pogody - tak wiêc zabawa mo¿e byæ przednia.
pozdrowienia Vislav
CYTAT(Vislav)
Oczywi¶cie zachêcam wszystkich do wyprodukowania/przywiezienia latawców. W ¦winouj¶ciu zazwyczaj mamy wietrzne pogody - tak wiêc zabawa mo¿e byæ przednia.
Hehe... Szczególnie z tymi bojowymi!!!
Mo¿emy po¶wiêciæ jeden czy dwa na zorganizowanie "nalotu".
Oczywi¶cie z pomoc± Braci Czarnoprochowców
Gorzej je¿eli marynarka we¼mie nasze manewry na serio i odpowiedz± ogniem
Wtedy to dopiero tañce derwisza siê przydadz± - do omijania pocisków
Pozdrawiam
Witam
W³a¶nie odbyli¶my kameralne, przyjacielskie i bardzo "wyczerpuj±ce" spotkanie w Miêdzyrzeczu. Gor±ce podziêkowania dla gospodarzy i wszystkich uczestników.
No i najwa¿niejsza w tym temacie wiadomo¶æ - wystartowa³ Zwariowany Teatrzyk Chiñski "Bzyk"
Powiem tak - rewelacja. Warto bêdzie zajrzeæ do ¦winouj¶cia we wrze¶niu aby zobaczyæ Ich na ¿ywo.
Przy okazji trochê fortek z imprezy w Miêdzyrzeczu
http://www.my.opera.com/Vislaff/albums/sho...ow.dml?id=83036
pozdrowienia Vislav
No fotki rewelacyjne szkoda ¿e nie ma filmiku z teatrzyku....
no takie wyjazdy sa naprawde relaksuj±ce,
nic nie trzeba najwy¿ej mo¿na
grupa ludzi z któr± sie chce przebywaæ
no i nikt sie nie czepia ze mam maszynowo szyte ciuszki i cos niehistorycznego
na wyposarzeniu
jedyny minus ze ryby nie bra³y
CYTAT(bzyk)
No fotki rewelacyjne szkoda ¿e nie ma filmiku z teatrzyku....
Witaj
Nastêpne nasze najbli¿sze spotkanie - nakrêcê filmik. Kwestia tylko terminu. Móg³by to byæ Drachim 640 lat (namawia³em Tomica na odwiedziny) - niestety wtedy Wawry¶ bêdzie na flisackim szlaku
.
Przyda³oby siê zamie¶ciæ próbkê Waszych mo¿liwo¶ci
jeszcze przed Jedwabnym Szlakiem
.
Tomic ryby bra³y, ale jak mówi± starzy wêdkarze pod .....
.
Mardinus obieca³ dla mnie skany z "napêdami" do wyrzutni Hwacha - jeste¶my coraz bli¿ej powa¿nych manewrów - mo¿e jak±¶ rybkê upolujemy
pozdrowienia Vislav
Ma kto¶ mo¿e namiary jak siê robi takiego wielocz³onowego latawca smoka? Trochê mogê wypatrzeæ ze zdjêæ ale s± pewne szczegó³y kosntrukcyjne, których jestem ciekaw. Np. kwestia g³owy, czy sama z siebie te¿ ma w³a¶ciwo¶ci latawca? itp.
Vislav, szczegó³y wyrzutni rakiet/strza³ w przysz³ym tygodniu.
Aha jeszcze info. bêdê mia³ dwa lub trzy miejsca w aucie, z Krakowa, lub mo¿na kogo¶ "zgarn±æ" po drodze.
Abrat
Witaj
Wielocz³onowy latawiec smok:
szukaj po takich has³ach
- dragon train kite plans
- centipede dragon kite plans
przyk³adowe linki:
http://www.gddweb.org/cent.html
http://www.thekitesociety.org.uk/Exception...nal%20Kites.pdf
przyk³ad "wyrafinowanej" g³owy smoka
http://www.drachen.org/journals/a18/Mechan...20in%20Xian.pdf
Ambitne przedsiêwziêcie
pozdrowienia Vislav
Witajcie.
Ostatnio nie uczestniczê w dyskusjach i...budowie Rakiety ale to nie dowodzi ze Nic nie robiê...lecz z drugiej strony znalazlem Dzis rysunek wozu bojowego Asyryjczyków...wiem ¿e ten rysunek[skan jutro]moze nie miec nic wspolnego z raket± ale mo¿e mo¿e...
To do jutra...
Vislav na grunwaldzie na bank bêdzie próba teatrzyku o ile rodziu dojedzie...
Rabbi poszukuje sympatycznego/ą towarzysza/kę podróży z dorzuceniem się do kosztów paliwa - trasa : okolice Bytomia - Fort Anioła, via Legnica etc. Sam nie mogę jechać tak daleko, po 300 km zaczynam rozmawiać z poduszką powietrzną a ona tego nie lubi i bywa wtedy wybuchowa.
Ewentualnie jeśliby kto miły koleją żelazną jechać zamierzał z Katowic/Gliwic to chętnie się dołączę.
Wyjazd w czwartek lub najpóźniej piątek rano.
Jestem uroczym, skromnym, spokojnym starszym człowiekiem, mało kaszlę i na siku nie muszę za często.
Lubię dalekie podróże, dzieci i małe zwierzątka.
Ale nie za małe.
Tylko poważnych propozycji oczekuję na priv.
Kłaniam.
Witam wszystkich
Do zdarzenia coraz bli¿ej - czyli czas odnowiæ temat
Na pocz±tek "grafika"
Jak do nas trafiæ:
mapa ¦winouj¶ciaW razie potrzeby telefon: Vislav +48 609 189 750.
Impreza jest przewidziana na trzy dni: 8-9-10 wrze¶nia 2006
8 wrze¶nia - ca³kiem swobodnie - dojazd o dowolnej porze. Przewidziane przygotowanie obozowisk. Zabawa w kuchniê - 2 du¿e kocio³ki, blacha na podp³omyki, wêdzarnia, parzenie kawy i herbaty i co tam jeszcze wymy¶limy.
Warsztaty ciesielskie, czyli budowanie katapulty. Klejenie latawców. Przygotowanie wyrzutni rakiet. Tañce i zabawa.
9 i 10 wrze¶nia - w³a¶ciwy festiwal, czyli bawi±c siê realizujemy to co siê uda³o przygotowaæ. Pe³ne wy¿ywienie przygotowane przez organizatora.
Od pi±tku do poniedzia³ku mo¿liwo¶æ noclegu na Forcie Anio³a - drewniane pod³ogi w salach (zabierzcie karimaty, ¶piwory, koce). Je¿eli zajdzie potrzeba pozostaæ trochê d³u¿ej lub przybyæ wcze¶niej - to te¿ nie ma problemu.
Na wa³ach przed Fortem tworzymy obozowisko dla posiadaczy namiotów historycznych. Integrujemy siê bardziej ni¿ na Beltan. Inne plastikowe pa³atki, je¿eli bêd± - na wa³ach za Fortem - co by nie k³u³y w oczy.
Jedn± katapultê "ma³±" ju¿ wykona³em, wyrzutnia rakiet w toku. S± dwie proce drzewcowe. Kolejn± katapultê "du¿±" zbudujemy w pi±tek. Koñczê wielki latawiec (5 metrów d³ugo¶ci) - mam nadziejê, ¿e bêdzie lata³.
Stoi ju¿ moje obozowisko.
Zapraszam serdecznie wszystkich chêtnych do potwierdzania swojego przyjazdu - logistyka
.
Je¿eli kto¶ "nowy" nagle poczuje nieodpart± chêæ dobrej zabawy - zapraszam niemniej serdecznie.
pozdrowienia Vislav
Impreza dostêpna dla publiczno¶ci w godz.10oo-22oo. Pozosta³y czas wy³±cznie dla uczestników.
Vislav paln rzeczywi¶cie imponuj±cy.
Je¶li tylko do¿yjê i pozwoli mi na to moja sakiewka, to mo¿esz liczyæ na Radka i na mnie bo tej wy¶mienitej kawy to ja sobie nie odmówiê.
Pozdrawiam
Witaj Mirklanda
Mam nadziejê, ¿e siê Wam uda.
Co do planu - wierzê, ¿e "wypali". Zreszt± zawsze na zakoñczenie mo¿emy wymalowaæ wielki napis:
Przynajmniej próbowali¶my
pozdrowienia Vslv
Witam
Szef da³ mi urlop, wiêc przybêdê z dalekigo Lublina z opowie¶ciami.
Jak wyjd± mi tañce - bêdê wiedzia³a za tydzieñ.
Pozdrawiam
Niestety, moja karawana wpad³a w zasadzkê dzikich koczowników na pustyniach Chorezmu i nijak przybyæ nie mogê
(List ten wysy³am z niewoli dziêki mojej wiernej papudze, Polly.
Strasznie zapali³a siê do pomys³u pilotowania latawca.
do zobaczenia jak tylko siê wykupiê.
Musze koñczyæ bo zbli¿a siê stra................
CYTAT(Szeherezada @ 15:51 29.08.2006)
Witam
Szef da³ mi urlop, wiêc przybêdê z dalekigo Lublina z opowie¶ciami.
Jak wyjd± mi tañce - bêdê wiedzia³a za tydzieñ.
Pozdrawiam
Super. Tañce musz± siê udaæ - nie ma innej drogi.
Przy okazji - poprosi³em Mariê i Micha³a z Teatru Kukie³kowego Stenka o próbê adaptacji Twoich opowie¶ci. Je¿eli dojad±, to w okrojonym sk³adzie i tutaj rola narratora dla Ciebie. Z pewno¶ci± wspólnymi si³ami mo¿ecie zrobiæ ciekawe przedstawienia.
Równie¿ Zwariowany Teatr Chiñski Bzyk ma k³opoty ze skompletowaniem za³ogi. Wawry¶ - chyba trzeba bêdzie zrobiæ Wielk± Improwizacjê. W razie czego mam super ¶liczny szlafrok chiñski w rewan¿u za strój na Drahim.
CYTAT(Purvis @ 16:03 29.08.2006)
Niestety, moja karawana wpad³a w zasadzkê dzikich koczowników na pustyniach Chorezmu i nijak przybyæ nie mogê
(List ten wysy³am z niewoli dziêki mojej wiernej papudze, Polly.
Strasznie zapali³a siê do pomys³u pilotowania latawca.
do zobaczenia jak tylko siê wykupiê.
Musze koñczyæ bo zbli¿a siê stra................
Nie daj siê. Co do pilotowania latawca - zrobi³em wielki jak lotniskowiec, mo¿na by zapakowaæ ca³± eskadrê papug. Je¿eli prze¿yjesz niewolê, to daj znaæ - zawsze znajdzie siê powód do mi³ego spotkania.
pozdrowienia Vislav
bêdê siê stara³ o urlopik na pi±tek,
tym razem we wczesnym wdzianku XV odk³adam do szafy do 23 na uczte :-)
CYTAT(Tomic @ 22:21 29.08.2006)
bêdê siê stara³ o urlopik na pi±tek,
tym razem we wczesnym wdzianku XV odk³adam do szafy do 23 na uczte :-)
Witaj - koniecznie na pi±tek. Mamy do zbudowania katapultê. Materia³y, czyli drewno ju¿ gromadzê - narzêdzia ciesielskie czekaj±.
W sobotê zrobimy bitwê z u¿yciem bomb i granatów (czytaj: kapusta, pomidory, cebule i co siê tam jeszcze nawinie).
pozdrowienia Vislav
p.s. 23 bm - oczywi¶cie na galowo
tatrzyku chiñskiego niebêdzie, Bzyk zawali³ sprawe,
CYTAT(Tomic @ 16:51 30.08.2006)
tatrzyku chiñskiego niebêdzie, Bzyk zawali³ sprawe,
Wiem, ¿e wyskoczy³a im wa¿na impreza w Miêdzyrzeczu. St±d zmiana planów - szkoda.
Bardzo by³em ciekawy ostatecznej wersji. To co zobaczy³em przy ostatnim spotkaniu w Miêdzyrzeczu zrobi³o na mnie du¿e wra¿enie.
Mo¿e 23 bm bêdzie szansa na spektakl.
Dzisiaj trafi³a do mnie dostawa:
4 tuziny chiñskich strza³ rakietowych i 2 tuziny ³adunków do zrobienia granatów. Trochê sobie postrzelamy.
pozdrowienia Vislav
lol brzmi nie¼le,
23 jest przewidziany teatrzyk, bard szykuje now± sztukê, ma byæ podobno grubo, ale nie zapeszajmy
Witam
Teatrzyk Stenka szykuje inscenizacjê bajki wschodniej w/g scenariusza napisanego przez nieocenion± Szherezadê, która zreszt± wyst±pi w roli narratora
Mam nadziejê na wersjê dla doros³ych, na wieczornej sobotniej biesiadzie
Pocz±tki obozowiska ju¿ stoj±
Tym razem festiwalowe noce spêdzê w obozowisku, a nie na Forcie.
Latawiec przechodzi próby
Maria od Stenki wymalowa³a na nim piêknego smoka.
Ja dzia³am dalej, z niecierpliwo¶ci± czekaj±c na go¶ci i rozpoczêcie festiwalu.
pozdrowienia Vislav
Vislavie, nie wiem czy Kraków bêdzie mia³ zaszczyt odwiedziæ Twe skromne progi w ¦winouj¶ciu - mo¿liwe jest za³atwienie u nas pokazu, do¶æ niebagatelnego, którego nie mo¿emy zignorowaæ...
Je¶li nie uda nam siê dotrzeæ na czas, bawcie siê dopsze, ¿yczê udanej zabawy (mo¿e tym razem w±pierz wam nie ucieknie
), za¶ je¶li przyjedziemy, mam nadziejê, ¿e znajdzie siê dla nas mejsce w Forcie!
Pozdrawiam serdecznie
Witaj Fedra
Oczywi¶cie jeste¶cie mile widziani w ka¿dej chwili.
Miejsce do spania, ¿are³ko i co¶ do wypicia równie¿. Dobra zabawa gwarantowana.
W±pierz dopiero na Beltan. Zosta³ skutecznie przygwo¿d¿ony i spalony przez Nieustraszonych ³owców Wampirów. Musi min±æ ca³y rok aby próbowa³ siê odrodziæ.
pozdrowienia Vislav
Nabawi³em siê kontuzji kolana i wygl±da to trochê (a raczej du¿o) gorzej ni¿ my¶la³em.
Ju¿ kaliskie spotkanie z armi± saladyna musia³em odpu¶ciæ.
W zwi±zku z tym moja podró¿ "jedwabnym szlakiem" stoi pod wielkim znakiem zapytania
to jednak trochê daleko od grodu smoka
pozdrawiam
wielce niepocieszony Abrat
No tak jak juz powiedzia³em Vislavowi nie dojedziemy z teatrzykiem chiñskim ale na bank z Rodziem w tym czasie bêdziemy mieli próbê nowego przedstawienia... prawdopodobnie poka¿emy je w Szczecinie 23. ¯yczê wszystkim mi³ej zabawy.
sprostowanie co do wampierza.
N.Ł.W. czyli Nieustraszeni Łowcy Wampirów, zawsze załatwiaja wapiry na cacy, po przygwożdzeniu i spaleniu przez nas nikt nie ma szans sie podniesc nawet po roku, lecz nie wykluczam że za rok na Beltanie przyjdzie nam spalić i zakołkowac cos innego, zresztą zawsze sie cos znajdzie.
Kołkowanie i palenie zasadniczo zabija wszytko
co do wyjazdyu na Szlak, jak pisa³a Ruda (Fedra) jak bedzie pokaz to nas ominie przyjemno¶æ bytowania w Forcie, co bardzo mi ne jest na rêkê....
jeszcze klamka nie zapad³a, wiec mo¿e, mo¿e zobaczymy sie za tydzieñ
pozdrawiam wszystkich serdecznie....
Witam
Trochê siê posypa³o, widaæ taki los - jak to w drodze na szlaku: zbójnicy, go¶cinne oazy z piêknymi tancerkami, interesy, skorpiony i inne paskudztwa.
Oczywi¶cie czekamy do koñca na wszystkie karawany, bramy Fortu s± otwarte.
Wczoraj rozstawi³em kolejny obszerny namiot - daszek jako miejsce spotkañ artystów i nas wszystkich.
Prognozy pogody jak na razie s± korzystne - powinno byæ ciep³o i s³onecznie.
Wci±¿ jeszcze nie znam miejsca pobytu kilku karawan:
Mi³osz, Princessita, Wojciech, P.A.Nowakowski, Borg, Nimdraug ......
W kilka innych wierzê g³êboko, ¿e bêd±.
No i oczywi¶cie przyjmiemy ka¿dego utrudzonego wêdrowca na szlaku oferuj±c dach nad g³ów±, strawê i napoje, oraz kilka dni odpoczynku w mi³ej atmosferze.
pozdrowienia Vislav
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.