Nie wiem co mam napisac ¿eby nie powtorzyæ s³ow Puenty.. Zdecydowanie najlepszy turniej w jakim dane mi by³o wzi±æ udzia³ w ci±gu mojego krótkiego, 2 letniego "rycerskiego ¿ycia", spodziewa³em siê po Piasecznie wszystkiego co najlepsze ale rzeczywisto¶æ przeros³a oczekiwania
Fantastyczne jedzenie (jak zwykle w niedziele rano ciê¿ka niestrawno¶æ :P ) , ¶wietna organizacja i wygl±d obozu - przej¶cie na historyki naprawê podnios³o o parê poziomów klimat jaki jest na imprezie. Wielkie dziêki dla organizatorów za stworzernie mi jednego z najfajnieszych pocz±tków wakacji w ¿yciu
Dziêkuje te¿ : Kurganowi za wstêpny wyk³ad z filozofii rycerstwa , Masce za ciekaw± walkê w punktówce, Hegemonowi za ca³okszta³t jak zwykle :P No i oczywi¶cie tym wszystkim których imion jeszcze nie by³o dane mi poznaæ, ale którzy zapewniali super zabawê..
Mimo opini wiêkszo¶ci(chyba) mam pozytywne opinie co do samej idei punktówki, by³o to jednak jakie¶ nowe , i dla mnie do¶æ przyjemne, do¶wiadczenie , mo¿e i rycerskie szachy, ale walka bez "drzwi od lodówki" ma swój niepowtarzalny urok
Mam za to parê uwag co do sêdziowania.. Odnios³em wra¿enie ¿e sêdziów by³o deko za ma³o, co najmniej parê razy pomy³ki(nieuniknione przecie¿!) decydowa³y o przyznaniu punktów, po obejrzeniu zapisu wideo mo¿na siê o tym przekonaæ.. ¯eby nie byæ ¼le zrozumianym - wszyscy sêdziowie byli I klasa, ale cz³owiek jest u³omny i wiêksza ilo¶æ na pewno zminimalizowa³aby ilo¶æ wpadek. Rzeczy druga to interpretacja przepisów, na przyk³ad ostrze¿enie dla Maski za uderzanie w moj± rêkawice, które to zachowanie by³o niemo¿liw± do unikniêcia konsekwencj± mojego bloku t± rêk±. Mam taki g³upi nawyk "zastawy rêkawic±", pewnie kiedy¶ kto¶ mi palce po³amie, ale nie rozumiem dlaczego przeciwnik mia³ byæ karany za moje b³êdy...
Ale to tylko ma³a kropelka dziegciu w tym wiadrze miodu jakim by³o dla mnie tegoroczne Piaseczno. Jedyne czego pozostaje mi nam wszystkim ¿yczyæ to: oby na Grunwaldzie by³o to samo, tylko jeszcze lepiej :D
Tak Wysoko ¦wieci S³oñce!!!
Bartek P³otka