Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IV Piaseczyñski Turniej Rycerski o Z³ote Jajo --> 23-25.0
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3, 4
Igor Weso³owski
Witam
Ja w sprawie broni drzewcowych a zw³aszcza glewii. Z racji zainteresowañ pózno pietnastowiecznych i posiadania takowej mam obiekcje. Glewia jest broni± do k³ucia a w przypadku broni drzewcowej k³ucie jest do¶æ niebezpieczne nawet je¶li jest to obszar okolic pêpka i na d³loñ od niego. Poza tym je¿eli kto¶ wyprowadzi skuteczne ciêcie pod kontem 90 stopni na he³m przeciwnika jak±kolwiek broni± drzewcow± to przy prze³o¿eniu si³y jakie daje drzewce jest szansa na to ¿e krêgi szyjne trafionego mog± mieæ problemy z wytrzymaniem trafienia. Nie to ¿e bym siê czepia³ ale drzewcówk± w g³owê to ja bym nie chcia³ dostaæ. Pozdrawiam
Igor Weso³owski
Armand
£ukasz P³aza napisa³:

CYTAT
Nie powielajmy bezmy¶lnie wzorów zachodnich bo nied³ugo trza bêdzie siê do Rosji wybraæ ¿eby powalczyæ.

Nie chodzi o ¿adne powielanie, tylko o wla¶nie o realia inscenizacyjne- która ¶redniowieczna armia sk³ada³a siê z samych spieszonych rycerzy z tarczami...? W³a¶nie dlatego zuba¿a to wszelkie scenariusze, i powoduje brak realizmu. Przez to wszystkie "bitwy" wygl±daj± niemal tak samo, jak wielkie melee i nic ponadto, bo musi byæ "³omot na maxa". Dlatego powinno byæ tak, ¿e w turnieju s± osobne konkurencje dla ka¿dego, a w inscenizacjach bitew drzewcówki i ludzie o sprzêcie "¿o³nierskim" dzia³aj± na okre¶lonych zasadach- np. szyk przeciwko szykowi. Za to lekkozbrojny powalczy na turnieju przeciw innemu lekkozbrojnemu w konwencji fechtschule, i nie bêdzie potrzebowa³ do tego kompletu blach. Znacznie zwiêkszy to ilo¶æ ludzi, którzy moga aktywnie wzi±æ udzia³ w imprezie. I mo¿e to wy³±cznie wzbogaciæ ofertê takiej imprezy, i nic nikomu - np ostrego wygrzewu devil.gif - nie odbierze. Btw... Igorze, glewia broni± do k³ucia...? Przecie¿ to osadzone na drzewcu ¿ele¼ce o kszta³cie przypominaj±cym nó¿, a nie grot do pchniêæ. Pozdrawiam, i definitywny koniec OT.
Rafa³ Pr±dzyñski
Baredziej mi jednak partyzana do kucia wypada bo w zamy¶le i pocz±tku robiono je ze u³amanych sztychów mieczowych.
Istosnie istnieje niebezpieczeñstwo dal g³owy od glewi - ale zdaje siê ¯E REWGULAMIN WYRAXNIE WSKAZUJE NA OBOWI¡ZEK ZADAWANIE CIASÓW Z WYWA¯ONA SI£¡ - i dla czego przeciêtny rymcymcer czytaj±cy regulaminy skupia sie na tym jaka ma byæ tarcza i czym monza przy pier doli iæ w ³eb koledze, A NIE NA TYM JAK MO¯NA A JAK NIE MO¯NA TEGO ZROBIÆ - co z wami ludzie szczerba.gif .
Ostrzegam ¿e za objawy skrajnego debilizmy wywalê z turnieju anger.gif .
Po za tym - wiêksze niebezpieczeswo dla krêgó szyjnych jest przy ciosie glewia z boku g³owy - czego w punktówce robiæ nie mo¿na.
Poza tym - trochê walczê glewia i partyzan± i polaaxem - i by³bym skoñczonym kpem gdybym glewi± d³u¿sz± ode mnie o 15 cm o próbowa³ zadaæ taki cios w pi±tkê - to na prawdê nie do tego s³u¿y.
Regulamin wyra¼nie stwierdza ¿e broñ nalezy dobieraæ wedle swoich umiejêtno¶ci nie wedle ich braku !!!!! read.gif
Bardzo was proszê - podejd¼cie do sprawy powaznie - to jest turniej wedle pewnej konwencji a nie - w³a¶nie "swobodne mele (czuyej mule)".
Co do walki ful kontaktowej - o ile wlidze rycerskiej zaistniej± panowie spe³nia±cy w c±³o¶ci wymogi uzbrojenia ochronnego rycerskiego to w przysz³o¶ci bêdzei trzecia konkurencja - tylko na tzw, bronie ostateczne i na bbardzo ostrych zasadach - tylko dla wybranych - tych którzey wyka¿± siê kompetencj± - tak sobie to teraz wymysli³em.
Co do powielania wzorów zachodnich.
Ja widzia³em w³asnie na zachodzie taki walki nie na bia³orusi - i wiêkszo¶æ tych bia³oruskich rze¼niczków wypad³a by po pó³m minucie z takich walk, bo ram nie tylko si³a i krzeoa ale w³a¶nie wprawa i zimna krew decyduja czy masz obity ³eb czy nie (co z tego ¿e oblaszony z kazdej strony).
Sylwia Grela
CYTAT(Micha³ Templarem zwany)
Pytanie kolejne - czy bedzie s³oma do namiotów  :bum:  :smile:  :grin:  :-(  :devil:  

Pozdrawiam
CzepMi¶

Tak jak w zeszc³ym roku - bêdzie
smile.gif

A co do ciep³ej wody w szkole - moim zdaniem jest, tyle ¿e dla cierpliwych (trzeba najpierw spu¶ciæ ca³± zimn±)
Micha³ Templarem zwany
Je¿eli tak jak w zesz³ym roku.... bigsmile2.gif szczerba.gif devil.gif anger.gif bum.gif cool.gif

Pozdrawiam tongue.gif
Rafa³ Pr±dzyñski
A czy potrzeba wam piaseczyñscy strza³ochwytów??? A mo¿ê tarcz kolorowych do strzelania w ciekawych rozmiarach? Je¶³i trzeba to proszê o s³owo.
Artur Brzychcy
sobota 24.06.06

11.00 Rozpoczêcie Turnieju. Powitanie grup. Otwarcie kramów ¶redniowiecznych.
11.30 Turniej Tañców
13.00 Turniej bojowy walk pieszych (minutówka)
14.30 Turniej ³uczniczy
16.00 Turniej w³óczni
17.00 Turniej bojowy walk pieszych (punktówka)
20.00 Melee – Dru¿ynowy Turniej Bojowy

Niedziela 25.06.06

11.00 Otwarcie kramów ¶redniowiecznych
11.30 Turniej Strojów
12.30 Turniej Zapasów
14.00 Wrêczenie nagród. Zakoñczenie Turnieju.

Pozdrawiam
wojo
Artur, czy mo¿esz nam przybli¿yæ zasady dru¿ynowego turnieju bojowego. Nigdy w czym¶ takim nie brali¶my udzia³u a chêtnie wyskoczymy, tylko musimy wcze¶niej znaæ jakie¶ szczegó³y, ¿eby na miejscu nie by³o niespodzianek.

Turniej bojowy zaczyna siê o 13? Szkoda, bo chyba znowu siê nie wyrobiê, ¿eby w nim wyj¶æ icon_sad.gif
Sylwia Grela
Jesli chodzi o turniej tanców
na razie zg³osi³y siê nastepuj±ce grupy:

Chastelana - 3 osoby
Veris Vetustatum - prawie na pewno
Grex Venalium - sk³ad dworski
Gre¼ Venalium - sk³ad plebejski
Alta Danca

KTO DA WIÊCEJ?

Bardzo proszê o przygotowanie max. trzech tanców o datowaniu mozliwie zblizonym do 1350 - 1492 tak jak turniej.

Ryjki
Puenta
3 tañce? Hmmm... Wybrali¶my 5 bo zak³adali¶my, ¿e tyle bêdzie. 3 to niby lepiej bo siê wybierze te najlepiej wykonywane. Ale teraz dylemat bêdzie, które niby umiemy dobrze, a które zno¶nie jedynie

Pytanko: Czy jak zatañczymy t± pavanê "Belle Qui Tiens ma Vie" to bêdzie niedobrze? Bo ona jest niby datowana na ciutkê pó¼niejsz± dekadê ni¿ koñcówka XV w. Ale mamy to jej fajne wykonanie muzyczne, który warto prezentowaæ (ale dostali¶my go z zakazem subdelegacji wiêc s³uchaæ mo¿na go tylko na turniejach icon_cool.gif ). No i jest to jedyny taniec, który ka¿dy od nas lubi.
Assassin
Ja mam takie pytanie z troszke inne parafi, poniewaz rok temu bylismy autkiem a w tym roku najprawdopodobnie autka nie bedzie i trzeba nam bedize przybyc pociagiem czy mozna liczyc na jakies objasnienia jak spod stacji trafic na miejsce turnieju albo na przyklad na przewodnika?

Pozdrawiam.
MayGyver
http://www.piaseczno.pl/213-4270b2bd89372.htm

tutaj w miare dokladna mapka
jesli dobrze zrozumialem to wysiadziecie na dworcu pkp w lewym dolnym rogu mapki

turniej bedzie sie odbywal obok stadionu przy ulicy chyliczkowskiej
Assassin
dzieki jak wiem gdzie i mam mapke to w razie czego bedziemy pytac, bo w sumie niby ja prwadzielm rok temu ale kompletnie nic nie pamietam wiec obawiam sie ze moga sie pojawic trudnosci z odnaleziemiem miejsca na pamiec :)

Pozdrawiam.
MayGyver
to dzwonic do brzarta i na pewno ktos wyjdzie smile.gif
Sylwia Grela
CYTAT(Puenta)
Pytanko: Czy jak zatañczymy t± pavanê "Belle Qui Tiens ma Vie" to bêdzie niedobrze? Bo ona jest niby datowana na ciutkê pó¼niejsz± dekadê ni¿ koñcówka XV w.

W zesz³ym roku Piseczno tañczy³o pawane, a komisja sie nie czepia³a. W zasadzie pozostawiam do waszej dyspozycji i waszego ryzyka dunno.gif

Jesli chodzi o dojazd to istnieje te¿ opcja przyjechania z centrum warszawy PKSem, zwanym Expresem Piaseczno. Kosztuje 3 z³, jedzie ok 35 minut, je¼dzi czêsto i od przystanku w Piasecznie na którym sie wysiada jest do przej¶cia 300 metrów do parku.
Z Wawy ten autobus odje¿d¿a spod cepelii (po przek±tnej Rotundy) a w Piasecznie wysiada siê na przystanku Szkolna.

Sylwia
Krzysztof £obos
Tak jak rok temu przyjadê z lnem
Najlepszy kontakt przez mail
megamrok
W tym roku bêdziemy na pewno ! (Jako doping na bojówkach, bo strojowo mroczni i larpowi jeste¶my...) icon_rolleyes.gif
Moni¶
CYTAT(Sylwia Grela)
Jesli chodzi o dojazd to istnieje te¿ opcja przyjechania z centrum warszawy PKSem, zwanym Expresem Piaseczno. Kosztuje 3 z³, jedzie ok 35 minut, je¼dzi czêsto i od przystanku w Piasecznie na którym sie wysiada jest do przej¶cia 300 metrów do parku.
Z Wawy ten autobus odje¿d¿a spod cepelii (po przek±tnej Rotundy) a w Piasecznie wysiada siê na przystanku Szkolna.

Sylwia

to ja jeszcze jedno ma³e pytanie, tak dla pewno¶ci - które to jest piaseczno, bo pod 100lic± znalaz³am 4... szczerba.gif

pozdrawiam
Moni¶ blinkie.gif
Micha³ Templarem zwany
Piaseczno na koñcu Pu³awskiej, tuz przy samej Wawie po drodze na Górê Kalwariê i Czersk

Pozdrawiam
Micha³
Dark de Lioncourt
no wiêc.. jak Prywatna w Piasecznie zak³±da w³asn± koloniê
to nasz dwa te¿ zarakn±æ nie mo¿e smile.gif
chcia³am poinformowaæ, ¿e w tym roku bez mandaryny, poniewa¿ tegoroczne mandarynienie zbojkototwa³am smile.gif
poprosimy wobec tego pewnie o jakie¶ miejsce do przenocowania siê [bo my zwykle zajmujemy jedno miejsce]
i dzielnie przyjedziemy z Gdañska stopem smile.gif

pozdrawiam i wracam do szycia :]
'maska'
czy na piasecznie bedzie panowala zasada kto pierwszy ten lepszy cz mozna dokonac rezerwacji wczesniej?
jezeli tak to my z naszym namiotem jestesmy w piontek kolo 19,00 prosze o rezerwacje jakiejs przestrzeni,
najlepiej 18m2 bo tyle zajmuje nasz namiot :>

pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia smile.gif
Rafa³ Pr±dzyñski
Na moich piersiach mo¿na pospaæ jak siê ³adnie poprosi i³adnie wygl±da. smile.gif
'maska'
CYTAT(Rafa³ Pr±dzyñski)
Na moich piersiach mo¿na pospaæ jak siê ³adnie poprosi i³adnie wygl±da. smile.gif

no tak .a jak nasz namiot ladnie wyglada, to mozemy go rozbic na twoich piersiach smile.gif
Rafa³ Pr±dzyñski
O ile kolega udowodni mi (czyli wywodem przekona) ¿e sformu³owanie "mo¿na pospaæ" odnosi do przedmiotu "namiot" i ¿e rzeczony namiot mo¿e mnie osobi¶cie poprosiæ.

Ach ta freha...najprostsze ¿eczy trzeba jak k.... na miedzy bigsmile2.gif (¿art, ¿art, oczywi¶cie ¿art - bez obrazy - ale ja piêkna dziewoje znad morza o d namiotu bez problemu odró¿niam; nie wiedzia³em ¿e m³odzi ludzie w dzisiejszych czasach maj± z tym problem cool.gif ).
Micha³ Templarem zwany
Maska jak bedzieice wcze¶niej to obok siebie zostawcie miejsce na tipi smile.gif
blinkie.gif

Pozdrawiam
Templar
Krupnik Team
'maska'
templarze oczywiscie ze zajmiemy ci miejsce i bedziemy go strzec "piersia".
a ty kiedy zamierzasz przyjechac w sobote????????????
hegemonie ja tez nie mam problemu z razroznieniem pieknej kobiety znad morza od namiotu tylko zastanawiam sie czy ty zauwazyles ten zapis"poprosimy wobec tego pewnie o jakie¶ miejsce do przenocowania siê [bo my zwykle zajmujemy jedno miejsce]" i czy wiesz co on oznacza.
Dark de Lioncourt
niezmiernie mi mi³o, drogi Hegemonie i bardzo dziêkujê za propozycjê... ale jak zaznaczy³am nas jest zwei sztuk - mój facet i ja. my¶lê, ¿e tak daleko Twoja szlachetna propozycja nie siêga :0

a poza tym... w tej chwili nie mam pojêcia czy pojedziemy. zrobi³y siê nieprzewidziane komplikacjê w ilo¶ciach wprost stadnych.. i bojê siê, ¿e w tym roku na Piasecznie nei zawitam.. angsad.gif
ale w bogach nadzieja

pozdrawiam
agresiva56
To ju¿ dzisiaj smile.gif
'maska'
jescze 6h i na piasecznie wylonduje blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif

juz nie moge sie doczekac smile.gif smile.gif

a musze siedziec w pracy i czekac jak na szpilkach anger.gif anger.gif anger.gif anger.gif
Rafa³ Pr±dzyñski
Ale¿ moja droga icon_wink.gif , mi tam facet nie przeszkadze, o ile grzecznie ¶pi i nie chrapie, a i nie zauwazy³êm ¿ebym sk³ada³ propozycjê smile.gif ja tylko pisa³em o pewnych istniej±cych mo¿liwo¶ciach. I to nie bez warunkowych tongue.gif
watman
a ja niestety przegralem z chorobskiem i nie dam rady sie pokazac :/
Micha³ Wojtysiak
Niestety ju¿ wrócili¶my tears.gif a tam jeszcze impreza trwa blinkie.gif
Jeden dzieñ jednak wystarczy³ by³o Wspaniale !!!!!!!!!
Ogromne podziêkowania dla wszystkich Piaseczniaków z Brzychcym na czele. Kapitalne ¿arcie, fajny nastrój i obozowisko same historyczne (ma³y minus krêcilili siê jacy¶ ko¶mici w cywilach ale tródno) No i przednia kompania zaproszona. A kogo to ja tam niespotka³em. A kto mi tam nie przeszkadza³ we w³óczni - Toffik - brzydal bigsmile2.gif
i Liga siê rozkrêci³a i wogóle. Jestem bardzo pozytywnie do³adowany i czekam na przysz³y tydzieñ a potem na Grunwald. ciekaw jestem czy ominê³o nas Hegemonowe kazanie niedzielne ?
Jeszcze raz bardzo serdecznie dziêkujê wszystkim za wspania³± atmowsferê i zabawê by³o super ale w koñcu nad Piasecznem nigdy nie zachodzi S³oñce i zawsze jest wspaniale

Pozdrawiam
Puenta
Zdecydowanie najbardziej udany z piaseczyñskich turniejów. A bior±c pod uwagê, ¿e ka¿dy by³ rewelacyjny jak dot±d to nieproste osi±gniêcie. Obóz by³ przygotowany przecudnie. Tutaj ho³d dla Szajby (¶wiat siê wali szczerba.gif ). Same historyczne namiociki robi³y cudne wra¿enie. Pomys³ ze zrobionym parawanem do pal±cych by³ genialny. Jak rozumiem na Grunwie w Podolu to pozostaje, a jestem pewien, ze za rok juz wszêdzie bêdzie. Inne organizacyjne pomys³y te¿ by³y boskie. Jedzenie, jak to pisa³ mój poprzednik, by³o rewelacyjne. Ró¿nortodno¶æ i ilo¶æ wyborna. Choæ faktycznie nad ranem po uczcie jako¶ nie by³o tak wielkiej ilo¶ci resztek do podjadania jak na ogó³. Inna sprawa, ¿e po chwili by³o nowe jedzonko. Jak zwykle ¶niadanie poucztowe by³o zorganizowane rozmys³em. Patent z ¿urkiem uratowa³ mi ¿ycie ju¿ chyba 4. raz. icon_cool.gif

Inne sprawy: Doskona³a kompania. Dziesi±tki ludzi, których lubiê, a poznanych nowych jeszcze kilkoro. Rewelacyjnie wygl±daj±ce tañce. 3 profesjonalne grupy stoczy³y zaciek³y bój. Tutaj swoim ludziom tak¿e dziekujê za wy¶mienity wystêp. I wyrozumia³o¶æ za moje potkniêcia liczne. Walki rycerskie te¿ wygl±da³y ¶wietnie. Ludzie ubrani coraz lepiej, zw³aszcza ci bior±cy udzia³ w konkursie strojów, ale co siê dziwiæ. W koñcu kwiat naszego hobby. Osie gratulujê... Marty g³ównie mad.gif

Na koniec kilka minusików. (Zwróæcie uwagê na zdrobnienie uzyte.) Ma³o straganów. Tak ma³ej ich liczby dawno na turnieju nie widzia³em. No i niektóre osoby niestety oddbiega³y ciuchami od reszty. Szkoda ju¿ nosiæ sam± koszulê i nogawice... Nie te czasy. Choæ pogoda nie rozpieszczala we³nonosicieli anger.gif

Pozdrawiam wszystkich!

Tak wysoko ¶wieci S³oñce!
Ró¿yczka
Bardzo Bardzo udane Piaseczno!

Przepyszne jedzenie jak zawsze ;) Du¿o muzyki , walk , przedstawienia tez niczego sobie smile.gif

Nie moge siê doczekaæ kolejnego!!!!!! Artur mo¿e jaki¶ termin wakacyjno jesienny zasugerujesz? Tak na dok³adke ;) Jak dla mnie moga byæ nawet 3-4 piaseczna rocznie szczerba.gif
The_Fish
Nie wiem co mam napisac ¿eby nie powtorzyæ s³ow Puenty.. Zdecydowanie najlepszy turniej w jakim dane mi by³o wzi±æ udzia³ w ci±gu mojego krótkiego, 2 letniego "rycerskiego ¿ycia", spodziewa³em siê po Piasecznie wszystkiego co najlepsze ale rzeczywisto¶æ przeros³a oczekiwania smile.gif Fantastyczne jedzenie (jak zwykle w niedziele rano ciê¿ka niestrawno¶æ :P ) , ¶wietna organizacja i wygl±d obozu - przej¶cie na historyki naprawê podnios³o o parê poziomów klimat jaki jest na imprezie. Wielkie dziêki dla organizatorów za stworzernie mi jednego z najfajnieszych pocz±tków wakacji w ¿yciu smile.gif Dziêkuje te¿ : Kurganowi za wstêpny wyk³ad z filozofii rycerstwa , Masce za ciekaw± walkê w punktówce, Hegemonowi za ca³okszta³t jak zwykle :P No i oczywi¶cie tym wszystkim których imion jeszcze nie by³o dane mi poznaæ, ale którzy zapewniali super zabawê..
Mimo opini wiêkszo¶ci(chyba) mam pozytywne opinie co do samej idei punktówki, by³o to jednak jakie¶ nowe , i dla mnie do¶æ przyjemne, do¶wiadczenie , mo¿e i rycerskie szachy, ale walka bez "drzwi od lodówki" ma swój niepowtarzalny urok smile.gif
Mam za to parê uwag co do sêdziowania.. Odnios³em wra¿enie ¿e sêdziów by³o deko za ma³o, co najmniej parê razy pomy³ki(nieuniknione przecie¿!) decydowa³y o przyznaniu punktów, po obejrzeniu zapisu wideo mo¿na siê o tym przekonaæ.. ¯eby nie byæ ¼le zrozumianym - wszyscy sêdziowie byli I klasa, ale cz³owiek jest u³omny i wiêksza ilo¶æ na pewno zminimalizowa³aby ilo¶æ wpadek. Rzeczy druga to interpretacja przepisów, na przyk³ad ostrze¿enie dla Maski za uderzanie w moj± rêkawice, które to zachowanie by³o niemo¿liw± do unikniêcia konsekwencj± mojego bloku t± rêk±. Mam taki g³upi nawyk "zastawy rêkawic±", pewnie kiedy¶ kto¶ mi palce po³amie, ale nie rozumiem dlaczego przeciwnik mia³ byæ karany za moje b³êdy...
Ale to tylko ma³a kropelka dziegciu w tym wiadrze miodu jakim by³o dla mnie tegoroczne Piaseczno. Jedyne czego pozostaje mi nam wszystkim ¿yczyæ to: oby na Grunwaldzie by³o to samo, tylko jeszcze lepiej :D
Tak Wysoko ¦wieci S³oñce!!!
Bartek P³otka
lemil
Niestety IV Piaseczyñski Turniej o Z³ote Jajo dobieg³ koñca icon_sad.gif !!! Ale naprawdê warto by³o przyjechaæ bigsmile2.gif . Dziêkuje z ca³ego serca Arturowi Brzychcemu i Sylwi oraz ca³emu Piaseczyñskie Stowarzyszenie Rycerskie "Eodem Tempore" za mi³e przyjêcie. Ju¿ nie mogê siê doczekaæ nastêpnego ju¿ V turnieju w Piasecznie.

POZDRAWIAM EMIL devil.gif
MayGyver
wyrazy szacunku dla szajby za ogarniecie wszystkiego

podziekowania dla Brzarta bo co roku przechodzi sam siebie pod wzgledem klimatu i organizacji

gratulacje dla zdobywcow jaj

pozdrowienia dla wszystkich a szczegolnie dla Maj ;)

krotko bo to co istotne juz zostalo napisane

Brzart kolejny raz pokazal jak powinno sie organizowac turnieje

niedlugo beda fotosy
Dominik G³owacki
Taaaka by³a impreza! Zosta³bym do ¶rody :-P

Naprawdê wielki, wielki szacun dla wszystkich organizatorów tego turnieju. I wielkie dziêki! Uda³o siê wszystko ¶wietnie! Panie i Panowie jak Wy to robicie?
Wielkie równie¿ dziêki dla wszystkich, z którymi siê bawi³em.

Do zobaczenia na Grunwaldzie!
'maska'
no piaseczno to jest ipreza.
ja to jeszcze do siebie nie doszedlem, ale jestem pod takim wrazeniem ze....

dziekujemy,dziekujemy,dziekujemy
ale ja nie bede sie podlizywal :>
agresiva56
smile.gif
ps.jak ktos zna to poprosze o maila do szajby
pozdro dla wszystkich!
Micha³ Templarem zwany
Na pocz±tku chcia³bym przeprosiæ wszytskich za moje b³êdy na minutówce. ( jako sêdzia ). Tak jak pisano wcze¶niej s± nie do unikniêcia, ale szkolimy siê, szkolimy.

Wielkie podziêkowania dla Prytka za fina³ zapsasów. Walka po prostu rycerska - brakowa³o tylko czestowania siê winem w trakcie rozej¶æ bigsmile2.gif ( jak kto¶ ma do Niego kontakt to BAAARDZO proszê na prv )

Wielkie podzekowania dla ET za zaproszenie.

Podziêkownia dla Starej Kobiety szczerba.gif oraz Wielkiego S³oñca za ca³okszta³t

Podziêkowania dla Ca³ej PRYWATNEJ ( P³azik to Twoja wina )

Pozdrowienia dla wszytskich którzy probowali leczniczej nalewki Uzdrowiskowej bigsmile2.gif

Wilekie podziêkowania dla PA za ugoszceznie czê¶ci grupy w hangarze

I oczywi¶cie podziêkowania dla GOHR- u za wspóln± zabawê

Wielkie podziêkowania dla Helgi za pokazanie jak siê powinno ¶piewaæ yes.gif

Ogólnie Pozdrawiam wszytskich, których nie pamietam, bo padniety jestem.

Micha³ "Templar" Rudziñski
Grzegorz £
To i odemnie s³ów kilka:dzieki wszystkim za swietn± zabawe
troche zastrze¿eñ mam tylko co do minutówki (o punktówce sie nie wypowiadam bo nie walcze w tej formule) wydawa³o mi sie ¿e po to wymyslono te dwie konkurencje ¿eby kazdy móg³ sie bawiæ jak lubi .A tu okazuje sie ¿e nie wolno sie nawet poprzepychac ,rozumiem zakaz bicia rantem tarczy ale dlaczego powierzchnia pukn±æ nie wolno?Ja rozumiem ¿e nie kazdy tak lubi ale dla nich jest punktówka w³a¶nie.
I pytanie do organizatorów ligi:jakie w³a¶ciwie jest datowanie sprzetu bo do turnieju dopuszczono mnie warunkowo twierdzac ¿e moje os³ony r±k (zbrojniki wed³ug nagrobka Burkharda von Steinberga, datowane 1379) nie odpowiadaja wymog± dunno.gif równoczesnie bez problemu puszczono cz³owieka w szynowych os³onach które zapewniaj±± zdecydowanie gorsz± ochrone.
i dziêki wszystkim co na bogurcik mele czy jak tam to nazwac wyszli szczerba.gif szacuneczek dla Prywatnej za t± inicjatywe icon_mrgreen.gif
Micha³ Templarem zwany
Oczywi¶cie prosze o sprostowanie Hegemona

8. Os³ony r±k: na barkach co najmniej kolczuga z przeszywanic±, na ramionach co najmniej przeszywanica, os³ona ³okci oraz rêkawice tylko i wy³±cznie p³ytowe, os³ona przedramion – co najmniej zbrojona metalem skóra( szyny lub p³aty).

10. Os³ony nóg: nabiodrki co najmniej z grubej skóry zbrojonej, nakolanki p³ytowe, p³ytowe os³ony ³ydki i piszczeli. Pe³ne os³ony ³ydek s± obowi±zkowe.

Zbrojona metalem skóra to os³ona zbrojnikowa czyli paski metalu na przemian na i pod skór± - a nie tylko dla ozdoby na zewn±trz. - Fakt nie jest to stricte zawarte w regulaminie, ale dlategu regulamin by³ dotêpny wcze¶niej, aby go przeczytaæ, a nie dowolnie interpretowaæ ( cholibcia a teraz wychodze na tego z³ego i bede b³eee )

P³ytowe ³ydki wyp³ynê³y podczas spotkania ligowego i dyskusji paru przypadków, tak samo jak pe³ne os³ony przedramion.

Pozdrawiam
claymor
taaaaaak wysokkkko s³oñce ¶wieci³o i dlatego impreza siê uda³a blinkie.gif Ja podziêkuje Pelikanom za przechowanie mnie w nocy z pi±tku na sobote tongue.gif I mam tak± pro¶be je¶li kto¶ ma foty z turnieju to szybciutko szybciutko jinki dawaæ :P ja postaram siê kilka swoich fotek wys³aæ na serwer jutro icon_mrgreen.gif

Jak wysoko ¶wieci s³oñce ......... <ka¿dy wie :P>
Morrigan
Mi³e towarzystwo, ¶wietna pogoda, jedzenie hmm mniaaaammm J. Turniej tañca pierwszorzêdny tylko ciut za gor±co by³o i lokalizacja bez cieniowa w ogóle fantastycznie by³o i za szybko siê to skoñczy³o.
A teraz podziêkowania: Sylwii i Brzychcemu za zaproszenie i tolerancje, Ciechanowiakom za adopcje i w ogóle J, Ró¿yczce za mi³e pogawêdki smile.gif , Kurganowi za nauki bigsmile2.gif , Tofikowi, Fionowi, i Assassinowi za przygarniêcie (czekam na mój snopek s³omy, a w³a¶ciwie to dwa bigsmile2.gif tongue.gif ) , Templarowi za co¶ dobrego nie wiem, co to jest, ale co¶ dobrego i wszystkim innym, których nie wymieni³am

Czekam na zdjêcia, a kto ma zdjêcie Tofika pt. „Szachy usypiaj±” cool.gif
Pablo
Witam!
to jate¿ co¶ od siebie-
Wielkie dziêki za zaproszenie , z roku na rok jest lepiej - atmosfera i klimat imprezy ¶wietne!
Czekam na rok 2007.
Pozdrawiam Pablo
Prytek
no turniej byl niezly...choc boli mnie lewe jadro caly czas(dzieki claymor crazy.gif )
no oczywicie dziekuje wszystkim ktorzy wierzyli do konca ze wygram zapasy(a wygralem w nietypowy sposob,bo razem z Templarem)(pamietaj o niebieskiej czapeczce) icon_cool.gif

no i za rok oczywiscie tez bede..a co!:P

a jeszcze jedno,..templar trzeba bedzie trenowac do przyszlych zapasow:)..co Ty na to??
:D:D

ps..wszytstko mnie boli icon_cry.gif !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! icon_wink.gif
'maska'
prytek ja wiem co czujesz ja tez umieram.
cale cialo odmawia mi posluszenstwa, ledwo sie ruszam i jeszcze sie spalilem.

za rok (baronka,szkotka ) bedzie w sobote wieczorem jesli chetni sie pojawia ja zajme sie organizacja boiska,
tylko zeby bylo wiecej ludzi do grania, to moze turniej zrobimy.bo dobry mecz jest jak dobre zapasy grupowe.

p.s.tofiku dziekuje ze mnie przez cale boisko po trawie przeciagnoles.teraz to poteguje bol zwiazany ze spaleniem.
umieram
Bood¼
Ech tegoroczne z³ote jajo da³o mi przezyc kilka przygood:D By³o jad³o przednie, miood z Jomsborga wy¶mienity, ciekawi Przybysze(nikogo nie bede wyzywa³ od ludzi) smile.gif ale przedewszystkim wspania³a atmosfera(zdecydowanie lepsza niz w zeszym roku)......dodatkowo wspaniale wspominam pierwsz± noc w obozie....:)Respect dla Bohaterooow tej Nocy, Prytka, Szajby, Kurgana, oraz Kuby.....co¿ wiecej pisac kogo nie by³o niech ¿a³uje:P A zatem SOL INVICTUS!!!!!!!!!!!!!
Ps.Pozdrowienia dla Adamusa, Prytka, Krzycha, Reja, Przemka, Kurasa, Saszki, Brzarta, Sylwuni, Helgi, oraz wszystkich uczestnikoow turnieju.

Sol Invictus Mo¶ci Panowie!!!!!!!!!!!!!!!!
Moni¶
CYTAT(MayGyver)
pozdrowienia dla wszystkich a szczegolnie dla Maj ;)

Maj i Maj smile.gif

z³ote jajo icon_rolleyes.gif

pozdrawiam wszystkich jajecznych i bezjajecznych

Moni¶ blinkie.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.