NKGK równie¿ dziêkuje za milutkie i ciep³e przyjêcie. Jak zwykle zreszt±
Turniej w Bêdzinie by³ jak zwykle ¶wietny i z klimatem, który mnie tam zawsze przyci±gnie. Od ¶piewania w strugach deszczu ochryp³am niemal do cna, kantela odmówi³a wspó³pracy (przestraszy³a siê pogody zapewne) i nie mog³am sobie ni± akompaniowaæ
, za to flet Geralta wielce pomaga³ (nie tylko mnie), za co te¿ zap³aci³ cenê...
Zabawa by³a przednia: turniej bojowy na wysokim poziomie, by³o na co popatrzeæ (chwa³a zwyciêzcom i zwyciê¿onym), ³uczniczy turniej zadziwi³ mnie pomys³ami, z jakimi organizatorzy go zrealizowali (Wietrze, gratulujê i dziêkujê, ¿e mogê te s³owa napisaæ
, a prowadz±cego przepraszam za dostarczenie ostrego zastrzyku adrenaliny
), bieg dam z tak± ilo¶ci± konkurencji i takich konkurencji równie¿ by³ ¶wietny, a¿ sama chcia³am w nim wzi±æ udzia³, lecz stan zdrowia (g³ównie problemy z utrzymaniem równowagi) niestety na to nie pozwoli³.
Bitwa - ach, bitwa : cudo... tylko wioska co¶ (mimo wisz±cego w powietrzu zapachu ³atwopalnych p³ynów) spaliæ siê do cna nie chcia³a
no i tylko jeden ranny, to jest osi±gniêcie!
Tylko kramów tak du¿o pustych zosta³o... nie to, co w tamtym roku
(pewnie przez brzydk± prognozê pogody...
)
A co do przenoszenia siê z uczt± do karczmy. W tamtym roku sama tak zrobi³am z reszt± Najemnej i paroma innymi lud¼mi, bo na dole by³o nieco cieplej, a i ciep³ego napoju cz³ek by³ spragniony, a piwo - wiadomo - pije siê tylko zimne
. W tym roku zapewne zrobi³abym to samo, jeno mnie do namiotu na dalsze ¶piewanie zaci±gniêto
znaczy, ¿e te¿ (uciekaj±c przed deszczem i ch³odem) wypiêli¶my siê na organozatorów?
A jedzenie by³o cudne - mówi±c od siebie - warzywa ¶wie¿e, pyszne, po prosu palce lizaæ
Na temat miêsa siê nie wypowiem, bowiem go nie kosztowa³am, lecz smakowicie wygl±da³o na ruszcie, a i zapach mia³o cudowny.
Podsumowuj±c: Turniej w Bêdzinie zawsze pozostanie mi³ym wspomnieniem, obojêtnie co by nie robi³y pewne jednostki, by go mi zniesmaczyæ i obrzydziæ. Je¶li tylko organizatorzy nas zechc±, Najemna przyjedzie, by swoje 5 groszy do³o¿yæ.
Dziêkujê. Z serca samego dziêkujê!