Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [maj] VI Turniej Rycerski na Zamku Królewskim w Bêdzinie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3
Zwierzak z Bêdzina
Anielka co ty mi tu za spam puszczasz.... oj w b³ocie z nowu wyl±dujesz ¿ebracza pokrako bum.gif
Tomko Konopczyc
CYTAT
K³ania siê Adam z Oporowskich czyli w sumie od OLCZAKA ,ze wzgledu na zalatanie Dorotki i Ola sk³adam zapytanie czy Oporowscy mog± przyjechac w skromnej liczbie ale mam nadziejê ¿e z dowództwem w najgorszym razie bez

Ech Wy Oporowscy. Wys³a³em Wam juz dwukrotnie zaproszenie- do Maæka Reihla i do Dorotki. Olczaki napisali , ¿e przyjad±, a Maciek obieca³, ¿e siê odezwie po d³ugim weekendzie. To jak z Wami bedzie ? W ilu przyjedziecie/? Ju¿ mi przyje¿d¿aæ!!!
Ode¶lijcie mi pilnie wype³nione zg³oszenie ( by³o jako za³±cznik do wys³anych zaproszeñ).

Acha , podajê jeszcze jeden numer tel. do mnie 887 687 384, bo moja etatowa komórka na razie jest out.
Maciej Reihl
Tomko!
Niestety nie mo¿emy przyjechaæ - praca, praca a na deser jeszcze trochê pracy.
Barwy Prywatnej bêd± wiêc reprezentowaæ Oporowscy.
Szczerze ¿a³ujê.

Pozdrawiam serdecznie.
Maciek
Tomko Konopczyc
No, có¿ Maæku, moze wreszcie kiedy¶ zawitasz do nas. A kto bêdzie oprócz Olczaków- to pytanie do wszystkich Oporowskich.
Karmag
Tomko Konopczyc, czy spó¿noony XXXIX NRS przyjmiecie jeszcze na turniej
pozdrawiam crazy.gif
Micha³ ¯elazo
Cze¶æ.

No i niestety mimo walk nie uda siê nam pojawiæ w tym roku w Bêdzinie...
26 maja sami organizujemy imprezê trwaj±c± do do¶æ pó¼na, wiêc byliby¶my u Was w sobotê po po³udniu, a w niedzielê przed po³udniem trzebaby siê zbieraæ... Szkoda.

¯yczymy udanej imprezy smile.gif

Pozdr.
M.
Tomko Konopczyc
Có¿ mogê powiedzieæ Micha³ icon_cry.gif anger.gif
Tomko Konopczyc
Informujê, ¿e lista zaproszonych jest juz zamkniêta. Proszê o nie nadsy³anie ju¿ zg³oszeñ.
Reyki
Tomko.Papie¿ przyje¿d¿a w czwartek i w naszym kraju jest absolutny zakaz sprzeda¿y alko i nakazana przez naszego kochanego prezydenta prohibicja.

Mam nadziejê ¿e nie zabraknie trunków na turnieju.
Triss
zakaz sprzeda¿y alkoholu dotyczy Warszawy i Krakowa- miast w których odbywaja±siê spotkania z Papie¿em.Bêdzin nie jest jednym z tych miast.
pozdrawiam:-)
Triss
Andrzej Siejeñski
Chcia³bym zwróciæ uwagê na pewne nie¶cis³o¶ci w regulaminie turnieju ³uczniczego.
Wymaganie ko³czanu jest nieporozumieniem, no chyba, ¿e bêd± go¶cie ze wschodu (ale to i tak tylko ich by dotyczy³o).
W Europie strza³y wbijano w ziemiê albo umieszczano za paskiem (co jest bardzo wygodne jak siê wie jak je u³o¿yæ). W tym wypadku mo¿na jedynie wymagaæ lnianego worka w jakim siê przewozi³o strza³y.
Drug± spraw± jest ochrona tu³owia "przeszywka b±d¼ kolczuga". Je¶li kogo¶ nie by³o staæ na przeszywkê to tym bardziej na kolczugê (która zreszt± bez pikowañca nie daje za du¿o ochrony).
To samo dotyczy kaptura kolczego (bez przeszywki jest niewiele warty).

Skoro przyznawane s± punkty karne za niehistoryczne ³uki to warto zwróciæ te¿ na to uwagê.
Pozdrawiam
Andrzej
Remko £ysy
Nauczony do¶wiadczeniem lat ubieg³ych, rzuci³em okiem na prognozy pogody.
Nie chcê byæ z³ym prorokiem ale nie wygl±da to weso³o usmieszek_06.gif Rozpocz±³em ju¿ jakowe¶ rytua³y ale nie jestem pewien ich efektów tracker.gif usmieszek_08.gif
Piotr z Bêdzina
Nie zapeszaæ pogody Panowie anger.gif anger.gif
Dopuszalne jest zachmurzenie umiarkowane bez opadów i tyle (niekoniecznie te¿ musimy sie w s³oñcu sma¿yæ) smile.gif , zreszt± jakby nie by³o atmosfera zawsze jest dobra

Jeszcze tylko taka ma³a uwaga i¿ pojawi± siê ludziska (m.in. ja bigsmile2.gif ) nale¿±cy do XIII-wiecznego oddzia³u MERCENNARIUS LEGIO LUPI (jako duchy przodków bigsmile2.gif ) wchodz±cego w sk³ad Bractwa Rycerskiego Zamku Bêdzin. To bêdzie jedyny taki 13-stkowy akcent tego turnieju.
Tomko Konopczyc
CYTAT
W Europie strza³y wbijano w ziemiê albo umieszczano za paskiem (co jest bardzo wygodne jak siê wie jak je u³o¿yæ). W tym wypadku mo¿na jedynie wymagaæ lnianego worka w jakim siê przewozi³o strza³y.  
Drug± spraw± jest ochrona tu³owia "przeszywka b±d¼ kolczuga". Je¶li kogo¶ nie by³o staæ na przeszywkê to tym bardziej na kolczugê (która zreszt± bez pikowañca nie daje za du¿o ochrony).  
To samo dotyczy kaptura kolczego (bez przeszywki jest niewiele warty).

Masz racjê Andrzej. Zwrócê uwagê prowadz±cym ³uczniczy. Co do ochrony tu³owia to wkrad³ sie b³±d. Prawid³owo oczywiscie: przeszywka lub przeszywka z kolczug±. To samo co do kaptura kolczego, który bez przeszywki staje siê "inplantnikiem" i za³o¿enie go na go³± g³owê jest chyba gorsze ni¿ nie za³o¿enie niczego.

Reyki.

Ty te¿ uleg³e¶ panice przed prohibicj±. O¶wiadczam, i¿ ponad wszelka w±tpliwo¶æ ustali³em dzisiaj w Sl±skim Urzêdzie wojewódzkim, ¿e w woj. ¶l±skim prohibicja obowi±zuje tylko w powiecie czêstochowskim. Tak jak napisa³a Triss obowiazuje tylko w miastach i powiatach , w których papa ratzi bedzie przebywa³.

CYTAT
Nauczony do¶wiadczeniem lat ubieg³ych, rzuci³em okiem na prognozy pogody.  
Nie chcê byæ z³ym prorokiem ale nie wygl±da to weso³o  Rozpocz±³em ju¿ jakowe¶ rytua³y ale nie jestem pewien ich efektów

E tam Remas. Jaszcze Ci spiecze ³ysinê. bigsmile2.gif
Borschwitz
niestety niebêdê bra³ udzia³u w turnieju ale wpadne tylko na chwile mam co¶ do za³atwienia
Karotka
:) :) :) Gratuluje, czyli jednak bêdê chrzciny na Berkowicach, mo¿e nie te, o które Efendiemu chodzi³o ale jednak , o ile mamusia siê zgodzi :)
W³a¶nie tak apropo odpali³em linka, dzienki
Dr_Oetker
CYTAT(Borschwitz)
niestety niebêdê bra³ udzia³u w turnieju ale wpadne tylko na chwile mam co¶ do za³atwienia

Nonono zapowiada siê coraz wiêcej atrakcji, teraz jeszcze ku uciesze gawiedzi Borschwitz, da nauczkê Reykiemu (wyjasnienie dla niewtajemniczonych ) I jak to zd±¿e wszystko zobaczyæ dunno.gif
Reyki
Nic nie zobaczysz bo sprawa ju¿ dawno zosta³a za³atwiona.
lewa
Reyki:

hehehe.gif hehehe.gif hehehe.gif hehehe.gif hehehe.gif hehehe.gif
lol2.gif lol2.gif lol2.gif lol2.gif

http://www.freha.pl/viewtopic.php?p=152842#152842

Moderatora przepraszam za offtopic ale nie mog³am siê powstrzymaæ...
Jaros³aw (Gêsik)
Aj waj !! Tyle atrakcji a mnie nie bedzie dane tego wszystkiego zobaczyc..... , szczerze zalujê.....
Ale juz za bardzo niedlugi czas desantuje sie na kontynent wiec sie nie wykrecicie od soczystych (mam nadzieje) opowiesci...
Pozdrawiam
Ps. Zycze udanej imprezy i pogody lepszej od tej ktora od 3 tygodni dotyka mnie.....
Andrzej Siejeñski
Witam
Je¶li kto¶ by³by zainteresowany ma³ymi manewrami (mo¿e w pi±tek wieczorkiem) to zachêcam do zabrania broni drzewcowej (w ostateczno¶ci jakiego¶ kijaszka). Organizatorzy pewnie siê nie obra¿±, a i rycerstwu odrobina æwiczeñ w szyku nie zaszkodzi.
Pozdrawiam
P.S. admin-patrzy.gif . Wiadomo do kogo.
Remko £ysy
Czy kto¶ jad±cy z Warszawy dysponuje wolnym miejscem w swoim ¶rodku transportu i mo¿e mnie zabraæ? Oczywi¶cie dorzucam swoj± czê¶æ do kosztów podró¿y. Bêdê wielce zobowi±zany.
Tomko Konopczyc
CYTAT
Je¶li kto¶ by³by zainteresowany ma³ymi manewrami (mo¿e w pi±tek wieczorkiem) to zachêcam do zabrania broni drzewcowej (w ostateczno¶ci jakiego¶ kijaszka). Organizatorzy pewnie siê nie obra¿±, a i rycerstwu odrobina æwiczeñ w szyku nie zaszkodzi.

Wrecz przeciwnie - bedziemy sie cieszyæ tym bardziej, ¿e bardzo by¶my chcieli powierzyæ " drzewcówkom" zadanie obrony wiochy na bitwie.

Co ja to chcia³em jeszcze?

1. Dzisiaj u nas totalny upa³ ( ani jednej chmury ) bigsmile2.gif A to dla pogodowych niedowiarków tongue.gif

2. Je¶li macie swoje pacyny to prosimy o ich przywiezienie. Oczywi¶cie bedziemy rozdawaæ nasze przed bitw±, ale jak kto¶ jakie¶ przywiezie to zawsze sie przyda.

3. Kontakt ze mn± pod nr telefonów 601 425828 lub 887 687 384, bo bedê ju¿ ca³y czas pod zamkiem i mogê nie miec dostêpu do neta.

CYTAT
Czy kto¶ jad±cy z Warszawy dysponuje wolnym miejscem w swoim ¶rodku transportu i mo¿e mnie zabraæ? Oczywi¶cie dorzucam swoj± czê¶æ do kosztów podró¿y. Bêdê wielce zobowi±zany.

Remko spróbuj kontaktu z Sasz±, Najemnikami szarej chor±gwii, Rota za gar¶æ Talarów, albo Indianinem. Z Wa-wy miêdzy innymi oni jad± do nas.
Andrzej Siejeñski
CYTAT
tym bardziej, ¿e bardzo by¶my chcieli powierzyæ " drzewcówkom" zadanie obrony wiochy na bitwie.

No piêknie, pierwszy raz oficjalnie na turnieju w Bêdzinie a Wy nas od razu na rze¼ wysy³acie. dunno.gif
Pozdrawiam
Tomko Konopczyc
CYTAT
No piêknie, pierwszy raz oficjalnie na turnieju w Bêdzinie a Wy nas od razu na rze¼ wysy³acie

Zw³aszcza, ze wiocha ma sp³on±æ, oczywiscie bigsmile2.gif Ale chyba wystawimy przed wiocha ma³± palisadkê, wiêc jak widaæ dbamy o Was i fortyfikujemy.

Do zobaczenia jutro.
KRZYS
Tomko!
Hubert w³a¶nie wyjecha³ do Bêdzina i wiezie Wam pogodê. Pozdrowienia dla wszystkich i mi³ej zabawy!
Effa
Mam nadzieje ze Hubert tej pogody jeszcze troche dowiezie do Bedzina, bo polowe zostawia najwyrazniej w Opolu bigsmile2.gif Od kiedy przyjechal, wyjrzalo sloneczko.
Nie wiem czy nalezy straszyc, ale wg mojego prognozera jutro w Bedzinie ma padac dunno.gif
Ja sie osobiscie nie zrazam, biore plaszcz i tyle. No i pokladam nadzieje w Hubercie icon_wink.gif

Pozdrawiam i ide konczyc pakowanie.
Dr_Oetker
Bêdzin w tym roku prze¿ywa prawdziwy najazd rycerski, w ca³ym mie¶cie czuæ juz atmosfere turnieju. smile.gif Pewnie znów nocami przejdzie juz s³ynny na ca³e miasto uzbrojony korowód do monopolowego tongue.gif Przejawie siê ona wszedzie, nawet w sklepach z tkaninami s³ychaæ popularne zapytania: - A we³ne 100% dostanê, a len?? devil.gif

Najstarsi Bêdzinianie mówi±, ¿e s³oneczko bêdzie mocno ¶wieci³o, wiêc nie ma co siaæ defetyzmu icon_cool.gif
Ruil
Juz po : ) Zabawa byla przednia , Twoarzystwo zacne a i klimat jak co roku : )
Gratuluje pieknie wykonanego turnieju luczniczego - jest to moja ulubiona strzelnica :D
Pozdrawiam wszytkich z kim mialem przyjemnosc spedzic czas .

Wiatr
Tadzik
Zabawa by³a ¶wietna, pogoda tez w miare dopisa³a tylko ta nieszczêsna kl±twa Bêdziñska tzn deszcz na uczcie...Organizacja ¶wietna, poprostu podoba³o mi siê bigsmile2.gif
Vlad
By³o naprawde super BOG dziêkuje za wspania³± zabawe. Pogoda nie by³a taka straszna a przed ulew± uda³o mi siê uciec:)
Pozdrawiam wszystkich Vlad
Kane
W imieniu ca³ego Bractwa chcia³bym podziêkowaæ organizatorom za tak± wspania³± imprezê oraz za to ¿e nas do niej dopu¶cili.
Wasz turniej z roku na rok jest coraz lepszy i pomimo "zawirowañ" jakie mieli¶cie w ostatnim czasie bez problemu utrzymali¶cie t± tendencjê. To jest opinia zarówno moja (a przez trzy lata bra³em udzia³ w organizacji tego turnieju i wiem co mówiê), ludzi z naszego Bractwa jak i czê¶ci publiczno¶ci (tej z któr± rozmawiali¶my). Poza tym chyba po raz pierwszy uda³o siê zrobiæ konkurencje bez wiêkszych po¶lizgów smile.gif
Przyznajê ¿e po wej¶ciu na dziedziniec przed biesiad± by³em trochê przera¿ony ilo¶ci± miejsca ("Zakazany Rewir") ale okaza³o siê ¿e do¶æ szybko sprawê rozwi±za³a Naturalna Rotacja Imprezowa smile.gif
Przy okazji jedna sprawa która pewnie wywo³a burzê ale ju¿ mam do¶æ siedzenia cicho - uwa¿am ¿e ludzie którzy przenie¶li siê z imprez± do karczmy kompletnie wypiêli siê na organizatorów ass.gif

Pozdrawiam równie¿ wszystkich ludzi z którymi tak wspaniale siê bawili¶my. Nie bêdê wymnienia³ bo móg³bym kogo¶ niechc±cy pomin±æ.

I jeszcze specjalne podziêkowania dla Kuby za znalezienie mojego glejtu.
wbtrzcina
Witam. Brak mi s³ów aby opisaæ jak dobrze siê bawi³em.
By³ te¿ cebrzyk :D

Pozdrawiam wwzystkich uczestników a najbardziej Organizatorów

P.S. Je¶li macie jakies filmiki i zdjêcia z bojowegi i bitwy, dajcie jakiego¶ linka tutaj bigsmile2.gif
Ewa z Raciborza
Hej Kane, tak, przenios³am siê do Karczmy. Napiszê mo¿e jeszcze wyra¼niej: TAK, PRZENIOS£AM, SIÊ DO KARCZMY. I co z tego? Tomka i Agnieszkê Konopczyców dalej szanujê, grochówka Babci mi dalej tak samo smakuje, dowcipy ch³opaków z Bêdzina mnie tak samo smiesz±, a piêkne d³ugie w³osy Kasi Solipiwko dalej mi siê podobaj±. I co z tego? Czy to oznacza, ¿e siê wypiê³am na nich? Bez sensu. Honory z Efendim i nasz± chor±gwi± odda³am Tomkowi, ch³opcy stanêli do walki, dziewczyny do biegu dam a ³ucznicy strzelali w ³uczniczym. Nalewkê Efendiego pili zarówno ludzie z bractwa Tomka jak i Czarny Rycerz... Czy to, ¿e miêdzy Tomkiem a Czarnym nast±pi³y zawirowania jak to uj±³e¶ ma znaczyæ, ¿e mam pokazaæ Czarnemu jêzyk i powiedzieæ, ¿e jest beeee? To jest ich wewnêtrzna sprawa. Dla mnie Czarny jest takim samym koleg±, jakim by³ przed tymi "zawirowaniami", a Tomko tak¿e. Mnie nie interesuj± ich k³ótnie. Wiêc wyt³umacz mi co to znaczy "wypi±æ siê". Czy, to ¿e odwiedzi³am w Bêdzinie moj± kole¿ankê ze studiów w jej mieszkaniu te¿ oznacza, ¿e siê wypiê³am na organizatorów????? Bezsens i tyle. W tym temacie na tym forum jest miejsce na podziêkowania i ocenê turnieju. Mnie osobi¶cie siê podoba³o. A widzê, ¿e Twój post mo¿e zapocz±tkowaæ dyskusjê na temat roz³amu w ich bractwie, a taka ju¿ na FREHA by³a i zrobi³a wiele z³ego. Mo¿e nie mieszajmy siê w ich politykê (niektórzy tak lubi± siê babraæ i tym jeszcze dolewaj± oliwy do ognia i jeszcze bardziej próbuj± tym samym sk³óciæ zwa¶nione strony), a bawmy siê, bo w koñcu po to zje¿d¿amy siê na turnieje. Ja, pisz±c tego posta lubiê Ciê i szanujê tak samo jak przed nim. Podziwiam Twój kunszt walki itd. To, ¿e napisali¶my, co my¶limy o ró¿nych sprawach nie oznacza, ¿e moje kole¿anki od teraz nie bêd± z Tob± rozmawiaæ, a Twoi koledzy ze mn±. Proste.
wbtrzcina
Aha prawie zapomnia³em podziêkowaæ oraz jednocze¶nie pozdrowiæ Babciê. nie ma takiej drugiej. Smalec tak jak reszta jedzenia by³a cudowna...

Pozdrawiam T.Trzcina
efendi
Witam!
Kane, lubie Cie ale ass.gif jezeli to ma znaczyc to... to chyba sie co do Ciebie pomylilem. I Krzys i Tomek sa moimi przyjació³mi. A jezeli zalezy Ci zeby wetknac kij w mrowisko, to za kilka postów zobaczymy czy Ci sie to uda³o.
Ludzie, pierwszy raz turniej ³uczniczy byl super. W skali 1do 10, daje 100:- bojowy na b. wysokim poziomie
Uwazam ze byl to najlepszy turniej ³uczniczy na jakim bylem do tej pory.Co prawda nie strzelalem(zdrowie), ale mysle ze znam sie troche na tym.Pawle, tylko tak dalej .Zreszta nie jest to tylko moje zdanie.
Excalibur ne ma równych. Chyba ze my smile.gif Jestescie swietni(jak zawsze zreszta).
Tomko i Reszta(ze o Babci nie wspomne:-)), dzieki za wszystko
Pozdrawiam
Efendi
Indianin
Piêknisie z Jerozolimy gor±co pozdrawiaj± i dziêkuj± za mi³e przyjêcie (jak co roku bigsmile2.gif )
Pogoda dopisa³a, no mo¿e poza tym deszczykiem na uczcie smile.gif ale to ju¿ prawie tradycja icon_wink.gif
Turniej pierwsza klasa, a jedzenie na uczcie przednie.

Pozdrowienia dla wszystkich uczestników!!!
Kirian
S.U.P.E.R
tatsu
NKGK równie¿ dziêkuje za milutkie i ciep³e przyjêcie. Jak zwykle zreszt± szczerba.gif

Turniej w Bêdzinie by³ jak zwykle ¶wietny i z klimatem, który mnie tam zawsze przyci±gnie. Od ¶piewania w strugach deszczu ochryp³am niemal do cna, kantela odmówi³a wspó³pracy (przestraszy³a siê pogody zapewne) i nie mog³am sobie ni± akompaniowaæ icon_sad.gif , za to flet Geralta wielce pomaga³ (nie tylko mnie), za co te¿ zap³aci³ cenê...
Zabawa by³a przednia: turniej bojowy na wysokim poziomie, by³o na co popatrzeæ (chwa³a zwyciêzcom i zwyciê¿onym), ³uczniczy turniej zadziwi³ mnie pomys³ami, z jakimi organizatorzy go zrealizowali (Wietrze, gratulujê i dziêkujê, ¿e mogê te s³owa napisaæ icon_wink.gif , a prowadz±cego przepraszam za dostarczenie ostrego zastrzyku adrenaliny icon_redface.gif ), bieg dam z tak± ilo¶ci± konkurencji i takich konkurencji równie¿ by³ ¶wietny, a¿ sama chcia³am w nim wzi±æ udzia³, lecz stan zdrowia (g³ównie problemy z utrzymaniem równowagi) niestety na to nie pozwoli³.
Bitwa - ach, bitwa : cudo... tylko wioska co¶ (mimo wisz±cego w powietrzu zapachu ³atwopalnych p³ynów) spaliæ siê do cna nie chcia³a tongue.gif no i tylko jeden ranny, to jest osi±gniêcie! bum.gif
Tylko kramów tak du¿o pustych zosta³o... nie to, co w tamtym roku icon_sad.gif (pewnie przez brzydk± prognozê pogody... anger.gif )

A co do przenoszenia siê z uczt± do karczmy. W tamtym roku sama tak zrobi³am z reszt± Najemnej i paroma innymi lud¼mi, bo na dole by³o nieco cieplej, a i ciep³ego napoju cz³ek by³ spragniony, a piwo - wiadomo - pije siê tylko zimne icon_wink.gif. W tym roku zapewne zrobi³abym to samo, jeno mnie do namiotu na dalsze ¶piewanie zaci±gniêto tongue.gif znaczy, ¿e te¿ (uciekaj±c przed deszczem i ch³odem) wypiêli¶my siê na organozatorów?

A jedzenie by³o cudne - mówi±c od siebie - warzywa ¶wie¿e, pyszne, po prosu palce lizaæ bigsmile2.gif
Na temat miêsa siê nie wypowiem, bowiem go nie kosztowa³am, lecz smakowicie wygl±da³o na ruszcie, a i zapach mia³o cudowny.

Podsumowuj±c: Turniej w Bêdzinie zawsze pozostanie mi³ym wspomnieniem, obojêtnie co by nie robi³y pewne jednostki, by go mi zniesmaczyæ i obrzydziæ. Je¶li tylko organizatorzy nas zechc±, Najemna przyjedzie, by swoje 5 groszy do³o¿yæ.
Dziêkujê. Z serca samego dziêkujê!
Andrzej Siejeñski
Przybyli¶my, zobaczyli¶my, spalili¶my (tylko szkoda, ze karczmy w wiosce nie by³o). Piechota rulez.
yavana
No i skoñczy³o siê rumakowanie.. :) Klimacik by³, organizacja ¶wietna, a turniej ³uczniczy zaprawdê mnie zachwyci³ ;-) Co do deszczu, to w Bêdzinie musi byæ jaki¶ specyficzny mikroklimat, który ujawnia siê wraz z przybywaniem rymcerstwa :) Co prawda, prohibicja trafi³a siê troszkê nie w porê, ale to przecie¿ dla Polaków ¿aden problem :) Dziêki za dobr± zabawê

cukiereczki i ciasteczka,
Joanna
Leo Luthias
Konfraternia Derisorum dziêkuje piêknie za naprawdê piêkn± imprezê. Co prawda z powodu przesuwanych matur stawili¶my siê w zmniejszonym sk³adzie, ale na nastêpny rok bêdzie nas wiêcej. Konkurencje by³y super, w tempie, bez d³u¿yzn, atmosfera pomiêdzy ludem o niebo lepsza od tej na niebie ( to z winy Tomka, jak nic, gdy s³onko popatrzy³o na te chudziutkie ³ydeczki, to siê zaraz ze wstydu chowa³o bigsmile2.gif ) Pozdrowienia dla ¶l±skiej braci i jeszcze raz podziêkowania za organizacjê turnieju z górnej pó³ki yes.gif
Leo Luthias cum Ariadna canisque
Szymon de Conti Sarré
Dziêkujemy organizatorom i wszystkim uczestnikom. By³o bardzo mi³o i z pewno¶ci± bêdziemy siê pojawiaæ w Bêdzinie czê¶ciej. Brak wiêkszych obsuw czasowych bez poganiania i gonienia jest godzien wrêcz zachwytu. Jedzenie ¶wietne, piwa ilo¶ci tak du¿e, ¿e nie zmog³em wszystkiego tongue.gif , choæ siê bardzo stara³em.

Dementuj±c plotki jakoby mój ¶piew sprowadzi³ deszcz bum.gif , chcia³bym podziêkowaæ wspania³ej publiczno¶ci i równie wspania³ym konkurentom ¶piewaczo - muzyczno - poetycznym.

Pozdrawiam,
Szymon de Conti Sarré
Ruil
Ma moze ktos jakies foto z lucznieczego ?
Pozdrowienia dla calego Excalibur'a yes.gif
rosamar
Salvete!
Chcia³abym bardzo serdecznie podziêkowac za wspania³± zabawê i przemi³e towarzystwo w imieniu ekipy BHG, oraz pogratulowaæ Organizatorom inwencji twórczej (zw³aszcza dziewczynom które przygotowywa³y konkurencje "bieg po sukno" ;-D)!
Szkoda ¿e kto¶ nam w najlepszym momencie uczty spu¶ci³ morze wody, ale i tak bawi³am sie doskonale! Pozdrowienia dla WSZYSTKICH Bardów - byli¶cie wspaniali!!!

cukiereczki i ciasteczka
Radek
W imieniu wszyskich Wielkopolan z Choragwii wojewody poznañskiego Sêdziwoja z Ostroroga, serdecznie dziekujê organizatorom za dobr± zabawê i serdeczn± atmosferê panuj±ca podczas ca³ego Turnieju. Jedzenia by³o w bród, mi szczególnie zasmakowa³a smalczyk i pasztet (tak to wyglada³o przynajmniej). Dziêki wam wiem ju¿ dok³adnie jak bêdzie wygladaæ turniej ³uczniczy w Poznaniu i jakie punkty karne;) devil.gif bêdziemy przyznawaæ za brak poszczególnych elementów wyposa¿enia w bojowym wersji zmagañanger.gif devil.gif . Ostrzegam jednocze¶nie, ze bêdziemy "organoleptycznie" ;) sztab± jakow±¶ sprawdzac os³onê tu³owia i g³owy;). Gratulujê w tym miejscu zwyciazcom turnieju ³uczniczego, momentami mia³em ochotê cytowaæ Dartha Vadera i powtarzac w kó³ko "Impressive":). Jeszcze raz dziekujê i pozdrawiam
tatsu
Szymonie! Najlepszy z bardów!
S³awiæ Twój g³os s³owiczy bêdê po grób, a sw± przegran± traktujê jako zaszczyt, bowiem przegraæ z tak wspania³ym artyst± to honor i nobilitacja!
Szymonie! Oby twa noga wydobrza³a, a g³os nigdy nie ochryp³, by¶ móg³ byæ podziwiany nie tylko w kraju naszym, lecz i na ¶wiecie!
(Powy¿sze s³owa z serca piszê, w którym ni krztyny zawi¶ci nie znajdziecie, jeno rado¶æ przewielk±!)

Wietrze drogi, nieco zdjêæ posiadam, lecz w kolejce poczekaæ musz±, nim na stronie Najemnej siê uka¿±. Je¶li siê uka¿± - powiadomiê o tym na FREHA.
Destro
Do³±czam siê do podziêkowañ Radka,
Tak dla organizatorów jak i dla uczestników.
To dziêki wysi³kom wszystkich mieli¶my i¶cie rycerski klimat:)
Diêkuje tak¿e altylerzystom za wyjadanie mojego drzemu, co by³o s³yszalne i wyczuwalne siark± smile.gif
Elthan
By³em. Weso³o by³o mimo tego, ¿e spa³em na deszczu smile.gif Hubert powinien dostac wyró¿nienie w bojowym za najbardziej dotkliw± ranê bum.gif Pozdrawiam Poznañ, Byczynê i cz³a resztê wspania³ych ludzi, którzy dotrzymywali mi towarzystwa. Gratulujê turnieju. Za rok znów nawiedzê Bêdzin yes.gif
Patrycja
Jezusicku to naprawde cud ze nikt nie zginal podczas bitwy ;> alez sie m³ucili ... icon_mrgreen.gif A co do biesiady to szok ile by³o jedzenia... Ja mam zal do poogody za numer z deszczem anger.gif Pozdrowienia dla wszystkich spiewajacych o gumisiach i nie tylko, generalnie bravissimo cool.gif nie przypuszczalam ze decie w rog jest takie trudne cool.gif Dziekuje wszystkim za mozliwosc uczestniczenia w turnieju , szczegolnie Mojemu heart.gif icon_wink.gif Tegi jak tam piêta ? smile.gif Czy ktos widzial lole na turnieju? cool.gif cool.gif cool.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.