No to nareszcie jestem. Trzeba by³o troche zaj±æ siê prac± i w³asnym zdrowiem po turnieju
Czas podsumowac turniej.
Na pocz±tek oczywiscie podziekowania. Podziekowania dla Was wszystkich , którzy przybyli¶cie. Jest nam szalenie mi³o, ze tak ciep³o oceniacie nasze wysi³ki i, ¿e tak dobrze siê bawili¶cie. Serdecznie dziêkujemy za pochwa³y, ale powtarzam to co zawsze. To Wy w wielkiej mierze decydujecie o poziomie zabawy, odtwórstwa, atmosferze. My staramy siê daæ Wam warunki ku temu. Skoro poziom turnieju waszym zdaniem znacznie wzrós³ to znaczy to te¿ , ¿e dotyczy to poziomu nas wszystkich i tego sie trzymajmy dalej sie rozwijaj±c.
Dziêkujê wszystkim, ale szczególne podziêkowania nale¿± siê:
- Excaliburom za ca³± pomoc z ich strony,
- Leo i Adzie ( specjalne podziêkowania od Agi- tak kaza³a mi napisaæ ) za spokój i opanowanie przed biesiad± i pomoc w ogarniêciu wszystkiego i równie¿ za ¶wietne poprowadzenie zapasów- gdyby nie ceg³y w Twoich ³ydkach by³by¶ jeszcze sprawniejszy, ale có¿,
- Andrzejowi i ch³opakom z LAS-u za ich piechociarskie wyczyny,
- Ogrodzieñcowi za pokaz konny i Odpustowi za koncert,
- Kanowi za to, ¿e stan±³ na wysoko¶ci zadania i zaj±³ 3 miejsce w bojówce ( bardzo sie cieszy³em, bo tyle razy robili¶my razem ten turniej, a teraz mog³e¶ w nim z tak dobrym skutkiem walczyæ ),
- " staremu i nowemu Bêdzinowi " za jednocze¶nie sentymentaln± , jak i szalon± zabawê na biesiadzie.
Nie bedê ukrywa³, ¿e ten turniej by³ dla nas szczególnie wa¿ny i troche sie go ( przynajmniej ja ) obawialismy. By³ organizowany w nowych warunkach po rewolucyjnych zmianach w naszym bractwie. I tu podziêkowania, ale teraz pod adresem ludzi z naszego bractwa. Trochê prywaty, ale nale¿y im siê. Zarówno ja, jak i myslê ca³a rada jest w Was bardzo dumna. Dali¶cie z siebie wszystko i pokazaliscie po raz kolejny, ¿e nasza decyzja by³a s³uszna. Mo¿na na Was zawsze liczyæ.
Starali¶my sie ten turniej zorganizowaæ w sposób oryginalny i z dba³o¶cia o szczegó³y i to zaprocentowa³o. Pyrol dopieszcza³ ³uczniczy do granic mo¿liwo¶ci wykonuj±c po nocach rekwizyty, a Ci co go znaja wiedz±, ¿e jest do przesadfy perfekcjonist±. Podobnie Aga i Angela zadba³y, aby bieg po sukno sk³ada³ sie z ró¿norodnych konkurencji, ¿eby dziewczyny mia³y co robiæ i siê nie nudzi³y.
Ja osobi¶cie cieszê siê z naprawdê dobrego poziomu bojówki.
Bardzo cieszê siê z nareszcie niez³ego poziomu odtwórstwa ( strojów , uzbrojenia ).
Nie ukrywamy, ¿e nasz± jako bractwa,a i moja osobist± ambicj± jest stworzenie w Bedzinie turnieju o naprawdê wysokim poziomie odtwórstwa, dodaj±c to do atmosfery tego turnieju. Do tego bêdziemy starali sie d±¿yæ. My¶lê, ¿e w przysz³ym roku dodamy troche nowych rzeczy ( zaczyna mi ¶witaæ parê pomys³ów). Za³ujê, ¿e nie doszed³ do skutku buhurt i rzut w³óczni±, ale niedzielna pogoda nie pozwoli³a na to.
Deszcz na biesiadzie. Jaki deszcz!? W poprzednich latach to by³y deszcze. No i jeszcze jedno ani ja, ani Szymon nie jeste¶my za to odpowiedzialni
Gratulujê bardom ich wystepów na biesiadzie. Byli¶cie ¶wietni, ale zas³u¿enie wygra³ Szymon.
Jeszcze raz dziêkuj±c wam za tak mi³e opinie nie my¶lcie sobie, ¿e uwa¿amy jacy to jeste¶my ¶wietni i w ogóle. Kilka spraw mog³o wygl±daæ lepiej. Na przyk³ad na biesiadzie brak by³o muzyki. Zadecydowa³ g³upi szczegó³: w freworze przygotowañ do biesiady zapomnieli¶my p³yty od ludzi z nag³o¶nienia
na przysz³y rok postaramy sie te¿ my¶lê o nag³o¶nienie dla bardów, bo np. Tatsu spiewa³a pieknie, ale jej delikatny g³os by³ s³abo s³yszalny.
Nawalili rzemie¶lnicy
. Wprawdzie to nie nasza wina, ale na przysz³o¶æ ( zw³aszcza jako prawnik) bedê wiedzia³, ¿e nale¿y z nimi inaczej postêpowaæ. Nawiasem mówi±c mam zamiar poruszyæ
ta kwestiê w karczmie na freha.
Jeszcze raz dziêkujê wszystkim. Byli¶cie SUPER.
A oto wyniki turniejów ( jak s³usznie napisa³ Remko wypada je tu og³osiæ ).
Turniej bojowy;
I miejsce Blacha- Liber Acies Sieleciensis
II Karotka _ Opolskie Bractwo Rycerskie
III Kane - Grodziecki oddzia³ Zbrojny
IV Piotr - Bractwo Bia³ej Bramy
Zapasy:
I miejsce Nied¿wied¿ - Bractwo Rycerskie Excalibur
II Andrzej Mroziñski - Bractwo Rycerskie Ziemii Ogrodzienieckiej
III Jakub Burda
Bieg po sukno:
I miejsce Marchewa - Opolskie Bractwo rycerskie
II Ada - Konfraternia Derisorum
III Nojre XXXIX NRS
Konkurs bardów:
Szymon do Conti Sarre
Pozosta³e konkurencje pó¿niej, bo zapomnia³em kartki z wynikami
Jak macie jakie¶ foty to prosze o wzrucenie tu i przes³anie na nasze maile.