kiedy uka¿e siê ostateczna lista osób zaproszonych?:>
pozdrowiam
Lista ostateczna - jako ZAKON RYCERZY BOJU DNIA OSTATNIEGO zawsze takie umieszczamy na koñcu - znaczy najpewniej po imprezie
Póki co lista zaproszonych i potwierdzonych jest na naszej stronie - adres patrz kilka postów wy¿ej.
Zacna PANI Nammah...
(Ju¿ pamiêtam, o proszê!)
W miarê aktualna lista jest na www.zakon.rzeszow.pl
Pewne nie¶cis³o¶ci s± i tam, ale w miarê si³ i mo¿liwo¶ci usuwane.
Koñcem zesz³ego tygodnia posz³y zaproszenia, a w ka¿dym razie ich zasadnicza czê¶c. Je¿eli ta do wtorku-¶rody kto¶ nie otrzyma proszê o kontakt. W razie w±tpliwo¶ci proszê tez o sprawdzene na www.zakon.rzeszow.pl - je¿eli grupa jest tam podana tzn, ¿e jest zakonotowana, je¿eli okaza³oby siê, ¿e pomimo wymiany korespondencji nie zosta³a tam ujêta BEZWZGLÊDNIE proszê o kontakt, bo znaczy, ¿e zawieruszy³em gdzie¶ maila.
Do nas bezproblemowo doszlo:)
dostalismy zaproszenie..... JESTEM POD WRAZENIEM
Zak³adam ¿e pozytywnym - oprawa graficzna wysz³a spod rêki p. Hyginusa, co g³o¶no nale¿y podkre¶liæ. Koperty te¿.
piêkne
CYTAT(Tomasz z £añcuta)
Hm - czy to ten co na Opolu czêsto bywa - bodaj¿e z Bêdzina?
Nie z Bêdzina.
Tak ju¿ wiem
Ponawiam sw± pro¶bê do rzemie¶lników i innych, którzy chc± na Boguchwale handlowaæ - zg³aszajcie zapotrzebowanie na stragany
Z tego co mnie poinformowa³ Saszko zasz³a drobna zmiana - znaczy mamy noclegi w Hotelu ODRU.
Oby sta³ nadal po naszym odej¶æiu - znajduje siê on o rzut ma³ym beretem od placu turniejowego i dworku.
Ci co maj± namioty zw³aszcza historyczne spanko w namiotach - bêdzie dostêpne siano i s³oma(dla masochistów) do sienników no i do ewentualnej wy¶ció³ki namiotów.
Z wyrazami szczegolnego ubolewania musze oznajmic iz Perejeslawska Ruska Druzyna Najemna nie stawi sie na Wielkim Turnieju w Boguchwale.Narobilo nam sie komplikacji z funduszami i skladem,wiec na thingu postanowilismy zakonczyc nasz sezon.Przepraszamy za ewentualne klopoty z tym zwiazane.Zyczymy przedniej zabawy.
takie moje pytanie, bo nie dostalismy odpowiedzi mailowej. czy sa szanse ze znajdzie sie miejce dla ok 20 Wojow Peruna z Tarnowa?? S³awek z TBR"GA" bardzo nam ipreze zachwalal wie c z wielka checia bysmy zobaczyli.
dzieki za szybka odpowiedz i pozdrawam wszystkich
Szlachetny Dzwonssonie - przykro mi niezmiernie... Jednakowoz sytuacje rozumiemy, za uprzedzenie dziekujemy.
Misku KRK - jutro postram sie odpowiedziec, jako to do kraju wracam i z Saszkiem uchwale stosowna podejmiemy, a poinformowac Was o jej brzmieniu nie omieszkamy.
Pozdrawiam!
bardzo bym prosi³ o wypowiedzenie sie w naszej kwesti [oczywiscie z pozytywnym rozpatrzeniem naszej pro¶by ;)]poniewaz nie wiemy jak planowac czas...
pozdrawiam serdecznie
misiek
OdSaszkowa odpowied¼ (zdradzê i¿ pozytywna) ju¿ do Was mknie lotem postrzelonej kaczki, co nie nasz± z³± wol± a czasu brakiem powodowane jest...
ciesze mnie to i usmiech wywo³uje na gebie mej paskudnej ;p
tradycyjnie pozdrawiam
przebijam siê przez korespondencjê zaleg³a, wiec moze siê zdarzyc za odpowiem na pytania juz odpowedziane. Wyslalem dzis potwierdzenie, tutaj tez potwierdzam i zapraszam.
Witam serdecznie!
¯al mi niezmierny pisaæ co nastêpuje...¿e..niestety nie damy rady w tym roku zjechaæ na Turniej w Boguchwale i strasznie tego ¿a³ujemy. Wzglêdy organizacyjne oraz chwilowy brak zdolnych do walki nie pozwalaj± nam godnie i honorowo uczestniczyæ w tak zacnej imprezie. Bardzo przepraszamy i mam tylko nadziejê, ¿e nie pogmatwali¶my niczego w planach organizatorów swoj± nieobecno¶ci±. Mam te¿ nadziejê, ¿e na nasze miejsce znajdzie siê sporo chêtnych, aby wype³niæ przewidywana liczbê uczestników.
Z uni¿eniem.
S³ysza³em potwierdzone plotki ¿e w tym roku zginie wielu niewinnych
WITAM!
i my siê tam zjawimy z artyleri± bêdzie bombardowo pozdrawiam
:D
witojcie
mam dwa pytanka:
pierwsze- nie dostali¶my pisemnego zaproszenia, w ka¿dym razie poczta nie przynios³a nam takowego
drugie pytanko- i jak z tym katem...?
pozdrawiam
Gregor
Gregorius jeste¶cie zaproszeni, a za brak zaproszenia winna najprawdopodobniej poczta, a co do kata - to je¶li przybêdzie my niestety nie mamy ju¿ na niego funduszy, wiêc mo¿e liczyæ jedynie na turystów - znaczy ich ³upiæ .
Wielka szkoda S³awku, ¿e siê u nas nie pojawicie nawet nie walcz±c - mia³em nadziejê na wasz pokaz ognia no i waszych walcz±cych. Mam nadziejê do zobaczenia w Dêbnie.
Tomaszu..tak siê zastanawiam, ¿e skoro zale¿y Wam na malutkim pokazie ognia z naszej strony, to ewentualnych chêtnych ( czyt: chêtne) z mojej ekipy mogê pos³aæ z ma³± obstaw± dwóch czy trzech zbrojnych- czyli by³aby malutka nasza delegacja. Je¿eli to nie bêdzie problem oczywi¶cie. Nie maj± jeszcze tylko transportu, ale my¶lê, ¿e jak ten post przeczytaj± to siê zorganizuj±.
Oczywi¶cie - bêdziemy zaszczyceni i wielce uradowani wasz± obecno¶ci± - a do Rzeszowa z Tarnowa jest wiele ¶rodków transportu - w tym tanie busy. ZAPRASZAMY
ilu wczesnych zapowiedzialo swój udzia³ w tym roku ?
HOPLA!!!
No jaaa, to by³o to....
Pok³ony dla orgów, tambylców, ¶wiñ i innych owoców. ;P Wielkie dziêki za go¶cinê i do rych³ego... HOPLA!!!!
CEBULA, MUREK i inne takie...
)
Impreza baaardzo udana, a¿ ¿al by³o wracaæ do domu.
Dziekuje wszystkim za dobra zabawe, klimatyczne siedzenie przy ognisku oraz przeglad piosenki biesiadnej i patriotycznej w nocy z pi±tku na sobote w hotelu
I oczywiscie mi³ej Pani robi±cej p±czki i inne pyszno¶ci w obozowisku
CEBULA CEBULA CZOSNEK CZOSNEK
cebula, cebula...
pozdrawiam, dziekuje i gratuluje
wszystkich, wszystkim i pozostalym tez
...zbudujemy sobie mostek;)
Dzieki wszystkim za wpolna zabawe, wspolne spiewy i wyglupy tez;) Final bojowki byl the best;)
Podplomyki z rodzynkami pyszniutknie
Szkoda, ze na biesiadzie nie bylo tancow zadnych:(
Cha³wa organizatorom i nowej królowej!!
Dziêkujê wszystkim za wspania³± zabawê (: Gratulujê organizatorom ¶wietnego turnieju (no ale, ¿eby¶cie nie popadli w samozachwyt - by³o kilka niedoci±gniêæ :P)
Chcia³abym specjalnie podziêkowaæ -
- Mojemu rycerzowi - za Twoj± waleczno¶æ Kotu i wielkie serce, kurcze gdyby¶ walczy³ tak jak ja haftuje to ... a z reszt± nie wa¿ne :P
- Margo, za "fina³" w turnieju szarf ^^
- Pani Gunilli za to, ¿e Nas dokarmia³a ;3
- ZKRZP za wspólne spêdzanie czasu i dobr± zabawê oraz
wszystkim znajomym i nieznajomym, którzy umijali mi pobyt na tym¿e turnieju.
Najbardziej jednak chcia³abym podziêkowaæ ludziom z mojego bractwa - TBR "Gladii Amici" - to dziêki Wam wszystko siê zaczê³o i to dziêki Wam mog³am byæ na tym turnieju, jak i na innych - bez Was mnie nie ma.
Dlatego to, ¿e jestem Królow± Turnieju - jest Wasz± zas³ug±. Dziêkuje Wam i chylê czo³o.
Pozdrawiam
Joanna Siw± zwana.
Dziêki wielkie wszystkim, którzy sw± obecno¶ci± u¶wietnili nasz skromny turniej.
Dziêki Guniu za twe pomys³y kulinarne dziêki którym nakarmili¶my ludzi na uczcie.
Dziêki Kocie za wybicie mi z g³owy na przysz³o¶æ pozwolenia by wielkie draby walczy³y ze mn± ma³ymi szybkimi toporkami- chcia³em Gladii Amici to dosta³em... od Gladii Amici. Ja i tak znajdê i na to sposób.
Mam nadziejê, ¿e zas³ugi nasze przewa¿y³y niedoci±gniêcia na turnieju.
Co do bitwy - Jak mo¿na by³o nie zauwa¿yæ taranu który tam z boku czeka³ na u¿ycie i siê nie doczeka³.
Podobnie stragany - chyba z 8 godzin spêdzi³em w ¶mierdz±cym bagnie by ¶ci±æ na nie trzcinê, a pojawi³o siê tylko 3 handluj±cych . có¿
Wasz Wodnik Szuwarek tfu.. Tomasz z £añcuta
HOPLA
Dziekuje bardzo serdecznie wszystkim Damom, Rycerzom, Giermkom, i innym takim ze sie (w)stawili i dobrze bawili. Mam nadzieje ze wszystkie niedociagniecia zostana nam wybaczone i ze wszystkim sie podobalo. Moze w przyszlym roku bedzie Boguchwala i sie znow spodkamy w tak zacnym Gronie. Wino "szato de Lupus" zaczne przygotowywac, ale tym razem w wiekszej ilosci. :D
CEBULA CEBULA, CZOSNEK CZOSNEK, ZASADZIMY SOBIE CZOSNEK...
DZIEKUJE I DUZE HOOPLAA DLA WSZYSTKICH
Okiem publiczno¶ci, czyli co zapamiêta³em najlepiej:
- CEBULA, CEBULA, CZOSNEK...
- Wspania³e stanowisko strzeleckie dla publiczno¶ci - wielkie podziêkowania dla Pani która je obs³ugiwa³a (i wyrazy uznania za cierpliwo¶æ dla publiczno¶ci).
- Bieg Giermka, Bieg dam i bieg rycerzy.
- Turniej szarf - efektowny, choæ publiczno¶æ widzia³a ok³adaj±cych siê rycerzy, nie wiedz±c jakie s± regu³y..
- Rzucanie w³óczni±, toporem, pociskami dymnymi...
- Hakownice
- Tañce
- Obozowisko
- Pokaz "ognii" (pokaz byæ mo¿e zas³ugiwa³ na wy¿sze uznanie, ale "wymanewrowany" prze Saszkê ogl±da³em go z okolic wozu stra¿ackiego)
Ogólna ocena bardzo wysoka.
Minusem by³a nocna bitwa: z miejsca dla publiczno¶ci nic nie by³o widaæ!! Bitwê bêde nazywa³ "Stroboskopow±" - rycerze zastygli w b³yskach fleszy.. Ale odg³osy by³y OK!!!
A teraz trochê "spamu"- galeria zdjêæ z Boguchwa³y jest dostêpna pod adresem:
http://feudal.pl/turniej/Mam nadzieje, ¿e nikomu nie przeszkadza je¿eli jest na jakim¶ zdjêciu, jednak je¿eli komu¶ siê to nie podoba, to proszê pisaæ na adres podany na stronie.
Podobnie je¿eli kto¶ ma zdjêcia, które chcia³by umie¶ciæ w galerii - prosze o przes³anie do mnie.
Kolejne zdjêcia bêd± siê tam pojawia³y przez kilka tygodni (brak czasu na obróbkê).
Jako widz dziêkujê organizatorom i wszystkim uczestnikom za wspania³e widowisko i ¶wietn± rozrywkê.
CEBULA, CEBULA, CZOSNEK
zbudujemy sobie mostek,
a w tym mostku bêdzie dziura,
a w tej dziurze bêdzie:
CEBULA, CEBULA, CZOSNEK ...
ahh te piesni obozewe
, chcialem podziekowac wszystkim za mile spedzony czas na turnieju, mam nadzieje ze zbytnio nie przeszkadzalismy wam w nocy, byle do przyszlego roku
p.s. w niedziele podczas pakowania w pozostalosciach po obozie znalezlismy kaptur kolczy, dosc specyficzny bo z malych koleczek, wlasciciel niech sie zglosi to przesle mu go
p.s. na tym zdjeciu to nie giermek tylko medyk (czytaj ja) spiewal cebula cebula....
...czosnek, czosnek...od siebie chcia³am powiedzieæ ¿e dawno nie mia³am przyjemno¶ci siedzieæ w tak porz±dnym obozie i w tak zacnym towarzystwie, i dawno nie wróci³am z ¿adnego turnieju tak zadowolona. Naprawdê wielki uk³on w stronê organizatorów no i jeszcze raz "dziêki" ¿e nas wzieliscie po terminie
A szczególne buziaki dla moich cudownych "mê¿ów"
CYTAT(Fisher @ 11:11 28.08.2006)
p.s. na tym zdjeciu to nie giermek tylko medyk (czytaj ja) spiewal cebula cebula....
Dziêki za informacje - ju¿ poprawi³em na stronie.
Opisywanie zdjêæ (zw³aszcza porz±dne) jest do¶æ pracoch³onne,
do tego dochodzi spora dawka ignorancji ze strony opisuj±cego.
Tak wiêc wszelkie uwagi mile widziane...
Spróbuje wymusiæ na Saszku notatki z szarf
(lub jeszcze lepiej jego pomoc) przy opisywaniu zdjêæ
Cebula Cebula.....
Jo³ ziomy
W imieniu tej cze¶ci TBR-u która zago¶ci³a na turnieju, jak i od reszty zaproszonej Gladii Amici (szkoda ze nas tak ma³o przyjecha³o) chcia³em serdecznie podziekowaæ organizatorom za zaproszenie. Sam turniej zdecydowanie oceniam na plus choc nie brakowa³o tak¿e paru niedoci±gnieæ. Ale pomys³ z pokojami (a konkretnie z prysznicami pokojowymi) by³ po prostu zajefajny, moglismy sie wyk±pac kiedy chcielismy i to w ma³ej odleg³osci od placu turniejowego.
Dziekuje wszystkim przeciwnikom z którymi mog³em skrzy¿owaæ miecz a szczególnie Gregorowi (niekoñcz±ce sie dogrywki). Aha i gratuluje Siwej i Margo pieknej walki - i przepraszam przy tym organizatorów za nasz "ma³y przekrêt".
. Tomaszu - mam nadzieje ze jeszce kiedys zawalcczymy.
- dziekuje Siwej ze pozwoli³± mi dla siebie walczyc i gratuluje bycia now± "queen" - czekamy na obiad
-podziekowania dla Perunów, ZKRZP i DCD i innym za wspólne obozowanie i imprezy
-thx dla ca³ego TBRu ze mog³em kolejny turniej spêdzic w takim zajefajnym towarzystwie, gratuluje Wilkowi i naszemu S³oneczku walczeno¶ci w "szrankach"
- und Lupusie dzieki za twoje pyszne winko
ps. sorry za zepsucie bitwy
wlasnie o tym zapomnialem ale kotu mi przypomnial, zrobcie nastepnym razem taran do ktorego nie potrzeba 6 ludzi zeby go uniesc
to bylo nie wykonalne w plytach i pociemku niestety
Kotu
Spotkamy siê na Dêbnie, ale co do walki to siê jeszcze zastanowiê
Co do tarana - my¶my nim machali we czterech, ale fakt - mo¿na by³o wyznaczyæ do tego osoby.
A bitwy nie zepsuli¶cie
Je¶li doceniasz wino Lumpusa to musisz sprubowaæ rosolisa
Pozdrowienia...
Dziêki wszystkim bawi±cym siê na turnieju w Boguchwale: tak organizatorom jak i go¶ciom…
Odno¶nie turnieju szarf: zgodnie z zasadami turnieju zwyciê¿y³ Gregor – jednak w skutek pro¶by o dodatkowy pojedynek samego zwyciêzcê i pretendenta, oraz ¿adnych sprzeciwów: pozwolili¶my na dodatkowa rozgrywkê… co nieznacznie zaciemni³o zasady turnieju i ostatecznie wy³oni³o zwyciêzcê Karola.
G³ówne za³o¿enia turnieju:
1. Wyró¿niaj±cy znak rycerza, dwie szarfy na ramieniu i jedna we w³adaniu jego damy – tu napotkali¶my znacz±cych komplikacji, temu¿ zrezygnowali¶my z szarf, jak siê okaza³o to nastrêczy³o kolejnych niedoci±gniêæ: za rok zatem szarfy bêd± wymagane!
2. Do walki mieli byæ dopuszczeni jedynie rycerze w pe³ni odtwarzaj±cy dan± epokê – niestety i tu napotkali¶my nieco niedoci±gniêæ:
- zatem jedna z zasad:
w pe³ni wyekwipowany co za tym idzie ciê¿szy rycerz by³ stawiany w wiêkszym ¶wietle i glorii – je¿eli oponent znacznie nie przewy¿sza³ „kunsztem” (dodatkowe zasady dalej) mocniej opancerzonego, przegrywa³. (w realnej walce dobrze opancerzony móg³ przyj±æ wiêkszo¶æ ciosów… wykorzystuj±c to do definitywnego zakoñczenia walki nawet z równym sobie technicznie lecz gorzej opancerzonym przeciwnikiem, gdy¿ lekko zbrojny nie móg³ sobie pozwoliæ praktycznie na przyjêcie ¿adnego ciosu… w turniejowej WSPÓ£CZESNEJ walce – niedok³adniej opancerzony zawodnik jest ruchliwszy, szybszy: tym samym ma wiêksze szanse zwyciêstwa…)
- zatem za rok turniej szarf bêdzie przeznaczony tylko dla w pe³ni opancerzonych; dla niekompletnych rycerzy bêdzie inna konkurencja
- chcieliby¶my aby turniej szarf znany by³ z sztywnych ale sprawiedliwych zasad i przeznaczony dla wzorowych odtwórców kasty rycerskiej.
3. Zwyciêzc± pojedynku by³ ten który wykaza³ siê wiêkszym zaanga¿owaniem, lepiej siê broni³ i celniej wyprowadza³ ciosy, wszelkie ciosy po mieczu, tarczy, z nadgarstka nieby³y brane pod uwagê. Zatem oceniany by³ kunszt walcz±cych, nad to przewa¿aj±ca liczba trafieñ o tym ¶wiadczy³a – nie mia³o tu znaczenia jedno czy dwa trafienia wiêcej (chyba ze w³a¶nie tyle ich by³o)… Podsumowuj±c zdecydowana przewaga ¶wiadczy³a o zwyciêstwie.
4. decyzje podejmowa³o trzech sêdziów – je¿eli co najmniej dwóch mia³o podobne stanowisko, sprawa by³a prosta; gorzej je¿eli jeden by³ jedynie zdecydowany – wtedy, zwykle decyzj± by³a dogrywka.
5. by³o jeszcze kilka mniej znacz±cych zasad, ale mniejsza z nimi…
Niestety ostateczny wynik turnieju by³ praktycznie nierozstrzygniêty, gdy¿: Karol faktycznie wykaza³ siê wiêksz± ruchliwo¶ci± nad ciê¿ej opancerzonym Gregorem – atoli w ¶wietle zasad to by³a zbyt ma³a przewaga by z czystym sumieniem tak osadziæ fina³, jednak¿e jego determinacja, przychylno¶æ publiki i decyzja jednego z sêdziów przewa¿y³a szalê na stronê Karola.
Chwa³a dla dziewczyn podaj±cych siê za rycerzy: mam na my¶li ich odwagê i si³ê… jednak by³ to negatywny aspekt, godz±cy w powagê turnieju! Niemniej jednak Boguchwa³ s³ynie z przyjaznej i kameralnej atmosfery – temu pamiêtana bêdzie jedynie odwaga i determinacja dziewcz±t, które omal nie wykrêci³y nam niez³ego figla…
Niechaj Królowa bêdzie ³askawa… a gospodarze zawsze go¶cinni!
HOPLA
to widze ze zamurowaliscie turniej,nastepnym razem pomurujemy wspolnie :]
a ja sie Kotowi Tomaszu z £añcuta nie dziwie, te toporki sa swietne,zwlaszcza w rece Kota (ta moja wklepa na potylicy...)
Lupus - przywiez to szato de... do kraka nastepnym razem,zamiast beerbakan zrobimy winbakan
hehehe a po mojemu turniej wygra³ tylko i wy³±cznie MUR....
Mnie osobi¶cie wszystko jedno, czy w szrankach stane na szczycie, czy bezpo¶rednio pod niem czy na samym koñcu (tu mo¿e nie do koñca:) ) ale wiadomo o co chodzi, a chodzi o zabawe i uczciw± i zdrow± mêsk± (szowinistyczn± ) rywalizacje.
Dla mnie wygrana jest po stronie w³a¶ciwej, po stronie MUR a i tak mnie to - cebula, cebula czosnek, czosnek (przy cenzurze freha to nawet pasuje :P)
Chcia³bym podziêkowac organizatorom za kilka rzeczy, jest jednak kilka niedoci±gniêæ o których wspomne, niestety choæ mo¿e stety musze sie wygadaæ....
zaczne od pozytywó:
-miejsce- a¿ ¿al ¿e nie ma tam turniejó cze¶ciej, poziomy ,,zamku" idealnie sie nadaj± do organizacji widowisk rymcymcerskich- tak wiêc gratuluje wyboru miejsca
- ³uczniczy- to chyba najlepiej rozwi±zany turniej ³uczniczy n jakim by³em, poprostu szczena mi opad³a, szkoda ze ubieraj±c siê na bojówke nie zd±¿y³em sie fina³owac (czy pó³fina³owaæ)
w ka¿dym razie sposób organizowania konkurencji mniam
- tak jak pisa³ Kotu, hotel i indywidualne prysznice by³y ¶wiatnym zagraniem taktycznym
negatywy....
-pierwszy jaki musi zostaæ wymieniony- wstawanie. Po kiego grzyba 7:30 spotkanie szefow grup a poten wolne, mo¿e to by³ jaki¶ sprytny plan którego nie zna³em, ale w niedziele po uczcie wstawanko o 8 rano (przymusowe dla wszystkich) do kosció³ka bez ¶niadanka by³o bardzo nieprzemy¶lane....
- uczta- Zupa "pingwina" choæ tre¶ciwa nie zapcha³a mojego wielkiego brzucha na czas oko³o godziny gdy podano te dwa ¶winiaki, zreszt± zimne. Ale i tak wysz³y szybciej ni¿ kto¶ z dalszych cze¶ci sto³ów zd±¿y³ podej¶c (siedzia³em blisko
) odgrzane na ognichu by³y ca³kiem dobre
bitwa- tu mam mi³e wspomnienia, choæ dowódczy³em atakiem na ,,twierdze" Ca³kiem niez³a zabawa, choæ brakowa³o mi pochodni bo jak wpada³em na wczesnego to wola³em sie oddaliæ by nie by³o ziaziu- nie widzia³em za wiele. Ale klimacik by³ mimo wszechogarniaj±cej ciemno¶ci. Jak komu¶ co¶ sie sta³o, to przepraszam za ogólne gonienie walcz±cych do ci±g³ych walk. Ostateczne bojowe ko³o przypomnia³o mi stare czasy, i chyba siê podoba³o....
................................................................................
........................
musze wspomnieæ jeszcze o turnieju szarf, minowicie eliminacje oby³y siêbez wiêkszych k³opotów- tak jak to zwykle bywa wszystko fajnie i ³adnie. Fina³- hehe tu z u¶miechem przyznaje siê do bycia pomys³odawcom niespodziewanki kobiecej- Moja ukochana Margo dzielnie stane³a naprzeciw "Siwego Kota" czyli naszej mi³o¶ciwie panuj±cej Joanny. Dziewuchy walczy³y mê¿nie i s±dze ¿e czê¶c z panów mo¿e pozazdro¶ciæ determinacji i nie tylko - ja zazdroszcze...
Mo¿e to rozpocznie trennnnnd na walki kobitek, i to nie w kisielu a w blachach... bo s± takie co to lubi± i umiej±.
chwala dla M.U.R-u to zaszczyt byæ jedn± z cegie³ek.
No to jak juz o wadach imprezy wspominamy to mam kilka spraw.
-brak na uczcie czego¶ innego do picia jak piwo, mnie osobi¶cie ma³o to przeszkadza ale s± ludzie którzy albo piwa nie lubi± albo piæ nie mog± z ró¿nych wzglêdów i nastêpnym razem warto o nich pomy¶leæ.
-¶winia zimna i miejscami niedopieczona
-brak wody, zarówno tej do picia jak i jakiej¶ do op³ukania garów
-nie znalaz³am toi-toiów do kibelka trzeba by³o lataæ za ka¿dym razem do hotelu
-co do mszy, pomys³ fajny ale naprawde nie trzeba budziæ wszystkich, info o mszy by³o podane wcze¶niej, jak kto¶ chcia³ i¶æ to sobie budzik nastawi, naprawde nie wszyscy czuj± potrzebe uczestnictwa w niej i warto to uszanowaæ
Nie pisze tego wszystkiego przez jak±¶ z³o¶liwo¶æ bo impreze wspominaæ bêde bardzo mi³o ze wzglêdu na wspania³y klimat i sympatycznych ludzi. Mam nadzieje ze uwagi zarówno moje jak i innych pomog± Wam w przygotowaniu nastêpnego turnieju
Cebula cebula czosnek czosnek...
Witam wszystkich, wreszcie odmoczona i nie pachn±ca jedynie dymem...
Ci którzy byli na imprezie, wiedz± jak by³o, reszta niech ¿a³uje i w przysz³ym (mam nadziejê) roku przyjedzie sprawdziæ, wiêc ja tylko krótko:
SERDECZNE PODZIÊKOWANIA:
- organizatorom za imprezê i zaproszenie
- Saszkowi za znoszenie mojego w¶cibstwa i glêdzenia przed, w trakcie i po :P turnieju
- wszystkim za towarzystwo i ¶wietn± atmosferê w obozie
- Krzychowi za "plastiki!"
i wreszcie wszystkim moim "podkuchennym" bez których pewnie na uczcie by³oby jedynie surowe ciasto: Micha³owi za "przynie¶ podaj pozamiataj", Fisherowi i Mi¶kowi za sma¿enie p±czków (chyba im nie s³u¿y sma¿enie na ognisku - w domu z tej porcji ciasta wychodzi ich wiêcej
), Tomkowi i £ukaszowi za wêdzenie siê w dymie i pilnowanie podp³omyków.
Ca³ej reszcie za testowanie jadalno¶ci rodzynek
A nastêpnym razem do podp³omyków bêdzie "cebula cebula czosnek czosnek"
-----------------------------------------------------
Je¶li kto¶ ma fotki mojego maluszka to proszê o przes³anie ich na mój e-mail
Kole¿anka ma foty maleñstwa wiec za jaki¶ czas powinny pojawiæ siê w Twojej skrzynce
Paczki i podp³omyki pycha by³y
CYTAT(Gregorius9 @ 17:06 28.08.2006)
hehehe a po mojemu turniej wygra³ tylko i wy³±cznie MUR....
chwala dla M.U.R-u to zaszczyt byæ jedn± z cegie³ek.
Chwa³a MURowi i chwa³a tym, którzy j± pomna¿aj±. Uk³ony Panie Gregorze!
Dziêkujê wszystkim za turniej, dziêkujê Orgom
i ca³emu M.U.R-owi
Konferansjerka Saszki - po prostu boska
Bardzo pozytywnie zaskoczy³ mnie pomys³ z pokoikami w hotelu, gdzie mo¿na siê by³o od¶wie¿yæ. By³o przesympatycznie, nawet pomimo kilku wymienionych wcze¶niej niedoci±gniêæ.
Do ewentualnych uwag mogê dorzuciæ jeszcze jedn±, mianowicie Bieg Dam. Ja rozumiem ¿e jak siê pu¶ci na wzór wy¶cigów hartów stadko bab w d³ugich kieckach, po ¶liskich schodach, przez b³otko, to mo¿e byæ 'zabawnie', zw³aszcza je¶li jeszcze maj± przeskoczyæ przez rozpo³owione drzewko.
Pewnie by³aby kupa ¶miechu jakby która¶ przepychaj±c siê potknê³a, wybrudzi³a strój w b³ocku - sratatata a publice rado¶æ ;P
Ale nie wiem czy by³oby tak fajnie jakby w 'pogoni po sukno' która¶ z niewiast wyr¿nê³a g³ow± o schody, albo reszta by j± stratowa³a na tym drzewie. Wiem, bo bra³am w tym udzia³, i wcale nie piszê to jako biedna pokrzywdzona co dotar³a na koñcu, (by³am druga ;P) ale sugerujê by na przysz³o¶æ tak± konkurencjê robiæ bardziej z wyobra¼ni±. Widzia³am te¿ parê dziewczyn, które gdy us³ysza³y na czym bêdzie polegaæ Bieg, to zrezygnowa³y (i nie ma siê co dziwiæ), a nie powinno tak byæ. Moim skromnym zdaniem: uwazam, ¿e jak ma siê robiæ jak±¶ konkurencjê dla Pañ na wulgarnie mówi±c 'odwal siê' to lepiej nie robiæ jej wcale.
DCD (choæ w okrojonym sk³adzie) wróci³o i za¶wiadcza ¿e dobrze siê bawi³o
Miejsce bardzo urokliwe, a zaproszeni ludzie stworzyli klimat
Na pocz±tek pozdrowienia
- Dla Wojów Peruna (Nie pisze za co, bo za d³ugo by wymieniaæ
)
- Dla ca³ego MURu- obozowanie z wami to esencja przyjemno¶ci
- Dla Pani Gunilli- za to ze nie kara³a drewnian± ³y¿k± podjadania rodzynek
i za profesjonaln± kuchnie polow±
Je¶li chodzi o niedoci±gniêcia do dopisze jeszcze, ¿e sêdziowanie w walkach wojów budzi³o wiele zastrze¿eñ.
Je¿eli tylko bêdziecie nas chcieli to z przyjemno¶ci± zawitamy ponownie
CEBULA... CEBULA... MOSTEK... MOSTEK... ZASADZIMY SOBIE CZOSNEK...
raz jeszce chce podziekowac wszystkim:
-dcd'kom [lipie za porady, kasparowi za walke i reszcie za bliskosc i braterstwo "wczesnych"]
-MURowi za zabaw, milo spedzony czas itp
...
-organizatoraom [za przyjecie i dobre wino {lupus Ty lumpusie
}]
i wszystkim innym za klimat i dobra zabawe
pozdrawiam i dozo
CEBULA, CEBULA, CZOSNEK, CZOSNEK...
Kotu mia³ pe³ne prawo mie sklepaæ i nie mam mu tego za z³e - - tylko nastêpnym razem jednak miast miecza u¿yjê w takim przypadku mojego czekanu
Toiki sta³y z boku za bramk± wej¶ciow± na turniej.
A na uczcie by³a herbata, tylko nieco pó¼niej - po zupie
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.