Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Czerwiec] 9-11 Turniej Rycerski na Ziemi Górowskiej
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2
Pawe³ £agódka
Witam!
Jak ju¿ nazwa mówi II Turniej Rycerski na Ziemi Górowskiej odbêdzie siê w dniach 9 – 11 czerwca. Datowanie turnieju XIII- XV wiek przedzia³ czasowy olbrzymi ale có¿ s±dzê i¿ nie bêdzie nikomu to przeszkadza³o. Teraz krótko o ca³ym turnieju. Ci co byli rok temu wspominaj± go dobrze (to co z niego pamiêtaj±) ;) nie by³o napiêtego planu czy olbrzymich wymogów jedyny wa¿ny to dobra zabawa ka¿dego obecnego.

Grafik turnieju

Pi±tek 9-VI-2006

Od 15 przyjazd Bractw, wieczorkiem ognisko
17ºº Bitwa o ksiê¿niczki uwiêzione w wie¿y

Sobota 10-VI-2006

Pobudka rano nikt nikogo nie wyci±gnie rano z ³o¿a.
8ºº-10ºº ¦niadanko
11ºº Oficjalne otwarcie turnieju
12ºº Rozpoczêcie turnieju bojowego
13ºº Rozpoczêcie turnieju ³uczniczego
14ºº Obiadek
15ºº-16ºº W zale¿no¶ci od ilo¶ci walcz±cych zakoñczenie turnieju bojowego i ³uczniczego
16ºº Gry i zabawy plebejskie
17 ºº Buhurt
19ºº Bitwa
Oko³o 20ºº Uczta!!! %]

Niedziela 11-VI-2006

Jak kto wstanie ¶niadanie i ko³o godziny 11ºº uroczyste zamkniêcie turnieju i wrêczenie nagród :D

Teraz kilka drobnostek

1. Bêd± dwa obozy blisko siebie jedno iglopolis a 2 historyczne.
2. Wymagane ciuchy na odtwarzany okres glanom i owijanym tramposzom w skórê zwierzêc± mówimy stanowcze NIE! ;)
3. Uzbrojenie ochronne:
a) g³owa: he³m blacha 1,5 wzwy¿
B) korpus: gruba pikowanie z kolczug±, p³aty, kirys
c) rêce i ramiona: minimum na³okietniki i naramienniki, rêkawice kolcze i p³ytowe
e) nogi minimum nakolanniki!

4. Broñ:
a. miecze jedno dwu pó³torej rêczne
b. buzdygany z zaokr±glonymi piórami
c. topory o rozs±dnej wadze i wielko¶ci
d. korbacze, ki¶cienie, bu³awy
e. halabardy, glewie i piki
5. Mo¿e brzmi to abstrakcyjne ale zanim kto¶ wyjdzie do buhurtu czy do bitwy bêdzie dok³adnie sprawdzony dopuszczalne s± sztylety. Nie ma mo¿liwo¶ci o¿ywienia zmar³ego na polu walki i nie ma ludzi nie¶miertelnych!
6. Pojedynki punktowane przez 3 sêdziów 2 pomocniczych i jednego g³ównego. Walka do 5 trafieñ, czystych oczywi¶cie mêskich mocnych uderzeñ, nie muskañ.
7. Wymagania co do tarcz w turnieju punktowanym odpadaj± pawê¿e czy inne wielko¶ci drzwi.
8. £ucznicy chc±cy wzi±æ udzia³ w bitwie musz± na w³asny koszt zorganizowaæ sobie pacynki, zostan± one sprawdzone przed bitwami. Gdy¿ zdarza³y siê wypadki i lecia³a go³a strza³a w stronê rycerza.
9. W grach i zabawach plebejskich udzia³ mo¿e baraæ ka¿dy przyby³y posiadaj±cy strój na odtwarzan± epokê.
10. Gry i zabawy plebejskie:
a. krêcio³ek
b. rzut w³óczni±
c. rzut no¿em
d. machina Pagiñskiego
e. zapasy
kobiety chc±ce braæ udzia³ w zapasach s± mile widziane ;)

Jak dojechaæ do Góry a no to dojazd jest nie ³atwy nale¿y siê kierowaæ do Leszna b±d¼ Rawicza kolej±. Tam gdzie siê ju¿ tory koñcz± zostaje nasz piêkny Polski PKS i z tego co wiem z Leszna do Góry kursuje masa autokarów a jak to jest z Rawicza ciê¿ko mi powiedzieæ polecam stronê WWW.pkp.pl oraz www.rozklady.com.pl/ jak bêdziecie szukaæ to miasto Góra, gmina Góra powiat Góra :D Dla tych co bêd± jechali samochodami to innymi drogami pewnie do tego miasta nie wjad± jak od Rawicza Leszna b±d¼ G³ogowa. Nie zostaje mi nic wiêcej jak zaprosiæ Was na ten turniej, niestety ilo¶æ miejsc jest ograniczona. Pozdrawiam i jak by powsta³y jakie¶ pytania zapraszam do dyskusji.
bosy
Witam i pozdrawiam serdecznie smile.gif

No nie wiem jak reszta bractwa naszego, ale ja przyjazd deklaruje ju¿ teraz. Mam nadzieje, ¿e nie zabraknie ¿ubróweczki tudzie¿ innych specja³ów mo¶ci Paw³a smile.gif

Pozdrawiam!

PS. Kord na pewno nie bêdzie strzela³ icon_wink.gif
Pawe³ £agódka
Zapraszamy tak¿e artylerzystów :]
I postaram siê w miarê mo¿liwo¶ci zorganizowaæ na tym turnieju warsztaty p³atnerskie czyli jak w prosty sposób posi±¶æ zbroje przez zrobienie jej samemu ;) czyli omówimy tematy jak siê zmierzyæ aby zbroja pasowa³a, czym wycinaæ, jak, czym i na czym klepaæ, jak ³±czyæ elementy, czym polerowaæ. Pozdrawiam!
Destro
Witam i pozdrawiam
Pawle, Chor±giew Ziemi Poznañskiej zg³asza swój przyjazd
zgodnie z umow± pomo¿emy w organizacji.
bêdziemy napewno :>
white_mouse
Witam!
Strzeliñska przybêdzie smile.gif W jakim sk³adzie dam jeszcze znaæ. Czy turniej odbywa siê znowu na stadionie? smile.gif

You have my hakownica icon_wink.gif Tym razem zostajê na ca³± imprezê :D

pozdrawiam
Radek ze Strzelina
Rolas
Poznañ tak¿e siê pojawi! My¶lê, ¿e jeszcze uda mi siê namówiæ Lupiego jak znajdzie czas, a s±dze, ¿e troche go bedzie mia³ w czerwcu. pozdrawiam
Radek
Mam nadziejê, ze nie bedê akurat wedy mia³ zajêc w terenie...w razie czego zg³aszam juz swój udzia³. Pewno wszyscy od nas zaraz zrobiê Ci ruch pod postem wpisujac sie indywidulanie;).

Ile bedzie tych ksiezniczek:)? bigsmile2.gif
ogor
na 99% sie pojawiê , mam nadziejê ze judo te¿ bêdzie....

pozdor Ogór- The Anihilathor:P
Pawe³ £agódka
Witam Panie Ogór z jakie Pan jest bractwa szuka³em tej nazwy na Bagricie i nie ma :D Radku z Umbry dziewczyn bêdzie tyle ile zd±¿ysz na³apaæ ;) Radku Vohn Strzelin tak miejsce to samo ale robimy ma³y bojkocik ;) i my¶le ¿e szystko bêdzie po mojej szatañskiej my¶li :P
Jad³a i napitku powinien byæ u Nas dostatek ;) pozdrawiam
Hubert
A wydaje mi siê, ¿e i my siê pojawimy... smile.gif Pawle szykuj du¿o tego co w zesz³ym roku, bo ekipa raczej wiêksza przybêdzie smile.gif
Aubrey
Ash mozesz na mnie liczyc...
Robroj
zobaczymy moze my tez sie pojawimy w malym gronie? smile.gif wszystko jest jeszcze do przemyslenia
IKAR
a Witam … kto mnie pamiêta, to pamiêta kto nie to pozna / bo na tym turnieju jak siê deklarowa³em (pomogê jak siê da, a wychodzi mi pomoc nieraz wrêcz zabawnie tongue.gif ale pozytywnie z humorkiem ) … to przy ³uczniczym … wesprê ten Turniej !!! czyli … a i bez pokazu ognie siê tez nie obejdzie (mo¿e zrobimy rywalizacje na d³ugo¶æ p³omienia devil.gif )

pozdrawiam Wszystkich
...kojot...
bêdzie taaaaaaka impreza bigsmile2.gif yes.gif
Saszko Wê¿opysk
Widzê ¿e Ikar ju¿ siê zadeklarowa³, raz maty rady³a - ja te¿ siê wybieram. Przyjadê i bêdê tru³ i knowa³ stylem klasycznym:)
Pieszczoszek
Widzê, ¿e imprezka niez³a siê szykuje bigsmile2.gif . W tym roku ju¿ na pewno jej nie opuszczê bigsmile2.gif . Ash szykuj siê... Jednym s³owem: DAMY CZADU cool.gif cool.gif cool.gif
white_mouse
Taaak, bedzie g³o¶no i ogni¶cie :D Wezme moje poje :P
W luczniczym nie wezme udzialu, ale zrobie duuuzo huku.

Aha, tym razem tez beda truskawki i ziemniaki i ma¶lanka jako amunicja do hakow? smile.gif W tym roku tez ostrzelamy murek dziwnymi rzeczami icon_wink.gif

pozdrawiam!
Radek ze Strzelina
Pawe³ £agódka
Tak :D ostrzelamy mur :D a mo¿e publike dla odmiany? :D ale ciiii :D nie mówmy im to siê nie skapn± :D przelejemy troszke krwi i du¿o alkoholu :D
POZDRO ZIOMS
Gwathring
Czo³em Ash! :D

Zmobilizujê moich Na³êczów-Szamotulskich i pewnie pojawimy siê weso³± gromadk±.

I mam pytanie: by³by¶ wstanie skombinowaæ jaki¶ ¶ciêty pniak drzewa (lipa, klon, wi±z lub kasztan)? Nasz rze¼biarz móg³by wtedy daæ jaki¶ pokaz, a i po imprezie zosta³aby u Was jaka¶ rze¼ba.

Pozdrawiam

P.S. Jak Ci w maju w Szamotu³ach zasmakuje piwo, to mo¿e beczkê przywieziemy do was na imprezê.
Pawe³ £agódka
Pniak siê za³atwi nie ma sprawy tylko mi przypomnijcie ;) tak w po³owie maja :D i jakie wymiary :D a w maju zapewne piwko zasmakuje :D bo nie widze inaczej :] i oczywi¶cie zapraszam :D
Marek Degórski
Hey Ash!
A jak, je¶li tylko sesja (a tfu!) pozwoli, to mo¿esz na mnie liczyæ! Jak i na resztê Virtusa. Zreszt±, co ja Ci bêdê gada³.. wiesz co i jak smile.gif
Do zobaczenia!
Pawe³ £agódka
Wszystkie bractwa które zg³osi³y swoj± obecno¶æ w czasie 2 tygodni dostan± potwierdzenie i zaproszenie mailowo pozdrawiam!
i¼li czyja¶ wola jest ku temu by siê wykazaæ na naszej imprezie to zapisy do po³owy maja
POZDRAWIAM
...kojot...
ehem... mam pytanie do ludzików, którzy przyjada na nasz± wspania³± impreze turniejow±. Szukam namiarów na dobry oraz wytrzyma³y miecz. Oczywi¶cie w celu zakupu na gwarancji. Oraz przypominam o potwierdzeniu obecno¶ci na turnieju. Dziekujê icon_wink.gif
Elthan
Taa... Ja z Jêdrkiem wpadli¶my na kolejny najbardziej sztañski z szatañskich efektownych pomys³ów amunicji do hakownicy... Strzelamy (Tajemnica). Bêdzie nieziemsko! devil.gif devil.gif Ma¶lanka i truskawki siê chowaj±!
Saszko Wê¿opysk
No potwierdzam, Ikar te¿ siê odgra¿a³ i nawet na palcach jakowe¶ obliczenia czyni³, wiêc pewnie wiecej jeszcze zwerbowa³. Sam ne wiem, co im obieca³.
Pawe³ £agódka
PI¡TEK 9-VI-2006

18:00 Bitwa o ksiê¿niczki uwiêzione w wie¿y

SOBOTA 10-VI-2006

11:00 Uroczyste powitanie Bractw Rycerskich
wystrza³y armatnie i wiwaty na rozpoczêcie imprezy ;>
12:00 Rozpoczêcie turnieju bojowego
13:00 Rozpoczêcie turnieju ³uczniczego
14:00 Gry i zabawy plebejskie
- saracen,
- bieg rycerski,
- zapasy,
- bieg dam,
- narty Bolka,
- machina Pagiñskiego,
- krêcio³ (pijany rycerz),
- pokaz tañców irlandzkich,
- rzuty w³óczni±, toporem i no¿em do celu,
- warsztaty p³atnerskie czyli jak zrobiæ zbroje,
- scenki przedstawiaj±ce ¿ycie w ¶redniowieczu (na weso³o),
- moda ¶redniowieczna.
- pokaz walki na sztylety w pe³nej zbroi p³ytowej
- zakoñczenie turnieju bojowego i ³uczniczego w zale¿no¶ci od ilo¶ci uczestników
17:00 Buhurt (ostra walka)
19:00 Bitwa (rycerze i ³ucznicy)
Po bitwie Fire show i uczta

posi³ki bêd± wydawane jak w pocz±tkowych postach ale raczej nie bêdzie problemu z wydawaniem jedzenia je¿eli kto¶ miêdzy posi³kami zg³odnieje
:D

pozdrawiam!
Veetek
Witam....

Czy znajdzie siê miejsce dla bardza? Chêtnie bym przyjecha³ i lir± zakrêci³.

Veetek
Pawe³ £agódka
Witam
Znajdzie siê miejsce oczywi¶cie jedzonko i napitek równie¿
Zapraszam i pozdrawiam
Veetek
W takim razie spodziewajcie siê Dziada smile.gif i do zobaczenia.
Pawe³ £agódka
Ma³a wzmianka odno¶nie bitwy
£ucznicy je¿eli pragniecie wzi±æ udzia³ w bitwie musicie zrobiæ Pacyny we w³asnym zakresie a do turnieju ³uczniczego to chyba minimum 3 strza³y ;) nie wiem nie znam siê na turniejach ³uczniczych wiem jedno nie bêdzie zwyk³e strzelanie do tarczy wiêcej nie zdradzê ;)
Bojówka :D liczê na Was mam nadzieje ¿e podstawow± ochronê macie czyli pikowania i inne bajery ¶mierciochronne ;)
white_mouse
Do ³uczniczego poponujê min. 5 strza³. Nawet jak w u¿yciu bêd± trzy, to s± dwie na wszelki wypadek. A strza³y lubi± siê ³amaæ devil.gif Pacyn proponuje min. 3 sztuki.
Veetek
Czy móg³bym siê dowiedzieæ jakie s± przewidywane konkurencje w ³uczniczym ? Wtedy odpowiedni± ilo¶æ strza³ek wezmê.

I jeszcze jedno - nie mam namiotu historycznego - co mam przygotowaæ, jakie warunki na Ziemi Górowskiej panuj± ?
Pawe³ £agódka
1. Turniej ³uczniczy bêdzie obejmowa³ strza³y ;) do ruchomego celu i nieruchomego z ró¿nych odleg³o¶ci prawdê powiedziawszy :D nie znam siê na tym i powierzam wszystko w rêce moich znajomych co siê na tym znaj± oczywi¶cie je¶li ju¿ chodzi o sam ³uk to wiadomo bez celowników laserowych i optycznych i innych sam ³uk drewniany b±d¼ stylizowany wiadomo nie metal owiniêty skór± ;) chyba ka¿dy wie o co chodzi w turnieju ³uczniczym i ¿eby nie by³o k³ótni ¿e nic nie by³o mówione!!! ;)

2. Je¶li chodzi o nocleg to co roku mamy ³adn± pogodê :P proponuje zabraæ minimum iglo :D no bo Bóg raczy wiedzieæ jaka pogoda bêdzie w tym roku. Podzielimy siê na dwa obozy noclegowe jeden obok 2 historiopolis i iglopolis :D ja zamieszkam na granicy ;) niestety siana do sienników nie ma jest tylko s³oma w snopkach ;)

3. W zesz³ym roku dobrze siê bawili¶my w wielkim namiocie wezyra mroku ;) ale teraz uczta pod chmurk± ;P

4. co do dojazdu to proponuje dojechaæ do Leszna woj. WLKP bo tam jest PKS obok PKP a w Rawiczu na 2 koñcu miasta dziwne miasto Rawicz :]

5. Wy¿ywienie gwarantujemy :] alkohol na ucztê te¿ z reszt± przez ca³y dzieñ bêdziemy sprzedawaæ podp³omyki i ca³y dochód przeznaczamy na napoje wyskokowe :X ale ciii ;) (piwo, wino, twister na spirytusie i Bóg wie co jeszcze dewiza ¿yciowa ¿yj kolorowo smile.gif

PS. A i niespodziank± wieczoru bêdzie „big mama” :D wielki Twister wiêcej info na turnieju :D

Masz pytania?
pytaj!
odpowiem do 19 V
po tej dacie wybywam iwracam tydzieñ przed imprez± prawdopodobnie. Jak macie jakie¶ uwagi wzmianki pretensje skargi wnioski i inne proszê kierowaæ wysy³aj±c sms o tre¶ci TAK lub NIE na nr 500 069 414 a nastêpnie podaj±c rodzaj problemu b±d¼ dzwoni±c pod p³atny nr 500 069 414 gdzie 24hdobê bêdzie mo¿na porozmawiaæ z naszym przystojnym konsultantem ;) hehe :P
Hubert
Pawle zaczynam siê baæ... devil.gif
Po tym co siê w zesz³ym roku wyprawia³o w tej Górze... smile.gif
Jakby siê da³o to prosi³bym dok³adniejszy regulamin bojówki, bo z tego co zauwa¿y³em sa ogólniki tylko.
Pozatym jak z u¿ywaniem broni czarnoprochowej? Mamy nadziejê ¿e tak jak w zesz³ym roku bez ograniczeñ crazy.gif

Pozdrawiam
Pawe³ £agódka
turniej bojowy dok³adnie bêdzie ugadywany miêdzy walcz±cymi nie chcem narzucaæ swoich wizji ale punkty cia³o powy¿ej kolan i ³okci 1 punkt g³owa 2 :D liczymy czyste ciosy czarnoprochowce ile wlezie ile dusza zapragnie :D a co to siê bêdzie dzia³o to samemu siê boje my¶leæ :D nie boimy siê pogody jak by niedopisa³a to uczta pod dachem bêdzie tak ¿e nie ma problemu ok jade i wróce w ¶rode to jak co¶ piszcie ;)
Pawe³ £agódka
Poci±gi do miasta GÓRA nie kursuj±!!!!!!!! jedynie autobusy!!!!! Poci±ganiem mo¿na dojechaæ do LESZNA-RAWICZA-G£OGOWA zale¿y komu lepiej z której strony dojechaæ wiêc:

Trasa z Leszna do Góry autokarem z peronu 2 w dni powszednie odbywa siê w godzinach:

06:05 ; 07:00 ; 08:00 ; 09:30 ; 11:00 ; 12:00 ; 12:40 ; 13:20 ; 14:00 ; 14:20 ; 14:30 ; 15:30 ; 16:30 ; 17:20 ; 18:20 ; 20:30 ; 22:20

W sobotê:
06:05 ; 09:30 ; 12:00 ; 14:20 ; 15:30 ; 17:20 ; 20:30

Trasa z Rawicza do Góry Autokarem spod dworca kolejowego (zapytajcie taksówkarzy gdzie jest) w dni powszednie odbywa siê w godzinach:

05:55 ; 08:24 ; 10:05 ; 11:55 ; 14:20 ; 15:36 ; 16:50 ; 17:49 ; 18:05 ; 20:15

W sobotê:

08:24 ; 10:05 ; 14:20 ; 17:49 ; 18:05 ; 20:15

Dla osób jad±cych autkiem daje mapê z widocznym Wroc³awiem Lesznem Rawiczem i G³ogowem bo z tych 3 stron czyli Rawicz Leszno g³ogów mo¿na do Góry wjechaæ :]

Co zabraæ ze sob±? Namiot ¶piwór poduszkê ;) niekoniecznie namiot historyk. Ciuch ¶redniowieczny mo¿e byæ kradziony z muzeum albo robiona replika w³asnorêcznie nie przyczepie siê do szycia maszynowego ale zamki b³yskawiczne to by by³a przesada ;) naczynia nie koniecznie stylizowane tu nie bêdziemy siê czepiali co do plastików i aluminium jest rêka wolna nie robimy imprezy ultraskiej w tym roku. A najwa¿niejsz± rzecz± któr± nale¿y zabraæ to dobry humor którym bêdzie mo¿na zaraziæ ka¿dego :P
Pawe³ £agódka
plik
Hubert
Pawle, mam jeszcze jedno pytanko. Mianowicie chodzi o historyczno¶æ sprzêtu w turnieju bojowym smile.gif Zwracam siê z uprzejm± pro¶b± o dopuszczenie pewnego, jak¿e niehistorycznego ochraniacza... smile.gif Nauczony swoimi do¶wiadczeniami z Bêdzina, nie zamierzam bez niego wychodziæ bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Pawe³ £agódka
Hubercie ze wzglêdu na nasz± d³ug± znajomo¶æ zgodzê siê ;) a powiedz mi co to jest :P
white_mouse
A ja wiem :P Ale nie powiem, bo prawdopodobnie bêdê ten ochraniacz produkowaæ :P Tak z Hubertem lu¼no gadali¶my ;)
Effa
Ochraniacz Hubertowi przyda sie na pewno smile.gif Nie zebym uwazala ze czesciej moze w ten sposob obrywac, ale zasluzyl na troche komfortu psychicznego po tym, co spotkalo go na Bedzinie... Zreszta mysle ze wszyscy chcielibysmy kiedys zobaczyc biegajace dookola male Huberciki icon_wink.gif

Pozdrawiam
Anna Byczyñska
Ja te¿ chcê, ¿eby Hubert mia³ ochraniacz - to a propos "ma³ych..." Pozdrawiam organizatorów smile.gif
Pawe³ £agódka
Jak bêdziecie mieli jakie¶ problemy z dojazdem na imprezê proszê dzwoniæ na 500 069 414 s³u¿ê pomoc± i jeszcze zamieszczam mapkê Góry i miejsce turnieju oznaczony jest PKS i wjazd od g³ogowa jad±c od g³ogowa to jed¼cie prosto a¿ do wie¿y g³ogowskiej tylko tam dalej jest jedno kierunkowa wiêc proponuje przy parkingu skrêciæ w lewo na starogórsk± nastêpnie wjechaæ w ulice armii polskiej ulica sportowa mo¿e byæ zablokowana wiêc albo sobie przestawcie znak a jak kto¶ bêdzie z obs³ugi to powiedzcie ¿e rycerze na turniej ewentualnie jedzcie ulic± Mickiewicza i za tym parkiem po prawej bêdzie uliczka do wjazdu pozdrawiam.

PS. Wszystkie kierunki s± podane tak jak by¶cie jechali a nie jak na mapie
Pawe³ £agódka
mapa na maila
Halldis(Naamah)
...
Pawe³ £agódka
jad±c z poznania czy rawicza to mi siê wydaje jedna :D chyba ¿e przegapiam któr±¶ ale w±tpie tak ¿e w Lesznie zwyk³ym nie grzybowie czy górnym :D pozddrawiam
Aubrey
Witam, jade na turniej przez Poznan mam jedno miejsce wolne w samochodzie, osoby zainteresowane prosze o kontakt na priv
Aubrey
I sta³o sie, turniej dobiegl przynajmniej juz dla mnie konca, pora podsumowan... Ash dzieki za wszystko, za organizacje, za to ze dzieki Tobie i Bractwu Rycerskiemu Ziemi Gorowskiej wszystko trzymalo sie "kupy", a tak na goraco pozdrawiam ekipe z naszego full medievalnego namiotu Maxa, Ikara i jego chrapanie, no i te wszystkie komary, ktore byly z nami na dobre i zle i co by o nich nie mowic to nie zawiodly...Dziewczynom z dawnej Umbry, a obecnie Choragwi Ostroroga, za to ze przez caly czas byly w swoich strojach, podczas gdy wielu mroczylo co tu duzo mowic... ale bylo fajnie ot co... jak zaprosicie to za rok przyjade, jakem Aubrey...
white_mouse
By³em, zobaczy³em, wróci³em do domu i zaraz ruszam dalej, dlatego bêdê siê streszcza³ smile.gif

Wszystkim dziêki za ¶wietn± zabawê! Ashe - Góra jak zawsze rz±dzi smile.gif W tym roku by³o równie fajnie jak rok temu. A weso³e miasteczko w ogóle by³o goood bum.gif

Aha, znale¼li¶my w obozowisku, ko³o ogniska ¿±danie okupu - 100000000000000000000000000 Byków za porwanego. Zamieszczamy zdjêcie do³±czone do ¿±dania. To nie prawda, ¿e Talibowie l±dowali w Klewkach.
Destro
A wiêc Chor±giew Wojewody Poznañskiego Sêdziwoja z Ostroroga h. Na³êcz,
powruci³a w zacisze domowe po zmaganiach bojowych oraz ³uczniczych smile.gif
Gratuluje swym ludzi± zajêcia wszystkich trzech miejsc pierwszych w turnieju ³uczniczym,
oraz za zajecie godnego miejsca w bojówce.
weso³e miasteczko , scat, twister i samochodziki ROX !! :D i wszystko za free :>
Chomika zapewne nie bedzie chcia³a w³a¶cicielka ju¿ smile.gif w koñcu to ochlej i alkocholik,
a te byki prêdzej sami wypijemy :D
Impreze uwa¿am za naprawde udan±, ¯arcie pyszne ,
i a¿ za du¿o organizator chyba przez tydzieñ bedzie to jad³.
pozdreawiam i dziêkujê w imieniu ca³ego bractwa smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.