Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Wrzesieñ] II Szamotulski Turniej Rycerski -> 9-10.09
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2
Tomas Lubko
CYTAT
Co do mego wieku i wiedzy myslê ¿e jest wystarczaj±ca - chcia³ bym cie zobaczyc jak ty zaczyna³e¶ bawic sie w odtwarzanie historii - pewnie od razu by³o od poczatku do koñca wszystko tak jak nalezy.

nie wszystkiego od razu nie mialem, sandalkow z CCC, skarpetek na gumce tez nie, po prostu chodzilem boso, ot co piszesz kilka postow wyzej ze mroku nie bylo, nie wiem wiec co dla Ciebie jest mroczne. Po drugie uczestnicy na potege palili papierosy, wstyd.

CYTAT
Turniej ³uczniczy, (btw. odbywa³ siê tylko w sobotê i strzelano do tarczy), wygra³ ch³opak z Szamotu³, jego nazwisko bêdzie mo¿na nied³ugo przeczytaæ w prasie lokalnej, wiêc proszê mi tu nie k³amaæ.

Klamiesz panie organizatorze, w zadnej z lokalnych gazet nawet nie wspomniano o tym kto rzekomo wygral ten luk. Lzesz na kazdym kroku, jestes skonczony, a jak wiadomo tonacy brzytwy sie chwyta. Nie zalezy mi na tym luku moj syn ma wlasny moze nie doskonaly ale ma. Chodzi mi tylko o to ze swiadomie wprowadzasz ludzi w blad, jestem sklonny uwierzyc ze byly przynajmniej dwa turnieje lucznicze jeden dla zwyklych gosci przybylych na festyn i drugi dla znajomych krolika, na ktorym nagrody byly, a jakze, musisz wiedziec ze klamstwo ma krotkie nogi sam sie zaczynasz platac w swoich zeznaniach.
Pawe³ £agódka
Czas na g³os z piek³a!!
Wrzeszcze o pomstê do nieba !! a DLACZEGO ??? czytajmy:
Zaproszenie dosta³em dziêki :D

Dzieñ1
Pi±tek po pracy:
Przyjecha³em prawda :D
Aubrey mnie odebra³ te¿ prawda :D
Potem czeka³em pod zamkiem i mog³em i¶æ siku ;) :D JUPI i ju¿ by³o fajnie
Next pozna³em m³odego zioma który mi pomóg³ i ³azi³ w kó³ko z nami w pi±tek :D dziêki zi±
Przyjecha³ Destro a potem jego kobieta :D PRAWDA! :D
Potem szok :D nie ma papieru toaletowego a jak zapyta³em czy bêdzie to mi kazali sobie li¶ci na dworze nazbieraæ :D wola³em byæ nie historyczny i poszed³em kupiæ sobie papier brzoskwiniowy w ¿abce! PRAWDA !!!
I do tego kupi³em z Destrem magiczne weso³e butelki i bawi³em siê przednio za swoj± wyp³atê :D

Dzieñ2 SOBOTA RANO
Ja mam pytanie czy wy jeste¶cie nie no rma lni ? po co mnie budziæ ?? papier sobie kupi³em to ¶niadanie mog³em te¿ a potem od tej 10 do 15 nie wiedzia³em co robiæ ³azi³em po mie¶cie w stroju co robi³o reklamê dla turnieju. Rok temu ¶miga³em w zbroi. Ale loooz. Tak ¿e zaczê³o siê o tej 15 ale co siê zanudzi³em normalnie krêci³em siê jak g³upi i kramy to kilka razy dziennie odwiedza³em z nudy :D godzina 15 dziêkuje za zaproszenie ale je¿eli siê kogo¶ zaprasza to siê go wita i to b³±d kary godny nie jeste¶cie godni i honor jakiego nie macie jest zmieszany u mnie z b³otem ludzie moi z nienawi¶ci± na Was patrzeæ bêd± znajomi stan± zawsze po mojej stronie. B³±d niewybaczalny postêpek niehonorowy!!!! Eh
Zaczê³o siê wcze¶ni zaczêli hmmm jak to oni nazywaj± walczyæ i tutaj te¿ wo³am o pomstê do nieba :D to by³o dotykanie czy wy siê boicie o sprzêt czy o zdrowie? A prawda jest taka ¿e je¿eli siê my¶li to prawda jest taka ¿e nikt g³upi kiedy¶ nie by³ i zas³ania³ cia³o czym tylko móg³ a szyje zw³aszcza jak by¶cie pod mój tasak wpadli to na wózku by¶cie potyczki robili i oddychali uszami co niektórzy bezpieczeñstwo i sieka to dwie podstawy. Ok. dalej!!!!
Jad³o z kot³a super kocham Was ja jak ka¿dy lubiê dobrze zje¶æ i siê napiæ nie kocham serków ale miêsko pierwsza klasa. Potem siê krêci³em i krêci³em a A AAA!!!!!!! Kto¶ mi mojego ziomka zbuntowa³ przeciwko mi pomsta! Ale co tam mam masê przyjació³ :D ok. potem by³ koncert jakiej¶ muzyki fajnie nie widzia³em ale chyba by³ cooool ;) nie wiem gdzie by³em wtedy ;) nie dlatego ¿e by³em pijany ale po prostu tyle robi³em ¿e nie pamiêtam.
Wieczór
SALAMANDRA „moje ma³e ¿ywio³ami ognia” pokazali klasê!!!! Wybaczy³em organizatorowi brak uczty :D dobrze ¿e siedzia³em bo moja broda mia³a bli¿ej do ziemi gdy mi siê gêba z zachwytu otworzy³a :D super grupa ludzi i pokazali klasê
Uczta przednia!!! Nie by³em na tej co robili organizatorzy tylko zorganizowali¶my sobie swoj± bo nie mam wspólnych tematów z wczesno¶redniowiecznymi lud¼mi :D bardzo mi siê podoba³o rzyganie tego cz³owieka na Sali z pi±tku na sobotê w stronê rzemie¶lników normalnie pomsta do nieba :D ok. z uczty na mie¶cie wróci³em bardzo pó¼no :D ale by³o naprawdê fajnie tañczyli¶my i ubaw po pachy :D

Dzieñ 3
Niedziela rano
Zosta³y mi 2 rolki papieru ;) jedn± odda³em 2 zostawi³em sobie i schowa³em do plecaka tak ¿e wystawa³ i s³uchajcie moje s³owa nazywam WAS Z£ODZIEJAMI!!!!! Nie wiem kto i nie dochodzê do tego po prostu bezczelnie kto¶ mi zabra³ papier który kupi³em za swoje ciê¿ko zarobione pieni±dze i tutaj obelga dla organizatorów kupcie wiêcej papieru ¿eby nikt nikogo nie musia³ okradaæ bo to naprawdê zgroza. Tego nie wybaczê jak bym wiedzia³ kto to zrobi³ obci±³ bym obie rêce. Mam nadzieje ¿e zostanie mi to zrekompensowane jako¶ o 100 warto¶ci rolki bo to targniêcie na mój honor nienawidzê z³odziei!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wyjecha³em rano w niedziele do domu i tak pó¼niej ni¿ mia³em bo mam znajomych cywili z Szamotu³ to sobie z nimi siê spotka³em rano!!

Podsumowanie:
- Brak przywitania mojej grupy jest karygodne!!!!
- z³odziejstwo jest kary godne!!!
- Miasto piêkne
- Zamek piêkny tak samo baszta i targowisko i dwie ¿abki
- Du¿o mroku :D widzieli¶cie moje gumowe podeszwy w butach? :D jak nie to s³abo patrzeli¶cie HA! :D
- Organizator y mam nadzieje ¿e ten m³ody co wygra³ ³uczniczy dla cywili dosta³ nagrodê bo sam go do Ciebie przyprowadzi³em. Tutaj mam uwagê o nies³owno¶ci mia³ ch³opak nagrodê dostaæ o 14:30 ja siê zapyta³em go czy dosta³ o 16 on mówi ¿e czeka bo mia³ dostaæ a z tego co widzia³em to zgroza. Organizator powiedzia³ takie co¶ ¿e mi serce stanê³o ale pominê to. G³upota po co obiecywaæ i ludzie czekaj± kilka godzin i s± robieni w bambuko. Ja nie lubiê ludzi nies³ownych obcina³ bym im jêzyki :D!!!! ROX
- OLBRZYMI PLUS POKAZ SALAMANDRY
- Uczta spoko nie p³acze nie ¿yje dla uczty nie walczy³em to nie wymaga³em ale jak bym przyjecha³ w zbroi i mi powiedziano nie ma uczty pozabija³ bym :D
- pamiêtacie mnie rok temu czarno czerwona zbroja czy ja przy walce siê mêczy³em? Nie!!! Ja mogê walczyæ ca³y czas z przerwami co jaki¶ czas na siQ czy picie. Jak by organizator poprosi³ to bym pokaza³ i wyt³umaczy³ wczesnym jak ³atwo zrobiæ zas³ony do ich sprzêtu ¿eby walczy³o siê bezpiecznie.

Tym oto optymistycznym akcentem dziêkuje raz jeszcze za zaproszenie i pokazanie mi ¿e s± turnieje na których jest brak organizacji i zapomina siê o przywitaniu zaproszonych. Nie czekam na przeprosiny bo ich nie przyjmê ta zniewaga po prostu krwi wymaga.

Z powa¿aniem
Pawe³ £agódka
Bractwo Rycerskie Ziemi Górowskiej
Grabarz
O co chodzi z tym ""mrokiem"" ???

Czepiacie sie uczty ze niby jej nie bylo polecam jechac na turniej do Golubia tam dopiero nie ma jedzenia tu chyba nikt nie chodzil glodny.co do walki sie nie spierajmy bo techniki uzbrojenie i zasady sa inne wiec musi byc roznica. No i na tym chyba koncze slawa wam bracia i mosci rycerze.Pozdrawiam organizatorow i do zobaczenia na L±dzie.
Lubor
Z tego co widzialem to uczestncy palili papierosy za oficyn± - w miejscu przeznaczonym do tego - co¶ jeszcze wyja¶nic?
Co do mroku - podtrzymujê moje stanowisko. Gdyby zrobiæ przesiew ca³ego srodowiska, kto ma przedmioty i stroje historyczne a kto nie, to pewnie z 50% jak nie wiêcej zaliczone zosta³o by do mroku. Boso powiadasz? Na tym wysypanym grysie? mo¿esz spróbowaæ w przysz³ym roku.

I tyle - lepiej dajmy sobie juz spokój.

Grabarz a my bawimy sie wkrótce w L±dzie:)? Zatem do zobaczenia hehehe.gif
tostig
Bardzo dziêkujê organizatorom i wszystkim kolegom którzy bezinteresownie wsparli tê imprezê.Szczególnie dziêkujê Micha³owi za umo¿liwienie zainteresowanym zwiedzenia wystawy rze¿by gotyckiej.By³a to prawdziwa BIESIADA dla oczu.
Gwathring
CYTAT(Tomas Lubko @ 14:12 17.09.2006) *
Klamiesz panie organizatorze, w zadnej z lokalnych gazet nawet nie wspomniano o tym kto rzekomo wygral ten luk. Lzesz na kazdym kroku, jestes skonczony, a jak wiadomo tonacy brzytwy sie chwyta. Nie zalezy mi na tym luku moj syn ma wlasny moze nie doskonaly ale ma. Chodzi mi tylko o to ze swiadomie wprowadzasz ludzi w blad, jestem sklonny uwierzyc ze byly przynajmniej dwa turnieje lucznicze jeden dla zwyklych gosci przybylych na festyn i drugi dla znajomych krolika, na ktorym nagrody byly, a jakze, musisz wiedziec ze klamstwo ma krotkie nogi sam sie zaczynasz platac w swoich zeznaniach.

Panie Lubko, mo¿e zamiast zarzucaæ mi k³amstwo, przejdzie siê pan ze swoim synkiem do pozosta³ych organizatorów festynu i tam siê zacznie wy¿alaæ. Podajê adresy:
Muzeum-Zamek Górków w Szamotu³ach, ul. Wroniecka 30, telefon: (0-61)292-18-13
Fundacja Patrimonium, Poznañ, ul. Rubie¿ 47, tel. (0-61) 827-97-06

Zarzucaj±c mi machlojki przy rozdziale nagród, obra¿asz tak¿e tych, którzy turniej strzelecki prowadzili, czyli Dru¿ynê S³owiañsk± Warcianie. Mamy listê tych, którzy na turniej siê zg³osili oraz koñcow± punktacjê.
Twierdzi Pan, ¿e kto¶ go oszuka³? To dalej, zapraszam na rozmowê w Zamku. Albo niech Pan idzie ze skarg± do prasy.

Pozosta³ych postów nie komentujê, za¶ wszystkich przyjació³ i tych, którym festyn siê podoba³ (czyli jakie¶ 90% uczestników), zapraszam za rok na dwie wczesne imprezy (jedna pó¼n± wiosn±, druga jako¶ we wrze¶niu) i proszê o zaprzestanie sporów z malkontentami, bo przecie¿ jak widaæ, i tak ich nie przekonamy.
Destro
Eh... Gwathringu od turnieju w Szamotu³ach minê³o ju¿ wiele czasu,
a jak mi wiadomo do dzi¶ nie przeprosi³e¶ Paw³a £agódki,
za pominiêcie go na powitaniu bractw.

Luborze co do chodzenia boso na tym grusie...
w zesz³ym roku "Anielka" z Gildii ¯ebraczej "Archanio³ki",
chodzi³ po tym sobote i niedziele na bosaka,
tak sie wczu³ w swoj± role i¿ z tego co pamiêtam to ca³owa³ chyba komu¶ ROU WER nawet smile.gif
a wiêc jednak idzie smile.gif
zawsze moge udowodniæ wysy³aj±c ci na priv zdjêcia lub filmik :P
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.