Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Maj] Oblê¿enie Twierdzy Zamo¶æ (26-28 maja)
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3
ludar
Prawdziwym minusem to byli ,,nie¶mierteli wojownicy'' którzy walili ca³± si³± w ludzi, ale tak wogóle to by³o ¶wietnie yes.gif
AdamS
bylo w porz±dalu ... tylko panowie wojskowi mnie wqrzyli w piatek wieczorem :D
Pozdrowki
AdamS
Don Carlos
Witam i jeszczae raz serdecznie dzieki za goscine i dobra zabawe.
Jedzeni i uczta pierwsza klasa, choc nocleg w koszarach wojskowych ma swoje plusy fusy i minusy. Najwiekszy minus to ze sa wojskowe, a plus ze sa zamkniete i pilnowane.

No i deszcz w niedziele. POlozyl program, ale wszak z cukru nie jestesmy, bitwa w mrzawce to pryszcz dla starego wojska.

Dziekuje za OSkara choc wcale sie go nie spodziealem. W tym miejscu chcialbym podziekowac za wlozony trud Paniom z Regimentu KJM, Lorici, WiP - ow i z Pulku Czernichowskiego!! Jestescie boskie!!

POzdrawiam
ukarol
Rzek³bym, ¿e impreza bardzo w porz±dku. Jestem pe³en uznania i podziwu dla pracy oragnizatorów i chociaz kto¶ móg³by powoedzieæ, ¿e w d... by³em i g... widzia³em, bo to moja pierwsza impreza, to i tak upieraæ siê bêdê, ¿e to kawal dobrej roboty - oby tak dalej.
Pozdrawiam w imieniu nowych z "Pospolitego Ruszenia Ziemi Tykockiej" - to ci co ruszaj± siê kiedy chc±. yes.gif yes.gif yes.gif
Diablo
Pozdowienia dla wszystkich uczestników wed³ug mnie impreza udana bo g³owa jeszcze boli bigsmile2.gif
Tomasz Rejf
Nie stronie od alkoholu na imprezach ale czy jako¶æ imprezy ocenia siê po wielko¶ci kaca? czy mo¿e jednak w innych kryteriach? Udane pokazy, inscenizacja, rekonstrukcje strojów czy sprzêtów. Obóz historyczny, rekonstrukcja kuchni.
Ania ¯uk
By³o sympatycznie, towarzystwo przednie. Mo¿e rzeczywi¶cie trochê wia³o mrokiem (zw³aszcza szkoto³aki po stronie Kozaków no i ten nieszczêsny jasyr), ale organizatorzy zadbali o to, ¿eby towarzystwo nie chodzi³o g³odne i spragnione- ogóreczki kiszone by³y boskie. Mam nadziejê, ¿e ogl±daj±cy musztrê ¿eñskiego regimentu bawili siê równie doskonale jak uczestniczki.
Rejfiak, nie marud¼, bo pomy¶lê, ¿ê siê starzejesz devil.gif Je¶li chodzi o rekonstrukcjê kuchni to ja osobi¶cie wolê catering, wiesz?

PS organizatorzy po uczcie wrzucili nam do taksówki wielki, gliniany kufel w kolorze...hmmmm.. jasnym? wyszczerbiony z ³y¿k± w ¶rodku. Mo¿e Pietrkowi uda siê zrobiæ zdjêcie i wrzuci tutaj.
Marcinek
Blazej zgubil kufel.

Mowcie co chcecie, ale mi sie naprawde podobalo. A podobalo mi sie dlatego, ze towarzystwo jak zwykle dopisalo i tego sie bede trzymal.

Jedyne minusy imprezy to noclego w koszarach (naprawde nie znajduje zadnych plusow dodatnich takiego rozwiazania) i pogoda w niedziele.

Dzeiki za zabawe i dzieki organizatorom, ze naprawde im zalezalo zeby bylo dobrze.

Fotki wkrotce.
AdamS
CYTAT(Marcinek)
Jedyne minusy imprezy to  noclego w koszarach (naprawde nie znajduje zadnych plusow dodatnich  takiego rozwiazania) i pogoda w niedziele.
.

plusem bylo to ze mielismy przypilnowane cywilne graty :D
Anna Wojciechowska
Dopisujê sie do s³ów ¯ukowej ...
Najwa¿niesze jest to co my robimy i jak sie bawimy, wiec myslê, ¿e mo¿na zaliczyæ tê imprezê do baardzo udanych... Poza tym nie sam± historyczno¶ci± cz³owiek ¿yje. My siê staramy, wiec to najwa¿niejsze ;)

Dziêki wszystkim za ¶wietn± zabawê.

To gdzie teraz jedziemy??? ;D
Marcinek
Adams, to takjakby na kazdejimprezie nasze graty znikaly w tajemniczych okolicznosciach :-)

Jest pare fotek z imprezy u nas w galerii:

Strona
Pietrek
Impreza by³a fantastyczna. Fraucymer z musztr± po³o¿y³ mnie pod stó³ lepiej ni¿ cokolwiek innego. Dopisujê siê do s³ów Carlosa - dziewczyny - jeste¶cie boskie. smile.gif

Koszary jak koszary - wojsko jak wojsko. smile.gif Najwiêksz± ich wad± by³a odleg³o¶æ. Ale co tam...

B³a¿ej - je¶li Twój kufel jest du¿y (ko³o litra), jasny, wyszczerbiony i z czarn± plam± (i drewnian± ³y¿k± w ¶rodku) to pewnie ten. Jutro strzelê fotkê i wrzucê tutaj. Póki co le¿y u mnie w domu.

Dziêki wszystkim za ¶wietn± zabawê.

PS
To kiedy nastêpny wyjazd? :D
mala Gosia
Dziekuje wszystkim za doskona³a zabawe smile.gif zwlaszcza Don Carlosowi za musztre fraucymeru, mam nadzieje ze jeszcze to powtorzymy!
Set
Impreza, bitwa i biesiada by³y ¶wietne!!! Dziêkujê wszystkim za wspo³nie spedzony czas szczerba.gif ...gdyby tylko nie ta pogoda icon_sad.gif ale co¿ zawszwe mog³ spa¶æ ¶nieg bigsmile2.gif
AdamS
albo grad smile.gif
Joanna Rejf
Za Ani± ¯uk
CYTAT
Rejfiak, nie marud¼, bo pomy¶lê, ¿ê siê starzejesz  Je¶li chodzi o rekonstrukcjê kuchni to ja osobi¶cie wolê catering, wiesz?

i Ani± Wojciechowsk±
CYTAT
Poza tym nie sam± historyczno¶ci± cz³owiek ¿yje. My siê staramy, wiec to najwa¿niejsze ;)

Nie mog³am siê powstrzymaæ devil.gif , bo jak teraz, moje drogie, maj± siê do Waszych s³ów walki o historyczno¶æ tañców na ró¿nych imprezach, o których mo¿na sobie poczytaæ w dziale muzycznym?? Bo z Waszych wypowiedzi wynika, ¿e historycznie mo¿na odtwarzaæ (i krytykowaæ w tym wzglêdzie innych) tylko niektóre rzeczy, a inne nie, bo po co "nie sam± historyczno¶ci± cz³owiek ¿yje". Co¶ mi siê zdaje, ¿e to siê nazywa hipokryzja... devil.gif
B³a¿ej - Kozacy Zaporoscy
Zacznê od wad.

Koszary. Panowie z WP mieli trudno¶ci z ustaleniem czy mo¿emy wjechaæ by za³adowaæ/roz³adowaæ samochód,czy te¿ nie, czy obowi±zuje nas cisza nocna czy nie i czy mo¿emy wnosiæ alkochol. Je¶li doliczymy do tego, ¿e niektóre pokoje by³y remontowane ostatni raz za okupacji a sprz±tane przed wst±pieniem do nato i dodamy konieczno¶æ "wychodzenia z progu" w ³azience oraz brak jakichkolwiek przes³on w prysznicach no i odleg³o¶æ od centrum miasta to poleca³bym zmianê koszar na jakie¶ inne miejsce czystsze, bli¿ej rynku i z dala od oficerów dy¿urnych.

Braveheart. Sympatyczny cz³owiek, ale machaj±c mieczem skosi³ wiêcej swoich ni¿ wrogów. Serio widzai³em i jestem gotów z³o¿yæ zeznanie jak zachaczy³ m³odego "spi¶nika" mieczem przez ³eb krêc±c m³yñce i z tego co s³ysza³em nie by³a to odosobniona sytuacja. Na przysz³o¶æ niech ch³opaki z mieczami stoj± tam gdzie ich miejce na xvii wiecznej inscenizacji, znaczy w¶ród publiki, albo niech poszyj± sobie xvii wieczne stroje szkockie i zrobi± broñ z epoki ( jakby kto¶ nie wiediza³ to kilt i miecz dwurêczny nie s± "unicentury" ), bo stwo¿yli kilka niebezpiecznych sytuacji. "Spi¶nicy" pocz±tkowo te¿ trochê za bardzo szar¿owali ale szybko uda³o siê ich opanowaæ. Mo¿e w przysz³ym roku przyda³by siê jaki¶ regulamin dostêpny przed imprez± i jaka¶ konkretna odprawa przed inscenizacj± z przypomnieniem obowi±zuj±cych zasad?

Po stronie zalet:

Mój kufel siê znalaz³, za co serdecznie dziêkujê Ani Wojciechowskiej.

Wy¿ywienie. Naprawdê nie trzeba by³o niczego dokupowac samemu na mie¶cie i chcê podkre¶liæ, ¿e po raz pierwszy siê z czym¶ takim spotka³em od bardzo dawna na imprezie hiostorycznej, jedyne co mo¿na by poprawiæ to mocniejsza herbata i jej obecno¶æ przy obiedzie.

Zaanga¿owanie organizatora. Jako debiutanci w tej roli wykazali¶cie siê niema³ym wysi³kiem i je¶li nie spoczniecie na luarach i zaczniecie stopniowo poprawiaæ wady to mo¿ecie siê spodziewaæ, ¿e impreza bêdzie siê rozwijaæ.

Generalnie imprezê oceniam pozytywnie, choæ bardzo brakowa³o na niej kilku ekip.
Karol £.
Mnie równie¿ bardzo siê podoba³o i mam nadziejê, ¿e Rota bêdzie zapraszana do Zamo¶cia. Nastêpnym razem na pewno przyjedzie nas wiecej.
Je¶li chodzi o stronê zaopatrzeniowo-logistyczn± smile.gif to widaæ, ¿e organizatorzy dali z siebie wszystko. Jedynym minusikiem by³a odleg³o¶æ od koszar do starego miasta. Ja osobi¶cie ¿a³ujê, ¿e rynek g³ówny by³ rozkopany i w zwi±zku z tym musieli¶my wystêpowaæ na rynku solnym, ale wiem, ¿e nie by³o to zale¿ne od orgranizatorów.
Je¶li chodzi o poziom odtwórstwa to ciê¿ko jest oceniaæ ca³o¶ciowo imprezê, lub ca³e grupy. Na pewno poziom by³ nierówny, niektórzy walili mrokiem po oczach bardziej ni¿ inni, pamietajmy jednak, ¿e idea³ do którego d±¿ymy jest tak naprawdê nieosi±galny - istotne jest samo d±¿enie do niego. (hmmm... brzmi jak kazanie w ko¶ciele smile.gif ) Wiêc je¶li jakie¶ osoby maj± na sobie wiecej plastiku ni¿ inni to mo¿e dlatego, ¿e s± dopiero na pocz±tku drogi. Gorzej, je¿eli nie widz± sensu w poprawianiu swojego stroju czy wyposa¿enia. A tego niestety nie da sie oceniæ na podstawie jednej imprezy.

<wym±drzanie mode on>
I jeszcze parê s³ów o samej bitwie: wydaje mi siê, ¿e warto by³oby, ¿eby organizator poprawcowa³ nad jakim¶ jej scenariuszem - wiem, ¿e jest to trudne ale my¶lê, ¿e bardzo poprawi³oby to widowisko¶æ inscenizacji. Obecnie bitwa wygl±da³a do¶æ chaotycznie i momentami mog³a byæ nu¿±ca.
Moim zdaniem dobry scenariusz bitwy powinien sk³adaæ siê z kilku obmy¶lonych wcze¶niej zdarzeñ ("predefiniowanych" mówiac jêzykiem informatyki bigsmile2.gif ) przedzielanych fragmentami improwizowanymi przez uczestników - czêsto wychodz± one bardzo ciekawie.
<wym±drzanie mode off>

Na koniec chca³em podziêkowaæ wszystkim uczestnikom za znakomit± zabawê. Liczê, ¿e szybko sie zobaczymy na nastêpnym wyje¼dzie. blinkie.gif
AleX
Dawac linki z fotami smile.gif

A co do imprezy - zaczelo byc naprawde fajnie na biesiadzie, wczesniej bylo jak dla mnie dosc nudno i czas byl kiepsko zagospodarowany [jednak wszelakie plebeje etc daja jakas alternatywe dla poszukiwania miejsca do wypicia piwa], ale od momentu biesiady moge juz praktycznie tylko chwalic smile.gif
Poza tym przydaloby sie na przyszlosc zaostrzyc wymogi co do historycznosci ubiory, czy tez raczej w ogole takie stworzyc - wspomniane szkotolaki w glanach wywolywaly silnie negatywne odczucia estetyczne
Jedzenie natomiast bylo chyba najlepsze jakie dotad jadlem na imprezie - tego nie zmieniajcie ;]

Pozdrowienia dla wszystkich starych oraz nowych znajomych, mam nadzieje ze rychlo znow sie razem pobawimy :D
trollu
To i moje 3 grosze (aj waj).

Minusy:
A w³a¶ciwie jeden wielki- koszary jako nocleg. Daleko od centrum, pe³ne debilnych trepów, którzy nie mogli siê zdecydowaæ czy i co tak w³a¶ciwie tam robimy. Syfne pokoje, jeszcze gorsze ³azienki (choæ kalam t± nazwê) i o zgrozo sracz kucaj±cy (czego jako wielbiciel spokojnej lektury znie¶æ ju¿ nie mog³em do szczêtu)smile.gif

Chaos obu bitew - organizatorzy chcieli za du¿o i za d³ugo(ale i tak nie by³o ¼le). Brak konkretnego scenariusza poza tym. Szturm na bramê "z nienacka" przypomnia³ dynamik± wy¶cigi ¿ó³wi.

Brak plebejów czy innych gier, tak¿e i z udzia³em publiczno¶ci

Plusy:
Serdeczno¶æ, zaanga¿owanie, ca³kiem niez³y profesjonalizm organizatorów, którym nale¿y siê wielkie podziêkowania. Obs³uga cateringowa, biesiada, na najwy¿szym poziomie.
(Ma³e przemy¶lenie odno¶nie uczty- mo¿e warto by posustawiaæ nastêpnym razem sto³u w jednym ci±gu, a nie jak w restauracji?)

Du¿a ilo¶æ kozaków do odstrzelenia:). W zesz³ych latach ró¿nie bywa³o...

Dobre miejsce na bitwê, kosze - kapitalny pomys³. jeszcze tylko worki z piaskiem i zabawa na ca³ego:))

Glêdzenia na tyle. Wystawiam ogólnie dobr± ocenê. Je¿eli zostanie poprawiony kwaterunek, i dopieszczona organizacja znowu bêdzie to bardzo dobra impreza. Dziêkujê wszystkim za wspóln± walkê, strzelanie, brak ofiar, i przemi³e towarzystwo (za wyj±tkiem SYMPATYCZNYCH kretynów z Chêcin ponad miarê strzelaj±cych z krócic na biesiadê (kompleksy??)
Harcownik
Witam!
Impreza fajna, pozdrowienia dla wszystkich pozytywnych ludzi których tam spotka³em!
Pozdrawiam wszystkich pomys³owych kolegów z Pospolitego Ruszenia Ziemi Tykockiej, oraz oczywi¶cie naszych SYMPATYCZNYCH braci z Chêcin.

Trollu, ³adnie to tak wyzywaæ kogo¶ od kretynów? Tym bardziej, ¿e przy SYMPATYCZNYM stoliku siedzia³o a¿ 3 ekipy. Wiesz mo¿e kto strzela³ najczê¶ciej?bigsmile2.gif
A mo¿e czepiasz siê bo lubisz sobie kogo¶ powyzywaæ przez internet? Czy¿by jakie¶ kompleksy??? smile.gif
trollu
CYTAT(Harcownik)
Trollu, ³adnie to tak wyzywaæ kogo¶ od kretynów? Tym bardziej, ¿e przy SYMPATYCZNYM stoliku siedzia³o a¿ 3 ekipy. Wiesz mo¿e kto strzela³ najczê¶ciej?bigsmile2.gif
A mo¿e czepiasz siê bo lubisz sobie kogo¶ powyzywaæ przez internet? Czy¿by jakie¶ kompleksy???  :)

Mo¿esz z ³aski swojej nie wtr±caæ, je¶li nie wiesz o co chodzi? Wiem kto strzela³ tak, ¿e paku³y mi przepali³y mi strój, i o to chodzi. Koniec tematu
Ania ¯uk
CYTAT
bo jak teraz, moje drogie, maj± siê do Waszych s³ów walki o historyczno¶æ tañców na ró¿nych imprezach, o których mo¿na sobie poczytaæ w dziale muzycznym?? Bo z Waszych wypowiedzi wynika, ¿e historycznie mo¿na odtwarzaæ (i krytykowaæ w tym wzglêdzie innych) tylko niektóre rzeczy, a inne nie, bo po co "nie sam± historyczno¶ci± cz³owiek ¿yje". Co¶ mi siê zdaje, ¿e to siê nazywa hipokryzja...

Hmmmm...a gotowa³a¶ Asiu w historycznej kuchni dla 80 osób? Bo ja tak- kilka razy. I wolê catering....
A catering wcale nie musi byæ "niehisteryczny". W Wallenrodzie na Grunviei w³a¶nie jest.
pepson
Czo³em!!
fajnie by³o, wojskowi byli jak to wojskowi smile.gif

pytam dyzurnego
" - a, gdzie s± klucze od naszych pokoji?
....dzwoni...
- Panie Kapitanie, Oni tu pytaja o klucze?
- a po co klucze? - pyta dyzurny zakrywajac sluchawke d³oni±
- bo tam s± wartosciowe rzeczy.
- bo maja wartosciowe rzeczy - dyzurny odpowiada - zaraz beda.
czekam 30 min "i pytam gdzie sa te klucze?"
- nie moge z panem na ten temat rozmawiac" shocked.gif
a to dopiero Piatek by³ crazy.gif cool.gif ale juz w sobote nie przychodzili uciszac

Szkoda ze Rynek by³ w remoncie i nie by³o parasoli angsad.gif ale pal licho na jesien moze juz beda.

no i ta rdza angsad.gif co ja teraz pucuje na moim rozganiaczu go³ebi angsad.gif tak to by by³o CACY zupe³nie!!!

foty z mojego aparatu jutro bo teraz obrabiam toto co lepsze.

dziekuje za pyszn± zabawe crazy.gif yes.gif
Tomasz Rejf
CYTAT(Diablo)
Pozdowienia dla wszystkich uczestników wed³ug mnie  impreza udana bo g³owa jeszcze boli   bigsmile2.gif

Powiem szczerze, ¿e kryterium imprezy historycznej w postaci bólu g³owy po, to jest jaka¶ ¿enada. A je¶li jade na impreze historyczn± lub aspiruj±c± do takiej to chcê odtwarzaæ historie. "Nie sam± historyczno¶ci± cz³owiek ¿yje" i dlatego na imprezy towarzyskie nie musze jechaæ pareset kilometrów. Wygodniej pój¶æ do knajpy, wypiæ piwo ze znajomymi, po¶miaæ siê, pogadaæ, potañczyc. Do tego nie jest potrzebna impreza historyczna, na kórej proponowa³bym robiæ co¶ ciekawego zwi±zanego z naszym hobby. Nie namawiam te¿ do niebawienia siê, tylko namawiam do zmiany kryteriów oceny. Bo jak takie kryteria bêd± istniec to nikt nie bêdzie bra³ rekonstrukcji na powaznie, tylko jako pretekst do imprezki. Ludzie wk³adaja wiele pracy by poznac historiê, a wcia¿ s± kojarzeni z pijanym mot³ochem spod budki z piwem.
mceurytos
pepson, a co na jesieni jaka¶ powtórka ?? smile.gif

A tak kilka zdjêæ jest jeszcze na http://www.fotoplaneta.pl/aparaty-cyfrowe/...opic.php?t=7414, www.roztocze.net i www.zamosc.wonder.pl
Ukaszus
Czo³em Waszmo¶ciowie.

Zdjêcia:
http://rapidshare.de/files/21753096/zamosc...6_foto.rar.html
filmy:
http://rapidshare.de/files/21754753/zamosc..._video.rar.html

A kto z rapishare korzystaæ nie umie ten tr±ba :-).
AdamS
nie mogles tego wrzucic w jakies ludzkie miejsce ?
rapid jest strasznie powalony i albo zrywa zciaganie albo wogule nie rusza .....
to zes waszmosc zarzadzil jak malo kto ..... anger.gif
Ukaszus
Z rapidem problemów ¿adnych nie posiadam. Jesli jednak taka wola, umieszcze w inszym miejscu jeszcze.
Pinior
witajcie...imprezê zaliczam do udanych...jest kilka minusów, o których juz tutaj zosta³o powiedziane (posz³o na priw do organizatorów) i sporo plusów... szkot niebezpieczny - i niesubordynowany... jedzenie kapitalne, biesiada- git...bitwy - ciut poprzed³u¿ane...jesieni± zrobimy lepsz± imprezêsmile.gif pozdrawiam serdecznie wszystkich starych i nowych znajomych, now± warszawsk± filiê Wolontarskiej, organizatorów etc. etc...faktycznie brakowa³o kilku ekip:(

ps. mam rêkawiczki skórzane znalezione na polu "pobitewnym"...ponoæ kogo¶ z gryfów...info na priv...
AdamS
CYTAT(Ukaszus)
Z rapidem problemów ¿adnych nie posiadam. Jesli jednak taka wola, umieszcze w inszym miejscu jeszcze.

oj tak zrob to smile.gif
pepson
CYTAT(mceurytos)
pepson,  a co na jesieni jaka¶ powtórka ?? smile.gif

A tak kilka zdjêæ jest jeszcze na http://www.fotoplaneta.pl/aparaty-cyfrowe/...opic.php?t=7414, www.roztocze.net i www.zamosc.wonder.pl

ponoc tym razem Szwedy ida..

a tu fotki obiecane
narazie galeri nie ma bo nie mam czasu jest tego troche autor w wiekszosci
Koza z Wolontarskiej http://www.xvii.tylkotu.pl/Zamosc2006.tar.gz 19 mb ale uwaga ja mam SDI wiec bedzie to wolno szlo icon_sad.gif
ukarol
Fotki pierwsza klasa, mam na my¶li wszystkie linki, ktore na forum siê pojawi³y.
Pospolite Ruszenie dziêkuje za ¿yczliwe przyjêcie. Szczególne pozdrowienie dla ch³opaków z Gryfa, Dru¿yny Rycerskiej z Chêcin i Braci Herbowej z Rawy.
Marcinek
Moze ktos wstawic gdzies codek do tych filmow, bo jakos nie moge znalesc... anger.gif
mirek knight
bardzo zacna impreza smile.gif i by³o wielu sympatycznych ludzi yes.gif
Lestek
impreza byla swietna, pozdrawiam lorikowcow,regimentarzy i wolontarzy ;D foty Perkuna sa tu: http://www.warcholy.com/zamosc06.htm a ja swoje tez nieudlugo wstawie
pepson
Panorama Lubelska szkoda ze ostatnia informacja ale zawsze

http://tvp.cdp.pl//video/2006/05/27/74675/film.asf
Set
Jak ju¿ mowa o filmikach to szkoda ze nie by³o kruka angsad.gif ....on by dobry movie sporz±dzi³ szczerba.gif
Pietrek
Kufelek, który kto¶ zostawi³ u mnie w samochodzie wygl±da tak jak na obrazkach. Jak siê znajdzie w³a¶ciciel to naczynie jest do odebrania w W-wie (najlepiej na treningach Lorica - pro¶ba o info na priv to go wezmê z domu) albo na Krzy¿toporze smile.gif
Cezary
Witam wszystkich,
Na wstêpie muszê powiedziec, ¿e impreza by³a ¶wietna, zdjêcia bardzo ciekawe, i nawet okazuje siê ¿e chêcinnicy s± fotogeniczni icon_wink.gif

Mam nastêpuj±ce pytanko do wszystkich uczestników imprezy a w szczególno¶ci do tych co z naszego pistoletu podczas biesiady strzelali:
Czy nie znalaz³ któ¶ naszego dobijaka do tego¿ sabego pistolca (drut z mosiê¿nym zakoñczeniemo d³ugo¶ci siakie¶ 30 cm)
Znalazcy stawiamy browary icon_wink.gif
Don Carlos
Mam rozumiec zescie strzelali pobijakami z pistoletow?? anger.gif

Myslicie czasem?? devil.gif
MNiej wody a wiecej mleka!!
Mieszko
Oczywi¶cie ¿e strzelali¶my pobijakiem, zawsze tak robimy. Carlos ty nie strzelasz pobijakami? jaki¶ dziwny jeste¶ mo¿e za du¿o mleka? Pozdrawiam SYMPATYCZNIE!
Adi
Witam!
A i ja wtr±cê kilka s³ów od siebie, na pocz±tek ...BY£O SYMPATYCZNIE BO MY BYLI¦MY SYMPATYCZNI!!!...
Ogólnie impreza by³a udana,jedno trzeba przyznaæ kto nie by³ u Gryfów w pokoju nie mo¿e powiedzieæ ,¿e by³a zajefajna impreza bo wszyscy oczywi¶cie bawili siê u nas w pokoju..hehe.
Pozdrowienia dla ludzi z Zamo¶cia szczególnia dla ....SYMPATYCZNYCH Szkotów-oby zrobili co¶ z nimi za rok.
MacDwain
No có¿, ¿a³ujemy ¿e nas nie by³o, nasz honor ratowa³y armaty z mojej zbrojowni, które robi³y "huczne t³o". W przysz³ym roku postaramy siê nie odpu¶ciæ i przyjechaæ w pe³nym kozackim oporz±dzeniu, wliczaj±c w to p³ynny proch.

PS: Grzesiu, pamiêtaj o koszuli dla mnie icon_wink.gif
AdamS
wrzucilem ... troche pozno ale zawsze ..... swoje foty ... TUTAJ

oczywiscie jak zwykle nic nie poprawialem smile.gif
pozdro
AdamS
Krzysztof
troszke spo¼nione ale s± fotki:

Zamo¶æ od Krzy¶ka

Zamo¶æ od Buliego

Pozdrawiam
Martin.de.Dinan
CYTAT(pepson)
wypowiedz --- 140 aktorów  http://www.kurier.lublin.pl/index.php?name=News&file=article&sid=26494#comments

Pepson, ma³o tego podobno w inscenizacji bra³a udzia³ Druzyna Piesza grodu ¦widnik, która nie istnieje od kilku miesiêcy, i z której to nie by³o nikogo (nie by³o nikogo ze ¦widnika)...
B³a¿ej - Kozacy Zaporoscy
"Czerniakowski Pu³k Kozaków Zaporoskich" smile.gif

Dobrze, ¿e Szmulkowskiego nie by³o bo z obroñcami by³oby naprawdê krucho.

Z tego co pamiêtam z wyk³adów z prawa prasowego jak wytkniemy im ich b³êdy i ka¿emy opublikowac sprostowanie to jak tego nie zrobi± w ci±gu 7 dni ( dziennik ), albo w nastêpnym numerze ( inny np. tygodnik, miesiêcznik ) to w s±dzie wygramy mnóstwo browarów.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.