Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Maj] Oblê¿enie Twierdzy Zamo¶æ (26-28 maja)
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3
Marcinek
Czerniakowski to pulk kozakow z nowotworem skory.
Ktos chce wstapic? Jedyne czego wymagamy to wlasny nowotwor... devil.gif
Ula
Albo adres zamieszkania - Czerniakowska bum.gif
B³a¿ej - Kozacy Zaporoscy
Marcinek jest spoza cywilizacji to nie rozumie.
pepson
A tak sobie sie pobawi³em i wysz³o toto
http://img215.imageshack.us/slideshow/play...00460418dn.smil
Woyewoda
Fajny slideshow pepson smile.gif . Fajnie by by³o za rok pojechaæ na ten zamo¶æ :D i stan±æ do walki z szbl± w rêku po stronie akuj±cych lub broni±cych. Tak sie sk³ada ¿e ja wraz z moimi dawnymi przyjació³mi mam w planach za³o¿yæ bractwo szlacheckie, wiêc ca³kiem mo¿liwe ¿e stawiê siê z nimi na zamo¶ciu, z tym ¿e mi bardziej przypada do gustu odtwarzaæ kozaka [rejestrowego lub nie ;) ] . Z tego co mi wiadomo to na ostatnich dwóch zamo¶ciach kozacka t³uszcza uzyskiwa³a znaczn± przewagê walce nd lachami, czy¿by to by³a prawda? Je¿eli tak, to mo¿e wie kto¶ za jak± spraw± tak siê dzieje?
Marcinek
To za sprawa napoju z ambrozji, ktory to kozacy pija przed kazda walka w Zamosciu :-]
Woyewoda
CYTAT(Marcinek)
To za sprawa napoju z ambrozji, ktory to kozacy pija przed kazda walka w Zamosciu :-]

A tak na serio? smile.gif
Marcinek
A tak na serio to te imprezy to inscenizacje.
Tam sie ludzie nie zabijaja. Nie ma tez mowy o probie walki chocby na pol serio bo to XVII wiek, wiec o blachach i kolczych w 95% przypadkow mozna zapomniec.
Na czym wiec polega tajemnica? Ano na tym, ze w naszym zbiorowym rozumieniu, wystarczy zalozyc hajdy i koszule, zabrac ze soba drewniany i kij i juz sie jest kozakiem pelna geba. Stad bierze sie spora liczebnosc ludzi tak wlasnie ubranych i uzbrojonych, ktorzy stajac na przeciwko chocby takiego regimentu moga sobie do niego smialo podbiec i heroicznie go pokonac bo w koncu regiment poki co nie laduje olowiu w lufy :-]
A tak juz calkiem na powaznie to naprawde sa to tylko inscenizacje sprowadzajace sie do trzech ruchow szabla.
Pzdr.
Pinior
tyle ¿e niestety "niektórych" nieco fantazja ponosi podczas walki (zw³aszcza w niedzielnej bitwie...) i wydaje im siê ¿e to kurcze na powaznie...st±d w³asnie np. tytus ma prawy kcuk do wymiany---bo komus siê wydawa³o, iz walka "dwoma szablami " jest taka ¶wietna....carlos ma racjê: "wiêcej mleka"...
Woyewoda
CYTAT(Marcinek)
A tak na serio to te imprezy to inscenizacje.
Tam sie ludzie nie zabijaja. Nie ma tez mowy o probie walki chocby na pol serio bo to XVII wiek, wiec o blachach i kolczych w 95% przypadkow mozna zapomniec.
Na czym wiec polega tajemnica? Ano na tym, ze w naszym zbiorowym rozumieniu, wystarczy zalozyc hajdy i koszule, zabrac ze soba drewniany i kij i juz sie jest kozakiem pelna geba. Stad bierze sie spora liczebnosc ludzi tak wlasnie ubranych i uzbrojonych, ktorzy stajac na przeciwko chocby takiego regimentu moga sobie do niego smialo podbiec i heroicznie go pokonac bo w koncu regiment poki co nie laduje olowiu w lufy :-]
A tak juz calkiem na powaznie to naprawde sa to tylko inscenizacje sprowadzajace sie do trzech ruchow szabla.
Pzdr.

No ale jak strzelaj± do was z palnej to przecierz padacie udaj±c ¿e nie ¿yjecie. I jak kto¶ ju¿ padnie to co potem? Le¿y do koñca bitwy o ile rozumiem?
Don Carlos
Woyewoda: No ale jak strzelaj± do was z palnej to przecierz padacie udaj±c ¿e nie ¿yjecie. I jak kto¶ ju¿ padnie to co potem? Le¿y do koñca bitwy o ile rozumiem?

"A gdzy Cie kula trafi jaka,
Porposisz Panne da Ci buziaka!! W nos tarrara!!"

Oczywiscie sa wysoce wyspecjalizowane sluzby medyczne na XVII - wiecznym polu walki ktore od reki amputuja i wstawiaja nowe czesci ciala, dokonujac cudow z pogranicza medycyny i parapsychologii!! cool.gif
Woyewoda
Ale ja mówi±c ¿e kto¶ padnie mia³em na my¶li ¿e tylko udaje ¿e nie ¿yje smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.