S³awa!
To swietnie, ze biesiada odbedzie sie na terenie Rezerwatu. Miejsce jest idealne zarowno do walki jak i do wspolnej zabawy.
Jezeli mozna dodac jakies sugestie to podobnie jak ktorys z przedmowcow jestem za zorganizowaniem bitwy w tym samym miejscu co zawsze a nie jak rok temu. Wielu ludzi, przynajmniej tych ode mnie, skarzylo sie ze malo bylo widac.
Niemysle, przyda sie nowy miecz dla naszej druzyny a Ja jestem przekonany ze wygramy go wlasnie my ( Ty ? ).
Kaper: Twoj avarar godzi znaczaco w moje uczucia religijne ;p
Y!
kasza
p.s. Setau, co do mojego avatara: jak mo¿e ciê obra¿aæ wizerunek "ojca podziemia" hehe
y!
A czy kó³ko wzajemnej adoracji przyjmie mnie z zacnym trunkiem... <oczywi¶cie bêdê poiæ jak na pojkê przysta³o
>
kó³ko wzajemnej adoracji przyjmie Ciê z rado¶ci±. bêdziesz mieæ raczej przekichane, jak nie przyjedziesz!
mi³o¶æ! miiii³o¶æ!! MIIIIIII£OOOOO¦Æ!!!
Witam.
W tym roku mo¿e troszkê pó¼no, ale ruszyli¶my z akcj± informacyjn±.
Na stronie www.vibiesiada.prv.pl (adres ten sam co rok temu, bo kto¶ zakosi³ nam alias z siódemk±)
wrzuci³em dzi¶ informacje o VII Biesiadzie "Na Dworze Króla Przemys³a II i Królowej Ryksy"
Na stronie znajdziecie program imprezy (mo¿e siê jeszcze nieznacznie pozmieniaæ), oraz formularz zg³oszeniowy.
Wype³niony formularz nale¿y wys³aæ do mnie, na adres rugiewit@poczta.onet.pl lub drog± listow± na adres Bractwo Rycerskie Ziemi Kaliskiej
ul. Górno¶l±ska 71 B
62-800 Kalisz
Przypominam o obowi±zku posiadania historycznej michy i ³y¿ki. No i rogu.kufla/kielicha na picie.
Mile widziany sprzêt obozowy w postaci kocio³ka czy kraty, bo czê¶æ jedzenia bêdzie prawdopodobnie wydawana w postaci pó³produktów. (choæby upieczenie zwyk³ej kaszanki n patyku jest raczej trudne, nie?
)
O newsach odno¶nie imprezy bêdê informowa³ na bierz±co.
Odpowiemy te¿ na wszelkie pytanai odno¶nie tej¿e.
Jej to ju¿ naprawdê nied³ugo wiêc ludziska braæ siê i szykowaæ!
przyje¿dzaæ !!!!!!!
Mam nadziejê ¿e bêdzie tak dobrze jak rok temu jednakowo¿ sam niewiem czy bêde bo jak niewiecie to jestem w Wojsku i muszê sobie urlop za³atwiæ albo przepustkê!Ale niepo¿ucam nadzieji!Do zobaczenia na biesiadzie!
Witam!
Wo³omin te¿ siê wybiera na kaliskie biesiadowanie
O ile nas chcecie ??
Czy Woodi to jeszcze ¿yje ?? Bo dowiedzieæ siê co¶ od niego w sprawie Kalisza to istna masakra. Czy s± ju¿ jakie¶ plany co do bitwy dla tzw. pó¼nych ?? Jaka¶ inscenizacja ?? Prób± odtworzenia czego¶ czy tylko ³upu cupu ?? I jak siê zapatrujecie na piechotê XIII wieczn± ?? Bo zamierzam przybyæ w³asnie w takim wyposa¿eniu
Pozdrawiam
Nie wiem czy bêdê ale potrzebuje kontaktu do tego kowala z Kalisza.wy¶lijcie mi numer na maila.Teraz wyje¿d¿am do W³och ale pilnie potrzebuje tego numeru.
Wo³omin przyjedzie i to pewnie w pe³nym sk³adzie (mo¿e nawet pe³nym walcz±cym
)
A bitwa jaka by nie by³a i tak bêdzie weso³o, byle by nie kazali biec pod górkê w trawie bo to nie na moje si³y
Do zobaczenia na miejscu
PS. Muminkowi w pytaniu o piechotê chodzi chyba o to, czy bedzie móg³ pomachaæ swoj± glewi±
Saraceni tak¿e stawi± siê ze swoim obozem i choæ nie zbrojnie to jednak zapewni± wam troszkê atrakcji ... Drogie panie, niech lepiej zostan± w domach
A co z tymi tancerkami brzucha??
Czo³em,
Czy mozecie opublikowac liste zg³oszonych/zaproszonych ekip? Ile wczesnych bêdzie w tym roku?
Dani³o z Raroga
CYTAT(Fionn @ 09:26 11.08.2006)
A co z tymi tancerkami brzucha??
Bêdziesz grzeczny i w pokorze przyjdziesz do naszego obozu to one zatañcz±
z przyjemnością informuję, że w ramach tegorocznej Biesiady Piastowskiej odbędzie się drugie Melee "O flagę".
poniżej zamieszczam regulamin dla wszystkich zainteresowanych:
Regulamin Melee “O Flagę”
1. Zmagania w ramach Melee “O Flagę” będą rozgrywane drużynowo. Każda drużyna musi składać się z sześciu drużynników: pięciu Zbrojnych i Chorążego. Zbrojni muszą posiadać: hełm, przeszywanicę, osłony dłoni (rękawice kolcze, klepsydry, mitynki z utwardzanej skóry, itp...), tarczę oraz jednoręczną broń sieczną (miecz, tasak, kord, szabla). Chorąży musi mieć hełm, przeszywanicę, osłony dłoni (rękawice kolcze, klepsydry, mitynki z utwardzanej skóry, itp...) oraz chorągiew. Wszystkich drużynników obowiązuje jednolitość datacji uzbrojenia i stroju, tzn. cały ekwipunek powinien pochodzić z jednej epoki. Niezalecane, lecz dopuszczalne będzie mieszanie epok w ramach drużyny.
2. Starcia będą podzielone na eliminacje oraz finał. Eliminacje będą się rozgrywały parami dobranymi poprzez losowanie. Przegrani odpadają, zwycięzcy przechodzą dalej, aż do wyłonienia finałowej czwórki. Finałowa czwórka będzie walczyć w systemie: każdy z każdym.
3. Starcie zwycięża drużyna, która zdobędzie trzy punkty. Punkt zdobywa się poprzez:
- wprowadzenie swojego Chorążego na pole przeciwnika
- eliminację Chorążego przeciwnika
- wyeliminowanie wszystkich Drużynników przeciwnika
Po zdobyciu punktu drużyny wracają na wyznaczone pozycje i podejmują walkę od początku. Eliminacja Zbrojnego następuje poprzez jednokrotne trafienie go w hełm. Eliminacja Chorążego następuje po dotknięciu go bronią w jakąkolwiek część ciała. Chorąży nie może walczyć, ani zastawiać się drzewcem. Trafienie w drzewiec oznacza eliminację Chorążego.
Ostatnie starcie Melee “O Flagę” (o pierwsze i drugie miejsce) będzie rozgrywane do pięciu punktów.
4. Melee “O Flagę” będzie obserwowane przez czterech Sędziów Liniowych, oraz Sędziego GłÃ³wnego: Mnicha. Do nich należy przyznawanie punktów, interpretacja zasad oraz czuwanie nad całością rozgrywki. Głos Sędziego GłÃ³wnego jest ostateczny i rostrzygający.
5. Wszystkich walczący obowiązuje zdrowy rozsądek i sportowa postawa. Pamiętajmy: to tylko zabawa. W przypadku niewłaściwych zachowań (obrażanie przeciwników i/lub sędziów, prowokowanie niebezpiecznych sytuacji, itp.) będą interweniowali Sędziowie Liniowi, udzielając ostrzeżenia, przydzielając karnie punkt dla Drużyny przeciwnej, a w ostateczności dyskwalifikując z dalszej walki.
przewidziano symboliczne nagrody za I, II i III miejsce. ponadto osobiście ufunduję nagrodę dla drużyny najlepiej prezentującej się na polu walki. pod uwagę będą brane stroje, chorągiew, uzbrojenie, postawa i duch bojowy. zwycięzców wybiorę sam, na podstawie mojego własnego widzimisię.
żeby uczestnicy mieli jakieś wyobrażenie o co mi rozchodzi, napiszę, że w zeszłym roku otrzymała by ją drużyna Grodów Czerwieńskich. kto nie widział, lub nie pamięta, to przypominam: Grodzianie pomimo spiekoty wyszli do walki w pełnym uzbrojeniu. walczyli twardo aż do finału i do każdego starcia wychodzili ze śpiewem na ustach! sława im!!
eliminacje są przewidziane na sobotę, godz 12.00, finał na niedzielę, godz. 13.00. zapisy na miejscu u mnie (pytać o Mnicha). wszelkie wątpliwości odnośnie zasad będę wyjaśniał na miejscu.
pozdrawiam,
Bartosz/Mnichu
ps. nieodmiennie dziękuję organizatorom Turnieju na Zamku Czocha za inspirację i pomysły!
mam takie krotkie pytanko odnosnie tego capture the flag - walka odbywa sie na zasadach wczesnych czy poznych ?
pozdrawiam
slawa !
Pozwole sobie odpowiedziec na to pytanie
CYTAT
Eliminacja Zbrojnego nastêpuje poprzez jednokrotne trafienie go w he³m.
pozdrawiam
Salve!
To ja jeszcze mam kilka pytañ odno¶nie "Capture the flag"
Czy w tym roku bêdzie obowi±zkowe wyj¶cie w sprzêcie podanym przez Mnicha ?? Bo rok temu te¿ mia³y byæ przeszywki a jedna ekipa (zwyciêska) biega³a prawie na golasa?
Co z doborem he³mów ?? bo ja wedle drugiej po³owy XIII wieku powinienem wyj¶æ w kapalinie vel garze... ale w takim sprzêcie nie mam szans przeciwko komu¶ w normanie (wiêksza widoczno¶æ, mniejsze pole trafienia etc.) Czy moge wyj¶æ w he³mie sekretnym ?
Co z biciem na korpus i inne czesci cia³a ?? Mozna w nie t³uc ale jest to nie punktowane czy ca³kowity zakaz i pykamy sie tylko w he³my ??
Pozdrawiam
Company of St'Muminus
Egil_H dzieki za odp
czytalem te zasady ale jakos mi to ucieklo
przylaczam sie do powyzej - co z biciem w korpus, uda, ramiona ??
pozdrawiam
slawa !
Jestem naprawde zadowolony, ze KWGZ stawi sie na Biesiadzie w calkiem licznym skladzie. Wielu z nas poswiecilo festiwal w Ryni by sentymentalnie i napewno w doskonalym towarzystwie spedzic czas jak to miejsce juz od kilku lat. Ja wlasnie, podobnie jak Dzidok, zdecydowalismy stawic sie wlasnie u nas w miescie na Biesiadzie, w Grodzie CALISIA od, ktorego to bierze nazwe nasza druzyna.
Mam nadzieje ze bawic sie bedziemy wspolnie znakomicie
a Capture The Flag przysporzy duzych emocji jak mialo to miejsce ostatnim razem.
Slawa!
Pozdrawiam.
jedzie kto¶ z Krakowa lub okolic, je¶li nic nie stanie na przeszkodzie to bêdê mia³ wolne miejsca w aucie
pozdr.
Abrat
witam!
w zesz³ym roku faktycznie panowa³ rado¶nie ludyczny klimat i by³y go³e klaty, jednak w tym roku nie puszczê na pole nikogo:
a) bez koszuli,
b) bez przeszywanicy
strefy trafieñ: korpus, rêce powy¿ej ³okci, nogi powy¿ej kolan, ¶miertelna tylko g³owa. krótko pisz±c standart wczesny. wiêcej szczegó³ów zbêdzie ustalone na spotkaniu dowódców dru¿yn w sobotê o 10.30.
pozdrawiam,
mnichu
ps. he³m sekretny mo¿e byæ, ale tylko pod wielkim :p
sorrry mnichu ale niezbyt to rozumiem.... standart wczesny ?
u nas od ciosow w "korpus" tez sie pada..... wiec dlaczego tutaj smiertelna tylko glowa
?
pozdrawiam
CYTAT
standart wczesny ?
mia³em na my¶li strefê trafieñ i to, ¿e walka jest do pierwszego "gonga"
CYTAT
dlaczego tutaj smiertelna tylko glowa smile.gif ?
bo mi siê strasznie podoba jak he³m brzêczy :p
pozdrawiam,
mnichu
czyli head-shoty pasuje
No i wróci³em.
Zmêczony i obola³y (niestety mój krêgos³up nie wytrzyma³ ciê¿aru blach).
Za du¿o to ja nie pamiêtam (18 godzin snu po ³ykniêciu gar¶ci proszków przeciwbólowych) ale powiem jedno.
Impreza udana jak rok temu.
Kawka u Nizara al-Malika ( o ile mnie pamiêæ nie myli) boska.
Kulturalne rozmowy z Armandem i Fionnem.
Odpusty...oj nagrzeszy³o by siê za cenê tych odpustów.
Ogólnie fajnie.Pozdrawiam.
Impreza zacna, dziêki wszystkim za wspóln± zabawê, a przede wszystkim Fortisom za przygarniêcie
:P ,a Mumionom za spe³nianie roli vestalek przy niegasn±cym ognisku (czekam na resztki kuraka DHL'em)
A no i jeszcze ch³opaczkom z Ko³a za fibulke,czy m ja bym kaftan spie³a gdyby nie wy ;)
Gratulacje zwyciêzcom, szczególnie mojemu Wlliamkowi zdobycia upragnionych oszczepów :* no i Miszy powalania przeciwników jedym ciosem ;)
Rezerwat okaza³ siê ¶wietnym miejscem na imprezy (tegoroczna by³a moj± pierwsz± w Kaliszu st±d "zaskoczenie")
Dwa minusy: tury¶ci szwêdaj±cy siê pomiêdzy namiotami i macaj±cy wszystko co sie da oraz zamkniêcie roll-baru o 22
Pozatym by³o przednio
S³awa organizatorom
pozdrawiam
N.N.
Salve
1000 krotne podziekowania dla organizatorów imprezy, poziom biesiady mocno poszed³ w górê.
Podziekowania dla moich giermasów i konia, choæ trochê narowisty (Mumin i pare jeszcze osób wie o co chodzi
)
Podziêkowania dla ekipy paszczaka (choæ Bogu¶ powinien dostaæ naganê bo zrobi³ tylko jedno "pip")
Podziêkowania i szacunek dla przeciwników, z którymi mia³em zaszczyt walczyæ (Mnich, Fionn i Kornik)
, i pozosta³ych te¿.
Impreza ¶wietna i je¶li kogo¶ pomin±³em, to tylko z powodu mojego ogólnego zakrêcenia od wra¿eñ
.
pozdrawiam
Misza
chcia³bym serdecznie podziêkowaæ wszystkim uczestnikom Biesiady!!! to w³a¶nie dziêki Wam doskonale siê bawili¶my!
dziêkujê równie¿ wszystkim dru¿ynom walcz±cym w Turnieju o flagê! mia³em kupê radochy obserwuj±c wasze zmagania!
gratulacje dla Miszy za zwyciêstwo w turnieju bojowym!!! co tu du¿o pisaæ, wgniot³e¶ mnie w ziemiê!
raz jeszcze wielkie dziêki i do zobaczenia za rok!!!
mnichu
ps. to pod³e plotki, ¿e w Kaliszu kryj± siê terrory¶ci...
Ach, dotoczy³em siê ju¿ do domu... By³o super)szczególnie wy¿ywienie. Dziêkuê wszystkim za wspóln± zabawê, a dwóm panom wymac[beeep]±cym olbrzymim cepem, ¿e w koñcu nie uda³o im siê roztrzaskaæ mojej tarczy.
Jedno co mnie boli, to ¿e dzi¶ nie wyszed³em do ctf'a bo po³owa zespo³u siê wykruszy³a z ró¿nych powodów. No ale jako¶ prze¿yjê...
Niewiarygodnie: s³owo " w y m a ch u j ± c y m" zosta³o ocenzurowane
No i Fortisy siê w koñcu doturla³y.
W pierwszej kolejno¶ci podziêkowania organizatorom za zaproszenie, ciep³e przyjêcie i wszêdobylskie kurczaczki.
Giermas brata Miszy sk³ada ho³d jego niez³omnej postawie i sile przebicia
Zapikam na Tw± cze¶æ
Sjergiejowi i Muminowi dziêki za ci±g³e podtrzymywanie ciepe³ka w obozie. Ta lina do przeci±gania to jaka¶ niedo¿ywiona by³a
Woodi bestio, za rok widzê Ciê w ciuszkach.
Williamowi gratulacje za wygran± w turnieju oszczepniczym.
Saracenom dziêki za poczêstunek ich s³ynn± kaw±. Szkoda, ¿e na taniec brzucha ju¿ nie mog³em liczyæ.
Podziêkowania cz³onkom dru¿yny ctf "Kto zjad³ ciastko" za przedni± zabawê. No i kto u licha w³±czy³ nam "bullet time"
?
S³awa!!
Wielkie podziêkowania za impreze, by³o naprawde fajnie, szkoda tylko ze wczoraj nasza druzyna cft sie wykruszyla
podziekowania dla Kaliskich Wojowów Grodziska Zawodzie za wspólne biesiadowanie przy ognisku
Bo¿ydar
witam
dziekujemy za biesiade ! bylo bardzo milutko ! szkoda ze w ctfie szczescie niebylo po naszej stronie
imprezka z roku na rok coraz lepsza ! tak trzymac !
pozdrawiam
slawa !
CYTAT
Ta lina do przeci±gania to jaka¶ niedo¿ywiona by³a
Zdecydowanie. Ilu nas by³o jak j± rozerwali¶my? Po dwóch czy trzech na stronê chyba...
Biesiada przednia!
Organizacja z tego co widzia³em ¶wietna, ¿arcie w ilo¶ciach i wyborze zaskakuj±cych, darmowe piwo, pyszne kurczaczki.
Dziêkujê saracenom za go¶cinê i kawê (no proszê, wychodzi na to, ¿e wszyscy pili, wszyscy chwal±, ale kto takie olbrzymie ilo¶ci parzy? ), ch³opakom z Entente Cordiale za wspóln± masakrê kapusty, najlepszym zawodnikom z oszczepniczego za to, ¿e podpatrzy³em u nich w³a¶ciwsz± technikê rzutu, Markowi - znawcy heraldyki za rzucanie oczyma na nasz kramik i wielu, wielu innym.
Dziwiê siê jednak, ¿e tak wiele zatwardzia³ych grzeszników zamiast wiecznego odpoczywania w niebiesiech wybra³o sma¿enie siê w piekle b±d¼ czy¶æcu - odmawiaj±c kupna naszych Odpustów. My tu siê dwoimy i troimy, by zbawiæ jak najwiêksz± ilo¶æ Bo¿ych Owieczek za cenê wrêcz symboliczn±, a oni naszych wysi³ków nie doceniaj±. Wstyd, panowie i panie, wstyd.
Jednocze¶nie przypominam trzynastowiecznej nieznajomej w niebieskiej (o ile pamiêtam) sukni, ¿e wykupywanie podgrzewanych kocio³ków w piekle to diabelskie oszustwo i gdy nada¿a siê okazja pój¶cia do nieba, to nale¿y z niej korzystaæ.
Razosław ale ściemniasz ojojoj lepiej kup odpust u Mateusza... ilu wa sbyło przy linie?
a tylu, kiedy lina jeszcze nie cieszyła sie zainteresowaniem wojów...
Kliknij, aby zobaczyæ za³±czniki tak lepsz ebyły kije owinięte pianką
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznikpozdrowionka
To jeszcze do kompletu zamie¶æ zdjêcie kiedy rzucam oszczepem
Podziêkowania organizatorom za przedni± zabawê i oszczepy które zgarn±³em
Jedzonka starczy³o my¶lê wszystkim, a i na brak alkoholu nikt nie narzeka³ kurczaków by³o tyle ¿e niektórzy z nimi nocowali.
Gratulacje Miszy (ale wiedz ¿e wygra³e¶ tylko dlatego ¿e Boguta nie wystartowa³ )
Bartoszu-Mnichu bez przesady z tym wgniataniem, walczy³e¶ dobrze i do koñca nie zaprzesta³e¶ ataków - pe³en szacunek
W ogóle pe³en respekt dla walcz±cych szczególnie Kornika
to by³ wygrzew jakich ma³o.
Giermas kamerzysta Sjergiej sfilmowa³ prawie wszystkie walki (niestety nie zd±¿y³ nagraæ walki Ma³ego bo pobieg³ po picie)
Jak ogl±dam te filmiki, to adrenalina a¿ sama podskakuje
.
Zdjêæ jeszcze nie widzia³em, ale Mumin pstryka³ foty hurtowo
wiêc pewnie pojawi± siê na jakim¶ serwerze lub na naszej stronie.
Do Reykiego, skoro sie odgra¿asz siê przy ludziach ¿e mi wpie....... za rok to powiem oficjalnie, ¿e przyjmujê wyzwanie. Przyznam, ¿e bardzo liczy³em na tak± mo¿liwo¶æ na tym turnieju, ¿e staniemy tym razem do równej walki, jak nie pamietasz to w zesz³ym roku startowa³e¶ z wolnego losu a ja by³em ju¿ po eliminacjach + sprzet p³ytowy, który kazali mi za³o¿yæ na pe³n± kolcz± ¿eby spe³niæ wymagania turnieju
, wiec nie pusz siê zanadto.
pozdrawiam wszystkich wczesnych, ¶rednich i opó¼nionych
CYTAT(Mateusz z £odzi @ 18:39 28.08.2006)
Dziêkujê saracenom za go¶cinê i kawê (no proszê, wychodzi na to, ¿e wszyscy pili, wszyscy chwal±, ale kto takie olbrzymie ilo¶ci parzy? )
Jak to kto ... jeden biedny saracen pó³ soboty i pó³ niedzieli siedzia³ nad tygielkiem i zasuwa³ jakby mia³ motorek w ... siedeniu i robi³ kawê dla go¶ci odwiedzaj±cych nasze skromne obozowisko.
Przy okazji to dziêkujê wszystkim którzy do nas dotarli za odwiedziny. Ka¿dy by³ w miarê mo¿liwo¶ci czêstowany kaw±.
Pozdrawiam zacn± dru¿ynê joannitów, którzy dyskretnie rozbili siê daleko od nas ... szkoda, bo mo¿na by³o zrobiæ wspólne saraceñsko-joannickie obozowisko i wprowadziæ klimat dialogu kulturowego ... ot takie urozmaicenie
... Misza ... a jednak nasz czarodziejski turban da³ ci zwyciestwo. Jeste¶ prawie jak saracen ;)
ma'a as-salama
Dziêki Organizatorom za wpóln±, wspania³± zabawê.
Do zobaczenia za rok.
Company of St'Muminus równie¿ przy³±cza sie do tego hymnu pochwalnego na cze¶æ ekipy Kalisko-Krotoszyñskiej. By³o naprawdê super. Poziom poszed³ w górê i tak trzymaæ. Wreszcie nie by³o lataj±cych kurczaków na uczcie. Jedzonka a¿ za du¿o. Dostali¶my tyle kurczaków ¿e za³o¿yli¶my ma³± fermê drobiow± w naszym namiocie
Willy gratulacje za wygranie oszczepniczego!
Miszka trenowa³e¶ potajemnie bez nas bo by³e¶ a¿ za dobry
Boguta, szacun za targanie tobo³ów. Jeste¶ nowym pudzianem
Woodi za rok w ciuchach i ca³e 3 dni bo jak nie to.......
Wszystkim walcz±cym w bojowym - wielki szacun......
Siergiej - a widzisz ?? uda³o nam sie zbudowaæ namiot dwupiêtrowy
Halfgar - to nie my sie rozbili¶my daleko od was, tylko wy od nas. My przyjechali¶my pierwsi
Poza tym saraceni w rozbijaniu siê s± lepsi od europejskich krzy¿owców
Aha, ja nie jestem szpitalnikiem
jestem paskudn± i przekupion± piechot± XIII-stkow±, s³u¿±c± obecnie za pieni±¿ki zakonne
A tu kilka fotek (reszta bedzie na stronce za jaki¶ czas)
http://i101.photobucket.com/albums/m50/Muminek1/P1000227.jpg http://i101.photobucket.com/albums/m50/Muminek1/P1000229.jpg http://i101.photobucket.com/albums/m50/Muminek1/P1000232.jpg http://i101.photobucket.com/albums/m50/Muminek1/P1000248.jpg http://i101.photobucket.com/albums/m50/Muminek1/P1000264.jpg http://i101.photobucket.com/albums/m50/Muminek1/P1000306.jpg
Organizatorzy ju¿ w siódmym niebie, a ja odrobinê podszczypnê, ale tylko odrobinkê
Zapomniano o tych nielicznych ludkach nie pij±cych procentów na biesiadzie (zreszt± czêsto siê zapomina). Warto by by³o na przysz³o¶æ postawiæ choæ z dzbanek soku, czy jakiego¶ kompotu.
I trochê szkoda, ¿e nie by³o bitwy.
Wtam!
To by³a moja pierwsza Biesiada i jak s±dzê, nie ostatnia.
Wielkie dziêki za ¶wietn± zabawê, a wszczególno¶ci wspania³y pokaz walki o flagê w zwolnionym tempie. To by³o piêkne! Choæby tylko z tego powodu by³o warto przyjechaæ samotnie z Lublina.
Dziêkujê Fortisom z Bia³ej za mi³e towarzystwo w drodze do Warszawy. To pokazuje, ¿e saraceni i krzy¿owcy mog± ze sob± wytrzymaæ i jeszcze nie¼le siê po¶miaæ...
Pozdrawiam
CYTAT
Aha, ja nie jestem szpitalnikiem
Ta mumin, bo ty tylko jeste¶ od baunce'owania lanoswania sie no nie... hahaha
CYTAT
To jeszcze do kompletu zamie¶æ zdjêcie kiedy rzucam oszczepem
Jak sobie chcesz.. a masz: prosze pañstwa tak William rzuca³ oszczepem razem ze zdobywcami 2 i 3 miejsca
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Ja tak¿e siê do³±czê do pochwa³. By³o super. Poziom faktycznie o wiele wy¿szy ni¿ wcze¶niej. Za rok postaram siê namówiæ wiêcej ekip ze ¶l±ska na przyjazd (mo¿e mi sie uda). Tylko CTF by³ do
bo sie umawiali¶my z sêdzi±, ¿e to "Kto zjad³ ciastko" ma wygraæ :P
Swoje fotki postaram siê wrzuciæ na stronkê w przeci±gu tygodnia.
CYTAT
a masz: prosze pañstwa tak William rzuca³ oszczepem razem ze zdobywcami 2 i 3 miejsca
Sprzeciw - na tym zdjêciu oszczepem rzuca William ze zdobywc± 2 miejsca i mn± - a ja ¿adnego miejsca nie zdoby³em.
Bogowie nie sprzyjali tym razem. I tarcza uskakiwa³a w bok
CYTAT(KubaT @ 19:01 29.08.2006)
Ja tak¿e siê do³±czê do pochwa³. By³o super. Poziom faktycznie o wiele wy¿szy ni¿ wcze¶niej. Za rok postaram siê namówiæ wiêcej ekip ze ¶l±ska na przyjazd (mo¿e mi sie uda). Tylko CTF by³ do
bo sie umawiali¶my z sêdzi±, ¿e to "Kto zjad³ ciastko" ma wygraæ :P
Swoje fotki postaram siê wrzuciæ na stronkê w przeci±gu tygodnia.
To co sie odzywasz... ja Ciê tu niemal nobilitowa³am a Ty tak± dywersje szerzysz...
pozdrawiam
CYTAT(Mateusz z £odzi @ 19:47 29.08.2006)
Sprzeciw - na tym zdjêciu oszczepem rzuca William ze zdobywc± 2 miejsca i mn± - a ja ¿adnego miejsca nie zdoby³em.
Bogowie nie sprzyjali tym razem. I tarcza uskakiwa³a w bok
Tak te¿ nie by³o
. Na Tym zdjêciu s± przedstawieni zdobywcy 1. i 3. miejsca. 2. miejsce zdoby³em ja ale mnie na fotce nie ma
. Szkoda, ¿e nie by³o nagród za podium tak jak w zesz³ym roku, bo bym ostrzyma³ nalewke miodow±
"Kto zjad³ ciastko?" nie zwyciêzy³o ctf-u bo rze¶cie nie zrealizowali za³o¿eñ taktycznych. Jak by¶cie zrobili "¿ó³wia" takiego jak na fotce to by¶cie wygrali
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik No jasne, Nammah, Mumin jest only do lansowania sie i baunce-owania na turniejach
Witam!
Mi³o s³ucha siê hymnów pochwalnych...
Dziêkujê wszystkim go¶ciom za przybycie i zapraszamy za rok
Muminek: kurczaków by³o du¿o bo nam zosta³y rok temu wiêc je tylko przywêdzili¶my troszke i gotowe
KubaT: pamiêtaj ze niektóre twoje fotki nale¿y ocenzurowaæ!!!
dla zwyciêzców turniejów gratulacje i szacun, a nastêpny CTF napewno my wygramy
WHO LET THE DOGS OUT, WHO, WHO, WHO, WHO.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.