Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [kwiecieñ] Jarmark ¶redniowieczny w Opolu 21-23.04.2006 r.
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2
Marta K.
Oprócz tego, ¿e zabrak³o miejsca do spania dla paru osób (noc spêdzona na ³awce) by³o naprawdê fajnie smile.gif Pogoda dopisa³a (oprócz tej wieczorno-niedzielnej), jedzonko bardzo dobre, ¶wietna atmosfera - prawid³owo rozpoczêty sezon smile.gif
Tomasz z £añcuta
By³o ¶wietnie - nota bene jak zawsze na Opolu bigsmile2.gif Jeden kibelek na tylu ludzi - czysta( mo¿e niezbyt) perwercha. Dzwony na jutrznie te¿ devil.gif Ja sam i tak wcze¶niej wstajê bigsmile2.gif
Pozdrowienia dla wszystkich piêknych dam i ca³ej reszty rycerstwa bigsmile2.gif
Ales Chumakou
Witam spadarstwo!
Dzieki za reveliacyjny fest crazy.gif . Czy ma ktos jeszcze zdjecia? Chciew by sklasci report na stronach bialoruskich. read.gif
Tomasz z Bienii
No i oczywi¶cie respekt.gif dla Alesa i reszty Starego Olsy za wspania³y koncert, szczególnie t± czê¶æ na biesiadzie thanx.gif
Leo Luthias
Konfraternia Derisorum na rêce Opolskiego Bractwa Rycerskiego sk³ada podziêkowania za wspania³± imprezê. bigsmile2.gif Mamy nadziejê i my kiedy¶ ugo¶ciæ Was podobnie
Pozdrawiamy
Leo Luthias cum Ariadna sodales cavilatoresque icon_wink.gif
Ales Chumakou
Czy kto ma zdjecia, jak nasz tancerz wlosy siebie podpaliw? devil.gif
Ruda
Witam.

Tym razem Pomorze zabiera g³os smile.gif
Dziêki wielkie za wspania³± imprezê, jeste¶cie wielcy na tym ¦l±sku! respekt.gif

Szczególne podziêkowania dla:
- Alesa za spe³nienie mojej pro¶by o pie¶ñ w czasie biesiady i za Kniazia Witauta (to juz pro¶ba wszystkich S³upskich dziewczyn)
- Efendiego za takie wielkie zapasy piwka w czasie turnieju (nasze dzierlatki wypi³y wiecej ni¿ panowie crazy.gif icon_cool.gif )
- Ja¶mina za pyszny sernik, który nam dostarczyl na biesiadzie

I bardzo bardzo bardzo przepraszam Miêkkiemu, ¿e sie z nim nie po¿egna³am.... sad3.gif

P.S.Ales, mam kilka filmików z fireshow na telefonie. Jak je umieszczê na komputerze, to zobaczymy, czy nie ma tam Waszego p³on±cego tancerza devil.gif
wbtrzcina
CYTAT
Jak zawsze przywiozê ze sob± Rosolisa

Rosolis by³ super Pozdrawiam Ciê Tomaszu

impreza by³a udana. koncerty i walki by³y rewelacyjne.

pozdrawiam Ca³± reszte
Vlad
Bractwo Orlich Gniazd dziêkuje za super zabawê szczególnie za roz¶piewan± biesiadê ze wspania³ym koncertem Starego Olsy.
Do zobaczenia w Byczynie
Vitto Di Torio
Witam, ja standartowo by³em w pracy i mimo to jeszcze bardziej standartowo mi siê podoba³o smile.gif , fajni ludzie, du¿o ¶miechu ,ciekawe pokazy i to magiczne s³owo-klucz - jednorazowe i niepowtarzalne ju¿ na pewno ......... 1953 smile.gif
pozdrawiam wszystkich.
Zb.Tomaszewski
Ja cz³owiek z dalekiej pó³nocy bijê pok³ony dla organizatorów wspania³ej zabawy w piêknym Opolu smile.gif yes.gif
Merlin222
Co prawda ¿adnego p³on±cego rycerza nie zauwa¿y³am na moich filmikach, ale uda³o mi siê dostrzec jak pewna dama traktuje swój ty³ g³owy p³on±c± kul± ;)

Do ¶ci±gniêcia filmików zapraszam na stronê Merlin's Castle
Tomko Konopczyc
CYTAT
Pozdrowienia dla Ewy, Efendiego i ca³ego OBR, ¶wietny turniej na rozpoczêcie sezonu, troszkê brakowa³o Bêdzina ale pewnie nie raz jeszcze siê spotkamy, ju¿ z niecierpliwo¶ci± czekamy na Duszniki...

Wiemy jaka jest zabawa w Opolu i ¿a³ujemy, ¿e tym razem nie mogli¶my byæ, ale mieli¶my dwudniow± imprezê u nas na rzecz zamku. Do zobaczenia w Byczynie.
GyrosS
CYTAT(Kirian)
ps. jedynie pozbawieni zdrowego rozsadku i wyobrazni (³adnie mowiac  :roll:  ) 'rycerze' z pod znaku 'jelenia' zostawili niemile wraznia ...  duzy minus dla organizatorow za brak kontroli zachowania walczacych  :-?

Jako dowodz±cy Rot± Piesz± Bocke na Dniach Opola pod nieobecno¶æ Kamilusa chcia³bym siê dowiedzieæ co¶ wiêcej na ten temat i popro¶ic o jakie¶ sprecyzowanie siê, w którym momencie Rycerze znaku Jelenia zas³u¿yli sobie na tak± opinie??

Pragnê dodaæ, ¿e my raczej uwa¿amy siê za opanowanych.

ps. Pozdrowienia dla Organizatorów i Opolskiej Braci Rycerskiej.

Pozdrawiam.
Robert Szatecki
Ja w imieniu „Obroñców Akki” równie¿ chcia³bym podziêkowaæ za bardzo udan± imprezê. Mam nadziejê, ¿e w przysz³ym roku ponowie siê spotkamy na kolejnym jarmarku w Opolu:).
Pozdrawiam RS
Mientki
Jako ze to moja druga tutaj odezwa, Ruda normalnie jak moglas sie nie pozegnac no obrazam sie i koniec smile.gif
Milo mi rowniez slyszec, tak samo jak i innym od nas, ze Dni Opola sie podobaly smile.gif zapraszamy ponownie.
A teraz w sumie glowny moj cel na ten post chcialbym sie dowiedziec drogi Kirianie czemuz to nasze drogie Jelenie zostawili niemile wrazenia, wybacz ma ciekawosc, ale naprawde mnie to dreczy i spac po nocach nie daje...moglbys prosze mi to wytlumaczyc?

Serdecznie pozdrawiam.
Avlvs Pontivs Tavrvs
Witam!
Bardzo mi przykro,ze ktos pusze brzydko o jelonkach!!!!!!
Mialem okazje powalczyc przez chwilke z chlopakami na Opolu,i mialem bardzo,ale to bardzo duza satysfakcje!
Bo bylo naprawde przyjemnie i twardo:)
O zadnej brutalnosci,czy braku pohamowania,czy jeszcze czyms takimm niebylo nawet mowy.... bigsmile2.gif bigsmile2.gif
A wogole to sa sympatyczne chlopaczyska!
Pozdrawiam wszystkich!
Aha Plazik,mam Adasiowy czepiec!!!!wyslie CI go poczta.
Jasmin mam rownierz twoj kaptur!!!!!!
Pa
Kirian
Przepraszam bardzo icon_wink.gif , mozliwe ze tylko ja zwracam uwage na takie szczegoly w czasie bitwy jak; auto resurection po dostaniu lania od przeciwnika i rzucaniu mu sie na plecy gdy on zmierza w kierunku kolejnego przeciwnike ( wtedy wlasnie wpadli z impetem w tlum widzow icon_cool.gif )... lub hardcorowe 'wpa³owywanie' pojedynczych tarczownikow ,przy pomocy 3 poltorek, az ich glowa niedosiegnie ziemi icon_rolleyes.gif ...rozumiem ze Wy wiele niewidzieliscie, bo sami braliscie udzial w bitwie... ja z powodu kontuzji mialem przyjemnosc widziec to z innej strony smile.gif i zdecydowanie pewne zachowania niemieszcza sie w dopuszczalnym zakresie inscenizacji, lecz jezeli to byl 'bohurt'( team deatchmatch) tongue.gif to wszystko jest OK yes.gif

Pozdrawiam
Mientki
Z tego co ja pamietam koncowa runda to wlasnie byl taki maly deatchmatch, przynajmniej byly takie zamierzenie smile.gif
ja z Jelonkami nie walczylem ( GyrosS pozdrowka ;) ) pierwszy raz, ale wiem ze jesli jest to inscenizacja a nie zadny bohurt, to Oni potrafia sie jakims cudem pochamowac i pokazac ze potrafia spokojnie podejsc do sprawy ;)
GyrosS
To ja powiem tak, drogi Kirianie chodzi a jednego z naszych, na filmiku nakrêconym przez Nue z Poraju widaæ ze P³azik nie skonczy³ sprawy, tzn nie powalil naszego ¿o³nierza na ziemie tylko zostawi³ go bez miecza i siê obruci³ choæ Jelen walczy³ juz wcze¶niej na piê¶ci mozna by³o siê spodziewaæ reakcji,
Co do wklepywania pojedyñczych tarczowników w ziemie, no po co siê od³±czaj± od grupy?? by zaj¶æ od ty³u...a tutaki klops...po to sa robone 2 oddzia³y by trzymac sie w kupie ;] rozproszenie na w³asn± odpowiedzialno¶æ.
A w ogoóle to powiedz z kad jeste¶ bo oczerniaæ aninimowo to ja moge i samego prezydenta, a kultutra nakazuje siê przedstawiæ.
dodam jeszcze ze pewnie z tym klepaniem pojedynczego tarczownika to chodzi³o o Rycerza z Syrokomli jak tylko powiedzia³ "dobra ch³opaki" zosta³ zostawiony w spokoju.
A co do wpadania w t³um, to spróboj kiedy¶ zatrzymaæ rozpedzonego Sasze, ( i tu dla Saszy wyrazy szacunku bo pierwszy raz spotkalem sie z taka si³± przebicia).
My¶lê ¿e twoje oczernianie absolutnie nie ma podstaw w tym ca³ym zamieszaniu tlukli sie ludzie co staja na bohurtach, tluklismy sie i tak jeszcze delikatnie. Jak zaleczysz kontuzje to zapraszam do walki ;] zobaczysz ze nie jest tak zle jak ci twoje oczy mówia.

Pozdrawiam.
Kirian
Bez urazy panowie icon_wink.gif niebylo mnie na naradzie przed bitwa i niewiem czy byla ustalona jako inscenizacja czy bohurt, sorry ale pewne zagrania niemoga miec miejsca na inscenizacji, wychodza czesto wtedy do walki osoby o w±t³ej budowie/sile/kondycji nieprzygotowane na taki hardcore( np moj mlodszy brat zaklada blachy i idzie na bitwe, dostaje hita i sie kladzie, ale jest zadowolony ze wziol udzial w czyms takim - i gdy robimy inscenizacje to zakladam ze nic podobnego, co zobaczylem, go niespotka), mam nadzieje ze widzicie roznice pomiedzy inscenizacja a bohurtem? icon_rolleyes.gif niezrozumcie mnie zle, poprostu z tego co wiem miala to byc prosta bitwa;]
GyrosS- niechcialem nikogo oczerniac, jedynie zwrocic uwage na brak kontroli walczacych. Jestem niezrzeszony, mialem dwa lata przerwy w RR, teraz mam z³amana reke, i najwczesniej na Grunwaldzie pojawie sie w blahach smile.gif

Peace icon_wink.gif
efendi
Witam!
Czas zebym i ja zabral glos. Dzieki wszystkim za przybycie i mam nadzieje ze spotkamy sie w tak milym towarzystwie jeszcze nie raz smile.gif
Za niedociagniecia przepraszam. Co zlego to nie ja , to Ewka bigsmile2.gif
Umowa byla, ostatnia walka-bohurt, jak zwal tak zwal, do upad³ego.
W Byczynie bedzie ok 40 Bialorusinów , to bedzie mozna zaszalec szczerba.gif
Pozdrawiam
Efendii
Mientki
No skoro bedzie mozna zaszalec ^^
to jalicze na Jelonkow i P³azika z jego niezniszczalna banda rubasznych rzezimieszkow ;)
GyrosS
w sumie urodziny mialem juz, niedawno nawet, a efendi dopiero teraz daje mi prezent, no coz lepiej pozno ni¿ wcale ;]
Chlopaki z Bocke uciesza sie na tê wiadomo¶æ.
A my¶lalem ¿e nic mnie juz mi³ego nie spotka dzisiaj ;P .

Mietki mozesz liczyc na mnie ;P .
panda
Efendi, dlaczego wykasowa³e¶ swój ostatni post? By³ taki ³adny, ka¿dy m³ody móg³by siê uczyæ sposobu przeprosin w³a¶nie od Ciebie, gor±ce pozdrowienia dla Ciebie i Ewy...
efendi
Bo mi sie Ewka wlamala (wie jak ja sie loguje anger.gif ), madra jest, zaraza, musze cos z ni± zrobic... maniac.gif
I to ona sobie sama....zabije. Dobrze ze zdazylem to szybko skasowac, bo nie mialbym zycia.
Ale w sumie , fajna jest smile.gif i tylko sobie tak zartujemy icon_wink.gif
Hyginus
Niech i ja z³o¿ê moje podziêkowania Efendiemu, Ewie, reszcie cz³onków OBeRka, i wszystkim dobrym ludkom, dziêki którym ta impreza mia³a klimat:)

I odezwa, podyktowana do¶wiadczeniami z bitwy - nie depczcie umy¶lnie pacynek... Frajda (chyba) nie za du¿a, a przecie¿ ktos je musi zrobiæ, przywie¼æ przez pó³ Polski, itd...
Magnus
Hej, impreza jak zwykle bardzo udana, sobotnia biesiada byla cudna, to juz tradycyjne na imprezach OBR. Pare zdjec z Jarmarku mozna znalezc TUTAJ
£ukasz P³aza
No to ja siê odezwe apropo tej bitwy i jeleni. Ja jad±c na ¶l±sk zawsze licze na tward± walke, lubie siê tak biæ i wiem ¿e z jeleniami mo¿na tak walczyæ. Z tym atakiem od ty³u to by³o tak ¿e wyrwa³em miecz i mia³em troche zonka- nie bêde przecie¿ bi³ bezbronnego toporem- tym bardziej ¿e uczyni³ krok do ty³u jakby zamierza³ wycofaæ siê z walki. Ja mia³em zamiar wypu¶ciæ miecz i odej¶æ no i w sumie jest to nasza wspulna wina- on nie powinien mi skakaæ na plecy a ja nie powinienem by³ siê odwracaæ zanim przeciwnik nie przyklêknie. Ogólnie nie chowam urazy do nikogo a ju¿ zw³aszcza do jeleni z którymi siê zawsze fajnie walczy. Dodam ¿e na skrzydle przez chwile walczyli jelenie, ja, Lisek no i Sasza- wiêc hardcore wyszed³ sam z siebie bigsmile2.gif dunno.gif . No a 3 starcie mia³o byæ naprawde ostre, i tu nikt nie powinien mieæ pretensjii. Dla pewno¶ci poprosze Klonika (Nue) ¿eby wrzuci³a filmiki to siê ka¿dy przyjrzy bum.gif

Impreza mi³a jak zawsze zreszt±. Podzienkowania trwa³y by chyba sto lat wiêc ogranicze siê do najwa¿niejszych
Saszy- za to ¿e siê ubra³- fajnie siê walczy z tob± w brygadzie king.gif
Siostrom ksero- bo s± piêkne, urocze, kochane i zapewni³y mi wspania³e warunki do spania (b³ogos³awiony miêdzy niewiastami crazy.gif bigsmile2.gif )
Kasi- za to ¿e pomog³a mi dojechaæ
I wielu wielu innym- do zobaczenia na Byczynie (licze na buhurt Polska kontra Bia³oru¶)
Magnus
Zestaw paru filmikow z bojowki z Jarmarku. W tym jedna walka hardcore, pozostale wedlug zasad normalnych. Milego ogladania. Pakiet filmow z Jarmarku 21-23.04.06
Marcin Franczak
Dziêki za mi³y turniej i wspania³± atmosferê. Jedyny problem jaki widzia³em (to nie wina organizatorów), to dwóch "turystycznych kretynów" próbój±cych swoich umiejêtno¶ci pisarskich na ¶redniowiecznych murach. Na szczê¶cie, szybko zostali zg³uszeni przez Aniê (kiedy¶ z Bêdzina).
Dziêkujê te¿ wszystkim uczestnikom turnieju kuszniczego.
Pozdrawiam
KANCLERZ
tatsu
I ja w imieniu Najemnej te¿ siê podziêkujê. Za - jak zwykle - cieplutkie przyjêcie. Zdjêcia postaram siê obrobiæ i wrzuciæ na stronê jak najszybciej, chocia¿ to "najszybciej" mo¿e okazaæ siê dopiero pod koniec czerwca : tongue.gif
Jeszcze raz : Dziêkujê, dziêkujê, dziêkujê szczerba.gif

Edit: Jak ¶ci±gn±æ ten filmik, bo siê zapl±ta³am... trochê techniki i siê gubie shocked.gif
Slavu
lukasza plaza - linki juz nie dzialaja
da sie wrzucic na jakis trwalszy site ??
Ofka
No, to i my do³±czamy do wdziêcznych zaproszonych icon_mrgreen.gif Impreza jak zwykle udana, ale nie wiem dlaczego nie dosta³am jesszcze wynagrodzenia od Mmiejskiegio Przedsiêbiorstwa Oczyszczania za zamiatanie trenem Rynku angsad.gif Polecamy siê na przysz³o¶æ blinkie.gif
Farmazon
Nom P³az wrzuæ je gdzies zeby sie nie znik³y smile.gif icon_mrgreen.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.