Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [kwiecieñ] Jarmark ¶redniowieczny w Opolu 21-23.04.2006 r.
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2
efendi
W dniach 21-23.04. 2006 r. w czasie obchodów Dni Opola, odbêdzie siê w rynku Jarmark ¦redniowieczny.
Zapraszamy wszystkich chêtnych. Zapewniamy miejsce na kramy, w ograniczonych ilo¶ciach-kramy (bezp³atnie)- .Decyduje kolejno¶æ zg³oszeñ. W czasie trwania Jarmarku odêdzie siê turniej bojowy,
gry i zabawy plebejskie, bieg dam. Wyst±pi± zespo³y z Bia³orusi i z Polski .
Zapraszamy wszystkich chêtnych do dokonania zakupów przed rozpoczynaj±cym sie sezonem.
informacje i rezerwacja kramów tel:602613386,502298091, e-mail: efendi@neostrada.pl,

UWAGA!!!!
RYCERSTWO ZJEZDZA SIÊ W PI¡TEK LUB W SOBOTE DO GODZ 10:00
WYJEZDZAMY W NIEDZIELE
W TEJ CHWILI WIADOMO ZE ZAGRA " STARY OLSA" Z BIA£ORUSI
I JESZCZE 4 INNE ZESPO£Y
Robert Szatecki
Przypuszczam, ¿e impreza nie datowana?
I co z noclegami, bedzie siê gdzie rozbiæ?
Pozdrawiam RS
efendi
Witam! Niedatowana, dla Braci Rycerskiej przewidujemy pe³ne utrzymanie, mieszkanie na sali sportowej-karimaty i spiwory swoje,(lazienki,ubikacje),ok 200 m od rynku(technikum mechaniczne)
Pozdrawiam
Efendi
Globus
Pomysle - jesli sie uda mi do tego czasu oblaszyæ to bêdê...
efendi
Globus!
Ty i bez blach bedziesz mile widziany smile.gif . Zabierz maszyne do szycia.
Pozdrawiam
Globus
Brekekes... true... ale w tym roku planuje byc juz obszyty jak nalezy... zadnych jazd z maszyn± do szycia
Borschwitz
A je¿eli tak , to ilu ludzi mogê zabraæ?

AMEN
efendi
Byczyna bez ograniczen. smile.gif ,
Pozdrawiam
Efendi
Borschwitz
Dziêki i pozdrawiam
efendi
Witam!
Program bedzie siê przedstawia³ nastêpuj±co:
pi±tek
-wystawienie kramów i przyjazdy zaproszonych Bractw
sobota:
-12:00 przemarsz do rynku i przywitanie przyby³ych go¶ci
-12:00 - 17:00 - turniej bojowy
- turniej ³uczniczy
- bieg dam
- bieg rycerski
- wystepy zespo³u"Stary Olsa" i "Javaryna" z Bia³orusi, oraz" Drums and Pipes"
-17:00- 18:30 - wystêp zespo³u Stonehenge
- 19:00 - 19:45 -inscenizacja
- potem ............uczta i takie tam
pat.gif
niedziela
- 12:00 - 15:00 wystêp Bractwa z Czech( pokazy fechtunku ró¿n± broni±) , nauka fechtunku(Sermirski Spolek z Jesenika)

Ca³y czas (od pi±tku do niedzieli trwa jarmark sredniowieczny)
Bedzie mozna kupic wszystko to co jest potrzebne)
pe³en wykaz rzemie¶lników wywiesimy w marcu
wyzywienie od pi±tku do niedzieli,spanie bedzie(wlasne karimaty i spiwory)
Pozdrawiam
Torkell
Hoj!
Blotunga pojawi sie w bli¿ej nieokre¶lonej ilo¶ci osób je¶li nas chcecie ;) Jak wiecie zawsze jeste¶my chêtni do walki i do picia szczerba.gif

Thorkell
Ewa z Raciborza
Zaproszenia na imprezê bêd± niebawem wysy³ane drog± mailow±. Bractwa, które nie by³y jeszcze na imprezach organizowanych przez Opolskie Bractwo Rycerskie i ich namiary nie trafi³y do mojego kajecika, proszê o kontakt: ewawawoczny@poczta.onet.pl
Ewa z Raciborza
Witam ponownie. Zaproszenia rozes³a³am. Jesli jakies barctwo nie otrzyma³o jeszcze zaproszenia, prosze o kontakt, a wyslê je po otrzymaniu zg³oszenia wyra¿aj±cego chêæ uczestnictwa w Dniach Opola.

Efendi zapomnia³ dodaæ (wi±¿e siê to z jego sêdziwym juz wiekiem i problemami, nad którymi bezskutecznie pracuje grupa psychoanalityków), ¿e regulamin zmagañ turniejowych zamie¶cimy na forum po 20 marca.

Przypominam, ze noclegi s± w Technikum Mechanicznym przy ul. Osmañczyka (200 metrów od miejsca imprezy) na sali gimnastycznej.
efendi
moro.gif bic.gif maniac.gif samurai.gif glowa_w_mur.gif usmieszek_01.gif ZABIJE CHOLERE
Vlad
Nie zabijaj Ewki o Effendi.
Orle Gniazda zg³aszaj± swoj± obecno¶æ szczegó³y do¶lê niebawem
Vlad
Tomasz z £añcuta
Zakon siê stawi - tylko póki co brak konkretów - ilu i jakich devil.gif
Zamie¶æcie te¿ wskazówki jak dotrzeæ od dworca PKP do rynku read.gif
efendi
Witam!
Od dworca na wprost jakies 350 m i ju¿ jest rynek. smile.gif
Pozdrawiam i czekamy.
PS
Co byscie powiedzieli na wypad w lipcu(koniec),na 3 dni do Niemiec lub Austriii na turniej?
Zapewniamy autokar, wyzywienie i mieszkanie.
Jak bedziecie zainteresowani to pogadamy w Opolu.
Luke
Witaj Efendi!
A je¶li mo¿esz to gdzie do tych Niemiec? Je¶li mo¿na to prosi³bym o jakie¶ namiary. Z tego co s³ysza³em w Niemczech raczej odbywaj± siê pikniki rycerskie.
Bierkowic to tam pewnie nie u¶wiadczysz... icon_cry.gif

Co do kwietniowego Jarmarku to je¶li zd±¿ê i zdrówko dopisze (w)stawiê siê wraz z Vladem - wszak¿e trzeba
go pilnowaæ smile.gif Pozdrawiam.

S³awa!
Lukas
efendi
Witam!
Jeden w Austrii w Bad Ischell a drugi w Niemczech. Dok³adnie gdzie , to napisze w poniedzialek.
Bylismy w Gross Pinnow i powiem Ci ze samisobie zrobilismy turniej bojowy z £azarzami
, budz±c ogólne zdziwienie ze nikt nie zginal.
Do Bad jedziemy w 50 osób to sobie zrobimy co bedziemy chcieli ,tym bardziej ze bedzie tam
mase naszych znajomych z Austri, a oni bywali u nas i wiedza co potrafimy .
Mysle ze zabawa bedzie przednia.
Czekam na Jarmarku smile.gif
Pozdrawiam
Efendi
Ofka
Famu³a Knapkiewiczów stawi siê na pewno (je¶li mo¿na, to w rozszerzonym o 2 osoby sk³adize). Co do reszty UMBRY - damy (dadz±) Wam znaæ.
PS1
Ewka, masz zaje-fajne zdjêcie!!
PS2
Efendi, we¼miecie nas te¿ na saxy? tracker.gif
efendi
Witam!
najpierw chce wiedziec co to za zdjecie Ewki.Fajne w dodatku ha,ha.
Chyba kogos innego macie na tym zdjeciu bo Ewka nie moze byc fajna bigsmile2.gif a na zdjeciach wychodzi zawsze tak ze ludzie te fotografie przyklejaja na slupach wysokiego napicia. szczerba.gif
Czekam na Was w Opolu(+2 +3+4) i pogadamy na temat wyjazdu.
Pozdrawiam Familie i Capo di tutti capi smile.gif
Efendi
Ewa z Raciborza
Na zdjêciu Efendiego z avatara, najlepiej wyszed³ sokó³. Pan mu za³o¿y³ klapki na oczy, by nie wystraszy³ siê tej ³ysiny Efendiego i nie zacz±³ w ni± dziobaæ.
tatsu
Ot, Cosel te¿ przybêdzie, jeno jeszcze nie wie w jakiej sile. I ju¿ ³adnie siê u¶miecham icon_mrgreen.gif o ¶liczniusi kramik z daszkiem, coby - w razie niepogody (tfu tfu, odpukaæ) - sakwy i szypy nam siê nie zmarnowa³y. Z góry dziêkujê smile.gif
Ewa z Raciborza
Tatsu, kramiczek bêdzie czeka³, bo Ci go juz mailem obieca³am. W razie ulewy wydelegujemy Efendiego, by rozpostar³ swoje ramiona w pelerynie nad Twoimi produktami, a my wybierzemy siê w tym czasie na kawê...
Ewa z Raciborza
Na Dniach Opola zaczyna ju¿ byæ ciasno.Pproszê o przes³anie jak najszybciej ostatnich zg³oszeñ, poniewa¿ niebawem zamykam listê. Pisz±c zg³oszenie mam na my¶li maila do mnie z podan± dok³adn± liczb± uczestników a nie informacj± "Jak nam siê uda, to przyjedziemy". Konkretne zg³oszenie, to gwarantowane miejsce na imprezie.
Tomasz z £añcuta
O ile wiem Zakon ma ju¿ od was potwierdzenie i wszystko za³atwione - wiêc przyje¿d¿amy devil.gif
Ewa z Raciborza
Hej Tomek, Zakon juz potwierdzi³ udzia³.Wszystko gra.
Knapkiewiczowie potwierdzili udzia³ na FREHA, ale nie dosta³am ich zg³oszeñ. pospieszcie siê, bo juz zaczyna brakowaæ miejsc, no a chcia³abym siê z Wami zobaczyæ Kochaniutcy
Ewa z Raciborza
Niestety, lista chêtnych na Dni Opola jest ju¿ zamkniêta
Kruszyna
Witam!
Czy ja tez moge przyjechac?

Kruszyna z Weso³ej Kompaniji
efendi
Witaj!
Jako nasz "stary" przyjaciel, zacznij sie juz pakowac. Wyslij maila do Ewki ze bedziesz ewawawoczny@poczta.onet.pl
Pozdrawiam
Zdzislaw Duda
Zdaje sie, ze w tym czasie bede w Okolicach Opola, wiec jezeli bede zaproszony to po przejechaniu tych 1500km chetnie sie zatrzymam i te dwa dni z Wami spedze. Moze ktos z naszego Bractwa z Kraju tez zawita, Zobaczymy ! Zaproscie prosze Pania dyr. Muzeum Ziemi Opolskiej (Krystyne Lenart-Juszczewska) znam ja osobiscie i jest wspyniala Kobieta z bogata wiedza. Przy okazji pozdrowcie ja odemnie !
Pozdrawiam
efendi
Witam!
W takim razie zapraszam, milo bedzie Cie goscic.
Pozdrawiam
Efendi
Ewa z Raciborza
Proszê ju¿ nie nadsy³aæ zg³oszeñ ani drog± mailow±, ani telefoniczn±, poniewa¿ lista chêtnych przekroczona jest ju¿ o jakie¶ 100 osób. Kilka postów wcze¶niej napisa³am, ze lista jest zamkniêta i, niestety, nie mo¿emy przyj±æ ju¿ wiêcej uczestników.
£ukasz P³aza
No to bedzie weso³o
Tomasz z £añcuta
Co¶ mi siê zdaje, ¿e te nadwy¿ki to specjalno¶æ Opola devil.gif Najwy¿ej bêdziemy spaæ piêtrowo bigsmile2.gif , a dla jad³a zapolujemy na ptactwo miejskie - ponoæ go³êbi ptasia grypa siê nie czepia.
Lotgar
Uczta do rana , nie bêdzie spania. Trollabaninn pojawi sie napewno.
Pozdro 4 all.
efendi
PROSIMY NIE NADSYLAC ZGLOSZEN . EWA JUZ PISA£A ZE BRAK MIEJSC . dunno.gif
POZDRAWIAM

efendi
WITAM!
UWAGA!!!! EWA MA WYWALONY INTERNET, WSZYSTKIE PYTANIA DO ODWOLANIA PROSZE KIEROWAC DO MNIE LUB TEL: 602613386
POZDRAWIAM
Ruda
Efendi, dzieciê drogie.

Czy pragniesz, aby s³upska ekipa dowioz³a Ci na festyn kilka muszek w ramach treningu? Spijemy je trochê w samochodzie, bêd± bardziej niemrawe. Nie bêdziesz chyba zaczynaæ od high levelu, prawda? devil.gif

I nie z³o¶æ siê, ja chce tylko dla Ciebie dobrze usmieszek_03.gif
efendi
Witaj Ruda devil.gif
Ja ciebie nadzur.gif moro.gif bic.gif maniac.gif samurai.gif repa.gif rant.gif a potem dopiero usmieszek_04.gif date.gif usmieszek_03.gif
A poza tym ,czekam na Was i mam nadzieje ze bedziemy sie dobrze bawic smile.gif
Ruda
Rozumiem, Efendi, ¿e nie chcesz, abym widzia³a, jaki jeste¶ dla mnie kochany, dlatego najpierw mi zrobisz krzywdê? shocked.gif icon_sad.gif

Nie³adnie to tak... Ja do Ciebie z serduszkiem, a Ty do mnie od razu z przemoc±... jezyk.gif tears.gif £adnie to tak? To ja dla Ciebie 500km muchy bêdê wioz³a, a Ty... Ech...
efendi
Wiecej nie bede... icon_redface.gif aniol.gif
Pozdrawiam
efendi
Witam!
ostanie juz ogloszeniee:
-spotkanie dowodzacych Bractwami o godz 10:00 na boisku k sali ze spaniem smile.gif
prosze ze soba zabrac spis chetnych do bojowego, melee w niedziele rano(ok 11:00)
spis dam do biegu, ³uczniow i chetnych do bitwy.
Reszte powiem na odprawie. Zbrojni maja miec na sobie to ,co potrzeba smile.gif
Wieczorem w sobote zrobimy sobie bitwe. A jezeli ktos bedzie mial jakis fajny pomysl
do zrealizowania w Opolu, lub tydzien potem w Byczynie, to dostanie skrzynke(zgrzewke),napojów smile.gif
Pozdrawiam i do zobaczenia
Tomasz z £añcuta
Ta - 11 to faktycznie rano - kurza twarz za daleko mieszkam i muszê wtedy wyje¿d¿aæ.ale je¶li rozpocznie siê o czasie to zd±¿e na t± niedzielna m³ócê, a wyjadê pó¼niej devil.gif
Mo¿e by siê znalaz³a dobra dusza, która pomog³a by mi z targaniem tobo³ów z dworca PKP na miejsce turnieju - giermek mój w kozie za karê siedzieæ musi read.gif Zap³acê pijacy.gif lub w inny sposób bigsmile2.gif
efendi
Witam!
Jak bedziesz dojezdzal do Opola to zadzwon (602613386),ktos wyjdzie lub wyjedzie. Pozdrawiam
Efendi
Tomasz z £añcuta
Z góry dziêkujê smile.gif Jak zawsze przywiozê ze sob± Rosolisa king.gif
Merlin222
Nie wiem czy to odpowiednie miejsce, ale przypuszczam, ¿e troszkê zdjêæ nikomu nie zaszkodzi. Pozdrawiam i gratulujê bardzo udanej imprezy.
Dni Opola 2006 Sobota
Kirian
Impreza fantastyczna, jedna z tych o ktorych sie szybko nie zapomina.
Niskie poklony dla organizatorow icon_wink.gif

pogoda, organizacja, zabawa, klimat ... bosko icon_cool.gif

Pozdrawiam!

ps. jedynie pozbawieni zdrowego rozsadku i wyobrazni (³adnie mowiac icon_rolleyes.gif ) 'rycerze' z pod znaku 'jelenia' zostawili niemile wraznia ... duzy minus dla organizatorow za brak kontroli zachowania walczacych dunno.gif
Tomasz z Bienii
Pozdrowienia dla Ewy, Efendiego i ca³ego OBR, ¶wietny turniej na rozpoczêcie sezonu, troszkê brakowa³o Bêdzina ale pewnie nie raz jeszcze siê spotkamy, ju¿ z niecierpliwo¶ci± czekamy na Duszniki...
Ruil
Cieszymy sie bardzo , ze Turniej rozpoczynajacy sezon sie podobal : ) Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.