Z tego co wiem WIP-y zbieraly sie w busa zagadaj z nimi
Mo¿na siê wreszcie podzieliæ wra¿eniami. Trochê pó¼no, ale lepiej ni¿ wcale.
Powiem krótko: Mi siê podoba³o, pozdrawiam wszystkich bez wyj±tku i dziêkujê wszystkim, którzy wp³ynêli na jedyn± w swoim rodzaju atmosferê tej imprezy.
Czekam niecierpliwie na jakie¶ zdjêcia.
Pozdrawiam
Jacunio
Turniej Janowiecki zaliczam do udanych!
Co prawda dwa razy wylądowałem w szpitalu w Puławach w roli eskortującego rannych, ale było fajnie. W tym miejscu szczególne podziękowania i pozdrowienia kieruję dla pani doktor, która nas ratrowała i odwoziła do szpitala....
Bardzo miło wspominam piątkowy wieczór i mini biesiadkę pod parasolami, kiedy to jeden z naszych ludzi "oficjalnie" skończy osiemnastkę, oraz już samą biesiadę kiedy się wytańczyłem, popiłem i pogadałem z zacnymi ludźmi. Do jedynych mankamętów zaliczam panów od muzyki, którzy cały czas puszczali Dodę, i inne takie, i ledwo dało się ich uprosić o puszczenie flamandczyka. W tamtym roku muza była lepsza...
Podobały mi się także plebeje, bojówka, średniowieczna bitewka i mele, mam nadzieję że w przyszłym roku będzie już także XVII -nasto wieczna potyczka. Ogólnie wielki plus.
Weso³a trzynastka czyli TBR-GA sie bawila jak co roku z kochanymi Lubliniakami :-D Dzienkujemy za zaproszenie
Szkoda tylko ze eliminacje byly w tym samym czasie ... bo bojowa szable i renesans mozna pogodzic zeby walczyc w tym samym czasie ... ale juz bojowy na ciezkie i renesanowy nie ... bo komu by sie rozbierac chcialo :-) ... ale to tylko takie moje drobne skromne przemyslenia bo i tak bylo przednio
mam nadzieje ze za rok tez nas zaprosicie :-D
K³apy...takie przemy¶lenia w imieniu TBR-GA przekaza³em osobi¶cie organizatorom i s± tego ¶wiadomi. W zwi±zku z podziêkowaniem za zaproszenie, które dosta³em jako dowódca--dziêkujê za wyrêczenie w podziêkowaniu.
Turniej by³ bardzo udany, Nasze Bractwo ¶wietnie siê bawi³o..zreszt± nie mog³o byc inaczej..w koñcu byli¶my w gronie przyjació³ i ¿yczliwych ludzi. Rycerstwo dopisa³o...choæ mog³o wyj¶æ liczniej do... licznych okazji walk i bitew, najlepiej chyba pod tym wzglêdem dopisali Liwiacy..chwa³a Wam za to!!.... Braæ szlachecka w tym roku udowodni³a, ¿e sk³ada siê ze swawolnych, mi³ych i dobrych kompanów.
My¶lê, ¿e nasi fotografowie niebawem zamieszcz± tu linki z dostêpem do zdjêæ..z góry przepraszamy, ¿e na nich jestesmy g³ównie my---ale mam nadziejê, ¿e zostanie to uznane za naturalny stan rzeczy.
Do zobaczenia na kolejnych turniejach!
Dzieki wszystkim za wspanialy turniej, bo janowieckie turnieje naleza do moich ulubionych, uwielbiam ten zamek, ta atmosfere i niepowtarzalna zabawe ucztowa:)
Przepraszam za szwank fireshowa;/
Jak zwykle wytanczylam sie za wszystkei czasy, a co do uczty, to nigdzi enie ma sobie rownych!!! Wogole nie chodzilam glodna
Bunia rules! Strasznie fajni jestescie wszyscy i wogole bylo cool
Ale fajny mamy namiot nie?;P
Pozdrowionka!
W imieniu naszej czwórki, a w³a¶ciwie pi±tki licz±c Jarka, Szczypka, Piotrka, ma³ego Jasia i mnie, dziêkujemy za go¶cinê. Wszystkich mieszkañców obozowiska namiotowego przepraszamy za ewentualne zak³ócanie spokoju przez naszego wyjca, na szczê¶cie nie urz±dzi³ koncertu w ¶rodku nocy. By³ to pierwszy nasz wyjazd od narodzin potomka, do tego bardzo udany - prze¿yli¶my. Super uczta, miêtowa ¿o³±dkówka mniam. Wielkie dziêki dla Indiego za sympatyczny konkurs ³uczniczy, jak na 2 lata bez treningu zajêcie II miejsca to wyczyn granicz±cy z cudem.
Co mo¿naby poprawiæ - odk±d je¼dzimy, jeszcze w czasach Ligowego Janowca, zawsze zaplecze sanitarne jest do kitu. Na szczê¶cie jest ten kibelek p³atny, bo gdyby nie to, to przedzieranie siê za ka¿dym razem przez bagno, to... nie bêdê koñczyæ. Ja rozumiem, ¿e nie mo¿na upilnowaæ, zw³aszcza jak jest 1 prysznic na tyle osób. My sobie poradzili¶my za pomoc± wody w wiadrach zagrzanych przez upa³ w ci±gu dnia. Jeszcze jedna ma³a ³y¿eczka dziegciu - nie wiem, czy za pó¼no siê zjawi³am, w ka¿dym razie nie za³apali¶my siê na obiad, ale jak wspomnia³am - uczta zaspokoi³a najwiêksze apetyty.
Dziêki organizatorom i - mam nadziejê - do zobaczenia za rok.
turniej udany tak jak Marcin napisal. muzyki z biesiady nie pamietam bo spedzilem ja w komnacie to i kometowac nie bede hehe. ta piatkowa biesiada posladki mnie do dzis bola hehe ze strony organizatorow bylo mozna zobaczyc szczera radosc z naszego przyjazdu (pochlebiam sobie) i poczuc ich goscinnosc w niedziele w nocy a i rowniez w poniedzialek rano ogulem dzieki Wam
ps: plebeje zajebi*** a najlepszy byl bieg po wino
najlepiej wspominam te uczciwe
zmagania
ps2: sorry za bledy jesli sa
To by³ mój pierwszy Janowiec i muszê przyznaæ, ¿e dawno siê tak nigdzie nie wytañczy³am.
Dziêkuje wszystkim obecnym za niepowtarzaln± atmosferê tego turnieju. Uczta wspania³a i zabawa niesamowita. Szczególne uk³ony w stronê organizatorów za niezapomniane dni na janowieckim zamku. Jeszcze raz dziêkuje za mi³o spêdzone dni w waszym towarzystwie.
Ja ze swej strony chcia³abym bardzo podziêkowaæ CHRZL za zorganizowanie naprawdê cudownego turnieju. Jak na kobietê przysta³o to wpierw wychwalê wspania³± ucztê, tañce
i niezwyk³± atmosferê zamku Janowieckiego (tylko ta brama wej¶ciowa ma jakie¶ za du¿e te kraty, hehe
).
Ciesze siê tak¿e, ¿e nie zapomniano o dziewczynach organizuj±c dla nich Bieg Dam =)
Ponadto dziêkujê Krzy¶kowi i ca³emu sk³adowi fire dancerów za pomoc przy wystêpie ;), Kaliemu, za mi³e wyró¿nienie na koñcu
Tomali i Eli za prysznic
Buni za jedzonko
i ca³ej ca³ej reszcie za stworzenie niesamowitego klimatu, za przyja¼ñ i za to, ze jeste¶cie!
Chwa³a Wam!
Kochani, dziêki za tyle mi³ych s³ów...Jestem wzruszona
Gor±ce pozdrowienia dla uczestniczek Biegu Dam, juz my¶lê nad przysz³orocznym
Z przykro¶ci± zorientowa³em siê ¿e nie by³o nas w Janowcu. Niestety ufiksowa³em sobie ze to ma byæ ostatni wekend sierpnia nie lipca. Od grunwa siedzia³em co dzieñ na necie - mo¿e gdyby freha chodzi³a to bym siê zorjentowa³. Przepraszamy wszystkich serdecznie za nasza nieobecno¶c i nawet nie wiecie jaki mamy do siebie ¿al. Szczególnie ¿e stawykolanowemam w tym roku troszkê sprawniejsze - oczko te¿. Ale co siê odwlecze to nie uciecze.
Pozostaje w g³ebokim smutku ¿e nie dane mi by³o widzieæ w tym roku piêknych nóg i usmiechy Pani dyrektor.
CYTAT(Opiekun @ 21:46 15.08.2006)
ps: plebeje [beeep]i*** a najlepszy byl bieg po wino
najlepiej wspominam te uczciwe
zmagania
Taaa... ju¿ mi moi zabronili paliæ ¿ebym szybciej pi³ w przysz³ym roku ;P
A tak wogóle to by³o za.....¶cie (jak mo¿na siê by³o spodziewaæ). Wielkie dziêki wszystkim za wszystko.
Hegemonie ... ¿al, ¿e Cie nie bylo w tym roku ... bo mialem bardzo, ale to bardzo du¿± chêc spróbowania swych sil w szrankach przeciw Tobie :-) ale mam nadzieje ze za rok wszystko bedzie dobrze i siê spodkamy :-) ( o ile jeszcze mnie pamietasz
Aha ... bo pare osob kreci³o filmiki z walk i wspomnialo cos ze tutaj bedzie siê mozna po nie zglaszac ... to i takoz robie :-D Jezeli ktos ma ... czy mozna by od nich takowe dostac ??
czuje sie wyjatkowo smutno
wszyscy tylko Bunia Bunia.... nie mowie ze nie ale ja tez tam bylam i robilam....
i jest mi smutno.....buuuuuu
bo ja tez
Witajcie
Z przykro¶ci± zawiadamiam, i¿ w zbli¿aj±cym siê 2007 roku Turniej Rycerski na Zamku w Janowcu nie odbêdzie siê. Chcia³bym jeszcze raz w imieniu CHRZL podziêkowaæ wszystkim uczestnikom za ¶wietn± zabawê i niezapomniane chwile.
Wielka szkoda, zaiste Turniej Janowiecki zaliczali¶my do naszych najwa¿niejszych i najleprzych imprez.
Klimat zamku i ludzie bawi±cy siê sprawiali i¿ "Janowiec" zawsze wspominamy z ciep³o. Z mojej strony mogê jedynie powiedzieæ, ¿e u nas z ¿a³o¶ci i¿ Janowca nie bêdzie niejeden miodzik do gard³a siê wleje, aby siê pocieszyæ...
Co zrobic... z tego co mowila dyrektorka beda ³ataæ zamek przez najblizsze 2 lata i na ten okres odwolane maja byc wszystkie duze imprezy.
aaa, renowacja ... a ju¿ mysla³am ze nas wiêcej nie chcecie ;P
Nic to, odbijemy sobie za 2 lata :D
Szkoda ¿e Turnieju nie bêdzie, ale wielka chwa³a, za remonta na zamku, oby wiêcej w Polsce ich odnawiano. Mam nadziejê ¿e wszyscy odbijemy to sobie u nas na Rawie (je¶li oczywi¶cie bêdzie kasa na imprezê), nasz zamek raczej (niestety) d³ugo jeszcze nie bêdzie remontowany, o odbudowie nie wspominaj±c...
,
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.