Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [kwiecieñ] MiedzynarodowyTurniej Rycerski w Byczynie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3
efendi
Bedzie to mile widziane (ogien) smile.gif Pokaz trwa 10 min a potem...? .mozna do rana smile.gif
Pozdrawiam
efendi
Przypominam ze za zajêcie pierwszego miiejsca w konkurencji zespo³owej(bieg rycerski, turniej ³uczniczy, turniej bojowy, pokaz scenek), przewidziano nagrode w wysoko¶ci 2000 z³.
W konkurencji zespo³owej mog± startowac dru¿yny 4 osobowe(z jednego Bractwa). Do pokazu scenek mozna "zatrudnic" dowolna ilo¶æ osób(czyli 4 + ????...). Do turnieju bojowego i ³uczniczega nalezy wyznaczyæ dwie rózne osoby ze sk³adu dru¿yny.
Fina³y odbêd± siê w niedziele.
Pozdrawiam i do zobaczenia w Byczynie smile.gif
PS
Za zajêcie czo³owych miejsc w konkurencjach indywidualnych, takze sa cenne nagrody.
Andrzej S.
Regulamin turnieju ³uczniczego-Byczyna.

Eliminacje:
- 10 strza³ów odleg³o¶æ 25m.
- 15 ³uczników kwalifikuje siê do dalszej czê¶ci.
Turniej w³a¶ciwy:
-dystans 25m * 5 strza³ pozycja stoj±ca
*5 strza³ z klêku
-dystans 30m *5 strza³ pozycja stoj±ca
* 5strza³ z klêku
-dystans 40m *10 strza³ pozycja stoj±ca

Do fina³u przechodzi 6 ³uczników.
Fina³:
-dystans 30m *10 strza³ (na czas –konkurencja trwa dopóki pierwszy zawodnik nie wystrzeli wszystkich strza³-3 ³uczników strzela naraz do oddzielnych tarcz.)
-dystans 40m *5 strza³ pozycja stoj±ca
*5 strza³ z klêku
Sumujemy punkty z turnieju w³a¶ciwego i fina³u.
W przypadku takiej samej ilo¶ci punktów –(3 najwy¿sze miejsca)
Strzelamy z wiêkszego dystansu kolejkê rozstrzygaj±c±.

Uwaga!:10 strza³ w ko³czanie to niezbêdne minimum.

Turniej o nagrodê dla najodwa¿niejszego
³ucznika:
Dla 10 najlepszych ³uczników mo¿liwo¶æ zestrzelenia jab³ka z g³owy Efendiego.(Styropianowa kopia).
Dystans 25m ,liczy siê tylko bezpo¶rednie str±cenie jab³ka. Trafienie g³owy lub s³upka dyskwalifkuje z dalszego uczestnictwa.
Limit - 10 strza³.
Reyki
Ale styropianowa kopia jab³ka? bigsmile2.gif bigsmile2.gif
efendi
a w ¿yciu szczerba.gif
Przypominam:
-bojówka, sedzia glowny Jacek Pieczonka (zasady na odprawie)
-bieg dam i rycerski(tajemnica i tyle) wszyscy dowiedza sie przed startem smile.gif
-pokaz scenek (czas do 8 min)
efendi
Wiadomosc z ostatniej chwili smile.gif
W czasie turnieju odbeda sie wybory najlepiej historycznie ubranej pary.
Nagroda jest weekendowy pobyt(od kolacji w piatek do po obiedzie w niedziele), w luksusowym pensjonacie ,z basenem, jacuzzi ,sauna (pelna odnowa biologiczna), i programem przygotowanym dla zwyciezców.
Lepszy co prawda pa³ac, ale z braku takowego , musi "wystarczyc" pensjonat.
Od tej pory dostepny jestem tylko na tel: 602613386
Pozdrawiam
panda
Drogi Efendi,
mo¿esz przynajmniej napisaæ kto bêdzie sêdziowa³ tym wyborom i czy wszyscy mog± wzi±æ udzia³?
Pozdrawiam serdecznie smile.gif
efendi
jeszcze zdazylem... bede sedziowal osobiscie + jeszcze trzy osoby. Mysle ze final zrobimy przy udziale wszystkich,
zeby nie bylo...bo i nagroda nie byle jaka. smile.gif
Udzial bior± wszyscy(pary), od VIII do XVI w (oczywiscie tylko chêtni.)
pary-tylko mieszane bigsmile2.gif
Tomko Konopczyc
Niestety obowi±zki w pracy przeszkodzi³y mi w przyjezdzie do Byczyny. I kto bedzie rozmontowywa³ beczkê jak zabraknie gazu?! icon_cry.gif
PABLO z Byczyny
CYTAT(Tomko Konopczyc)
Niestety obowi±zki w pracy przeszkodzi³y mi w przyjezdzie do Byczyny... icon_cry.gif

Ju¿ dzi¶ w nocy pierwsze zdjêcia z Byczyny smile.gif

Zapraszam www.byczyna.info
albo bezpo¶rednio na stronê www.byczyna.info/rycerze/kw_maj2006.htm
Rudobrody
Witam!

Super impreza!!!!!
W skali 1-10 ceniam j± na 9!!!
Minus 1 za biesiade...
ogó³em fajnie, ale co ja tu mam do gadania jak to mój pierwszy turniej....
Pozdrawiam!
Pieszczoszek
Dziêkujê za mo¿liwo¶æ przyjechania. Naprawdê impreza by³a super bigsmile2.gif choæ trochê mokra icon_sad.gif . Turniej ³uczniczy ciekawy. Choæ tyle razy bra³am udzia³ w zawodach, pierwszy raz musia³am przyklêkaæ. Ciekawe do¶wiadczenie. No i wiem w czym muszê siê podszkoliæ icon_wink.gif . Choæ wysz³am z eliminacji z £ucznikami o tak wysokim poziomie trudno by³o by mi wygraæ. Jescze raz dziêkujê w imieniu swoim i tych którzy ze mn± przyjechali: Gumisia, Karalucha i Niemca bigsmile2.gif . I mam nadziejê, ¿e za rok równie¿ bêdziemy mogli siê pojawiæ.
Anna Byczyñska
Nie bra³am udzia³u w spotkaniu w Byczynie ze wzglêdów zdrowotnych bum.gif , ale by³am na bie¿±co dziêki ludziom, którzy odwiedzali mnie i wspierali, a nawet czuwali przy "³o¿u bole¶ci". Poniewa¿ by³o Was tak wielu, moi kochani PRZYJACIELE nie bêdê dziêkowaæ ka¿demu z osobna za kwiatki, czekoladki, buteleczki...a przede wszystkim za to, ¿e znale¼li¶cie czas w nat³oku zajêæ turniejowych i byli¶cie ze mn±.
Obiecujê, ¿e w Boles³awcu bêdê ju¿ w pe³ni si³, gotowa do pracy i zabawy.
Dobrze wiedzieæ, ¿e jeste¶cie heart.gif
Luszko
Widzia³em ze wiele osób nagrywa³o film z bitwy i bohurtu smile.gif Czy znajd± siê jakies sznurki do tych filmików? icon_mrgreen.gif :D
Reyki
Ja pomimo tego ¿e czynnie nie bra³em udzia³u w turnieju gdyz za³atwia³em sprawy handlowe cieszê siê ¿e mog³em znów spotkaæ tak wielu moich znajomych.

Pogoda tym razem nie dopisa³a.Ale có¿,nie mo¿na mieæ wszystkiego.
Destro
¦wietna impreza, pogoda, co prawda nie dopisa³a za bardzo:)
Uczta po studencku mia³a swój klimat:) kurczaka nie zabrak³o, piwo by³o,
Po prostu impreza godna swego miana.
Dziêkujê "Organizatorom" za mo¿liwo¶æ przyjazdu w imieniu Najemnej Dru¿yny £uczniczej "Umbra Sagittae".
Dziêkujê tak¿e wszystkim przyjacio³om, dziêki którym bawili¶my siê przednio:)

Ps. tak¿e proszê linki do zdjêæ oraz filmików z bitwy i buhurtu.
£ukasz P³aza
A mnie fascynuje system oceniania turnieju dru¿ynowego icon_sad.gif I jakim cudem uda³o nam siê przegraæ z ekip± Bia³orusk± dunno.gif W bojówce oni byli pierwsi- my drudzy, w ³uczniczym my byli¶my pierwsi- oni o ile wiem raczej ostatni. Zostaj± scenki, nie do koñca wiadomo co tam oceniano i jakie by³y kryteria, ale o ile wiem stanê³y do tego tylko 3 dru¿yny- bia³oruska, bogus³awy i nasza. Patrzac na te wyniki rodzi siê pytanie gdzie turniej przegrali¶my dunno.gif i czy aby da³o siê go w ogóle wygraæ anger.gif Ci co mnie znaj±, wiedz± ¿e nie je¿d¿e na turnieje dla pieniêdzy, raczej sam dok³adam, ale je¿eli organizuje siê powa¿ny turniej dru¿ynowy to warto, by zasady by³y konsekwentne i przejrzyste, bo rodzi siê wra¿enie, ¿e zwyciêzca by³ znany na d³ugo przed turniejem. Ja umiem przegrywaæ- ale wole przegraæ w rycerskich szrankach a nie gdzie¶ na kartce papieru anger.gif podobnie moja dru¿yna która kupe pracy w³o¿³a w ca³y turniej.
Inna sprawa to sêdziowanie bojówki. Przy ca³ym szacunku dla Jacka, nie zna siê on na tym kompletnie. Sêdzia g³ówny powinien samemu walczyæ a Jacek raczej tego nie robi³ (bo nie wie, co w walce jest mo¿liwe a co nie). Ostatnia walka i kontrowersje wokó³ niej by³y tego przyk³adem.
Natomiast koledzy bia³orusini s± na tyle dobrzy ¿e powinni sobie poradziæ bez dodatkowego u¶miechu ze strony sêdziów.Podam tylko takie przyk³ady- Bia³orusini swobodnie zamieniali siê miejscami je¿eli wylosowany przeciwnik im nie pasowa³. Chlodwig to fenomenalny zawodnik, ale powinien mieæ na sobie co¶ wiêcej ni¿ przeszywke i rêkawice no.gif
Generalnie mam tendencje do nie pamiêtania tego co z³e, ale ostatnie akcenty tej akurat Byczyny zostawi³y po sobie tak du¿y niesmak ¿e t³umi to ca³± rado¶æ z turnieju. Nie bêdzie mnie ze 3-4 dni teraz, wiêc raczej nie odpowiem ale polecam siê zastanowiæ nad tym co powiedzia³em. Ciekawe czy inni którzy my¶l± podobnie do mnie bed± mieli odwage wypowiedzieæ swoje zdanie publicznie.
Vlad
Bractwo Orlich Gniazd dziêkuje za zabawê mimo paskudnej pogody mi³o by³o spotkaæ siê z lud¼mi, konwencja biesiady bardzo oryginalna:) Wydaje mi siê ¿e trochê nienajlepszym pomys³em by³y szranki wysypane piachem bo trochê ciê¿ko siê walczy grzêzn±c w piasku.
Ja te¿ proszê o jakie¶ linki do filmików
Pozdrawiam ca³y OBR, Mientki dziêki za tarczê, Bronek dziêkujê za p³aty:)
panda
Witajcie,
wprawdzie sam nie dotar³em do fina³u, ale po prostu ¶miech mnie ogarn±³ jak zobaczy³em, ¿e sêdzia ma problem ¿eby uwierzyæ nagraniom z kamery... a te topory w rêkach sêdziów bocznych...zrozumia³e tylko w momencie gdyby ich zadaniem by³o dobicie przegranego.
Rzeczywi¶cie styl uczty zbli¿ony by³ do ¶redniowiecznego, ale tak raczej jada³ plebs ni¿ rycerstwo.
Jednym s³owem ¿enada.
Pozdrawiam

P.S. Dziêki dla Lea za trochê ¿arcia, bo inaczej to chyba by¶my siê nie dopchali.
forsaken
http://www.megaupload.com/?d=C27RUPO4

dzieki wszystkim za impreze

co do punktacji to podpisuje sie pod P³azikiem
Luszko
Pando :P ( nie jestem pewien Twej p³uci ( w profilu pisze kobieta a piszesz "dotarlem" wiec uznaje ze jestes me¿czyzn± :P:P:PJe¶li sie myle to prosze o wybaczenie smile.gif )
"a te topory w rêkach sêdziów bocznych...zrozumia³e tylko w momencie gdyby ich zadaniem by³o dobicie przegranego. "

Nie wiem czy by³e¶ kiedy¶ na jakim¶ turnieju...Ale chyba gdyby¶ by³ na miejscu takiego sedziego to wola³by¶ mieæ co¶ w rêku ¿eby sparowac lec±cy miecz ni¿ ¿eby rozkwasi³ Ci twarz..Ale to kwestia gustu :P

"Rzeczywi¶cie styl uczty zbli¿ony by³ do ¶redniowiecznego, ale tak raczej jada³ plebs ni¿ rycerstwo.
Jednym s³owem ¿enada. "

Uczta mia³a byæ jak zawsze na ¶wierzym powietrzu na boisku by³y ustawione snopki na uczte ale niestety z niezalerznych od organizatorów przyczyn(pogody) uczta musiala odbyæ siê w warunkach prowizorycznych.Chyba ze ktos lubi gdy jego kurczak p³ywa sobie w misce z deszczowk±, i gdy sie siedzi na mokrych snopkach w deszczu- sama przyjemno¶c :P

"P.S. Dziêki dla Lea za trochê ¿arcia, bo inaczej to chyba by¶my siê nie dopchali."

Jedzenia by³o pelno tace nikogo nie omija³y( przynajmniej mi nic otym nie by³o wiadomo) wystarczy³o usiac i poczkac a¿ tace przybed±.A jedzenia zawsze jak na imprezach organizowanych przez nas raczej nie brakuje,po uczcie zosta³o jeszcze mnóstwo jedzenia!Wiem bo sam zbiera³em pó¼niej tace do kuchni.

Pozdrawiam
Luszko
Andrzej Siejeñski
CYTAT
Nie wiem czy by³e¶ kiedy¶ na jakim¶ turnieju...Ale chyba gdyby¶ by³ na miejscu takiego sedziego to wola³by¶ mieæ co¶ w rêku ¿eby sparowac lec±cy miecz ni¿ ¿eby rozkwasi³ Ci twarz..Ale to kwestia gustu :P

He, he, jako 16 latek masz pewnie za sob± wiele turniejów i lata do¶wiadczeñ jako sêdzia. Logiczniejsza by³a by w tym przypadku tarcza, no ale pewnie wiesz co mówisz.
Pozdrawiam
Nuavar- klonik
Turniej generalnie by³ niez³y (przewa¿nie dziêki znajomym, bo o pogodzie nie ma, co sie wypowidaæ ). Natamiast je¶li chodzi o bieisade to ta przeros³a wszystkie mo¿liwe na jakich jada³am. Jednym s³owem pora¿ka. O pogodzie by³o wiadomo ju¿ od tygodnia. Czekanie do ostaniej chwili na zmiane pogody bylo bezcelowe. Nie rozumiem dlaczego dzien przed biesiada nikt nie pomyslal o tym by zorganizowac ja w bardziej cywilizowany sposb, chociazby stawiajac ³awki i krzes³a na korytarzu ktorych by³o duzo w salach . Rozwiazan biesiady bylo by duzo...

ps podpisuje sie pod P³azikiem bo ma racje i basta!

A tu link do zdjec z byczyny www.nuavar.deviantart.com/gallery/
panda
Luszku,
bo widzisz, ja to raczej nie¶mia³y jestem, dlatego jako¶ g³upio mi by³o wyrywaæ jedzenie z mijaj±cych mnie tac, my¶la³em, ¿e jaka¶ w pobli¿u siê znajdzie - niestety icon_sad.gif . Poza tym równie¿ jestem zdania, ¿e mo¿na by³o wystawiæ ³awki z klas. A co do sêdziów, to raczej mia³em na my¶li kije, i to raczej d³ugie - justycjariusze chyba w ten sposób zwracali uwagê walcz±cych, ale nie to, ¿ebym siê czepia³, ot taki szczegó³...
Ale pokaz konny z drugiego dnia nadrobi³ niedostatki icon_cool.gif chocia¿ czeka³em godzinê d³u¿ej...
Pozdrawiam
Luszko
"He, he, jako 16 latek masz pewnie za sob± wiele turniejów"-nie wiem co tutaj wiek ma za znaczenie...Mam 16 lat i bawie siê w RR od 3 lat...Przeciez móg³bym napisac to samo i maj±c 21 lat i bêdac rok w bractwie...tylko ze wtedy nikt by sie nieczepi³ gdybym nie napisa³ ¿e jestem rok w bractwie icon_neutral.gif Wiec prosze na wiek nie patrzeæ.Wszelkie niedogodno¶ci zostan± wziete pod lupe i kolejnym razem nie powinny sie ju¿ powtorzyæ :P
Mientki
To moze i ja cos od siebie dodam...
Vlad za tarcze nie ma sprawy ;)
Co do sedziowania, moze i w tej ekipie jako techniczny bylem zbedny ( w szczegoly nie wnikam )
Probowaes kiedys rozdzielic 2 walczacych za pomoca tarczy ?? kijami by sie jeszcze dalo, ale mogl dostac nimi ktos z widowni, czy stojacych nieopodal Walczacych czekajacych na swoja walke. W sumie wybor narzedzia do "sedziowania" zalezy chyba tylko od samych sedziow.
Co do biesiady, wpadki zdarzaja sie kazdemu,i z reguly zostaja pozniej poprawione. Tyle na temat uczty.
A teraz od siebie, dziekuje wszystkim za wspaniala zabawe, buhurt i bitewke w blotku ;) Szczegolne pozdrowienia dla tych niedobrych Braciszkow ;p
Lubor
Dzieki Organizatorom za Zaproszenie i Impreze - by³o ok - tylko ta pogoda dunno.gif ale czasami tak bywa icon_rolleyes.gif
Co do uczty to mo¿e byc - najwazniejsze ¿e wszyscy byli najedzeni a ze sytuacja by³a taka - có¿ - wina pogody a nie organizatorów - mi tam nie przeszkadza³o jedzenie na korytarzu.
Martwi mnie tylko ma³a liczba wczesnych - dwa lata temu by³o nas sporo a teraz icon_cry.gif No ale w tym samym czasie by³a impreza we Wrocku.
Szkoda tylko ¿e nie by³o wiêcej przeciwników w bojowym wczesnym - moi ludzie ³atwo wygrali.
Jeszcze raz serdecznie dziêkuje organizatorom!!
S³awa Wam!!!!!
Ankha
smile.gif
Lotgar
Lubor na nastêpnej bojówce sprawie siê lepiej , niestety odnowi³a mi siê kontuzja barku ( nawet w bitwie nie wzio³em ju¿ udzia³u ) i wysz³o tak jak wysz³o , ale by³o fajnie . Pozdro i do nastêpnego wojowania .
S³awa.

P.S. Podziêkowania dla wszystkich tych dziêki którym dla mnie ten turniej nie by³ rutyna.By³o super.

P.S.2 Do wojów z którymi siedzieli¶my pod parasolami i pili¶my pifki : Tak wysz³o ¿e nie wymienili¶my sie namiarami ale serdecznie zapraszam do Bierutowa.
Andrzej Siejeñski
CYTAT
Probowaes kiedys rozdzielic 2 walczacych za pomoca tarczy ?? kijami by sie jeszcze dalo, ale mogl dostac nimi ktos z widowni, czy stojacych nieopodal Walczacych czekajacych na swoja walke. W sumie wybor narzedzia do "sedziowania" zalezy chyba tylko od samych sedziow.

To by³ turniej czy ustawka? I niby co, sêdzia wpada³ w szranki i wali³ walcz±cych toporkiem? I niby jak widownia mia³a by dostaæ trzymanym przeze mnie kijem? Troche ¶mieszne s± te argumentacje.
A je¶li chodzi o Twoje pytanie to mnie kij ca³kowicie wystarcza³ do tej pory.
Pozdrawiam
Tadzik
Powiem krótko gdy ch³opkai w szrankach sie czasmi rozpêdz±, poniesie ich troche to raczej samymi rekami bez blach cie¿ko jest ich zatrzymaæ dlatego mieli¶my toporki...Zw³aszcza gdy walcz± nie na soft tylko na hard...
A co do biesiady to improwizowali¶my jak tylko siê da³o, pogoda niestety na psikusa sprawi³a... Sto³y i ³awy by³y zrobione tak ¿eby dla ka¿dego miejsca starczy³o ale watpie ¿eby sie komu¶ chcia³o je¶æ pod chmurk± w tak± pogode...Co do turnieju dru¿ynowego po zakoñczeniu turnieju ka¿dy mog³ zobaczyæ listy z wynikami i zarazem zobaczyæ za co ile pkt by³o...
Z mojej strony chcia³ bym podzienkowaæ braciom £azarzom za mile spedzony czas na buhurcie i za wspolne tarzanie sie w b³ocie, oraz wszystkim bed±cym icon_cool.gif
Andrzej Siejeñski
CYTAT
Powiem krótko gdy ch³opkai w szrankach sie czasmi rozpêdz±, poniesie ich troche to raczej samymi rekami bez blach cie¿ko jest ich zatrzymaæ dlatego mieli¶my toporki...

Ale jak ich tymi toporkami zatrzymujecie, to mnie ciekawi. Bo je¶li zaczynacie nimi waliæ walcz±cych maj±c na sobie jedynie ubranko to gratulujê wyobra¼ni.
Mientki
Mimo to ja wole meic toporek przy sobie niz jakikolwiek najlepszy kij. Widze jednak ze innym ludziom to jakos przeszkadza, a jesli kogokolwiek to obrazilo przepraszam ze swojej strony za nikly nasz profesjonalizm, postaramy sie poprawic.

P.S.
Do tej pory sedziowanie z toporkami udawalo sie w 100%, a sposobow na rozdzielenie walczacych za ich pomoca jest naprawde duzo.
Tadzik
Np.³apiesz ich brod± od toporka za maniekt rêkawicy... proste no nie?...
Orzel
Ekipa "baciarzy" dziekuje za impreze...biesiada troche lipna ale my mielismy stol ze soba :D
Pozdrowionka dla Palki , Pani Nauczycielki , i Marcela bigsmile2.gif

Czarny z Gdañska
PABLO z Byczyny
na mojej stronie
http://www.byczyna.info/rycerze/kw_maj2006.htm
jest 116 zdjec z soboty

jutro wieczorem opublikuje galerie z niedzieli - du¿o wiêcej zdjec

ZAPRASZAM
Lubor
Nie ma sprawy Lotgar - z mi³± chêci± podejmiemy ponownie wyzwanie smile.gif Wiêc do nastepnego spotkania pozdrawiam serdecznie
Andrzej Siejeñski
CYTAT
Np.³apiesz ich brod± od toporka za maniekt rêkawicy... proste no nie?...

Je¶li sêdziowie musz± robiæ takie rzeczy...
Pozdrawiam
Mientki
Wlasnie niestety podczas ostrzejszych walk czasami wlasnie tak robic musza.
Jest to chyba jeden z lepszych sposobow na przerwanie walki gdy ta odbywa sie w "kotle" ze pozwole sobie to tak nazwac.
Mientki
Wlasnie niestety podczas ostrzejszych walk czasami wlasnie tak robic musza.
Jest to chyba jeden z lepszych sposobow na przerwanie walki gdy ta odbywa sie w "kotle" ze pozwole sobie to tak nazwac.
Negroo
CYTAT(Orzel)
...biesiada troche lipna ale my mielismy stol ze soba :D
bigsmile2.gif  

Biesiada by³a jedna z fajniejszych jak na takie warunki bo nie wazne co jesz/pijesz (jedzenie by³o smaczne), gdzie jesz/pijesz tylko z kim jesz/pijesz a towarzystwo na sto³ówce by³o najznamienitsze i zabawa by³a przednia, nie wiem gdzie sie wtedy podziewa³es ale ¿a³uj smile.gif
Przedewszystkim dziekuje za impreze Organizatorom oraz wszystkim uczestnikom...
P.S. Pozdrowienia dla Braci £azarzy i podziekowania za niezapomniane taplanie w b³ocie oraz piwo po bohurcie
P.P.S. Czeko nie rozlewaj tyle piwa smile.gif hehehe
P.P.P.S. "...jak sie was zapyta Kobieta co pi³es ze¶ zalany mow zawsze PIWO !!! ..."
Tadzik
Mam sredeczn± pro¶be mianowicie czy kto¶ dysponuje filmem z buhurtu??? By³ bym bardzo wdziêczny bigsmile2.gif
efendi
Witam!
Przed chwila przyjechalem z Turniejów i dlatego dopiero teaz odniose sie do tego co udalo mi sie przczytac.
Plazik, listy sa do wgladu a zarzucanie organizatorom kantu wskazuje na to ze brak Ci podstaw dobrego wychowania.
W luku Bialorus byla trzecia. W bojowym pierwsza. W scenkach pierwsza. Wy trzeci. Czyli, mieliscie raz pierwsze, raz trzecie i raz drugie. Oni dwa razy pierwsze i raz trzecie.
Andrzej z Sielca, Ty jak wiedze zawsze chcesz nam dowalic. Nie byles tam , nie zabieraj glosu. Badz dobrym karczmarzem i tyle. A jezeli chcesz sie dowiedziec do czego sa przydatne toporki w rekach sedziów, to zapraszam do Opola w sierpniu a z radoscia ja lub Czekoladka zmierzymy sie z Toba , zebys mogl docenic te toporki w rekach sedziów. Chyba ze nie przystoi Ci sie zmierzyc z facetem po pieædziesiatce szczerba.gif Zebys nie mial powodów do odmowy , to zapowiadam ze caly sprzet wlacznie z ubiorem , bedzie recznie robiony i udokumentowany historycznie. smile.gif
Uczta, wszyscy "stzrzy" wyjadacze turniejowi chwalili sposób rozwiazania problemu uczty. Wszyscy wiedzieli ze odpowiednie sto³y, ³awy i pochodnie(zrobione duzym nakladem siel i srodków), czeka³y na nas. Pogoda jednak sprawila nam psikusa. Zadecydowalem ze uczta odbedzie sie "po studencku". Rozumiem ze nie kazdemu te n sposo odpowiadal. Trudna, taka byla moja decyzja. Uwazalem ze siedzenie na krzeslach i przy lawkach szkolnych bedzie nie na miejscu, i zreszta bylo to niemozliwe ze wzgledu na ilosc osób.
Orzel, wolales stó³. Zorganizuj turniej na 340 osob , spraw zeby zaczal padac deszc i rozwiaz b.szybko sprawe uczty tak zeby zadowolic wszystkich. Jak to zrobisz to prosze o przyjecie mnie na nauke smile.gif SPrawy przykre, nie bedziemy zapraszac ludzi nie stosujacych sie do zasad dobrego zachowania(strzelanie w nocy-pomimo upomnien, przesada w naduzywaniau itd, itp). WSZYSTKIM BIORACYM UDZIAL W TURNIEJU, DZIEKUJE ZA WSPANIALA ATMOSFERE I POMIMO ZLEJ POGODY, ZA UDZIAL W KONKURENCJACH. MAM NADZIEJE ZE ZLE ZOSTANIE SZYBKO ZAPOMNIANE A NP NIEZAPOMNIANY WYSTEP "OLSY" NA STO£ÓWCE O 1 W NOCY , NA DLUGO POZOSTANIE W PAMIECI.
Dziekuje takze paniom kucharkom i tym wszystkim którzy wlozyli mase wysilku w organizacie imprezy.
Ewa z Raciborza
Ja te¿ dopiero wróci³am z d³uuuugiego weekendu, a ¿e mam dalej do domu od Efendiego, to zd±¿y³ mnie wyprzedziæ w odpowiedzi. Na wszelkie pytania dotycz±ce regu³ konkursu dru¿ynowego, odpowiadali organizatorzy. P³azik - przechodzi³e¶ obok mnie i Efendiego kilka razy na dzieñ i ani razu nie poprosi³e¶ o wyt³umaczenie szczegó³ów turniejów. Zainteresowa³e¶ siê tym po przyje¼dzie do domu i to na FREHA. Dziwne. Ale Ci napiszê, bo wszelkie karty z wynikami s± u mnie. Do turnieju dru¿ynowego o 2000 z³ zapisa³o siê 6 dru¿yn. Postanowili¶my przyznaæ dru¿ynie najlepszej w danej konkurencji 6 punktów, tej, która zajê³a drugie miejsce - 5, trzeciej - 4 punkty, czwartej - 3, pi±tej - 2, szóstej - 1. Je¶li dana dru¿yna nie startowa³a w danej konkurencji uzyskiwa³a zero punktów. Oceniali¶my: turniej ³czyczniczy, turniej bojowy i pokaz scenek. W zwi±zku z tym mozna by³o uzyskaæ za te trzy konkurencje maksimum punktów - 18. Bia³oru¶ zdoby³a ich 16 (6+6+4), a wy 15 (5+4+6). Wiêc wyt³umacz mi, gdzie tu kant. Mo¿e kto¶ inny mi wyt³umaczy, o co tutaj P³azikowi chodzi, bo ja ju¿ nie wiem. Z matmy najlepsza nie jestem, ale do 16 umiem na pewno liczyæ.
Ewa z Raciborza
Wyniki turniejów:

Konkurs strojów:
1. Agnieszka z Torunia i Aleksiej z Miñska (wygrali weekend w borach tucholskich)
2. Ró¿ena i Jerzy z Tabora (Czechy)
3. Gad¿et i Rafa³ z Bogus³awa V

W turnieju bojowym zwyciêzy³ Jan Kita z Czerwionki

W turnieju ³uczniczym zwyciêzy³ Adam Swoboda ze Swobodnj Kompaniji, drugie miejsce zaj±³ Jerzy Jackowski ze Swobodnej Kompaniji, a trzecie - Maciek Morawiec z Roty Wojciechowej.
W strzelaniu do jab³ka na g³owie Efendiego najlepszy by³ S³awek Kêpiñski z Piotrkowskiej (Chêtni Ci S³awku zap³acê podwójnie za powtórzenie strza³u do samego Efendiego)

W biegu dam najlepsza by³a Noire z XXXIX NRS, druga - Matylda z Radomia, a trzecia Sabina z Roty Pieszej Bocków.
Andrzej Siejeñski
Ech, odezwaæ sie nawet nie mo¿na bo od razu pobij± (go¶cinno¶æ w kraju podupada, zapraszaj± by obiæ cz³owieka).
O ile mnie pamiêæ nie myli to do tej pory nie by³o na Waszych turniejach uzbrojonych sêdziów i nigdzie indziej te¿ siê z tym nie spotka³em. Zainteresowa³o mnie zatem sk±d siê nagle zrodzi³ taki pomys³.
Pozdrawiam
Ruda
Jako reprezentacja Bogus³awa, wypada co¶ dodaæ od Pomorza smile.gif

Wrócili¶my po kilku godzinach jazdy z po³udniowego tournee po turniejach, zrzucili¶my ze sprzêtu kilkadziesi±t kilo b³ota i czas na wspominki.

Po pierwsze dziêki wielkie dla Efendiego za zaproszenie na turniej, jak zwykle organizacja na wysokim poziomie (zawsze podziwia³am umiejetno¶c robienia imprezy dla 300 osóB)

Biesiada by³a oryginalna, a jak sobie kto¶ dobrze pokombinowa³, to i na biesiadzie stolik siê znalaz³ tongue.gif . Czekoladce wielkie dzieki sk³adam za to, ¿e pozwoli³ mi za nalewakiem stan±æ, a Tacie za to, ¿e z wielkim uporem mnie swata³ i nie powstrzyma³a go nawet kolejka po piwo, która to skutecznie tarasowa³a przej¶cie icon_wink.gif

Dziêki te¿ dziewczynom, które tañcowa³y uparcie na biesiadzie i, pomimo ma³ej ilo¶ci miejsca, uczy³y mnie tourdiona, stoj±c praktycznie w przelocie drogi po piwo (niebezpieczna sprawa, tym bardziej podziwiam maniac.gif )

Pawle z Nysy - czemu¿ to tak ma³o gadali¶my, w ogóle nie mog³am Ciê dorwaæ, a jak siê widzieli¶my, to tylko w przelocie... icon_cry.gif

Co do pogody... Hmmm... Na pewno Tomko Konopczyc siê tam gdzie¶ ukrywa³... Albo to wina tej wycinanki, co to u nas w sali wisia³a i przedstawia³a s³oneczko z chmurk± i deszczykiem - s³oneczko wygl±da³o na "zwiêdniête". W ka¿dym razie pogoda Wam siê, niestety, nie uda³a face4.gif

Na koniec pozdrowionka dla Czeko od Arga, który to bardzo sobie upodoba³ tego¿ cz³owieka blinkie.gif
efendi
Witam!
Andrzeju z Sielca, goscinnosc u nas jak zawsze staropolska smile.gif tylko chcialem pokazac po co sa uzbrojeni sedziowie. Niepisana zasada mowi ze o pewnych rzeczach przy ludziach(cywilach), sie nie pisze. Zapraszam z nami na turniej na Bialorus , lub inny gdzie my go organizujemy a sa Bialorusini lub Boguslaw V o Lazarzach nie wspomne szczerba.gif , a bedziesz wiedzial dlaczego sedziowie sa uzbrojeni. A do Opola zapraszam na prosiaczka z winem ze o piwie nie wspomne. I mam nadzieje ze nie odmowisz. smile.gif
Pozdrawiam
PS
a Tomko Konopczyc za nagnanie nam deszczu jeszcze zap³aci i to s³ono... anger.gif
Lotgar
Wiecie kto robi najlepsze turnieje na ¶wiecie ?
EFENDI !!!!!
A czemu ??
Bo jest fajny klimat i fajni ludzie i ci z polski i ci z zagranicy.
I jak sie komu¶ nie podoba to niech sam zrobi turniej i nas zaprosi i wtedy sobie pogadamy .
OK a teraz wara od EFENDIEGO!! devil.gif anger.gif mad.gif szczerba.gif king.gif bum.gif
Marian Wójcik
Dru¿yna Kusznicza z Czerwionki serdecznie dziêkuje gospodarzom turnieju Opolskiemu Bractwu Ryceskiemu, jak i gospodarzom miejsca, w szczególno¶ci Wielkiej Nieobecnej choæ usprawiedliwionej czyli Ani Tarce. Za pogodê gospodarze nie odpowiadali, choæ gdyby w tych wszystkich co byli na turnieju w Byczynie by³o mniej pogañstwa, mo¿e i by³oby wiêcej protekcji z nieba.Lisy z Czerwionki dziêkuj± wszystkim z którymi mieli honor pój¶æ do bitwy i bohurtu czyli "Opolczykom" 'Jelonkom" i "Von Rainom". Z tak± ekip± mo¿emy i¶æ na kolejn± wyprawê krzy¿ow± i na ka¿dego przeciwnika. Sk³adamy równie¿ cho³d wielkim i zacnym przeciwnikom z pola bitwy "£azarzom" i "Bogus³awom V". To by³ honor potykaæ siê z wami.Wszystkim którym nie smakowa³o jedzenie na uczcie, przypomonam, ¿e w ogóle to od jedzenia psuj± siê zêby. Dlatego Lisy na turniejach s± g³ównie jak ko³nie¿ w starej koszuli-pij± i piæ bêd±. Osobi¶cie dziêkujê wszystkim którzy mi z³o¿yli ¿yczenia z okazji narodzin w czasie turnieju wnuka. Uczci³em to wydarzenie udzia³em w bitwie i w bohurcie.¯yczê wszystkim turniejowym zrzêdom, by te¿ ich co¶ takiego w przysz³o¶ci spotka³o. Ale mniej zrzêdzenia bo was wcze¶cniej ¿ó³æ zaleje.W imieniu starych przebrzyd³ych Lisów Marian Wójcik.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.