Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [kwiecieñ] MiedzynarodowyTurniej Rycerski w Byczynie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3
chomis
Drogi Efendi
Dziêkujê za wspania³± Imprezê.
Organizacja ¶wietna je¶li spojrzeæ na ilo¶æ przyby³ych osób, a je¶li chodzi o pogodê, to ponoæ b³ocko jest dobre dla cery szczerba.gif
Jedyne zastrze¿enie jakie mam to kwestia kultury przyby³ego rycerstwa. Nie mówiê tu naturalnie o wszystkich, jednak¿e o wiêkszo¶ci m³odszych uczestników Imprezy, widaæ nie nauczonych dobrego obycia.
Kultura spo¿ywania posi³ków zaiste spad³a, rozumiem i¿ wyjazd to wyjazd, ale moi drodzy. Spo¿ywali¶my posi³ki w sto³ówce szkolnej, a nie na polu namiotowym.
Naczynia proszê pañstwa same siê nie wynosz± a kucharki mia³y inne zajêcia ni¿ sprz±tanie po bandzie brudasów i niechlujów. Obrzydzenie mnie bra³o za ka¿dym razem, gdy wchodzi³am z siostr± na sto³ówkê i widzia³am pobojowisko, jakie zostawa³o po spo¿ywaj±cych tam posi³ki. Pomimo naszych wysi³ków by doprowadziæ salê do porz±dku, skutek by³ op³akany za ka¿dym razem. anger.gif
Wstyd proszê pañstwa. Wstyd i hañba nie za¶ chwa³a.
Ma wypowied¼ ma na celu dotkniêcie jedynie tych, którzy swym niechlujstwem okazywali brak szacunku dla siebie, innych go¶ci a w szczególno¶ci dla Pañ pracuj±cych w kuchni.

Kolejn± rzecz±, która rzuci³a mi siê w oczy by³o bezcelowe b³±kanie siê przyby³ych go¶ci(w wiêkszo¶ci tych m³odych), którzy nie reprezentowali sob± niczego (nie walczyli, nie tañczyli, nie strzelali z ³uku, nie wystawiali scenek, nie reprezentowali ¿adnego rzemios³a ani w ¿aden widoczny sposób nie wykazywali siê jak±kolwiek dzia³alno¶ci±)a jedynie przeszkadzali. Przede wszystkim markietankom, oraz podczas buhurtu dali przyk³ad t³umom gapiów by wej¶æ na ogrodzone pole przeznaczone do bitwy, gdzie jako nie-walcz±cy nie powinni siê w ogóle znale¼æ (sam ten fakt ¶wiadczy o g³upocie i braku wyobra¼ni).

Chcia³am podziêkowaæ wszystkim biesiadnikom ze sto³ówki, w szczególno¶ci Bia³orusinom za cudown± muzykê, a £azarzom za "Piwo". crazy.gif
Ps. Czekoladka, nie rozlewaj tyle icon_wink.gif
Ewa z Raciborza
Droga Chomis masz racjê pod ka¿dym wzglêdem. Ka¿dy dowódca otrzyma³ przed przyjazdem regulamin naszej imprezy, ale nie ka¿dy siê do tego stsoswa³, co ¶wiadczy nie tylko o nim samym,ale o ca³ym bractwie. Dlatego te¿ wraz z Efendim postanowili¶my dokonaæ pewnych reorganizacji na przysz³ym turnieju w Bierkowicach, gdzie krz±taj±ce siê bez celu duszyczki nie bêda mia³y racji bytu.
Anna Byczyñska
Jestem wdziêczna za g³o¶n± wypowied¼ dotycz±c± kultury korzystaj±cych z go¶ciny w szkole podstawowej w Byczynie. Nie chcia³am zabieraæ g³osu, bo nie mog³am byæ cia³em obecna po drugiej stronie ulicy, ale jako szefowa szko³y, a przede wszystkim jako osoba dzia³aj±ca od ponad roku w ruchu rycerskim, muszê stwierdziæ, ¿e wstyd mi przed moimi pracownikami - szczególnie paniami sprz±taczkami.To o czym mnie poinformowano po wyje¼dzie go¶ci przyprawia o co najmniej ból g³owy. Rozumiem, ¿e komu¶ ¿o³±dek nie wytrzyma³ - ale mo¿na by³o posprz±taæ /szczególnie parapety w klasie/, ¿e by³y panie nie wiedz±ce, co nale¿y robiæ ze ¶rodkami higienicznymi - zapchane rury kanalizacyjne, ¿e wycierano tluste rêce w ¶ciany /niedawno pomalowane/ itp. Nie rozumiem faktu zostawienia "na pami±tkê" napisów /wprawdzie po ³acinie/ na ¶cianie w toalecie. Przykro mi... tym bardziej dziêkujê w imieniu swoim i pañ sprz±taczek tym nielicznym, którzy spali na pierwszym i drugim piêtrze, za posprz±tanie klas - CHWA£A!
efendi
Witam!
Jak juz wczesniej wspomnialem, ludzi przynoszacych wstyd , nie bedziemy zapraszac a i poprosze o to samo naszych przyjacoil. Ci co strzelali z haka,pomimo napomnien, do domku kolo boiska, ci co zerwali kwiaty z ogrodka starszej pani (a wiemy kto to byl w obu tych przypadkach), niech nie licza na poblazanie. Rano w niedziele dowiedzialem sie od wladz miasta, ze jest niemozliwy balagan na korytarzach po uczcie. Polecialem wnerwiony do szkoly i co sie okazalo? A.Smolinski z ludzmi posprzatal pozostalosci po uczcie juz w nocy. Moze ktos chce wrobic bogu ducha winnych ludzi w jakas brzydka afere???!!! Dowiem sie kto to rozpuscil takie plotki, i opieprze jak kota .
Aniu, jedna sprawa tylko mnie ciekawi, po zakonczeniu, zostal w szkole Tatus z 8 ludzi , zeby posprzatac i doprowadzic wszystko do porzadku. Nie rozumiem dlaczego panie i pan wozny powiedzieli zeby jechal, a wrecz kazali im jechac , twierdzac ze sobie sami poradza, bo w sumie nie jest tak zle. Albo tatus +8, robia mnie w balona, albo sprzataczki .....??? Jeszcze jedna sprawa, drugie pietro (o kogo chodzi-wiedza), rozrabialo jak mopsy. Hak, papierochy w sali, symbole do gory nogami , to ich dzielo. Upomnij ich !!!!
Nastepny turniej spimy na wyspie kolo grodu, lub w namiotach w parku pod murami. I tyle. smile.gif
Podziekuj Paniom kucharkom za wysilek wlozony w przygotowanie tych wszystkich potraw. Co prawda juz to zrobilem , ale...
Pozdrawiam
Efendi
PS
jeszcze jadna sprawa, zalatwmy do konca sprawe luku. Mam podac nr konta? czy wyslac sms?
Anna Byczyñska
Andrzeju! Za WSZYSTKO co dzieje siê na turnieju odpowiada organizator, czy chce tego czy nie. Ja nie mog³am byæ na turnieju, wiêc go nie oceniam. S±dzê jednak, ¿e czasem warto ws³uchaæ siê w s³owa ¿yczliwej krytyki, zw³aszcza ludzi , którzy dobrze ¿ycz±.Nie oczekuj ode mnie robienia dochodzenia w sprawach, o których piszesz, bo mnie to nie dotyczy. Wierzê, ¿e moi pracownicy stanêli na wysoko¶ci zadania i za wszystkie wyrazy wdziêczno¶ci za ich pracê przekazane na moje rêce przez uczestników festynu, serdecznie dziêkujê.
Leo Luthias
Konfraternia Derisorum dopiero dzi¶ powróciwszy z woja¿y, sk³ada na rêce Organizatorów podziêkowania za zaproszenie na turniej byczyñski )))
Co do pogody, to w koñcu jaka¶ odmiana byæ musi, a nie tylko s³oñce i s³oñce....
Co do turnieju, to by³o na co popatrzeæ ... no i konie z Dextrariusa wra¿enie niesamowite jak zwykle zrobi³y )))
Piêkna podziêkowania dla Pañ z kuchni ( w koñcu mieli¶my trochê czasu na turnieju))) jak równie¿ dla Pañ sprz±taj±cych - aura rzeczywi¶cie spowodowa³a, ¿e miejscami szko³a przypomina³a stajnie Augiaszowe, a ca³y team wykona³ zadania i¶cie herkulesowe.
Zrobiæ turniej w pogodê to nie sztuka, zrobiæ go pomimo deszczu - to ju¿ majstersztyk.
Pozdrawiamy
Leo Luthias cum Ariadna cavilatoresque
Czarny Pysio
Ja tez cos od siebie dodam....
Biesiada...
jak zawsze na Byczynie i innych turniejach gdzie jest Efendi jedzenia jest w bród i to samcznego, na placu obok boiska byla przygotowana biesiada. jak tos dobrze patrzy³ to widac to bylo... pogoda da³a popalic. i tak jak Negro pisa³ nie wa¿e co sie je i pije ale z kim, mam nadzieje ze torcik smakowa³smile.gif
Bojówka....
Hmmm. tym razem (i to pierwszy raz) sedziowie mnie zaskoczyli a najbardziej w fina³owej walce... dla mnie osobiscie wynik nie jest tak istoty od tego aby sedziowac sprawiedliwie, bez dyskusji, itp. a rozmowy z kim kolwiek o jakims faulu czy cos to juz - przepraszam za slowo, ¿enada... sedzia g³owny jest jeden i z nikim poza sedziami o werdykcie nie powinien dyskutowac...smile.gif
Bitwa i bohurt....
Za d³ugo nas zawsze trzymaja... ci co maja platy lub skórznie moga sobie stac... ci co maja ciezsza zbroje troszeczke opadaja z sil... Drodzy organizatorzy, prosba malutka, postarajcie sie tak to zorganizowac by nie bylo czekania d³ugiego, jesli idziemy juz na pole bitwy to powinnismy od razu stanac w szyku i po wstepie slownym i harcówkach przejsc do sedna sprawy...
Bohurt....
Obawia³em sie £azarzy po s³ownych utarczkach w czasie bojówek:) ale jednak okaza³o sie to nie uzasadnione... Jak Czerwionka postawi ¶ciane prawie nic nie przejdzie:))) Dziekuje kompanom za wsparcie na ty³ach.. taka bitwa jak w Byczynie to marzenie na inne turnieje... Dziekuje....

Dziekuje wszytskim którzy mi z³o¿yli ¿yczonka urodzinowe:)) Pozdrawiam wszytskich Braci i Siosty:)
Papaj
Pozdrawiam organizatorów turnieju w Byczynie na 300 osób, a zwlaszcza szefa Efendiego.
Bohurt w blotku i w nocy by³ bardzo oryginalny bigsmile2.gif Szkoda ¿e przez wszendobylski deszcz chatki siê nie chcia³y palic.
Co do bojowki zastanawiam siê czy to ju¿ norma ¿e coraz czêsciej ludzie wychodz± tylko w przeszywkach, wiadomo lezej, szybciej i czlowiek sie tak nie meczy, no ale jakies platy albo kolczuga by sie zdala - moim zdaniem sedziowie powinni to sprawdzac.
Generalnie bawilem sie dobrze i zla pogoda nie zdolala mi tego posuc. Biesiada przednia smaczne jedzonko i piwko. Pozdrawiam wszystkich uczestników!
Voynar
W imieniu ca³ej 5-osobowej ekipy Zagonu Roty Jezdnej chcia³em serdecznie podziêkowaæ Effendiemu za zaproszenie nas i tak mi³e przyjêcie!!!
Uwa¿am, ¿e turniej na tyle osób zosta³ zorganizowany bardzo dobrze (a mówiê to z pozycji osoby, która mo¿e nie turnieje ,ale konferencje, kongresy i sympozja nawet na ponad 200 osób organizowa³a), chwali siê te¿ umiejêtno¶c zareagowania na paskudn± pogodê!!
O bojówce wypowiadaæ siê nie bêdê ( ale obiecujemy 1-2 blacharzy na przysz³y rok bigsmile2.gif
£uczniczy wypad³ ca³kiem ca³kiem (a mój wynik ,to oczywi¶cie przez z³e strza³y szczerba.gif - mo¿e za rok kuszê by¶cie zrobili????
Uczta jak na te warunki pogodowe by³a naprawdê sympatyczna - narzekaj±cym przypominam, ¿e wsystko by³o fajnie "s³omianie" przygotowane na zewn±trz, tylko siê namoczy³o, a tak , to przynajmniej mozna by³o w mi³ym ciasnym gronie siê pointegrowaæ,a to wa¿niejsze jest chyba od napchania brzuszka?? (choæ mój ,aczkolwiek ca³kiem spory wype³niony zacnie zosta³ crazy.gif
Krótko - jeszcze raz dziêki, wiêcej takich turniei, serdecznie pozdrawiam starych znajopmych, których po przerwie mia³em okazjê zobaczyæ i nowo poznane towarzystwo ;) z którym jeszcze nie raz jak liczê w±s w miodzie umoczê bigsmile2.gif
anonims
Dru¿yna Kasztelanii Gdañskej bardzo dziêkuje za zaproszenie na turniej i za wspania³om imprezê. Bawili¶my siê przednio, choc pogoda nie dopisywa³a. Bardzo podoba³a nam siê inscenizacja i bohurt (wypas jak dla mnie). Byli¶my po raz pierwszy na imprezie i dobrze siê bawili¶my. Jedyny problem jaki nas soptka³ to ¿e jak w koñcu przyszli¶my to jedzenia na biesiadzie ju¿ nie by³o. angsad.gif Z reszt± wszystko by³o OK.

PS. Szczególne podziêkowania dla Efendiego
PS.2. Mamy filmy nakrêcona z inscenizacji i Bohurtu - postaramy siê do¶ szybko dostarczyc organizatorom (prosimy o adres do przesy³ki).

Pozdrawiam
Ofka
O rany! Znowu Efendiemu trzeba dziêkowaæ... i tej... jak jej tam... Ziutce? Nie, Ewce? No, mo¿e... Tej cholerze w ka¿dym razie. Zamawiali deszcz juz od Opola i obiecywali w Byczynie niespodzianki. By³y, a jak¿e! Jak cholera! Pierwszy raz na niedatownym turnieju wyst±pi³am w kosmicznym stroju dwudzuestowiecznym anger.gif bo moje kochane czternastki przemok³y do... nitki? No... do kolan. Wstrêtny jest ten £ysoñ Efendi, bo zaklina³ deszcz, ale i tak go lubiê bigsmile2.gif A mo¿e... devil.gif to ta Ewka zaklina³a? Oj, Ewka, Ewka spalimy Ciê w Gostyniu blinkie.gif
A z reszt± uczestników ³±czymy siê w bólu... pleców (bo sto³y by³y jakie¶ niskie) i katarze... (po przemokniêciu te¿ ;) ). A poza tym... Wszyscy zdrowi. I bardzo dziêkujemy za WSZELKIE niespodzianki rant.gif
PABLO z Byczyny
Dzi¶ doda³em 2 ostatnie galerie zdjêæ z Byczyny

http://www.byczyna.info/rycerze/kw_maj2006.htm

Czeka na was ³±cznie 319 zdjêæ

ZAPRASZAM
Ciwun
Witam!

Parê zdjêæ z Byczyny w fotoreporta¿u autorstwa Karola Pisarkiewicza (KSA) http://photofile.ru/users/miroslaw1949/1306558/

Pozdrawiam
wojo
CYTAT(Marian Wójcik)
Lisy z Czerwionki dziêkuj± wszystkim z którymi mieli honor pój¶æ do bitwy i bohurtu czyli "Opolczykom" 'Jelonkom" i "Von Rainom". Z tak± ekip± mo¿emy i¶æ  na kolejn± wyprawê krzy¿ow± i na ka¿dego przeciwnika.

Mo¶ci Marianie, a nas to tam nie by³o? Piêciu ludzi z bia³o-niebieskimi tarczami i jeden z mieczem dwurêcznym to my bum.gif Stawali¶my po jednej stronie.

My równie¿ dziêkujemy organizatorom za ¶wietn± imprezê jak równie¿ naszym przeciwnikom i sojusznikom za bitwê, poniewa¿ tylko w niej zd±¿yli¶my wzi±¶æ udzia³ (do ostatniej chwili wyklejali¶my nowe he³my i robili¶my do nich czepce kolcze). Za rok spotkamy siê na bojówce. Pozdrowienia.
Marian Wójcik
No oczywi¶cie ¿e nie wymieni³em Was, tylko i wy³±cznie przez roztargnienie. Zreszt± mo¿ecie to po³o¿yæ na karb mojego wieku i to ¿e w dniu bitwy ¶wiêtowa³em narodziny wnuka i w oczach jawi³o mi siê ju¿ wiêcej butelek miodu który czeka³ na kwaterze ni¿ by³o wszytkich uczestników bitwy. Jeszcze raz przepraszam za pominiêcie tak zacnych kompanów i serdecznie dziêkujê. Marian Lis Wójcik
efendi
Pod podanym adresem jest ponad 300 zdjec z turnieju. Podany trzy posty do gory adres -nieaktualny
http://www.byczyna.info/index.php?option=c...8&Itemid=42
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.