Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Gniew Zimowy 2006
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Stron: 1, 2
vroobell
¶wieczuszki woskowe wykonane w liczbie trzech, wiêc przynajmniej na pocz±tku bêdzie jasno ;)
Gwyn: braæ ko¶ci? mo¿e by¶my tak kiedy¶ naprawdê zagrali w Gluckhausa? Cormacku, rozmieniaj ju¿ z³ocisze na groszówki szczerba.gif
Tomasz Rejf
Jade autkiem do Gniewa, start w pi±tek wieczorem. Wstêpnie na pok³adzie bêdzie Wojtek Radzki, Brayan, Jarek i ja. Przywieziemy pawê¿ki.
Micha³ ¯elazo
Czy¿by Bryan siê rozdwoi³ ?
Ja te¿ siê umówi³em, ¿e go podwiozê do Gniewu smile.gif
I te¿ bêdziemy wie¼æ pawê¿e.

Pozdr.
M.
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Ja jade w obie strony z Michalem Zelazo, nie wiedzialem Tomek, ze zaklepales mi miejsce:) Dziekuje, dobry z Ciebie kolega - polecam sie na przyszlosc.
Ale teraz pojade z Michalem smile.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Jakby co¶ ja jeszcze mam jedno wolne miejsce w aucie. Do Olsztyna przyje¿d¿a poci±g ok 14.47 zabieram Igora i ew kogo¶ i jedziemy na Gniew przez I³awê.

Pozdr...
synek
Tomku czeka³em na Twoj± odpowied¼ do ostatniej chwili face4.gif , niestety kupi³em ju¿ bilet i wysz³o ¿e jade poci±giem

dziêkuje ¿e zaklepa³e¶ mi miejsce ale niestety nie moge z Tob± jechac, przepraszam
Tomasz Rejf
No szkoda
Tomaszek
czy znawca tematu mo¿e mi napisaæ ile tam sie jedzie z wawy? jeszcze tej trasy nie robi³em, nic nie wiem, tylko mam mape przed oczyma... angsad.gif( ile trzeba liczyæ na dojazd tam w piatek?? twingosem, tak¿e bez szaleñstw :D

pozdrawiam
tz.

PS wzi±³bym kogo¶, ale kurna pracê mam tak± ¿e nie sposób siê ze mn± ustawiæ - sam nie wiem o której skoñczê robotê...

buziaczki
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Wed³ug komputerowej mapy samochodowej Route Sony jest z Warszawy do Gniewu 279,2 km i jedzie siê 5 godzin. bigsmile2.gif

Pa
Tomaszek
wg jakiego¶ niemieckiego serwisu 6 z kawa³kiem... ja pierdziele - je¶li to prawda to sie zap³aczê...

bêdê kurna w nocy, chyba ¿e mnie bia³oruski tir staranuje ;)

ale je¶li mniej ni¿ 300 to ju¿ dobrze - mam chyba jaki¶ g³upi serwis informacyjny...

dziêki i pozdrówka
tz
Tomasz Rejf
droga przez Golun Dobrzyñ to 283km. Ko³o Brodnicy jest fatalna droga.
Mozesz te¿ jechaæ przez ¦wiecie ale to ju¿ 310km. Ja te¿ bêde jecha³ na noc moze siê spotkamy?
Hshanoo
Strasznie wkurzon jestem, ¿e nie mog³em przyjechaæ. Mam nadziejê, ¿e by³o mokro, zimno i kiepsko... oczywi¶cie taki ¿arcik. bum.gif
Kiedy¶ sobie odbijê. W zwi±zku z tym mam nadziejê, ¿e na wiosnê co¶ pope³nimy? blinkie.gif prawda? co?
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Tak, pope³niamy w Oporowie.

Pierwsze wra¿enia: ¶wietna impreza bo i towarzystwo wyborne. W tym roku wiêcej by³o imprezy a mniej dyscypliny. Z jednej strony ro¶nie poziom rekonstrukcji, z drugiej nie wszystkim chcia³o siê pochowaæ plecaki itp, razi³y puste butelki i podobne kwiatki. Je¿eli uda nam siê po³±czyæ atmosferê radosno-imprezow± z wysokim poziomem historyczno¶ci na zamkowych komnatach i korytarzach uda siê stworzyæ imprezê idealn± icon_wink.gif

Przyjêto terminy imprez jakie odbêd± siê w tym roku, tj. Oporów w pierwszy weekend maja i ¦wiecino w trzeci weekend sierpnia (wiem, w Kalendarium jest inaczej). Jest pro¶ba Kacpra o podanie swoich adresów zamieszkania, maili i telefonów. Proszê dorzucaæ to do Wirtualnego Popisu. Dziesiêtnicy na chwilê obecn± to: Jakub Zieliñski (Toruñ), Cormac (W-wa i ró¿ni¶ci), Gwyn (Trójmiasto), Tomasz Rajtar (pawê¿nicy) oraz Tomasz ¦lebioda-Matulewicz vel Matuls (strzelcy). Tyle na chwilê obecn± i tutaj.

Wra¿eniami i fotkami (via w³asne strony i serwisy typu imageshack) proponujê dzieliæ siê w Kalendarium, niech ludziska wiedz±, ¿e ¿yjemy i mamy siê ¶wietnie. Pozdrawiam
Gwyn
Stefan Mi¶kiewicz
Jak dla nas z Marta tez bylo super pogoda milutka i towarzystwo ekstra. A co do Oporowa to chyba drugi weekend a nie pierwszy ( d³ugi) chyba ¿e ¼le zrozumialem:)
Kasia Weso³owska
Z tego co mi Igor zrelacjonowa³ to chodzi o pierwszy wekend maja (5-7.05). Tymczasem pozdrawiam wszystkich i dziêkuje, ¿e mi ch³op ca³y i zdrowy wróci³. Nie ma jak wypad bez ¿ony na karku icon_mrgreen.gif .
Do zobaczenia w Oporowie
Kasia
Micha³ ¯elazo
W³a¶nie dojechali¶my do Lublina...z zaliczeniem Ikei w Warszawie po drodze.
Impreza wyborna, szkoda ¿e moje buty jej nie wytrzyma³y. Jeszcze 5 minut maszerowania i id±æ w bucikach zostawia³bym na ¶niegu ¶lady bosych stóp smile.gif

Klaret S³udziutkiego rz±dzi, przez pó³ soboty nie pamiêta³em jak siê nazywam.

Pozdr.
M.
Marcus Aurelius Carnifex
Witam!

Impreza by³a fantastyczna i towarzystwo przednie. yes.gif
Rewelacyjny pomys³ z komend±"ostrza³" i z przemieszczaniem strzelców do ostrza³u. yes.gif
Musztra na najwy¿szym poziomie. yes.gif
Dziêkujê wszystkim za cudownie spêdzon± imprezê. heart.gif
Zdjêcia wkrótce - dam znaæ icon_rolleyes.gif

Pa
vroobell
Beczka miodu - by³o fan-tas-tycz-nie!!! Maszerowanie jest tym co wróbelki lubi± najbardziej icon_wink.gif
Mi³o poznaæ ludzi, których jeno czyta³o siê dot±d na freszce i pogadaæ w realu smile.gif
Gwyn - dwie sprawy:
1) ad. przewaga imprezy - chyba po prostu zbytnio siê wszyscy cieszyli¶my, ¿e siê spotkali¶my aby pamiêtaæ o ustaleniach (warty, zero plastiku)
2) dziêki za pomys³ foglerza - ju¿ kombinujê jakby tu narobiæ jak najwiêcej ha³asu szczerba.gif

I ³y¿eczka dziegciu - ludkowie z pokojów 7 i 8, posprz±tali¶my za Was to wszystko co pozostawili¶cie na pod³odze i sto³ach. Przecie¿ pyta³em kto potrzebuje worków foliowych na ¶mieci.

See ya on may.
Pokryæ ¿o³nierz Basiê! (sorki S³odziutcy, ale siê nie mog³em oprzeæ szczerba.gif )
Cedric
Elo,

Impreza bardzo si.

Jako jeden z ludków z pokoju 8 wyrazam najwieksze zawstydzenie icon_redface.gif ze trzeba bylo za nas sprzatac, slowo harcerza ze sie nie powtorzy.

Ca³uje kopytka
Tunia
stan euforyczny mi siê skoñczy³, zapewne z powodu niewyspania totalnego ale co tak :D

by³o super, ekstra i w ogóle fantastycznie, zdjêcia zapewne wkrótce gdzies wrzucê do ogl±dania (Medieval Soldier at play by³ zdecydowanie wy¶mienitym pomys³em). szkoda, ¿e tak krótko icon_sad.gif

z uwag ró¿nych - ja prosze o sprz±tanie wszechobecnego plastiku....

PS. a jak kto¶ chce kaptur piêkny i obcis³y - na gg lub priva zapraszam, bo jako¶ nei pamiêtam kto co chcia³ :D
Karolina
Taka impreza by³a! Ubawilam sie setnie!
Teraz czekam na zdjecia no i rzecz jasna na Oporow. Do zobaczenia

W pokoju nr 6 na drugim pietrze ostal sie czarny kapturek. Przeszukac czeluscie garderoby i przyznac sie kto zgubil.
Tomaszek
CYTAT
2) dziêki za pomys³ foglerza - ju¿ kombinujê jakby tu narobiæ jak najwiêcej ha³asu

polecam przemy¶lenie kalibru - moim zdaniem wcale nie musi byæ du¿y... zawsze chcia³em zobaczyæ w akcji mediewalny karabin maszynowy - foglerz ze powiedzmy 5 komorami nabojowymi, kalibru ze 20 - 25 mm (ma³y, lekki i porêczny - na 3 osoby)...

pozdrawiam
tz
Kazimierz
Witam

Fajna imprezka, ubaw niez³y. Musztra vel jazda figurowa te¿ fajna. No i odnie¶li¶my zwyciêstwo - chatka skapitulowa³a po trzecim natarciu, choæ nasze szanse mala³y z minuty na minutê bigsmile2.gif

CYTAT(vroobell)
Mi³o poznaæ ludzi, których jeno czyta³o siê dot±d na freszce i pogadaæ w realu  :)

True...

Tunia - nastêpnym razem Ty robisz ciacha tongue.gif

Pozdrawiam

PS. Jako ludek z sali "7" bijê siê w pier¶, przepraszam i obiecujê poprawê smile.gif
Tomasz Rajtar
Bardzo dziêkujê za imprezê.
Warto by³o ryzykowaæ ¿yciem w pi±tek, ¿eby dojechaæ do Gniewu.

Minusy:

1) Plastik i inna wspó³czesno¶æ - wyra¼nie pobyt w zamkowych "komnatach" obni¿a "reenactorskie" aspiracje.
Dodatkowo przyzwyczajenie do trunków nie poprawia sytuacji. Ja tam nie mam zamiaru nikogo zmuszaæ do abstynencji, nie jestem Don Kichot... Ale czy nie mo¿na by ³oiæ trochê dyskretniej, bez wspó³czesnych butelek i puszek na ka¿dym kroku. Nie s±dzicie?

Wydaje mi siê, ¿e pod namiotami bêdzie lepiej, bo nie bêdzie elementów wspó³czesnej cywilizacji "os³abiaj±cych" czujno¶æ "reenactorsk±".

2) Czy do¿yjê chwili, ¿e nie bêdê mia³ po powrocie z imprezy RPK w aparacie fotki z papierosem w roli g³ównej? Nie mo¿na siê z tym trochê "schowaæ"? Trzeba jaraæ zawsze i wszêdzie?
¯e co? ¯e znowu wykazujê donkiszotyzm? bum.gif

P.S. Zapewne dzisiaj wieczorem zaktualizujê "tymczasow± galeriê". Oporów zostanie zast±piony przez Gniew.

P.P.S. ¦wie¿utki - prze¶lij proszê moje bohaterskie pozy, czas zaktualizowaæ avatar... icon_wink.gif
(namiary w "Wirtualnym popisie")

-
Tunia
CYTAT(Kazimierz)
Tunia - nastêpnym razem Ty robisz ciacha   tongue.gif  

ta jest
je¿eli tylko prze¿yjê dzisiejszy dzieñ, to szanse s± olbrzymie smile.gif
Wojciech Radzki
W kwestii zachowywania sie po historycznemu...
Fakt, ¿e w komnatach zamkowych wychodzi to znacznie gorzej niz w namiotach. A nawet mozna by rzec, ze nie wychodzi w ogole... Przyczyna tego jest to, ze po prostu nie kazdemu sie chce (w zasadzie to chyba nikomu sie nie chcialo - mowie tu o pokojach mieszkalnych), za co z kolei odpowiadaja rozne czynniki, min to ze w pokojach i tak sa kaloryfery, posciel, itp... Ale na korytarzu powinno byc juz bezwzglednie historycznie bo w przeciwnym razie traci sens wo¿enie jakichkolwiek sprzetow cywilnych z epoki, skoro i tak obok nich bedzie stac butelk czy puszka (to przyklad teoretyczny nie koniecznie z zycia wziety). Sami musimy przed nastepna impreza ustalic czy nam sie bedzie chciec robic wystroj komnat mieszkalnych na maksa hist, czy luzujemy z tym. W przypadku pierwszej opcji przyda sie na pewno wiecej samodyscypliny. smile.gif
Pozdr
WR
Cedric
W zwiazku z kilkoma miejscami skladowania kasy i opoznieniem w platnosciach zakonczylismy na plusie ktory mozna rozdysponowac na wspolne jedzonko na Oporowie lub odeslac zamkowi. Jak uwazacie. Plus wynosi 51,50 zlotych polskich.
pozdro
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Uwa¿am, ¿e na maksa hist. Ale zawsze tak uwa¿a³em. Samodyscyplina stanowi dla niektórych spory problem, niestety.
Pieni±dze my¶lê ¿e mo¿emy wykorzystaæ na Oporów celem dofinansowania jedzonka np. Pozdrawiam
Gwyn
Tomasz Rajtar
Tak sobie my¶lê, ¿e w kwestii histeryczno¶ci - wszyscy jeste¶my doro¶li, mniej wiêcej znamy siê ju¿ z poprzednich imprez. Czyli po prostu czas zacz±æ zwracaæ uwagê sobie na wzajem w trakcie imprez. Nikt obraziæ siê nie powinien, jak napisa³em - duzi ju¿ jeste¶my. Biæ piany na forum nie ma po co.

P.S. Nie mówi³em w³a¶ciwie o komnatach, choæ osobi¶cie stara³em siê chowaæ swoje "plastiki". Ale ciê¿ko udawaæ ¶redniowiecze w otoczeniu po¶cieli, piêtrowych ³ó¿ek itp. Chyba, ¿e tak± nastêpnym razem przyjmiemy "konwencjê". Ja siê nie obra¿ê. smile.gif

-
Tomaszek
CYTAT
2) Czy do¿yjê chwili, ¿e nie bêdê mia³ po powrocie z imprezy RPK w aparacie fotki z papierosem w roli g³ównej? Nie mo¿na siê z tym trochê "schowaæ"? Trzeba jaraæ zawsze i wszêdzie?  
¯e co? ¯e znowu wykazujê donkiszotyzm?  

kurna... jeszcze mi dopierdziel bardziej... jak wola, ale jakby bylo oficjalnie wyznaczone miejsce zes³ania (i to nie np. w gnojówce) to ja sie mogê tajniaczyæ i nie ma problemu) - hehe... a w ogóle to Tomek ³apiesz focha i czepiasz siê tych co maj± mniejsz± i porêczniejsz± tarczê od ciebie - ³ehehehehehe...

pa
Tomasz Rajtar
E tam, ja siê nie gniewam ani focha nie ³apiê. Mówiê tylko co mo¿emy poprawiæ, ¿eby by³o jeszcze fajniej. Tylko tyle. Nie mam ¿adnego urazu psychicznego (chyba, ¿e wyryty pod powiekami widok TIRa jad±cego z przeciwka czê¶ciowo moim pasem w pi±tek oko³o godz. 21), ani nikogo za przesz³e "uchybienia" biæ nie chcê. smile.gif

Po prostu musimy siê sami zacz±æ bardziej pilnowaæ na wzajem. Bez spinania siê i anga¿owania w to honoru (czy jeszcze Boga i Ojczyzny). Tylko na lepsze nam to wyjdzie. icon_cool.gif

P.S. Ramiona od tarczy to dopiero dzisiaj czujê. I dobrze wiesz, ¿e moja powinna byæ jeszcze ciê¿sza (i Twoja te¿), je¶li oczywi¶cie bierzemy pod uwagê zachowane orygina³y... bum.gif
Ale ja sobie tego nie wyobra¿am... no.gif

-
Tomaszek
no... ¿eby mi to by³o ostatni raz - ³yhyhyhyhyhy...

dobra bede sie chowa³ - rozkaz to rozkaz w koncu... :P
jak bym mia³ ciê¿sz± tarczê,napier¶nik, he³ koncerz i kolczugê to bym siê wzi±³ i przewróci³

makabra... mój krêgos³up wczoraj mówi³ "au" a dzis zastanawiam sie nad zbroj± z plastiku tears.gif tears.gif tears.gif

PS robie sobie naszywki starszego szeregowego pawê¿ników mad.gif mad.gif mad.gif albo od razu kaprala anger.gif devil.gif
wiadomo - "szef" mnie mianowa³ - hihihihihi - w warunkach bojowych - ot co!!
Czarny
Hej
Jak to zwykle bywa z fachowymi imprezami - koniec nast±pil zbyt szybko ale za to by³o rewelacyjnie Wielkie dziêki dla wszystkich, a szczegolnie dla bandy wariatów spod 6 ! A co do tzw. historycznosci - my¶lê, ze ka¿dy mo¿e wyhamowaæ jako¶ z tymi wspó³czesnosciami plastikowymi i innymi pierdo³ami W sumie trudne to nie jest ... Nastêpnym razem na pewno bêdzie z tym lepiej
Tunia - kaptur rz±dzi !!!
Pozdro dla ca³ej ekipy no i czekamy na Oporów blinkie.gif
Tom
Impreza przednia.
Szczególnie sympatyczne manewry, obiecuje ¿e przy nastepnych manewrach strzelcy nie bêd± tylko biegaæ ale narobi± troche ha³asu. Póki co musia³em oddaæ oddaæ rusznice do remontu co by zawilgotnia³y proch usun±æ.

Co do historyczno¶ci to fakt samodyscyplina przyda³aby siê i szacunek dla pasji innych osób, mam nadzieje ¿e kiedys do tego dojdziemy smile.gif

Z Gniewa zabra³em lnian± torbê, któr± kto¶ zostawi³ na miom ³ó¿ku, w³a¶ciciel niech siê zg³osi.
Basia
tia, na Oporowie bêdê ju¿ mia³a prawdopodobnie piszczel, ale zrobi³e¶ mi smaka na tak± ¶liczn± rusznicê bigsmile2.gif
no w ka¿dym razie w maju ju¿ nie bêdzie tak cicho devil.gif

impreza by³a faktycznie ¶wietna poza tymi ma³ymi elementami plastiku etc.
a na manewrach najbardziej podoba³a mi siê salwa w marszu devil.gif

a wiêc: pokryæ! bigsmile2.gif
S³odziutki
CYTAT
a wiêc: pokryæ!  

I wyrównaæ! tongue.gif

Impreza pierwszorzêdna, choæ stwierdzam to dopiero teraz, kiedy przesta³em byæ zielony bigsmile2.gif Nied³ugo zamieszczê na stronie najbardziej udane i lekko zretuszowane zdjêcia. Trzeba wyci±æ paru cywili, papierosy Tomaszka, kable na murach i mnóstwo aparatów smile.gif A potem pokryæ t³em i wyrównaæ krawêdzie tongue.gif

Pozdrawiam serdecznie,
S³odziutki.
Tomaszek
jakie chamstwo i bezczelno¶æ!! jakbym by³ jedynym palaczem!! a kto wymy¶li³ w ogóle foty w trakcie przerwy na faje?! no kto!! pretensje do "róbcy" a nie do mnie - o!!

(foch)
pa
S³odziutki
CYTAT
a kto wymy¶li³ w ogóle foty w trakcie przerwy na faje?!

bigsmile2.gif bigsmile2.gif

Nie przejmuj sie, Tomaszku, ludzie gorsze rzeczy mieli w rêkach, ni¿ papieros. Chmurek, dla przyk³adu, mia³ karabin maszynowy tongue.gif

Pozdrawiam serdecznie,
S³odziutki.
Korinka
Dziêkujê wszystkim za dobra zabawê, mojemu Pysiakowi, ¿e po mnie przyjecha³, Cedrikowi, ¿e wymy¶li³ ten niecny plan smile.gif no i S³odziutkiemu za nowego awatarka bigsmile2.gif
Tomasz Rajtar
Co¶cie siê tego Tomaszka tak z tymi petami czepili... To raczej ogólnorotowy problem z przyk³adem p³yn±cym z samej góry... bigsmile2.gif

-
Marcus Aurelius Carnifex
CYTAT
Nied³ugo zamieszczê na stronie najbardziej udane i lekko zretuszowane zdjêcia. Trzeba wyci±æ paru cywili, papierosy Tomaszka, kable na murach i mnóstwo aparatów  A potem pokryæ t³em i wyrównaæ krawêdzie...

A ja nic nie muszê retuszowaæ bigsmile2.gif

Do publikacji bêdzie 46 zdjêæ. S± zajeb.....ste! Jednak proszê jeszcze o troszka cierpliwo¶ci, gdy¿ siê nagle okaza³o ¿e jestem zawalony robot±. W weekend postaram siê to wrzuciæ na serwer.

Pa
Pawel ChmurnoOki
Ja rowniez dolaczam sie do podziekowan za udana dzamprezke -bylo milo :)
Pozdrawiam
Tomasz Rajtar
Moje cyku-pstryku, czyli "tymczasowa galeria Gniew 2006" jest ju¿ w sieci.
Pod tym adresem.

Oczywi¶cie do nastêpnej imprezy z moim udzia³em ten link bêdzie równie¿ w moim podpisie na FREHA.

-
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Gdy pakowalem sie w pospiechu, zostawilem w pokoju nr 6 , jak sie okazalo, kaptur liripipe (taki z kutasem), czarny welniany z biala lniana podszewka... Jesli ktos go znalazl, bede bardzo wdzieczny za kontakt i przyslanie (rzecz jasna na moj koszt).

Uprzedzajac wszelkie domysly - tym razem to na pewno nie kradziez, tylko efekt ekstremalnej szybkosci pakowania:)
Tunia
zostal w pokoju - skontaktuj siê z Kamilem smile.gif (info o tym, ¿e zosta³ mam chyba od Karoliny smile.gif
Flavia
Dziêkujemy za przefajn± imprezkê! Naprawdê siê uda³a smile.gif . Pomijaj±c fakt, ¿e nastêpna mo¿e byæ bardziej UTRZYMANA w klimacie ¶redniowiecza (bez wspó³czesnych rzeczy itp .. ) ale to pomiñmy icon_wink.gif .
Pozdrawiamy wszystkich .
P.S.1.Dziêkujê za nauczenie mnie naalbilding'owania :*.
P.S.2.Jako lokatorzy pokoju 7 przepraszamy za ¶mieci icon_sad.gif .
P.S.3.Znale¼li¶my/Zabrali¶my z pokoju 7 czyje¶ trzy woskowe ¶wieczki.
P.S.4.Nina nie zabra³a w koñcu swoich srebrnych szpilek z parapetu- na szczê¶cie je zauwa¿y³am i s± bezpieczne smile.gif .
Taniell
Witam,

Kolejne zdjecia tym razem z aparatu Slodziutkiego i Basi dostepne na stronie.

http://www.jazwiec.pl

Ina:
Dziekujemy za znalezenie szpilek, Nina sie po nie zglosi za jakis czas smile.gif

W "Roznych" pojawil sie takze 30 sekundowy filmik z manewrów roty - niestety nienajlepszy ale jedyny jaki mialem z wlasnej kolekcji.

Pozdrawiam wszystkich

//EDIT - zla nazwa dzialu i literowki :
Marcus Aurelius Carnifex
Zrzut zdjêæ z Gniewu:
http://www.rzezniczek.lh.pl/index_06kac.htm
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.