Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Gniew Zimowy 2006
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Stron: 1, 2
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Dobry wszystkim, zaczynamy zabieraæ siê za zimówkê w Gniewie w lutym 2006. Termin (o ile nie stanie siê co¶ nieprzewidywalnego) to trzeci weekend miesi±ca lutego, czyli 17-18-19. Proszê siê szykowaæ, urlapy braæ itp itd, bo jak bêdziemy meili tak± frekwencjê jak w Oporowie (super impreza swoj± drog±) to Kacpra chyba ciê¿ka cholera trafi.

W Gniewie odbêdzie siê popis Roty od³o¿ony na Oporowie z przyczyn frekwencyjnych. By³oby wiêc ¶wietnie, gdyby¶my pojawili siê jak najliczniej smile.gif

Zak³adamy wstêpnie zasady tak jak w zesz³ym roku- na naszym piêtrze (piêtrach?) nie u¿ywamy elektryczno¶ci i nie pokazujemy wspó³czesnych przedmiotów poza ³azienk±. Nie u¿ywamy ¶wiec parafinowych. Mo¿e kto¶ bêdzie mia³ ³ojówki? Wosk to do¶æ luksusowa sprawa... Dobrze by³oby odnie¶æ wspó³czesne plecaki/torby/cokolwiek do samochodów lub przynajmniej zdj±æ je z widoku.

Do¶wiadczenia oporowskie pokazuj±, ¿e osób chêtnych do wspólnego kucharzenia i wy¿ywienia jest ca³kiem sporo. Czy jest kto¶ kto chcia³by zaj±æ siê koordynacj± ko³chozu wraz z zajêciem siê paliwem do kuchenki, tj drewnem do ognia? Tak czy inaczej bierzemy te¿ ze sob± suchy prowiant zgodny z wymogami epoki.

Wszelkie pomys³y mog±ce uatrakcyjniæ nasz pobyt na zamku proszê kierowaæ na priv smile.gif Niech ka¿dy do³o¿y swoj± cegie³kê, aby najbli¿sza impreza by³a jeszcze lepsza ni¿ ostatnio, a za rok spróbujemy pobawiæ siê jeszcze fajniej. Czekam na pytania w temacie i pozdrawiam
Gwyn
Cedric
Czesc kroliczki i kroliczyce

Zamek w Gniewie zostal zamowiony na 3 weekend lutego -17-19, dostaniemy 2 pietro, pietro nizej bedzie sie odbywala impreza choragwii nadrenskiej ale mysle ze z powodzeniem sie odseparujemy, wystawimy straze, wykopiemy wilcze doly a jak nie podziala to puscimy wode w lazience i i ch zaleje smile.gif Widac modne sie zrobily imprezy zimowe. A i lista musi byc jak najszybciej zebysmy ewentualnie mogli jeszcze cos uszczknac z 3 pietra jak bedzie ciasno. Podejmuje sie prowadzenia kreatywnej ksiegowosci (tatus potrzebuje nowe blachy).

Z rycerskim pozdrowieniem ( bigsmile2.gif ) B±bel
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
no coz .. i tym razem wobec tego sie nie spotkam z wami angsad.gif

jak juz sygnalizowalem wczesniej dla mnie i dla jaska gradonia, jest to najgorszy termin sposrod mozliwych pomiedzy 1 stycznia a koncem marca.

W zwiazku z tym ktos bedzie musial przejac za mnie paleczke, zorganizowania kuchni: garow, pudelek, stolow, drewna itp .. .jak to uczynilem zeszlej zimy.
Najwazniejsz ze udalo mi sie przekoanc, pewna rzesze ludkow , ze gotowanie o tej porze roku na powietrzu moze byc wcale przyjemnym zajeciem. Mi to sprawilo kupe frajdy w kazdym razie.

CYTAT
Mo¿e kto¶ bêdzie mia³ ³ojówki? Wosk to do¶æ luksusowa sprawa

£ojowki gut ... a wosk nie lusksusowa sprawa .. kosztuje tyle samo co parafina. !!
W czym rzecz .... jak kupujecie cieniutkie swieczki pszelowe z zawijanych plastrow, to owszem wypala sie toto szybciutenko .... u tu koszta sa ogromne, bo swieczka taka ze 2 z³ocisze kosztuje.
ALE ! Wystarczy kupic taka swieczke dwa razy nizsza ale trzy razy grubsza ...nie zawijan± a lan± z formy. kosztuje 5 z³.
podczas palenia jest na tyle szeroka ze wosk w srodku twporzy jeziorko, a nie splywa od razu w dol ...
Starcza na jakies 3 imprezy po 3 noce kazda. Sprawdzone przeze mnie w boju. W ogolnosci w tym samym czasie wypala sie za podobna lub nawet wieksza kwote z³otow± swieczek parafinowych bialych.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Nie, nie, nie. Wosk to sprawa luksusowa w ¶redniowieczu by³a. Pozdrawiam
Gwyn
CYTAT
Nie, nie, nie. Wosk to sprawa luksusowa w ¶redniowieczu by³a. Pozdrawiam

aaaa .. to ja nie zrozumial ... o co ci chodzilo ..
chodzilo oczywiscie o odglos paszcza ....

ale brnac dalej ... skoro tyle osob ma latarenki (a nie ma glinianych "foremek" smile.gif ) to cos tam musi wkladac, a jak twierdze tu mozna wcale niedrogo na pszczelim pojechac...zamiast siac grozê :> stearynow±
Wojciech Radzki
CYTAT
dostaniemy 2 pietro, pietro nizej bedzie sie odbywala impreza choragwii nadrenskiej

A czy przypadkiem ch. nadreñska nie bêdzie siê bawiæ w pocz. XV wieku? Czy nie wyjdzie z tego groch z kapust±?
Pozdr
WR
Cedric
Nie wydaje mi sie, sadze ze oni beda na swoim pietrze my na swoim, zreszta 2:1 ze nie beda mieli stroi. Do maszerowania nie beda nam sie na pewno mieszac. Niestety nie mamy wylacznosci na zamek smile.gif Kulturalnie sie odaljenujemy i tyle. Nie wydaje mnie sie zeby byla to przeszkoda.
Zbigniew Tomicki
Dobra to gdzie lista?
Ja ew moge zajac sie cateringiem :D
siedze i sie smuce ...
a moze by tak pasowalby wam inny termin ? np

1. tydzien wczesniej 10-12 luty albo
2. 3-5 marca ?

Ja wiem ze tylko na dzien dzisiejszy praktycznie ja i jasiek gradon nie mozemy w planowany termin, ale moze jednak ?
Czy komus nie pasuja w /w terminy ?
Tak mi sie marzy pokucharzyc na tegorocznym gniewie zimowym ...

zasmucony ³±czer
Cedric
Tak np mi nie pasuja i z tego co wiem to jeszcze kilku osobom ode mnie z ekipy.
Pigrza
MI nie pasuje
zaden z tych co wymienilem ? ... uuuu

no trudno .... icon_cry.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Mi pasuje. tongue.gif
Jakby¶ cu¶ kombinowa³. icon_rolleyes.gif cool.gif

Jakby ktu¶ potrzebowa³ jakiego¶ banera rekalmowego...
Poni¿ej wersja o rozmiarach identycznych jak Bagritowe. icon_wink.gif

Pa
Cedric
Czesc dziewczyny

dzisiaj gadalem z Goreckim Kristoffem i mamy termin na 100 procent bo byla szansa ze impreza sie nie odbedzie bo Zamek Gniew modny sie zrobil strasznie i sa oblegani przez imprezy firmowe na przeszlo 100 osob ale wszytko jest OK i druga wiadomosc - nie bedzie imprezy Nadrenskiej rownolegle bo oni maja w styczniu. Takze do piwnic i barakow pedzic bimber.

Do zo na miejscu
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Trwaj± prace nad zapewnieniem darmowej podstawy wy¿ywienia: chleba, kie³basy, twarogu, jakiej¶ ryby (pewnie ¶ledzi) na pi±tek, jab³ek, kaszanki na sobotni obiad. ¯yczcie szczê¶cia, koszty mog± Wam spa¶æ o parê z³otych smile.gif Pozdrawiam
Gwyn
Stefan Mi¶kiewicz
A ja chcia³em sie spytaæ czy ju¿ co¶ wiadomo apropos ognia na dziedziñcu czy takowy bedzie. Bo nie ukrywam w zime przydalo by sie cosik takiego milo jest. Juz nie mowie tu o gotowaniu ale nawet o podgrzaniu sobie glupiej kielbasy czy jakiegos mieska. Dzieki za odpowiedz. Stefan
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Zdecydowanie powinien byæ. Czy chcia³by¶ siê zaj±æ organizacj± takiego? Nie chodzi nawet o to, ¿eby prowadziæ tam jak±¶ permanentn± kuchniê, ale ¿eby siê da³o choæby zagrzaæ wina smile.gif Pozdrawiam
Gwyn
Stefan Mi¶kiewicz
Tak jestem chetny zawsze lubilem i lubie zajmowac sie ogniem wiêc niema sprawy.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
A wiêc zorganizowanie drewna i zarz±dzanie obs³ug± ognia- Stefan M. Pozdrawiam i dziêki
Gwyn
Igor Weso³owski
Hej
No niewiem czy to dobry pomys³ Stefan jako stary piroman pu¶ci zamek z dymem anger.gif devil.gif a tak z innej beczki to mo¿e by zamie¶ciæ liste osób które siê zdeklarowa³y na przyjazd bo ciê¿ko ogarn±æ pierdylion postów pt "Bêdê" bigsmile2.gif
Pozdrawiam Igor
Stefan Mi¶kiewicz
NO wiec co do obslugi podtrzymywania itp itd to niema sprawy jednakze ze zorganizowaniem drewna moze byc jako taki problem bo troszke mam daleko do Gniewu i nie mam zadnych kontaktow apropo tego surowca w tym miescie a wiezienie z £odzi zakrawalo by na cud. Wiec tu pytanko do osob ktore sa blizej moze sa na miejscu jakies mozliwosci z zalatwieniem drewna. Napewno nie trzeba metra szesciennego ale troche by sie przydalo. Nie orientuje sie jak to bylo zalatwiane w tamtym roku ale bym sie chetnie dowiedzial. Dzieki za odpowiedz Stefan
AAA zapomnial bym czy mozna palic ogien bezposrednio na kamyczkach zwanych brukiem dziecincowym czy trzeba pod ognisko cosik podlozyc??
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Odezwij siê do Kakaja, on w zesz³ym roku urzêdowa³ z ogniem. Pozdrawiam
Gwyn
Cedric
I jeszcze jesli chodzi o cene to lozko za dobe 23 zlote - 3 zeta wiecej bo zmiany w ogrzewaniu czy cus.
S³odziutki
Cze¶æ smile.gif

A w czym bêdziemy grzaæ to wino? Mogê wzi±æ gliniany garnek - ten w którym Synek robi³ zupê na Stuletniej.

Pozdrawiam,
S³odziutki.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Braæ braæ gary- jak mo¿na wrzuciæ do samochodu to braæ co wlezie, prócz namiotów mo¿e ;) Wszelkie krzes³a itp mile widziane. Pozdrawiam
Gwyn
Basia
daj nam samochód, to mo¿emy ca³y dom przywie¼æ ;P

W ka¿dym razie zobaczymy, co siê da zrobiæ ;) we¼miemy to pod uwagê przy pakowaniu smile.gif

pozdrawiamy serdecznie smile.gif
B&S
Marcus Aurelius Carnifex
W prawdzie do Warszawy siê nie udajê, ale po drodze mogê was zabraæ z wyposa¿eniem. oud.gif
A znaj±c wasz± kuchniê, mogê wam dostarczyæ sk³adników w zamian za kawa³ek strawy.

Salut!
Stefan Mi¶kiewicz
Witam. Wiêc dredwno jakos tam zalatwie zeby sobie mozna cosik podgrzac. I ponawiam pytanko czy mozna robic palenisko na bruku dziedzincowym czy nie. To wa¿e bo gdyby nie to trzeba bedzie wzisac jakis kawalek blachy czy cosik innego. No to tyle devil.gif Stefan
Cedric
Witam

ogien tak jak mi sie wydaje zawsze na jakiejs blasze byl palony postaram sie pogadac z gniewskimi i cos skolowac
Czarny
Hej Je¶li wszystko pójdzie zgodnie z planem to na Gniewie powinni¶my ju¿ mieæ swój ceramiczny garnuszek do gotowania Wiêc bêdzie w czym podgrzaæ to i owo ... smile.gif
Pozdrówka
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Skoro juz jestemy przy samochodach...

Czy istnieje mozliwosc:

* Podwiezienia ludkow z Warszawy do Gniewu i z powrotem, oczywiscie za zwrot czesci benzyny (wtedy ja sie zglaszam)

ew.
* zorganizowania podwozenia z Gdanska do Gniewu i z powrotem na dworzec?

Pozdrawiam!
BRYAN
Tom
Gada³em z Grybolem blacha do palenia ognisk za³atwiona.
Micha³ ¯elazo
CYTAT
Czy istnieje mozliwosc:

* Podwiezienia ludkow z Warszawy do Gniewu i z powrotem, oczywiscie za zwrot czesci benzyny (wtedy ja sie zglaszam)

Bêdziemy ¶migaæ z Lublina na dwa samochody, no i oczywi¶cie przeje¿d¿aæ przez Warszawê. U mnie bêdzie jedno wolne miejsce, jakie¶ graty te¿ na pewno siê zmieszcz±. Co z drugim, pytaæ Wojtka Radzkiego.

Pozdr.
M.
synek
ja mia³bym tak± sama pro¼be co Bryan. A mianowicie czy by³by kto¶ na tyle dobry i podwióz³ mnie z Warszawy do Gniewu i spowrotem?
Bêde mia³ ze sob± tylko plecak i pawrê¿.

Pozdrawiam
Wojciech Radzki
My nie jedziemy przez Wawe, omijamy j± ³ukiem jad±c przez Radom.
Czy bêdzie miejsce jeszcze nie wiadomo.
Pozdr
WR
Wojciech Radzki
Gwyn, bêdziesz w tym roku robi³ warsztaty szermiercze? Jak tak, to mo¿e oprócz d³ugiego miecza lizn±æby tym razem podstaw sztyletu i tasaka?
Ppozdr
WR
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Null problemo. Je¿eli s± chêtni zrobimy podstawy miecza i korda, które s± BARDZO podobne. Mo¿emy pod³ubaæ przy sztylecie. Pozdrawiam
Gwyn
S³odziutki
CYTAT
Null problemo. Je¿eli s± chêtni

Zawsze smile.gif Jaki sprzêt musimy mieæ?

Pozdrawiam,
S³odziutki.
Micha³ ¯elazo
CYTAT
Jaki sprzêt musimy mieæ?

Ja te¿ bardzo chêtnie pisa³bym siê na nauki smile.gif
Niestety aktualnie z posiadanych sprzêtów "ostrych" tylko sztylet nadaje siê do u¿ytku, bo miecz pêk³ i bêdê musia³ go zespawaæ i zeszlifowaæ...

Pozdr.
M.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Drewniany b±d¼ stalowy kord, taki¿ miecz. Sztylet, je¿eli mamy co¶ rze¼biæ te¿ drewniany, z zaokr±glonym sztychem. Pozdrawiam
Gwyn
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
kUrde, wlasnie sobie usaiwdomilem, ze albo nie bylo, albo przeoczylem sprawe kosztow. Czy trzea bedzie placic jakas skladke (pewnie tak) i jak wysoka? NO I KOMU I KIEDY!!!
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Przegapi³e¶. Stawka jak w zesz³ym roku- jakie¶ 22 pln za dobê- liczyæ 2 noclegi. Pozdrawiam
Gwyn
Cedric
Dokladnie 23 zlote smile.gif
Micha³ ¯elazo
A te 23 z³. za osobodobê, to do wykosztowania siê na miejscu, czy jakie¶ przedp³aty robimy ?

Pozdr.
M.
Cedric
Na miejscu.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
I na ³o¿odobê. Pozdrawiam
Gwyn
Micha³ ¯elazo
Czy bêdzie kto¶ mia³ mo¿e do sprzedania skówki do wi±zañ ?

Pozdr.
M.
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Kto¶ chce siê w pi±tek zabraæ do Gniewu autem? Bez ¿adnej zrzutki.

Jadê przez Olsztyn, Ostródê i I³awê.

Mogê zabraæ ze dwie osoby z tobo³ami.

Pa
Igor Weso³owski
Hej a o której by³by¶ Olsztynie?
Bo¿e ale ja g³upi jestem ty jeste¶ z Olsztyna, czyli o której wyje¿d¿asz.
Pozdrawiam Igor
Marcus Aurelius Carnifex
Wola³bym jechaæ jak jest jasno. W nocy gubiê orientacjê w trasie i mylê drogi z rzek± bigsmile2.gif .

Czyli pytanie o której mo¿na? Pora obiadowa ok 14 pasuje? Mogê zabraæ z dworca g³ównego.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.