Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Legnica - 1241 - Biwak ¦redniowieczny
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2
Marcin Chy³a
Dru¿yna Ksiêcia Henryka Pobo¿nego (XIII wieczna sekcja Stowarzyszenia Bractwo Rycerskie Ziemi Legnickiej ) zaprasza w dniach 16–18. 06. 2006 na XIII-sto wieczny biwak historyczny w Legnickim Polu, nawi±zuj±cy do Bitwy legnickiej z 1241 roku.

Dalsze informacje podam w najbli¿szym czasie.

Pozdrawiam
Indar
Witam
Tak jak juz Ci mowilem - macie moje poparcie ;). I oczywiscie mozsz na mnie liczyc w kazdej kwestii.
Nie wspominajac o tym, iz licze na Wasza "rewizyte" w wakacje.

klaniam sie nisko
Indar
Visenna
Witam!

Je¿eli chodzi o mnie to z wielk± chêci± pisa³abym siê na tê imprezê. O ile oczywi¶cie zaproszenie dostanê :P
Unkas
Ja równie¿ chcia³ bym sie tam pojawiæ
pewnie kilka osób od nas z £om¿y równie¿ bigsmile2.gif
Gotfred
Hej

Tak jak ju¿ mówi³em - byli¶my, jeste¶my i bêdziemy z Wami!! heart.gif Mo¿ecie liczyæ na nasza pomoc.

Nareszcie jaka¶ impreza na XIII'tkê w mojej okolicy.
Robert Diabe³
Silesia Minor stawi siê oczywi¶cie.
Sawa
WKS te¿ bêdzie smile.gif
Wasek
Witam

Wreszcie!!!!!
Po wielu latach niedomówiñ, k³ótni oraz wzajemych oskar¿eñ wkoñcu Bitwa legnica sie odbedzie i chyba bedzie robiona przez najlepsz± ekipa jaka moze to zrobiæ.
Osoba Szramy daje nam pewno¶æ, ze wszystko powinno byæ w jak nalezytym porz±dku a z historyczno¶ci± problemów te¿ nie powinno byæ wiêc na Legnice trzeba jechaæ i zobaczyæ jak ta impreza bêdzie sie rozwijaæ.

Pozwiem krótko
SMOCZA JEDZIE!!!!! koniec kropka.
Mo¿ecie na nas liczyæ.

Pozdrawiam
Wasek
Micha³ ¯elazo
A jak bêdzie z datowaniem strojów na imprezie ?
Czy tylko okolice 1250 i Biblia, czy mo¿e te¿ prze³om XIII/XIV ?

Pozdr.
M.
Robert Diabe³
A co z koñcem wieku XII?
Madeleine
Sekcja historyczna przy Wielkim zamku w Maniowie Wielkim pojawi siê tak¿e ;)
nieczar
...ja mieszkam jakies 15km od Legnickiego Pola wiec jest to dla mnie spory kawal drogi,ale jako reprezentant strony zwycieskiej bede zmuszony sie pojawic i uczynic zadosc historii....

...i skopac wam tylki che,che,che :^)

......a potem utne glowe Waskowi

...Schab ,mam nadzieje ,ze mi pomozesz?!
Robert Diabe³
Ale zaraz potem jako strona zwyciêska dokonacie rytualnego zbiorowego samobójstwa (jak u Hoffmana) mam nadziejê tongue.gif
DrzewiaK
......a potem utne glowe Waskowi

Nieczar: Swojemu Wasu Chanowi leb chcesz scinac?
Marcin Chy³a
Witam

Spieszê z kolejn± porcj± wiadomo¶ci o imprezie pod Legnic±. Przepraszam, ¿e s± tak ma³o konkretne, ale kilka rzeczy jest jeszcze na etapie negocjacji.

Impreza odbêdzie siê w Legnickim Polu - na jego obrze¿ach wiêc nie powinni¶my mieæ du¿ych problemów z cywilizacj±. Imprezy nie reklamujemy po¶ród mieszkañców – z za³o¿enia jest wiêc to impreza zamkniêta; lecz pewnej liczby „ciekawskich” zapewne nie da siê unikn±æ. D±¿yæ jednak bêdziemy do minimalizacji liczby osób zwiedzaj±cych; rozwa¿amy tak¿e kwestê ogrodzenia obozu w celu zapewnienia wiêkszego bezpieczeñstwa uczestnikom imprezy.

W kwestii obozu obowi±zuj± wy³±cznie namioty historyczne; proszê tak¿e pamiêtaæ o poprawno¶ci historycznej pozosta³ego wyposa¿enia obozowego. Dostarczymy Wam odpowiednie miejsce do spo¿ywania posi³ków; bêdzie te¿ gdzie siê schowaæ przed nadmiernym s³oñcem. Na dzieñ dzisiejszy zapewnimy tak¿e wodê do mycia, s³omê do sienników oraz drewno opa³owe. Kwestia sanitarna oraz wy¿ywienia jest obecnie w toku.

Je¶li kto¶ by³by zainteresowany przyjazdem, ale mia³by problem z przywiezieniem namiotu na ten „koniec ¶wiata”, to proszê o kontakt na priv; dysponujemy kilkoma namiotami, które bêd± do dypozycji „bezdomnych” uczestników. Ilo¶æ ich jak i miejsca w nich jest niestety ograniczona...

Jako, ¿e impreza ma nawi±zywaæ do wydarzeñ pod Legnic± z kwietnia 1241 przyjmujemy nastêpuj±ce ramy czasowe: 1190-1250. (Odpowiadaj±c zatem na wczesniejsze pytania – koniec XII w. jak najbardziej odpowiedni dla stroju i uzbrojenia, natomiast prze³om XIII/XIV jest ju¿ okresem za pó¼nym).

Impreza jest tylko i wy³±cznie dla Was, nie musimy nikogo zabawiaæ ani robiæ pokazów. Zatem je¶li macie jakie¶ ciekawe pomys³y i koncepcje, jak spêdziæ te trzy dni, tak aby¶my siê dobrze bawili, proszê o kontakt na priva. Bêdzie gdzie powalczyæ, a nawet postrzelaæ z ³uków (proszê o kontakt na priv zainteresowanych – to zabiorê s³omian± tarczê).

W czasie „zajêæ bojowych” musimy, dla w³asnego dobra, zapewniæ sobie odpowiednie bezpieczeñstwo. Oto nasze wymagania:.
1) Zbroja miêkka
- przeszywanica (z ko³nierzem chroni±cym szyjê), nogawice pikowane, czepek pikowany.

2) Zbroja twarda
- zbroja kolcza d³uga (do po³owy uda), d³ugie rêkawy (do nadgarstków), kaptur kolczy (dla os³ony szyi, karku), os³ona d³oni (mitynki lub osobne rêkawice kolcze )
- zbroja lamelkowa (z os³onami na staw ³okciowy i przedramiê), p³aty (jako uzupe³nienie kolczugi)

3) He³my
- He³my otwarte z „nosalem” – obowi±zkowo kaptur kolczy zakrywaj±cy kark, szyjê z ustami – pod spodem pikowanie
- Kapaliny - obowi±zkowo kaptur kolczy zakrywaj±cy kark, szyjê z ustami – pod spodem pikowanie
- Garnki
- Pó³garnki – obowi±zkowo kaptur kolczy zakrywaj±cy kark, szyjê z ustami – pod spodem pikowanie
- GRUBO¦Æ HE£MÓW: MIN: 1,5 mm

4) Broñ

Obowi±zuje dowolne uzbrojenie zaczepne – spe³niaj±ce wymogi datowania imprezy, oraz spe³niaj±ce wymagania bezpieczeñstwa (broñ powinna byæ nienaostrzona, czysta, wolna od rdzy, zadziorów, itp...)

5) Tarcze

Dopuszczone zostaj± wszelkie rodzaje tarcz drewnianych – spe³niaj±ce wymogi datowania imprezy, oraz spe³niaj±ce wymagania bezpieczeñstwa (obicie tarczy nie mo¿e posiadaæ zadziorów itp...)

To tyle na dzieñ dzisiejszy. Wiêcej konkretów dostarczê po nowym roku, wiêc zainteresowanych proszê o cierpliwo¶æ. Czekam tak¿e na Wasze wnioski i propozycje.
Mój adres: mchyla@gazeta.pl

Pozdrawiam
Marcin Chy³a
Halfgar
A znajdzie sie miejsce dla kilku saracenów z koñca XII wieku?? Do czerwca czê¶æ z nas (zbrojni + ³ucznicy) bêda ju¿ gotowi na pierwsze starcia :D

Buziaczki
Orzech
Witam
Czy idea imprezy upad³a czy to mnie co¶ ominê³o?
Orzech
Marcin Chy³a
Witam!
Nie przypominam sobie ¿ebym odwo³ywa³ imprezê!
Zainteresowanych zapraszam do obozu Hufca Dolno¶l±skiego na I³¿y.

POzdrawiam
Marek Hilgendorf
Tarczê s³omian± przygotuj na 100%. Moi ³ucznicy nie bed± pró¿nowaæ
Orzech
Czy kto¶ mo¿e podaæ kontakt do organizatora? Marcin na maile i pw nie odpowiada, a na forum spraw za³atwiaæ nie chcê.
Orzech
Marcin Chy³a
oki, ju¿ jestem do dyspozycji!
Poza tym, w tym i przysz³ym tygodniu, to ja siê bêdê kontaktowa³ z tymi, którzy byli zainteresowani imprez±
Pozdrawiam i do zobaczenia
Fiodor Bie³yj
loki08.gif Witam,

równie¿ my by¶my byli zainteresowani udzia³em (razem oko³o 5 zbrojnych (piechota usmieszek_11.gif )).
Wasek
Witam

Do imprezy coraz blizej i trzeba sie jako¶ organizowaæ.
Z Warszawy rusza wynajety Autobus. Miejsc ok 35. Koszt w obie strony od osoby 90 z³.
Wyjazd 15 wieczorem powrót po imprezie.
Chetnych proszê do mnie

Pozdrawiam
Wasek
Robert Szatecki
Witam!
Tak¿e „Obroñcy Akki” s± chêtni do wziêcia udzia³u w imprezie, zg³oszenie Do Marcina ju¿ wys³a³em i czekam na odpowied¼smile.gif
Pozdrawiam RS
Marcin Chy³a
Mam takie, szybkie pytanie:
Czy potencjalni uczestnicy byliby zainteresowani krótk± wycieczk± z przewodnikiem po Legnicy - odwiedzaj±c miejsca zwi±zane z bitw±? Jest to do za³atwienia tylko chcia³bym jakie¶ konkretne deklaracje. Je¶li jest to z³y pomys³ to te¿ napiszcie. Proszê o kontakt.
Pozdrawiam

PS. juz na dniach lub godzinach podam oficjalne wie¶ci i jaki¶ wstêpny plan spotkania.
PS2. CZy Kaliningrad wreszcie siê do mnie odezwie - o ile nadal jest zainteresowany? Czy moje pw. nie dochodz±?
Robert Diabe³
Mo¿e byæ i wycieczka.
eRemita
Wycieczka gut, señor Szramas. Chcesz nas przegoniæ w strojach po mie¶cie czy bêdziesz mia³ lito¶æ?

K³aniam sie

eRe
Fiodor Bie³yj
CYTAT(Marcin Chy³a)
(..) PS2. CZy Kaliningrad wreszcie siê do mnie odezwie - o ile nadal jest zainteresowany? Czy moje pw. nie dochodz±?

Marcinie nic nie dosta³em dunno.gif
z Kaliningradu chcieli by do³±czyæ Schweinschnitzl i Hans Trinnker, je¶li zostan± zaproszeni, to maj± miejscówki w Smokobusie. Potrzebuj± pisemnego zaproszenia od Was, w którym bêd± ich imiona, nazwiska, nr paszportu, na jak± imprezê jad± i jaka¶ piecz±tka. Mo¿na je wys³aæ jako skany na e-maila.
Swoim ¶rodkiem lokomocji dotar³by Andrzej Sobieski, dwie dziewczyny i ja. Czyli w sumie od Zapadnej Baszni zg³aszam 6 osób z w³asnymi namiotami i piechotnym uzbrojeniem.

jak wiadomo¶i nie dochodz± na PW, to mo¿e napisz mi na maila, jest w profilu
pozdrawiam

Bie³yj loki08.gif
Marcin Chy³a
Witam!

Nadszed³ czas na jakie¶ konkretne informacje z linii frontu.

Do dyspozycji naszych go¶ci bêd±:

- miejsce - kawa³ek zielonego terenu w okolicach Legnickiego Pola, bêdzie gdzie rozbiæ namioty jak równie¿ usi±¶æ czy walczyæ (mapka dojazdu ju¿ wkrótce)

- woda + jakie¶ miejsce czy konstrukcja do wygodnego z niej korzystania

- sanitariaty

- s³oma (w kostkach) do namiotów, czy sienników (proszê o kontakt ile jej potrzeba)

- drewno - czyli materia³ na ognisko, jak równie¿ na podstawowe budowle smile.gif

- sto³y, ³awy, sto³ówka, kocio³ki do dyspozycji go¶ci ...

- posi³ki:
w pi±tek - obiad i kolacja
w sobotê - 3 posi³ki + biesiada
w niedziele - ¶niadanie i obiad

Za te wszystkie "przyjemno¶ci" musimy pobraæ symboliczn± op³atê 15z³ od osoby - p³atne na miejscu.

Poni¿ej zamieszczam bardzo ogólny plan imprezy. Celowo nie podaje godzin gdy¿ wszystko bêdzie "p³ynne" i zale¿ne od obecnej sytuacji lub chêci uczestników. Czekam równie¿ na Wasze propozycje.

PI¡TEK 16.06

* wczesne popo³udnie - rozpoczêcie imprezy, powitanie itp
* obiad - po nim zebranie "dowódców", omówienie programu, planu zajêæ ...
* konkurencje bojowe, w zale¿no¶ci od si³ i chêci do kolacji
* kolacja

SOBOTA 17.06

* ok. 10 ¶niadanie
* konkurencje bojowe, w zale¿no¶ci od si³ i chêci (dla chêtnych mniej powa¿ne plebeje)
* obiad
* plebeje lub na bojowo
* wycieczka ??? ***
* bitwa ???
* kolacja + biesiadowanie

NIEDZIELA 18.06

* ok. 10 ¶niadanie
... i ustalimy na co mamy dalej ochotê

Jest mo¿liwo¶æ wybrania siê do Legnicy i wraz z przewodnikiem zwiedzenie miejsc zwi±zanych z bitw± legnick± (niekoniecznie w strojach smile.gif. Chcia³bym jednak wcze¶niej wiedzieæ czy bêdzie grupa chêtnych. Je¶li to z³y pomys³ to tez proszê o komentarz.

Do dyspozycji bêdzie tarcza ³ucznicza ... proszê zainteresowanych o kontakt

Impreza nie jest ubezpieczona angsad.gif

Chwilowo tyle ... czekam na komentarze ...
Gotfred
impreza zapowiada siê bardzo dobrze.
podoba mi siê ten pomys³ z wycieczk± - piszê siê na to.

teraz chyba zostaje siê nam tylko modliæ o to, ¿eby za te dwa tygodnie nad Legnic± zago¶ci³a dobra pogoda szczerba.gif
Marcin Chy³a
Witam

Impreza bardzo nied³ugo ...
Na dniach pojawi siê mapka dojazdowa.
W razie jakichkolwiek pytañ to najszybciej bêdzie na komóre 663223212, zapraszam do rozmów najlepiej w godzinach po³udniowych.

Fiodorze, proszê, odezwij siê do mnie! Wszelkie e-wiadomo¶ci gdzie¶ znikaj± angsad.gif

Pozdrawiam i do zobaczenia
Deidre
Mi siê coraz smutniej robi, ¿e nie przyjadê angsad.gif
Fiodor Bie³yj
a prosbê mam:
jakby kto¶ byl w posiadaniu tej cudownej gry (w zal±czniku), ktora "od zawsze", odk±d gram (jakies 15-16 lat) mia³a nazwe "NARDY" (swego czasu w moim DS`ie potwierdzil to rownie¿ pewien Irakijczyk), proszê niech przywiezie, chetnie zademonstrujê parê ciekawych odmian, emocje gwarantowane coffee.gif

loki08.gif
Parys
Poniewa¿ impreza zbli¿a siê wielkimi krokami - poni¿ej sposoby dojazdu na ni±.
Zdecydowanie najlepszy jest dojazd autostrad± od strony Wroc³awia. Niestety, autostrada jest w remoncie i w³±¶ciwy zjazd jeszcze jest nieoznakowany. Dlatego kilka wskazówek, jak zjechaæ we w³a¶ciwym miejscu:
- zjazd jest ok 10 km przed Legnic±
- przed tym zjazdem prawy pas jest nieco zwê¿ony
- blisko po prawej stronie znajduje siê park maszyn, które remontuj± autostradê
- nieco dalej, po prawej stronie znajduje siê wysoka jasna ha³da kopalni odkrywkowej
- bezpo¶rednio przed zjazdem znajduje siê most/przejazd nas autostrad±
Po trafieniu we w³a¶ciwy zjazd, po ok 30 m doje¿d¿a siê do skrzy¿owania ze znakami - w prawo Legnickie Pole, w lewo - Koskowice. Nalezy pojechaæ w lewo, w kierunku Koskowic. Po ok 0,5 km doje¿d¿a siê do Ksiêgienic; tam jest jedno jedyne skrzy¿owanie, na którym nale¿y skrêciæ w lewo o 90 stopni (jest znak pokazuj±cy kierunek do Legnickiego Pola). Potem ca³y czas prosto, lekko pod górkê, przez wiadukt nad autostrad± i ju¿ siê jest w Legnickim Polu. Ca³y czas prosto, a¿ do momentu, gdy bêdzie zakaz jazdy na wprost oraz znak w prawo "Legnica 11". Nale¿y skrêciæ w prawo i prawie natychmiast w lewo, tak aby po prawej stronie min±æ niewielki ¶redniowieczny ko¶ció³ek-muzeum. Potem prosto w dó³ i po ok 200 m po prawej stronie znajduje siê teren imprezy.
W przypadku, gdy minie siê ten pierwszy zjazd, nale¿y dojechaæ do zjazdu Legnica; jest on oznakowany i zaraz przy nim znajduje siê stacja paliw Orlen. Po chwili jest skrzy¿owanie - w prawo Jelenia Góra, w lewo - Legnica. Nale¿y skrêciæ w lewo w kierunku Legnicy. Pocz±tkowo droga jednopasmowa zmienia siê w dwupasmow±; doje¿d¿a siê do ronda, na którym trzeba wybrac pierwszy zjazd w prawo (jest oznakowany Legnickie Pole). Ca³y czas prosto, przez tory kolejowe do wioski Gniewomierz. Ca³y czas peosto; po Gniewomierzu zaczyna siê ostry podjazd, potem jest most nad autostrad± i ju¿ Legnickie Pole. Po lewej stronie w Legnickim Polu jest ¿ó³ty barokowy ko¶ció³, nalezy go min±æ, na pierwszym skrzy¿owaniu skrêciæ w prawo, min±c po prawej stronie ¶redniowieczny ko¶ció³ek-muzeum i po ok 200 m po prawej stronie znajduje siê teren imprezy.
Mapkê dojazdu zamie¶cimy jutro/pojutrze. Mam nadziejê, i¿ te wskazówki wraz z mapk± pomog± w dotarciu na imprezê. W razie jakichkolwiek w±tpliwo¶ci prosimy o kontakt telefoniczny:
663223212 - do Szramy
605612332 - do mnie
Gdyby kto¶ jecha³ z innego kierunku i nie wiedzia³ jak trafiæ to proszê o kontakt na mail: parys69@wp.pl , na pewno pomo¿emy.
Indar
Pok³ony
W zwi±zku z problemami transportowymi Warszawiaków mam propozycjê:
Zamiast mojego Trucka zabieram osobówkê, pakujê tylko niezbêdne rzeczy i ruszam. Lecê oczywi¶cie przez stolicê - stamt±d mogê zabraæ dwie osoby. Co do czasu dostosujê sie do ew. chêtnych. Niestety bêde mia³ baaaaaaaardzo ograniczon± przestrzeñ ³adunkow±, ¿adne kosze, maszty czy inne kocio³ki nie wchodz± w grê.
Organizatorzy dysponuj± pewn± ilo¶ci± miejsc w namiotach, bardzo jednak ograniczon±. Ja zabieram swój namiot i Ci którzy bêd± ze mn± jechaæ mog± spaæ w moim "sto¿ku".
Apelujê :devil: równie¿ do przeje¿dzaj±cych przez Warszawê i do tych jad±cych w³asnym transportem ze stolicy - dajcie znaæ ile osób mo¿ecie ew. zabraæ.
Wa¿ne by¶my tam dotarli i dobrze siê bawili.
Czyli zabieramy same najpotrzebniejsze rzeczy, pozostawiaj±c za¶ historyczne duperele bez których mo¿emy sie obej¶æ.
Dla tych którzy nie maj± mojego numeru: 510124530
No to do zobaczenia na Legnickich Polach!
[b]Nie zawied¿my organizatorów!
I.
Fiodor Bie³yj
Inkwizytorze Szanowany Indarze, to skorzystamy z twojego ¶rodka transportu chetnie bardzo shocked.gif . Czyli +2

(ps. odtwarzacz pok³adowy masz na kasety, czy jakie inne wynalazki? smile.gif )
Indar
Kasety, chocia¿ nie wiem czy w ogóle odtwarza. Ale radio dzia³a na 100% :)
Tam bêdzie baaaaardzo ma³o miejsca... Jako¶ sobie poradzimy.
I.
Fiodor Bie³yj
nie biorê namiotu ani skrzyni wiêc rzeczy bêdê mia³ niewiele icon_wink.gif
Indar
W takim razie dla Ciebie przewidziany jest baga¿nik. :P
Halfgar
Niestety mnie nie bêdzie ... kwitnê jednak w pracy anger.gif anger.gif zly.gif zly.gif sad3.gif sad3.gif
Robert Szatecki
Ja z 2 osobami ode mnie bêdê jecha³ poci±giem (na miejscu bêdziemy po 19 w pi±tek na stacji legnica), czy daleko od dworca jest do miejsca biwakowania:>?
Pozdrawiam RS
Parys
CYTAT(Galahad)
Ja z 2 osobami ode mnie bêdê jecha³ poci±giem (na miejscu bêdziemy po 19 w pi±tek na stacji legnica), czy daleko od dworca jest do miejsca biwakowania:>?
Pozdrawiam RS

Mogê Was zgarn±æ ze stacji miêdzy 19 - 20, bo w tych godzinach bêdê w Legnicy. Napiszcie mi o której dok³adnie bêdziecie na stacji + jaki¶ numer telefonu (aby siê skontaktowaæ ju¿ w pi±tek), to Was zabiorê. Mój nr tel. 605612332.

Informacja dla wszystkich doje¿d¿ajacych samochodami - miejsce nazywa siê Lasek Bakalski; przy zje¿dzie do niego zamie¶cimy tablicê "Legnica 1241", co by ³atwiej by³o trafiæ.
Orzech
My, z racji uwielbienia do samodzielno¶ci, zjawimy siê u Was nie¶miertelnym maluchem. Niestety, w nieco okrojonym sk³adzie. Powinni¶my byæ na miejscu w pi±tek w po³udnie, mo¿e 2 minuty przed.
Orzech
Fiodor Bie³yj
Orzechu patrz±c na Twojego avatara, to rzeczywiscie samurai.gif nieco okrojony moze byæ smile.gif
Robert Diabe³
Silesia Minor rusza jutro z rana
Robert Szatecki
Witam!

Bardzo dziêkujê Parysie za ofertê, ale chyba bêdê musia³ innym ¶rodkiem transportu dojechaæ do Legnicy o znacznie wcze¶niejszej godzinie. A to wszystko...

poniewa¿ siê kolejni z mojej grupy rozsypali i nie mog± przyjechaæ:/.W zwi±zku z tym i mas± baga¿y jakie niestety wzi±æ muszê(ekwipunek bojowy, strój, maszty do namiotu(krótkie bo krótkie ale zawsze rêkê zabieraj±)) zastanawiam siê, czy nie dojechaæ na imprezê PKS-em, powstaje tylko pytanie, czy by³by kto¶ w stanie pode mnie podjechaæ rankiem w pi±tek na dworzec PKS w Legnicy (przyje¿d¿am przed 6 ale spokojnie móg³bym poczekaæ z godzinkê, dwie lub trzy) oczywi¶cie, dorzuci³bym siê do benzyny, je¿eli taka by zasz³a potrzeba(nie wiem jak daleko jest to pole na którym ma siê odbyæ biwak a nie chcia³bym naci±gaæ kogo¶ przy dzisiejszych cenach:)).

Pozdrawiam RS
Parys
Witaj,
na pewno kto¶ po Ciebie wyjedzie. Nie bêdzie to godzina szósta ale okolice siódmej s± ju¿ jak najbardziej realne. Tu jest numer do dziewczyny od nas - Ewy - 509430933, która organizuje Ci transport. Skontaktuj siê z ni± proszê najlepiej jeszcze dzi¶ i dograjcie szczegó³y.
Indar
Dziwne, zabieram jedynie minimum sprzêtu a w wozie nie ma miejsca. Fiodor, baga¿nik zajêty - jedziesz na dachu :) Mam linki do mocowania, nie spadniesz.
Mazowsze stawi siê ko³o godziñ pó³nocnych.
I.
Fiodor Bie³yj
CYTAT(Indar)
Fiodor, baga¿nik zajêty - jedziesz na dachu smile.gif Mam linki do mocowania, nie spadniesz.
Mazowsze stawi siê ko³o godziñ pó³nocnych.
I.

doskonale, bede mia³ jak zabraæ glewiê blinkie.gif icon_wink.gif
Orzech
Fiodorze, przecie¿ zmie¶cisz siê w avatarowym kartonie;)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.