Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Grudzień]II Warszawski Turniej Przemocy Wszelakiej
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3
Ptack
chcia³ê¶ poweidzic filmu wis³oczan i surówki filmowej sprzed dwóch lat, któr± kto mia³ zobaczyæ, to zobaczy³ smile.gif

co do w³óczni, to bez tego badziewia na koñcu, wewntualnie to badziewie zabezpieczyæ. To jednak jest odpoweidnik g³owicy miecza smile.gif
AdamS
Turniej bedzie na 100% 10 XII

mozna sie juz zglaszac smile.gif

przewidziany nocleg w szkole na sali takze prosze zabrac karimaty i spiwory (sale mamy na caly weeckend na 99% od piatku wieczorem ....na 100% do niedzieli wieczor)

wieczorem w sobote planujemy kilka atrakcji .....

skladka 30 plnow ... byc moze mniej ale to zalezy ile osob sie zglosi na 100%

Pozdro
AdamS
Ptack
Kategirie: szabla

wymogi: szabla, maska, waciak/przeszywka, rêkawica.

kategoria open: maska, waciak/przeszywka, broñ drewniana æwiczebna (bokken, palcata, rudis, naginata, w³ócznia itd). . Tarcze tylko drewniane, mog± byæ puklerze. Nunczaku mo¿e byæ jedynie treningowe tzn nie drewniane. Kto ma wiedziieæ, to wie o co chodzi.

szpada: kto ma ochotê siê zaj±æ szpad±? My siê s³abo w szpadzie czujemy, wiêc nie da rady ¿eby¶my robili. Mo¿e kto¶ z Loriki siê zg³osi.

zasady: szabla - do piêciu trafieñ - podwójne nie liczone. Sk³ad sêdziowsi nie bierze udzia³u walkach. Turniej Pucharowy, ale ci, którzy odpadn± bêd± mieli i gdzie i kiedy siê polaæ miêdzy sob± z tym, ¿e poza turniejem.

Turniej Open: jak w szabli.

wyl±dowanie na glebie lub utrata broni oznacza stratê punktu. Te¿ pucharówka.

zaznaczam, ze przegrani bêd± mieli mo¿liwo¶c wymiany siniaków poza turniejem, wiêc unikniemy sytuacji, gdzie nam siênudzi, bo odpadli¶my w pierszej walce.

Jak napisa³ AdamS, prosimy o zg³aszanie siê, bo im nas wiêcej, tym ni¿sza bêdzie sk³adka. W celu jej zminimalizowania sk³adka pokrywa wy³±cznie salê. I atrakcje na wieczór. Picie, Jedzienie i PICIE we w³asnym zakresie.

jakie¶ pytania, proszê waliæ
Stanis³aw Szal
Do kiedy mo¿na siê zg³aszaæ?. Rozumiem, ¿e im szybciej tym lepiej, ale do kiedy jest ostateczny termin?
Robert Szatecki
w koñcu na jakiej sali to siê bedzie odbywaæ, na wa³brzyskiej?
pozdrawiam RS
Ptack
nie, gdzie¶ na saskiej kepia, Aams za³atwia³

jest pora szansa, ¿e ja przybêdê w sobotê kiela 15'tej, ale impreza bêdzie ttrwa³a od rana.

pozdr
Ptack
Na turniej open wpadn±koledzy z sekcji iaido, wiêc mo¿na siê sprawdziæ smile.gif
ZGO¦
My, Górscy ju¿ siê zg³aszamy na 100%

ilu bêdzie sêdziów?
Pawe³ Lipnicki
Je¶li mo¿na, to i ja do³±czê do Waszmo¶æ Panów (i Pañ) - na 90% 10 XII dla mnie jest O.K.
enid
Oj, co¶ to s³abo jako¶ idzie...
Mo¿e lepiej by³oby zrobiæ tak,jak by³o?czyli na wiosnê,za to co roku??
Mistrzostwa w³a¶ciwie s± przecie¿raz w roku, a nie dwa... face4.gif
Czyba,¿e to potraktowaæ jako zgrupowanie treningowe - wtedy wszyscy bêd± mieli m³ócy po rzêsy bigsmile2.gif icon_rolleyes.gif
AdamS
na wiosne tez bedzie
jest jeszcze mozliwosc do konca tygodnia przelozenia na 3 XII ....
Ryba
Witam,
Co powiecie na temat zorganizowania Ogólnopolskiego Turnieju Bojowego o Tytu³ Fechmistrza Polski.
Mówiê tu oczywi¶cie o realiach ¦redniowiecza smile.gif
Pozdrawiam
Ptack
kolego, rób sobie, rób smile.gif
Brat £ukasz
Rób, rób, tylko zmieñ tytu³, który chcesz przyznawaæ, gdy¿ fechmistrz jest tytu³em oficjalnym (jak np. prezydent) i mog³oby to uraziæ osoby taki tytu³ posiadaj±ce...

P.S. Jak siê czuje moja tarcza ?
takeda68
CYTAT(Ptack)
Na  turniej open wpadn±koledzy z sekcji iaido, wiêc mo¿na siê sprawdziæ smile.gif

Ja siê chetnie sprawdzê, je¿eli nic nie stanie na przeszkodzie zg³aszam swoje przybycie smile.gif
Ptack
liczymy chêtnych i koszt na chwiklê obecn± jest zbyt du¿y.
ZGO¦
a ilu jest chêtnych? a ilu potrzeba, ¿eby koszta by³y do zniesienia?

do kiedy trzeba siê zg³aszaæ?
Lestek
to jako "mieso armatnie" moge sie zglosic ;)
Stanis³aw Szal
CYTAT
a ilu jest chêtnych? a ilu potrzeba, ¿eby koszta by³y do zniesienia?

do kiedy trzeba siê zg³aszaæ?

I jeszcze, jakie s± koszty na chwilê obecn±, przy takiej ilo¶ci chêtnych. smile.gif
takeda68
Je¿eli chodzi o Zamo¶æ to mo¿ecie liczyæ 2 osoby!!!
Pinior
10 grudnia...do bani...adams....ustali³e¶ ten termin specjlnie ¿ebym nie przyjecha³;)
pozdro...
turniej w setn± rocznicê sienkiewiczowskiego nobla...wyst±pcie do ministerstwa kultury o patronat i milionowa dotacjê...
Ptack
Zg³osi³o mi siê 8 osób od Marka Jeziorskiego, info dot konktrtów niebawem
megamrok
Ale czy zostaje ten 10 XII???
Ptack
ta
Ananke
Im bli¿ej, tym ciszej face4.gif .
Bêdzie ????
A je¶li TAK, to GDZIE???
I po ile w koñcu zrzutka dla chêtnych??? icon_wink.gif
Ptack
bêdzie, newsy nied³ugo wrzucimy.

sk³adka na chwilê obecn± - ca 35 pln, ale postaramy siê obni¿yæ.

na Saskiej kepie gdzie¶ toto jest
Ananke
Thanksiki !!!! Od 35 siê nie umiera tongue.gif
Lestek
umiera sie!!, wystarczy nakupic na mecie wódy za 35 ;D

Ile osob sie zglosilo na zelazo a ile na treningowa? o ktorej sie turniej rozpocznie?

Ale trzeba przyciskac ptaka zeby cokolwiek z niego wydusic ;>
ZGO¦
czy doczekamy siê bli¿szych informacji przed 10.XII?

jakie¶ co? gdzie? kiedy?
Micha³ Czy¿niakowski
Mnie te¿ mo¿na dopisaæ, chêtnie bym sie wybra³. Ju¿ dawno nikt mnie nie pobi³. devil.gif

Te¿ prosze o wiecej informacji z kategorii : co, gdzie i kiedy.
Ptack
Ok, ju¿ mamy ustalone;

pi±tek (9'go) od 20:00 mo¿emy ju¿ siê tam zadekowaæ. Mo¿na piæ wino i wódkê i piwo. Mo¿na zamawiaæ bu³garsiee lampucery.

sobota: 10:00 - zaczynamy zapisy na konkurencje

lejemy siê pucharowo. Turnieje skoñcz± siê szybko i lejemy siê towarzysko.

NA razie jest konkurs szabli (stal) i turniej open (drewno).

je¶li bed± chêtni Aramisy uczyni± szpadê.

w sobotê wieczorem rozwijamy ekranik i ogl±damy filmy wszelakie i pijemy alkohol. I dmuchamy prostytutki jak zwykle zreszt±.

koszta; max 35 pln, staramy sie zejsc poni¿ej tej ceny. (dajemy pokazy w szkole w zamian za rabat)

zasady podane s± w poprzednich postach.

jak bêzdie chêæ (a pewnie bêzdie) rozk³±damy maty i bêdziemy siê tarzaæ bez broni.

W imprezie chodzi ogólnie o to, ¿eby siê wy¿yæ w przyjemnym towarzystwie, ³yknaæ nowych wra¿eñ i poobcowaæz Panem Namiestnikiem

pozdr

adres - Bonifacego 10:

autobusy; 116, 141, 189, 117 (chyba).

Bonifacego jest miêdzy Mangalii a Truskawieckiej jak siê Sobieskiego jedzie.

pozdr

pytania; waliæ na kome do mnie

507 782 279
AdamS
oczywiscie podczas bojowki w ciagu dnia pelna abstynencja
wiadomo szkola i dzieci moga przylezc zeby popatrzec ... no i kierownictwo moze sie czepic ale wieczorkami no problem ;)

moze jakies specjalne zyczenia co do filmow ?

Pozdro
AdamS

PS
beda 2 komplety blach i 1 kolcza dla chetnych
Pawe³ Lipnicki
No i bardzo very super!! Bêdê na 100%. Dziêki za wie¶ci. W szabli - zasady trafiania jak w marcu, czy co¶ siê zmienia (i trzeba siê dozbroiæ ochronnie?? bum.gif smile.gif )
AdamS
waciak to minimum
blachy i karwasze beda ...
Ptack
Macha te¿ smile.gif

Zawodników proszê o wziêcie palcatw do turnieju open, który bêdzie najciekawszym ¼ród³em do¶wiadczñ, przechwa³ek i dyskusji.

smile.gif
Marcin Surdel
CYTAT
Zawodników proszê o wziêcie palcatw do turnieju open, który bêdzie najciekawszym ¼ród³em do¶wiadczñ, przechwa³ek i dyskusji.

Szlag. Ju¿ ¿a³ujê. Cholerny lajf :-P
Filmujcie te openy, b³agam...

Pozdrowienia
AdamS
no problemo .....
Ptack
czy naprawdê nikt z ARMY siê nei zjawi? Bardo nam bêzdie was kochani brakowaæ, szczególnie, ¿e bêdzie mo¿na siê du¿o biæ smile.gif

Feniks? Aion, anyone?
Ula
Hehe AdamS, a czy kazdy uczestnik dostanie tak± kamizelkê br±zowa w grochy? bigsmile2.gif
A¿ ¿a³ujê, ¿e tego nie zobaczê bum.gif
Stanis³aw Szal
CYTAT
ZOBACZ KONIECZNIE

Dobre, dobre... bigsmile2.gif
Mam pro¶bê, nie wiem czy kto¶ bêdzie mo¿e filmowaæ wasz turniej, ale fotki bêd± napewno, wiêc jak by³aby mo¿liwo¶æ, to poprosi³bym o przes³anie na maila

Jeszcze jedno pytanie:
CYTAT
koszta; max 35 pln
czy w t± kwotê, wliczone jest to:
CYTAT
I dmuchamy prostytutki jak zwykle zreszt±.
bigsmile2.gif bum.gif tongue.gif icon_wink.gif smile.gif szczerba.gif devil.gif
¯yczê wszystkim powodzenia i udanej zabawy. smile.gif
AdamS
wpisowe ulega zmianie ....

jest juz az 30 PLNow smile.gif

Pozdrowki
AdamS

PS
kto zamierza nocowac prosze o info do mnie
503439152
mala Gosia
Ja tez bede smile.gif. Czy skladka jeszcze spadnie ;)?
Ptack
zalezy, czy bêdziesz tañczyæ przy rurze. Je¶li tak, to sk³±dka wynosi 120 pln smile.gif Dorobimy sobie do pensji smile.gif
BelDantos
AdamS, czemu w ostatnim filmie jest "sobota 12 grudnia ?" bum.gif

a tak po za tym: o której godzinie zaczyna siê bojówka i czy wpuszczacie widzów jak na poprzedniej ? (znaczy siê w maliny devil.gif )
Ptack
sprawa wygl±da tak; zaczynamy w sumie dzisiaj o 20'tej. Kto chce niech siê zjawia.

Jutro (sob) zaczynamy o 10-tej

Widzowei, je¶li chc± zostaæ na nocn± zabawê i ogl±danie filmów te¿ p³ac±, bo impreza nie ogranicza siê do sfery przemocy.

pozdr
AdamS
CYTAT(BelDantos)
AdamS, czemu w ostatnim filmie jest "sobota 12 grudnia ?" bum.gif

znaczy sie pojebalomi sie ...... bigsmile2.gif
AdamS
jako ze dzisiaj nikt nie wyrazil checi na imprezowanie przedbojowkowe to zaczynamy jutro od 10.00
pozdrawiam i czekamy na wszyskich chetnych .....
AdamS
Pawe³ Lipnicki
Ha ! Bêdê pierwszy...
Turniej, turniej, i po turnieju.
Ale organizacja by³a OK, zawodnicy i sêdziowie tudzie¿. No i sesja filmów niezapomniana.. tongue.gif
Podziêkowania Adamsowi i Ptackoowi !!! yes.gif
Gratulacje dla Jasia Rymarczyka z Zamo¶cia - nowego mistrza Namiestnikowego Turnieju Edycji Grudniowej !!!
( w szabli bojowej of course). Tym razem jestem Vice-m, ale bawi³em siê dobrze...
Podobno nastêpna impreza ju¿ na wiosnê... icon_wink.gif
Ptack
frekwencja zabi³a tê imprezê, ale pragnê serdecznie podziêkowaæ ludziom, którzy przybyli i wizêli udzia³ w zmaganiach.

nastêpna edycja na wiosnê
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.