chcia³ê¶ poweidzic filmu wis³oczan i surówki filmowej sprzed dwóch lat, któr± kto mia³ zobaczyæ, to zobaczy³
co do w³óczni, to bez tego badziewia na koñcu, wewntualnie to badziewie zabezpieczyæ. To jednak jest odpoweidnik g³owicy miecza
Turniej bedzie na 100% 10 XII
mozna sie juz zglaszac
przewidziany nocleg w szkole na sali takze prosze zabrac karimaty i spiwory (sale mamy na caly weeckend na 99% od piatku wieczorem ....na 100% do niedzieli wieczor)
wieczorem w sobote planujemy kilka atrakcji .....
skladka 30 plnow ... byc moze mniej ale to zalezy ile osob sie zglosi na 100%
Pozdro
AdamS
Kategirie: szabla
wymogi: szabla, maska, waciak/przeszywka, rêkawica.
kategoria open: maska, waciak/przeszywka, broñ drewniana æwiczebna (bokken, palcata, rudis, naginata, w³ócznia itd). . Tarcze tylko drewniane, mog± byæ puklerze. Nunczaku mo¿e byæ jedynie treningowe tzn nie drewniane. Kto ma wiedziieæ, to wie o co chodzi.
szpada: kto ma ochotê siê zaj±æ szpad±? My siê s³abo w szpadzie czujemy, wiêc nie da rady ¿eby¶my robili. Mo¿e kto¶ z Loriki siê zg³osi.
zasady: szabla - do piêciu trafieñ - podwójne nie liczone. Sk³ad sêdziowsi nie bierze udzia³u walkach. Turniej Pucharowy, ale ci, którzy odpadn± bêd± mieli i gdzie i kiedy siê polaæ miêdzy sob± z tym, ¿e poza turniejem.
Turniej Open: jak w szabli.
wyl±dowanie na glebie lub utrata broni oznacza stratê punktu. Te¿ pucharówka.
zaznaczam, ze przegrani bêd± mieli mo¿liwo¶c wymiany siniaków poza turniejem, wiêc unikniemy sytuacji, gdzie nam siênudzi, bo odpadli¶my w pierszej walce.
Jak napisa³ AdamS, prosimy o zg³aszanie siê, bo im nas wiêcej, tym ni¿sza bêdzie sk³adka. W celu jej zminimalizowania sk³adka pokrywa wy³±cznie salê. I atrakcje na wieczór. Picie, Jedzienie i PICIE we w³asnym zakresie.
jakie¶ pytania, proszê waliæ
Do kiedy mo¿na siê zg³aszaæ?. Rozumiem, ¿e im szybciej tym lepiej, ale do kiedy jest ostateczny termin?
w koñcu na jakiej sali to siê bedzie odbywaæ, na wa³brzyskiej?
pozdrawiam RS
nie, gdzie¶ na saskiej kepia, Aams za³atwia³
jest pora szansa, ¿e ja przybêdê w sobotê kiela 15'tej, ale impreza bêdzie ttrwa³a od rana.
pozdr
Na turniej open wpadn±koledzy z sekcji iaido, wiêc mo¿na siê sprawdziæ
My, Górscy ju¿ siê zg³aszamy na 100%
ilu bêdzie sêdziów?
Je¶li mo¿na, to i ja do³±czê do Waszmo¶æ Panów (i Pañ) - na 90% 10 XII dla mnie jest O.K.
Oj, co¶ to s³abo jako¶ idzie...
Mo¿e lepiej by³oby zrobiæ tak,jak by³o?czyli na wiosnê,za to co roku??
Mistrzostwa w³a¶ciwie s± przecie¿raz w roku, a nie dwa...
Czyba,¿e to potraktowaæ jako zgrupowanie treningowe - wtedy wszyscy bêd± mieli m³ócy po rzêsy
na wiosne tez bedzie
jest jeszcze mozliwosc do konca tygodnia przelozenia na 3 XII ....
Witam,
Co powiecie na temat zorganizowania Ogólnopolskiego Turnieju Bojowego o Tytu³ Fechmistrza Polski.
Mówiê tu oczywi¶cie o realiach ¦redniowiecza
Pozdrawiam
kolego, rób sobie, rób
Rób, rób, tylko zmieñ tytu³, który chcesz przyznawaæ, gdy¿ fechmistrz jest tytu³em oficjalnym (jak np. prezydent) i mog³oby to uraziæ osoby taki tytu³ posiadaj±ce...
P.S. Jak siê czuje moja tarcza ?
CYTAT(Ptack)
Na turniej open wpadn±koledzy z sekcji iaido, wiêc mo¿na siê sprawdziæ
Ja siê chetnie sprawdzê, je¿eli nic nie stanie na przeszkodzie zg³aszam swoje przybycie
liczymy chêtnych i koszt na chwiklê obecn± jest zbyt du¿y.
a ilu jest chêtnych? a ilu potrzeba, ¿eby koszta by³y do zniesienia?
do kiedy trzeba siê zg³aszaæ?
to jako "mieso armatnie" moge sie zglosic ;)
CYTAT
a ilu jest chêtnych? a ilu potrzeba, ¿eby koszta by³y do zniesienia?
do kiedy trzeba siê zg³aszaæ?
I jeszcze, jakie s± koszty na chwilê obecn±, przy takiej ilo¶ci chêtnych.
Je¿eli chodzi o Zamo¶æ to mo¿ecie liczyæ 2 osoby!!!
10 grudnia...do bani...adams....ustali³e¶ ten termin specjlnie ¿ebym nie przyjecha³;)
pozdro...
turniej w setn± rocznicê sienkiewiczowskiego nobla...wyst±pcie do ministerstwa kultury o patronat i milionowa dotacjê...
Zg³osi³o mi siê 8 osób od Marka Jeziorskiego, info dot konktrtów niebawem
Ale czy zostaje ten 10 XII???
Im bli¿ej, tym ciszej
.
Bêdzie ????
A je¶li TAK, to GDZIE???
I po ile w koñcu zrzutka dla chêtnych???
bêdzie, newsy nied³ugo wrzucimy.
sk³adka na chwilê obecn± - ca 35 pln, ale postaramy siê obni¿yæ.
na Saskiej kepie gdzie¶ toto jest
Thanksiki !!!! Od 35 siê nie umiera
umiera sie!!, wystarczy nakupic na mecie wódy za 35 ;D
Ile osob sie zglosilo na zelazo a ile na treningowa? o ktorej sie turniej rozpocznie?
Ale trzeba przyciskac ptaka zeby cokolwiek z niego wydusic ;>
czy doczekamy siê bli¿szych informacji przed 10.XII?
jakie¶ co? gdzie? kiedy?
Mnie te¿ mo¿na dopisaæ, chêtnie bym sie wybra³. Ju¿ dawno nikt mnie nie pobi³.
Te¿ prosze o wiecej informacji z kategorii : co, gdzie i kiedy.
Ok, ju¿ mamy ustalone;
pi±tek (9'go) od 20:00 mo¿emy ju¿ siê tam zadekowaæ. Mo¿na piæ wino i wódkê i piwo. Mo¿na zamawiaæ bu³garsiee lampucery.
sobota: 10:00 - zaczynamy zapisy na konkurencje
lejemy siê pucharowo. Turnieje skoñcz± siê szybko i lejemy siê towarzysko.
NA razie jest konkurs szabli (stal) i turniej open (drewno).
je¶li bed± chêtni Aramisy uczyni± szpadê.
w sobotê wieczorem rozwijamy ekranik i ogl±damy filmy wszelakie i pijemy alkohol. I dmuchamy prostytutki jak zwykle zreszt±.
koszta; max 35 pln, staramy sie zejsc poni¿ej tej ceny. (dajemy pokazy w szkole w zamian za rabat)
zasady podane s± w poprzednich postach.
jak bêzdie chêæ (a pewnie bêzdie) rozk³±damy maty i bêdziemy siê tarzaæ bez broni.
W imprezie chodzi ogólnie o to, ¿eby siê wy¿yæ w przyjemnym towarzystwie, ³yknaæ nowych wra¿eñ i poobcowaæz Panem Namiestnikiem
pozdr
adres - Bonifacego 10:
autobusy; 116, 141, 189, 117 (chyba).
Bonifacego jest miêdzy Mangalii a Truskawieckiej jak siê Sobieskiego jedzie.
pozdr
pytania; waliæ na kome do mnie
507 782 279
oczywiscie podczas bojowki w ciagu dnia pelna abstynencja
wiadomo szkola i dzieci moga przylezc zeby popatrzec ... no i kierownictwo moze sie czepic ale wieczorkami no problem ;)
moze jakies specjalne zyczenia co do filmow ?
Pozdro
AdamS
PS
beda 2 komplety blach i 1 kolcza dla chetnych
No i bardzo very super!! Bêdê na 100%. Dziêki za wie¶ci. W szabli - zasady trafiania jak w marcu, czy co¶ siê zmienia (i trzeba siê dozbroiæ ochronnie??
)
waciak to minimum
blachy i karwasze beda ...
Macha te¿
Zawodników proszê o wziêcie palcatw do turnieju open, który bêdzie najciekawszym ¼ród³em do¶wiadczñ, przechwa³ek i dyskusji.
CYTAT
Zawodników proszê o wziêcie palcatw do turnieju open, który bêdzie najciekawszym ¼ród³em do¶wiadczñ, przechwa³ek i dyskusji.
Szlag. Ju¿ ¿a³ujê. Cholerny lajf :-P
Filmujcie te openy, b³agam...
Pozdrowienia
czy naprawdê nikt z ARMY siê nei zjawi? Bardo nam bêzdie was kochani brakowaæ, szczególnie, ¿e bêdzie mo¿na siê du¿o biæ
Feniks? Aion, anyone?
Hehe AdamS, a czy kazdy uczestnik dostanie tak± kamizelkê br±zowa w grochy?
A¿ ¿a³ujê, ¿e tego nie zobaczê
CYTAT
ZOBACZ KONIECZNIE
Dobre, dobre...
Mam pro¶bê, nie wiem czy kto¶ bêdzie mo¿e filmowaæ wasz turniej, ale fotki bêd± napewno, wiêc jak by³aby mo¿liwo¶æ, to poprosi³bym o przes³anie na maila
Jeszcze jedno pytanie:
CYTAT
koszta; max 35 pln
czy w t± kwotê, wliczone jest to:
CYTAT
I dmuchamy prostytutki jak zwykle zreszt±.
¯yczê wszystkim powodzenia i udanej zabawy.
wpisowe ulega zmianie ....
jest juz az 30 PLNow
Pozdrowki
AdamS
PS
kto zamierza nocowac prosze o info do mnie
503439152
Ja tez bede
. Czy skladka jeszcze spadnie ;)?
zalezy, czy bêdziesz tañczyæ przy rurze. Je¶li tak, to sk³±dka wynosi 120 pln
Dorobimy sobie do pensji
AdamS, czemu w ostatnim filmie jest "sobota 12 grudnia ?"
a tak po za tym: o której godzinie zaczyna siê bojówka i czy wpuszczacie widzów jak na poprzedniej ? (znaczy siê w maliny
)
sprawa wygl±da tak; zaczynamy w sumie dzisiaj o 20'tej. Kto chce niech siê zjawia.
Jutro (sob) zaczynamy o 10-tej
Widzowei, je¶li chc± zostaæ na nocn± zabawê i ogl±danie filmów te¿ p³ac±, bo impreza nie ogranicza siê do sfery przemocy.
pozdr
CYTAT(BelDantos)
AdamS, czemu w ostatnim filmie jest "sobota 12 grudnia ?"
znaczy sie pojebalomi sie ......
jako ze dzisiaj nikt nie wyrazil checi na imprezowanie przedbojowkowe to zaczynamy jutro od 10.00
pozdrawiam i czekamy na wszyskich chetnych .....
AdamS
Ha ! Bêdê pierwszy...
Turniej, turniej, i po turnieju.
Ale organizacja by³a OK, zawodnicy i sêdziowie tudzie¿. No i sesja filmów niezapomniana..
Podziêkowania Adamsowi i Ptackoowi !!!
Gratulacje dla Jasia Rymarczyka z Zamo¶cia - nowego mistrza Namiestnikowego Turnieju Edycji Grudniowej !!!
( w szabli bojowej of course). Tym razem jestem Vice-m, ale bawi³em siê dobrze...
Podobno nastêpna impreza ju¿ na wiosnê...
frekwencja zabi³a tê imprezê, ale pragnê serdecznie podziêkowaæ ludziom, którzy przybyli i wizêli udzia³ w zmaganiach.
nastêpna edycja na wiosnê
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.