Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Grudzień]II Warszawski Turniej Przemocy Wszelakiej
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3
Ptack
Prostaki!!!

Pan Namiestnik w bezgranicznej ³asce rzecze;

zróbmy kolejn± bojówkê, tak± jaka by³a w marcu na S³u¿ewie.
AdamS
ja bedde mial komplet blachy + kolcza i bede mogl pozyczyc chetnym smile.gif
Ptack
Ja swoimi blachami i kolcz± te¿.
AdamS
prawdopodobnie bedzie naglosnienie dla sedziego glownego smile.gif
Ptack
na 100% bêdzie nag³o¶nienie dla sêdziego g³ównego. Na 100% bêdzie te¿ muzyczka.

Mo¿e uda siê za³atwiæ nocleg na sali
Perkun
Jak dla mnie rewelka
Ju¿ siê na to pisze smile.gif
AdamS
i jeszcze jakies niespodziewajki beda bigsmile2.gif
Ziemowit
¦wietnie smile.gif
Swawolna Kompania siê pisze równie¿.
Lestek
super, juz nie moge sie doczekac, kogo bierzecie na sedziowanie ?
Marcinek
Wezccie loze dam, bedzie wesolo :-)
Ptack
Ja, AdamS i Bartek Bara
Adsumus
Witam,

A filmik bêdzie?

Pozdrawiam
leszekgrabowski
konkretnie kiedy panowie ta bijatyka.no i skoro warszawski to ch³opaki zewsi maja wstêp? ass.gif
Ptack
no nie wiem, zale¿y, czy samoobrona wygra.
ZGO¦
pa¼dziernik? a który weekend? bo 1-2 s± Mistrzostwa Aramisów, 8-9 Kamieniec a 22-23 spotkanie w Gdañsku.
zostaje 15-16 albo 29-30.... wybór niewielki smile.gif
Ptack
w takim razie który¶ z tych weekendów smile.gif

kweista jest taka; ile osób bêdzie siê chcia³o zjawiæ?

koszt sali to kilkaset z³otych na ca³ dzieñ, st±d istotne jest, ¿eby siê grupa zebra³a spora.

Z drugiej strony mozna toto przenie¶c na listopad, wtedy jest troszkêmniej imprez a mi³o bêdzie siêspotkaæ w mniej gor±cym sezonie.

Na razie mam 5-10 chêtnych. Za ma³o. Jak bêdzie 24, to jedziemy smile.gif
Aramis
Listopad by³by lepszy, przynajmniej dla nas. Jak kwestia strojów historycznych? Potrzebne czy nie?
ZGO¦
po g³êbszym zastanowieniu stwierdzam, ¿e dla nas (dla mnie i Rafa³a) listopad by³by jednak lepszy. Kasa nam sie koñczy, a w pa¼dzierniku jest trochê wyjazdów.....
Pawe³ Lipnicki
Tak¿e optowa³bym za listopadem (pa¼dziernik miesi±cem oszczêdzania icon_rolleyes.gif ).
Ponadto listopad zdecydowanie bardziej pasuje pod grzane piwo itp...
ZGO¦
a stroje histeryczne obowi±zuj±?

by³abym za cywilkami, bo w spódnicy jednak trochê ciê¿ko siê walczy....
Ptack
....stroje historyczne na sali gimnastycznej?

jak kto¶ lubi....
Pinior
wiadomo ile osób we¼mie udzia³ ? ile kasy zrzutka?i czy daleko jest od sali po piwo?;)
Pawe³ Lipnicki
Wystarczy glejt z parafk± Namiestnika... icon_wink.gif
ZGO¦
to na czym stanê³o? listopad? a mo¿e jakie¶ konkrety?
AdamS
nie znacie dnia ani godziny ;)
poczekajcie moment niech wszyscy wroca z Kamienca .....
ZGO¦
wrócili¶my z Kamieñca. i co? kiedy?
powiecie, czy musimy poczekaæ, a¿ ludzie wróc± z Gdañska? smile.gif
Robert Szatecki
Witam!
Ja tak¿e sie piszê smile.gif
Noclegu nie potrzebuje, bowiem mieszkam 300 metrów od tej szko³y.
Najpewniej bêdê mia³ w³asne opancerzenie.
Szczerze powiedziawszy ju¿ nie mogê siê doczekaæ.
Pozdrawiam RS
Ptack
300 m?

hehehe
ja mieszkam na Mozarta panie s±siedzie smile.gif

Aryjscy Bracia stwierdzili, ¿e turniej odbêdzie siê w listopadzie.

CZemu?

ano temu, ¿e od jakiego¶ czasu bêdzie cisza w interesie i ludzi z chêci±sieê spotkaj±
ZGO¦
to miesi±c ju¿ ustalili¶my, a mo¿e jakie¶ konkrety? dzieñ? godzina?

ale marudna jestem bigsmile2.gif
ZGO¦
hmmm..... i co? kto¶ co¶ wie?
Lestek
moze ptacka ptasia grypa dorwala??
Ptack
hehehehee

czekaæ na info, jeszcze nie znam konkretów. w tygodniu co¶ rzuce

pap
ZGO¦
no có¿....niecierpliwmy siê dalej.... face4.gif
Stanis³aw Szal
Witam!

Te¿ bym siê pisa³ na walkê. Z opancerzeniem u mnie gorzej... ale mo¿e którys z mo¶ci panów by mi po¿yczy³. W ka¿dym razie interesuje mnie termin, a tak¿e to czy jako cz³owiek nie zrzeszony w ¿adnej z grup móg³bym wzi±¶æ w tym udzia³.

Pozdrawiam!
ZGO¦
na wszystkie pytania odpowie Ci Ptack, jak juz sie raczy odezwaæ w ³asce swej namiestnikowskiej niezmierzonej bigsmile2.gif (czyli nieprêdko smile.gif )
AdamS
2 komplety blach i 1 kolczuga bedzie na 100%
ZGO¦
KIEDY???!!!
mala Gosia
No w³a¶nie, Ptacku, kiedy?? ponawiam pytanie, zeby wby³o widaæ, ¿e zainteresowanie jest, i planowana frekwencja ro¶nie smile.gif
Stanis³aw Szal
Mo¿e, gdy wszyscy zaczniemy siê dopytywaæ o termin i szczegó³y, otrzymamy jak±¶ konkretn± odpowied¼? :-) A tak na serio, jak dla mnie im wczesniej tym lepiej, bo nied³ugo mi siê zacznie jazda na studiach (kolokwia itp.). :-)
ZGO¦
z tego co wyczyta³am w dziale szermierka wynika, ¿e impreza bêdzie oko³o 26.11.2005r. ale konkretów ci±gle nie ma...
Ptack
nie ma, bo szko³a mi siê pindrzy.

ale ok;

szpady ja nie robi, ale podobno Marek Jeziorski mo¿e pomóc, jak nie on to kto¶z Loriki albo £ukasz. Kto¶ siê znajdzie. Ja na szpadzie siê znam jak ¿yd na ¶wini, wiêc siê nie podejmê sêdziowania.

Szabla - waciak, karwasz, maska. Powinno wystarczyæ. Lorika siêw tym bije na treningach i ¿yje, sam te¿ prze¿y³em takie zabawy.

Dla chêtnych mo¿emy przygotowaæ ciê¿sze oprzyrz±dowanie znane wam, prostaki z poprzedniej edycji.

Mo¿e ARMi¶ie by zrobi³y bojowy na swoje zabawki? Ja z chêci± z palcat± na nich wystartujê. Feniks, chcia³oby ci siê zrobiæ takie cu¶?

trzecia rzecz - ca³o¶c of kors po cywilnemu, ¿adnych wyg³upów ze strojami.

Je¶³i kto¶ ma inn± miejscówkê w waeiw, niech zg³asza

ostatnia rzecz: chcemy robiæ minimum kosztów, czy robimy wiêksz± zrzutê na ¿arcie, herbatki, bu³garskie lampucery itd?
Monika ksf
CYTAT(Ptack)
Mo¿e ARMi¶ie by zrobi³y bojowy na swoje zabawki? Ja z chêci± z palcat± na nich wystartujê. Feniks, chcia³oby ci siê zrobiæ takie cu¶?

Choinka, te ARMisie mi siê podobaj± tongue.gif . W³a¶nie Feniks jest na etapie kombinowania "firmowych" koszulek, fajny, Ptacku, pomys³ ma logo icon_cool.gif .
Co do potyczek armisiowych w formie turnieju, wg mnie nie wiadomo, jak toto oceniaæ smile.gif. Po ilo¶ci wybitych paluszków, obt³uczonych ¿eber, prêg, czy wgniotów na masce? A mo¿e przez poddanie? Mo¿e Feniks albo Marcin Surdel bêda mieli jakie¶ pomys³a, bo lepiej, ¿eby nie Marek H., bo wymy¶lii jeszcze KO icon_wink.gif .
I co z tym palcatem? Palcat kontra dussack? Kontra kord? Kontra waster? Jedynka i puklerz? Kontra fetchschwert?
Pozdrawiam
Ptack
kontra cokolwiek smile.gif
Marcin Surdel
Czo³em!

CYTAT

CYTAT
Mo¿e Feniks albo Marcin Surdel bêda mieli jakie¶ pomys³a

Pomys³a to ja mogê mieæ, tylko na razie nie mogê obiecaæ, ¿e dam radê dotrzeæ - choæ bardzo bym chcia³, szabla fajna sprawa... Bêdê wiedzia³, jak Ptack wrzuci konkretn± datê.

Lu¼na uwaga - je¶li sala bêdzie taka du¿a, jak poprzednio, to równoczesne robienie na niej trzech pojedynków mo¿e skoñczyæ siê malowniczym melee'm icon_wink.gif

Pozdrowienia
Ptack
26'y listopada, salê wiêksz±mo¿e skrêci AdamS, mo¿e na Wimlu by siêda³o, co na to kochana Lorica?
ZGO¦
O salê WIMLow± musisz pytac NKPrezesa, ale z tego co wiem, to szanse s± ma³e, bo WIMLem trzês± panowie oficyjerowie. którzy maj± nas ogólnie w nosie i bardzo lubi± jak siê do nich pisze podania. Lubia, bo mog± na nie udzieliæ odpowiedzi ODMOWNEJ anger.gif
Ptack
Rozumiem.

Sala, któa by³a poprzednio jest w remoncie do koñca miesi±ca smile.gif

szukam dalej.

Wpad³em na pomys³ stworzenia katergorii open na broñ drewnian±. Jak to widzicie?
Lestek
dodaj jeszcze opcje "capture the flag" ;)
Ptacku a sprawdz moze licea/technika na powislu, sporo tam tego bylo i pamietam ze ceny w miare ludzkie byly.
Marcin Surdel
Czo³em.

Niestety, na dzi¶ wygl±da tak, ¿e je¶li nie zdarzy siê jaki¶ ma³y cud, to w listopadzie nie dam rady nigdzie pojechaæ :-P. Taki lajf anger.gif

"Open wszechbroni drewnem" to moim zdaniem dobry pomys³, przy czym pierwsze parê podej¶æ ("zawodów") warto by³oby zrobiæ na maksymalnym luzie - dla dotarcia zasad, sêdziowania i zawodników icon_wink.gif

Pozdrowienia
Ziemowit
czyli mo¿e byæ w³ócznia? :D

Dodatkow± atrakcja Turnieju bêdzie projekcja filmów Swawolnej Braci oraz Wis³oczan.
Serdecznie zapraszamy smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.