Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Jakie s± Wasze osi±gi?
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo
Stron: 1, 2
Vivian
Niedawno zaczê³am przygodê z ³ucznictwem, trochê ju¿ strzelam i zastanawiam siê, czy idzie mi dobrze, czy ¼le smile.gif Trudno mi to oceniæ, bo nie mam porównania do kogo¶ innego. Wiêc pochwalcie siê ;]
Arwald
Ok , na dwa oddane strza³y z ³uku historycznego dwa trafi³y w tarczê. Moze byæ ? tongue.gif
Thyrvald
To ja jestm lepszy - trafi³em 4 z 4 w ogrodzieñcu. I to jest moja ca³kowita statystyka bo tylko tyle strzela³em.
Czyli wchodzi accuracy 100% - jestem zatem jeden z lepszych :P bigsmile2.gif
Arwald
No to doliczê jeszcze w takim razie mój jedyny strza³ z kuszy. Trafienie idealnie w ¶rodek. Teraz to ja jestem lepszy szczerba.gif
Rudzia
Ja kupi³am ³uk na bazarku nieomal¿e, za 12 z³. £uk, wydaje mi siê, mo¿e byæ, ale strza³y s± do ass.gif Fikaj±w powietrzu normalnie, wiêc mi nie idzie cool.gif
Sebastian Kuczyñski
Ja tam kiedy trafilem strzala w strzale.A ze to byly Eastony wiec jedna weszla w druga jak teleskop.
No teraz to ja jestem najlepszy. blinkie.gif
Przemys³aw
hmm...no nie chce siê chwaliæ ale je¶li mówimy o trafianiu w tarcze to u mnie jest 12 na 12 trafieñ szczerba.gif
Bogdan
Witam!
Jak to jest, proszê mi wyt³umaczyæ, ¿e tu sami synowie Robin Hooda, a pomorscy ³ucznicy kroj± im ty³ki kiedy i jak chc±.
No to zdrowia.
Wotawa
Wola³bym by dyskusja nie potoczy³a siê tropem wyznaczonym przez u¿ytkownika Bogdana, bo poleci do kosza.
Dziêkujê.

dodano:
[Po prostu jest to szowinistyczny wyskok, próba wprowadzenia podzia³ów, i wygl±da na zacz±tki kryptoreklamy samozwañczych szkó³ek ³ucznictwa]
jasmin
>>>Witam!
Jak to jest, proszê mi wyt³umaczyæ, ¿e tu sami synowie Robin Hooda, a pomorscy ³ucznicy kroj± im ty³ki kiedy i jak chc±.
No to zdrowia. <<<

No bo widzisz, synowie robin hooda zajmuja sie osiagami zas jak sam napisales, pomorsy lucznicy kroja im tylki. Ano odbywa sie tak dlatego, ze jak sie skupiasz na przyklad na wyjeciu strzaly lewoskretnej z piorami wrony, ktora siedziala w parku przez pol dnia i krakala TYLKO polgebkiem (calym ryjem jak kracze to zle) to wowczas ktos od tylca (nie od jelca) moze do ciebie podejsc i cie skroic. nieszczesliwie w tylek. Dlatego nie zajmuje sie osiagami.
Proponuje ci na przyklad na probe powtorzyc osiagniecie w stylu fikajacej strzaly a potem usiasc na wspomnianym przez Ciebie tylku.

Proponuje zrobic liste tych, co kroja tylki kiedy oraz jak chca. Unikniemy wowczas hmmm dwuznacznych? sytuacji w RR szczegolnie, ze moze byc to zarazliwe na inne dziedziny.

Ja sie moge pochwalic osiagnieciem, ze od 3 lat nie uszkodzilem zadnej strzaly! Wszystkie przez ten czas leza w szafie.

Pozdrawiam i wybaczcie bom ze smiechu nie wydolil.
Vivian
No dobrze, a wracaj±c do tematu przewodniego...
Strzelam jak dotychczas z po¿yczonego d³ugiego prostego Bisoka, w bliskiej przysz³o¶ci mam zamiar kupiæ Bisoka typu wschodniego. Odleg³o¶æ- +/- 20m., cel- 30 na 30 cm. Ostatnio w celu by³o 5 strza³ na 5 wystrzelonych heart.gif wiêc chyba ca³kiem nie¼le, prawda? Zazwyczaj w celu jest co najmniej 1 strza³a w ka¿dej serii (któr± tworzy 5 strza³ów- bo ci±gle mi siê te strza³y niszcz±; skoro kto¶ bierze 18z³ za strza³ê, to móg³by je porz±dnie skleiæ chocia¿ icon_cry.gif )
Czy ogólnie strzlanie z ³uku da siê jako¶ wyæwiczyæ, czy s± bariery nie do pokonania, np. wady wzroku (mam chyba niewielk±), niepewno¶æ rêki (jestem raczej delikatnej budowy...) itp.
Agnar
Moj sukces to strzal z +/- 50 m w drzewo... trafilem idalnie w srodek na wysokosci glowy... Zauwazylem ze czesc osob mowi ze trafia ale z jakiej odleglosci ? :P no chyba ze jest jakas podstawowa odleglosc do strzelania o ktorej ja nie wiem :/ a jezeli chodzi o max wystrzalu to udalo mi sie przestrzalic boisko do pilki noznej... czyli cos kolo 100 m polecialo... ;) pozdro :P acha... Vivian... 5/5 w tarcze 30x30 z odgleglosci 20 m to znakomity wynik ;) oby tak dalej :D
Abrat
CYTAT(Vivian)
Czy ogólnie strzlanie z ³uku da siê jako¶ wyæwiczyæ, czy s± bariery nie do pokonania, np. wady wzroku (mam chyba niewielk±), niepewno¶æ rêki (jestem raczej delikatnej budowy...) itp.

jak ju¿ przedmówca napisa³e to, zw³aszcza na pocz±tek< ¶wietny wynik. A co do barier to s± one oczywi¶cie ale wiele mo¿na pokonaæ. Odno¶nie delikatenj budowy to po prostu nie kupowaæ zbyt silnego ³uku, wady wzroku - to zale¿y jaka - totalny zez niestety raczej dyskwalifikuje - ale to ju¿ lecz± operacyjnie cool.gif
jest pewna bariera powtarzalno¶ci i celno¶ci przy strzelaniu instynktownym (bez jakiegokolwiek systemu celowania) po prostu nie bêdziesz realn± konkurencj± dla strzelaj±cego na grot lub znak na majdanie przy w statycznym strzelaniu. Ale tym siê nie ma co przejmowaæ.
a poza tym moim zdaniem:
nadmierne przywi±zanie do wyników i rywalizacji zabija rado¶æ[color=red][/color]
bodkin
[quote="Abrat"][quote=Vivian]

]nadmierne przywi±zanie do wyników i rywalizacji zabija rado¶æ[/b][color=red][/color]

nic dodac , poza tym , ze brak tej radosci w koncu spowoduje to , ze strzelanie sie po prostu znudzi
Vivian
Ca³kowitego zeza chyba nie mam... A r±czki od pewnego czasu æwiczê ma³ymi hantelkami, ale efekty s± nik³e. W ka¿dym razie dziêkujê za pochwa³y heart.gif Doda³y mi skrzyde³. Biegnê na trening...
Abrat- my¶lê ¿e je¶li co¶ totalnie nie idzie, to prêdzej czy pó¼niej cz³owiek siê do tego zniechêci. Lepiej jak idzie dobrze, ni¿ jak idzie ¼le, prawda? tongue.gif
charli
jakie sa wasze osiagi? chodzi o predkosc? chyba osiagniecia
Vivian
Wystarczy wyraziæ siê odrobinê nieprecyzyjnie i sypi± siê gromy... Odrobinê luzu! smile.gif Tak, osi±gniêcia- konkretnie chodzi mi o celno¶æ (oczywi¶cie przy wziêciu pod uwagê wielko¶ci celu i odleg³o¶ci od niego)
Grzechotnik
Osi±gi z compounda na 270 metrów trafienie w tarczê (fart), Z kryma Bisoka z 18 metrów, strzelaj±c przez okno domku do ma³ej tarczy pod p³otem wpakowa³em 5 strza³ w jab³ko (spady trzeba by³o jako¶ zu¿yæ smile.gif) nawiasem mówi±c strzela³em nawet zim±. Pierwsze strzelanie z konia, te¿ z Kryma Bisoka, pêdzê, cel to przypadkowa puszka z 15 metrów w bok i 15 w przód, strza³ i trafienie prawie w ¶rodek. Potem przez dwie godziny nie trafi³em nawet ze 20 cm obok. Los bym ³askawy ¿ebym mia³ motywacjê smile.gif. I najlepsze, weckend, duza ³aka u stóp ³agodnego wzgórza, stolik (z piwem), dwóch wariatów z compoundami, i kosz w którym by³o ze 100 drewnianych strza³ wyroby w³asnego. A na ³±ce 10 s³omianych chocho³ów na dystansie jaki¶ 180-200 metrów prawie maks zasiêgu dla tych strza³. Zabili¶my lub ranili¶my 7 smile.gif Ale ³±ka naoko³o to wyglada³a jak je¿.
Ah to by³o najlepsze strzelanie jakie mia³em.
Robin Hoda (tak nazywam strza³e w strza³e) zrobi³em ju¿ kilka razy z Compunda to do¶æ czêste niestety.
Ukasz Spode £ba
Witam!
Kurde, Grzechotnik, zazdroszczê Ci tego, ¿e mo¿esz sobie postrzelaæ na takie odleg³o¶ci crazy.gif Ja z bisokowego prostak 19kg mogê co najwy¿ej 150m wyci±gn±æ...
Co do osi±gniêæ. To wyszed³em postrzelaæ sobie po d³ugiej przerwie. Wystawi³em cel tak 50x50 cm. Najpierw 20m. Wszystkie 10 strza³ w celu. Mówiê: £A£... potem 30m, wszystkie wesz³y. Potem 50m (bo na tyle maksymalnie mogê odej¶æ przy miejscu treningowym obok domu)... wszystkie 10 w celu. Szok... drugiego dnia by³o ZNACZNIE gorzej bum.gif

Pozdrawiam, Ukasz.
Arwald
Ja poprawi³em swój rekord. 61 na 61 strza³ów wesz³o i to bardzo blisko ¶rodka s³omianki :D
Ciwun
CYTAT(Bogdan)
Witam!
No to zdrowia.

Oto moja propozycja dyskusji merytorycznej - opartej o rzeczowe i sprawdzalne kryteria:

Turniej ³ucznictwa tradycyjnego „O £uk Króla Eryka I Pomorskiego” Dar³owo 21.07.2004 r.
1.Miko³aj Ha³uszczuk, Swobodna Kompanija
2.Micha³ Michlewicz, Chor±giew Rycerstwa ¦l±skiego „Vratislavia”
3.Miros³aw Konarski-Miko³ajewicz, KSA

Zwyciêzcy ³ucznicy II Turnieju Rycerskiego Jarmarku ¶w. Jakuba w Lêborku 23.07.2004
1. Miros³aw Konarski – Miko³ajewicz – Konfraternia Smorgoñskiej Akademii
2. Donat Grotha – Hufiec Przedni Wójtostwa Lêbork
3. Adam ¦wis³owski – Dru¿yna Kasztelani Gdañskiej
4. Andrzej Barañski – Hufiec Przedni Wójtostwa Lêbork
5. Marta – Bractwo Rycerskie Bogus³awa V S³upsk

III Turniej £uczniczy 28.08.2004 r. w Lipinkach Szlacheckich
1. Miroslaw Konarski-Mikolajewicz z Gdanska z Konfraterni Smorgonskiej Akademii,
2. Andrzej Kêpka z Gdañska z Druha Lwa,
3. Maciej Morawiec z Sopotu z Konfraterni Smorgoñskiej Akademii

Zwyciêzcy w II Poznañskim Turnieju ³ucznictwa tradycyjnego 4.09.2004
1.Krzysztof Mieloszyk, Milites Dei
2. Miko³aj Ha³uszczuk, Swobodna Kompanija
3. Miros³aw Konarski –Miko³ajewicz, Konfraternia Smorgoñskiej Akademii
4. Anna 'Anuszka' Stachowiak, Poznañska Rota Zaciê¿na
5. Jacek 'Bregor' Bloch z Torunia

I Miastecki Turniej Rycerski 12.03.2005
1.£ukasz Baran Swobodna Kompanija
2.Donat Grotha Hufiec Przedni Wójtostwa Lêbork
3.Jaros³aw Zubelewicz Opolskie Bractwo Rycerskie
4.Krzysztof Mieloszyk Milites Dei
5.Miko³aj Ha³uszczuk Swobodna Kompanija
6.Maciej Morawiec Konfraternia Smorgoñskiej Akademii
7.Przemys³aw Kêpka Druh Lwa
8.Piotr Senska Chor±giew hrabiego Bolingbroke
9.Przemys³aw Wojciukiewicz Koszaliñska Kompania Rycerska
10.Andrzej Ko¶ciuk Opolskie Bractwo Rycerskie
11.Krzysztof Buczkowski P³ocka Dru¿yna Kusznicza
12.Aleksander Kikcio Bracia herbu Gryf

Zwyciêzcy w III Poznañskim Turnieju ³ucznictwa tradycyjnego 2.07.2005
1. Krzysztof Mieloszyk, Milites Dei
2. Adam Swoboda, Swobodna Kompanija
3. Maciej Morawiec, Konfraternia Smorgoñskiej Akademii
4. Andrzej Szkwarkowski, Chor±giew Rycerstwa ¦l±skiego VRATISLAVIA
5. Anna Czerwoniec, Umbra Sagittae

Finali¶ci Wielkiego Turnieju £uczniczego w Bornem-Sulinowie 10.07.2005
1. £ukasz Baran, Swobodna Kompanija
2. Aleksander Kikcio, Bracia herbu Gryf
3. Tadeusz Ksi±¿k, Bracia herbu Gryf
4. Robert Joñski, Dru¿yna Rodowa
5. Przemys³aw Wojciukiewicz, Koszaliñska Kompania Rycerska
6. Krzysztof Kêpka, Druh Lwa
7. £ukasz Piwko, Chor±giew Rycerska Ksiêstwa Siewierskiego
8. Grzegorz Iwañczyk
9. Ryszard Cupa, Konfraternia Smorgoñskiej Akademii
10.Mateusz Zió³kowski

Lista pierwszej dziesi±tki ³uczników tradycyjnych -w kolejno¶ci zajêtych miejsc - w turnieju na Grunwaldzie 14.07.2005:
1. Adam Swoboda z Gdyni ze Swobodnej Kompaniji
2. £ukasz Baran z Gdañska ze Swobodnej Kompaniji
3. Maciej Morawiec z Sopotu z Konfraterni Smorgoñskiej Akademii
4. Przemys³aw Wojciukiewicz z Bia³ogardu z Koszaliñskiej Kompanii Rycerskiej
5. Andrzej Szkwarkowski z Wroc³awia z Chor±gwi Rycerstwa ¦l±skiego "Vratislavia"
6. Miros³aw Konarski-Miko³ajewicz z Gdañska z Konfraterni Smorgoñskiej Akademii
7. ex aequo
Bronis³aw Bartczak z Poddêbic
Miko³aj Ha³uszczuk z Gdañska ze Swobodnej Kompaniji
9.Izabela Jasiñska
10.Artur Wawrowski

Lista zwyciêskich ³uczników III Turnieju Rycerskiego Jarmarku ¶w Jakuba 23.07.2005 w Lêborku:
1. Donat Grotha HPWL
2. Przemys³aw Wojciukiewicz KKR
3. Krzysztof Kêpka DL
4. Maciej Morawiec KSA
5. Miko³aj Ha³uszczuk SK
6. Tomasz Tryzna ZD£

Pierwsze trzy miejsca w turnieju ³uczniczym w Opolu-Bierkowicach 6.08.2005 zajêli:
1. Maciej Morawiec z Sopotu
2. Adam Swoboda z Gdyni
3. Miroslaw Konarski-Miko³ajewicz z Gdañska.

W IV Turnieju ³ucznictwa tradycyjnego w S³upsku w dniu 21 sierpnia 2005 (2005.08.21) w niedzielnym finale strzelania na skupienie zajêto nastêpuj±ce miejsca:
1. Donat Grotha z Lêborskiego Bractwa Historycznego HPWL
2. Miros³aw Konarski-Miko³ajewicz z Konfraterni Smorgoñskiej Akademii
3. Rafa³ Krzysztoforski z Kujawskiej Chor±gwi W³adys³awa £okietka
4. Przemys³aw Wojciukiewicz z Koszaliñskiej Kompanii Rycerskiej
5. Leszek Jêczkowski z Koszaliñskiej Kompanii Rycerskiej
6. Adam Swoboda ze Swobodnej Kompaniji
7. Krzysztof Mieloszyk z Milites Dei
8. Tadeusz Ksi±¿k z Braci herbu Gryf
9. Jakub Stec z Braci herbu Gryf

W dniu 21 sierpnia 2005 w strzelaniu na 20 m w IV Turnieju ³ucznictwa tradycyjnego w S³upsku zajêto nastêpuj±ce miejsca:
1. Donat Grotha z LBH HPWL
2. Adam Swoboda z SK
3. Krzysztof Mieloszyk z MD
4. Miros³aw Konarski - Miko³ajewicz z KSA
5. Tadeusz Ksi±¿k z BhG
6. Przemys³aw Wojciukiewicz z KKR
7. Radek Kazimierczak z Chor±gwi Pogranicza
8. Andrzej Ko¶ciuk z OBR
9. Jakub Stec z BhG

Pozdrawiam
Przemys³aw
Jezu..znowu sie zaczyna:(
Adsumus
Witam!!!

Przemys³aw, nie przyzwyczai³e¶ siê ju¿?

POzdrawiam
Ukasz Spode £ba
Witam!
Arwald, a z jakiej osleg³o¶ci strzela³e¶?

Co do tej dyskusji o Robin Hoodach i krajaczach ty³ków, to przecie¿ bez sensu. Mo¿e tak zakoñczycie offtopa? dunno.gif

Pozdrawiam
Ukasz.
Arwald
15-20 metrów. Nie pamietam dok³adnie.
Sier¶ciak
Ja dzisiaj w³adowa³em jedn± na jakie¶ 40 strza³ów w najmniejszy okr±g tarczy (ok 5cm ¶rednicy) z 30 m.
Jak na moje umiejetno¶ci to i myslê ¿e ca³kiem nie¼le mi posz³o...
Wiêc nie ³amcie siê ludzie nie jeste¶cie najgorsi. icon_mrgreen.gif

pozdarawiam

Sier¶ciuchownik the great....Worrior
Ukasz Spode £ba
Witam!
Sier¶ciuchowniku, to bardzo dobrze! A nie przesadzasz troszeczkê?? shocked.gif a jak powiesz, ¿e pod rz±d, to nie uwierzê bum.gif

Pozdrawiam, Ukasz.
Morrigan
No dobra to i ja sie pochwale z 30m strzelilam w sam srodek tarczy potem strzelilam tak ze strzaly z boku wygladaly jak litera V bigsmile2.gif jak dla mnie to duzo bo nie ciwczylam reguralnie i strzelalam ot tak bigsmile2.gif czyli mialam farta smile.gif

Pozdrawaim
Tiwi
Ukaszu, Sier¶ciak napisa³, ¿e w³adowa³ jedn±...
Ukasz Spode £ba
Witam

O rany bum.gif Przepraszam, zwracam honor icon_redface.gif ¬le doczyta³em tongue.gif
Zbigniew Smolik
Witam.
Strzelaj±c z 25 m do butelki po napoju,stoj±cej na tle tarczy, strza³a przesz³a jak przez papier, a butelka sta³a nie poruszona.
JUR
Po przerwie zimowej poszed³em sobie postrzelac iiiii o zgrozo dopiero za 5 seri± wyniki trafieñ pocze³y byc w miarê poprawne. a strzela³em z bliska tj 23m do tarczy 25-35 i na 5 strza³ 2- 3by³y w strefie punktowej .jednym s³owem trzeba wyj¶c w pole i strzelac bigsmile2.gif
Jugger
Jaki s³odki temacik :D

A ja trafiam najdalej trzeci± strza³± kolesia na 50 metrach. w korpus albo glowe. z cudzego luku (wystarczy ze sprawny, naci±g obojêtny) z nieznanych mi strza³. i mysle ¿e jestem zajebisty :D

mi³ego klepania siê po plecach :P
Ciwun
CYTAT(Zbigniew Smolik)
Witam.
Strzelaj±c z 25 m do butelki po  napoju,stoj±cej na tle tarczy, strza³a przesz³a jak przez papier, a butelka sta³a nie poruszona.

Witay Zbigniewie!

Nie doda³e¶, ¿e ten ³uk ma 70 kg naci±gu. Ciekaw jestem, czy powtórzy³by¶ ten rezultat z ³uku Przemys³awa Kêpki? Z Przemys³awem jeste¶cie umieszczeni na tej samej li¶cie czo³owych ³uczników tradycyjnych.
http://relaz.o2.pl/forum/index.php?showtopic=2229

Pozdrawiam
JUR
co jes tak ostro wszyscy trenuj± ¿e pohwalic niema sie komu????? angsad.gif ja moi kochni coraz lepiej bigsmile2.gif
Bjorn z Dregowii
Kiedy¶ trafi³em królika z kilkunastu metrów - na szczê¶cie strza³a siê od niego odbi³a. smile.gif By³o to podczas zabawy w Indian. Nie pamiêtam ile mia³em lat... To by³o moje najlepsze ³ucznicze osi±gniêcie.
JUR
ciep³o sie zrobi³o i idzie mi strzelanie coraz lipiej trafiam do tarczy heheh ¿yczê wszystkim celnych strza³ow bigsmile2.gif
Szogun
Dzisiaj wali³em z 40 metrów mniej wiêcej ze swojego longbowa (m³a dla mojej ukochanej dziecinki :D), to 4 na 12 wchodzi³y w pude³ko formatu A3.
Dopiero siê uczê smile.gif
Mariusz O³ton
Cze¶æ Frehowicze.
Po bardzo d³ugiej przerwie (z 17 lat - wcze¶niej strzela³em jako dziecko) znów chwyci³em ³uk w d³oñ. Do¶æ s³aby - 15 kg. Po jednym dniu strzelania z 15 metrów udaje mi siê trafiæ 2 razy w serii 3 strza³owej w karton 2 l po soku. Bêdê ci±gle trenowa³ bo ten efekt mnie nie zadowala. icon_sad.gif
Zdrówka.
Dragonet
Razporaz strzelam sobie z ³uku (pewnie raz na miesi±c poza sezonem, a w sezonie 1 na tydzieñ), zajmujê siê ju¿ tak tym 3 latka, ale g³ównie relaksacyjnie. Zazwyczaj nie skupiam siê na mierzeniu do tarczy bo chcia³bym ¿eby cia³o wypracowa³o sobie odruch, na pocz±tku nie sz³o najlepiej ale teraz z 20 metrów na 40 strza³ oko³o 6-7 pomija tarcze (¶rednica tarczy jakie¶ 60 cm).

Czasami siê bawiê w strzelanie do oznaczonego miejsca na tarczy (zazwyczaj na krawêdzi, jest ciekawiej ni¿ walenie do ¶rodka tarczy, bo jak to ze ¶rodkami bywa, wszêdzie naoko³o te¿ jeszcze jest tarcza i trafia siê za du¿o fuksów, a jak siê strzela w punkt 3 cm od krawêdzi to fuksy zazwyczaj l±duj± za tarcz± (a przynajmniej po³owa z nich ;p ) ), tutaj ró¿nie, zazwyczaj 1/5, 1/4 strza³ l±duje bardzo blisko punktu.

Jeszcze z innych zabaw to fajnie jest sobie jesieni± na polu usypaæ z czego¶ wyra¼ny okr±g, obrêcz czy jak to sobie nazwiemy (¶rednica ze dwa metry) odej¶cie na jakie¶ 100-120 kroków (takich solidnych) i strzelanie bardzo wysokim lobem tak aby strza³y ³adnie szybowa³y i pionowo wbija³y w ten okr±g. Je¶li wiatr nie jest zbyt kapry¶ny, zmienny to wchodzi 30% strza³, jak jest wiatr to trzeba siê troche nag³owiæ i czê¶æ strza³ idzie tylko po to ¿eby wyczuæ jak nale¿y skorygowaæ kolejny strza³.

£uczek ma ok 18 kg naci±gu, jest wykonany z jednego kawa³ka drewna (jesion).
Tak czy inaczej, strzelanie z ³uku to sama przyjemno¶æ ;)
Paladyn
Ja strzelam od dwóch lat z ³uku sportowego. Strzelam do tarczy o ¶rednicy 80cm, ¶rednio na 50 strza³ów mój ¶redni wynik to 6,7. Strzelam z odleg³o¶ci 35m. Aha icon_cool.gif mój ³uczek ma 29kg naci±gu. I co dobrze strzelam?? anger.gif
macio90
CYTAT(Paladyn @ 18:46 06.09.2006) *
Ja strzelam od dwóch lat z ³uku sportowego. Strzelam do tarczy o ¶rednicy 80cm, ¶rednio na 50 strza³ów mój ¶redni wynik to 6,7. Strzelam z odleg³o¶ci 35m. Aha icon_cool.gif mój ³uczek ma 29kg naci±gu. I co dobrze strzelam?? anger.gif

6,7 trafieñ w tarcze?? Ja trenuje te¿ z ³uku sportowego od pó³ roku i to sporadycznie bo nie mam czasu ostatnio i z 30 metrów to trafiam 80% strza³ów w tarcze o ¶r.80 cm. A czasem nawet uda mi sie z tej odleg³o¶ci trafic w drzewo grube i to bez celownika.
Dragonet
CYTAT(macio90 @ 19:04 06.09.2006) *
6,7 trafieñ w tarcze?? Ja trenuje te¿ z ³uku sportowego od pó³ roku i to sporadycznie bo nie mam czasu ostatnio i z 30 metrów to trafiam 80% strza³ów w tarcze o ¶r.80 cm. A czasem nawet uda mi sie z tej odleg³o¶ci trafic w drzewo grube i to bez celownika.

Chyba chodzi³o o wynik na tarczy w skali od 1-10 z czego dycha to ¶rodek.
macio90
Aha my¶la³em, ¿e Paladynowi chodzi o liczbe trafieñ w takim razie sorry. bum.gif
robin_
z 70 metrów do tarczy 50X50 cm trafiam 50 procent prób
Mariusz O³ton
Robin, czy taki wynik osi±gasz ze sportowego ³uku czy jakiego¶ historycznego?
robin_
³uk jest mojej w³asnej produkcji jakie¶ 28 - 30 kg , 180 cm d³ugi, p³aski z robinni akacjowej.
Mariusz O³ton
No to gratulacje. Wg mnie to bardzo dobry wynik.
Ciwun
CYTAT(robin_ @ 23:26 06.09.2006) *
z 70 metrów do tarczy 50X50 cm trafiam 50 procent prób

Intryguj±ce! Przy takiej skuteczno¶ci ju¿ z 30 m - mo¿na sie pokusiæ o zajêcie miejsca w pierwszej dziesiatce najsilniej obsadzonych turniejów ³ucznictwa tradycyjnego w Polsce, gdyby za¶ z odleg³o¶ci 70 m trafia³by¶ 25 procent prób do tarczy 100 x 100 cm to mia³by¶ miejsce w pierwszej trójce...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.