Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Pochwal siê swoj± krajk±
> Ubiór i dodatki > Ubiory - ogólnie > Tkaniny i pasamonictwo
Stron: 1, 2
Jannet
A to moja pierwsza krajka tkana na bardku. Dzi¶ ja skoñczy³am smile.gif

http://blogownik.pl/pliki/blog/0604/2322/450/kr5.jpg
Gotorm2
Te¿ moja pierwsza i te¿ z dzisiaj i te¿ na bardku tongue.gif
Lubov Rybakov
tu s± jakie¶ dwie krajki chyba jedne z pierwszych jakie zrobi³am:P i tu mam pytanie...jak zrobiæ krajki na bardku z innymi wzorami niz te ktore tu mam,bo tylko te dwa umiem zrobiæ icon_sad.gif by³abym wdziêczna za pomoc blinkie.gif
Lubov Rybakov
to dam jeszcze jakies:P 4 od lewej nie jest mojej produkcji;];]
Vlasta
Zainspirowana t± stron± spróbowa³am wykonaæ frêdzelki na bazie krajki tabliczkowej. Wrzucam próbkê - nie w ramach chwalenia, bo ani w³óczka nie "koszerna", ani wykonanie nie powala - ot, tak, jako ciekawostkê.
A przy okazji - kto¶ ma mo¿e dane na temat frêdzelkowej krajki z Lagore? Szeroko¶æ, splot, d³ugo¶æ frêdzli, itp.?
Kryitanin
No to i ja siê pochwalê
Ma jednak odno¶nie tej "krajki" pytanie czy zas³uguje na to miano?

Robi³em j± na kro¶nie, dosta³em za ni± 6 z Techniki i z Historii wiêc mo¿e jest czym siê chwaliæ???

Zrobiona ca³kowicie przeze mnie i to jest pierwsza moja krajka a nawet (!!!) pierwsza rzecz, któr± zrobi³em w ramach RR ( tutaj nastêpuj± oklaski smile.gif :D )

POzdr

PS: Przepraszam za s³ab± jako¶æ ale mój aparat nie jest "profeszynalny"

Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Kryitanin
G³êboko zaniepokojony brakiem podziwu ani nawet jakiejkolwiek odpowiedzi postanowi³em ¿e nastêpnym razem nic wam nie poka¿ê, O! :P jezyk.gif

smile.gif :] POzdr

----
Edit:
To by³ oczywi¶cie ¿art...
Viator
CYTAT
(...) nastêpnym razem nic wam nie poka¿ê, O!
- powiedzia³ Kryitanin i, jednak, pokaza³ nam co¶ - jêzyk.

Mo¿e po prostu Twoja krajka acz pracoch³onna, nie jest tak do koñca historycznie poprawna a nikt nie chce byæ dla Ciebie niemi³y? Takiego uk³adu barw prawdê mówi±c jak ¿yjê nie widzia³em na ¿adnym materiale, ani zabytkowym, ani na rekonstrukcji. Ale ja nie siedzê w temacie, mo¿e siê mylê...

Pozdrawiam!
Kud³aty Mortis
Widzê, ¿e od dawna nic siê tu nie dzieje , wiêc ja siê pochwalê.
Thrakburzum
Jakie wzory prócz tych wszystkich powy¿ej mo¿e mieæ krajka, kwiotki etc.? mam na my¶li XVw.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.