ale ja go potem nie odnajdê jak naraziu czê¶æ osób co¶ wspomina o angielskim wyposarzeniu i zainteresowaniach:
Na imprezie Na Kupieckim szlaku odtwarzamy wiek XIII. Co do mnie to dziwnie wygl±da -ale trochie mam takie zaiteresowania - Jeste¶my Raubritterami Reckimi = Wedlami a ja tu sobie z kosmosu ubieram strój Angielski (kolorystyka)
nie mówie ¿e mam zama³o wartsw w Przeszywce ale co¶ wykombinuje - bo na poprawnie historyczne rzeczy mamy za ma³e fundusze. Pszepraszam je¿eli zprowadzam zbyt du¿o Fantastyki w to forum ale poto tu jestem ¿eby siê czego¶ dowiedzieæ a nie: "Lepiej sobie kup" lub "poczytaj forum", bo nie wszystko co historyczne mnie siê podoba, mo¿e ¼le umie¶ci³em temat, ale dlaczego nie ma zak³adki "¦redniowiecze miêdzy Wczesnym a Pó¼nym " takie co¶ pomiêdzy. Nie za wczesne nie za pó¼ne, gdzie wyst±pi± proste wzory, he³my garnczowe, naplecznik lub napier¶nik z jednego kawa³ka - 0 ozdób, jednynie nity - o tak ¿eby trzyma³o... i proste nagolenniki naramienniki choæ zastanawiam siê nad "pancernymi" butami (w za³. ) - skoro nie mog± byæ prostrze, bo jak rozumiem w jednym kawa³ku ciê¿ko siê chodzi, to trzeba to przyj±æ. Szkoda, ale nie ma problemu co¶ wykombinowaæ w³asnego - w³asny wzór - taki tam bazowany na ¶redniowiecznej koncepcji...
A pytanie za 100 pkt. - jak zdobyæ skombinowaæ zbrojê rzymsk± - dla cesarza do soboty 1 pa¼dziernika. - Mo¿e byæ 0 historii ale ¿eby wygl±da³o na kilka chwil podczas otrzêsin LO?