Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Oporów- jesienny popis RPK
> Prywatne Inicjatywy > Rota Pana Kacpra
Stron: 1, 2, 3, 4
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Propozycja terminu- 2, mo¿e 3 weekend pa¼dziernika. Co na to oporowscy i co na to reszta?
Pozdrawiam
Gwyn
Jan Gradoñ
Ja bym proponowa³ 3 albo 4 weekend pazdziernika (najchetniej czwarty ;)). W 2 weekend, czê¶æ sk³adu Roty, bêd±ca te¿ w Regimencie KJM jedzie na Ukrainê.
Igor Weso³owski
Witam
Dziêkuje za zainteresowanie naszym skromnym Oporowem. Gwyn jeste¶ szybszy od windy i mnie ubieg³e¶ bigsmile2.gif
Troszkê konkretów:
1. Proponowane terminy to 14 - 16.X lub 21-23X no bo chyba 28-30X to by³o by Hellooween devil.gif rotowe.
propozycje terminu zbieramy do 26 sierpnia bo wtedy jedziemy do Oporowa i bedziemy rezerwowaæ.
2. Je¿eli chodzi o kwestie noclegowe to jest tam kilka ³ó¿ek ale s± one prawie jak eksponaty w zwi±zku z tym spanie na pod³odze oczywi¶cie zapewniamy s³omê do sienników w ramach sk³adki (nie trzeba braæ kosy). Ewentualnie dla mediewalnych twardzieli hektar ³±ki do rozbicia siê namiotem (gwarantujemy co ranne szturchanie glewi± czy twardziel ¿yje bigsmile2.gif )
3. Je¿eli chodzi o jedzenie my¶lê ¿e mo¿na by to rozwi±zaæ tak jak mia³o byæ na Brodach. Kuchniê organizujemy na zewn±trz- kilka ognisk. My ze swojej strony mamy dach od pawilonu dla zadaszenia kuchni fajnie by by³o je¿eli kto¶ móg³ by wzi±¶æ inne podobne zadaszenia (wiaty, dachy od namiotów szprychowych etc) co by nas ewentualny deszczyk (którego oczywi¶ciie nie bêdzie) nie zmoczy³. Gotowanie do wyboru, ko³choz albo indywidualnie (my jako typowo czerwona £ód¼ piszemy siê na ko³choz troszke garów i zapa³u a tak¿e speca od palenia ognia w ekstremalnych warunkach-¶nieg po pas, mamy ).
4.Proponowany program zajêæ to oczywi¶cie Popis Roty na dziedziñcu zamkowym, manewry manewry i ewentualnie manewry, integracja ko³cho¼niczo kuchenna, plus niespodzianka naszego pomys³u. No i oczywi¶cie czekamy na inne propozycje spêdzenia czasu mi³o i razem.
5. Proponujemy zwyczjem gniewskim zrezygnowaæ z o¶wietlenia sztucznego.
6. Kwestie kosztów to 25 z³ od osoby (zrzutka na drewno s³omê i wynajem domku w Oporowie) Wp³ata do koñca wrze¶nia (je¿eli bêdzie poni¿ej 15 osób to imprezê odwo³amy i zwrócimy pieni±zki - przy mniejszej ilo¶ci osób koszty wynajmu domku s± zbyt du¿e.
Jako ¿e siê rozpisa³em koñcze teraz i pozdrawiam. Igor
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Proponowa³bym jednak trzeci weekend. Mimo wszystko bli¿ej do lata a dalej od zimy smile.gif. Chêtni proszê wpisywaæ w tym temacie ekipê i ilo¶æ deklarowanych osób, z dopiskiem 'ko³choz' b±d¼ 'indywidualnie' je¿eli chodzi o wy¿ywienie.

Ze swojej strony mam pomys³ czy dwa w kwestii spêdzania czasu, wszelkie sugestie mile widziane.

Pozdrawiam
Gwyn
Pigrza
J siê pizse na drug± po³owe miesi±ca pazidziernika no i ko³choz :D
synek
No naraszcie ustalanie konkretów odpowiednio wcze¶niej bigsmile2.gif

To tak. Ja pojawie siê napewno. Mi pasuje w zasadzie ca³y pa¼dziernik i siê dostosuje do podjêtej decyzji. A co do ¿arcia to wybieram ko³choz postaram siê dotransportowaæ mój garnuszek.

Pozdrawiam
Jan Gradoñ
G³osujê na weekend 21-23X yes.gif
Cedric
W sumie nie robi ktory weekend w moim przypadku takze sie podporzadkuje. Gotowanie samemu.
EwKa
ostatni weekend pazdziernika bylby nam najbardziej na reke ( bedziemy wtedy po drodze do rodziny) ale ostatecznie 21-23Xtezz jest OK, kucharzenie indywidualne (z opcja pomocy w kolchozie gdy braknie rak).
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Ja jestem za Halloween:) Ale na 99% przyjade w kazdy termin poza pierwszym weekendem pazdziernika.

Pozdrawiam!
Bryan
Hshanoo
21-23X mo¿e byæ blinkie.gif
Wojciech Radzki
Chyba im wcze¶niej tym lepiej wiêc wolê 21 X. O ile nic nagle nam nie wyskoczy, to Lublin stawi siê w 2-3 osoby. W ka¿dym razie ten termin ju¿ zaklepujê. smile.gif
Pozdrawiam
WR
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Klamka zapad³a. 21-23. Proponujê oficjalne zg³oszenia sk³adu wysy³aæ do Igora, któren bêdzie nas tu informowaæ. Ja za¶ tymczasem zadzwoniê do Kacpru. Pozdrawiam
Gwyn
Jan Gradoñ
Rozmawia³em wczoraj z Kacprem na Vivat Vasa i niezbyt podoba³ mu siê pomys³ imprezy w pa¼dzierniku bigsmile2.gif

Ja jestem za tongue.gif
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Hehehe. Taki lajf, nikt nie powiedzia³, ¿e bêdzie lekko. Sam chcia³, termin taki wyszed³. Pozdrawiam
Gwyn
Bejbs
Jetsem za smile.gif
Bejbs
Stefan Mi¶kiewicz
No no Narazie jak widzê wszystko zmierza ku celowi naliczy³em ju¿ 14 osób wiec prawie komplet proszê siê dalej zg³aszaæ i przez najbli¿sze dni pytania kierowaæ do mnie bo Igorowi komp pad³ niestety. bum.gif
Pigrza
pytanko na ile osób jest przewidzana impreza?
Kasia Weso³owska
Planujemy zrealizowaæ imprezê je¿eli zg³osi siê minimum 15 osób. To daje razem z nasz± pi±tk± z Komitywy 20 osób. Ale liczymy na wiêcej smile.gif . Maksymalnie jeste¶my w stanie przenocowaæ czterdzie¶ci kilka osób (w dwóch domkach), chocia¿ jakby siê zg³osi³o 50 to mo¿emy pokombinowaæ z dodatkowym pomieszczeniem.
Pozdrawiam
Kasia W.
saiko
bede na 70% usmieszek_01.gif
Micha³ /Gwyn/ Czerep
I je¿eli bêdziesz, zak³adam ¿e NIE bêdzie to wygl±daæ jak Grunwald. Nie ma tu takiej opcji. Pozdrawiam
Gwyn
vroobell
Witam
Z chêci± pojawiê siê w Oporowie w weekend 21-23 pa¼dziernika. Co do ¿ywienia to jeszcze nie wiem czy w³asne czy wspólne.
Pozdrawiam
Wróbel
saiko
CYTAT(Gwyn)
I je¿eli bêdziesz, zak³adam ¿e NIE bêdzie to wygl±daæ jak Grunwald. Nie ma tu takiej opcji. Pozdrawiam
Gwyn

juz sie boje ass.gif
gruwald jest specyficzna impreza a pozatym nie wchodzilem wam w droge
Cedric
Panowie osobiste zlosliwe uwagi mysle ze mozna pozostawic ewentualnie na reszte frehy tu powinien panowac pokoj i wzajemna sympatia, tak mi sie wydaje. A zreszta kto jak spedza impreze to tylko jego sprawa.
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Jakie¶ parê osób z Roty ¶w Jakuba które ju¿ s± w Rocie Pana Kacpra powinno przybyæ. A Oporów proszê o zaproszenie jeszcze ze czterech osób z R¦J które s± obszyte na drug± po³ówkê i chcia³yby siê dopisaæ do Roty Pana Kacpra. Oczywi¶cie z Kacprem te¿ bêdê rozmawia³ o zaproszeniu.

Pozdrawiam
Stefan Mi¶kiewicz
Witaj
Co do zaproszenia to jak najbardziej jest. To jest jesienny spis Roty wiec jak sama nazwa wskazuje spisujemy siê i je¿eli kto¶ chce do³±czyæ do Roty to ten okres i wyjazd jest jak najbardziej odpowiedni. Przynajmniej tak sobie my¶lê. read.gif
Troll Danziger
yes.gif Marsziren-marsziren nie mogê sobie odpu¶ciæ. Policja czy Stra¿ Miejska to niechêtnie, ale jak Rota spisuje to halberd w gar¶æ i jadim. Count me in = BÊDÊ.

Micha³
Jaros³aw Lenar
Witam!
Ja bardzo chcê byæ, ale nie wiem czy bêdê móg³, dam znaæ bli¿ej terminu.
Je¿eli siê pojawiê to zadbam o w³asne wy¿ywienie.
Pozdrawiam!
Lenar
Madeleine
Ja bym przyjecha³a jesli mi wtedy dyzuru nie wlepi±, o czym sie niestety dowiem na pocz±tku pa¼dziernika.
Tomasz Rajtar
Postaram siê dotrzeæ do Oporowa. Niczego na 100% obiecaæ nie mogê, bowiem ¿yciem naszej podstawowej komórki spo³ecznej rz±dzi 2 miesiêczny synek, ale na dzieñ dzisiejszy - chcê jechaæ do Oporowa.

-
Kasia Weso³owska
Witam
Rozmawiali¶my ju¿ z pani± dyrektor o terminie imprezy. Wyniknê³y pewne komplikacje. Otó¿ jakie¶ dwie osóbki zaklepa³y sobie pokoik na 22.10. Dlatego wstêpnie zarezerwowali¶my nastêpny wekend (tzn. 28-30.10). Jednak nic nie jest przes±dzone, poniewa¿ zamek skontaktuje siê jeszcze z tymi osobami i spróbuje to jako¶ prze³o¿yæ. Sprawa rozstrzygnie siê w tym tygodniu. Jak bêdziemy ju¿ wiedzieli co i jak to damy znaæ i podamy numer konta do wp³at. Tymczasem je¿eli komu¶ zupe³nie nie pasuje ten pó¼niejszy termin to niech da znaæ, bo jakby siê okaza³o ¿e jest du¿o takich osób to mo¿emy pomy¶leæ o jeszcze innym terminie. Wcze¶niejsze raczej odpadaj± (na zamku s± jakie¶ wesela).
Pozdrawiam
Kasia W.
Igor Weso³owski
Witam
Niestety termin 21-23 pa¼dziernik zosta³ ju¿ przez kogo¶ haniebnie zajêty i pozostaje oko³ohellowinowy termin 28-30 X . Czekamy na odzew czy termin pasuje i czy mamy szykowaæ dynie smile.gif . Zmieszczam tak¿e listê osób, które siê deklarowa³y (wybaczcie ¿e niektórych wpisa³em nick’ami ale mimo najszczerszych chêci nie wszystkich znam z imienia i nazwiska) a tak¿e numer konta na które trzeba wp³acaæ pieni±¿ki.
Lista:
1. Gwyn
2. Jan Gradoñ
3. Pigrza
4. Synek
5. Cedric
6. Ewka
7. Adam
8. Bryan
9. Chrzan
10. Wojciech Radzki + 1-2 osoby
11. Bejbs
12. Saiko
13. Vroobell
14. Rze¼niczek + osób ? ( Rota ¦w. Jakuba)
15. Troll Danziger
16. Tomasz Rajtar

Konto:
Ing Bank ¦l±ski
04105014611000002232967790
Katarzyna Weso³owska
ul. Sieradzka 9m9
93-171 £ód¼

wp³ata 25z³
Pozdrawiam Igor Weso³owski
Tomasz Rajtar
Podaj proszê Igorze jaki jest nieprzekraczalny termin dokonywania wp³at.

-
Igor Weso³owski
Witam
Jako nieprzekraczalny termin wp³at proponujemy 15 pa¼dziernika.
Pozdrawiam Igor
EwKa
Ew(a) Ka(sarab) oraz Adam beda-szykujcie te dynie:)
Pawel ChmurnoOki
Czolem :) -ja na 90% tez jechalbym na Oporowo,postaram sie jakos sprawnie wplacic kasiejke i prosze o dopisanie do listy, pozdrawiam
-Chmurek
Jelsi akurat nie wypadnie mi praca, tez bede. Czy mam sie przebrac za wampira?
devil.gif
Kokosz79
Ja terz ja terz siê piszê.
Mozliwe ¿e przyjade z Ag± i mo¿e nakrêce Roberta.

Wrzywionko w³asne.

Do zobaczonka.
Tunia
My z Cormakiem bêdziemy na pewno, nei wiem jakim cudem, ale w sumie cudy to moja codzienno¶æ smile.gif

do zobaczenia smile.gif
Cormac
Tak. Potwierdzam. Cudownie przybyæ siê postaramy jak mo¿na.
Tak swoja droga, mysle, ze mozna z czystym sumieniem powiedziec, ze ten haloweenowski Popis bedzie w pelni gotycka impreza...
Madeleine
Równie¿ pojecha³abym ;)
Igor Weso³owski
Popis bêdzie godtycki a my wszyscy bêdziemy mrocznymi dzieæmi Kacpra devil.gif
Tomasz Rajtar
Ciekawe tylko, czy nie osieroconymi przypadkiem... ??
Kacper ma zamiar wzi±æ udzia³ w imprezie?

-
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Ma. Pozdrawiam
Gwyn
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Rozumiem, ¿e nie zrzucamy siê na jedzenie tylko ka¿dy przywozi we w³asnym zakresie. Gotujemy nie we wspólnej kuchni tylko w podgrupach? Proszê o potwierdzenie - dla mnie to wa¿na decyzja organizacyjna.

Pa
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Pan poczyta temat. S± dwie opcje- ko³choz i indywidualnie. Do wyboru. Pozdrawiam
Gwyn
Marcus Aurelius Carnifex
OKi

Faktycznie, trochê mnie zmyli³y ostatnie posty. icon_rolleyes.gif W ka¿dym razie dziêkujê za nakierownie na w³a¶ciwy tor. icon_wink.gif

Pozdrawiam
Zbigniew Tomicki
Ja odpadam z jesienno zimowych imprez, mam cos z korzonkami i nerwem, podejzewaja ze cos z dyskiem w kregoslupie. Zobaczymy jak to bedzie, sigh, z ASG narazie tez musialem zrezygnowac. Milej zawbawy wam rzycze.
Wojciech Radzki
Bêdzie ogrzewanie w domkach, czy mamy nastawiæ sie na branie wiêkszej ilo¶ci nakryæ?
Pozdr
WR
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.