Generalnie to jest grzanie i zawsze bylo wiec nie nale¿y sie obawiaæ mrozów w domku. Z drugiej jednak strony na upaly tez bym sie nie nastawial 15-17 stopni tak bylo w tamt± zime. Wiêc da sie wytrzymac
Pozdrowienia Stefan
Super. Wiêc delikatnie sugerujê o wp³acanie pieni±¿ków na konto poniewa¿ z otrzymanych poufnych informacji wiem ze wp³aci³o jak narazie 4 ( s³ownie cztery) osoby. Jest jeszcze czas ale coraz mniej:). Zapraszamy
Witam!
Ja siê równie¿ pojawiê, kasê wplacê pod koniec tygodnia.
Buzi
Te¿ siê stawiê, pieni±¿ki przeleje jak dostanê pensjê.....
Haj!
Bêdê mia³ auto kombiaka i cztery miejsca wolne + miejsce na baga¿e. Bêdê jecha³ przez Olsztyn, Olsztynek, Drobin, P³ock. Kto¶ zainteresowany?
Pa
Siê stawimy z Cormakiem (nadal nie wiem jakim cudem, chyba za pomoc± teleportacji) pieni±¿ki polecia³y
Hejka
Co¶ siê ruszy³o jest ju¿ 9 wp³at oby tak dalej.
Pzdr Igor
Niestety razem z Pysiakow± odpadamy.
Zdrufko
Bartek
czy o popisie informujemy ca³e forum? nie widzia³em takiego w±tku poza forum roty. je¿eli ¶wiadomie nie chcemy ¿eby pojawi³ siê kto¶ nowy to luzik.
Witam
Uprzedzaj±c pytania,czy pieni±dze dotar³y,zamieszczam aktualn± listê wp³at:
1. £ukasz Gozdalski (Cormac)
2. Marta Maciejewska (Tunia)
3. Wojciech Radzki
4. Katar
5. Maciej Nowa
6. Pawe³ Straszewski (Chmurek)– wspólne jedzonko
7. Kolega Chmurka – wspólne jedzonko
8. Sebastian Michalski (Czarny)
9. Karolina S³owik (Karolina)
Aktualno¶ci odno¶nie imprezy:
Wys³ali¶my do kalendarium informacje o Spisie Roty dla ewentualnych chêtnych nowych adeptów. Je¿eli chodzi o wspóln± kuchniê to mo¿na by ustaliæ wcze¶niej co planujemy gotowaæ (chodzi g³ównie o ciep³y posi³ek w sobotê). Co prawda 15 km od Oporowa jest Kutno, z ca³kiem dobrze zaopatrzonymi sklepami (równie¿ hipermarketem), wiêc teoretycznie wszystko mo¿na kupiæ na miejscu. Jednak w razie potrzeby mogliby¶my co¶ nabyæ w £odzi. Ponawiam te¿ apel o jak±¶ wiatê. Jak ju¿ pisa³am my dysponujemy jedn± a to trochê ma³o. To samo dotyczy mebelków. My ze swojej strony przywieziemy ³awê i stó³. S³omy bêdzie du¿o, wiêc teoretycznie mo¿na na niej siedzieæ i wzi±æ sto³y niehistoryczne, ale bior±c pod uwagê ¿e odpadaj± do transportu namioty mo¿e uda³oby siê zgromadziæ trochê mebelków.
Pozdrawiam
Kasia
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Maciej Nowak, a poza tym wszystko gra ;)
Chcialbym jeszcze sie dopytac, bo chyba cos mi umklnelo, mimo ze czytam temat regularnie - co oznacza adnotacja "wspolne jedzonko"? Bo ja mowiac szczerze najchetniej bym sie zrzucil ew. pomagal tez, przy gptowaniu wspolnego ogolnorotowego posilku. Czy trzeba w tym celu sie osobno zglosic i cos doplacic awansem, czy mozna wszystko juz zalatwic na miejscu (tzn placenie, bo zglaszam sie juz teraz).
Pozdrawiam!
Maciek
A przepraszam, ja wp³aci³am- mam nadziejê ¿e na dobre konto??
Ju¿ odpowiadam na pytania:
Po pierwsze pszepraszam za przekrêcenie nazwiska
ale takie widnia³o na moim przelewie. Oczywi¶cie wspólne jedzonko = ko³choz i ju¿ Ciê dopisujê. My¶lê ¿e kwestie finansowe wspólnej kuchni omówimy na miejscu w zale¿no¶ci od tego ile bedzie osób. Jak ju¿ wspomnia³am bez problemu mo¿na wszystko kupiæ w pobliskim Kutnie.
Madeleine narazie pieni±¿ków od Ciebie na koncie nie ma, ale z przelewami to ró¿nie bywa. Podam naj¶wie¿sze informacje w poniedzia³ek
.
Pozdrawiam
Kasia
Ok, pojawiê siê na 99%. Pieni±dze w³asnie przela³em. Do zobaczenia.
Poprawiona i aktualna lista wp³at:
3. Wojciech Radzki
4. Katarzyn Cio³ko
5. Maciej Nowak (Bryan) – wspólne jedzonko
6. Pawe³ Straszewski (Chmurek)– wspólne jedzonko
7. Kolega Chmurka – wspólne jedzonko
8. Sebastian Michalski (Czarny)
9. Karolina S³owik (Karolina)
10. Magdalena Babczyñska (Madeleine)
11. Jaros³aw Lenarczyk
Nastêpn± zamieszczê w sobotê coby nie za¶miecaæ forum. (ZWRACAM UWAGÊ ¯E SOBOTA TO 15.10 CZYLI OSTATNI TERMIN WP£AT A DO 15 OSÓB BRAKUJE NAM 4)
Pozdrawiam
Kasia
Owen, Owen Owen bedzie na pewno, tylko jeszcze nie zap³aci³ ;) ale to zrobi
ja te¿ siê pojawie kase wp³acam lada moment
U mnie te¿ opcja last minute- taka wyp³ata. Pozdrawiam
Gwyn
Haj!
Ja te¿ odk³ada³em na ostatni± minutê.
Ale dzisiaj lecê zap³aciæ.
Pa
Czolem! zapomnialem- jeszcze jedna osoba- Michal Czerwinski! pieni±dze za niego id± ode mnie z konta!
Przelew ode mnie w³a¶nie poszed³.
Co do kucharzenia - piszê siê na "ko³choz". Mo¿e czego¶ siê przy odrobinie szczê¶cia nauczê...
-
Przepraszam za opó¼nienie z za³o¿eniem tematu w kalendarium, ale odsypia³em pobyt na Ukrainie ;) ---->
Temat
Peini±rzki posz³y.
Tak wiêc do zobaczenia na miejscu.
P.S. Chopaki z trójmiasta mo¿e sie jako¶ zgadamy na wspólny wyjazd.
Pozdro
Tych chlopakow z Trojmiasta tak duzo nie bedzie na dwa auta gora.
Z Lublina najpewniej 3 osoby. Bierzemy troche garow i pszemy sie na wspolne gotowanie.
pozdr
WR
Pieniadze poszly, stawimy sie z Adamem niechybnie. Poprosimy jeszcze o jakas mapke dojazdu rozrysowana dosc lopatologicznie abysmy trafili do tego domku:)
Caluski!
Wp³acili¶my Kube³ (Jakub Zieliñski) i Pig¿a
wspólne jedzenie Pig¿a.
Wp³aci³em. Jedzenie z ko³chozu.
ja wp³aci³em wczoraj, jedzonko wspólne
Jarek Kaczorowski-Synek
czy nocleg jest w domu ogrodnika? czy moze te¿ w innym miejscu?
Czê¶æ osób bêdzie w domku neogotyckim (ogrodnika) a czê¶æ na piêtrze w domku szwajcarskim. W domku szwajcarskim s± gorsze warunki (normalnie nie jest on wynajmowany) ale nas jest sporo (na dzieñ dzisiejszy 26 sztuk a bior±c pod uwagê tych co pisali ¿e wp³acili to bêdzie nas co najmniej trzydzie¶ci pare) i my¶lê ¿e bêdzie nam wygodniej zaj±æ obie lokacje.
Pozdrawiam
Kasia
p.s.
Mapkê postaram siê jak najszybciej zamie¶ciæ. Oczywi¶cie jak uda
wam siê trafic do Oporowa to ju¿ z górki bo jedyne du¿e budynki to zamek z obej¶ciem i klasztor Paulinów. Natomiast sam dojazd do Oporowa jest trochê zagmatwany (my siê na pocz±tku zgubili¶my kilka razy). Dlatego oprócz mapki bêdziemy pod telefonem z map± w rêku i bêdziemy jakby co ratowaæ zb³±kane duszyczki
.Niestety jak to w Polsce bywa oznakowanie dróg dojazdowych do zabytków jest fatalne (powiat kutnowski tylko siê chwali posiadaniem zamku i nic wiêcej nie ma ochoty robiæ).
Haj!
Oprócz mapki podajcie na FORUM przynajmniej ze dwa telefony osób znaj±cych dojazd - coby kontakt dla zab³±dzonych by³.
Pa
czesc
Kasiora za mnie i Buta dzis juz poszla wiec dopisujemy sie do listy
pozdrawiam
Witam
Pad³a propozycja od Roberta Bagrita by umie¶ciæ na bagritonie baner odno¶nie popisu RPK st±d pytanie czy kto¶ by³by w stanie to zrobiæ bo my jeste¶my nogi imformatyczno - graficzne i dla nas to by³by rok pracy a trzeba by³o by to stworzyæ na nastêpny tydzieñ. Uff...
Pozdrawiam Igor
Ja mogê zrobiæ, ale taki "nieruchomy", bo nie wiem jak siê robi ruchome gify. Ewentualnie mogê zrobiæ kilka "sta³ych" bannerów, a kto¶ zrobi z tego ruchomy gif... Jakie toto ma mieæ wymiary? Ile pikseli na ile. Mogê to zrobiæ do Niedzieli wieczór.
Hej
Je¿eli chodzi o wymiary i pixele to przyznaje nie wiem ale taki zwyk³y jak s± na bagrittonie powinnien byæ dobry.
Pozdrawiam Kasia
p.s.
dodaje aktualn± listê wp³at, któr± sukcesywnie bêdê modyfikowaæ jak dotr± pozosta³e:
3. Wojciech Radzki – wspólne jedzonko
4. KatarzynaCio³ko– wspólne jedzonko
5. Alicja £osowska– wspólne jedzonko
6. Maciej Nowak (Bryan) – wspólne jedzonko
7. Pawe³ Straszewski (Chmurek)– wspólne jedzonko
8. Kolega Chmurka – wspólne jedzonko
9. Sebastian Michalski (Czarny)
10. Karolina S³owik (Karolina)
11. Magdalena Babczyñska (Madeleine)
12. Jaros³aw Lenarczyk
13. Micha³ Czerwiñski
14. Tomasz Rajtar– wspólne jedzonko
15. Marek Korzeniewski (Rze¼niczek)– wspólne jedzonko
16. Jaros³aw Kaczorowski (Synek)– wspólne jedzonko
17. Marcin Rogowski (Kokosz79)
18. Jakub Zieliñski (Kube³)
19. Przemek Kuropatwa (Pig¿a) – wspólne jedzonko
20. Ewa Kasarab (Ewka)
21. Adam Lewandowski (Adam)
22. Izabela Szulc
23. £ukasz Butowski
24. Katarzyna Puchciñska– wspólne jedzonko
25. Micha³ Bocian (Troll)
26. Maciek Ananicz
Niestety pad³ mi fotoszop, wiêc na razie z mojej pomocy nic nie wyjdzie... przepraszam
Haj!
Mogê zrobiæ ruchomego gifa - wprawdzie to nie Flash (na Flashu siê nie znam) ale zawsze cu¶... Jutro dam odpowied¼ czy siê uda³o.
Pa
Witam!
Ja tez z prosba o podwozke - z Warszawy do Oporowa i z powrotem.
Gratow zasadniczo nie mam gigantycznych, jesli nie liczyc pawezy.
Zloze sie na benzyne
Pozdrawiam!
Maciek
ja bym prosi³ o to soma co Bryan, u mnie te¿ tylko plecak i pawrê¿ ale je¿eli by siê zdarzy³o ¿e pawrê¿ siê nie mie¶ci to moge siê zabraæ bez pawrê¿y
Pozdrawiam
Witka
W przypadku dramatu komunikacyjnego z Oporowa do Kutna (przez które jedzie mnóstwo poci±gów) jest 15 km tak wiêc mo¿emy próbowaæ odbieraæ niezmechanizowanych z poci±gu ale jak wiadomo lepiej autkiem
. Pozdrawiam Igor
Haj!
Na szybko bez pomys³u wysz³o co¶ takiego:
http://pracaxxx.w.interia.pl/chud05.htm
Za³±czam plik flashowy który mo¿na przekazaæ dla Roberta. Dopiero teraz mi nowe pomys³y przychodz± do g³owy. Mo¿e bardziej prosty baner zrobiæ na max do 4 klatek? Czy mo¿e ten zostawiæ?
Pa
Rze¼niczku baner jest z³y bo mnie na nim niema wiêc nie przejdzie:p a tak serio zawie¶cie go i tyle ma³o czasu wsumie jest dla mnie boba
Haj!
Jeste¶, jeste¶ i to dwa razy na tym samym banerze - dobrze siê przypatrz.
Siê okazuje - ma³e problemy z wymiarem banerka - dzia³am dalej.
Pa
W zwiazku z tym, ze byc moze czesc osob pojedzie do Kutna i stamtad bedzie musiala dostac sie do Oporowa, proponuje takie oto rozwiazanie techniczno/praktyczne:
* Niech co najmniej 1-2 osoby zmotoryzowane (w sumie tyle miejsc, ilu bedzie chetnych) zadeklaruja, ze o takiej, a takiej godzinie w pt beda mogly zabrac zainteresowanych z Kutna (dworca) do Oporowa, a w nd na taka, a taka godzine tychz e zawiezc do Kutna z Oporowa
* Zainteresowani wybraliby takie pociagi do Kutna, aby znalezc sie na dworcu w owych godzinach i wybraliby tez takie godziny powrotu, aby pojechac do domu pociagami w okolicy godziny, o ktorej zostana zawiezieni na tenze dworzec.
* W ten sposob wszytskich niezmotoryzowanych przewieziono by sprawnie i w miare mozliwosci za jednym zamachem.
* K ierowcom proponuje rekompensate w postaci zwrotu przez przewozonych benzyny za wszystkie cztery przejazdy (w sumie ok 60 km).
Co Wy na to? Kto bylby chetny na wozenie, a kto na bycie podwiezionym?
Pozdrawiam!
Maciek
http://vasa.strefa.pl/strona/rekrut.htm
ja kiedy¶ taki banerek poczyni³em, jakbym mial dobre foty to w ci±gu dnia jestem wstanie zrobiæ dla Roty
Bejbs domaga siê jeszcze zrobiæ grupe dyskusyjn± pocztow±.
Haj!
Pos³a³em do Bagrita co¶ takiego...
I ju¿ jest:
http://www.bagrit.pl/
Pa
Poniewa¿ jest sporo osób do ko³chozu my¶lê, ¿e trzeba by ustaliæ parê konkretów.
1. My¶lê ¿e w pi±tek wspólna kuchnia mo¿e nie wypaliæ dlatego proponujê na pi±tek zaopatrzyæ siê we w³asne jedzenie (w Oporowie jest sklep typu GS czynny do 20 ale jego asortyment pozostawia wiele do ¿yczenia). Oczywi¶cie jak najbardziej mo¿na co¶ zrobiæ sobie w pi±tek na palenisku (drewna bêdzie du¿o)
2. Bior±c pod uwagê ile osób zg³osi³o siê do ko³chozu my¶lê ¿e szczegó³y ³atwiej bêdzie ustaliæ na miejscu pó¼nym wieczorem w pi±tek oko³o 21-22. W sobotê wcze¶nie rano z pomoc± jaki¶ ochotników zrobiê zakupy w Kutnie.
3. Rzecz do¶æ istotna - gary. My dysponujemy dwoma kocio³kami i dwoma garnkami + dwa wiadra. St±d apel o zabranie sprzêtu kuchennego
4. No i powracaj±ca sprawa zadaszenia i mebli. Na chwilê obecn± nasz sakson bêdzie robi³ za spi¿arnio-kuchniê a pod pawilon wejd± z 2-3 sto³y, ale pozosta³e siê nie zmieszcz± a lepiej by³oby je zabezpieczyæ przed deszczem. Brakuje nam jeszcze chocia¿ jednej wiaty. Pamiêtam ¿e na Brodach mia³ tak± Abdul. Mo¿e by³aby mo¿liwo¶æ jej po¿yczenia? O siedziskach ju¿ pisa³am ale siê powtórzê, je¿eli kto¶ dysponuje wszelkiego rodzaju sto³eczkami, ³awami, ³aweczkami - koniecznie zabraæ ze sob±.
No i ju¿ poza tematem kuchni odpowied¼ na post Bryana. Co do umówionego transportu z Kutna, ja na razie siê nie wypowiem bo sama korzystam z czyjego¶ transportu ale do soboty skonsultuje siê z naszymi kierowcami i dam znaæ jak sprawa wygl±da.
p.s.
Zapomnia³abym jeszcze o karniakach za wp³aty po terminie. Proponujê na przyk³ad cztery szeroko¶ci fosy z glewi± lub halabard± w zêbach
. Gwyn jeste¶ pierwszy w kolejce
.
Pozdrawiam
Kasia
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.