Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: £ucznicy chor±gwi Bartosza Komorowskiego
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > £ucznictwo > Treningi i spotkania ³ucznicze
Stron: 1, 2, 3
Przemys³aw
Powiem wam tyle ze za brak odpowiedniego stroju to z tego co wiem to nie dopuszczaja do turniejowych konkurencji a nie do samej imprezy...(zreszta powiem wam w tajemnicy ze Uniejów tez £êczyca organizowa³a a ja nie przechodzi³em komisji strojów bo sie spu¿ni³em i jakos sie dosta³em do turnieju no i nawet 4 miejsce mi do kolekcji wpad³o szczerba.gif )
Przemys³aw
Przeciez najwa¿niejsza jest dobra zabawa i to sie liczy!!
Arianrod
powiedz to organizatorom :/
Blixa
Liczy sie dobra zabawa, alle niektórzy chc± eliminowaæ mrok. Na ³êczycy w zesz³ym roku niektóre osoby musia³y sie przebieraæ, a do niektóch komisja przyczepi³a siêo np. bizuteriê niehistoryczn±! jesli wybieracie sie na £êczyce proponuje zaopatrzyæ sie w jeden po¿adny strój odpwoiednio datowany.
Z tego co pamietam £eczyca to XV w - strój z pocz±tku XVI w ju¿ odpoada Serio, serio Lepiej byæ przygotowanym na czepianie siê
Cormacus
Ludzie, ruszcie 4 litery na Piotrków!!! To rozkaz!! smile.gif
Blixa
A czy na £êczycê kto¶ sie wybiera?
Jakie¶ oddzia³owe spotkanie?
No dobra, szukam po prostu ludzi, którzy przygarnêli by nie tylko ludzi;)
Przemys³aw
Ku¼nia maæ...Basiu, chyba napisa³em wyraznie ¿e jesli jeste¶ chetna to zg³o¶ sie na pw prawda? a skoro tak napisa³em to znaczy ze i ja i Bartek jedziemy! mozliwe ze bedzie jeszcze z pare osob...jestes chetna? a zbieramy sie po to zeby wystapiæ na turnieju jako oddzia³...zreszt± odsy³am cie do mojego niedawnego postu na ten temat w ktorym zamie¶ci³em duze og³oszenie na ten temat!! Pozdrawiam:)
Przemys³aw
i sadze a raczej mam nadzieje ze jak zbierzemy wiecej ni¿ kilka osob to Bartek wytoczy "zielony hangar" bum.gif
Ciwun
Witam!

Na XIV Turnieju Jana III Sobieskiego w najbli¿szy weekend w Gniewie (30/31.07) bêdzie w konkursach broni ciêciwowej bra³o udzia³ sporo ³uczników z Pomorza - w tym oko³o 1/4 sk³adu przysz³orocznej Chor±gwi Bartosza (personalnie akurat inne osoby, ani¿eli te które wyst±pi³y na tegorocznym Grunwaldzie pod Odrow±¿em.

Ponadto s± kolejne okazje do spotkania cz³onków Chor±gwi Che³miñskiej, a mianowicie we wtorek 2 sierpnia 2005 r. (2005.08.02) na Wyspie Spichrzów w Gdañsku (przy Zielonym Mo¶cie) oraz w piatek 12 sierpnia 2005 r. (2005.08.12) na Wyspie Spichrzów w Gdañsku tako¿, gdzie Opolskie Bractwo Rycerskie, Konfraternia Derisorum i Konfraternia Smorgoñskiej Akademii przeprowadzaja najpierw "Leonarda ¯abi Strza³, a nastêpnie Turniej £uczniczy ¶w. Dominika (jest tam troche miejsc dla osob ze ¶piworami dla przyjezdnych). Regulamin turnieju http://www.relaz.o2.pl/forum/index.php?showtopic=2049
oraz http://relaz.o2.pl/forum/index.php?showtopic=2043

Ponadto mo¿emy siê spotkaæ w Bierkowicach na kolejnej edycji Miêdzynarodowego Festynu Rycerskiego organizowanego 6/7.08.2005 przez Opolskie Bractwo Rycerskie.

Poni¿ej link do albumu zdjêæ z turnieju przeprowadzonego przez Cormaca 14.07.05 na Grunwaldzie
http://foto.germany.ru/gallery/58485?page=2
Wezyr
A mam pytank czy kto¶ bêdzie bierkowicach smile.gif
Wezyr
Sory za b³±d to znaczy czy kto¶ bêdzie na Bierkowicach
Ciwun
Witam!

Jeste¶my po Gniewie, gdzie zgodnie z zapowiedzi± zgromadzi³a sie znaczna cze¶æ uczestników przysz³ej ³uczniczej chor±gwi grunwaldzkiej. Odno¶nie Opola (Bierkowic) 6/7.08.2005 to zapewne przybêd± tam reprezentacjie Swobodnej Kompanii i Konfraterni Smorgoñskiej Akademii.

Pozdrowienia
Wezyr
ja nie stety nie mog³em byæ jest mi bardzo przykro mam nadzieje ¿e nie gniewacie siê na mnie smile.gifsmile.gif
Ciwun
Link do wyników turnieju ³ucznictwa tradycyjnego XIV Turnieju Rycerskiego Jana III Sobieskiego na Zamku w Gniewie 30.07.2005 r. http://www.relaz.o2.pl/forum/index.php?showtopic=2052
Blixa
Kto siê na pewno wybier na £êczycê? Z tego co zauwa¿y³am chêtni na t± impreze zaczynaj± siê wykruszaæ, a chcia³abym spotkaæ tam oddzia³ w jak najwiêkszym sk³adzie:)

Pozdrawiam
Ciwun
Witam!

2Morwen: My¶lê, ze postawione pytanie znamionuje umiejetno¶æ wydobywania istoty rzeczy. Oto bowiem jest kwestia (nie tylko w odniesieniu do £êczycy zreszt± - niestety), czy to chetni siê wykruszaj±, czy te¿ £êczyca wykrusza chêtnych? Niezale¿nie od udzielonej odpowiedzi rezultat bêdzie taki sam i trzeba by³o nañ ciê¿ko zapracowaæ...

Pozdrowienia
Wezyr
Ja siê przyznaje bez bicia ja nie moge byæ na ³êczycy praca niestety anger.gif
Przemys³aw
Ja to chyba nawet bede tam ju¿ 23 a nie 27 bum.gif ...mam pare spraw do za³atwienia w £eczycy ale jak ktos chce to mo¿e przyjechaæ razem ze mna to bedzie mi mi³o z towarzystwem szczerba.gif
GusiA
No Morwen wiesz ¿e ja siê stawiê!!! "choæby dyba³ nad nami kat" zjawiê siê!!! Na £êczycê ruszamy!!! a tym czasem na Piotrków!!! 14-15 sierpnia bum.gif bum.gif
Ciwun
Witam!

Kolejne spotkanie ju¿ za nami, a oto jego wyniki http://www.relaz.o2.pl/forum/index.php?showtopic=2049

Pozdrawiam
Kudli
Wítajcie

Kuba sie klania.
Niestety nie moge sie pojawiac na zadnym ze zgromadzen Braci Luczniczej. Jestem poza granicami naszego pieknego kraju od 24. lipca, wracam dopiero 25. wrzesnia wiec nie zalapie sie na zaden turniej.

Pozdarawiam Wszystkich Lucznikow

Kuba

Tyle juz za nami dróg
i przed nami wiele.
Za zwycieskich bitew sto,
pijmy przyjaciele!
Ciwun
Witam!

Jeste¶my po Opolu, czyli po V Miêdzynarodowym Festynie Rycerskim w Bierkowicach, gdzie pomorscy ³ucznicy potwierdzili raz jeszcze, ¿e ich rezultaty osi±gniête w turnieju ³uczniczym na Polach Grunwaldu 14.07.2005 nie by³y przypadkowe. Szkoda troche ¿e "³atwiej" tam by³o dojechaæ ludziom z Trójmiasta, ani¿eli potencjalnym cz³onkom grunwaldzkiej chor±gwi Bartosza Komorowskiego, którzy nie musieli jechaæ 500 km w jedna stronê, a¿eby siê znale¶æ w opolskim skansenie.

Bardzo mnie cieszy spotkanie w Bierkowicach z szefostwem Chor±gwi Ziemi Lwowskiej ksiêcia W³adys³awa Opolczyka, która przyjmie od dowódcy grunwaldzkiej Chor±gwi polskich ³uczników odpowiedzialno¶æ za pracê przy budowaniu Chor±gwi na obszarze poludniowo - wschodnim. My¶lê zreszt±, ¿e Cormac, który w³a¶nie by³ powróci³ z woja¿y zakomunikuje swoje decyzje personalne i podzia³ terytorialny pracy poszczególnych namiestników Dowódcy Chor±gwi. My¶lê tak¿e, ¿e pora a¿eby Matyas przyst±pi³ do budowy koncepcji platformy informacyjnej Chor±gwi Che³miñskiej - w pierwszym rzêdzie w oparciu o witrynê internetow± i tablicê komunikatów dowódcy i jego namiestników, a nastêpnie wyposa¿onej w forum o ograniczonym i kontrolowanym dostepie jego uczestników i pod siln± moderacj± jego Administratora - a¿eby wyci±gn±æ negatywne nauki z funkcjonowania niniejszego tematu.
Przemys³aw
"Jeste¶my po Opolu, czyli po V Miêdzynarodowym Festynie Rycerskim w Bierkowicach, gdzie pomorscy ³ucznicy potwierdzili raz jeszcze, ¿e ich rezultaty osi±gniête w turnieju ³uczniczym na Polach Grunwaldu 14.07.2005 nie by³y przypadkowe. ".....Znowu wygrali?...Nuda!!...Wygraliscie i chwa³a wam za to ale czy wyczuwam tu lekka nutke pychy??
Ciwun
2Przemys³aw: Dziêkujê Tobie za Twoj± wypowied¼, gdy¿ jest ona doskona³± ilustracj± i uzasadnieniem postawionej wy¿ej tezy o potrzebie (cytujê): "forum o ograniczonym i kontrolowanym dostepie jego uczestników i pod siln± moderacj± jego Administratora - a¿eby wyci±gn±æ negatywne nauki z funkcjonowania niniejszego tematu".

Natomiast co do Twojego tekstu to tak jak i poprzednie ¶wiadczy o braku rozeznania w podejmowanym temacie i o czêstym przekonaniu, ¿e wystarczy nie byæ analfabet±, a¿eby co chwile swój brak wiedzy i roztropno¶ci na pi¶mie potwierdzaæ. Przede wszystkim za¶ dokumentuje plebejsko¶æ w stopniu ponad przeciêtnym - co my¶le jest niez³ym osi±gniêciem zw³aszcza w standardach Freha. My¶le, ¿e powiniene¶ mieæ powody do dumy, gdy¿ w tym nawet Adsumus, czy Ja¶min te¿ Ciebie nie przeskocz±, a podejmowali próby dyskutowania o osi±gniêciach ³uczników tradycyjnych z podobnym nastawieniem jak Ty.

Obserwujê z przera¿eniem jak zabierasz na tym forum g³os, chocia¿ ani znajomo¶æ faktów, ani oczytanie, ani osi±gniêcia Ciebie do tego nie predystynuj±. Nie widzia³em Ciebie, ani na Grunwaldzie, ani w Lêborku, ani w Gniewie, ani w Opolu (zreszt± nie Ciebie jednego tam nie widzia³em). Je¿eli dla Ciebie niewiarygodne rezultaty pomorskich ³uczników to nuda, to nia wiem co Ty tutaj robisz - przy tym olbrzymim wysi³ku, który nale¿y podj±æ, a¿eby zbudowaæ grunwaldzk± chor±giew £UCZNIKÓW. Najbardziej przykr± jest mi my¶l, ¿e powo³ujesz siê na przynale¿no¶æ do tego samego bractwa, do którego nale¿y Bartosz Komorowski. Ja tak sobie my¶lê, ¿e to nie mo¿e byæ prawda, je¶li to bractwo jest bractwem rycerskim, gdy¿ nie uwierzê, ¿e bractwo rycerskie pozwoli³oby pozostawaæ w swoich szeregach przebranemu bloker'owi, który popisuje siê brakiem kindersztuby i plebejskimi sk³onno¶ciami. Je¶li za¶ bractwo dopu¶ci³o go do nowicjatu, a¿eby z³e sk³ono¶ci przekuæ w cnoty - to nie uwierze, ¿e przed oszlifowaniem go (co by bractwa nie kompromitowa³), ¿e zezwoli³o mu na publiczne wystêpy w imieniu bractwa...

Nie masz zielonego pojêcia o ³ucznikach i o ³ucznictwie tradycyjnym w Polsce, skoro takie rzeczy wygadujesz. Poniewa¿ wychodzê z za³o¿enia, ¿e ludzie s± naprawialni i ¿e nikogo nie mo¿na przekre¶laæ wiêc zamiast siê zasadnie obra¿aæ na Twoje pomówienia i niegrzeczno¶ci poradzê Ci tylko a¿eby¶ wzi±³ sobie na wstrzymanie i "zamilk³" na jaki¶ czas - a¿ dojdziesz do lat sprawnych (np do 35, albo 26, a przynajmniej do 21) i to te¿ pod warunkiem, ¿e najpierw przestudiujesz temat, w którym chcesz g³os zabraæ i a¿eby Ci pomóc radzê siê Tobie zapoznaæ z wiedz± zawart± pod adresem http://relaz.o2.pl/forum/viewforum.php?f=39
a w szczególno¶ci przejrzyj sobie i przestudiuj spis zwyciêzców turniejów pod adresem http://relaz.o2.pl/forum/index.php?showtopic=880

Zwróæ uwagê na swój wiek i na datê pierwszego z wymienionych tam turniejów. I poniewa¿ jak przypuszczam nie masz zielonego pojêcia o organizowaniu jakichkolwiek przedsiewziêæ zastanów siê g³êboko i sobie policz jak wielu ludzi musia³o uczestniczyæ w organizowaniu i przeprowadzeniu tych turniejów i jak wiele ludzi musia³o w tym uczestniczyæ - zanim ponownie zechcesz nierycersko siê zachowaæ.

Odno¶nie turnieju ³uczniczego 6.08.2005 w Bierkowicach, to moim skromnym zdaniem dawno nie widzia³em tak wielu dobrych zawodników godnych fina³u, którzy do niego nie dotarli, a odpadniêcie w pó³fina³ach jednego z najlepszych polskich ³uczników tradycyjnych, czyli Jerzego Jackowskiego z Warszawy by³o sensacj± niezwyk³± dodaj±c± szczyptê dramatyzmu tym zawodom w opolskim skansenie. A leniwy i ociê¿a³y m±draliñski popisuje siê znajomo¶ci± s³owa "nuda".

I kwestia ostatnia, aczkolwiek mo¿e najwa¿niejsza: mo¿e najpierw zdob±d¼ w turnieju ³uczniczym jakiekolwiek z pierwszych trzech miejsc w konkurencji z ³ucznikami, o których rezultatach z tak± pych± i z tak± pogard± siê wyrazi³e¶. My¶le, ¿e je¶li masz chocia¿ odrobinê godno¶ci w sobie to zaczniesz od przeprosin i od obietnicy, ¿e ju¿ nie bêdziesz siê wypowiada³, gdy nie masz niczego sensownego do powiedzenia.
Adsumus
Witam!!!

Jak mi³o us³yszeæ od Pana, ¿e nie jest siê analfabet±.....

Ale to rzeczywi¶cie jest nudne jak wszystko zgarnia Bobkovsky, Adam Swoboda,Maciej Morawiec b±d¼ Miko³aj H. szczerba.gif
Naszczê¶cie pojawiaj± siê "nowi" tacy jak np. Wizun, a "starzy" trafiaj± w króla icon_wink.gif .

Przemys³aw pisz±c nudne wg mnie ¿artowa³ troszkê....
A Pan zawsze wszystkich przyjmuje zbyt na powa¿nie...i pracowa³ bym w Pañskim przypadku nad tonem rozmowy, bo nie dla wszystkich jest Pan autorytetem.
I proszê pamiêtaæ niewystarczy znaæ paru m±drych s³ów, ¿eby wyj¶æ na inteligentnego...

Pozdrawiam
Ciwun
Widzê, ¿e mi farci. Najpierw Przemys³aw, który swoimi harcami (i za¶miecaniem tematu) ju¿ wcze¶niej zas³u¿y³ sobie na kilka s³ów prawdy, tak niespodziewanie da³ ³atwy pretekst dla stosownej wypowiedzi, a teraz przywo³any przyk³ad negatywny znowu sam wchodzi na widelec.

Konia kuj± - ¿aba nogê nadstawia.

Tyle rzeczy niem±drych potrafi Adsumus pomie¶ciæ w tak krótkiej wypowiedzi. Czyni to nie pierwszy raz i jak widaæ ¿adnych nauk nie wyci±ga. Wymienia cztery osoby bo nie wie, ¿e takich osób jest oko³o dwudziestu w¶ród pomorskich ³uczników, a czterna¶cie ma szczególnie znacz±ce osi±gniêcia. Móg³by to wiedzieæ, ale to wymaga wysi³ku, a to ju¿ jego przerasta. Wystarczy zaledwie spojrzeæ tutaj http://relaz.o2.pl/forum/index.php?showtopic=1977
Jak kto¶ ma trudno¶ci z czytaniem i rozumieniem, to mo¿e siê pos³u¿yæ obrazkami http://foto.germany.ru/gallery/56738

Powo³uje siê na Wizuna, gdy¿ nie wie, ¿e to Przemys³aw Wojciukiewicz (te¿ z Pomorza), którego nazwisko nie powinno mu byæ obce, gdy¿ je wymienia³em jako przyk³ad jakie trzeba mieæ umiejêtno¶ci, a¿eby siê arogancko (jak Adsumus) porywaæ na dziewi±te miejsce w organizowanych w Oliwskim Krêgu turniejach. Adsumusie trzeba naprawdê umieæ strzelaæ z ³uku, a¿eby zajmowaæ dziewi±te miejsce na "Championie".

Adsumus raczy nie mieæ autorytetów. Nie musia³ uprzedzaæ, gdy¿ to widaæ z ka¿dego s³owa, ¿e ma³o wie, jeszcze mniej potrafi, a niczego nie zrobi³. Poka¿ mi Adsumusie artyku³y, które opublikowa³e¶. Wska¿ mi Adsumusie, gdzie zaproszono Ciebie do wyg³aszania wyk³adów. Powiedz Adsumusie w jakich turniejach ³uczniczych zajmowa³e¶ miejsca w pierwszej dziesi±tce. Wska¿ mi Adsumusie turnieje ³ucznicze, które zorganizowa³e¶ i przeprowadzi³e¶. Hic Rhodos, hic salta.

Ton Ci siê nie podoba? Tylko ton zauwa¿asz? O formie i o tre¶ci dyskutowaæ nie potrafisz?
Wiedza i prawda, to ton który Tobie nie odpowiada? Pociesz siê, ¿e nie jestes samotny. Osób nie posiadaj±cych wiedzy jest znacznie wiêcej, od tych którzy j± posiedli.

Masz Adsumus szansê. Wiadomo¶ci telewizyjne moga byæ nadal trudnoprzyswajalne, ale przecie¿ nienudnymi umiejêtno¶ciami ³uczniczymi mo¿esz siê popisaæ w Osadzie Rycerskiej na Wyspie Spichrzów przy Zielonym Mo¶cie w Gdañsku 9, 12 i 19 sierpnia 2005. Daj szansê Przemys³awowi, a¿eby siê nie nudzi³...
Adsumus
Witam!!!

"Nowi" zgarniaj±cy pierwsze miejsca...
TO, ¿e Pan nie jest moim autorytetem nie oznacza, ¿e ich nie mam, mam wiêksze choæby moi rodzice.
U Pana wystêpuje przerost formy nad tre¶ci±....
Wiedza to nie wszystko, czasami wystarczy uprzejmo¶æ...
¯eby co¶ zorganizowaæ trzeba mieæ- czas, warunki, pieni±dze- jak to zdobêde dostanie Pan pierwszy zaproszenie...
A czy muszê czytaæ i wkuwaæ na pamiêæ, wszystkie Pana posty? £atwiej mi jest napisaæ Wizun- osoby "wtajemniczone" wiedz± o co chodzi, a Ci co nie wiedz±- jak zapytaj± to odpowiem, a nie zbluzgam.
Mam okazje, chcia³em przyjechaæ, ale obrzydzi³ mnie Pan do koñca, mimo obecno¶ci wielu innych wspania³ych ludzi, jedna niedowarto¶ciowana osoba, u której widaæ siln± potrzebê w³adzy i akceptacji, sprawia, ¿e pojadê pewnikiem na inny turniej, do którego zaczynam przygotowania, mo¿e nic nie zwojujê, ale bêde dobrze siê bawi³- bo mi oto przede wszystkim chodzi!

Pozdrawiam
Przemys³aw
Tak jak napisa³ Adsumus ¿artowa³em z ta nud± bo gdy tak nie by³o to nie pisa³ bym ¿e chwa³a wam za te zwyciestwa prawda? A pan panie Ciwun poczu³ sie ura¿ony bo nie zrozumia³ wypowiedzi co przy ca³ym pañskim wygadaniu jest zadziwiajace. I wcale nie twierdze ¿e te turnieje s± nudne i napewno by³ bym na nich gdybym tylko mia³ na to ¶rodki a jak sam pan celnie zauwa¿y³ zwazywszy na mój wiek nie zarabiam i nie moge pojechac wszedzie tam gdzie bym chcia³. Z tego co zauwazy³em to nie trzeba mieæ ani boskich umiejetnosci ani do¶wiadczenia aby odzywaæ siê na tym forum choæ pan najchetniej by z tego zrobi³ forum prywatne dla "ELITY" gdy¿ wed³ug pana tylko tacy ludzie maj± prawo sie wypowiadaæ tak? aha i na Grunwaldzie bylem i w turnieju udzia³ bra³em ale pan by³ zbyt zajety swoimi ³ucznikami i zachwalaniem ich umiejetno¶ci...i tak jak dla Adsumusa równierz dla mnie nie jest pan ani autorytetem ani osoba ktorej nalezy sie s³uchaæ. A zachowuje sie pan co najmniej jak dowódca którego¶ z moich bractw.
Ale dosyæ tego gdy¿ szkoda klawiatury i miejsca na tym forum na takie g³upie k³utnie bo wed³ug mnie powinien pan zycie brac mniej powa¿nie.I ostatni raz powtarzam nie mia³em na mysli ¿e te turnieje s± nudne ani ¿e pañscy £ucznicy tacy s± bo by³bym hipokryt± poniewarz £ucznictwo tradycyjne jest wed³ug mnie bardzo ciekawe a taka rywalizacja wrecz ekscytujaca.
A wiêc skoro panu tak na tym zalezy to przepraszam bardzo za ta kary godn± obraze i nie wracajmy do tego bo widze ¿e nie warto tego kontynuowaæ ani sobie czasem za¿artowaæ bo chwila moment i cz³owiek pod pow³oka madrych s³ów zostaje zbluzgany jak pies i wyzwany od plebsu i ³uczniczej pierdo³y choæ wcale taki najgorszy w te klocki nie jestem bo i czwarte miejsca mi siê zda¿a³y. i przej¿y pan swoje ostatnie dwie wypowiedzi jeszcze raz i uwaza bo mo¿na dostaæ kolejne ostrzezenia lub wyeliminowanie z forum przez organizatorów frehy -Mea culpa!
Liczê i¿ duma pana Ciwuna zosta³a usatysfakcjonowana przeprosinami.
PAX!!!!
Bogdan
Witam!
Z ogromnym szacunkiem dla mniej i bardziej zainteresowanych przypatrujê siê tej polemice i chcê wyraziæ swoje zdanie (do czego ka¿dy ma prawo, chocia¿ niektórzy sugeruj± inaczej), ¿e nie zawsze racja jest po stronie wieku.
Bardzo ³adnie zachowa³ siê Przemys³aw, a starszym, w tym przypadku radzi³bym siê uczyæ od m³odzie¿y.
No to zdrowia.
Cormacus
Witam!!

Nie ¿yczê sobie aby na kto¶ by³ szykanowany przez inn± osobê. Przemys³aw mo¿e jak ka¿dy cz³owiek wyraziæ w postach to co odczuwa. I co w zwi±zku z tym ¿e nie zna siê WIELCE na ³ucznictwie??? Jest osob± m³od± która stara siê pracowaæ i anga¿owaæ w ruch rycerski! A to jest najwa¿niejsze. W moim oddziale nie ma miejsca dla ludzi wywy¿szaj±cych siê "jacy oni to nie s± i ile to oni nie wiedz±". Jak by kto¶ nie wiedzia³ tego jeszcze, to hierarchia w odziale wygl±da nastêpuj±co : dowódca, sier¿ant, i ca³a reszta na równych prawach. Je¿eli komu¶ to nie pasuje to nie trzymam na si³e. W samej Warszawie i na po³udniu mo¿na uzbieraæ 30 ³uczników!

Teraz kilka spraw w ramach organizacji:

1) Nie powiêkszymy liczby ³uczników. Bêdzie nas 30 osób i tak zostanie.
2) W zwi±zku z ptk powy¿szym, rezygnuje z namiestników, gdy¿ maj±c w tym momencie pe³en odzia³ (lub prawie pe³en) nie ma potrzeby rekrutowaæ nowych cz³onków.
3) W³adys³aw Opolczyk pozostaje oczywi¶cie naszym specem od internetu i stronki:)
4) Chcia³bym przypomnieæ ¿e jestem dowódc± oddzia³u (jednego z czterech). Natomiast osob± odpowiedzialn± za ³uczników jest Norbert Kopczyñski, wiêc wszystkie sprawy nie dotycz±ce naszego obozu, lub odzia³u (np. zwiêkszenie ilo¶ci ³uczników) proszê kierowaæ nie do mnie lecz do p. Kopczyñskiego
5) Od tej chwili chcia³bym by¶my rozmawiali tutaj o sprawach wy³±cznie dla nas sensownych. (ubiór odzia³u, wygl±d obozu, nasze spotkania, wygl±d chor±gwi itd.)
6) Mam nadzieje ¿e spotkamy siê w licznym gronie 14 sierpnia na turnieju w Sulejowie icon_wink.gif

pzdr wszystkich
Ciwun
Turnieje ³ucznictwa tradycyjnego 2000-2005

post skrócony z uwagi na podane informacje nie na temat, przerzucone do za³±cznika, Abrat
Adsumus
Witam!!!!

I po co to?
Mam siê tego na pamiêæ nauczyæ?
To nie ten temat- jak sam Pan powiedzia³ nie za¶miecajmy go.

Pozdrawiam
Przemys³aw
Ejj...No w³asnie, co to jest?? Niewiarygodne osi±gi Pomorskich £uczników? Wiesz adsumusie, to mo¿e ma pokazaæ jacy nasi £ucznicy powinni byæ aby byæ dobra choragwia dunno.gif
Cormacus
Heja!

Postanowili¶my razem z Przemem za³o¿yæ lige ³ucznicz± dla ludzi z Wawy i z okolic (oraz dla chêtnych z chor±gwi) smile.gif. je¿eli jest tutaj kto¶ chêtny to zg³aszajcie siê.
Kudli
Witam

Dobry pomysl yes.gif mialem cos takiego zaproponowac po powrocie do kraju. Ale widze ze mnie ubiegliscie.

Pozdrawiam
rudolf
witam
Ja warszawska lige ³ucznicza popieram i nawet bym móg³ pomóc organizowaæ w miare mo¿liwo¶ci,
Poprosze o jakie¶ namiary i zasady funkcjonowania,
moge mieæ od 1 do 5 chêtnych.
Ciwun
CYTAT(Kudli)
Witam  

Dobry pomysl   yes.gif  mialem cos takiego zaproponowac po powrocie do kraju. Ale widze ze mnie ubiegliscie.

Pozdrawiam

Tak pomys³ rzeczywi¶cie doskona³y...

Pozdrowienia

Dokona³em edycji postu czcigodnego Ciwuna - przentowane wyniki zawodów za miesi±ce sierpieñ i wrzesieñ 2005 zosta³y przeniesione do za³acznika - z powa¿aniem moderator Vislav (14.10.2005/12,45)
Adsumus
Witam!!!

To nie temat na te "wywieszki".

Pozdrawiam
Vislav
CYTAT(Adsumus)
Witam!!!

To nie temat na te "wywieszki".

Pozdrawiam

Witam - masz racjê co do postu powy¿ej - dokona³em edycji przenosz±c wykaz Ciwuna (3 strony Worda) do za³±czników

pozdrowienia
Cormacus
Witam!!

W imieniu moim oraz sier¿anta Kuby chcia³bym z³o¿yæ wszystkiego najlepszego oraz spe³nienia wszelich marzeñ braci ³uczniczej!!
Cormacus
Witam. Prosi³bym wszystkich chêtnych do oddzia³u ³uczniczego o zg³aszanie siê do mnie. Prosze o podanie mi swoich danych (imie, nazwisko, data urodzenia, bractwo, pesel). gg: 4331693, lub mail: cormac@stegny.2a.pl . To chyba tyle. Pozdrawia³ ³ucznicy!! Bartosz Komorowski
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.