Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Imprezy 2005] Grunwald/11-17 Lipiec
> Prywatne Inicjatywy > Rota ¶w Jakuba
Stron: 1, 2, 3
Verona
Oj ja jestem baaaardzo ciekawa, jak niektórzy bêd± b³±dziæ do harcerek (oczywi¶cie planowo cool.gif ). Wy siê tak planujecie, ¿e niby k±piele... a co, jak bêdzie la³o?
von Frisch
Jak bêdzie la³o to nie bêdziemy musieli w upale dra³owaæ 5 km tongue.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Jak bêdzie la³o to w bieli¼nie pójdziemy nad jezioro. Tylko wiêcej trzebaby zabraæ p³ynów rozgrzewaj±cych. A wiaderka na g³owê siê za³o¿y coby g³owa sucha by³a icon_wink.gif . Wojsko to wojsko - deszcz nam nie straszny, a przygoda... jak w reklamie...

Pa
von Schwartz
heil

...przygoda jak w Fore¶cie Gumpie, ale nie do konca mialem o tym powiedziec.

My¶le ¿e takowa propozycja powinna wyj¶æ od mojego zwierzchnictwa, no ale skoro nie pad³a to ja zapodam. Otó¿ od jakiego¶ ju¿ czasu korci mnie ¿eby zostawiæ Chor±giew sztumska zwan± potocznie "...v. Lichtensteina" i za³o¿yæ swoj± w³asn± chor±giew, chyba jest taka mo¿liwo¶æ jezeli odpowiednio wcze¶niej zg³osi siê takow± propozycjê organizatorom.

Uwa¿am jest to nieg³upi poms³ z racji ¿e milej jest maszerowaæ i manewrowaæ w szyku, chyba wiadomo o co mi chodzi cool.gif, a nie i¶æ w mniej lub bardziej zbitej kupie ró¿nych cudaków. Ponadto zaczynamy siê poznawaæ jako R¦J i osobi¶cie wolal bym i¶æ z wami ni¿ z "lihtesztajnami". Oczywi¶cie mam pe³n± swiadomo¶æ, ¿e R¦J:
CYTAT
jest inicjatyw± ponadbractwow±, czyli uczestnicy mog± nale¿eæ do innych organizacji;
i niektórzy bed± chcieli wyst±piæ wraz ze swoimi bractwami i z ich chor±gwiami, ale s± i osoby które s± wolnymi strzelcami jak chocia¿by Herr Rottmeister. Zapraszam do dyskusji na ten temat

P.S. Je¿eli projekt w przysz³o¶ci przejdzie to podaje pierwsz± propozycje:

CYTAT
Trzydziesta trzecia chor±giew, komturii i miasta Ostródy, mia³a jako znak cztery pola podzielone na kwadraty bia³e i czerwone. Dowodzi³ ni± komtur ostródzki Pinzenau.
J. D³ugosz
Przepraszam nie mog³em siê powstrzymaæ icon_mrgreen.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Pomys³ jest dobry, ale... Po³owa naszej Roty jest w Chor±gwi ksiêcia Siemowita. Mo¿naby do³±czyæ do nich w nastêpnym roku, albo i w tym po wcze¶niejszym uzgodnieniu z organizatorami. Niestety jest to chor±giew polska icon_cry.gif . Co do zak³adania nastêpnej chor±gwi to chyba nie jeste¶my jeszcze za bardzo gotowi? Chyba? Stawialiby¶my na pewno na jako¶æ uzbrojenia i wyposa¿enia - a tego wiele nie znajdziesz w Polsce. I z dziesiêcioma zbrojnymi strach wychodziæ w pole. A nale¿y pamiêtaæ, ¿e naszym g³ównym celem jest odtwarzanie nie walka. Nie mam na razie zdania na ten temat...

Pa
Tunia
naprawde? po³owa roty jest u nas?
wow
niestety jest mi niezmiernie przykro, ale nie da siê do nas do³±czyæ w tym roku - termin zg³oszen min±l wieki temu ;)
na przysz³y rok sprawa jest do obgadania, tym bardziej, ¿e prowadzimy walkê z wiatrakami... tzn mrokiem od 2 lat.. z coraz wiêkszymi efektami..
co do jeziora - to dalej ni¿ 5 kilometrów, a znam takie miejsce, ¿e hej smile.gif niestety w sobote nie ma mowy o takich spacerach - mam na g³owie tak± ucztê, ¿e juz sie bojê j± przyrz±dzaæ,.
zasadniczo - zapraszamy z Cormakiem do wizyt w naszej piêknej kuchni co nam j± ukradli - na pewno bêdzie co¶ do zjedzenia a i hazard i piêkne panie sie te¿ znajd± (na pewno ³adniejsze ni¿ harcerki, w koñcu sama je wybiera³am devil.gif smile.gif )

aha a je¿eli siê ujawnicie przed poniedzia³kiem - jestem tam od pi±tku i zapraszam na mi³e spotkania :D devil.gif
vroobell
Do³±czam siê z ca³ego serca do zaproszenia Tuni. Przybywajcie do naszego Bagnittonu.
"Powiedz przyjacielu i wejd¼" - jak napisa³ pewien kronikarz tongue.gif
von Frisch
Rottmaister dobrze gada. Nie proponowa³em tego, gdy¿ zdajê sobie sprawê z tego, ¿e w obecnej chwili nasza "chor±giew" sk³ada³a by siê z masy wojska liczonej w sztukach - od 3 do 5 (takich co to by ich dopu¶cili do bitwy)...

Na t± chwilê jest jeszcze za wcze¶nie by co¶ takiego tworzyæ, ale w przysz³o¶ci czemu nie.

Poza tym grunwald jest trochê lipnym miejscem na tworzenie czego¶ takiego. Stworzymy ³ad± chor±giew, z "piêknym" komturkiem na czele, w bogatych ³aszkach, z doboszem, ksiêdzem co to b³ogos³awi do boju, i innymi pierdo³ami, i wpadniemy na jakich¶ po#%#% co to wybieraj± siê na Grunwald ¿eby komu¶ dopie#%# i zamiast kolorowej inscenizacji, bêdziemy mieli p³acz i zgrzytanie zêbów bo kto¶ przy#^%$ ksiêdzu, bo komturowi potn± ³aszki, bo to bo tamto... Dlatego na t± chwilê lepiej wbiæ siê w puszkê i napie#%# icon_neutral.gif

p.s. Je¶li chodzi o stronê Jagie³y to raczej odpadamy... my zawsze byli¶my tymi z³ymi i pod³ymi krzy¿akami... i niech ju¿ tak zostanie bum.gif

Pozdrawiam
von Schwartz
heil

Wyjasniam co chcialem powiedziec. Myslac o Grunwaldzie nie mialem na mysli calej otoczki rekonstruktorskiej gdyz zgadzam sie z kolega ze w tym kraju jak cos ladnego wystawisz to jezeli nie ukradna to przynajmniej zdewastuja, nie myslalem tez o tym zeby robic rekonstrukcje piechoty z halabardami, cepami etc bo tego zwyczajnie nie dopuszcza.Poprzez "przyszlosc" mialem na mysli ta dalsza lub bardziej dalsza i mam swiadomosc tego ze "troche" minie zanim bedzie wystarczajaco ludzi i sprzetu dla nich. Poprzez ludzi nie mialem na mysli tez nas 10- ciu ale rownierz poszukaniu chetnych do czegos takiego z innych okolicznych grup.
No ale to projekt na przyszle lata, a dzisiaj to tylko taka sugestia na dalsza przyszlosc.
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Tak. A co do rozwoju Roty to nale¿y patrzeæ na rozwój d³ugofalowy. Nic na hura. Jak najmniej pope³niaæ b³êdów i lepiej wolniej siê rozwijaæ ni¿ i¶æ na ³atwiznê. Jak takie tempo zostanie utrzymane to za dwa lub trzy lata bêdziemy siê mogli mierzyæ z najlepszymi zagranicznymi grupami. Projekt ¿eby siê rozwija³ nale¿y ca³y czas podsycaæ, coby ten p³omyczek nie zgas³. Zobaczcie na RPK. Tam mi siê wydaje, ¿e co¶ poma³u ga¶nie ten p³omyczek - w ka¿dym razie w tym roku to tak wygl±da. A szkoda, bo to dobry projekt. A wiêc spotykaæ siê nale¿y i integrowaæ siê te¿ nale¿y. Mamy byæ swojego rodzaju rodzin±. Owszem w rodzinie s± i upadki i wzloty, i ¶miech i p³acz - to od nas zale¿y czy chcemy do tej rodziny nale¿eæ. W ka¿dym razie nale¿y te¿ pamiêtaæ, ¿e w rodzinie najwa¿niejsz± rzecz± jest poszanowanie dla innego cz³owieka, innego charakteru. Jak to u mnie w pracy mówi±: "Do klienta nale¿y staæ otworem"...

Spotkania na Grunwaldzie nie s± obowi±zkowe. Ka¿dy kto ma jakie¶ obowi±zki niech je nale¿ycie wykonuje. Nie zapomnimy o nim i przyjdziemy w odwiedziny.

Pa
von Frisch
Najwa¿niejsze w takich "imprezach" jest chyba to, ¿eby nie robiæ nic na si³e i ¿eby nie robiæ tego za du¿o bo siê najzwyczajniej w ¶wiecie przeje. Trzeba trochê tego trochê tamtego i bêdzie dobrze. Bo jak cz³owik ca³y czas robi jedno to mu kolba odbija i zaczyna lataæ z pi³± motorow± czy cu¶ cool.gif

W ka¿dym b±d¼ razie, dopuki bêdzie ¶wie¿o¶æ (nie myliæ z t± pisan± przez "rz" tongue.gif ) w naszych "dzia³aniach" to chyba nie mamy siê o co martwiæ icon_mrgreen.gif
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Propozycja dla twardych- kto rozwa¿y³by mo¿liwo¶æ rozpoczynania dnia wspólnie na spacerze w oddzielne miejsce i ma³ej musztrze do¶æ wcze¶nie rano? Pozdrawiam
Gwyn
Owen
Hej
Ja najpewniej bêdê od ¶rody, ale chêtnie z wami pobiegam smile.gif.
Pozdrawiam
Verona
haha smile.gif ¿yczê powodzenia z bieganiem rano na musztrê :P szczególnie po nocce bigsmile2.gif
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Bardzo mi przykro, na imprezach CoStG dzieñ zaczyna siê o 7-7.30 i wszyscy maj± siê dobrze. A jest tam pewna grupa, która stara siê utrzymaæ ¶redni± wypicia na rozs±dnym poziomie ;) Oczywi¶cie wszystko zale¿y od dobrej woli uczestników. Proszê nie siaæ mi defetyzmu w wojsku, hehe. Pozdrawiam
Gwyn
P.S. Poranny apel, godzina 8.30:
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Ja jestem za. Jednak mogê wspomóc dopiero przy sobotnim i niedzielnym porannym apelu. Mo¿emy spróbowaæ co¶ takiego wszczepiæ i pijañstwo utrzymaæ na przyzwoitym poziomie. Ja wszystkim odradzam mocne trunki, gdy¿ nawet siê nie obejrzymy a powal± masywnego ch³opa. Proponujê piæ alkohole zaprawiane wod±. Np. wino z wod±. Nie powalaj±, a jedynie humor podtrzymuj±. No i mo¿na wprowadziæ co¶ w stylu ciszy nocnej. Stra¿nik z lampk± wo³aj±cy "cisza nocna", oczywi¶cie po niemiecku icon_wink.gif . No na Grunwaldzie jeste¶my trochê w rozsypce - to capstrzyk nie wyjdzie. Ale apel poranny jak najbardziej. Ze swojej strony proponujê o 8.00 apele poranne po³±czone z musztr±, wymarszem do toalety porannej i co¶ tam siê wymy¶li...

Pa
Czarny
Hej
Propozycja super, piszê siê na musztrê porann± smile.gif
Pozdrawiam
Seba
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Otó¿ to! Dok³adnie o to mi siê rozchodzi! Pozdrawiam
Gwyn
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!
Aktualizacja na Pi±tek-Niedzielê. We wcze¶niejsze dni proszê siê zg³aszaæ do Gwyna celem ustalenia terminów spotkañ.

Pi±tek:
20.30
Wieczorek zapoznawczy. Zbiórka w Chor±gwii Sztumskiej Konrada v. Lichtenstein przy obozowisku Bractwa Rycerskiego Gwiazdy Zarannej Zamku Ostródzkiego. Zabraæ ze sob± napoje, jad³o i instrumenta wszelakie...

Sobota:
8.00
Apel poranny po³±czony z elementami musztry i czym¶ tam co wymy¶limy. Zbiórka w Chor±gwii Sztumskiej Konrada v. Lichtenstein przy obozowisku Bractwa Rycerskiego Gwiazdy Zarannej Zamku Ostródzkiego.
16.30
Wymarsz nad jezioro z elementami musztry. Zbiórka w Chor±gwii Sztumskiej Konrada v. Lichtenstein przy obozowisku Bractwa Rycerskiego Gwiazdy Zarannej Zamku Ostródzkiego. Zabraæ ze sob± wiadra i insze narzêdzia do polewania i zorganizowania ³a¼ni...
20.30
Pifkowanie i miodowanie przy koncercie zespo³ów „Odpust Zupe³ny” i „Shannon”. Zbiórka przy lewej (tej od serca) stronie sceny. Zabraæ ze sob± napoje i monety wszelakie...

Niedziela:
8.00
Apel poranny po³±czony z elementami musztry i podgl±daniem harcerek/harcerzy podczas za¿ywania k±pieli wszelakich. Zbiórka w Chor±gwii Sztumskiej Konrada v. Lichtenstein przy obozowisku Bractwa Rycerskiego Gwiazdy Zarannej Zamku Ostródzkiego. Zabraæ ze sob± du¿e poczucie humoru...

Pa
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Wcze¶niej spotkanie codziennie (od poniedzia³ku) o godz. 8.00, zbiórka przy Wallenrodzie, zabraæ kije, na dzieñ pierwszy, byæ mo¿e bêdziemy zaczynaæ dnie od k±pieli, ale to ju¿ od wtorku. Pozdrawiam
Gwyn
Micha³ /Gwyn/ Czerep
W zwi±zku z prywatnymi pytaniami: kije nie musz± byæ okute, byle by by³y odpowiedniej d³ugo¶ci. Nie jest to przecie¿ impreza nasza, spotykamy siê jedynie w celu praktykowania u¿ywania sprzêtu. Pozdrawiam
Gwyn
Hever
CYTAT(Rze¼niczek)
Haj!
Aktualizacja na Pi±tek-Niedzielê. We wcze¶niejsze dni proszê siê zg³aszaæ do Gwyna celem ustalenia terminów spotkañ.

Pi±tek:
20.30
Wieczorek zapoznawczy. Zbiórka w Chor±gwii Sztumskiej Konrada v. Lichtenstein przy obozowisku Bractwa Rycerskiego Gwiazdy Zarannej Zamku Ostródzkiego. Zabraæ ze sob± napoje, jad³o i instrumenta wszelakie...

Sobota:
8.00
Apel poranny po³±czony z elementami musztry i czym¶ tam co wymy¶limy. Zbiórka w Chor±gwii Sztumskiej Konrada v. Lichtenstein przy obozowisku Bractwa Rycerskiego Gwiazdy Zarannej Zamku Ostródzkiego.
16.30
Wymarsz nad jezioro z elementami musztry. Zbiórka w Chor±gwii Sztumskiej Konrada v. Lichtenstein przy obozowisku Bractwa Rycerskiego Gwiazdy Zarannej Zamku Ostródzkiego. Zabraæ ze sob± wiadra i insze narzêdzia do polewania i zorganizowania ³a¼ni...
20.30
Pifkowanie i miodowanie przy koncercie zespo³ów „Odpust Zupe³ny” i „Shannon”. Zbiórka przy lewej (tej od serca) stronie sceny. Zabraæ ze sob± napoje i monety wszelakie...

Niedziela:
8.00
Apel poranny po³±czony z elementami musztry i podgl±daniem harcerek/harcerzy podczas za¿ywania k±pieli wszelakich. Zbiórka w Chor±gwii Sztumskiej Konrada v. Lichtenstein przy obozowisku Bractwa Rycerskiego Gwiazdy Zarannej Zamku Ostródzkiego. Zabraæ ze sob± du¿e poczucie humoru...

Pa

hej. a sama bitwa jest w sobote? ja chyba bede móg³ byæ od poniezia³ku, ale wracam w sobote od razu po bitwie.
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Jest, ale to ju¿ nie my organizujemy bigsmile2.gif . To jest podany plan naszej Rotki. Co do pe³nego planu imprezy - zapraszam do dzia³u w Kalendarium ogólnym.

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Informujê, i¿ osoby z Roty Pana Kacpra zosta³y zaproszone do wspólnego uczestnictwa w naszych zajêciach celem wspólnej integracji. Jest to pierwszy wyra¼ny krok do integracji z Rot± Pana Kacpra, miejmy nadziejê ¿e wspó³praca siê rozwinie na organizowanie coraz wiêkszej ilo¶ci spotkañ integracyjnych z tym projektem.

Je¿eli kto¶ ma broñ drzewcow± to proszê o zabranie jej na Grunwald. Je¿eli nie to proszê o zorganizowanie sobie kijów do musztry.

Czy kto¶ ma jeszcze jakie¶ pomys³y które mo¿na zrealizowaæ na Grunwaldzie?

Pa
Hever
Rota ¶w. Jakuba w wiêkszo¶ci zgromadzi siê w Chor±giew Sztumskiej. Z tego co wiem Ostróda bêdzie tam ju¿ od poniedzia³ku, a Rze¼niczek przyje¿d¿a w pi±tek. Chcia³bym byæ na Grunwaldzie od poniedzia³ku. Czy mogê liczyæ ze strony Ostródy na miejsce przy stole i dach pod g³ow±?

Z góry dziêkujê
von Frisch
Ze sto³em nie bêdzie problemu ale o dach musisz zatroszczyæ siê sam... niestety nie mo¿emy tego zagwarantowaæ jako ¿e nas wiela a mamy tylko 1 wiatkê. W ka¿dym b±d¼ razie zapraszamy.
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Pogadaj z bratem - bo co rodzina to rodzina icon_wink.gif . I wymusztrowaæ mi go tam bo jako giermek to co¶ mi siê tam obija z robieniem wyposa¿enia bigsmile2.gif . Hever, bêdziesz pod opiek± ¦wierzego i równie¿ pod jego komend± na Grunwaldzie.

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

I po Grunwaldzie. By³o rewelacyjnie. Jeste¶cie naprawdê rewelacyjni. Takiej grupy to nigdzie nie widzia³em. Chcia³em wam bardzo podziêkowaæ za w³o¿ony trud i pracê. Jednak nie spoczywajmy na laurach. Niech to bêdzie jeszcze wiêksz± motywacj± do kompletowania wyposa¿enia ¿o³nierskiego. Ju¿ jest w znacznym stopniu zauwa¿alna wymiana ¶nie¿nobia³ej bawe³nianej bielizny na naturalny len. Uwierzcie mi len jest o wiele wygodniejszy, bardziej przewiewny i jest trendy. Jest te¿ postêp w nieu¿ywaniu gaci niehistorycznych pod historycznymi. Brawo! Apel o nieu¿ywanie skarpet historycznych przyniós³ te¿ skutek! Jest naprawdê dobrze!

Jednak rozmawiali¶my na Grunwaldzie, ¿e s³owa musimy wprowadziæ w czyn. Od teraz na imprezach osoby niespe³niaj±ce jaki¶ tam wymagañ bêd± dyskretnie proszone na bok i informowane co powinni sobie wymieniæ. Co do pie¶ni to siê okazuje, ¿e nie wszyscy znaj± nasz hymn "Christ ist erstanden". Uczyæ siê Panowie i Panie.

Co do musztry jest super. Wspólne przemarsze nawet po skromne piwo czy do sklepu z doboszem s± bardzo integruj±ce. No ten bêben co mieli¶my na szczê¶cie by³ tylko po¿yczony. Ostródziaki co¶ wspomina³y, ¿e ju¿ maj± dwa fajne bêbny. Musztra na dwóch doboszów? Zapowiada siê rewelacyjnie. Poma³u musimy te drewienka do musztry wymieniæ na broñ. Ju¿ mocno my¶lcie o tym. Pomys³ z tym, ¿e kobiet nie dyskryminujemy w Rocie jest trafiony. Przypominam. Kobiety te¿ chodz± na musztrê. Nie musz± mieæ broni, lecz mog± nie¶æ wiaderka, lampki lub inne ciekawe rzeczy.

Ju¿ nie mogê siê doczekaæ a¿ znowu was zobaczê i razem co¶ pokombinujemy. A jak tam wra¿enia po naszym pi±tkowym wystêpie na scenie? Pamiêtacie jak Spaszu udawa³ motorek lub ¿elazn± dziewicê? A wystêp Wróbla? No i mamy now± rotow± komendê i nowy rotowy status dla najlepszego marudera. icon_wink.gif

Pa
von Frisch
Witam,

Ja równie¿ bawi³em siê ¶wietnie, no i w koñcu mog³em poznaæ tych cz³onków Roty, którzy nie dojechali na Szymbark smile.gif Dziêki za ¶wietn± zabawê. Specjalne podziêkowania nale¿± siê Gwynowi za to, ¿e znalaz³ si³y wstawaæ wcze¶nie i ganiaæ z nami po polu smile.gif Osobi¶cie ¿a³ujê tylko, ¿e nie mieli¶my „foglerza”, który mogliby¶my ci±gaæ kilometrami po polach (jestem za tym, ¿eby za³atwiæ jaki¶ zamiennik datowany na I po³owê piêtnastki) bum.gif

Aha, co do postêpów itp... czê¶æ osób uczestnicz±ca w manewrach to m³odzi cz³onkowie OGRH ale nie Roty dlatego te¿ ich poziom obszycia i wyposa¿enia jest jeszcze na raczej niskim poziomie – ale pracujemy nad poprawieniem tego bardzo mocno smile.gif

p.s. Co do „hymnu”… Ja tam raczej jestem za tym ¿eby nie ¶piewaæ tak ochoczo przy ka¿dej okazji Christ ist erstanden. To tak jakby ¶piewaæ Bogarodzicê do kotleta angsad.gif

Do zobaczenia pod Azincourt
Mathias Frais icon_wink.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Tak oczywi¶cie. Wielkie podziêkowania dla Gwyna za organizacjê manewrów i apelów. Co do hymnu to masz racjê. Trzeba co¶ wymy¶leæ gdzie i przy czym go mamy ¶piewaæ. Jakie¶ pomys³y co do hymnu?

Oczywi¶cie zapomnia³em dodaæ dla osób które pierwszy raz by³y na wspólnych manewrach. W manewrach grunwaldzkich nie wszyscy nale¿eli do Roty. Tak wiêc nie przejmujcie siê wyposa¿eniem niektórych osób bior±cych udzia³ w manewrach grunwaldzkich i apelach porannych.

Jakie¶ uwagi? Pomys³y? Podoba³o siê? Co¶ mo¿na poprawiæ? Co zmieniæ?

Pa
vroobell
Haj
Muszê przyznaæ, ¿e Rota ¶w. Jakuba podbi³a moje heart.gif Wspaniali ludzie i ¶wietna atmosfera. Niestety nie mog³em uczestniczyæ w manewrach, ale ten wymarsz po bogurcie to by³o co¶ - wraz z Gwynem skoñczylismy go o 8 rano pod wiadomym sklepikiem bigsmile2.gif Gulasz z sarniny rulez.
Do zobaczenia na wojnie stuletniej lub Chudowie.
Vrabec
Tunia
£obuzy i nomalnie pijaki ;) i na dok³adkê dosta³am najcie¿szy z mo¿liwych kijków (lagê raczej) smile.gif
po za tym cukiereczki i ciasteczka iw ogóle ¶licznie maszerowali¶cie (lubiê patrzeæ jak inni ciê¿ko pracuj± albo kto¶ inny na innych krzyczy devil.gif )
tymczasem nieodmiennie zapraszam na wojnê stuletni± i do zobaczenia kochani heart.gif
Verona
A mówi³am, ¿eby¶ rzuci³a kija i zabra³a lampkê czy wiadereczko ;)
By³o mi³o, pogoda dopisa³a - mam nadziejê, ¿e te¿ tak bêdzie na wojnie 100letniej.
Mo¿e gulasz jeszcze kiedy¶ taki powstanie, dziêki Spaszowi smile.gif
Hever
Fajnie by³o. Manewry z wyka³aczkami by³y wiele razy ciekawsze od bitwy. Do zobaczenia.
Marcin Waszkielis
Tylko dlaczego rotowy wymarsz by³ w czasie bohurtu??? Ominê³a mnie przez to wycieczka do sklepiku.
Czarny
Hej
By³o rewelacyjnie!!! Mój najlepszy Grunwald Takich jaj, jakie byl wtedy na scenie jeszcze nie widzia³em W ¿yciu sie tak nie na¶mia³em, wrêcz kula³em sie ze ¶miechu Trio Vroobel - Spaszu - Rze¿nik powalilo wszystkich na kolana Banda wariatów !!! yes.gif Jeste¶cie extra super fantastyczni Manewry by³y fachowe I tu wielkie dzieki dla Gwyna za CIERPLIWO¦Æ przede wszystkim Dziêki takim imprezom a¿ sie chce robiæ co¶ dalej i d±¿yæ do coraz lepszego poziomu Do nastêpnego razu Pewnie u Owena blinkie.gif
Spaszatoros
Panowie i panie! Dziêki Wam WSZYSTKIM za ¶wietn± wspóln± zabawê. Najszczególniejsze jednak podziêkowania nale¿± siê kochanym OGR(H)'OM za wspania³± kuchniê, go¶cinê, przetransportowanie sprzêtu i serwisowanie czupaczupsa. ¦wietnie by³o poznaæ resztê Roty znan± mi dot±d tylko przez internet. Z ka¿dym, bez wyj±tku, bawi³em siê ¶wietnie i ka¿dego cholernie polubi³em. Manewry, posi³ki, popijawy oraz inne szaleñstwa w Waszym gronie nie maj± sobie równych. Po prostu pe³en wypas!!!

PS. Z.A.J.E.B !!!
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Jo³³³:
http://rzezniczek.lh.pl/index_wpocz.htm

Pa
Spaszatoros
ass.gif D.u.p.a.!!! anger.gif angsad.gif NIE MA MNIE NA ¯ADNYM ZDJÊCIU!!! Tylko moje buty... to niesprawiedliwe face4.gif ! Uprzejmie proszê o wstawienie mojego parchatego wizerunku (chodzi o twarz nie buty tears.gif ) do galerii...
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Mo¿e i na próbê co¶ wrzucê, ale czasmi jeste¶ bardzo niefotogeniczny bigsmile2.gif . Poza tym bardzo du¿o zdjêæ nie wysz³o - w tle by³y ciekawe przedmioty, puszki, folie, iglopolis, okulary, itp. No có¿! Grunwald nie jest imprez± ultrasow± bigsmile2.gif .

Pa
vroobell
A ja znów z kuflem bigsmile2.gif
Spaszatoros
Niefotogeniczny?! Grrrrrrrrrrrrrrrr ass.gif ass.gif ass.gif ass.gif ass.gif ass.gif ass.gif ass.gif ass.gif ass.gif ass.gif ass.gif
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Dziêki za spacerki o poranku i wczesne wstawanie smile.gif Szkoda, ¿e mia³em tak ma³o czasu, ¿eby z Wami pobalowaæ nieco. Odbijemy u Owena. Pozdrawiam
Gwyn
Czarny
No nie¼le! Wyszed³em na tych fotkach, jak totalny alkoholik Czerwona gêba i w ogóle A ja przecie¿ zawsze jestem trze¼wiutki... bigsmile2.gif
Marcin Waszkielis
A czy s± jakie¶ plany co do reaktywacji Roty Pana Spasza?
Spaszatoros
Chyba przy najbli¿szej popijawie... icon_cool.gif
von Schwartz
Heil

Chcialem wszystkim bardzo serdecznie podziekowac za wspaniala impreze. Ciesze sie ze moglem poznac innych czlonkow roty i musze przyznac ze wszyscy bardzo przypadliscie mi do gustu. Chociaz byl to chyba najgorszy Grunwald na jakim bylem (ze strony organizacyjnej oczywista) to paradoksalnie nigdy jeszcze sie tak dobrze nie bawilem, jak widac zmiana ludzi i klimatu bardzo dobrze mi zrobila. Specjalne podziekowania dla Gwyna za poswiecony nam czas i zaangarzowanie. Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje ze wkrotce znowu sie spotkamy. Zycze tez nam wszystkim ze nastepny grunwald bedzie jeszcze lepszy, podobnie jak kazda nasz przyszla impreza.
Verona
Rze¼niczek - wrzucaj wszystko, bo du¿o z tych "nieudanych" to przypomina co i jak :P pewnie
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Wszystkie wrzucê na koniec sezonu na CDki. A w internecie nie ma co sobie klasy psuæ jakimi¶ drobiazgami. icon_wink.gif

Pa
S³odziutki
Cze¶æ wszystkim smile.gif

Mnie równie¿ siê bardzo podoba³o. Szkoda ¿e roboty przy kuchni by³ nadmiar icon_wink.gif Ale za to wiem po tym Grunwaldzie, ¿e nie ma takiej drugiej ekipy jak Rota pijacy.gif Zdecydowane brawo za wystêpy na scenie, za maszerowanie z werblem, i za imprezy pod Ostródzk± Plandek±!

I specjalne podziêkowania dla Gwyna za profesjonalizm manewrów i warsztatów szermierczych. yes.gif

Pozdrawiam, heart.gif
Suessermann.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.