Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Imprezy 2005] Grunwald/11-17 Lipiec
> Prywatne Inicjatywy > Rota ¶w Jakuba
Stron: 1, 2, 3
von Frisch
Hail,

Wiadomo zbli¿a siê wielka i mroczna bitwa Grunwaldzka smile.gif Ostróda jako Bractwo bêdzie urzêdowaæ w chor±gwi von Lichtenstein tu¿ przy drodze (je¶li nas nie ok³amali z lokalizacj±). Chcieliby¶my zaprosiæ wszystkich tych którzy nie maj± siê gdzie podziaæ. Bêdzie weso³o, bardziej przyja¼nie dla oka i w ogóle lepiej smile.gif

Tych którzy natomiast maj± jakie¶ miejsce gdzie¶ po obozach, zapraszamy na obiady/kolacje/¶niadania/podwieczorki/poranno-wieczorne pifo/moc alpinisty/ itp ciekawostki cool.gif

Aha, my przyje¿d¿amy na Grunwald od razu z Nidzicy smile.gif czyli gdzie¶ 10.07 i zostajemy do 17.07.

p.s. Liczymy równie¿ na to ¿e Rotmistrz zarz±dzi jakie¶ manewry i nawet jak bêdzie gor±co i nikomu siê nie bêdzie chcia³o, obije pyska i "zachêci" do forsowania siê bum.gif (oczywi¶cie mówiê tu o bezpo¶rednich cz³onkach Roty icon_wink.gif )

Sija
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

W zasadzie to mia³em olaæ t± mroczn± bitwê z uwagi na ilo¶æ imprez na jakich bêdê w tym roku. Ale byæ mo¿e siê pojawiê. Tak wiêc zachêcam do przy³±cznia siê do grupy ostródzkiej na Grunwaldzie - to jest idealne miejsce na dalsz± integracjê. No i mo¿e dogadamy siê z Rot± Pana Kacpra celem przeæwiczenia wspólnej musztry.

Pa
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Dogadujmy siê, dogadujmy. Proponowa³em to ju¿ wcze¶niej. Jest ekipka z RPK która chce pomaszerowaæ po niemiecku i bêdzie to robiæ, serdecznie zapraszam do przy³±czenia. Im wiêcej tym weselej i wiêcej manewrów mo¿na uprawiaæ. Pozdrawiam
Gwyn
S³odziutki
CYTAT
Im wiêcej tym weselej i wiêcej manewrów mo¿na uprawiaæ.

Brzmi dobrze smile.gif

A je¶li chodzi o cz³onków Roty ¶w. Jakuba, to bêdzie nas wszêdzie po trochê. Chyba w ka¿dej chor±gwi po trochê smile.gif Liczê na wspólne odwiedziny i poznawanie tych, których jeszcze nie znam smile.gif

Pozdrawiam serdecznie,
Suessermann.
Tunia
My bêdzimy goniæ mrok w Mazowieckiej Sola, zapraszam na wizyty i inne integracje ;)
Czarny
Hej My z Karolin± w tym roku bêdziemy w Nadreñskiej blinkie.gif Od niedzieli do niedzieli A co do musztry - z ogromn± chêci± smile.gif No i trzeba by jakie¶ piwko wypiæ celem integracji
Kacper
Z Robertem jeste¶my w Pomezañskiej... maszerowa³em przez dziewieæ lat po polsku, z mi³± chêcia zamieniê to na niemiecki icon_cool.gif
S³odziutki
No, my w Podolskiej.

Tytu³em integracji proponujê te¿ wspólne wyprawy, np. na zakupy. Nic tak nie integruje jak przej¶cie paru kilometrów icon_wink.gif

Pozdrawiam,
Suessermann.
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Hej Ostróda! Jako, ¿e teraz nie nale¿ê do ¿adnego bractwa tylko do projektów ponadbractwowych to bym siê do³±czy³ do waszego obozowiska pod Grunwaldem. Ju¿ pisa³em do dowódcy waszej chor±gwi ¿eby mnie dopisa³ do tej zacnej chor±gwi. Chyba nie macie nic przeciwko? Jak nie to zostawcie miejsce na mój namiot. W namiocie bêdzie miejsce dla dwóch trzech osób od was. Chyba, ¿e chcecie tam sprzêt schowaæ przed ewentualn± niekorzystn± aur± icon_wink.gif . Dlaczego do Was? Tak jako¶ po Szymbarku was polubi³em. tongue.gif

Pa
Marcin Waszkielis
Witam w s±siedztwie!
von Frisch
Hail liebe Damen und weniger liebe Herren usmieszek_08.gif

Dla Rze¼niczka jak i dla ka¿dego kto bêdzie chcia³ znajdzie siê miejsce w naszym obozie. Co do integracji, manewrów itp to mo¿e by¶my siê jako¶ umówili i spikneli gdzie¶ na grunwie...

p.s.
A RPK nie bêdzie mia³a ¿adnego apropo co do wczesno XV wiecznych ? tongue.gif Bo my z chêci± by¶my sobie pobiegali trochê z(a) wami cool.gif (tylko u nas trochê krucho ze sprzêtem jeszcze w tym sezonie)

Pozdrawiam
vroobell
Haj
To ja w takim razie zapraszam na odwiedziny do ch. x. Siemowita. Obóz zgrupowany razem z Nadreñsk± i ¶w. Jerzym.
Do zobaczenia
Vrabec
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Co do manewrów z Rot± Pana Kacpra to dam pó¼niej znaæ. Muszê szczegó³y ustaliæ z Kacprem i Gwynem. Za tydzieñ jadê na imprezê RPK i tam postaram siê porozumieæ. Poza tym bêdzie spotkanie integracyjne z nauk± pie¶ni (nale¿y wzi±¶æ jad³o i trunki icon_wink.gif ) i manewry wewnêtrzne naszej Rotki. Termin i godziny podam pó¼niej - musimy siê dopasowaæ do RPK.

Pa
von Frisch
Z tym dopasowywaniem to mo¿e byæ cie¿kawo, dzieli nas pó³ wieku cool.gif (Chocia¿, mo¿e to nie tak znowu du¿o, dzisiaj moi dziadkowie dostawali medal prezydenta rp za pó³wieczne po¿ycie ma³¿eñskie bum.gif )
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Na Grunwaldzie RPK bêdzie w strojach i sprzêtach pierwszopo³ówkowych - tak rzecz± na swoim ukrytym forum icon_wink.gif .

Pa
S³odziutki
CYTAT
Obóz zgrupowany razem z Nadreñsk± i ¶w. Jerzym.

I z Podolsk±, Vrabec. smile.gif Przecie¿ wiesz.

Ale siê fajnie robi - bêdzie kogo odwiedziæ we wszystkich chor±gwiach smile.gif

Pozdrawiam,
S³odziutki.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Pojawaimy sie we wczenym sprzêcie, ale z kijami chadzamy. Kacper bywa leniwy, wiêc pewnie manewry bêdê prowadzi³ g³ównie ja. Pewnie, bo mo¿e siê zmusi ;) Pozdrawiam
Gwyn
Gloria z Krakowa
Chor±giew Mazowiecka Ksiêcia Siemowita tako¿ zaprasza :o)
Hever
Chêtnie pojadê na Nidzicê i chêtnie zabiorê siê z Ostród± na grunwald. smile.gif
Micha³ /Gwyn/ Czerep
http://freha.pl/index.php?showtopic=7785 Pozdrawiam
Gwyn
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Tak oczywi¶cie warsztaty szermiercze - bardzo dobra rzecz. Zg³aszaæ siê do Gwyna i nie zapomnieæ o pifku dla fechmistrza icon_wink.gif .

Tak sobie my¶lê, ¿e na jakie¶ trzy godzinki w jaki¶ dzieñ mogliby¶my wybyæ z obozu. Pomaszerowaliby¶my, poæwiczyliby¶my musztrê, mo¿e trochê fechtunku. Jako, ¿e zajêcie ciê¿kie - typowo wojskowe - to proponujê wzi±¶æ ze sob± co¶ lekkiego do ugaszenia pragnienia - np. wodê zmieszan± z winem. Niewierzy³em we w³a¶ciwo¶ci tego specyfiku, jednak to doskona³a rzecz. Gasi pragnienie, podtrzymuje humor i ciê¿ko siê tym upiæ icon_wink.gif . Panie podczas przemarszu te¿ mile widziane - w tym projekcie nie ma dyskryminacji. Do pilnowania namiotów mo¿na kogo¶ poprosiæ spoza Roty icon_wink.gif .

Pa
Hever
W jakich dniach jest nidzica? Rze¼niku tu na nidzice jedziesz?
von Frisch
A gdzie mój drogi chcia³by¶ pomaszerowaæ ? Do wioski na dzio³chy (tudzie¿ guza) ? bum.gif A mo¿e do lasu szukaæ wra¿eñ wzrokowych lub na pola unikaæ min przeciwpiechotnych ? cool.gif

Ale jak to mówi± za komtu... tfu rotmistrzem panny sznurem...( ups nie rymuje siê, pech shocked.gif ) Jak powiesz to pójdziem jak nie to pewnie te¿ (jeno bez przewodnika - lub cogorsza z tym z butelki - mo¿emy siê porozchodziæ za bardzo i nas potem nie znajdzie nikt)
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Trzeba pochodziæ coby zajêcie by³o. Coby¶cie mi tam w jaki¶ alkoholizm nie popadli z nudów bigsmile2.gif . Poszukamy czego¶ - najlepiej jakby jaki¶ las by³ w pobli¿u - nic tak nie zbli¿a jak przyroda. Wiem, gdy¿ jak by³em m³ody to z dziewczyn± w mrowisko usiedli¶my. Po co? Mo¿e ¿eby pó¼niej poæwiczyæ skakanie bigsmile2.gif .

Pa
von Frisch
I co, z dziewczyn± siê nie uda³o to teraz nas bêdziesz ci±ga³ ? cool.gif tongue.gif
Marcin Waszkielis
Skakanie Rze¼nik!!! Co¶ Ty Pana Tadeusza nie ogl±da³? bigsmile2.gif
Najlepiej niech kazdy ma przy sobie karteczkê z numerem Rotmistrza bo mog± nas do ró¿nych izb wytrze¼wieñ powywoziæ, a trzeba by sie jako¶ odnale¼æ bigsmile2.gif .
von Frisch
Dobrze gada daæ mu piwa/wódki/miodu/wina/ruskiego spirytusu (ewentualnie wszystkiego po trochu)... smile.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

No i dlatego proponujê wytrze¼wia³kê w postaci przemarszu bigsmile2.gif . A jakie po tym ma siê pragnienie bigsmile2.gif . No nie wiem czy siê skoñczy na jednym wymarszu cool.gif .

Pa
Czarny
O, widzê, ¿e ostry Grunwald nam siê zapowiada w tym roku hehe pijacy.gif Co¶ mi siê wydaje, ze faktycznie na jednym przemarszu siê nie skoñczy...
Marcin Waszkielis
To moze do harcerzy? Ja znam tajne przej¶cie pod umywalki bigsmile2.gif . Bêd± sobie mogli niektórzy popatrzeæ na m³ode, oczyszczaj±ce siê harcerki i powspominaæ kawalerskie czasy bigsmile2.gif .
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

CYTAT
To moze do harcerzy? Ja znam tajne przej¶cie pod umywalki. Bêd± sobie mogli niektórzy popatrzeæ na m³ode, oczyszczaj±ce siê harcerki i powspominaæ kawalerskie czasy.

Projekt zaakceptowany. Jakie¶ inne propozycje?

Pa
Marcin Waszkielis
Podobno jakie¶ 5 km od obozu jest jezioro. Mogliby¶my po¶wiêciæ i mieæ ju¿ drugie Wody Jakubowe.
Znam tez fajne miejsce gdzie mnie pastuch pokopa³ jak poszed³em siê wysiusiaæ. Bior±c pod uwagê monop³ciowy charakter naszych imprez, to ma³a strata bigsmile2.gif .
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Strza³ w dziesi±tkê. Zrobimy wymarsz: "Do wód!". We¼miemy oczywi¶cie zapasy ze sob±. Jakie¶ suchary i t± wodê z winem icon_wink.gif . No i we¼miemy wszystkie wiadra i bêdziemy siê oblewaæ jak w Szymbarku icon_wink.gif .

Pa
Marcin Waszkielis
Nie mozemy podjechaæ samochodami? bigsmile2.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Obawiam siê, ¿e nie by³oby tylu samochodów. A poza tym to nie by³by wymarsz lecz przejazd bigsmile2.gif . A tak to mogliby¶my po drodze musztrê przeprowadziæ. Proponujê wymarsz gdzie¶ tak ze dwie godziny po bitwie. Zbrojni ju¿ wypoczn± i z chêci± zapewne od¶wie¿± siê w wodach.

Gwynie! Czy przeprowadzisz nam wymarsz i pokrzyczysz na nas po niemiecku? szczerba.gif

Pa
von Frisch
Je¶li chodzi o harcerki to jako typowy przedstawiciel Zakonu popieram inicjatywê z ca³ego serca ! cool.gif Co do marszowania do wód to siê obaczy, mo¿e nam nie starczyæ Alpinisty na tak d³ug± podró¿... bum.gif A co do Gwyna i jego krzyków to ja nie wiem czy ch³opak powinien sobie zdzieraæ gard³o na jakich¶ obcych obdartusów... sami mo¿emy sobie na siebie pokrzyczeæ tongue.gif a jak bêdzie trzeba to i siê obije maruderów kijami bum.gif
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Kein Problem. Ich kann viel krzyczeæ. Pozdrawiam
Gwyn
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

CYTAT
A co do Gwyna i jego krzyków to ja nie wiem czy ch³opak powinien sobie zdzieraæ gard³o na jakich¶ obcych obdartusów...

Jakich tam obcych? icon_wink.gif
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=77...0ff10723965b440

Pa
von Frisch
Aaaa no to Paaanie, czapki z g³ów loki08.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Plany Roty ¶w Jakuba na Grunwald:

Pi±tek:
20.30
Wieczorek zapoznawczy. Zbiórka w Chor±gwii Sztumskiej Konrada v. Lichtenstein przy obozowisku Bractwa Rycerskiego Gwiazdy Zarannej Zamku Ostródzkiego. Zabraæ ze sob± napoje, jad³o i instrumenta wszelakie...

Sobota:
16.30
Wymarsz nad jezioro z elementami musztry. Zbiórka w Chor±gwii Sztumskiej Konrada v. Lichtenstein przy obozowisku Bractwa Rycerskiego Gwiazdy Zarannej Zamku Ostródzkiego. Zabraæ ze sob± wiadra i insze narzêdzia do polewania i zorganizowania ³a¼ni...
20.30
Pifkowanie i miodowanie przy koncercie zespo³ów „Odpust Zupe³ny” i „Shannon”. Zbiórka przy lewej (tej od serca) stronie sceny. Zabraæ ze sob± napoje i monety wszelakie...

Niedziela:
10.00
Podgl±danie harcerek/harcerzy podczas za¿ywania k±pieli wszelakich. Zbiórka w Chor±gwii Sztumskiej Konrada v. Lichtenstein przy obozowisku Bractwa Rycerskiego Gwiazdy Zarannej Zamku Ostródzkiego. Zabraæ ze sob± du¿e poczucie humoru...

Zdajê sobie sprawê z tego, ¿e jeste¶my projektem ponadbractwowym i ludzie przyje¿d¿aj± ze swoimi bractwami. Tak wiêc plan nie jest obowi±zkowy a jedynie dla osób chêtnych...

Pa
von Frisch
Planista! cool.gif A tak na powa¿nie to chyba spotkamy siê wczesniej ni¿ w pi±tek... z tego co siê orientujê to du¿o ludzi przyje¿dza wcze¶niej (my w poniedzia³ek miêdzy 17-20)...

Pozdro
vroobell
Haj
Ja ju¿ bêdê od 8 lipca. Mam nadziejê, ¿e pomimo funkcji oficerskiej w chor±gwi uda mi siê z Wami wyskoczyæ na troszkê poza obóz. Najlepiej w ¶rodê, bo w czwartek i pi±tek mam dy¿ur kierowcy.
Do zo
Vrabec
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

W zwi±zku z tym, i¿ do pi±tku bêdê pracowa³ - bêdê dopiero w pi±tek /w przeddzieñ bitwy/ po pracy. Tak wiêc na inne dni nie mogê nic planowaæ, gdy¿ nie móg³bym tego dopilnowaæ. Ale zapraszam do planowania czasu wolnego w inne dni równie¿ inne osoby. Mo¿e kto¶ (kto bêdzie ju¿ wcze¶niej na Grunwaldzie) zaplanuje jakie¶ wymarsze lub spotkania integracyjne? Zapraszam do spiskowania icon_wink.gif . Plan od pi±tku jak najbardziej aktualny tongue.gif .

Pa
Micha³ /Gwyn/ Czerep
W zale¿no¶ci od ilo¶ci wolnego czasu mogê zaj±æ siê wspó³integracj± i organizacj± zajêæ militarnych z u¿yciem patyków i takich drewnianych mieczy dla dzieci. Jestem od niedzieli-poniedzia³ku, Chor±giew Wallenroda. Pozdrawiam
Gwyn
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Gwynie zorganizuj jak±¶ integracjê jak mnie nie bêdzie. Podaj ludziom terminy, godziny i miejsce oby nie pob³±dzili bez mojej facjaty do harcerek tongue.gif . Mo¿esz? heart.gif

Pa
von Frisch
Gwyn, pob³±d¼my do harcerek bum.gif plisss (oczywi¶cie planowo wg rozk³adu) smile.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

CYTAT
Gwyn, pob³±d¼my do harcerek plisss (oczywi¶cie planowo wg rozk³adu)

Czujê tutaj podstêp. Czy¿by¶cie chcieli mnie oszukaæ w dzieleniu siê ³upem? face4.gif

Pa
von Frisch
Rotmistrza !? Niiigdy w ¿yyyciu icon_wink.gif
Czarny
No nie¼le... Sam nie moze a innym broni bigsmile2.gif Gwynie, proszê, do harcerek blinkie.gif
Micha³ /Gwyn/ Czerep
W poniedzia³ek w po³udnie proszê siê zg³aszaæ. Od tego momentu zaczynamy ju¿ na miejscu uk³adaæ dalsze spotkania i podawaæ je poczt± pantoflow±. Gdzie jestem ju¿ pisa³em. Pozdrawiam
Gwyn
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.