Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Czerwec] I Turniej Rycerski na Zamku w Bobolicach 18-19.06
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3
Tomasz z Bienii
CYTAT(Gothard)
Widze na zdjêciach, ¿e od mojej ostatniej wizyty w Bobolicach (2 lata temu) sporo sie pozmienia³o. A czy Mirów te¿ siê zmieni³?

Mirów bez zmian, a zamek w Bobolicach odk±d ma nowego w³a¶ciciela jest sukcesywnie odbudowywany.
Najwowsze zdjêcia zamku s± chyba na tej stronie:
http://www.zamekbobolice.pl
No i oczywi¶cie zapraszam w przysz³ym roku do obejrzenia zamku na ¿ywo.
CYTAT(Brodar)
Hehe ale chyba tylko ze wzglêdu moj± obecno¶æ :D Powiedzia³bym raczej ¿e to by³a kategoria open od 58kg w górê :D

A widzia³e¶ tam kogo¶ kto by wa¿y³ powy¿ej setki albo chocia¿ 90kg? My¶lê, ¿e za rok zrobimy dwie kategorie -90(lub -80kg) i open.
CYTAT(jasmin)
Mozna zrobic tam super impreze bez typowego turniejowego schematu.

Mo¿e by¶ rozwin±³ temat i rzuci³ kilka ciekawych propozycji?
jasmin
Pomysly:
1. Robi sie moda na machiny obleznicze. Dwu - trzydniowe warsztaty z ich robienia. Org dostarcza drewno i inne cuda w/g zamowien specjalistow. Paru fachowcow od drewna plus dla kazdego z nich paru amatorow i robia machiny - jest czas od piatku do niedzieli. Ogolnie rozne zabawy w drewnie - dlubanie, rzezbienie itd. skupiasz sie na jednym temacie: machiny obleznicze plus np rzezbiarstwo. Uczestnicy musza przywiesc narzedzia zgodnie z przydzialem od bosa grupy: wiertarki, pily, siekiery itd ...
2. Idea ta mogla by byc rozbudowana o inne prace w drewnie: budowa podzamcza itd ... co prawda w 3 dni sie tego nie zrobi ale pewnie znalazlaby sie grupa ludzi, ktora lubie w drewnie dlubac w klimatach i chcetnie by sie wymienila doswiadczeniami, umiejetnosciami.
Juz w tym roku chcieliscie zaczac robic machiny ...
Ja od dluzszego czasu ostrze zeby na jakies imprezy o warsztatowym charakterze - cwiczenia, nauka itp niz turniejowym; zas warsztaty z rozniastych rzeczy - u gory jeden z przykladow; dojechac do Was nie jest super latwo. Tlumow 300 osob nie sciagniecie, zatem mozna sie wbij w specjalizacje jakas i sprobowac pociagnac to profesjonalnie. Klimat bedzie, zabawa bedzie ...
Manfredzik
Witam wsyzstkich
Mam takie pztanko. Czy nikt nie znalaz³ drewnianego kufla w piatkowa noc kolo ogniska?? Bo taki wlasnie kufel zaginal naszemu grajkowi marcinowi icon_cry.gif Znalazca moze liczyc na..... hmm.... nasza wdziecznosc respekt.gif i jakas balladke na dobranoc usmieszek_04.gif
jasmin
O wlasnie, ja w nocy z soboty na niedziele przy ognisku zasnalem przy swoim kuflu, rano jak sie pakowalem, to juz go nie bylo;) moze stoczyl sie gdzies w okolice skrzynki: znaleziono? Plakac nie bede za nim, w sumie ponad dwa lata wytrzymal ...
Tomasz z Bienii
O widzê, ¿e jaki¶ kolekcjoner kufli siê u nas pojawi³ anger.gif Je¶li znajdê kufel Marcina (Twój Jasminie niestety nie pamiêtam jak wygl±da³) na jakim¶ turnieju to nie rêczê za siebie bic.gif
Tomasz z Bienii
CYTAT(Ewa z Raciborza)
Ju¿ po imprezie. Jeszcze raz dziêkujê za zaproszenie. Wiem, ¿e by³a to pierwsza impreza, jak± organizowali¶cie, dlatego te¿ trzeba przymkn±æ oko na wiele niedoci±gniêæ. Miejsce - zamek i okolice przecudowne. Moszna by³o wprowadziæ siê w odpowiedni nastrój (który w swoim czasie zepsu³ ten ¶piewaj±cy discopolo pan w zielonym kubraczku i kapelusiku).

Najprawdopodobniej turniej odbêdzie siê tak¿e w przysz³ym roku, wiele rzeczy musimy poprawiæ ale mamy na to bardzo du¿o czasu, na przygotowanie tego turnieju mieli¶my nieca³y miesi±c. Zamek ma na prawdê predyspozycje na ¶wietn± imprezê. Pan w kubraczku - nie mam pojêcia sk±d siê znalaz³, ale nie gra³ za d³ugo.
A prawdziwy klimat tego turnieju my¶lê, ¿e manifestowa³ siê dopiero po 22:00 przy ognisku, ale niestety w pierwsz± noc trochê Was deszczyk wystraszy³ i woleli¶cie j± spêdziæ z Kaszankowym Królem(ale mi siê spodoba³a ta ksywka) w samochodzie, a druga to ju¿ urodziny Czarnego - z tego co czyta³em bardzo fajna impreza, a brodata niewiasta w prezencie to chyba bêdzie hit tego sezonu. bigsmile2.gif
CYTAT(Ewa z Raciborza)
Niestety, musieli¶my wyjechaæ przed biesiad± i nie wiem jak impreza potoczy³a siê dalej. Z tego, co wiem z relacji naszych ch³opaków, którzy zostali d³u¿ej, jedzenia nie by³o zbyt du¿o...

My¶lê, ¿e nikt ostatecznie nie chodzi³ g³odny, z pewno¶ci± w przysz³ym roku postaramy siê zorganizowaæ bardziej wystawn± biesiadê, i mo¿e uda siê zrezygnowaæ z tych cholernych kartek, ale super wy¿erka niech zostanie domen± waszych turniejów, my je¶li bêdziemy mieæ wiêkszy bud¿et, to wola³bym go przeznaczyæ na ciekawsze nagrody dla zwyciêzców.
Pozdrowienia i do zobaczenia w Bierkowicach, Tomek
Ewa z Raciborza
Tomciu, chwa³a Ci za turniej, bo z tego, co siê dowiedzia³am pó¼niej od Ja¶mina - mia³e¶ niewiele r±k do pomocy. Dlatego te¿ jestem pe³na podziwu, ¿e podj±³e¶ siê organizacji tego przedsiewziêcia. Co wiêcej, planujesz go zorganizowaæ równie¿ za rok. Do zobaczenia w Bierkowicach, a je¶li nadal bêdziesz chcia³, bym przyjecha³a, to równie¿ za rok w Bobolicach...

Ps: Dlaczego w ramce, w której jest mój cytat jest zapisane s³owo "Moszna" ( icon_mrgreen.gif ) a w oryginale jest "mo¿na"?????
efendi
Witam!
Tomku, nie przejmuj sie Ewk±-ona zawsze mowi ze mozna a moszne ma na uwadze ass.gif
Bedziemy pamietac ten turniej i przepiekkne okolice.Zazdroscimy Wam
Pozdrawiam
Bjorn z Dregowii
Kilka nowych zdjêæ z turnieju:

http://www.dregowia.com/wyprawy.php

Pozdrawiam!
Barbra
wow, piekne zdjecia! smile.gif s³awa fotografowi!! bigsmile2.gif
juz sie nie moge doczekac kiedy nasze bractwo spotka sie znowu z DREGOWI¡!
jestescie fantastyczni!! blinkie.gif icon_mrgreen.gif boozka!
Tomasz z Bienii
CYTAT(Ewa z Raciborza)
Tomciu, chwa³a Ci za turniej, bo z tego, co siê dowiedzia³am pó¼niej od Ja¶mina - mia³e¶ niewiele r±k do pomocy.

Oj Ewo, nie przeceniaj proszê mojego wk³adu w ten turniej. Mog³o to tak wygl±daæ, ¿e zajmuje siê wszystkim, poniewa¿ do mnie nale¿a³ kontakt z bractwami, ale ja zajmowa³em siê tylko zaproszeniami i organizacj± konkurencji turniejowych. Wy¿ywienie, zaplecze sanitarne i nagrody to ju¿ sponsor przy pomocy Marka.

CYTAT(Ewa z Raciborza)
Ps: Dlaczego w ramce, w której jest mój cytat jest zapisane s³owo "Moszna" ( icon_mrgreen.gif ) a w oryginale jest "mo¿na"?????

W oryginale by³o mozna, i mój autokorektor niezbêdny do wy³apywania moich licznych b³êdów wyci±³ mi numer i zmieni³ to na moszna zamiast mo¿na icon_redface.gif
Tomasz z Bienii
Gdzie¶ ta informacja siê zapodzia³a, ale teraz nadrabiam.

Bractwo Rycerskie Zamku Bolków
Bractwo Rycerskie Ziemi Bêdziñskiej
Bractwo Rycerskie Ziemi Ogrodzienieckiej
Dru¿yna Czarnego Dêbu z Myszkowa
Dru¿yna Rycerska Bogus³awa V
Dru¿yna Rycerska Miasta ¯arki
Dru¿yna Wojów S³owiañskich Dregowia z Bia³egostoku
Jllo Tempore z Czêstochowy
Konfraternia Derisorum z K±t Wroc³awskich
Mercenarius Legio Lupi z Bêdzina
Opolskie Bractwo Rycerskie
Signum Temporis z £êczycy
Toruñskie Bractwo Rycerskie
Woje Peruna z Tarnowa
Zagon Roty Jezdnej z Warszawy

Jeszcze raz dziêkujê wszystkim za odwiedziny.
piotrekk
Sorry ¿e siê trochê spó¿ni³em ale spokooooo!!!!! Podziêkowania dla uczestników w szczególno¶æ dla Karola za po¿ycczenie p³aszcza i tych innych rzeczy, reszta podziêkowañ dla reszty uczestników ,spoko icon_sad.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Nie mogê siê doczekaæ turniieju za rok. Podziêkowania dla organizatorów impreza by³ spoko.
Pozdrowienia !!!!
stworzonko
Ale¶ wczesny :). A my dziêkujemy za przybycie :).
Tomasz z Bienii
Mi³o, ¿e kto¶ o nas jeszcze pamiêta po dwóch miesi±cach. Posiadam sporo zdjêæ, które maj± znale¼æ siê na naszej stronce, ale nie wiem kiedy j± w koñcu zrobimy... Wiêc je¶li kto¶ jest chêtny to mogê troszkê na maila wys³aæ.
Kordian
To ja bym prosi³ smile.gif
Krzy¶ko
CYTAT(Tomasz z Bienii)
Gdzie¶ ta informacja siê zapodzia³a, ale teraz nadrabiam.

Bractwo Rycerskie Ziemi Ogrodzienieckiej
Dru¿yna Czarnego Dêbu z Myszkowa
Dru¿yna Rycerska Miasta ¯arki
Jeszcze raz dziêkujê wszystkim za odwiedziny.

Je¿eli piszesz Bractwo Rycerskie Ziemi Ogrodzienieckiej automatycznie zawieraj± siê w tym RDM¯ oraz DCD. Wnioskujê o dokonanie korekty.
jasmin
Tomaszu, mam nadzieje, ze plytka z bobolic jedzie do Slupska? Dzieki!
Browarek
hio hio jakie poruszenie w temacie....
Ja¶min nie wiem o jak± p³ytke prosisz Tomka ale ja te¿ mam nadzieje, ze masz dla mnie dyplom ukoñczenia kursu ( bigsmile2.gif dobrego bigsmile2.gif ) zachowania...
Pozrdawiam blinkie.gif
Kordian
A mo¿ecie daæ chocia¿ adres waszej strony ??
Tomasz z Bienii
W³a¶nie o to chodzi, ¿e nie mogê daæ adresu stronki icon_wink.gif . Nowa jeszcze nie funkcjonuje, a poprzednia jest bardzo stara i cholernie obciachowa, du¿o mam pracy wiêc zdjêcia rozsy³am powoli, ale wszyscy chêtni je na pewno otrzymaj±.
Ja¶minie, trochê pó¼no rzuci³e¶ temat p³ytki wiêc nie wiem czy Luk Ci j± wypali³ i podrzuci³, bo nie mia³em z nim jeszcze kontaktu, ale je¶li nie, to na Byczynê Ci j± na 100% podrzucê, lub daj mi swoje namiary na priva, to Ci j± wy¶lê.
Kordian
proszê nie zapomnieæ o mnie bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.