Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Jestem nowy, proszê o pomoc
> Uzbrojenie na przestrzeni dziejów > Uzbrojenie pó¼no¶redniowieczne
Stron: 1, 2, 3
Nurglitch (Sextvs Didivs Longvs)
CYTAT(Viator @ 07:18 27.10.2010) *
Folderonie, naprawdê je¶li poszuka³by¶ trochê w istniej±cych w±tkach, tak jak Ci ju¿ pisa³em, zorientowa³by¶ siê jakie organizacyjne i techniczne ¶rodki BHP stosuje siê w Ruchu aby walki by³y bezpieczne.

Da siê to w skrócie podsumowaæ nakazem posiadania funkcjonuj±cego mózgu oraz tarczy która jest silniejsza ni¿ miecz. Czyli broñ nie mo¿e byæ w stanie spenetrowaæ zbroi a je¶li jest technicznie w stanie to nie powinna byæ w taki sposób u¿ywana. Nie ma jakiego¶ jednego podrêcznika BHP. Przyk³ad - angielski Vicus, antyczna grupa do której jestem podczepiony, walczy na stalowe bronie (te kolne s± rozklepane w "m³oteczek") na maksymalnym spowolnieniu. Licz± siê tylko trafienia w cia³o, nie w zbrojê. Czyli ³amie to w³a¶ciwie wszystkie wymienione zasady BHP, ale jako ¿e robione jest przy u¿yciu dzia³aj±cego mózgu jest bardzo bezpieczne.

Lion
Witam

Poszukuje jakichkolwiek znalezisk na odtworzenie dlugich butow datowanych na XVwiek smile.gif

Pozdrawiam
Karol
CYTAT(Lion @ 21:25 25.07.2012) *
Witam

Poszukuje jakichkolwiek znalezisk na odtworzenie dlugich butow datowanych na XVwiek smile.gif

Pozdrawiam

Tutaj znajdziesz tego sporo:
http://magicznysklepik.bazarek.pl/opis/338...je-i-wzory.html
kajfasz111
Nie wiem czy taki ciemny jestem czy nie ma ¿adnej grupy we Wroc³awiu? Mam tu na my¶li parê osób chêtnych do regularnych treningów. Znalaz³em jakie¶ dwa namiary ale obie grupy ju¿ nie istniej± wed³ug posiadaczy wy¿ej wymienionych adresów mailowych :/ Zmierzam do tego, ¿e liczê na ujawnienie jaki¶ wroc³awskich odtwórców smile.gif

Pozdrawiam
Ketill
Wbij na Facebooku na fanpage Bitwy Narodów PL (Stowarzyszenie Walk Rycerskich, albo jako¶ tak) i spytaj o namiary do wroc³awian, bo silna ekipa z tego miasta jedzie na turniej wraz z reprezentacj±.
Wojciech W¶ciek³y
Kajfasz111 szukaj na Facebooku P³azika , Matt Cyb, S³awka Zyzerasa...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.