Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [sierp]IV Tur. £ucz. Tradycyjnego - S³upsk ->20-21.08
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2, 3
Robert Bagrit
20-21 sierpieñ
IV Turniej £ucznictwa Tradycyjnego
S³upsk
Dru¿yna Rycerska ksiêcia Bogus³awa V
Na zaproszenia

Pozdrawiam
Ruda
Poni¿ej przedstawiam program naszego, kolejnego ju¿, Turnieju £ucznictwa Tradycyjnego.
W tym roku postanowili¶my urozmaiciæ zmagania o turniej bojowy.

Zaproszenia zostan± niebawem rozes³ane wraz z regulaminem oraz bardziej konkretnymi szczegó³ami dotycz±cymi wy¿ywienia oraz zakwaterowania.

PI¡TEK, 19 SIERPNIA

14:00 - 22:00
Przyjazd uczestników bractw rycerskich, zakwaterowanie
21:00
Ognisko

SOBOTA, 20 SIERPNIA

10:00 - 17:00
Turnieje ³ucznicze na ró¿nych dystansach
12:00 - 16:00
Turniej bojowy - eliminacje
19:00
Inscenizacja bitwy z udzia³em wszystkich zaproszonych bractw (prawdopodobne miejsce - plac przed Ratuszem)

Wieczorem: biesiada rycerska na terenie OSiR

NIEDZIELA, 21 SIERPNIA (Rynek Rybacki i Bulwar Popie³uszki)

12:00 - 17:00
Turnieje ³ucznicze na krótkich dystansach, pokazy walk i tañca ¶redniowiecznego, kramy rêkodzielników, wrêczenie nagród zwyciêzcom turnejów
12:00 - 16:00
Turnej bojowy - fina³y
jasmin
Pare ekip ze Slaska zapowiada przyjazd na turniej i przetrzepanie skory pomorskim lucznikom.

Dla nudzacych sie, bedzie zorganizowany turniej bojowy, raczej w wersji ciezkiej i mocno technicznej.

Impreza jest historyczna, lecz nie datowana. Oznacza to, ze kazdego uczestnika obowiazuje kompletny stroj z odtwarzanej epoki (nie myslic z koszula, kozaczkami i rajtuzami ...). Prawdopodobnie lucznicy we wszystkich konkurencjach beda musieli strzelac ww "minimum bojowym" swej epoki (przykladowo: kaftan pikowany, cos na glowe, kord/tasak u boku itd ...). Lucznikom zaleca sie tak czy siak miec cos na glowie (nawet kaczke), gdyz przez ostatnie 3 lata zawsze strzelalo sie w pelnym sloncu ... W niedziele odbedzie sie pare konkurencji i nie zaleca sie wyjazdu ze Slupska o 8 rano. Strzelamy na 4 do 8 torach jednoczesnie.

Zaplecze: sa sanitariaty, biezaca woda ciepla woda, przy obozwoisku bedzie dodatkowo kran z woada. Trzeba miec wlasne namioty, najlepiej histeryczne, i inne dodatki do spania. Nie bedziemy mieli plastikowych kubeczkow, lyzek itd, takze jak ktos przyjedzie bez misek, to zupe dostanie na chleb.

Mozna przyjechac glodnym i spragnionym.

Ekipy, ktorych nie znamy a chca przyjechac na turniej prosimy o pokazanie sie nam w strojach wlasnych na dowolnej imprezie, na ktorej bedziemy (nawet u Kermita na chacie;). Jak sie nie da - przeslac zdjecia RTG lub inne prezentujace was w strojach stosownych do tej imprezy.

Uwaga: impreza ma charakter hardcorowy dla lucznikow, wymagamy troche wiecej, niz umiejetnosc trafienia z 15 krokow w tarcze. Dystanse to 30, 50, 70 metrow.

Pytania itd ... kierowac do Rudej wymienionej w poscie wyzej.

Aloha
Ewa z Raciborza
Witaj Ja¶min
Jedna z tych grup ¶l±skich to my - Opolskie Bractwo Rycerskie! Dr¿yjcie,bo przyje¿d¿amy i nasi ³ucznicy przetrzepi± ty³ki strzelaj±cym z pó³nocy. Musimy siê zrehabilitowaæ za to, ze rok temu do Was nie przyjechali¶my (do dzisiaj nam to wypominacie). Do zobaczenia w S³upsku!
jasmin
Lozesz w morde, jak Opole przyjezdza z Kaszankowym Królem na czele;) to musimy wiecej prosiakow zamowic oraz piorka do lechtania na biesiade:D
Justina
My oczywiscie z gory deklarujemy obecnosc bigsmile2.gif Co prawda przy takiej konkurencji w turnieju luczniczym chyba nie odwaze sie startowac, ale poplasac z dzierlatkami bardzo chetnie, no i w tym roku zabierzemy wlasny namiot zeby Nam (jak rok temu) o 8 rano nie wyemigrowal z nad glowy hehehe... Poza tym moze wcisniecie w plan jakies konkurencje zwiazane z ostrzejsza artyleria? bum.gif Czekamy niecierpliwie na kolejne spotkanie... moze szybciej niz pod Grunwaldem? icon_mrgreen.gif
Ruda
Bardzo nas ucieszy przyjazd Kaszankowego Króla, gdy¿ w zesz³ym roku zosta³o nam kaszanki, a przyjazd wy¿ej wymienionego mo¿e zapobiec powtórzeniu takiej sytuacji szczerba.gif

A mo¿e tym razem Opole oka¿e siê "Pogromcami Pomorza", tak jak my stali¶my siê "Pogromcami ¦l±ska" na ich imprzach? icon_cool.gif Czas poka¿e smile.gif
Adsumus
Witam!!!

CO do ³uków nie ma ¿adnych ograniczeñ, typu naci±g, z czego wykonany itp?

POzdrawiam
jasmin
>>>Witam!!!

Co do ³uków nie ma ¿adnych ograniczeñ, typu naci±g, z czego wykonany itp?

POzdrawiam >>>

Jestesmy realistami. gdyzbysmy chcieli zrobic turniej dla ultrasow, przyjechaloby na niego 6 osob; Moze.
Jezeli bedzie sporo osob z lukami naturalnymi nie powinno byc klopotu, by startowali rownolegle i byli osobno punktowani.
Naciag luku - u nas na turnieju sie strzela troche wiecej, niz do zaby za plotem, co oznacza, ze to twoj problem, ze masz za silny luk i juz paluszki, miesnie itd nie wytrzymuja.

Ale, jezeli bedzie taka potrzeba, specjalnie dla ultrasow zrobimy osobna kategorie: mozesz strzelac tylko z naturalnych strzal: groty kute, promienie recznie strugane, lotki wklejane z gesich pior (zamiast indykow amerykanskich) - klej oczywiscie kostny, siodelka w strzalach rogowe, wszyscy strzelajacy ze wschodnich beda musieli miec zekiery zas strzelajacy z anglikow luki o naciagu minimum 35 kilo. Pasi? dodam, ze sprawdzimy czy cieciwa jest z jelit baranich skrecona lub wlosow jakic, by kevlarowe nikt nie przemycil. Co by tu jeszcze wymyslic, dla prawdziwego ultrasa? Aaaaaa zapomnialem: obowiazkowo kolek zaostrzony trzeba posiadac i strzela sie z bosej stopy.

Impreza jest historyczna, nie datowana. W uczestnika WLASNYM interesie jest, by wygladac i posiadac na tej imprezie sprzet najbardziej zblizony do "idealnej interpretacji historycznego wyposazenia lucznika doby wieku ..." Wiemy co to MROKKROK i jaki obciach jest z tego powodu, ale to twa sprawa - czy chcesz byc obciachowcem, czy tez nie - co nie oznacza, ze dopuscimy obciachowcow do czegokolwiek, oprocz toalet ...

Dajemy wam mozliwosc zmierzenia sie w prawdziwej luczniczej rywalizacji, a nie w zadnym pucu pucu i strzelaniu do snopkow siana z 15 krokow.

Pozdrawiam
Morrigan
Witam zuczki wiosenne tez chetnie sie stawia, co prawda tak dobrze nie strzelamy, ale wynagradza nam to nasz sprzecior icon_mrgreen.gif

P.S. Ruda pozdrowienia od ludzi z Ketrzyna
Ruda
Oooo, a czym¿e moja skromna osoba zas³uzy³a sobie na tak wspania³e pozdrowienia od tak zacnych osób? ;P

Dziêki, Morrigan, pozdrów ich równie¿ smile.gif
Morrigan
NIe mam pojecia czym bigsmile2.gif ale ja przyjedziemy to sie wyjasni.... bigsmile2.gif
Ruda
No to w takim razie czekam z wielka niecierpliwo¶ci± na Wasze przybycie i wyjasnienie mi tej sprawy smile.gif
jasmin
Czesc!!!

1. Prosze o przeslanie potwierdzen zgloszen:)

2. Bede sedziowal turniej bojowy w Slupsku. Bojowka bedzie miala pare modyfikacji, wzgledem standardow.
- Opancerzenie wiadomo, kompletne oslony na glowe, szyje, stawy, korpus, zgodne z epoka.
- bron - tylko miecz lub tasak; dlugosc miecza/tasaka - gdy jest trzymany przy jelcu na swodobnie opuszczonej rece nie moze siegac ziemi - czyli klasyczne, typowe, jednoreczne, krotkie miecze - jak je zwal; Waga musi przekraczac 1kg.
- zadnych tarcz, poltorakow, toporow itd ...
- punktowanie:
zasady podstawowe: uderzac mozna w przeciwnika tylko bronia, mozna lapac przeciwnika za bron, rece, korpus itd ... celem wypracowania pozycji do dalszych trafien, podcinac,
a. maly punkt za: trafienie w cialo przeciwnika, gdy stoi na nodze chociaz jednej. Trafienie w dlonie oraz w stopy nie jest punktowane. Trafienie niemieckim w krocze - dyskfalifikacja;
b. duzy punkt: za obalenie przecinika uderzeniami miecza/tasaka; za wytracenie mu broni (nie ze mu przypadkiem wypadla); za trafienie mistrzowskie
trafienie mistrzowskie - przeciwnicy stali ponad 2,5 m od siebie, jeden z nich wyprowadzil akcje, ktora zakonczyla sie czystym trafieniem w przeciwnika w glowe lub korpus. Akcja nie trwajaca dluzej niz 2 sekundy. Detale wyjasnie na miejscu.
- koniec walki - po poltora minuty lub po uzyskaniu 5 duzych punktow;
- sedziowie (3 lub 5) glosuja bez naradzania przez podniesienie reki na trzycztery na zwyciezce. Sedziowie licza punkty (albo beda decydowac duze punkty o wygranej, albo suma malych i duzych 1duzy=3malym). Dodatkowe kryteria pomocne w ocenie w przypadku remisu: duzo trikow technicznych, przewaga na polu -stale spychanie przeciwnika ... stala utrata broni itd ...

Jak bedzie malo zawodnikow - beda walki w grupach - aby sie nawalczyc, jak bedzie wiecej - system pucharowy i losowanie - zawodnicy z worka beda ciagneli losy z kim walcza.

Pozdrawiam
Tomko Konopczyc
Bojówka zupe³nie inna, ale mo¿e byæ interesuj±co. Bêdzin na pewno siê pojawi i bêdzie siê sro¿y³ ( niech dr¿y Kaszankowy Król zwany Jego Krupniokow± Wysoko¶ci± ).
Indar
Witam
Jak czas pozwoli to i nasza Gromadka sie pojawi. Jesli oczywiscie Jasmin wpusci mnie za ogrodzenie. :)
Niczego jednak obiecac nie moge, sierpnien to taki dziwny miesiac dla mnie.
klaniam sie nisko
Krzysztof "Indar" Babinski
Tomasz z Bienii
CYTAT(jasmin)
Bojowka bedzie miala pare modyfikacji, wzgledem standardow.
- bron - tylko miecz lub tasak; dlugosc miecza/tasaka - gdy jest trzymany przy jelcu na swodobnie opuszczonej rece nie moze siegac ziemi - czyli klasyczne, typowe, jednoreczne, krotkie miecze - jak je zwal

Du¿e brawa za pomys³ respekt.gif , trochê mi siê on kojarzy z walkami wczesnych na same miecze, ja walczê pó³torakiem najczêsciej, ale chêtnie bym spróbowa³ swoich si³ w walce tylko jedynk±.
CYTAT(jasmin)
duzy punkt: za obalenie przecinika uderzeniami miecza/tasaka

No to siê niez³a rze¼nia szykuje. bum.gif
CYTAT(jasmin)
za wytracenie mu broni (nie ze mu przypadkiem wypadla)

Ten punkt mnie mocno zastanawia,co masz na my¶li przez wytr±cenie broni?, bo zazwyczaj gubiê miecz przypadkiem, chyba, ¿e zbyt silnego strza³a w nadgarstek lub palce dostanê, ale te ciosy s± niedozwolone. A ró¿ne techniki przejmowania broni bardziej mi siê z szabl± kojarz±, no chyba, ¿e kto¶ je umie stosowaæ w walce mieczem?
CYTAT(jasmin)
Jak bedzie malo zawodnikow - beda walki w grupach - aby sie nawalczyc

Na wyd³u¿enie turnieju dobry te¿ jest system, który wprowadzili¶my w Bobolicach, czyli system pucharowy z eliminacj± z turnieju dopiero po drugiej przegranej.

Chêtnie bym wpad³ na turniej do Ciebie, tylko nie wiem czy finanse na to pozwol±, daj znaæ czy znajd± siê jeszcze z cztery miejsca dla naszej Chor±gwi.
Pozdrowienia i podziêkowania za odwiedziny w Bobolicach, Tomek

P.S. Je¶li kto¶ z po³udnia (Opole, Bêdzin) zamierza jechaæ do S³upska autokarem i znalaz³o by siê dla nas miejsce to proszê o kontakt na priva.
Ewa z Raciborza
Ruda i Ja¶minie - Kaszankowy Król, niestety nie przybêdzie, poniewa¿ wychowawca z o¶rodka, w którym siê leczy - nie wyda³ mu przepustki. Przykro mi...

Ps: ¯art... On sobie nie przepu¶ci takiej imprezy. Przyjedzie na ³uczniczy - zobaczy, ¿e jest wysoki poziom, to zacznie narzekaæ, ¿e go bark boli i nie mo¿e strzelaæ...Za to na biesiadê pierwszy z miseczk± pójdzie.

Ps2: Ju¿ siê nie mozemy doczekaæ przyjazdu...
Ales Chumakou
Witam!
T³umaczcie, w jakim stanie pieramowy z zespolem STARY OLSA? Ci bêdzie koncert?
efendi
Ha, znowu mnie wyprzedzi³a, a to z powodu róznych wyprysków których dosta³em po jej poca³unku usmieszek_05.gif !!!
i teraz musze sie leczyc cicho.gif (wizyty u lekarz itd)
No to zobaczymy co z tym moim barkiem-pokaze co potrafie jak Ewka bedzie robi³a za cel ruchomy ass.gif
Jasmin, nie zapomnijcie o przygotowaniu na uczte jakiegos tortu wylacznie dla tej bialoglowy, no wiesz.... irish.gif
bo ona to lubi pasjami a do wymiarów slaskiej kobiety to jej jeszcze ociupinke brakuje. A potem to ona nam bedzie ³up± czosnek o kulistych kszta³tachæ orzechy. blinkie.gif
Pozdrawiam
Ewa z Raciborza
Ja poproszê moderatorów tej strony o usuniêcie postów niejakiego "efendiego", który pisze teksty nie zwi±zane z tematem przewodnim. Domy¶lam siê, ze jest to wynikiem za¿ywania silnych leków psychotropowych. A co do poca³unku, który rzekomo z³o¿y³am na jego ustach - po pierwsze kijem bym go nie tknê³a, a po drugie leczenie Efendiego opiera siê w³a¶nie na wyeliminowaniu z jego umys³u i wyobra¿eñ fantazji erotycznych. Dlatego Ja¶min zastanów siê, czy chcesz, by Efendi na pewno przyjecha³. Macie w bractwie tyle fajnych dziewczyn, wiêc uwa¿aj. Je¶li nie za¿yje leków, to z erotomana gawêdziarza przerodzi siê w bestiê anger.gif
Ruda
CYTAT
T³umaczcie, w jakim stanie pieramowy z zespolem STARY OLSA? Ci bêdzie koncert?
Drogi Alesie, czy¿by nasz mail do Was nie dotar³? Je¶li nie, to nadrobimy to niebawem. Wynik³y pewne problemy pieniê¿ne z Waszym koncertem.
CYTAT
Macie w bractwie tyle fajnych dziewczyn, wiêc uwa¿aj
Hehehe, dziewczyny ze S³upska same s± bojowe i cz³owiek Efendim powszechnie zwany nie stanowi problemu dla tak cudnych dziewoj z Pomorza. Niech siê strze¿e, bo nie dostanie kaszanki devil.gif
CYTAT
daj znaæ czy znajd± siê jeszcze z cztery miejsca dla naszej Chor±gwi.
Jasne, ¿e znajd± siê dla Was miejsca, nie ma problemu. Skontaktuj siê ze pomoc± naszej skrzynki - boguslaw_v@o2.pl, wy¶lê zaproszenie itp.
CYTAT
czy chcesz, by Efendi na pewno przyjecha³
Dawajcie tu Efendiego, kto¶ musi za ciurê obozow± robiæ i odganiaæ muchy mad.gif icon_cool.gif

Pozdrowionka, ¦l±sku!! smile.gif
Ewa z Raciborza
Ruda - jeste¶ wielka!!!! Nareszcie kto¶ znalaz³ odpowiedni± funkcjê dla Efendiego!
Ruda
No ba! W koñcu nie bez powodu mówi±, ¿e ludzie na Pomorzu s± pomys³owi icon_cool.gif Ludzie z Bogus³awa maj± w zanadrzu kilka innych ciekawych pomys³ów oprócz s³ynnych ju¿ ceberków na z³ocisty napój tongue.gif

A co do ³uczniczego, to mo¿e specjalnie dla Efendiego umie¶cimy kilka much na tarczy (niekoniecznie na jego, cholera wie, do jakiej zechce strzelaæ icon_cool.gif ), aby móg³ jednocze¶nie wype³niaæ swe turniejowe zadanie i udawaæ, ¿e jakie¶ miejsce w strzelanku zaj±æ potrafi (i nie wymówi siê barkiem, ju¿ my znajdziemy sposób, ¿eby nagle go przesta³o boleæ maniac.gif)
Tomko Konopczyc
Ruda

Tak, tak niech Kaszankowy Efendii odgania muchy. Nareszcie w³a¶ciwy cz³owiek na w³a¶ciwym miejscu. Tylko, ¿eby mu nie pszczy³y po nosie.
efendi
O w morde!!! Rude jest piêkne. Zaczynam treningi zeby te cholerne muchy co do jednej...
Jak zrozumialem to beda mocowane na Ewki ass.gif ???
Widze ze dziewczyny na polnocy bojowe to i mam prosbe. Pokazcie albo opowiedzcie Konopczycowi(zlotoustym zwanym), jak sie dzidzi robi, bo mnie cholera wezmie, ze starosci szlag trafi anger.gif , a on jeszcze potomka i chrzcin w skansenie nie zrobi. Rok juz prawie uplyn±³ a on sie dopiero,tak slyszalem, rozbierania swojej bialoglowy nauczyl. Moze jakies obrazki....,moze jakis filmik....please...!!!
a, i bon Boze kaszanki.
Pozdrawiam
Ewa z Raciborza
Ruda, potwierdza siê to, co mówi³am wcze¶niej. Filmików Efendiemu siê zachciewa!!! Niby to dla Tomka!Ha!a ca³ymi dniami siedzi w necie i ich szuka na googlach.A co do Konopczyca...to brak juz s³ów. Predzej bêdziemy obchodzic w skansenie osiemdziesi±te urodziny Efendiego, które wypadaj± juz za dwa lata, ni¿ chrzciny ma³ego Konopczycunia albo Konopczycunianianianki
Tomko Konopczyc
Tak, tak Andrzejku mo¿e instrukta¿ na drewnianych laleczkach jak w " Paragrafie 22" Hellera. Drogie dziecioroby i Ty szlachetny geroncie Efendi, to¿ jak¿e ja moge dopu¶ciæ do tego, aby jednym z pierwszych obrazów na tym ¶wiecie ujrzanym przez mego potomka/kê by³a postaæ Efendiego. Ewa czy zdajesz sobie sprawê jakie mia³oby to nieobliczalne nastêpstwa dla psychiki tego maleñstwa. A podej¶cie do wiary. To¿ ju¿ by nigdy nie uwierzy³ po zobaczeniu Andrzeja, ¿e Bóg mo¿e istnieæ. A ten szok dla ma³ego organizmu niczym poród kleszczowy. No, piêknym by³bym ojcem, gdybym zapewni³ dziecku taki start ¿yciowy.

Znowy offtopic. E wy, jak ja by³bym moderatorem to bym Wam da³! Strze¿cie siê zb³±kanej strza³y w S³upsku, ¿eby nie utkwi³a Wam w d...sku.
Ruda
Oj, bo Wy nie my¶licie... Wystarczy, ¿e pierwsz± rzecz±, jak± zobaczy Twój potomek/ka, bêda ludzie z Bogus³awa. Wtedy takie dziecko bêdzie mia³o umys³ wype³niony tak cudnym obrazem, ¿e pó¼niejszy widok Efendiego zostanie przes³oniêty s³upsk± bosko¶ci± i wch³oniêty bez ¿adnych szkód przez m³ody organizm bigsmile2.gif A chrzciny sobie pó¼niej róbcie w skansenie. Najlepiej latem, bo wtedy mo¿emy zabraæ Efendiego do siebie, zeby pozbywa³ siê u nas much, bo w cieple sa najbardziej upierdliwe.

A co do filmików, to damy Efendiemu super aktorki. Nasze dziewoje s± naprawdê fantastyczne, a szczególnie te, które bra³y udzia³ w biegu dam w zesz³ym roku w skansenie icon_cool.gif Myslê, ¿e na film lub pogadankê instrukta¿ow± z ich strony mo¿na liczyæ tongue.gif
Tomko Konopczyc
To prawdziwe sexbomby. Wycisn± z Efendiego ostatnie soki.
jasmin
Tych sokow to pare beczek sie wycisnie na pewno.

Indar - ja ciebie znam, ty przez plot do nas przeskoczysz, albo wymyslisz jakies szachrajskie sztuczki, by sie tu dostac: przebierzesz sie za listonosza, strazaka albo policjanta, zatem przyjezdzaj oficjalnie. Zaproszenie masz, wpuscimy cie na dwu, wypuscimy na czterech ...

Bojowy turniej: jesli bedzie odpowiednia ilosc chetnych, to walki beda sie odbywac na dwu rownoleglych ringach. Jak bedzie potrzeba: osobno z "jedynkami tylko" i osobno z "poltorakam tylko" - ale to tylko od was zalezy.
Kazimierz
Ja¶min jeste¶ nader b³yskotliwy!

Niech bêd± rozdzielne walki dla typów broni - jednorêczne z jêdnorêcznymi i pó³torki z pó³torkami.

Pozdrawiam!
Ruda
Ech, Efendi, Efendi.... Przez Twoje niedorzeczne gro¼by wobec mojej osoby moderatorzy ju¿ siê Ciebie czepiaj±... I na co Ci by³o straszyæ m± biedn± osóbkê?? ;P Mam nadziejê, ¿e w S³upsku nie si±d± na mnie muchy i nie pomylisz mnie z tarcz±... szczerba.gif
Ida
Ja bym chciala zapytac czy jak przyjade ze swoim mrocznym-turystycznym namiotem to bedzie ok ? tzn czy macie jakies miejsce dla takich biedakow co swego namiotu historycznego jeszcze nie maja icon_redface.gif ...a moze jakis nocleg w szole...?. dunno.gif Chcialybysmy przyjechac ale nie wiemy co z noclegiem icon_sad.gif
Pozdrawiam serdecznie.
Ruda
Jasne, mroki znajd± swe miejsce pomiedzy tymi, co historycznymi siê zw±, wiêc zapraszamy smile.gif
Ida
Mozecie wiec liczyc na mocna grupe z HPWL king.gif na pewno w osobie dziewczat i zapewne lucznikow ktorzy rozgromia wszystkich innych mad.gif . W takim razie do zobaczenia pierw na naszym turnieju a pozniej na waszym.
Mroczek
Witam

A moze dopuscicie uderzenia rekami i nogami?? W koncu to realny element walki (nie sadze aby przysporzylo to jakichs kontuzji). Taki lewy prosty w he³m naprawde moze wypracowac dobra pozycje do ciosu punktowanego (bronia), i napewno wzbogaci to walki o kilka spektakularnych akcji (osobiscie widywalem juz takie rzeczy) no i bedzie wiekszy hardcore bum.gif

Pozdrawiam
jasmin
CYTAT(Mroczek)
Witam

A moze dopuscicie uderzenia rekami i nogami?? W koncu to realny element walki (nie sadze aby przysporzylo to jakichs kontuzji). Taki lewy prosty w he³m naprawde moze wypracowac dobra pozycje do ciosu punktowanego (bronia), i napewno wzbogaci to walki o kilka spektakularnych akcji (osobiscie widywalem juz takie rzeczy) no i bedzie wiekszy hardcore   :bum:          

Pozdrawiam

Hakunabatata?
Ruda
Ludu!

Proszê wszystkie, bractwa, które dosta³y zaproszenie na nasz turniej, aby zg³osi³y orientacyjn± liczbê osób. Jest to warunek konieczny, aby dostaæ piwo na biesiadzie!!!

Dziêkujê za uwagê.
Krzy¶ko
Te¿ dostalismy zaproszenie bum.gif
Czy bêdzie siê tam dzia³o co¶ z my¶l± o wczesnych ??
jasmin
Jak bedziesz mial luk:) to sie wybawisz doskonale. Bojowy na jedynki jest kategori open. Wymagane kompletne opancerzenie, zaslaniajace praktycznie cale cialo; Potanczysz, poinscenizujesz sie;
Krzy¶ko
a zapraszali¶cie jakies inne wczesne grupy ?
jasmin
Slupsk ma ta specyfike, ze patrzymy na to co robisz i jak robisz a nie jaka epoke odtwarzasz; no oczywiscie kamien lupany, okolice wietnamu itp odpadaja. Osobiscie nie znam listy pelnej zaproszonych ani tych co potwierdzili swoj przyjazd. Nie robimy podzialu na lepszych i gorszych, wczesnych i poznych, ladnych i brzydkich: co najwyzej na potrafiacych sie bawic i trzode. Ta ostatnia jest niemile widziana.
Sz.Sobolewski
Ja¶min, a my tez mozemy przyjechac ? icon_redface.gif
Kazimierz
Doskonale wiesz Sz.Sobolewski, ze nie mo¿ecie, wiêc po co jeszcze Ja¶minowi g³owê zawracasz! icon_wink.gif
I co ja siê odzywam, przeca my tez nie mo¿emy tongue.gif

Do zobaczyska za tydzieñ... i za dwa icon_wink.gif

I ZOLTAN!
jasmin
Wam to trzeba jakies osobne zaproszenie wysylac? Jasne ze tak, dla nas to bylo oczywiste!!! Dajcie tylko informacje rudej - ilu lucznikow, ilu walczacych.
Ruda
W zwi±zku z licznymi pytaniami o dojazd i po³o¿enie miejsc, gdzie ma sie odbywaæ turniej, zamieszczam mapê z trasami dojazdu uwzglêdniaj±c kierunek, z którego siê nadje¿d¿a (Szczecin, Poznañ, Bytów i Gdañsk).

Cyframi w kó³kach oznaczone s± równie¿ miejsca, w których dany turniej odbywaæ siê bêdzie:

1. Park Kultury i Wypoczynku, sosirem powszechnie zwanym (pi±tek, sobota)
2. Plac Zwyciêstwa przed ratuszem (miejsce bitwy - sobota)
3. Rynek Rybacki (Jarmark Gryfitów - niedziela)

Na górze mapy jest tak¿e wyszczególniony dworzec PKP.

Mam nadziejê, ¿e odczytanie mapy nie sprawi nikomu wiêkszej trudno¶ci crazy.gif
Adsumus
Witam!!!

A czy nadal macie te sadystyczne tarcze z p³yty pil¶niowej?

Pozdrawiam
Ruda
No ba! Ale to jest nasza taktyka: kto¶ nie trafia w tarczê, bo boi siê o swoje strza³y, celuje poza ni± i potem nie mo¿e znale¼æ w trawie. A my po turnieju dryp dryp dryp po polu i zbieramy strza³y dla siebie icon_cool.gif
Ruda
Taka ma³a jeszcze pro¶ba: ³ucznicy, którzy chc± wzi±æ udzia³ w incenizacji bitwy, proszeni s±, w miarê mo¿liwo¶ci, o wziêcie pacynek. Bêd±, oczywi¶cie, rozdawane tu przez nas, ale pacynek nigdy dosyæ bum.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.