Towarzysze broni z "Bogus³awa V"!
Chcia³bym wam gor±co i serdecznie podziêkowaæ za wspania³± imprezê jak± zorganizowali¶cie, a wszystkim innym uczestnikom za emocjonuj±c± rywalizacjê, kucharzom i kucharkom za pyszne jedzonko (ach ten gulasz...
), sêdziom za - ekhem! - obiektywizm
podczas liczenia punktów, a zaocznie publiczno¶ci za niew³a¿enie na tor strza³ ;) Generalnie bawi³em siê ¶wietnie. Ale z wami nie mog³o byæ przecie¿ inaczej!!
Przepraszam ¿e nie odebra³em nagrody, ale nie omieszkam w najbli¿szym czasie tego uczyniæ - o ile Ruda jej nie zdefrauduje - tak strasznie kocha kufle wszelkiej ma¶ci
Dziêki raz jeszcze!
PS. i faktycznie, chêtnie by¶my obejrzeli listê wyników ³uczniczych...
Nasz bractwowy superkomputer marki "Szczepan" wci±¿ przetwarza dane
Pe³na lista zwyciêzców poszczegolnych konkurencji oraz klasyfikcja koñcowa powinna pojawic siê dzis wieczorem.
pozdrawiam
Dziêki Wizunie Belgardenie za przypomnienie! Przecie¿ zapomnia³am powiedzieæ, ¿e ten Wasz gulasz (Efendi mówi, ¿e by³y w nim pieczarki, a ja, ¿e ma¶laki) by³ rewelacyjny. Zjad³am dwa pe³ne chlebki. Po drugi wys³a³am Maæka Morawca, bo by³o mi glupio i¶æ po dok³adkê...
Witam!!!
Z tym gulaszme to odchodzi³y takie przekrêty, ¿e g³owa ma³a, ale by³ tego wart....
Mimo to mam ndziejê ¿e ka¿dy spróbowa³...
Pozdrawiam
Co do szefowej naszej wy¶mienitejj kuchni to musi byæ Emila bo za Emilkê mo¿na od niej oberwaæ
, choæ znam osobê do której pozwala mówiæ zdrobniale.
Vega - listê wyników Szczepan obieca³ umie¶ciæ na forum.
Oj, niestety, muszê (ale niechêtnie) przyznaæ racjê Efendiemu
- w gulaszu by³y pieczarki...
Witajcie
Mi niestety przypad³ w udziale, obowiazek przeproszenia sznanownych organizatorów turnieju jak i zaproszonych go¶ci, za absencjê przedstawicieli Umbry z Poznania. (mimo zapowiadanych 10 uczestników). Pmietam doskonale jak dobrze bawi³em siê u was rok temu, i teraz pozostaje mi tylko pluc sobie w brodê, ¿e tak prozaiczna przyczyna jak praca, przeszkodzi³a mi w przybyciu do was. Po raz pierwszy przepraszam w swoim imieniu, po raz drugi przepraszam za "moich ludzi", którzy najpierw wiercili mi dziurê w brzuchu o to by jechac do S³upska, a pó¼niej dziwnym trafem w czwartek wszyscy zostale dotknieci przez z³osliwy los. Jedna osoba jest usprawiedliwiona;-), bo wtarabani³a siê, a w zasadzie samochód wtarabani³ sie w ni± podczas gdy najspokojniej w swiecie jecha³a sobie na rowerku:-) (dziêki Bogu wszyscy prze¿yli).
Jest mi wstyd za to co wykrecili¶my...bardzo mi przykro, przepraszam.
Z wyrazmi szacunku
Radek Sajkiewicz
O tych pieczarkach ju¿ wiem... Ale one udawa³y ma¶laki!!!!
Juz dawno nie bawilam sie tak dobrze, dziekuje bractwu ze s³upska za mi³±
atmosfere, pyszne jedzonko, za latanie emilki (dzieki stokroæ) za..........
s³upsk to moja ostatnia impreza rycerska przynajmniej na razie......
moze jeszcze kiedy¶ bêde staæ po
waszej stronie(rycerskiej)a mo¿e....
DZIÊKI bractwu z Lêborka za wszystko za.....cierpliwo¶æ, za rycerza, którego oddali mi bez wiekszej walki
za wsparcie w ciê¿kich chwilach.szczegolnie dzieki dla Hako, Marcina, Madzi, Grzesia.Maleñstwu.Mojemu
S³onku
stokrotne dziêki za turniej w Lêborku, £agów, S³upsk.ZA WSZYSTKO .......DZIEKI.....
Oto wyniki ca³ego turnieju jak i w poszczególnych konkurencjach:
Klasyfikacja ogólna (6 konkurencji)
1. Donat Grotha (HWPL)
2. Adam Swoboda (Swobodna Kompanija)
3. Wizun (KKR)
4. Krzysztof Mieloszyk (Milites Dei)
5. Maciej z Moraw (KSA)
6. Haris (KKR)
7. Tadeusz Ksi±¿k (Bracia Herbu Gryf)
8. Efendi (OBR)
9. Miko³aj Ha³uszczuk (Swobodna Kompanija)
10. Jakub Stec (Bracia Herbu Gryf)
11. Myris (HWPL)
12. Rafa³ Krzysztoforski (Kujawska Chor±giew W³adys³awa £okietka)
13. Kazimierz (Najemna Rota Strzelcza)
14. Rafa³ (KKR)
15. Chomik (KKR)
Strzelanie na 25 metrów
1. Donat Grotha
2. Adam Swoboda
3. Radek Kazimierczak
4. Miko³aj Ha³uszczuk
5. Maciej z Moraw
6. Wizun
7. Robert z Lasu
8. Haris
9. Tadeusz Ksi±¿k
10. Efendi
cd. wyników...
Strzelanie na 25 metrów do celu ruchomego
1. Donat Grotha
2. Maciej z Moraw
3. Haris
4. Myris
5. Wizun
6. Rafa³ Krzysztoforski
7. Krzysztof Markowski
8. Adam Swoboda
9. Krzysztof Mieloszyk
10. Jarek Syroka
Strzelanie na 45 metrów
1. Krzysztof Mieloszyk
2. Adam Swoboda
3. Maciej z Moraw
4. Donat Grotha
5. Tadeusz Ksi±¿k
6. Robert z Lasu
7. Rafa³ Krzysztoforski
8. Efendi
9. Kazimierz
10. Wizun
Strzelanie bojowe na 25, 45 i 55 metrów
1. Wizun
2. Adam Swoboda
3. Donat Grotha
4. Krzysztof Markowski
5. Radek Kazimierczak
6. Tadeusz Ksi±¿k
7. Maciej z Moraw
8. Krzysztof Mieloszyk
9. Haris
10. Chomik
i ostatnia czê¶æ...
Strzelanie na 20 metrów
1. Donat Grotha
2. Adam Swoboda
3. Krzysztof Mieloszyk
4. Miros³aw Konarski
5. Tadeusz Ksi±¿k
6. Wizun
7. Radek Kazimierczak
8. Efendi
9. Jakub Stec
10. Rafa³ z KKR
Strzelanie na skupienie
Donat Grotha zwyciêzca konkurencji
Miros³aw Konarski odpad³ w 4 rundzie
Rafa³ Krzysztoforski odpad³ w 3 rundzie
Wizun odpad³ w 3 rundzie
Haris odpad³ w 3 rundzie
Adam Swoboda odpad³ w 3 rundzie
Krzysztof Mieloszyk odpad³ w 3 rundzie
Tadeusz Ksi±¿k odpad³ w 3 rundzie
Jakub Stec odpad³ w 3 rundzie
Efendi odpad³ w 2 rundzie
ufff du¿o tego
mam nadziejê, ¿e nie narobi³em wielu byków zw³aszcza w nazwiskach, je¶li tak zg³aszajcie siê i poprawimy
pozdrawiam
Witam !!!
No czas na nasze PODZIÊKOWANIA !!!
Jest ich tyle powy¿ej , ¿e tylko mogê sie pod nimi podpisaæ
Atmosfera przyja¼ni i luzu to co¶ czego dawno nie widzieli¶my na Turnieju
DU¯E DZIÊKI !!!
Krzysztof Czarny Rycxerz
Kasztelan Bêdziñski i Lipowiecki
Czesc!!!
Wyniki bojowego na miecze (zlagodzony regulamin - kotakt z przeciwnikiem tylko przy pomocy klingi):
1. miejsce Maras - Choragiew Kujawska Wladyslawa Lokietka
2. miejsce Bohun - Bractwo Rycerzy Wendyjskich
3. miejsce Kazimierz - Bractwa Rycerzy Wendyjskich
Wyniki bojowego na miecze dlugie, wedle zasad ustalonych przez startujacych:
1. miejsce Gabrys Opolskie Bractwo Rycerskie
2. miejsce Maciej Ubot Choragiew Kujawska Wladyslawa Lokietka
3. miejsce Matusz Opolskie Bractwo Rycerskie
Uwagi do bojowki na miecze: wyraznie bylo widac, kto walczy tarcza a kto dlugim m. (zbieranie uderzen na punktowana reka - choc tarczy tam nie ma, wystawianie lewej dloni do przeciwnika itd ... wchodzenie w misie i inne zapasy) ale formula sie sprawdzila, lacznie z systemem grupowym i 1 minutowymi starciami. W mieczach wyszlo, ze wymagane musowo bardzo dobre rekawice na lewa i prawa reke i obydwie rece maksymalnie opancerzone. Baaaardzo wazne i niezbedne sa oslony na szyje - wiele uderzen bylo w kategoriach podrzynania gardel ...
Dziekuje wszystkim starujacym za fajna zabawe. Mam nadzieje, ze wam sie podobalo:) Ubotowi szczegolne za cios kombos - z banki w brzuch Bohuna, tego jeszcze nie bylo ... W kazdym badz razie: bojowy na jedynki zostanie na pewno powtorzony.
Gulasz? ryba? Ja chyba bylem na innej imprezie? Dla mnie tylko dzik zostal ...
Dzieki wszystkim przyjezdnym z dalekich stron: Opolu, Bedzinowi, Siewirzowi - widac, klimaty pomorskie wam przypadly do gust i za rok bedziecie autokarem?
Dzieki wszystkim, ze mieliscie ochote dalej podtymywac tradycje i klimat naszego turnieju i pokazaliscie takze "inna strone medalu" w tej zabawie.
Za rok: prysznica nie zrobimy, wody wogole nie bedzie, bedziecie sie w rzece kapac, jak to w sredniowieczu bywalo ... scenariusz bitwy zostanie na pewno rozbudowany, aby calosc trwala do godziny, bedzie wiecej pewnie miejsca i wiecej zabawy oddzialami i manewrow.
NRS ze Szczecina - ja sobie za lorda wadera odbije - dzieki za helm cudo, lezka mi sie w oku zakrecila na wspomnienie mego helmu ... Hadrian, moj regularny przeciwnik mnie na bitwie nie poznal ... no, nie tylko on jeden...
Pozdrawiam i do zobaczenia wkrotce!
Uff...Od czego by tu zacz±æ...
Nie przyjechali¶my...Bardzo chcieli¶my, ale siê nie da³o...
Nasz kierowca napierw z³apa³ mandat, co znacznie nadwyrê¿y³o mu stan portfela, a potem jeszcze auto odmówi³o pos³uszeñstwa i nie by³o czym przyjechaæ... Bardzo wszyscy ¿a³ujemy i przepraszamy za zamieszanie... Pozdrówki dla wszystkich "Bogusiów", a zw³aszcza dla Bronka
Witam wszystkich. Po powrocie z trasy/musialem wyjechac czego bardzo bardzo zaluje
ale coz sila wyzsza/z uwaga przeczytalem posty wszystkie i coz moge TYLKO SIE DO NICH DOLACZYC , NIC DODAC NIC UJAC
Naprawde jestem pod wrazeniem ten turniej i atmosfera na nim jest godna podziwu DZIEKI I CHWALA BOGUSLAWOM WZSYSTKIM BEZ WYJATKU.. pozdrawiam KRISS ps.Pozdrowienia dla Bronka i Jego Pani od siostry Jozefatki-Donatelli Noi zapomnialem ale sie poprawiam CHWALA ZWYCIEZCOM JAK I POKONANYM/
.
Uwaga, og³oszenie p³atne!
Zosta³a znaleziona strza³a z niebieskim siode³kiem (wygl±da na mroczny plastik), dosyc gruba, z bia³ymi lotkami. Le¿y w kanciapie i ryczy za w³a¶cicielem. Kto przygarnie strza³ê??
Poza tym znaleziono: dwa rzemienie, sznurówkê i ¶ledzia od namiotu
I DU¯O MUCH, BO KTO¦ SIÊ NIE SPISA£!!
Ruda
wszystko czytam
Pozdrawiam
Czytaj, czytaj, mo¿e Cie sumienie ruszy
Buhahahahahahahahaha! Dopiero teraz wykuka³am, ¿e Efendi, jako jedyny, odpad³ w 2 rundzie na skupienie! Uhuhu!
Ewka ju¿ dawno temu przepowiedzia³a koniec ³uczniczej kariery Efendiego. A czy na biesiadzie poszed³ o 22.00 spaæ?
Jak to siê mówi - Efendi chodzi spaæ z kurami, to jest ....... , tego ... z muchami!!!!
Tomko patrz! nie by³o Ciê i nie pada³o!!! Czy¿by to jaka¶ rada by³a dla organizatorów, którzy chc± mieæ turniej bez deszczu???
Organizatorzy maj± swoje w³asne prywatne panstwowe czarownice od pogody 9albo du¿e ³apówki dla tych na górze)
ale cholera
,to zdjecie z tym sznureczkiem pokazuje ze wlasnie przeszedlem do rundy 3,ha,ha
tylko ze do niej nie przystapilem bo Ewka, w porozumieniu z Ruda, mnie otumanila
i zabrala na piwo, tak ze przegapilem dalsza czê¶c
I tak to one,jak Helena Trojañska,przyczynily sie do upadku slaska..............czy Troi...ch...ra wie.
Tomko,i Ty Brutusie przeciwko mnie??
Nooooooooo........urznie sie Wacpanowi to co i tak widac niepotrzebne, bo potomka jak nie bylo tak i nie ma....caluski
Poznan: czy z ofiara wypadku drogowego jest wszystko w porzadku i skonczylo sie na pogietych kolach tylko?
Czekaj no Efendi- juz ja Ci na Byczynê przyszykujê taki deszczyk, ¿e ¶wiat nie widzia³. Bedzie pada³o, a Tobie opada³o.
Ech, Efendi, Ty jak zwykle zwalasz na mnie... Otumani³am - te¿ mi co¶... Ja tam tlyko pomaga³am zliczaæ punkty
Jasminie, skoñczy³o siê tylko na solidnym obt³uczeniu, do tego niewielki szok;-)...ale wszytsko jest w porz±dku:-).
Pozdrawiam
Powiem tyle... Kiedy ¿egnali¶my siê z Ja¶minem rozkaza³ nam pod kar± ciê¿kich uszczerbków na zdrowiu napisaæ na freha, ¿e na turnieju by³o ¶wietnie. I nie pomyli³ siê. Dziêkujemy za mi³e przyjêcie i dobr± zabawê. I polecamy siê na przysz³o¶æ, ale autokarów nie planujemy. Kto widzia³, ten wie - siewierski klimat w poci±gu to jest to co misie lubi± najbardziej :). Jeszcze raz - chwa³a organizatorom.
Jeszcze ja nie podziêkowa³am za wspania³y turniej.
Có¿ mogê jeszcze powiedzieæ... Wprawdzie wszyscy ju¿ wszystko napisali. Wiêc siê powtórzê.
Dziêkujê bardzo za ciep³e przywitanie, smaczne jedzonko, bardzo weso³± biesiadê, za klimat i w ogóle za wszystko. Przyznam siê, ¿e by³ to jeden z lepszych (a mo¿e i najlepszy) turnieji, na których mia³am okazjê byæ. Organizatorzy spisali siê na medal i to nie byle jaki medal, wiêc CHWA£A im za to. Za rok z pewno¶ci± tak¿e zawitam do S³upska, je¶li nadarzy siê taka sposobno¶æ.
Pozdrawiam.
Nie wszyscy podziekowali- jeszcze ja
Bardzo fajnie zorganizowany Turniej
Zabawy by³o co nie miara zarówno w dniu Turnieju (szykowanie inscenizacji w mie¶cie) jak i podczas ca³ego pobytu w tak mi³ym gronie
Nie wiem czemu tak szybko siê ludzie ulotnili podczas biesiady (czy¿by byli wykoñczeni ¶wietna zabaw± ?? ) - do wczesnych godzin rannych wytraw³a dos³ownie garstka
CHWA£ BOGUSIOWI (za ca³okszta³t - i Rafa³ka w namiocie)
CHWA£A ROCIE (udzia³ w inscenizacji przy Waszym boku to by³a prawdziwa przyjemno¶æ )
CHWA£A WSZYSTKIM UCZESTNIKOM ( bez wyjatku )
CHWA£A równie¿ Panu traktorzyscie -za tak piekne manewry
Do nastepnego Turnieju
S³ów pochwa³y dla dobrej roboty nigdy dosyæ tako¿ i ja sie do³±czam w imieniu ca³ej Procuratorii ¯u³awskiej Bractwa Rycerzy Ziemi Sztumskiej reprezentowanej na owym turnieju przez ca³e dwie osoby.
Nie zmienia to jednak faktu, ¿e impreza by³a zorganizowana naprawdê dobrze. jedzenie prezpyszne...i co najwa¿niejsze tych pyszno¶ci starczy³o dla wszstkich.Uznaniem cieszyli siê równie¿ organizatorzy roznoszacy jedzenie w trakcie samych konkurencji, pytaj±cy czy wszytko w porzadku, czy czego¶ nie trzeba. Sedziowanie sprawiedliwe,bitwa przyjemna, pierwsza pomoc zawsze blisko...
By³o po prostu dobrze...napewno mnie nie zabraknie w roku nastêpnym.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.