Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Kwiecie?] II Tur Ryc O Miecz ?w Katarzyny - Dzia?dowo
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2
Robert Bagrit
Data: 29 kwiecie? - 1 maj
Nazwa wydarzenia: II Turniej Rycerski O Miecz ?w Katarzyny
Miejscowo??: Dzia?dowo
Organizator: Brabtwo Rycerskie ?w Katarzyny Ziemi Dzia?dowskiej
Charakter imprezy: Turniej rycerski na zaproszenia
Od kogo: Sebastian Pawelski
S3ba
Witam w koncu meoge sobie pozwolic na info o organizowanym przez nas turnieju ktory wg ustalen ma sie odbyc w dniach 29 kwietnia - 1 maja (przyjazd w piatek wieczor rozjazd w niedziele po poludniu).
Jak rok wczesniej odbedzie sie bojowka na zelazo, mele, turniej ³uczniczy, turniej pokazow, rzut oszczepem, bitwa, dodatkowe konkurencje jak bieg rycerski:) oraz konkurencje dla pañ, jesli beda chetni to i miejsce na biesiadzie znajdzie sie dla poetow jak i kpiarzy;) ktorzy przed publika zablysnac beda chcieli:D.
Tak jak poprzednio nocleg odbedzie sie na sali gimnastycznej wiec trzeba ze soba wziasc jakies spiwory karimaty.
Prosze o kontakt w razie jakich kolwiek pytan postaram sie odpowiedziec jak najszybciej czyli jak tylko dosiade sie znow do netu.
W razie checi udzialu prosze ewentualne info o liczbie uczestnikow - ilosc walczacych i osob im towarzyszacych.

Sebastian
Sowa
Turniej polecam. Bractwo cudowne heart.gif . Atmosfera super ! pijacy.gif
Przy nich siê nudzic nie mozna !!!! love3.gif

Sowa
S3ba
Dzieki Sowa Przygotowania ida pelna para i juz wszyscy nie moga sie doczekac wspolnej zabawy:)
Pozdrowionka dla beginek:D
Wiedziemka
To my z heart.gif ca³ego dziêkujemy za pozdrowienia i pamiêæ icon_wink.gif ... Te¿ ju¿, s³oñce wiosenne czuj±c, z niecierpliwo¶ci± wygl±damy dnia wyjazdu icon_mrgreen.gif ... Wypatrujcie nas smile.gif
Jajosz
Jak pewnie siê domyslacie BRZO bêdzie, niech kino Apollo znów czeka i niech tym razem filmy siê nie urywaj±... ;)
Kujawski
Ja te¿ bêdê. Rêka siê ju¿ zros³a, to mo¿e siê pobawimy.
Wiedziemka
Jak widzê chwilowo stary (sta³y) sk³ad przybyæ zamierza... smile.gif smile.gif smile.gif Do zobaczenia
S3ba
Oto plan naszego turnieju

a najciekawsze jak zwylke ukryte smile.gif (ci co byli wiedza o czym mówie, specja³y nasze sie juz do nas pêdz± )

Niedziela

odjazd
15.00 objad
14.30 wrêczenie nagród
13.00 fina³y bojówka
11.30 turniej pokazów
9.30 sniadanie

Sobota

21.00 biesiada
20.00 pokazy ognia
19.00 bitwa
17.30 konkurencje bieg itp.
16.00 mele
14.30 rzut w³uczni±
13.00 obiad
12.00 bojówka
10.30 turniej ³uczników
10.15 otwarcie turnieju
9.00 sniadanie

Pi±tek

przyjazd wieczorem
kolacja
odprawa dowódców Bractw
Sowa
zapowiada sie jak zwykle :Wink:
Czyli SUPER
Waldus- £ysy
Zapraszam wszystkich i obiecujê udan± zabawê
Wiedziemka
Dotrzymanie obietnicy zostanie wymuszone, je¶li taka zaistnieje potrzeba... smile.gif Choæ odobi¶cie, jako osoba, która by³a na I turnieju, uwa¿am, ¿e zabawa z pewno¶ci± bêdzie przednia i ca³± sob± wierzê przedmówcy smile.gif smile.gif smile.gif
S3ba
Co by ludzie od nas z pustymi rêkoma nie wracali, to na Wielkich Mê¿ów, co swym mêstwem i sercem do zwyciêstwa szczê¶liwie dojd±, czekaj± wspania³e nagrody.
Czempion turnieju bojowego otrzyma :
Miecz ¦w. Katarzyny - co by pogan i innowierców têpiæ;
Drugi otrzyma nó¿ dzie³a znanego rzemie¶lnika;
Trzeci, co by nie czu³ sie ¼le, otrzyma pas skórzany z mosiê¿nymi okuciami.

Takowo¿ Czempion turnieju £uczniczego otrzyma £uk;
Drug± nagrod± jest nó¿;
Trzeci± pas.

Za turniej w³óczniczy nagrod± jest w³ócznia .

Co by nadobne Panny swoje umiejêtno¶ci pokaza³y i w konkurencjach siê wykaza³y oraz potrzebne do stroju
ró¿nego rodzaju ozdoby mosiê¿ne wygra³y, rywalizowaæ bêd± w takowych konkurencjach:
- haftowanie;
- taniec;
- przeci±ganie liny;
- konkurencja niespodzianka.

Ka¿de bractwo ma co¶, czym siê szczyci i pokazaæ chia³oby, wiêc Turniej pokazów og³aszamy.
Bractwo, które wygra otrzyma broñ drzewcow± .
Wiedziemka
O no proszê, pogratulowaæ...imponuj±ce, naprawdê imponuj±ce smile.gif
Marishka
jestem pod wra¿eniem, nikt nie bêdzie siê nudzi³ smile.gif ju¿ siê nie moge doczekaæ
Sowa
No to sie panowie beda t³ukli, skoro maja tak± ³adn± motywacjê smile.gif
Morrigan
Zapowiada sie znakomicie
nie moge sie juz doczekac
Waldus- £ysy
Mam nadzieje ze bedzie tak bezpiecznie jak w zesz³ym roku i tylko na sinakach sie skoñczy smile.gif
które to wyleczone sa przy pomocy mikstur imæ pana S3ba smile.gif
ale na wszelki wypadek i tak zabezpieczenie bedzie jak w zesz³ym roku smile.gif
wiec Wspania³e Pany bêda sie mog³y za rycerzami w spokoju ogladac i swymi wdziêkami do walk wszelakich zachecac, na wszelkie mozliwe sposoby w ówczesnych czasach znane :>
ps. nie zabierac ze sob± pomponów smile.gif
Arion
z wielkim ¿alem stwierdzam, ¿e i w tym roku si³a wy¿sza powstrzyma mnie przed stawieniem siê :|
...niestety zmuszona jestem zaliczaæ siê do tej grupy m³odzie¿y, która poczuæ musi zew edukacji w okolicach pocz±tku maja :)
Wiedziemka
Pompon rzecz nieg³upia smile.gif ¿artujê rzecz jasna smile.gif na maturê ju¿ wiek nie ten, a pracy magisterskiej krzywda siê nie stanie....zatem oczekujcie mnie (a w³a¶ciwie nas smile.gif )
S3ba
Alez oczekujemy i wypatrujemy ze zniecierpliwieniem bo to juz sie calosc wielkimi krokami zbliza:)
A co do panien z pomponami to ja wole bez i oczywiscie nie mam tu na mysli pomponow:D devil.gif
Leliwa
Bêdziemy te¿, a niech tam!

www.chzm.org
S3ba
No my juz tu wszystko gotujemy na gosci przybycie bo to juz tylko tydzien do imprezy bigsmile2.gif
wszyscy juz ze zniecierpliwieniem was wszystkich wypatruja a i ja sie opowiesci jajoszowych doczekac nie moge:)
no i nie zapominajac o dowcipach mlodego (³iiiiiiiiiiiiiiiiiiii:)
Sowa
Chcia³am zapowiedziec brak swego przybycia,
pomimo wczesniejszych zapewnien, iz sie stawie na wezwanie.
Bardzo przepraszam ale si³y wyzsze s± wyzsze.
zycze udanej zabawy

Sowa
Spaszatoros
Turbocola jest? Pytanie retoryczne, rzecz jasna...
Wiedziemka
Retoryczne nie da siê ukryæ smile.gif ale w razie gdyby mia³o zabrakn±æ, nie martw siê, odst±piê Ci swoj± czê¶æ smile.gif
Spaszatoros
Magda, jak tu cie na rêkach nie nosiæ za t± twoj± dobroæ i mi³osierdzie... heart.gif
Wiedziemka
UUUaaa, a¿ siê bojê... Za milusi jeste¶... czym sobie na takie urocze traktowanie zas³u¿y³am? Albo nie chcê wiedzieæ, pozostanê w b³ogiej nie¶wiadomo¶ci...Jeste¶ s³odziutki i puchaty, jak kaczuszka smile.gif
Waldus- £ysy
Panowie i Panie z zniecierpliwoscia oczekujemy waszego przyjazdu
A codo pogody to zamówilismy ja na górze smile.gif
z³orzylismy cielaka w ofierze
i zapalilismy komus ogarek :>

co by nie by³o niespodzianek.

to do jutra i do soboty to do tych co zawsze na ostatnia chwile przyjedzaja
Wiedziemka
Wy nas z niecierpliwo¶ci±??? To co my mamy powiedzieæ??? Do jutra, do jutra...smile.gif smile.gif smile.gif Ou solail, sur la pluie... czyli bez wzglêdu na pogodê smile.gif smile.gif smile.gif
Morrigan
HEhehe do jutra (a to dopiero bedzie niespodzianka...)
My tez skaladamy ofiary bo jestesmy chore....a ze troche "lniane" Jednym slowem MUSI byc ladna pogoda
Waldus- £ysy
Serca mamy gorace wiec was ogrzejemy smile.gif
a co do pogody to mysia³o troche popadac bo trawa nie by³a zielona :]
a teraz juz tylko s³oneczko z lekimi chmurkami dla cienienia
Wiedziemka
Wróci³am z Dzia³dowa w³a¶nie i angsad.gif ... Ledwie przyjechaæ zdo³ali¶my, a juz wracaæ nale¿a³o... Zwyczajnie za szybko czas min±³ w towarzystwie uroczym. Za dobro niebotyczne, jakim mo¿liwo¶æ przyjechania do Was by³a, dziêkujemy Wam z serca ca³ego i czekamy na kolejne, mamy nadziejê rych³e,spotkanie... Przepraszam za lakoniczno¶æ wypowiedzi, ale jak ju¿ pisa³am, w³a¶nie wróci³am smile.gif
Z powa¿aniem
W
p.s. By³o fenomenalnie, zgodnie z oczekiwaniami (w fantastyczno¶æ tego turnieju rzecz jasna nigdy nie w±tpi³am, stwierdzenie to jest jedynie krótkim, aczkolwiek tre¶ciwym podsumowaniem zaistnia³ego zjawiska, wydanym dla tych, którzy nie byli a wiedzieæ chc± smile.gif smile.gif smile.gif )
Spaszatoros
Co¿ mogê powiedziec. By³o fajowo. Szkoda tylko, ¿e nie zdazy³em siê ze wszystkimi pozegnac. Ale moze to i lepiej, bo jeszcze bym siê wzruszy³, a tak Dzia³dowo dalej w nas trwa i trochê jeszcze potrwa zanim wrócimy do normalnego toku my¶lenia. Jeszcze raz wielkie dziêki chwile spêdzone z wami, by³o mi niezmiernie mi³o. CZKAWKA WYMIATA!
Micha³ Templarem zwany
Czkawka daj spokój by³o ZAJEFAJNIE. tylko, jak zwykle o jakies 3 dni za krótko smile.gif

I w koñcu zacz±³em sie uczyc tañczyæ. Dos³ownie nie wiem co powiedzieæ.

Pozdrowienia dla ca³ego dzia³dowa.

Pozdrawiam
Micha³
Morrigan
Bylo badzo fajowo i byloby jeszcze fajniej gdyby Spaszu nie pil tyle...
Arcywiedzmy za rok na pewno sie stawia (przynajmniej tak mysle matura i te sprawy icon_mrgreen.gif )
Dziekujemy za zaproszenie raz jeszcze oraz wszystkim tanczacym bigsmile2.gif
Wiedziemka
Spaszu, po zesz³orocznym dzia³dowskim turnieju by³e¶ Cruncherem, po tym Czkawk±, a¿ mnie ciekawi co bêdzie w przysz³ym roku i czym nas wtedy zaskoczysz :]... niezwykle p³odny przezwiskowo jeste¶ blondasku smile.gif
Spaszatoros
P³odny to ja jestem. A ¿e przezwisk mam kilkadziesi±t to te¿ prawda, kiedy¶ wszystkie je spiszê.
Wiedziemka
Hi hi hi rozp³odowcu, pomy¶la³by kto, ¿e i prawda :] ale niech Ci bêdzie...
Waldus- £ysy
Po turnieju zosta³y u nas pewne rzeczy jesli komus czegos brak to prosze o kontakt i opis przdmiotu.
Marcin Waszkielis
Czy kto¶ kojarzy cz³owieka w bia³ym dublecie z bufkami i w szarych nogawicach? Niedu¿y, w okularach, z Gdañska. Zajmuje sie produkcj± uzbrojenia. Mia³em znale¼æ na niego namiar na stronce, (www.rekonstrukcje.wer.pl) która niestety nie dzia³a.
By³ on oczywi¶cie w Dzia³dowie.
Pozdrawiam
Wiedziemka
Po¶rednio znam namiar, b±d¼ bezpo¶redni mogê zdobyæ, je¶li Ciê to interesuje smile.gif
Waldus- £ysy
Dalej posiadamy kilka rzeczy które zosta³y u nas po turnieju
prosze sie o zg³±szanie w³ascicieli
Sylwia Grela
heart.gif

Serdeczne dzieki za turniej od ca³ego Piaseczna.
Bawili¶my sie przednio.
Do szybkiego zobaczenia.

Buziaki i pozdrowienia
Sylwia
krolowa_kiczu
[color=orange][/color]To Ja, Kasia P, biedna dozorczyni dzia³dowskiej sali gimnastycznej ;) bigsmile2.gif
Postanowi³am siê zalogowaæ, bo eee ten tego, ostatnimi czasy moje stosunki netowo-towarzyskie uleg³y mocnemu zachwianiu ( mam nadzieje, ze " zachwianie" pisze sie przez " ch" :>)
To tyle..acha. Spaszu w ³eb dostaniesz bo wyjecha³e¶ bez po¿egnania a ja Ci taszczy³am twoje zdjêcia;)
Pozdrawiam wszystkich gor±co:)
Marcin Waszkielis
CYTAT(Wiedziemka)
Po¶rednio znam namiar, b±d¼ bezpo¶redni mogê zdobyæ, je¶li Ciê to interesuje smile.gif

Interesuje:)
Z góry dziêkujê.
Wiedziemka
Kasiu, witam Ciê serdecznie (dziwne dosyæ to jest miejsce na reperowanie zachwianych stosunków towarzyskich - zachwianych w istocie piszê siê przez "ch" smile.gif ) Ja bym kilka jeszcze osób w ³eb trzasnê³a, bo siê nie raczy³y po¿egnaæ angsad.gif Wo³czko, je¶li uda mi sie dzi¶ - natychmiast dam znaæ...
Spaszatoros
Kasiu najmocniej cie przepraszam, ale na prawde musia³em ju¿ lecieæ. Kaza³em Krystianowi wszystkich wy¶ciskac, a ciebie w szczególno¶ci bum.gif . Oj, a te zdiêcia... mam nadzieje ¿e je w koñcu zobaczê.
Morrigan
Zdjecia ktos ma moze ???!!!
Kujawski
Mo¿e nied³ugo bedzie film.

Darek K.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.