Hm
Przecie¿ nikt nikogo nie zmusza do przyjazdu na Brody. je¶li wola jechaæ do Chudowa to tak róbcie. jeste¶my ju¿ duzi i za bardzo nie rozumiem ca³ej akcji. Nikt siê nie obrazi, ¿e kto¶ jedzie na Chudow. Rajtar jedzie i spoko. Nie rozumiem tego krygowania siê , chcia³abym a boje siê , to jest tylko zabawa. Je¶li kto¶ nie chce jechaæ to przyjmiemy tak± decyzje. Termin taki wypad³ i ju¿, chcieli¶my mieæ trochê d³u¿sz± zabawê ze ¶wi±tecznym poniedzia³kiem.
To teraz czekam co na pogodê £ód¼.
Nie tu nie chodzi o duzi czy mali i nie ma zadnej akcji po prostu guzik wiadomo oprocz tego ze bedzie tam Abdul, ty Tomku i nas 7 z Gdañska, Ewa z Adamem, nawewt nie wiadomo czy kadra dowodcza przyjedzie.
Termin by³ ju¿ podany dawno
co tu koordynowaæ? Mieli przyjechac Ci co tu na forum siê zg³aszali.
Kacper i Konrad powiedzioeli z ejak bêda mieli wolne to przyjad±. Chêæ na przyjazd wyra¿ali te¿ £odziacy.
Te¿ nie jadê na Brody wy³±cznie dlatego ¿e jadê do Chudowa, co obieca³am Szumilasowi du¿o wcze¶niej. Szkoda ¿e te terminy sie tak fatalnie zbieg³y, ale obawiam siê ¿e przy perspektywie spania w b³ocie i na mokrej trawie nie pojecha³abym i tak bo moje zdrowie by tego po porstu nie wytrzyma³o.
ja te¿ musze zrezygnowaæ mo¿e nie z powodu pogody ale braku finansów. Do ostatniej chwili my¶la³em ¿e co¶ mi siê uda wyk±binowaæ ale jednak nie
Pozdrawiam, ¿ycze polepszenia pogody i mi³ej zabawy.
SYNEK
Najnowsze informacje Kacpra nie bedzie na 100 prawdopodobnie Konrada rowniez.
Wodzów nie bêdzie.Dlatego te¿ z powodu niepogody i sporej absencji uczestników, Brody s± odwo³ane. Przepraszam bardzo za zaistnia³± sytuacje. Mam nadzieje ¿e zobaczymy siê kiedy indziej.
Szkoda, szkoda.
Mam nadziejê ¿e uda siê jeszcze spotkaæ na jakiej¶ rotowej imprezce przed Gniewem zimowym.
Pozdr
WR
Taki jest plan. Pozdrawiam
Gwyn
Informacja dla ludzi z Gdañska:
W têsknocie za impr± mediewaln± chcemy siê spotkaæ w strojach na jakim¶ ognisku w sobotê lub niedzielê (ca³y dzieñ).
Wszystkich chêtnych bêdziemy informowaæ, tu na forum, gdzie i kiedy. My¶lê, ¿e dobrym miejscem bêdzie poligon przy Srebrzysku lub poligon przy Morenie.
Mo¿e kto¶ ma inne miejsce?
We wstêpnym planie jest nagotowanie kaszy z miêchem i warzywami.
Jakie¶ kie³bachy na ogniu mo¿na by by³o...
Czekamy na odpowiedzi.
Szkoda, ¿e z Brodów nic nie wysz³o. Bardzo nastawi³am siê na ten wyjazd
No ale co¿, pogoda - si³a wy¿sza...
Tym bardziej powinni¶mi siê zastanowiæ nad organizacj± jakiej¶ imprezy we wrze¶niu lub pa¼dzierniku i (w razie czego) mo¿liwie wczesnie podaæ konkretny termin (¿eby ludzie nie zaplanowali sobie czego¶ innego).
pozdrawiam
Napisa³em ju¿ do Niny z pytaniem o ew. mo¿liwo¶æ organizacji imprezy w Czersku na prze³omie wrzesieñ/pa¼dziernik. Czekam na odpowied¼. Pozdrawiam
Gwyn
Oj, wielka szkoda, ¿e Brodów nie bêdzie, a my kupili¶my dzi¶ gigantyczny zapas ¶wieczek woskowych
:-). Wtedy do zobaczenia |?| na imprezie w Gdañsku. Mo¿e ognisko zrobiæ w
miejscu jesiennego melee?
Przypominam ze na przelomie wrzesnia pazdziernika jest gryfowisko
My (tzn. £odziaki) my¶leli¶my o jesiennej imprezie w Oporowie za rok, ale jak znalaz³oby siê trochê chêtnych to mo¿e zmobilizowaliby¶my siê w tym roku. Tylko trzeba by wybraæ jaki¶ sensowny termin. Nam najbardziej pasuje koniec wrze¶nia lub pa¼dziernik.
pozdrawiam
Kasia
p.s. ups
...napisa³am z profilu mê¿a. Ale to w sumie w imieniu nas dwojga
Brzmi ciekawie. Pozdrawiam
Gwyn
Czy jesienny Spis Roty jest wogole w planie? To ma byc ta impreza w Czersku/Oporowie na przelomie wrzesnia i pazdziernika?
Troche sie juz pogubilam w tej geografii:)
Podam mo¿e jeszcze kilka informacji wstêpnych ,bo nie wiem czy jest sens zak³adaæ nowy temat. Impreza by³aby zrzutkowa, poniewa¿ wynajmujemy domek lub dwa w zale¿no¶ci od ilo¶ci osób (w pa¼dzierniku namioty raczej odpadaj±, chyba ¿e dla twardzieli). Zrzutka po 25 z³ na domek (³azienka), s³omê i drewno. Kuchnia na zewn±trz. Zalet± tego miejsca jest po³o¿enie (samo centrum Polski, ko³o Kutna), cisza i spokój (co¶ w klimacie Bierzg³owa, ma³a wie¶ i zamek, tury¶ci w pa¼dzierniku zapadaj± w sen zimowy
) ), historia zamku (Piotr Oporowski aktywnie uczestniczy³ w wojnie trzynastoletniej-mieli¶my w planach imprezê zwi±zan± z tymi wydarzeniami). Co wy na to ?
Pozdrawiam
Kasia
P.S. Rok temu próbowali¶my zorganizowaæ co¶ w mniejszym gronie w listopadzie, ale w koñcu zostali¶my sami na placu boju, co nie zmienia faktu, ¿e bawili¶my siê ¶wietnie
.
Brzmi przewybornie, tak, by³by to jesienny popis Roty. Pozdrawiam
Gwyn
je¿eli by siê uda³o to zorganizowaæ jako¶ przed listopadem to ja bym siê pisa³
Witam
Mam nadzieje ¿e siê uda ale ¿eby rozmawiaæ w Oporowie o czymkolwiek potrzebujemy jaki¶ chêtnych. Dajcie znaæ kto by siê ewentualnie pisa³. Osobny temat o Oporowie za³o¿ymy po weekendzie bo wyje¿dzamy z cywilizacji. Pozdrawiam tym razem Igor Weso³owski
Hej!
Jak w drugiej po³owie pa¼dziernika, to ja siê piszê.
J.
Za³ó¿cie osobny w±tek na temat tej imprezy.
A kto nie by³ na Chudowie... niech ¿a³uje, tyle powiem.
-
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.