Pora na s³owo od organizatora, trochê spó¼nione, ale dopiero teraz mam d³u¿sz± chwilê spokoju, aby si±¶æ i napisaæ...
BARDZO WIELKIE, WIELKIE PODZIÊKOWANIA DLA WAS WSZYSTKICH, którzy przybyli¶cie na II Turniej Skarbu Kwarcianego. Ciesz± mnie w wiêkszo¶ci pochlebne opinie od Was i mam nadziejê, ¿e dobrze siê bawili¶cie i nie czujecie do nikogo z nas urazy czy ¿alu za obsówy organizacyjne. Dziekuje za wyrozumia³o¶æ i cierpliwo¶c na przypadki losowe jakie spotka³y nas w pi±tkowe popo³udnie.
Jeszcze raz dziêkujê za udzia³ w naszej imprezie wszystkim przyby³ym z nastêpuj±cych grup:
Klub Mi³o¶ników Broni Dawnej i Fechtunku GRYF
Dru¿yna Herbu Szeliga
Bractwo Rycerskie Ziemi Lubelskiej
Rota Strzelcza Piechoty Powiatowej Województwa Mazowieckiego
Grupa Fechtunku i Tañców Dawnych LORICA
Chor±giew Rycerstwa Ziemi Lubelskiej
Sarmacka Kompanija Bractwa Rycerskiego Zamku Olsztyn
Stowarzyszenie Rycerskie Zagoñczyk
Ma³opolska Kompania Sarmacka
Regiment K.J.M.
Towarzystwo Szablistów, Towarzystwo Jazdy Dawnej
Dru¿yna Rycerska Zamku Królewskiego w Chêcinach
Bractwo Liw
Sarmackie £otry
Pierwsze Polskie Stowarzyszenie Turniejowe LIGA BARONÓW
Kompania Wolontarska
Zamojskie Bractwo Rycerskie
oraz kozackiego "rodzynka"
Pragniemy widzieæ Was ponownie za rok !!!
WYNIKI
Turniej Bojowy Szabli - Artur Zarzycki z Klubu Mi³o¶ników Broni Dawnej i Fechtunku GRYF
Turniej £uczniczy i Kuszniczy - Dariusz Milewski ze Stowarzyszenia Rycerskiego Zagoñczy
Najlepiej prezentuj±ce siê bractwo - Klub Mi³o¶ników Broni Dawnej i Fechtunku GRYF
Gry i zabawy plebejskie - Wataha Kozacka
inne..
Najwiêkszy opój w dobrym tego s³owa znaczeniu - Krzysztof ¦widwa z Bractwa Liw
Niewiasta z najpiêkniejszymi walorami swej kobieco¶ci - Zofia Fik z Chor±gwi Rycerstwa Ziemi Lubelskiej
Najbardziej Sarmacki w±s - S³awomir Gonkowski - Sarmacka Kompanija Bractwa Rycerskiego Zamku Olsztyn
Co¿ mogê jeszcze powiedzieæ... ¯a³ujê iz nie ze wszystkimi mog³em siê lepiej poznaæ, pogadaæ czy napiæ siê. Zgadzam siê z niektórymi z was, ¿e niedzielny posi³ek by³ okropny ( inni tez tak s±dz± z BHZR ). Szkoda ¿e nie mogli¶my siê sprê¿yc i dac trochê kopa ca³ej imprezie ¿eby nie by³a tak monotonna. Dlaczego tak siê sta³o - to ju¿ nasze wewnêtrzne sprawy, których nie zamierzam poruszaæ.
I na koniec szczególne pozdrowienia dla dziewczyn z Loriki za wspólne nocne tañce w czasie biesiady. Dla Kacpra i Karola za wspólne d³ugie biesiadowanie i dla tatarów z Kompani Wolontarskiej i z Gryfa
Daniel T. "têcza"