Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Pokazy - co lepsze: uk³ad , czy m³óca ?
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Szermierka
Stron: 1, 2
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Jest. Pozdrawiam
Gwyn
Stanis³aw Szal
Ale chyba nie jest prosty do zrealizowania... Je¿eli ma wygl±daæ tak, jakby walczyli ostro. A pozatym, zale¿y czy mówimy o uk³adanym pojedynku, czy o uk³adanej potyczce kilku osób.
Horus
Ja osobi¶cie jestem za takim rozwi±zaniem, ¿e na pocz±tku pokazu zawsze wychodzi jedna, lub dwie pary i robi± walke pokazow± (nie oszczêdzaj± tarcz i mieczy...w koñcu ludzie uwielbiaja jak leca drzazgi z tarcz i iskry z mieczy), po czym nastêpuje normalna bitwa gdzie ju¿ kazdy walczy o pozostanie jako ten ostatni na placu boju. Naturalnie nie popadajmy w skrajno¶ci np. walka "na serio" bez uzycia rêkawic, zbroi czy he³mów. Jak juz sie decydujemy na walke na ca³ego to koniecznie ka¿dy musi mieæ jak±¶ ochrone na cia³o.
Wiem, ¿e publika uwielbia krew i w ogóle zniszczenie, ale (o ile ból nam nie sprawia przyjemno¶ci icon_wink.gif ) lepiej oszczêdzac siê.

Taki jest moje zdanie o pokazach, ale szczerze mówi±c osobiscie najbardziej lubie walke naturaln±, bez uk³adów. Jak juz kto¶ wczesniej napisa³...walka u³o¿ona nie ma wiele wspólnego z odtwarzaniem historii...owszem, jest mo¿e bardziej widowiskowa, ale przeciez nie zawsze o to chodzi.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.