Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Lipiec] Regiomons 2005 - Kalnigrad ->1-3.07
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2
Semko
Uwaga, Uwaga !!!!!!! UBEZPIECZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ubezpieczamy sie grupowo w firmie Warta - ubezpieczenie Warta Travel

Koszt dla osoby doroslej nie uczacej sie 11 zlotych
Koszt dla osoby niepelnoletniej lub do 24 roku zycia z wazna legitymacja studencka lub szkolna 7 zlotych

ubezpieczenie medyczne do 10 tys euro
ubezpieczenie NW do 5 tys zlotych

Wszyscy ktorzy chca posiadac takie ubezpieczenie musza wyslac do jutra domnie nmastepujace dane:
Imie Nazwisko
Pesel
Adres Zamieszkania
Imiona rodzicow

Moj adres pkrysiak@indigo.pll

Sprawa jest PILNA!!!!!

pzdr
Krysiak
Kinia
Ok miejsce jest ustalone a teraz taka ma³a pro¼ba. Czy kto¶ móg³by mi wyt³umaczyæ gdzie to jest?? Pomocy.

Krysiak czyli ubezpieczenie nie jest obowiazkowe?

Pozdrawiam

Kinia
AdamS
jak znajdziesz palac kultury to jest od strony dworca centralnego .....
jak zapytasz to Ci kazdy pokaze w ktora strone ......
zreszta bedzie taki wielki napis smile.gif
Semko
Ubezpieczenie obowiazakowe nie jest, aczkolwieek radze sie powaznei zastanowic nad oszczedzaniem 11 zlotych na takiej kwestji. Byle uraz i bedziecie becelowac za ambulatorium czy pomoc medyczna. Moj kolega pojechal na slowacje zlamal noge na stoku i jest 25 tys $ w plecy. To sa takie mniej wiecej koszta transportu i leczenia.
A ubezpieczenia zalatwiam dla wszytskich od reki.

Opis dotarcia na miejsce zbiori jest bardzo dokladny :-) Nie da sie nei zauwazyc
Kinia
Taaaa ja tam znam moje talenty do gubienia siê w Warszawie icon_rolleyes.gif . Ale jak jest blisko dworca to damy rade z Visenn± tongue.gif
AdamS
palac znajdziecie na 99% smile.gif
reszta to juz piku¶ bigsmile2.gif
Pyton
CYTAT(AdamS)
super ja bede mial ósemke ..... zrzucimy material i cosik sklecimy ....

To chyba chodzi o ta¶me ósemke? tongue.gif Bo ja troche amator smile.gif

Ja mam jak co¶ na Mini DV jak cos to mowi smile.gif Kamerka cyforwa ponad 2 Mega Pixele :P

To cos sie zrzuci napewno blinkie.gif

O ile ruskie nei zabiora na granicy bigsmile2.gif
Visenna
Jestem boska!!blinkie.gif
Pomimo trudnych warunków spowodowanych kominukacj± (brak biletów na jeden ciapong i 25-minutowe opó¼nienie siê drugiego, który mia³ byæ w Krakowie i 11) i tylko pó³godzinnego czasu na dotarcie do konsulatu - UDA£O MI SIÊ! icon_cool.gif
Mamy z Kini± te pieprzone wizy!! blinkie.gif

Ale cholera... nerwów to ja straci³am tyle, ¿e o ma³y w³os mnie nie wywie¼li do wariatiów crazy.gif

No to Kaliningrad czeka icon_mrgreen.gif

Pozdrawiam
Visenna
AdamS
CYTAT(Pyton)
CYTAT(AdamS)
super ja bede mial ósemke ..... zrzucimy material i cosik sklecimy ....

To chyba chodzi o ta¶me ósemke? tongue.gif Bo ja troche amator smile.gif

Ja mam jak co¶ na Mini DV jak cos to mowi smile.gif Kamerka cyforwa ponad 2 Mega Pixele :P

To cos sie zrzuci napewno blinkie.gif

tak chodzi o tasme smile.gif
CYTAT(Pyton)
O ile ruskie nei zabiora na granicy bigsmile2.gif

zakamuflujemy w kole zapasaowym .... bigsmile2.gif
Semko
Paszporty odebrane, wizy przyznane, ubezpieczenie oplacone. mozemy ruszac.

pzdr
Krysiak

PS. Wezcie ze soba jakies karimaty czy cos, bo na miejscu moze byc problemz sianem i sloma.
Indar
Tylko nie zapomnijcie zabrac nas z Olsztyna. Zwiniecie nas na Kortowie, to bezposrednio na trasie z Warszawy.
Do zobaczenia.
Indar
Pyton
A wiêc co nasta³o, £om¿yniacy zwarci i gotowi ruszaj± do akcji na podbój wszech¶wiata tongue.gif

£om¿a Walczy devil.gif
Ciwun
"12.00 - 12.30 – "The Royal Hill – 2005" – opening of the Knight Festival in the park of 40th Anniversary of the Young Communist League"

http://kaliningrad750.ru/eng/programm.phtml
Kinia
Wróci³am. Zmêczona, zdyszana ale szczê¶liwa. Podsumowuj±c ca³± imprezê jak dla mnie Mega Wypass! ¦wietna ekipa, wspaniali ludzie, genialna zabawa.
Czekam na zdj±tka.. Zw³aszcza ta seriê z pla¿y ass.gif
I na filmiki.

pozdrawiam

Kinia
Manson
Witajcie w Imieniu Kawalerow Mieczowych pragne podziekowac chlopakom z Zapadnej Baszni za niesamowity turniej, najlepszy na jakim bylismy no poprostu wilekie brawa i respekt.gif . Pozdrawiam wszystkich ludzi ktorzy byli na turnieju i stworzyli swietny klimat jestescie wielcy bigsmile2.gif do zobaczenia na kolejnych turniejach i na Regiamons za rok
Martin
Wróci³em, zmêczony jak rzadko kiedy, opalony i szczê¶liwy bigsmile2.gif
Turniej od strony organizacyjnej przygotowany ¶wietnie. Wy¿ywienie, Tojki na miejscu (fakt, trochê hardcore), ochrona obozowiska, bardzo dobrze odciêtego od turystów. Prysznic w odleg³o¶ci 50 metrów od obozu, po prostu marzenie. Organizatorzy postarali siê nawet o pami±tkowe kufelki dla uczestników.
Od strony technicznej 11 punktów w skali do 10.
Historycznie znacznie s³abiej, niestety, ale có¿, takie s± standardy w Rosji. By³a trójka Szkotów w kraciastych kiltach, w turnieju bojowym sporo by³o wynalazków znacznie pó¼niejszych. To co bawi, to fakt i¿ w Rosji poziom historyczno¶ci idzie czêsto w parze z umiejêtno¶ciami bojowymi. W fina³owej ósemce by³o ju¿ ca³kiem mi³o.
Wbrew obawom Rosjanie okazali siê bardzo ³agodni i przyzwoici w walce, nie by³o w³a¶ciwie wypadków, nie by³o zaciêcia ¿eby dokopaæ "Polaczkom", ani innych takich bzdur. Widaæ by³o wzajemny szacunek walcz±cych
Je¶li chodzi o poziom techniczny - niespodzianka! Rosjanie s± ¶wietni w walce na punkty, ale s³abo sobie radz± w zwarciu i przepychankach. Na tym polu przewaga polskiego stylu by³a a¿ nadto widoczna, nie tylko w wydaniu Saszy. Z tego co rozmawiali¶my, by³ to jeden z nielicznych turniejów rosyjskich, gdzie takie rzeczy wolno by³o robiæ (biæ obalonego, podcinaæ, przerzucaæ etc.), st±d taki wynik.
No i kompletny szok to publika. w Kalingradzie turniej bojowy jest podstaw± atrakcj±, trwa kilka godzin, a publika zna zawodników, czêstuje ich owacjami podczas prezentacji, nagradza brawami zwyciêzców... Czego¶ takiego nigdy nie widzia³em w Polsce. Czuli¶my siê jak gladiatorzy na arenie. Powsta³ projekt przywiezienia kilku autokarów takiej publiki na jak±¶ nasz± imprezê bigsmile2.gif

Podsumowuj±c, ca³kiem inny turniej, bardzo ciekawy. Bawi³em siê ¶wietnie, gor±co polecam smile.gif
Visenna
Witam

Po jaki¶ 3 godzinach spania i dwóch kawach wreszcie mogê stwierdziæ, ¿e jestem na tyle przytomna, by móc tutaj skleciæ parê zdañ na temat turnieju w Kaliningradzie.
Ludzie! Bawi³am siê wrêcz niesamowicie! Prze¿y³am tak± imprezê pierwszy raz w ¿yciu. Jestem zaskoczona ca³± atymosfer± jaka tam zapanowa³a. Czego¶ takiego jeszcze nie by³o. Rosjanie to naprawdê wspaniali ludzie. Zwykli przechodnie potrafili nas zatrzymywaæ, aby przywitaæ siê z Polakami. Z tak± ¿yczliwo¶ci± siê jeszcze nie spotka³am. Cieszê siê, ¿e mog³am znale¶æ siê w tej niewielkiej liczbie osób mog±cych pojechaæ na turniej heart.gif .
Dzielnie stawiali¶my Rosjanom czo³a zarówno w bitce jak i w czym¶ innym pijacy.gif .
Dziêkujê, wiêc Zapadnej Baszni za to co stworzyli, ³±cznie z prze¶wietn± atmosfer±, ca³ej ekipie z Polski za udan± imprezê, pocz±wszy ju¿ od hulanek w autokarze, dziewczynom ze Smoczej za przygarniêcie mnie drugiej nocy do siebie (poprzedni± noc zmarz³am jak cholera, ale u was by³o ciep³o i przytulnie).

Hulanki nad morzem te¿ by³y niesamowite. Ubawi³am siê jak dziecko blinkie.gif
Ja chce jeszcze!!!
Te trzy dni minê³y mi jak z bicza trzasn±³. Najgorsze jest to, ¿e w ogóle nie chcia³o mi siê stamt±d wyje¿d¿aæ. Innym pewnie te¿ nie. I powie mi kto¶ tu mo¿e, jak po takiej imprezie mam wróciæ do normalnego ¿ycia? Bo ja np. nie mam zielonego pojêcia icon_neutral.gif

Jak zwykle mam gor±c± pro¶bê do wszystkich ludzi, którzy dysponowali wszelkim sprzêtem uwieczniaj±cym (aparaty i kamerki - Przemku nie wybaczê Ci, ¿e nie zrobi³e¶ nam zdjêæ z ogniem jezyk.gif ) i dzielnie z niego korzystali, o to aby podzielili siê jak najwiêksz± ilo¶ci± swoich zasobów icon_mrgreen.gif )

Jeszcze raz dziêki wszystkim!

Pozdrawiam
Visenna
AdamS
bylo w deche ......
za pare godzin wrzuce zdjecia ...
dzieki wzystkim za super imprezke .....
lece do roboty ... angsad.gif
Pozdro
AdamS

-------------------------------------------------------------------

dawno sie tak nie ubawilem smile.gif (szkoda ze mnie z±b napier....al bum.gif )
Salamandra tez byla super smile.gif
wrzucilem foty : http://212.244.180.221/ryc/galeria/
jeszcze raz dzieki wszystkim ....

PS
niech ci co roboli foty tez niech wrzuca bo bym sobie poogladal smile.gif
no i filmik bardzo chetnie ..... moze byc na CD ... cosik bym zmontowal jak dostane sorowke
Avlvs Pontivs Tavrvs
Fakt,wyjazd nam sie udal. Bo Kangur zaczarowal na odjazd: "Ahoj wesola przygodo",no i byla bardzo wesola.
podziekowalem w imieniu wszystkich,chlopakom z Kuninsberga,mam nadzeje ze nie bedziecie o to zli bigsmile2.gif
No i mam swoj maliutki funklubik w Rosji bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif a zdjecia z moja ass.gif nie dawajcie,bo nie poprawilem make up ,i nienajlepej wyszla....... smile.gif Bo bede uwalnial Kakodemony,takie jak w autokarze!!!!!! devil.gif
A generalnie sam caly o tak bum.gif po Kaliningradzie wygladam.....Ale co tam Zajefajnie bylo,nie?
Dawac zdjecia i filmiki!
AdamS
Sasza za pozno ... jedno z ass.gif juz poszlo .....
najbardziej mi sie podobalo jak sedzia zapomnial Ci powiedziec ze nie wolno bic w glowe ........ ale tarcza smile.gif
Avlvs Pontivs Tavrvs
No trudno...a z ta tarcza faktycznie smiesznie wyszlo. A teraz niespodzianka,o to co napisali Rosjani na swoim odpowiedniku Freha:

ЦитироватьНаписано: 05 июля 2005, 00:50
--------------------------------------------------------------------------------
Приветствую
Было здорово, однозначно.
Очень радушный приём, хорошие люди, хорошая погода. Наконец-то увидел поляков. Отличные парни, кстати.
Сильные противники. Интересные и очень зрелищные бои.

Witam!
Bylo fajnie ,jednoznacznie.
Bardzo radostne przyjecie,dobrzy ludzie,piekna pogoda. Wreszcie-zobaczylem polakow.Wyborne chlopaki,okazali sie.
Silni przeciwnicy. Ciekawe i bardzo widowiskowe pojedynki.

Wiec mysle ze alkodesant na kaliningrad ,mielismy zajebisty!!!!!!
AdamS
obiecuje ze nastepnym razem dolacze do alkodesantu pijacy.gif .... teraz niestety niedalem rady angsad.gif
Indar
Witam
Dzieki za wyborne towarzystwo i wspaniala zabawe. Lomza w komplecie dotarla do domu - kierowalem na wpol spiaco, ale jakos sie udalo.
Za jakis czas rowniez i moje zdjatka pojawia sie na sieci.
klaniam sie nisko i pozdrawiam.
Inkwizytor Borewicz

ps. jeszcze kilka imprez i zapomne o moich "dziwnych" planach :)
I.
Roberto
Witka.

Imprezka suprer, bardzo ciep³e przyjêcie przez gospodarzy. Bardzo dobra organizacja. Bijatyki grupowe ostre ale pe³na kulturka czyli takie jak powinny byæ. bardzo ciekawy by³ podzia³ sk³adów na mieszane gdy¿ wykluczy³o to i tak bardzo hipotetyczna opcjê a¿eby dokopac polaczkom lub na odwrót, choæ szczerze watpie by komus taki pomys³ wpad³ do g³owy . Wspania³a atmosfera sobotniej nocy a nawet i poranka he he smile.gif. Generalizujac bardzo udana impreza oby tak dalej Panowie !!.

Pozdro dla Smoków i grupy z ³om¿y a szczególe dla Ink. Borewicza aby dalej sta³ na stra¿y porzadku i praworzadno¶ci smile.gif
Pyton
Hej

Co tu duzo gadac wszyscy napisali to co mozna by bylo napisac. Po prostu nic dodac nic uj±c. Turniej niesamowity smile.gif

ps: narazie jest ma³y problem ze zgraniem filmu na cokolwiek angsad.gif Zainteresowanych pomoc± prosze na gg. Tylko ¿e nie czesto teraz bywam w domu, ale jakos moze da sie mnei zlapac.

Foty mozna poogl±dac na naszej stronie www.rycerze.pl
AdamS
CYTAT(Pyton)
ps: narazie jest ma³y problem ze zgraniem filmu na cokolwiek angsad.gif Zainteresowanych pomoc± prosze na gg. Tylko ¿e nie czesto teraz bywam w domu, ale jakos moze da sie mnei zlapac.

wal do mnie jakby co ....
jestem na necie od 8-16
Kinia
Saszkinie a czy na rosyjskim odpowiedniku freha s± jakie¶ zdjecia?:> Jak tak skopiuj linki tutaj bardzo Ciê proszê.
AdamS
wrzucilem do siebie foty od Przemka
http://212.244.180.221/ryc/galeria/

pozdro
AdamS
Kinia
AdamSie czy ja ten link mogê podaæ Salamandrze? Jest tam kilka ich zdjêæ które s± bardzo ³adne i dlatego pytam. To samo pytanie do Przemka.

pozdrawiam

Kinia

ps. Vlasta dziekujê.
AdamS
pewnie ze tak bigsmile2.gif
ja nie widze problemu tym bardziej ze zdjecia sa za....biste smile.gif
Kinia
No zdjêcia prze mega wypas. Poda³am Salamandrze linka. Pewnie siê uciesz±. smile.gif

pozdrawiam

Kinia

Piêkny! Tez chce takie zdjecia z Ogniem!!
£osiu
.....

nie no... pieknie bylo!!!

DZIEKI WIELKIE ZAPADNIEJ ZA PIEKNY TURNIR PODCZAS KTOREGO PRZYJAETAO NAS WSPANILE I CUDNIE GOSCINNIE, DBANO KARMIONO POJONO I JESZCZE OPREZENTOWANO NA KONIEC:>>>>
DZIEKI WIELKIE NACIE STALE MIEJSCE W MYM SERDUCHU!!!

SZURIK:**********************
:>

.... dzieki piekne smoczyce i smoki za mozliwosc zabrania sie z wami

...i oczywiscie te 3.5godz poznienia ktore daly nam mozliwosc pelnego kontemplowania wina o smaku poziomkowym na chodnikczku kampusu uwm:>> ale warto bylo czekac
... dzieki diablowi za poparcie dla mojego projektu "najtanszy ruski szampan w rosji'.... impreza ktora wynikla byla iscie krolewska:>>.[I DZIEKI ROSYJSKIEJ MILICJI ZE NIE PRZERWALA NAM JEJ BRUTALNIE:>>>]
kince i vis za pokaz:>

dziekije calej ekipie za towarzystwo i charce na plazy:>

[to na tyle i w wielkim skroce - ide spac:>]
Sulthalion
I ja podziêkujê. ZAPADNiEJ za zorganizowanie bardzo fajnej imprezy i wszystkim uczestnikom za ¶wietne towarzystwo i wyborn± (rosyjsk±) zabawê.

Pozdrawiam

P.S. Dzienx Adams za pomoc z fotami.
AdamS
CYTAT(Sulthalion)
P.S. Dzienx Adams za pomoc z fotami.

np bigsmile2.gif
Kenia
Turniej by³ tak fajny, ze wszytkim s³ów komentarza brakuje. smile.gif W rankingu wyjazdów pewnie pod koniec sezonu bedzie mia³ wysokie notowania.
Ja bawi³am sie ¶wietnie. pijacy.gif Do tego stopnia, ze nie wiem gdzie s± moje zapinki. icon_sad.gif Moze ktos znalaz³ tak± broszê okr±g³±, poz³acan±? Wzór celtycki od Grzegorza. Czujê siê do niej przywi±zana bardzo i piwo dla tego co j± odnalaz³ i mi odda. bigsmile2.gif Zaginiêcie podkowiastej jako¶ prze¿yjê, ale za t± bardzo têskniê.
Do rosyjskojêzycznych pro¶ba, zeby na forum Zapadnej Baszty zapytali o ni±. Bêdê wdziêczna.

Dzi¶ postaram siê wrzuciæ moje fotki gdzie¶ na net. Ale to wymaga zg³uszenia mojego informatyka Krysiaczka, który zarobiony jest. Ja sama nie podo³am.

No to Frugo blinkie.gif
Kenna
Kenia
¯adnej informacji o mojej broszy. To potworne, ze zaginê³a gdzie¶ daleko.... tears.gif

Zgodnie z obietnic± podajê linka do mojej galerii umieszczonej w necie dzieki uprzejmosci Prezesa i Krysiaczka.
http://www.masala.com.pl/kenna/Kaliningrad...005/index3.html

No to Frugo blinkie.gif
Kenna
AdamS
CYTAT(Kenia)
¯adnej informacji o mojej broszy. To potworne, ze zaginê³a gdzie¶ daleko.... tears.gif

biedactwo ....
nie przejmuj sie moze sie znajdzie ... jak nozyk znalazlem to i brosza moze gdzies tam lezala .....
Pozdro
AdamS

PS juz nie mam zêba smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.