Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Lipiec] Regiomons 2005 - Kalnigrad ->1-3.07
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2
Robert Bagrit
Data: 1-3 Lipiec

Nazwa wydarzenia: Regiomons 2005
Organizator: Западная Башня
Charakter imprezy:
Miasto: Kaliningrad
Kraj: Rosja
Sighrolf
Gdzie znajde wiêcej na temat tej imprezy?
Wiedziemka
Spróbuj tu http://www.westower.koenigsberg.ru/ i wstêpnie http://www.bagrit.pl/bractwa/bractwa_szuka...=308&wg=alfabet
Z powa¿aniem
Wied¼ma devil.gif
Wasek
Witam

Wczoraj w mi³ym towa¿ystwie spotka³am sie z ch³opakami z Kaliningradu. Pad³y takie ustalenia.

Na tegoroczny Regimons organizowany jest wyjazd autokaru polaków.
G³ównym i jedynym organizatorem wyjadu jest Smocza Kompania a dok³adniej moja skromna osoba.
turniej datowany jest na 1250-1350. jednak grupy polskie jad± w XIII wiecznym opancerzeniu.

Weryfikacjê przeprowadzam Ja wiec ewentualnych chetnych zapraszam na meila do mnie i proszê o przes³anie fotografii.
Wyjadz planowany jest w pi±tek rano tak bysmy mogli wieczorkiem pojawiæ sie w kaliningradzie.Wracamy w Niedzielê

organizatorzy zapewniaja wyzywienie oraz trunki mocniejsze smile.gif
Je¿eli chodzi o koszty wyjadu to mamy obiecany zwrot kosztów w jakim stopniu nied³ugo sie wyja¶ni i na pewno przekaze.

Spanie jest w namiotach histiorycznych, czyli jednym s³owem trzeba siê w takie zoatrzyæ
Nied³ugo ma sie pojawic oficjalna strona tunieju w wersji polskiej.
G³ówne atrakcje bêd± w sobotê, niedziala jest natomiat po¶wiecona wyjadowi nad Zalew wi¶lany i zwiedzaniu okolicy.

Mamy plany wi±¶æ ze soba rzemiel¶ników wiêc o ile bêd± chêtni to zapraszm - warto bêdzie siê tam wybraæ bo w rosji jest dro¿ej niz w polsce wiec i zarobek moze byc dobry

Z tego co mówi± organizatozy w tym roku ma byc SUPER!!!!!! wiêc chyba przejechaæ sie bêdzie warto.

pozdrawiam
Wasek

ps.
Jak co¶ bêde wiedzia³ wiecej to dam znaæ
Indar
Witam
Jak juz mowilem mozesz szykowac miejsce dla Lomzy. Zgarniecie nas po drodze... Czy podpiwek mozna legalnie wywozic za granice? :)
klaniam sie nisko i pozdrawiam
Krzysztof "Indar" Babinski
Zwierzak z Bêdzina
hehe!!
nasz napa³ trwa. wyglada na to ¿e pojedziemy, a ilu to sie oka¿e.
Wasek
CYTAT(Indar)
Jak juz mowilem mozesz szykowac miejsce dla Lomzy. Zgarniecie nas po drodze...

Jasne, ¿e dla was szykujemy. A czy do ³omzy podjedziemy to siê zobaczy. Choæ nie ukrywam, ze najlepiej by by³o wzi±¶æ was jako¶ po drodze czyli po trasie na Gdañsk.

W tej chwili powoli miejsca sie wype³niaj± i nie zostaje ich zbyt wiele wiêc ewentualni chetni niech siê zg³aszaj± szybko. Koñcowy termin to jakie¶ 2 tygodnie po I³zy.

opzdrawiam
Wasek
Fiodor Bie³yj
Proszê moderatora o skorygowanie terminów.

Decyzj± administracji Kaliningradu, ze wzglêdu na uroczysto¶ci obchodzenia 750-lecia miasta impreza zostaje przeniesiona na 1,2,3 lipca br.
Za niespodziankê Zapadnaja Basznia przeprasza, si³a wy¿sza.
W dniu dzisiejszym wiadomo, ¿e dla wszystkich uchestników bêdzie conajmniej 50% zwrotu za dojazd oraz planuje siê nagrody pieniê¿ne za 1,2,3 miejsca.

Infa z http://www.westower.koenigsberg.ru/

Szczegó³owy opis programu jest w przygotowaniu, niebawem zostanie udostêpniony w wersji polskiej.

loki08.gif
Indar
Witam
Nowy termin pechowo pokrywa sie z inna podobnie datowana impreza - Poznaniem 2005. Szkoda, na cos trzeba sie jednak zdecydowac. Obie imprezy na tym straca, tym gorsze ze i tak nie jestesmy rozpieszczani takim datowaniem imprez.
klaniam sie nisko i pozdrawiam
£osiu
mowi we wlasnym imieniu:

Wasu¶ ja to chce z wami do Kaliningradu!!! i od razu mowie ze nie dam sie wyrzucic z atobanu!!!

[ no chyba ze storj bedzie nieodpowiedni stroj ale o tym to pogadamy na Ilzy ]
Aiuto
Wasu¶..tego jeszcze nie bylo, byl £ajdak z I³zy, by³ Piotr Wystawca ,ale Wasu¶ ......
Mateusz
Student Nosek, Piotr Wacek/W±sek... ale Wasu¶? cool.gif

Starzejemy siê na potêgê icon_wink.gif
£osiu
ludzie spokojnie!!! :P Takie okre¶lenie Prezesa to mia³y byæ jaja a wy wszyscy strasznie "Prze¿ywacie" smile.gif))
prowokacja udana!
postraffiam!
£osiu!
Kinia
Heh widzê ¿e na I³¿y bêdzie do Waska kolejka o Kalningrad. Bo ja i Visenna te¿ chcemy. Mo¿e jakie¶ numerki zaintresowany nam porozdaje coby¶my siê nie pobi³y icon_wink.gif

pozdrawiam

Kinia

ps. £osiu nie spotka³y¶my sie na Grunwie to spotkamy sie na I³¿y.. w kolejce choæby bigsmile2.gif
Bartosz
Wasusiu (to jest dopiero prowokacja)
te¿ bym chcia³
ale zdaje mi siê, ¿e mam plener przymusowy z uczelni gdzie¶ w okolicach Grudzi±dza
hm zobaczymy
pozdrawiam wsiech od nas i z pó³nocy:)
Wasek
Wasus...... faktyczne jeszcze mnie tak Nikt nie nazywa³ ale trzeba przyznaæ , ze s³odko smile.gif Wiêc £osiu nie przjmuj siê;)

A wyjazd do Kalinngradu omówimy na I³zy

pozdrawiam
Wasek
Fiodor Bie³yj
loki08.gif
No to po woli mo¿na zaczynac czytaæ i pytaæ http://westower.koenigsberg.ru/regiomons/polska.html/
Zasady pojedynkowego s± w drodze e-mailowej i zostan± przypiête lada dzieñ icon_rolleyes.gif

P.S. raz jeszcze: Robercie, zmieñ tytu³ tematu chocia¿by dla zasady Re-gi-o-mons (czyli Koenigsberg, czyli Królewiec, "Królewska góra") Ka-li-nin-grad shocked.gif
Fiodor Bie³yj
loki08.gif kilka informacji organizacyjnych:

Wiza do Rosji (obwód Kaliningradzki) : blinkie.gif
ka¿dy obywatel RP otrzymuje wizê do Kaliningradu bezp³atnie, zaproszenia ani inne dokumenty motywuj±ce nie s± do tego potrzebne. Na wystawienie wizy czeka siê 5-7 dni.

Co trzeba zrobiæ: read.gif
udaæ siê do najbli¿szej od swojego miejsca zamieszkania placówki konsularnej FR z wype³nion± ankiet±, 1 zdjêciem, i paszportem wa¿nym co najmniej jeszcze pó³ roku (+ ksero pierwszej strony).

Formularz ankiety jest tu: http://www.poland.mid.ru/ank_pol.doc

Zg³oszenia wyjazdu pro¶ba dostarczyæ Waskowi koñca maja. Oprócz imienia i nazwiska bêd± potrzebne dane z pierwszej strony paszportu.

Adres wydzia³u konsularnego Rosji w Warszawie: http://www.poland.mid.ru/posolstvo.html
Tel. 849 - 51 - 11

icon_rolleyes.gif
Bienia
ja te¿ chce jechaæ! ja tez! blinkie.gif

czy na ³uki trzeba mieæ pozwolenie jakie¶ specjalne ¿eby przez granice przewie¼æ?
Visenna
A ja mam pytanie: Czy orientuje siê kto¶, czy takie wizy mo¿na za³atwiæ w Krakowie? (albo gdzie¶ w okolicach Katowic). Trza siê wreszcie po to zakrêciæ icon_neutral.gif

Pozdrawiam
Visenna
Fiodor Bie³yj
CYTAT
czy na ³uki trzeba mieæ pozwolenie jakie¶ specjalne ¿eby przez granice przewie¼æ?

jak ju¿ bêdzie wiadomo kto i z czym jedzie powstanie lista replik odpowiednio okre¶lona i podbita. I tak bêdzie to formalno¶ci± bo znam polaków, którzy od lat tam je¿dz± ze sprzêtem bojowym bez ¿adnych "papierów" na nie. Tyle ¿e teraz wybiera siê wiêksza brygada usmieszek_02.gif

ps: nie mylcie tylko wiz do Rosji a do Kaliningradu, ró¿nica jest istotna icon_rolleyes.gif
Fiodor Bie³yj
Witam,

Osoby, reflektuj±ce na wyjazd autokarem proszê o jak najszybsze nadeslanie swoich personaliów. Czasu coraz mniej i z tego wzglêdu lista zg³oszeñ nied³ugo bêdzie zamkniêta.

Pro¶ba do walcz±cych by wymienili konkurencje w jakich wezm± udzia³ (buhurt, pojedynkowy).

Autokar stawia Zapadnaja Basznia, trasa Warszawa-Kaliningrad-Warszawa z zajazdem do Olsztyna po uczestników z innych miast.

pozdr. blinkie.gif
DrzewiaK
Odzywam sie tak jak obiecalem.
Nasza, tzn lista Smoczej juz powstaje w trybie przyspieszonym i wkrotce bedzie gotowa.
Prezes jest chwilowo bez komorki ale zapewnia mnie ze dziala i trzyma reke na pulsie.
Semko
Witam, z wizami jest tak:

Sa bezplatne.

Trzeba posiadac:
Zdjecie
Paszport
Wniosek wizowy do sciagniecia z zalcznika lub ze strony http://www.poland.mid.ru/ank_pol.doc

Wszystko nalezy zlozyc w konsulacie rosyjskim. Konsulaty sa w Warszawie, Gdansku, Krakowie i Poznaniu.

Mozna zrobic to na dwa sposoby. Zlozyc samemu lub dostarczyc mi komplet dokumentow a my dostarczymy to wszytsko do konsulatu przez naszego czlowieka od zalatwiania wiz. Dokumenty mozna dostarczyc mi osobiscie (jeszxcze dzis podam jednorazowy termin spotaknia, poczta (polecony priorytet) lub firma kurierska na adres

Pawel Krysiak
ul. Modzelewskiego 56 m 10
02-679 Warszawa

Na przesylki czekam do wtorku do 12.00 potem biegne przekazac kwity czlowiekowi.

A jeszcze mala uwaga. Nie trzeba miec zadnych testow na HIV!!!!!! Ten przepis dotyczy tylko wiz rocznych wielokrotnego wiazdu.

W razie watpliowsci pisac pkrysiak@konto.pl lub dzwonic 0 692 638 839

No to pozdrawiam

Pawel Krysiak

Konsulat Generalny Rosji w Gdaсsku

Adres: 80251 Gdaсsk-Wrzeszcz, ul. Batorego 15

Tel: (8-10-48-58) 341-10-88

Fax: (8-10-48-58) 341-62-00

Poczta elektroniczna: konsvisagdn@poczta.onet.pl

Godziny przyjêæ interesantów: poniedzia³ek, ¶roda, pi±tek

Gdaсski okrкg konsularny obejmuje nastкpu±ce województwa Polski:

Pomorskie
Kujawsko-Pomorskie
Warmiсsko-Mazurskie
Zachodnio-Pomorskie

Konsulat Generalny Rosji w Krakowie

Adres: 31144 Krakуw, ul. Biskupia 7

Tel: (8-10-48-12) 422-26-47

Fax: (8-10-48-12) 422-90-66

Poczta elektroniczna: konskrk@pro.onet.pl

08.00-12.00.

Krakowski okrкg konsularny obejmuje nastкpu±ce wojewуdztwa Polski:

Ma³opolskie
Podkarpackie
¦l±skie
¶wiêtokrzyskie

Konsulat Generalny Rosji w Poznaniu

Adres: 60567 Poznaс, ul. Bukowska 53A

Tel: (8-10-48-61) 841-75-23

Fax: (8-10-48-61) 847-49-97

Poczta elektroniczna: konsulat_gfr_poznan@pro.onet.pl

08.30-12.30.

Poznaсski okrкg konsularny obejmuje nastêpuj±ce województwa Polski:

Wielkopolskie
Lubuskie
Opolskie
Dolno¶l±skie
Semko
A zeby nei bylo watpliowsci zbieram tylko dokumenty od ludzi ktorych wojewiodztwa obsluguje konsulat w warszawie czyli : ³udzkie, Lubelskie, Mazowieckie, Podlaskie. rweszta niestety musi sobie radzic sama.

pzdr

krysiak
Fiodor Bie³yj
read.gif dla u³atwienia wype³nienia ankiety podajê przyk³ad (zawiera m.in to co nale¿y wpisaæ do punktu 7, 8 i 10. WA¯NE!)
Visenna
Jak d³ugo czeka siê na tak± wizê?

I jeszcze jedno. Wszêdzie gdzie patrze w Internecie pisze mi, ¿e wizy s± p³atne. A tutaj ludzie podaj±, ¿e jest bezp³atna. Na jakiej podstawie? Co mam ludziom w konsulacie mówiæ? Help! :(((
Semko
Dzis o godzinie 20 pod Rotunda, zbieram kwity od wszystkcih ktorzy chca zalatwiac wizy przez Nas. Prosze miec komplet wymaganych dokumentow.

Na wizy czka sie 7 dni wiec jest juz naprawde ostatni dzwonek.

Wizy bezlatne obowiazuja wylacznei na terenie obwodu kaliningradzkiego, platne sa w pozostalych czesciach rosjii.

pzdr
Krysiak
Kinia
Fiodor jeste¶ boski! heart.gif

Edit: bo ju¿ bylam bliska modlenia siê do ankiety i czekania na objawienie. Lub kolejnego trucia czosnka o kulistych kszta³tach pewnym osobom a one juz by chyba tego nie znios³y smile.gif
Fiodor Bie³yj
By unikn±æ ewentualnych nieporozumieñ zamieszczam aktualn± "zamkniêt±" listê osób jad±cych autokarem Warszawa-Olsztyn-Kaliningrad-Warszawa usmieszek_02.gif .

Osoby, które z jakich¶ wzglêdów rezygnuj± z wyjazdu proszê o zaznaczenie tego faktu w niniejszym temacie, gdy¿ wolne miejsca w autokarze s± nadal porz±dane.

loki08.gif

boski... hm.. icon_rolleyes.gif
Pigrza
Niestety nie jade nr 32 b mi³ej zabawy zycze
Indar
Witam
Rozumiem ze wyjazd w piatek i powrot w niedziele - tak jak mowa byla wczesniej?
klaniam sie
Indar
Fiodor Bie³yj
Witam,
S± dwie opcje co do wyjazdu z Warszawy: albo w pi±tek rano albo w czwartek wieczorem.

Jakby siê w czwartek wyjecha³o, to by siê rano by³o na miejscu i by³by ca³y dzieñ na "zagospodarowanie przestrzeni" itd. Jazda razem z odpraw± na granicy zajmie jakie¶ 8 godzin.

Dla organizatorów obydwie opcje s± do przyjêcia, to mo¿e jad±cy niech wynajd± konsensusa jakiego?
loki08.gif
Indar
A jak z terminem powrotu? Niedziela, jak byla mowa wczesniej?
Osobiscie stwierdzam ze wyjazd moze byc i w czwartek, ale to bedzie sie wiazalo z poznym wyruszeniem - niestety wolne dopiero od piatku. Podejrzewam ze nie bede jedyny z takim problemem.
No i istotny jest powrot, dokladnie kiedy.
Tak to jest, w pewnym wieku trzeba zaczac pracowac... :)
klaniam sie
Fiodor Bie³yj
Indarze, powrót bez zmian, na pewno w niedzielê smile.gif a w czwartek mo¿na jechaæ te¿ "bardzo pó¼no"
loki08.gif
Kinia
Mnie jest wsiorawno. Jedynie to muszê dopasowaæ ciapong ¿eby za d³ugo sie po Warszawie nie pêtaæ do czasu wyjazdu bo sie zgubie tongue.gif A czwartek wieczór czy pi±tek rano.. Chyba juz w czwartek lepiej. Jechaæ przez noc a na rano byæ. Wygodniej i chyba mniej mêcz±co.
Ksi±¿e Wszebor
Nr 23 równie¿ nie jedzie, czyli ja
Pyton
Z terminem wyjazdu mi rybka kiedy to bêdzie, choæ wola³ bym w czwartek, ale to moje zboczenie bigsmile2.gif
Fiodor Bie³yj
Nadal aktualne s± dwa pytania shocked.gif :

1) Wyjazd z Warszawy: Komu pasuje czwartek 30-go czerwca pó¼nym wieczorem?
Kto¶ kto siê dosiada w Olsztynie pewnie by chcia³ odpowiednio splanowaæ wcze¶niejszy dojazd do tego miasta.

2) Powrót: Komu w poniedzia³ek 4 lipca do pracy/szko³y/USA itd.?

dajcie znaæ, czasu nie du¿o
Fiodor Bie³yj
Wyjazd na Olsztyn: 30 czerwca, czwartek, oko³o godz. 20-21.

Miejsce postoju w Warszawie: parking autokarowy pod mostem ¦l±sko-D±browskim ("za" Zamkiem Królewskim), miêdzy ul. Grodzk± a ul. Nowy Zjazd.

Powrót: 3 lipca, niedziela, wyjazd z Kaliningradu oko³o godz. 18. w Warszawie za oko³o 8 godzin.

Oficjalne zaproszenie jest w za³±czniku. Kto¶ kto do³±czy³ po wys³aniu listy do Kaliningradu si³± rzeczy na niej nie jest, ale niech go g³owa nie boli, byle by mia³ wizê.

pozdrawiam
Semko
Z tym miejscem odjazdu to sie jeszcze zobaczy. Punkt ktory zaproponowales dla ludzi z poza warszawy jest bardzo trudno osiagalny. Dzis wieczorem sprawdzimy punkty tradycyjne odjazdow czyli pl. Emilli Plater oraz Plac bankowy kolo Slowackiego, zobaczymy gdzie jest wygodniej i damy znac.

Wizy sie robia i bede je dobieral w czwartek, Pani w ambasadzie sprawdzala wnioski na bierzaco i nie wykryla bledow wiec wszytsko jest na dobrej drodze. Panie zostaly tez zbajerowane na "Rycerza" i przyjmowaly dodatkowe zgloszenia poza kolejnoscia i pewnei przymkna oko na ewentualne drobne bledy. Jednak nie ma gwarancji ze otrzymamy wizy federacja Rosyjska ze swoim wodzem na czele sprzedaje nam klapsa za klapsem i moga dostac odgorne zarzadzenie zeby nas tam nie wpuscic. Tym bardziej, iz wlasnie wodzu postanowil zaprosic na obhody 750-lecia Prezydentow Francji i Niemiec a niezaprosic ani naszego Prezydenta ani Prezydenta Litwy. Ktorym to faktem jestem osobiscie zbulwersowany.

No ale nic, mysle ze bedzie ok.

pzdr
Krysiak
Fiodor Bie³yj
pieprzyæ politykê
Visenna
Owszem, ale to tym z konsulatów trza powiedzieæ. Sama obawiam siê o swoj± wizê. Wszystko oka¿e siê w ¶rode.
Anio³
Trzymam kciuki za nasze wizy...
Co do listy autokarowej (7) - trochê inaczej mam na nazwisko, ale zd±¿y³am siê ju¿ przyzwyczaiæ do ró¿nych form jego brzmienia icon_wink.gif
Semko
A wiec w wyniku przeprowadzonej wizji lokalnej ustalemy jako miejsce startu Plac. E. Plater. Miejsce spotkania pod sala kongresowa. Godzina zbiorki 20.30. Fiodor doprowadzisz autokar na miejsce??

pzdr
Krysiak
AdamS
bede mial kamere ....
Pyton
CYTAT(AdamS)
bede mial kamere ....

Ja te¿... bigsmile2.gif
Fiodor Bie³yj
CYTAT(Semko)
Fiodor doprowadzisz autokar na miejsce??

pice of cake icon_wink.gif
AdamS
CYTAT(Pyton)
CYTAT(AdamS)
bede mial kamere ....

Ja te¿... bigsmile2.gif

super ja bede mial ósemke ..... zrzucimy material i cosik sklecimy ....
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.