Witam,
jestem poczatkujacym lucznikiem i szukam kontaktu z ³ucznikami z poznania. Chcia³bym siê dowiedzieæ parê rzeczy i poradziæ u bardziej do¶wiadczonych kolegów i kole¿anek.
pozdrawiam
tomek
A to pojaw siê której¶ niedzieli o 11.00 na torach ³uczniczych klubu sportowego Le¶nik.
CYTAT(Valdez)
Pimor i chcesz to w grudniu robic? A raczej w styczniu? Ja wiem ze zima teraz srednia, ale no troche zimno...
Z drugiej strony miasta (okolice slimaka na Armii Krajowej) jest normalny stadion luczniczy. Teran klubu sportowego, tarcze itp. Tyle ze oni jak widza nasz sprzet i nie daj Boze dac im naciagnac to maja strach w oczach... A pani ktora tam rzadzi zapewne by jeczala ze jej porozwalamy maty tymi lukami... Za innymi miejscami sie musze rozejrzec bo nie chce mi sie przez cale miasto jezdzic zeby postrzelac...
No to ja jako ³uczniczka z Wroc³awia proponuje Tor wy¶cigów konnych :P Duza przestrzen tarcze sie zawsze jakies skoluje i do roboty a od Armi krajowej to tylko kawa³ek. Dla chcacego nic trudnego. Chetnie z kims wreszcie z Wroc³awskich ³ucznikow postrzelam bo mi nudno samej : )
Ksero - Poczet rodowy herbu Poraj z prywatej von Reihl
Gdzie w katowicach mo¿na postrzelaæ?? jestem poczatkujacym ale w okolosy nie ma miajsca tylk osame bloki
z gory dziejuje
a takie pytanko. Slyszalem, ze byly jakies niesnaski z Panem Leszkiem. Czy nadal trenujecie na tych torach?
CYTAT(Aubrey)
A to pojaw siê której¶ niedzieli o 11.00 na torach ³uczniczych klubu sportowego Le¶nik.
Wznawiamy treningi ³ucznicze
w £odzi na krytych torach. Mamy kilka miejsc dla osób nie zrzeszonych z nami. Mo¿liwe sê treningi dwa razy w tygodniu. Treningi pod okiem trenera ³ucznictwa sportowego. Dla pocz±tkuj±cych ³uki sportowe na miejscu.
Od listopada (ewent. od po³owy pa¼dziernika) zbieramy siê tam gdzie w zesz³ym roku, w pi±tki, o g. 16.30. Strza³y z grotami tarczowymi, albo os³ony na tarcze. Zrzuta miesiêczna ok. 12-14z³ (przy jednych zajêciach w tygodniu).
Kruku, czy ktos strzela w lesie osobowickim we wroc³awiu? jestem nowa w mie¶cie i szukam miejsca i towarzystwa do strzelania z ³uku tradycyjnego.moj e-mail hiril@vp.pl
witam
szukam ³uczników z Radomia, je¶li takowi istniej± w tym mie¶cie.
pozdrawiam
Od pi±tku, 16 grudnia, trningi ³ucznicze od 17:30.
Osoby spoza DAGOME tak¿e zapraszamy ³uki sportowe na miejscu dla poczatkuj±cych, trener, sala ogrzewana. Dla chêtnych kilak praktyk tradycyjnego ³ucznictwa chiñskiego. Strzelanie zarówno dla odtwórców historii jak i dla "cywilnych tradycjonalistów" . Zrzutka na salê zale¿na od ilo¶ci ludzi. W grudniu tylko dwa treningi, iwêc nie wiecej ni¿ 10 -12z³. 23 grudnia treningu oczywi¶cie nie ma :-).
Sta³y kontakt, pytania, na strzelania tarenowe i w innych sprawach mozna sie umawiaæ na:
DAGOME
Odsy³am te¿ zainteresowanych do zapoznania siê z T£T:
www.bowtime.waw.pl
W najbli¿sz± niedziele odbêdzie siê pierwszy w tym roku piknik ³uczniczy Tomka Pêkali. 7 maja, godzina 13.00, na przeciwko Sanktuarium Siekierki w Warszawie. Szczegó³y pod tym linkiem, do zobaczenia!
http://www.pekala.waw.pl/index.php?kat=lt&...&kod2=szczegoly
pozdrawiam
Otffin
Kto strzele z ³uków tradycyjnych (albo historycznych) w Krakowie i gdzie konkretnie?
Pytam, bo my z kumplami zawsze je¼dzimy do Piekar, ale to jednak troche drogi jest a i w zasadzie troche nowych ludzi strzelajacych z mojego miasta chêtnie bym pozna³ ... (moga byc z bractw, mog± byc z poza - jestem tolerancyjny
)
PS. Nie interesuje mnie ³ucznictwo sportowe.
Pozdr
Ja to strzelam w mie¶cie rodzinny, Pruszkowie naturlich :D
W takim ma³ym parku, zawsze jest widownia. Ostatni siedzia³y na ³aweczce jakie¶ dwie lalunie, ja z kumplem z 10 metrów dalej. Strzela kumpel. - Niedolot, niedolot! - Zaskrzecza³a jedna. Strza³a trafi³a z 60 metrów elegancko w cel.
Strzelam ja. Identyczny ¶miech. Identyczne trafienie. Wiêcej siê nie nabija³y :P
To tak tyle z historii i przechwa³ek w³asnych
a czy kto¶ jest w rumi(ko³o gdyni)
kto móg³by ze mn± postrze³aæ, porywalizowaæ,
pokazaæ sprzêt??
CYTAT(pulpecik93)
a czy kto¶ jest w Rumi (ko³o Gdyni)
Z Rumii jest Daniel h. Ostoja z Konfraterni Smorgoñskiej Akademii. W najbli¿szy weekend bêdzie na biwaku ³uczniczym w Zaworach.
http://relaz.o2.pl/forum/index.php?showtopic=3267
Kiedy chce z kim¶ postrzelaæ, to przyje¿d¿a na "Championa". Jest stosunkowo ³atwo rozpoznawalny w¶ród konfratrów, kompanionów i komilitonóe, gdy¿ jest jednym z najwy¿szych z Pomorian Archers.
http://photofile.ru/users/miroslaw1949/?vi...id=draft&page=1
[quote="Olgierd"]Kto strzele z ³uków tradycyjnych (albo historycznych) w Krakowie i gdzie konkretnie?
Pytam, bo my z kumplami zawsze je¼dzimy do Piekar, ale to jednak troche drogi jest a i w zasadzie troche nowych ludzi strzelajacych z mojego miasta chêtnie bym pozna³ ... (moga byc z bractw, mog± byc z poza - jestem tolerancyjny
)
PS. Nie interesuje mnie ³ucznictwo sportowe
Olgierd jak Ci kto¶ odpowie to proszê powiadom te¿ mnie jestem z Krakowa i te¿ bym postrzela³a a dotychczas napotka³am tylko na AWF, tylko sportowe w³a¶nie:)
Pozdrawiam
Witam!
Wiem, i¿ moje pytanie mo¿e wydaæ siê wtórne, ale temat nie by³ dawno odnawiany... Szukam miejsca w Poznaniu, gdzie mog³abym szyæ z ³uku. Gdzie i kiedy odbywaj± siê treningi? By³abym wdziêczna za odpowied¼ w tej sprawie.
Witam Zapraszam wszystkich ³uczników tradycyjnych z Radomia i okolic do wsólnego strzelania.
Jest kilka osób ale im wiêcej tym lepiej . Je¶li jest kto¶ chêtny proszê o wiadomo¶c na PW
Pozdrawiam
witam
Czy kto¶ trenuje ³ucznictwo w Nowyn S±czu lub okolicach.
pozdro
Witam mam pytanko czy kto¶ strzela z ³uku tradycyjnego w okolicach P³ocka?? Jak tak to kto i gdzie?? Pozdrawiam
Pytanie co z
Krakowem? Na AWF narazie raczej nie da rady
. Mo¿e który¶ ³ucznik krakowski ma kawa³ek dzia³ki który móg³by udostêpniæ innym? A mo¿e na £±kach Nowohuckich, tylko czy nikt tam siê nie doczepi? Mo¿e jaki¶ kawa³ek lasu i przystêpny le¶niczy ? W koñcu jest trochê krakowskich ³uczników, gdzie¶ strzelaæ musz±!
Stolica, Stolic±,(oczywi¶cie o Kraków chodzi:P) ale pod ni± jest takie miasteczko Skawina. z taaaaaaaakimi ³±kami tor na 50m da siê spokojnie u³o¿yæ. jak kto¶ ma tam miejsce. armin.zbrojni@gmail.com poszukajmy czego¶.
Spora czê¶æ mojej grupy jest z Huty co jest pewnym problemem ale ja chyba móg³bym doje¿d¿aæ. Co do miejsca to znasz te okolice? dasz radê siê rozejrzeæ? mo¿emy siê umówiæ i poszukaæ.
ok zw±cham temat jutro, jak tylko wrócê z egzaminu...:/ wczesnym popo³udniem powinien siê post pojawiæ. Ilu Was jest?
W mojej grupie jest ko³o 7 osób, ale nie wiem ile by³oby zainteresowanych Skawin±.
W Skawinie jest sporo miejsca, s± ³±ki, na wiêksze dystanse i do 25m. mo¿na strzelaæ w lesie. W lesie nie ma problemu wiatru i gin±cych strza³. naturalne skarpy zastêpuj± strza³ochwyty, na ³±kach du¿o miejsca, trawa w miarê niska przynajmniej na razie, ale jak strza³a wleci pod darnie to mo¿na robiæ now±. Na razie wieje okrutnie, dlatego ³±ki odpadaj±, a przynajmniej ja.
Odgrzebiê temat.
Czy kto¶ strzela w O³awie lub bliskich okolicach? Po przeprowadzce szukam chêtnych na wspólne treningi.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.