Mam pytanko, czy mo¿e które¶ z bractw (czy jakich¶ takich organizacji) pojawia siê (albo pojawia³o siê w tym roku) na strzelnicy klubu Wis³a i trenowa³o sobie strzelanie?
Ewentualnie czy kto¶ robi w tej chwili w miarê regularne treningi ³ucznicze w Krakowie - tylko mi proszê nie pisaæ ¿ê sekcja ³ucznicza P³aszowianki albo Kmity Zabierzów
mam ma³e pytanie - gdzie na terenie wroc³awia / okolic mo¿na strzelaæ ?
interesuje mnie te¿ jakiekolwiek bracto wroc³awskie które para siê tym piêknym zajêciem
dziêki za wszelk± wiadomo¶æ
Do³±czam siê do pytania
Witam!!
Ja osobi¶cnie nie jestem z Wroc³awia, ale wydaje mi siê , ¿e w okolicach tego miasta s± napewno jakie¶ polany czy tereny podobne do polan, na których mo¿na strzelaæ
Hmm natomiast je¶li chodzi Ci o jakies Bractwo to nie wiem czy wystepuj± tam jakiekolwiek lecz istnieje tam ARMA. Jest to zgromadzenie ludzi, którzy ujmuj±c w ca³o¶ci zajmuj± siê walk± bronia bia³±. byæ moze oni mogliby Ci jako¶ pomóc w strzelaniu.
Pozdrowienia
¶wietne miejsce to stara strzelnica w l a s k u osobowickim (mo¿na trafiæ na czuja kieruj±c siê mniej wiêcej na NW od pierwszego wej¶cia). wysoki wa³ ziemny gwarantuje bezpieczeñstwo przypadkowych przechodniów (których praktycznie siê tam nie widuje), a polanka jest na tyle du¿a, ¿eby poæwiczyæ d³u¿sze od typowych turniejowych dystanse. a propos bractw strzelaj±cych z wroc.pl, miejsce to pokazali nam ludzie z wratislavii..
pozdrówka
kru
--
.
Witam
Mam ma³e pytanie czy na forum s± osoby zajmuj±ce siê ³ucznictwem z okolic Koszalina?
Poszukujê osób z którymi mo¿naby siê by³o spotkac na treningach, wymieniæ do¶wiadczenia i po prostu razem postrzelaæ (nie ma to jak konkurencja)
.
Pozdrawiam
a moze kto¶ chce lub trenuje ³ucznictwo konne w Krakowie
Konno nie je¿d¿ê, z ³uku regularnie nie szyjê, aczkolwiek to drugie rad bym nadrobiæ i zaj±æ siê szyciem regularnie.......Je¿eli wola bêdzie poproszê o kontakt w celu zacie¶nienia wspó³pracy......Pozdrawiam
Cze¶æ!
Czy kto¶ prowadzi treningi ³ucznicze (lub po prostu strzela rekreacyjnie) w trójmie¶cie?
Chcia³bym siê przypatrzyæ "prawdziwym" ³ukom,spróbowaæ naci±gn±æ,no poczuæ klimat po prostu.
Do tej pory strzela³em jedynie z zabawek,chcia³bym przypatrzeæ siê jak to robi± bardziej zaawansowani,jak ciê¿ko naci±gn±æ "prawdziwy" ³uk itp.
Czy w trójmie¶cie dzia³±j± (aktywnie) jakie¶ bractwa i jak siê z nimi skontaktowaæ?
skontaktuj sie z ciwunem- on jest z gdañska i jest frehowiczem
witam wszystkich. zamierzam w najbli¿szym czasie kupiæ sobie ³uk (marzenie od dawna) i zaj±æ siê ³ucznictwem. szukam osób, grup, bractw, klubów gdzie móg³bym siê nauczyæ podstaw tego sportu. z góry dziêki za wszelki informacje. szkoda, ¿e nie wiedziia³em o tym turnieju ³uczniczym, który odby³ siê niedawno.
Witam!!
Zapraszam na Tory £ucznicze KS" Le¶nik" ul Piastowska 72, trenujemy tam w ka¿d± niedziellê od 10:37 do oko³o 14-15.
Pozdrawiam
Radek
nosz kurde...mog³em tam byæ wczoraj :( no nic, to przyjdê za tydzieñ.
Masz jeszcze mo¿liwo¶ci w tygodniu. We wtorki i czwartki trenuje tam sekcja ³ucznictwa sportowego. Polecam poniewa¿ jest tam trener, który zdradza tajniki ³ucznictwa
Naprawdê warto skorzystaæ z fachowej wiedzy.
pozdrofka
Witam
Mam pytanko do Pana Radka:
jaka jest srednia wieku w "Umbra sagittae"
i czy przyjelibyscie malego 14 letniego grzdyla
a w jakich godzinach mo¿na na torze spotkaæ cz³onków sekcji ³uczniczej?
Spotkasz ich tam chyba ju¿ od godz. 15 w dni jakie wymieni³em.
Witam!!!
Oczywi¶cie wst±piæ w nasze szeregi mozesz, jakkolwiek musia³bym najpierw uzyskac zgode Twych rodziców na uczestnictwo w treningach, najlepiej gdyby zechcieli pofatygowac sie osobiscie na Tory £ucznicze w czasie trwania naszego treningu.
Pozdrawiam
Radek
ps. Leszek Walkowiak to cz³owiek dusza i specjalista jakich juz ma³o, wszysto co potrafie zawdziêczam jego radom, wiêc jak s³usznie zauwa³zy³ Gryf, to spec pierwszej klasy!!!!
Na pocz±tku chcia³bym pogratulowaæ organizatorom za dobrze przygotowany turniej. By³ to najlepszy Zabi strza³ jaki siê dotychczas odby³ i moim zdaniem by³ lepszy nawet ni¿ turnieje o Pier¶cieñ Damroki (mam na mysli poprzednie bo wrze¶niowa Damroka przebi³a wszystko). Poziom ¯abiego by³ bardzo wysoki , przyjecha³a prawie ca³a ¶mietanka ³ucznictwa z pomorza. Mam jednak jedn± sprawe która mi sie nie podoba³a : zmiana ( od wrze¶niowej Damroki ) w sposobie naliczania punktów. dotychczas by³o tak ze po ka¿dym etapie turnieju ³ucznicy zaczynali z zerowym dorobkiem punktowym a teraz p. Konarski wprowadz³ ze sumuje siê wszystkie punkty. Poprzednia punktacja bardziej mi siê podoba³a poniewa¿ moim zdaniem dzieki temu by³a wiêksza rywalizacja miedzy ³uczkami , do konca nie by³o wiadomo kto wygra. W tym ¯abim strzale doszlo do tego ¿e ¿dobywca pierwszego miejsca szybko odskoczy³ w punktacji i by³a piekna rywalizacja ale niestety o drugie niejsce a lepiej by by³o zeby taka walka toczy³a siê do koñca o pierwsze miejsce. Ma³ym plusikiem jest to ¿e wreszcie nie by³o czasówek po 30 s. ale nareszcie by³y konkurencje po z ograniczeniem do 60 s. ¿eby jeszcze by³a nieograniczona liczba strza³ to by³o by super. Dobrze by³o by ponowne wprzowadzenie 1.5 i 2 minutówek by³by to powrót do korzeni turniejów w Zaworach.
Mam nadzieje ¿e jeszcze który¶ z uczestników ¯abiego dopisze swoje opine na temat tego turnieju.
Jednocze¶nie zapewniam ze w nastêpnych turniejach w naszym regionie dru¿yna Inogitów bedzie dalej zaciekle walczyc o pierwsze lokaty ( i je skutecznie zdobywa ) . Ja i £ukasz Baran zamierzamy w przysz³e wakacje pojawiac sie na turniejach w innych regionach polski i w "praktyce" pokazaæ wszystkim "teoretykom" jak siê strzela. Oczywi¶cie nie boimy siê pora¿ki bo jest to te¿ czê¶cia zdobywania do¶wiadczenia w ³ucznictwie.
Pozdrawiam wszystkich !!!
nie pisa³em tego w kalendarium poniewa¿ chcia³em zapocz±tkowaæ rozmowe na temat tego turnieju ( odczucia uczestników lub propozycje co do przyszlych edycji) . w kalendarium oglasza sie terminy a nie rozmowy na temat imprez
Zapoznaj siê, proszê, z og³oszeniem naszego Watchera:
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=2084
skoro tak bardzo chcecie to przeniescie te posty do kalendarium do kturego moim zdaniem mniej osób zaglada. w moim za³o¿eniu mia³ byc to temat o ³ucznictwie na pomorzu
Witam!
My¶le, ¿e nie ma siê o co k³óciæ. Temat widze zostal zmieniony. To i dobrze nie bêdzie polmy³ek. Tu stane w obronie Eryka, celem tego tematu nie jest tylko i wy³±cznie mówienie o jednym i tylko jednym turnieju ( w tym przypadku o ¯abim Strzale), a o wszystkich turniejach. Chodzi nam g³ównie o formê turniejów na Pomorzu. Nie mniej jednak chêtnie poczytamy o regulaminach, organizcji innych turniejów w ca³ej Polsce, wasze opinie o nich itp. Mi³o by by³o gdyby¶cie te¿ pisali w³asne propozycje turniejowe.
Pozdrawiam!
Zacznê mo¿e od regulaminu ¯abiego. Widaæ od razu, ¿e osoba tworz±ca go jest osob± z do¶wiadczeniem. Mamy w nim du¿o konkurencji, dodam ¿e dobrze obja¶nionych. Jasno okre¶lone wymagania co do uczestników itp. Szkoda tylko, ¿e turniej nie zosta³ ca³kowicie przeprowadzony regulaminowo. By³o wiele odstêpstw np. strzelanie bez limtu strza³ w 60 sek. zosta³o zamienione na strzelanie dziewiêcioma strza³ami w 60sek. Gdy dla prawie wszystkich uczestników by³o to a¿ nadto czasu. Niektórzy konczyli w 40 sek inni 45 itp. Ale ilu ³uczników by³o i to jakich zacnych to tylko we wrze¶niu na VII Damroce tylu widzia³em... Ciê¿ko by³o wygraæ... Eryk napisa³, ¿e nie podoba³o mu siê sumowanie punktów. W sumie ma racje bo ludzie walczyli o drugie a nie pierwsze miejsce.
Moja propozycja na przysz³o¶æ: nie sumowac punktacji z ca³ego turnieju tylko z poszczególnych etapów.
Z koleii na £ebie (11-15 sierpieñ) turniej by³ swietnie przeprowadzony. Kasztelania Gdañska stanê³a na najwy¿szym poziomie. A¿ chcia³o sie strzelaæ. Ruchome cele by³y ³adnie wykonane, naprawde trudno by³o do nich trafiæ. Strzelanie na 40m w czasie silnego bocznego wiatru te¿ dawa³o du¿o rado¶ci. Krótko mówi±c £eba by³a wypasiona. Niestety by³o ma³o ³uczników na wysokim poziomie.
Podbnie zreszt± jak na Majowych Dybach (te¿ Kasztelania Gdañska).
Pozdrawiam!
Witam
Podczas ¯abiego Strza³u 2.10.2004 spotka³em siê z pytaniem: Czy sumowaæ punkty podczas ca³ych zawodów? Trudne pytanie. Przytoczê gar¶æ argumentów, choc czasami nie s± one jednoznaczne. Mo¿e kto¶ ma jeszcze jakie¶ inne? W koñcu zawody przeprowadza siê dla wy³onienia najlepszego ³ucznika i regulamin powinien byc drog± do tego celu. Jasn± spraw±, ¿e mo¿na regulamin u³o¿yæ paskudnie, ale nie o to chyba tu chodzi?
Wiêc kontynuuj±c my¶l, od której odszed³em...
Za sumowaniem przemawiaj±:
1. Wychwytuj± mniejsze ró¿nice punktowe, przez co lepiej porównuj± ³uczników na tle ca³ych zawodów.
2. Daj± ca³y obraz turnieju:
a) wymagaj± od zawodnika strzelania na wysokim poziomie przez ca³y konkurs, ale tylko do momentu kiedy wyrobi sobie znacz±c± przewagê punktow±. Tu jak kolarz na wy¶cigu, który jecha³ lepiej przez 90% dystansu, mo¿e zwolniæ pod koniec, bo i tak nikt go nie dogoni. Pozwala to na odpuszczenie np. ostatniej fazy zawodów, co mo¿e byc mniej widowiskowe. Ale nie musi! W koñcu wszystko zale¿y od wspó³konkurentów.
B) zawodnik mo¿e nadrobiæ w pewnych fazach turnieju, to co posz³o mu ¼le w innych.
c) zmiejszaj± poziom przypadkowo¶ci, szczê¶liwego strza³u w 10-tkê, przez wiêkasz± ¶redni±, przez co wy³aniaj± faktycznie lepszego zawodnika.
Przeciw sumowaniu:
1. System schodkowy, pucharowy, gdzie jest z góry okre¶lona ilo¶æ zawodników przechodz±cych dalej, a na pocz±tku nastêpnej fazy zerujemy punkty jest z kolei bardziej przypadkowy. Wystarczy, ¿e kto¶ nie uzyska minimum w jednej fazie i ¿egna siê z konkursem. Co prawda ma to te¿ swój urok.
2. Wiêksza przypadkowo¶æ. Bardziej liczy siê ³ut szczê¶cia, wiêc zawodnicy teoretycznie s³absi maj± wiêksze szanse.
3. Utrzumuj± emocje do koñca. Gdy¿ ka¿y zaczyna now± fazê z zerowym dorobkiem punktowym, niemo¿liwe jest wyrobienie sobie przewagi. Tutaj sytuacja jak w biegach na 60 m. Zwyciê¿a ten kto lepiej pobiegnie w finale, bez wzglêdu na osi±gniêcia z wcze¶niejszych eliminacji, nawet jak w nich pobi³ rekord ¶wiata i tak mo¿e przegraæ fina³ je¿eli pobiegnie gorzej.
Wiêc czy sumowaæ punkty? Zale¿nie od tego co chcey osi±gn±æ. Niektóre argumenty s± obosieczne i dodatkowo maja dwa koñce
Dla jednych s± plusem dodatnim, a dla drugich plusem ujemnym :D (jak mawia³ pewien anonimowy by³y prezytent Lech W.)
Macie na pewno swoje do¶wiadczenia z turniejów, gdzie jak podejrzewam mogli¶cie zaobserwowaæ du¿o ró¿nych zasad: lepszych i gorszych. Chodzi mi o to aby zgromadziæ te najlepsze/najciekawsze w jednym miejscu i korzystaæ z nich.
Pozdrawiam
Mam takie skromne pytanko.
Czy w £odzi znajduje siê jaki¶ o¶rodek treningoewy(oczywi¶cie chodzi mi o ³ucznictwo), oprócz "SPO£EM" bo o tym akurat wiem.
A je¶li nie ma jakiej¶ oficjalnej organizacji to czy jest jaka¶ grupa osób maj±cych jakie¶ do¶wiadczenie w tej kwestii (tu chodzi mi o do³±czenie do ich treningu).
Za wszystkie informacje z góry dziêkuje.
Z Wotw± siê skontaktuj on organizuje treningi wiêksza grup±.
Otórz w³a¶nie tam mieszkam i to ja pokaza³em ludziom z Wratislawii to miejsce. Tu pozdrowienia dla Gabi Wojtka Dziubasa(niech mu wojsko lekkim bedzie) i reszty towarzystwa:)
A tak poza tym miejsce jest super ale jak mi bêdziecie ¶miecic, powystrzelam jak kaczki ;)
W ogóle proponujê zorganizowaæ piknik ³uczniczy, wiele miast organizuje,czemu mieliby¶my byæ gorsi:)
Dlatego proponujêto miejsce, na Osobowicach, jest teraz ¶wietny dojazd, tor ³uczniczy jest do 65 metrów , osloniêty z trzech stron. Mo¿na rozpaliæ ogniseczko, zje¶æ kie³baske napiæ siepiwka:) Jest ¶licznie tam, w srodku lasu, naprawdê super. W lecie - koniecznie cosna komary
Proponuje pierwsz± niedzielê albo sobotê miesi±ca:) Mam troche tarcz, je¿eli s± chetni, wpisujcie sie , zobaczymy ile nas jest . Ode mnie jest 3 luczników chêtnych
Zawsze mo¿emy jakie¶ zawody zorganizowaæ, w ogóle fajnie by³oby siê sprawdziæ
Pozdrawiam wszystkihc ³uczników z wroc³awia:)
Pimor
Nu chlopaki, w Slupsku mogliscie byc na turnieju i pokazywac klase ... Tez pomorska impreza ale jak uczestnicy slupskiego mowili: dla odwaznych ...
Pozdrawiam
Witam!
Niestety nie mogli¶mi przyjechaæ do S³upska. W czasie gdy odbywa³ siê wasz turniej my byli¶my akurat w £ebie na turnieju Kasztelani Gdañskiej. Jak wiadomo oba te turnieje kolidowa³y ze sob±. Auta nie mamy
wiêc nie da³o rady. Ale byæ mo¿e w 2005 jak szczêscie dopisze to siê pojawimy i powalczymy
Pozdro!
My¶lê, ¿e przy odrobinie dobrej woli mo¿na unikn±æ kolizji wa¿nych turniejów. Pod³ug takiej opcji nie trzeba wybieraæ, w którym turnieju chce siê zawalczyæ, a który trzeba odpu¶ciæ. Nie mamy w sumie daleko od siebie, a zgrania to niewiele w sprawie ³ucznictwa u nas do¶wiadczyæ mo¿na... ¦wiadczy to poniek±d o pozornie celowym rozdziale wspó³zawodnictwa ³uczników nadmorskich sensu stricte z tymi kapkê bardziej ¶ródl±dowymi
Pimor i chcesz to w grudniu robic? A raczej w styczniu? Ja wiem ze zima teraz srednia, ale no troche zimno...
Z drugiej strony miasta (okolice slimaka na Armii Krajowej) jest normalny stadion luczniczy. Teran klubu sportowego, tarcze itp. Tyle ze oni jak widza nasz sprzet i nie daj Boze dac im naciagnac to maja strach w oczach... A pani ktora tam rzadzi zapewne by jeczala ze jej porozwalamy maty tymi lukami... Za innymi miejscami sie musze rozejrzec bo nie chce mi sie przez cale miasto jezdzic zeby postrzelac...
Witam!
Wracaj±c do turnieju w S³upsku. Czy ten turniej nie by³ przypadkiem na zaproszenia? Chyba jednak tak. Nie by³o nas, bo nas nie zaproszono. A skoro nie by³o zaproszenia to pojechali¶my na £ebe i nie ¿a³ujemy.
Pozdro!!
Mam pytanie, czy w okolicach Szamotu³, Wronek s± osoby zainteresowane wspólnymi treningami ³uczniczymi.
CYTAT(Bobkovsky)
Witam!
Wracaj±c do turnieju w S³upsku. Czy ten turniej nie by³ przypadkiem na zaproszenia? Chyba jednak tak. Nie by³o nas, bo nas nie zaproszono. A skoro nie by³o zaproszenia to pojechali¶my na £ebe i nie ¿a³ujemy.
Pozdro!!
Zaproszenie bylo ju w lutym 2004, podczas spotkania UK na zamku w bytowie (gdzie zostala podjeta decyzja, ze jest to impreza UK, do ktorej nalezeliscie wowczas), potem bylo parokrotnie ponawaniane, przy kazdej okazji kiedy sie widzielismy; na grunwaldzie rowniez, gdzie obozowalismy w jednym ,miejscu:) no, chyba, ze potrzebujecie zproszen indywidualnych, personalnie do kazdego czlonka bractwa?
Pozdro, sprawa absolutnie bez sensu. My takze nie zalujemy.
Czy w trójmie¶cie s± jakie¶ kluby ³ucznicze?? O bractwach nie wspominam bo i tak bym siê nie dosta³
Chodzi mi o klub ³ucznictwa tradycyjnego w którym mo¿na za³apaæ podstawy ³ucznictwa.
Gdzie strzelacie w trójmie¶cie?? Ja zastanawia³em siê nad strzelaniem w lesie, ale nie jestem pewien czy jaki¶ le¶niczy siê nie doczepi.?
Witam!
Na forum s± ju¿ tematy które ciê interesuj± tu masz temat Gdzie siê strzela
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=6260
a tu temat traktuj±cy o strzelaniu w lesie
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=5023
Je¶li za¶ chodzi o kluby ³ucznictwa tradycyjnego to w Trójmie¶cie znajdziesz tylko bractwa. W Gdañsku Brze¼nie natomiast jest klub ³ucznictwa sportowego, na ulicy Hallera ale numeru niestety nie pamiêtam.
Pozdrawiam!
Witam!
W XIV LO (Zaspa, Meissnera) trenuje jaki¶ klub. Z rozmów z pani± trener wynika jednak, ¿e ró¿nice miêdzy ³ucznictwem sportowym a tradycyjnym uniemo¿liwiaj± wspólne treningi. Nawet 15-kg ³uk robi z ich tarcz masakrê.
P.S. Mam w chor±gwi kilkoro chêtnych na strzelanie. Jeden Grozer ju¿ dojecha³. W sprawie wspólnych treningów proszê o priv - mo¿e co¶ siê uda.
Pozdrawiam.
Dwie rzeczy, jako ze zaczyna nam siê wiosna mo¿na by odgrzebaæ pomys³ zrobienia sobie pikniku ³uczniczego we Wrocku. Kiedy¶ jak by³o kilka tematów to to pad³o ale po kompilacji wyciê³o po³owê postów i jako¶ zniknê³o.
Poza tym, ludziska, czy poza stadionem ³uczniczym ko³o Armii Krajowej w okolicach Gaju mo¿na gdzie¶ w tym Wroc³awiu postrzelaæ? Nie mo¿na przecie¿ codziennie na osobowice je¼dziæ jak siê mieszka na drugim koñcu miasta.
... moga byæ tez z lewobrzeznej:) generalnie chodzi mi o znalezienie kgos, z kim czasami mog³abym sie wybrac na wspólne strzelanie gdzies nad Wis³± albo innym dogodnym terenie. Wiem, ze s± bractwa (zaraz pewnie kto¶ odesle mnie do Bagrita;)) ale szukam raczej osób niezrzeszonych, ktore tak jak ja wol± strzelanie indywidualne. Najchêtniej gdzies na Pradze Po³udnie, ale nie upieram sie tylko na ten rejon.
¯eby nie zapychac miejsca na forum - jesli kto¶ jest zainteresowany, to niech pisze do mnie na shevandell@o2.pl - dogadamy szczegó³y:)
pozdrawiam wszystkich for(um)owiczow
W czerwcu koñczymy strzelanie na torach ³uczniczych.
Od tej pory ju¿ tylko strzelanie terenowe w otwartym terenie. Je¶li kto¶ chce skorzystaæ - proszê o kontakt, ewentualnie og³oszenia bed± dawane na
Portal
Treningi na torach zewêtrznych i krytych wznawiamy od wrze¶nia. Termin bêdzie podany jak wy¿ej.
Szukam kontaktu z kim¶ strzelaj±cym z ³uku w Bydgoszczy lub okolicach. Chodzi mi raczej o strzelanie rekraacyjne. Strzelanie w pojedynkê trochê mi siê zacze³o nudziæ
Rekreacyjnie my strzelamy w "okolicach", tj. w Toruniu.
Z tym, ¿e zwróæ uwagê, do jakiej grupy nale¿ê
W Toruniu jestem bardzo czêsto bo mam tam rodzinê, czasami te¿ tam strzelam. Najczê¶ciej jadê postrzelaæ na Wrzosy na terenie dawnej J.A.Radz. (odpowiednich nasypów ziemnych tam akurat jest pod dostatkiem
). A ZHP tez nie jest mi obce. Je¿eli strzelacie gdzie¶ w miarê regularnie to chêtnie bym siê przy³aczy³. Prze¶lij mi jakie¶ namiary. Mój adres wojtek@bdg.pl
Pozdrawiam W.R.
O fajnie przed wojn± (tzw. II ¶wiatow± oczywi¶cie) harcerstwo by³o jednym z g³ównych miejsc gdzie podtrzymywano tradycje strzelania z ³uku.
A czy w okolicach Krakowa jacy¶ harcerze strzelaj± - chodzi mi o strzelanie w sposób zorganizowany w ramach harcerstwa.
Pozdrawiam
A ja zapraszam wszystkich zainteresowanych ³ucznictwem tradycyjnym z Szamotul i okolic, na wspólne cotygodniowe treningi...
Witam wszystkich,
Ja jestem pocz±tkuj±ca, natomiast narzekam na chroniczny brak miejsca do strezlania w okolicach Górnego ¦l±ska. Czy kto¶ dobrze poinformowany, móg³by podaæ mi namiar na strzelnicê w okolicach GOP - u? Z góry dziêkujê
Odno¶nie Górnego ¦l±ska - to je¶li nie znajdziesz czego¶ bardziej "rycerskiego"
to zerknij:
http://www.bowtime.waw.pl/imprezy/strzelanie.html pobierz komunikat i skontaktuj siê z osob± sekretarzem klubu (tam s± namiary). Oni s± moim zdaniem bardzo otwarci na ró¿ne opcje - wielokrotnie zapraszali ³uczników tradycyjnych na otwarte mistrzostwa Rudy ¦l±skiej i chcieli stworzyæ oczywi¶cie osobne klasyfikacje dla ³uków tradycyjnych.
pozdrawiam
Abrat
Bardzo dziêkujê za info Abrat. Wesz³am , zapozna³am siê... i juz ta strona nale¿y do moich ulubionych.
Pozdrawiam..
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.