Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Pas na ¿upan
> Ubiór i dodatki > Ubiory renesansowe i barokowe > Mêskie ubiory renesansowe i barokowe
Stron: 1, 2
Persivall
No szczery podziw dla tego Pana Brata smile.gif

skoro wiêc tak radzicie to wstrzymam siê jeszcze z tym pasem i rzeczywi¶cie kupiê co¶ prostszego ;)
Dziêki za pomoc bo pewnie rzeczywi¶cie niepotrzebnie wyrzuci³bym pieni±dze tym bardziej, ¿e mam jeszcze sporo do kupienia.
Parufka
Persivall to nie jest temat o rzemie¶lnikach i gdzie i co u kogo zamawiaæ zatem proszê z takimi sprawami przenie¶æ siê do w³a¶ciwych tematów i dyskutowaæ tutaj na temat pasów na ¿upany materia³owych i wszelakich innych smile.gif .
m_q
Mo¿e po prostu ciachn±æ temat od kiedy zaczêli¶my oftop i wydzieliæ nowy np. "Kompletowanie polskiego stroju mêskiego - porady dla pocz±tkuj±cych".

Moduuuu, zroooobisz? Mateusz ju¿ nawet za³o¿y³ odpowiedni temat.
icon_wink.gif

====================

Dziêki!
smile.gif
Persivall
CYTAT(Parufka @ 09:13 18.03.2011) *
Persivall to nie jest temat o rzemie¶lnikach i gdzie i co u kogo zamawiaæ zatem proszê z takimi sprawami przenie¶æ siê do w³a¶ciwych tematów i dyskutowaæ tutaj na temat pasów na ¿upany materia³owych i wszelakich innych smile.gif .

Oczywi¶cie dobrze Wa¶æ prawisz, i wszem i wobec za mój niecny uczynek chcia³em przeprosiæ...
Arek Zgutka
Czo³em,

tak na szybko - ile w najszerszym miejscu (licz±c te¿ klamrê) ma taki prosty, przeciêtny skórzany pas na ¿upan?

Z góry dziêki.
Parufka
Nie ma czegos takiego jak sredni pas skorzany do zupanu.Moj np ma szerokosc 5cm.
Arek Zgutka
Dziêki; konkretnie chodzi o to, ¿e zabieram siê do dziergania torebki (w kszta³cie ³zy, "teardrop bag) i nie wiem, jak du¿± zrobiæ "szlufkê" na pas. Czasem w ikonografii pojawiaj± siê te torebki z dodatkowym rzemieniem, ale np. hajduk z tablicy go³uchowskiej nosi bezpo¶rednio przy pasie.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.