Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Literatura wczesno¶redniowieczna najlepiej o S³owianach
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Literatura
Stron: 1, 2
rabi
Czolem:)
Zyje c Czesyne (cszeskim) od 1979. Ale jestem Ruszinem:)( nie Rusem ) z wschodniej Slowacji z malej wioski nedaleko miasta Medzilaborce. No i tak tu nad Olzou patrzylem od mala na polskie filmy - Krzyzacy, Potop, Pan Wolodyjowski, i 4 panzerni i pies:) i dzies na Ogniem i mieczem i Stara basn. Dlatego mnie interesuje polska historia i bardzo jej szanuje, jakou ma moim zdaniem do dzis tradycje. Bo jak se mluvi - Kazdy 3 Polak jest schlachciecem:)
Interesuje sie living history - sriednowiecze. Zlote posli v bloto.angsad.gif No mialem v rekach o tydzen pozniej od Michaleka ksiege o Husytach a ta mnie sie nelubila i nekupilem. Za to mialem pytanie o jego ksiege o Slowianach.
I s tou granicou, to stary problem juz od csasow Swientopelka, kiedy podbil Wislanuv.smile.gif Nad Olzou vtedy jego odzialy spalili grodisko Chotebuz. Teraz tam jest archeoskanzen. A byla by swietna rzecz, jak by sie tam schodzili Slowianie z Polski i z Czech. Chce na to namluvicz pracovnikuv musea.
A co do jazyka. Glupo mnie se vydaje mluvicz s Polakami angielskim, jak ja jestem Ruszinem.
Thyrvaldovy dzienki za informacje.
Pozdrawiam i Piorun s vami!:)
Viator
Jak¾ tak¾. icon_rolleyes.gif

To je od tebe velice milé, nicménì radím tì psát èesky, или по русский, or English if you prefer. It is always the best to use just the language you are good at. icon_wink.gif

Bohu¾el, umím èesky nevalnì - ètení mi nedìlá potí¾e, rozumím skoro v¹emu, ale psát bez slovníka neumím, ale to nevadí.

Je¿eli bêdziesz chcia³ co¶ napisaæ ale nie bêdziesz umia³ po polsku, pisz po swojemu, jako¶ to przet³umaczymy. icon_cool.gif

Srdeèny pozdrav, rabi!

Dobrùnoc!
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.