Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej 28-29 sierpieñ w Pszczynie i jarmark, XI-XIIIw
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Stron: 1, 2
KhaToo
Witamy,
Przymierzamy sie do organizacji turnieju w Pszczynie. Jeste¶my m³odym bractwem, ma³o kto nas zna i nie mamy pewno¶ci, czy wystarczajaca ilo¶æ osób zechcia³a by przyjechaæ na nasz turniej. St±d pro¶ba o zg³aszanie sie chêtnych do przyjazdu. Puki co impreza nie jest pewna, wszystko zale¿y od liczby uczestników. Wszystko jest na dobrej drodze, rozmowy z urzêdem miasta s± za nami, teraz zale¿y od Was, drodzy Frehowicze, czy kto¶ zechce do nas przyjechaæ.
Turniej datujemy na 1050-1250 (aby uniknaæ mieczy pó³torarêcznych, p³yt itp), przewidujemy turniej bojowy, ³uczniczy, konkursy dla dam, bitwy, kilka konkurencji niespodzianek -oczywi¶cie bêd± nagrody:). Przewidziana jest uczta i wy¿ywienie od rana do wieczora (szwedzki stó³). Zapraszamy te¿ rzemie¶lników, artystów itp. chêtnych zaprezentowaæ swoje wyroby. Mile widziane, a wrêcz obowi±zkowe stroje historyczne od butów w zwy¿ (dopuszczamy bawe³nian± bieliznê i podszewki w przeszywanicach)

Pozdrawiamy,
chêtnych prosimy o kontakt:
khatoo@poczta.onet.pl
chevalier_de_foix@yahoo.co.uk
oraz wpisywania sie na forum.
Janek Gryta
Kajetanie wybrali¶cie najgorszy jak dla mnie termin icon_sad.gif . Ale za rok wpadnê na pewno. Powodzenia.
KhaToo
o³, wpadnij przynajmniej na jeden dzieñsmile.gif Bêdzie faaaajnie...
watman
:-)
milo widziec, ze cos nowego dzieje sie niedaleko nas ;]

wpadne na pewno, jezeli nie w stroju i jako rzemieslnik, to na pewno jako widz (jezeli tylko sie da ;] )
Koper
Zaiste ciekawe jako ¿e to nie mój okres a do Pszczyny rzut beretem mam tak¿e zapytuje czy impreza bêdzie zamkniêta dla publiczno¶ci czy bêdzie mo¿na chocia¿ popatrzeæ?

Pzdr. Koper
Chevalier De Foix
Witam

Jak wczesniej ju¿ powiedziano, impreza ta nie jest pewna, ale nie przewidujemy turnieju zamkniêtego, wiec zapraszamy smile.gif
KhaToo
Warto dodaæ, ¿e poza atrakcjami turniejowymi Pszczyna oferuje sporo atrakcji turystycznych. Mamy tu pa³ac bogato umebolwany (bo to muzeum wnêtrz pa³acowych jest) z XVIIwieku -przebudowany w XIXw, skansen wsi XVIII-XIXw, piêkny park, pola golfowe smile.gif, rynek, a jak kto bêdzie autkiem, mo¿na pozwiedzaæ pobliskie pa³acyki, dworki, zobaczyæ ¿ubry je¶³i zechc± wyjsæ do publiki. Ponad to jest koncepcja rozegrania bitwy na terenie parku przed pa³acem, mo¿na siê te¿ pogoniæ po lesie:) Turniej na pewno nie bêdzie nudny, masê atrakcji zorganizowaæ mozna na poczekaniu w zale¿no¶ci od woli uczestników.
Nie dodali¶my, ¿e oferujemy nocleg na ogrodzonej zewsz±d ³ace zamyikanej na noc -dla bezpieczeñstwa-, tote¿ namioty historyczne mile widziane, miejsca dla iglo te¿ bêd±, postaramy sie równie¿ postawiæ namiot wojskowy dla tych, co przyjadê bez w³asnego dachu nad g³ow±.
Zainteresowani piszcie proszê, bo nici z imprezy, je¶li nie bêdziemy minimum 60 pewnych przyjezdnych. Zapraszamy gor±co, mo czekaæ bêdzie moc atrakcji, w tym...ciiiicho...sza...mia³em nie mówiæ...walka ze smokiem -o ile plan wypali.
KhaToo
Co z wami lenie! Zapowiada sie naprawde fajne spotkanie -darmowe ¿arcie, bitwy, konkurencje, biesiada-, a tu praktycznie zero chêtnych...! Szkooooda...angsad.gif Co my zrobimy z t± polan± i wy¿er±. Dla zainteresowanych, plac turniejowy po³o¿ony jest 15min piechot± od dworca pkp i pks, oraz le¿y sekundê piechot± od rynku i zabytkowej czêsci miasta -mimo to jest na tyle na uboczu,¿e gwarantuje spokojn± zabawê.
Wasek
Witam

No co¿ m³da grupa, nieznama ale za to jak zrobiona. Je¿eli przez rok istnienia maj± to co maj± i wygl±gaj± jak wygl±daj± to pozazdro¶ciæ im mo¿e niejedna grupa z wieloletnim sta¿em. A do tego ch³opaki s± naprawdê fajne mia³em okazje poznaæ i pogadaæ na Ciechanowie.
O ile impreza dojdzie do skutku to bardzo chêtnie wpadne zwa¿ywszy, ¿e XIII wiek a wiêc najciekawszy okres..

pozdrawiam
wasek
KhaToo
Ma³a zmiana koncepcji. Turniej datowany jest od 1050 do koñca XIIIwkeku, jednak na imprezê nie maj± wstêpu miecze pó³torarêczne. Poza tym zapraszamy wszystkich XIII do kontaktu. Poza "wczesnymi" pó³torakami nie mamy ograniczeñ, do zmagañ turniejowych dopuszczamy miecze jednorêczne, tasaki, topory, buzdygany, bu³awy i ki¶cienie (pod warunkiem zgody przeciwnika na uzycie ostatnich trzech broni groni) noi tarcze trójkatne o odpowiednich wymiarach lub migda³y -ewentualnie okr±g³e, je¶li jest to historyczne, tu uk³on w stronê wschodu.
Poza tym wymagane uzbrojenie ochronne w potyczkach turniejowych to przeszywka, nogawice przeszywane, czepek przeszywany, kolczuga (je¶³i przeszywanica bêdzie odpowiednio gruba, dopu¶cimy bez kolczugi), he³m zas³aniajacy twarz. Szyja i d³onie musz± byæ odpowiednio os³oniête. Ka¿dy walczy na swoj± odpowiedzialno¶æ, ale sêdziowie bêd± mieli prawo niedopu¶ciæ je¶li nie bêd± pewni w³a¶ciwej ochrony walcz±cego.
Jedna bitwa rozegrana zostanie przed pa±³cem na bardzo ciekawym podjezdzie pod wrota., tu pacynkarze maja mo¿liwosæ wykazania siê.
KhaToo
W zasadzie, ¿eby nie mieszaæ, zapraszamy wszystkich, którzy byli w Ciechanowie:) Chêtnych do przyjazdy zapraszamy do kontaktu z nami.
nieczar
zgadzam sie z Waskiem ,ch³opaki daja rade, a i sama Pszczyna nie tak daleko od Wroc³awia, chetnie bym tam wpad³, ale na razie nie moge w 100% powiedziec ,ze bede mogl,
jestem umowa zwiazany z wroclawskim grodem w zwiazku z ktorym... ale to bede sie jeszcze personalnie z 12-13-wiekowcami (na odpowiednim poziomie i sporych checiach)
kontaktowal, niebawem
Chevalier De Foix
Witam

Slicznie dziekujemy za pochwa³y smile.gif zapraszamy serdecznie smile.gif bedzie naprawde super king.gif ale sk±d wiecej ludzi wzi±¶æ? dunno.gif

pozdrawiam
KhaToo
Pisze,¿eby od¶wierzyæ temat -dziwne,ze jeszcze nei trafi³ do kalendarium ani tu ani w bagritonie.,..
Jaros³aw (Gêsik)
czo³giem...
Dogadali¶cie sie w koñcu z Wilkami z Bêdzina? Musicie ich troszkê przycisn±æ bo to takie cholery troszke leniwe s± a przeca blisko maj± to by mogli przyjechaæ. I nie dajcie sie wykpic jakimis 3 osobami bo ich tam na zamku wiêcej jest szaraczków tylko trzeba ich z legowiska wy¿en±æ - mo¿e wam sie uda bo ja ju¿ od ponad tygodnia próbujê ... bigsmile2.gif
KhaToo
Owszem! B³uskawicznie zdecydowali siê przybyæ w sile 4-5 osób, co nam sie bardzo u¶miecha. Mam gor±c± pro¶bê do "starych wyjadaczy" chêtnych by przyjechaæ. Nie znamy jeszcze wszytkich, po awatarach czy nazwach "bractw" w których s± tródno sie po³apaæ kto jest z jakiego wieku, wiêc je¶li macie ochotê przyjechaæ, a nie dostali¶cie zaproszenia, to napiszcie. Nie wys³±ne zaproszenie to wina naszej niewiedzy i braku do¶wiadczenia, a nie niechec do zapraszania kogo¶smile.gif
KhaToo
Sukces, sukces! Jeste¶my w kalendarium -ale jestem z siebie dumny, moja bractwo w kalendarium;)
Przy okazji poinformujê o postêpach w organizacji. Otó¿ mamy ju¿ na 100% za³atwiony teren i wszystkie mo¿liwe zgody burmistrza na co tylko sie da, prawie na 100% mamy kie³baski, mamy toi-toi, wodê i pr±d. W zasadzie to tyle juz wystarczy do wspólnej zabawy;) Pracujemy nad alkocholem i wiêksz± ilo¶ci± ¿arcia, bo przecie¿ nie sam± kie³bas± cz³owiek ¿yje.
Mamy jednak ma³± w±tpliwosæ co do turnieju ³uczniczego, nie wiemy czy ma sens organizacja go. Wszystkich chêtnych do startu w powy¿szej konkurencji prosze o kontakt. NAtomiast pacynkarze przydadz± siê do bitwy.
Ogólny zarys bitewki jest taki:

_
obsada:
-Panna + 2-3 ochronairzy
-Grupa atakujaca=koledzy Panny
-Grupa broni±ca Porywacze Panny
-

-Panna przechadza siê po ³±ce z obstaw± -no powiedzmy, ¿e wybra³a sie na spacerek. £±ki mamy pod dostatkiem, wiec spoko, bedzie fajnie.
-2 ³uczników atakuje i wykañcza obstawê i kto¶ porywa Pannê.
-Brat/na¿eczony/kuzyn/ojciec Panny szturmuje zameczek porywacza, ale nie udaje mu sie, bo zamek ma mury i fosê -no kto wie, mo¿e zrobimy i fosê.
-Odwrót
-Powrót odbijaj±cego Pannê z mniejsz± ilo¶ci± wojaków, bo cze¶æ pad³a, ale za to z ³ucznikami (potrzeba nam pacynkarzy).
-Atak, ostrza³, trupy padaja z murów (no przynajmniej zza ciuków siana wypadaj±)
-Wej¶cie do zamku i ma³y pojedynek g³ówny porywacz kontra wybawiciel
-Ostatecznie odbicie Panny.

Chêtnych do odegrania znacz±cych ról zapraszam do kontaktu (gollum, liczymy na ciebie;) )

Ponad to je¶li zechcecie bohurcik. Wogóle impreza jest dla was, a publika to tak sobie tylko niech jest dla ozdoby, wieæ wszelkie propozycje zostana rozwa¿one.
Piotr Niemir Kotowicz
Niewykluczone ze 2 lub 3 osoby z Sanoka równie¿ siê pojawi±.. wszytsko zale¿y od sprzyjaj±cych okoliczno¶ci

Pozdrowienia
KhaToo
Fajnie:) DAjcie znaæ jak juz bêdziecie wiedzieæ, czy przyjedziecie -pomo¿e nam to w organizacji.
Janek Gryta
Nie oddamy Goluma!!! (Golumie, prawda, ¿e Ciê nie oddamy face4.gif ??)
KhaToo
To skad my we¼miemy Panne do porwania? hmmm...Mo¿e owen? Nie¼le mu sz³o w ciechanowie:P
Sakima
Hmmm...No wiêc chcia³abym sie co nieco wypowiedzieæ na temat planowanego turnieju w Pszczynie...Jako,i¿ mam mo¿liwo¶ci do¶æ czêstego obcowania z "Trzema Debami' ( a zw³aszcza z za³o¿ycielem sznownego bractwa bigsmile2.gif ) z rêka na serduszku mogê stwierdziæ,¿e zapowaida siê naprawdê ¶wietna zabawa...Wszyscy ( ³±cznie z moj± skromn± osob± )bardzo siê zaanga¿owali w organizacjê tego¿ turnieju i robia co mog±,aby wszystko uda³o siê jak najlepiej...Uwijaj± siê szybciej niz mróweczki w mrowisku,aby tylko zadowolic wszystkich i aby zaprosic jak najwiêcej osób...Tak wiêc nie pozostaje mi nic innego jak tylko zchêciæ wszystkich ludzi z odpowiedniego okresu i odpowiednio wyposa¿onych do przyjazdu..S±dzê,i¿ nikt nie po¿a³uje.. bigsmile2.gif
"Trzy Dêby" king.gif
respekt.gif
Chevalier De Foix
Witam

a oto harmonogram imprezy:

27 sierpieñ (pi±tek):

pó¼nym wieczorem(lub jak kto woli wczesnym rankiem/¶rodkowym popo³udniem etc.) przybycie bractw

28 sierpieñ (sobota):

10.00 ¶niadanie
11.00 oficjalne powitanie bractw
12.00 eliminacje do turnieju bojowego
14.00 eliminacje do turnieju ³uczniczego
16.00 konkurencje dla dam (konkurencje niespodzianki)
17.00 obiadek
18.00 zapasy
20.00 bitwa dwóch dru¿yn na mo¶cie lub zdobywanie zamku (jeszcze nikt nie wie tak naprawde które z tych dwóch)
21.00 oficjalnie zamkniêcie pierwszego dnia imprezy oraz uczta do bia³ego rana king.gif

29 sierpieñ (niedziela):

11.00 ¶niadanie (je¶li kto¶ wstanie po uczcie wcze¶niej i bêdzie g³odny to oczywi¶cie te¿ co¶ dostanie smile.gif )
12.00 fina³ zapasów
13.00 fina³ turnieju bojowego
14.00 fina³ turnieju ³uczniczego
16.00 rozdanie nagród dla zwyciêzców poszczególnych konkurencji

przewidziane jest ognisko jak w pierwszy tak i w drugi dzieñ. Je¶li kto¶ przyjedzie w pi±tek to napewno siê nie bêdzie nudzi³ bigsmile2.gif
Harmonogram mo¿e ulec zmianie, ale to napewno wyjdzie "w praniu" dunno.gif
Gdzie¶ napewno "Wci¶niemy" bohurt albo melee ale to dowiemy siê na miejscu (zale¿y od ilo¶ci chêtnych)

pozdrawiam
KhaToo
Nasza informacja o turnieju spada coraz ni¿ej, a my jeste¶my coraz bli¿ej:) Wszystko idzie dobrze, zapraszamy, zapraszamy. Turniej odbedzie sie, nawet, gdyby mia³o byæ 20 osób bigsmile2.gif
Chevalier De Foix
REGULAMIN

1.Turniej Bojowy:

a)Wymagania:
-przeszywka
-nogawice nie s± wymagane, ale mile widziane
-kolczuga/lamelka lub pancerna przeszywka
-ochrona d³oni
-kaptur/czepek pikowany
-kaptur kolczy
-he³m z zas³on± twarzy
O dopuszczeniu lub nie do zmagañ turniejowych bêd± decydowaæ sêdziowie.

b)Broñ:
-tarcza bez ostrych krawêdzi
-miecz jednorêczny
-tasak
-topór
Na dopuszczenie broni innej ni¿ wymienione wy¿ej przeciwnik musi wyraziæ zgodê

c)Zasady :
-walka 2 minuty
-dozwolone wszystkie ciosy poza sztychami i uderzeniami w nogi i krocze (mo¿na kopaæ w ty³ek bigsmile2.gif )
-Ka¿dy walcz±cy ma prawo wyzwaæ dowoln± ilo¶æ przeciwników, nie jest dopuszczalne wyzwanie wiêcej ni¿ raz tej samej osoby. 4 najlepszych z pierwszego dnia wchodzi do fina³u drugiego dnia. Ten który zdobêdzie najwiêksz± ilo¶æ punktów wygrywa.

2.Walka na mo¶cie:

a)Wymagania:
-jak w punkcie 1

B) Broñ:
-jak w punkcie 1

c)Zasady:
- Dwie dru¿yny staj± na mo¶cie i t³uk± siê a¿ do w którym wyra¼nie która¶ dru¿yna wygra

3.Bitwa:
Ogólny zarys bitewki jest taki:
Obsada:
-Panna + 2-3 ochroniarzy
-Grupa atakuj±ca = koledzy Panny
-Grupa broni±ca Porywacze Panny
-Panna przechadza siê po ³±ce z obstaw± -no powiedzmy, ¿e wybra³a sie na spacerek. £±ki mamy pod dostatkiem, wiec spoko, bêdzie fajnie.
-2 ³uczników atakuje i wykañcza obstawê i kto¶ porywa Pannê.
-Brat/narzeczony/kuzyn/ojciec Panny szturmuje zameczek porywacza, ale nie udaje mu siê, bo zamek ma mury i fosê -no kto wie, mo¿e zrobimy i fosê.
-Odwrót
-Powrót odbijaj±cego Pannê z mniejsz± ilo¶ci± wojaków, bo cze¶æ pad³a, ale za to z ³ucznikami (potrzeba nam pacynkarzy).
-Atak, ostrza³, trupy padaj± z murów (no przynajmniej zza ciuków siana wypadaj±)
-Wej¶cie do zamku i ma³y pojedynek g³ówny porywacz kontra wybawiciel
-Ostatecznie odbicie Panny.

4.Turniej £uczniczy:

a)Wymagania:
-sprzêt ³uczniczy maksymalnie historyczny(!)

b)Zasady:
-Strzelanie do tarczy (punktowane), ka¿dy oddaje po 5 strza³ do tarczy, dalej przechodz± najlepsi, a¿ do wy³onienia 4 najlepszych, którzy bêd± siê zmagaæ w finale drugiego dnia
-Strzelanie do jab³ka które bêdzie przyczepione do kukie³ki. Punktacja: Jab³uszko – 1 punkt. Kukie³ka - „-1” punkt. Poza kuk³ê – 0 punktów

O zapasach to chyba nie trzeba pisaæ...

W razie pytañ proszê pisaæ, chêtnie udziele informacji smile.gif
Zwierzak z Bêdzina
Witam!
Jak to o zapasach nie trzeba pisaæ??:D
Zapasy bez zasad??
Jakie¶ zasady chyba bêd±?? Np: w morde nie laæ z piê¶ci tylko z lacia:D
Za pas chytaæ czy za nogi??
to s± wa¿ne informacje?? czy chwyty, d¼wignie i rzuty s± dopuszczone?? czy waga piórkowa miesza sie z super ciê¿k±??

heh w³a¶nie sie
dowiedzia³em ze wekend ten mam w firmnie byi sie lekko zenerwowa³em, postaram sie co¶ wykombinowac coby przyjechaæ w koñcy ca³e Wilki oko³o 12 osób ma przyjechaæ a ja bez mojego oddzia³u czuje sie podle i samotny:(
ja kochaæ mój odzia³ crazy.gif

Nostaven
Brydzieñ!

Zastanawiam siê, co by¶cie powiedzieli na obecno¶æ u Was ok. 4 osób z bractwa jeszcze nowszego/mniejszego/mniej znanego? Daleko nie mamy, a zabawa faktycznie siê dobra zapowiada... bum.gif

S³awa!
KhaToo
To zale¿y jak stoicie z ubrankami i uzbrojeniem:) Pode¶³ij wasze foteczki i siê uzna (najlepiej bezpo¶rednio do mnie na maila: KhaToo@poczta.onet.pl)
Zwierzak z Bêdzina
heh a jednak sie wymiga³em i w osbote na turniej dojade:)
Chevalier De Foix
Witam

Nied³go powinna byæ tutaj do³±czona mapka "jak doj¶æ z pkp" ale je¶li trzeba by³oby kogo¶ odebraæ spod pkp to piszcie/dzwoñcie/cokolwiek na nr. 504960292

pozdrawiam
Nostaven
Có¿, zdjêæ póki co nie mamy, a ludzi jak na razie s± rozjechani po Polsce. Z uzbrojeniem... ekhm... NIE stoimy wcale, ze strojami nie jest ¼le, wiêc jak Wam t³umu brakuje, to siê chyba nadamy ;) .
Zwierzak z Bêdzina
Cze¶æ
Czy do bojowego dopuszczane bêd± tylko same przeszywki, czy koniecznie z kolcz± musz± byæ? I rêkawice tylko mitynki, czy wczesne p³yty mog± byæ zamiast mitynek?
KhaToo
Nie dopu¶cimy, je¶li kto¶ bêdzie chcia³ stawaæ w samej przeszywce, a ona okaze sie zbyt cienka. Czyli cienka przeszywka+kolcza=OK, sama pancerna przeszywka=OK.
A rêkawice...Bardzo zale¿y nam na wysokim poziomie turnieju, a nie t³uczeniu sie w byle czym -dlatego wprowadzili¶my datowanie. Nie wiem o co chodzi z tymi wczesnymi p³ytami. Czy chodzi o te "wikiñski" skórzane rêkawice? Uznamy na miejscu. Do bitwy natomiast nie powinno byæ k³opotów z dopuszczaniem, we¼miemy nawet "plebs" w samych majtach, ale w tym przypadku musz± na siebie uwa¿aæ, walcz± tylko d³uga¶n± drzewcówk± -kije do bicia rycerstwa zorganizujemy na miejscu.

muszê to dodaæ, choæ jest to oczywiste:
KA¯DY WCHODZI TO BITWY CZY TURNIEJU NA SWOJ¡ ODPOWIEDZIALNO¦Æ, ORGANIZATORZY (CZYLI MY I P.T.S.) NIE BIOR¡ ODPOWIEDZIALNO¦CI ZA ODNIESIONE RANY.]

Chcieliby¶my te¿ wiedzieæ, czy ewentualnie kto¶ przyjedzie w pi±tek.
Zwierzak z Bêdzina
Aha czyli moja przeszywka powinna sie zakwalifikowac do pancernych, walczy³em w niej porzeciwko blachom i nieby³o ¼le, a co do rêkawic to chodzi mi o 4 folgowe blachy na ³apy, u¿uwamy ich do treningów, ale je¶li nie to opre sie na mitynkach, choc juz palca z³ama³em w nich, ale postaram sie moze co¶ jeszcze wskóram i zrobie jakie¶ ulepszenia:)

Aha bym zapomnia³, jutro sie hajtam i bêdzie kolejny powód na oblewwanie mojego szcze¶cia:P na wieczornej biesiadzie:)
Zwierzak z Bêdzina
No tak zapomnia³em ci kha too powiedzieæ ¿e gadali¶my na opolu razem, pytra³em o turniej wasz, pamiêtasz?
KhaToo
Tam pod bram± z ty³u skansenu? Pamiêtam doskonale, tylko nie by³em pewien czy dobrze kojarze osoby i grupy:)

Na te p³ytowe rêkawice to ewentualnie przymkniemy oko, je¶³i reszta bêdzia cacy. Chodzi przecie¿ o zdrowie bum.gif
Ale nie ¿yczymy sobie ¿±dnych mrocznych kombinacji, nie bedzie lito¶ci szczerba.gif
Zwierzak z Bêdzina
Tak przy bramie to by³em ja w historycznym obozie.

A mrokowi mówimy nie!!smile.gif
Chevalier De Foix
aa no to na biesiadzie napewno Wasze zdrowie oblejemy! bigsmile2.gif a Twoja Pani tez bedzie?
Chevalier De Foix
Witam

Dosc istotne mysle pytanie: Kto przyjedzie z namiotem historycznym a kto przyjedzie ze zwyklym? a moze jest ktos kto wogule nie ma namiotu? bo jesli takowe osoby sa to zorganizujemy jakos nocleg, ale musimy wiedziec ile tych osob bedzie..

pozdrawiam
KhaToo
Za³±czam mapke jak trafiæ z PKP na plac turniejowy. Czerwona kreska wyznacza najszybsz± trasê, fioletowa zachacza o sklep spo¿ywczy otwarty do chyba 22.00 gdyby kto¶ chcia³ nas nawiedzieæ w pi±tek wieczorem, a ¿ó³ta to droga od PKS, gdyby kto¶ tak zajecha³ -PKP i PKS sa oddalone o oko³o 200m i ka¿dy dok³adnie wam powie jak trawiæ na PKP.
Poza tym postaramy siê o karteczki ze strza³kami, jednak ró¿nie to bywa -moga zostaæ zerwana lub poobracane przez ¿artownisi- wiêc raczej kierujcie siê mapk±. Nie znam nazw ulic, ale zaznaczy³em punkty orientacyjne, sama trasa jest banalnie prosta, nie ma uliczek ¿eby siê pogubiæ. Kó³ka to oczywi¶cie ronda -to z zieloonym w ¶rodku to ma³y skwerek z pomnikiem. Je¶li by³y by jakie kolwiek k³opoty z trafieniem, dzwoñcie na podany wy¿ej numer Kuby lub mój 600-021-617 i kogo¶ wy¶lemy do pomocy.

Gdyby w czasie imprezy kto¶ chcia³ kupiæ dodatkowe jedzonko, czy inne rzeczy nakierujemy na odpowiedni sklep. Wszystko w zasadzie mo¿na kupiæ na rynku, który oddalony jest o rzut beretem od turnieju. S± tam sklepy, knajpki z jedzonkiem oraz bardzo blisko toalety publiczne z prysznicami -czy ja sie nie powtarzam?

Co do namiotów, raczej nastawiajcie siê na zabranie swojego, chod¼by bardzo iglowatego, bo mo¿e byæ cienko.
Odd
Witam!
Dru¿yna wikingów "Mjollnir" z Nysy melduje siê ,¿e moga siê pojawic w liczbie 5 osób bo inni maja inne plany =P a jak zle pujdzie to tylko 2 =[ pozdrawiam i czekam na maila z odpowiedzi± na moje pytaniaKhaToo =]
Gudrun
Gwardia Wareska z Raciborza ma zamiar siê pojawiæ w sk³adzie oko³o 4 osób jak narazie, bo inni jada do babæ, albo daj± sobie spokój z turniejami w tym sezonie. Mo¿liwe, ¿e pojawi siê w mniejszym sk³adzie, albo bez sk³adu, bo musze z mamusi± pogadaæ czy siê zgodzi na wyjazd ale jak narazie wszystko jest nadobrej drodzie smile.gif

Pozdrowienia
Chevalier De Foix
Witam

a czy mozna wiedziec jakie wieki odtwarzacie i o jakies fotki poprosic?

pozdrawiam
kuba
Zwierzak z Bêdzina
Niestety Moja ¿ona ze mn± sie nie pojawi:(
Ona nie teges rycerska, narazie smile.gif pracuje nad tym co by ona by³a teges bum.gif
ale za to oblewaæ chuczniej bêdzie mo¿na pijacy.gif
Pozdraweiam i do soboty

ps. A mapka super wypas:)
Zwierzak z Bêdzina
[blur:e7012ab6ea]Dosc istotne mysle pytanie: Kto przyjedzie z namiotem historycznym a kto przyjedzie ze zwyklym? [/blur:e7012ab6ea]

Jak wszystko dobrze pójdzie z transportem to my bêdziemy z namiotem historycznym
Kokosz79
Witam

Muszê powiedzieæ z przykro¶ci±, ¿e odpadam.

Ale ¿yczê powodzenia.

I oby tak dalej, bo XIII jest najlepsza.
KhaToo
Moi drodzy parafianie. ¯eby by³o ³atwiej zorganizowaæ nam pierwszy turniej podpiêli¶my siê pod Pszczyñskie Towarzystwo Sportowe. Bardzo nam pomagaj± i nic nie chc± w zamian, ale maj± jeden warunek -¿eby ubezpieczyæ imprezê, mnie nie pytajcie dlaczego. Otó¿ KA¯DY przyje¿d¿ajacy na turniej musia³ bêdzie podpisaæ o¶wiadczenie, ¿e robi to na swoj± odpowiedzialno¶æ. KA¯DY NIELETNI i NIEPO£NOLETNI musi mieæ za¶wiadczenie od rodziców mówi±ce i¿ bior± odpowiedzialno¶æ za swoj± pociechê i równie¿, ¿e organizatorzy nie ponosz± odpowiedzialno¶ci za ow± osobê w czasie turnieju. pe³noletni bêd± mieli do podpisania listê na miejscu, niepe³noletni musz± przyjechaæ z odpowiednim za¶wiadczeniem. Wiem, wiem...nie jest to zachecajaca wiadomo¶æ, ale naprawde bêdziemy mieli przer±bane za brak tych ¶wistków -przepraszam, biurokracja nam lekko nabruzdzi³a -tyle dobrze, ¿e tak ma³o.
Zwierzak z Bêdzina
Zapraszam do wziêcia pod uwage i naszego turnieju XIII wiecznego w lipowcu.
Zapraszam na stronke http://lipowiec04.w.interia.pl
Zwierzak z Bêdzina
Witam sem ja znowu:)

Mam pytanie: mianowicie jakie bêd± zasady na turnieju bojowym? punktówka czy 2 min, czy mo¿e co¶ innego, a drugie to jaka jest odleg³o¶æ w turnieju ³uczniczym do tarczy.
Aha no i kolejny news mo¿e przyjedziemy w 15 osób:)
Aha mam kolejne pytanie, przyjeli¶my nowicjusza do nas i mamy pytanie czy niebezie problemu z jego pobytem tam(chodzi o jego kompletny brak stroju, mo¿e jak± koszule bedzie mia³ i nogawice jak go ¶cigniemy ale to niewiadomo), chodzi oto czy niebedzie problemu jak bedzie sie porusza³ po obozie i takie tam. Prosze o szybk± odpowied¼ Kha too lub chevalier de foix bigsmile2.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.