Zdjêcia w³a¶nie obrabiam i za nied³ugo bêd± na stronie Kompanii, wtedy te¿ podam link.
Robroju - wspó³czujê Ci z ca³ego serca. Dlatego nigdy nie zabieram niewyekwipowanych i nieprzetestowanych nowicjuszy na turnieje, pokazy etc. bo co¶ takiego mo¿e siê zda¿yæ - cz³owiek jest tylko cz³owiekiem.
A tak na marginesie, to ile Blondy w koñcu ma lat? Mnie mówi³, ¿e ma 25 :P
Te¿ siê do mnie przystawia³, mówi³ o tym, ¿e 6 lat nie mia³ kobiety (mo¿e niech zamtuz odwiedzi, to mu ul¿y :P), ¿e ma traumatyczne prze¿ycie, bo go jedna ¼le potraktowa³a 15 lat temu... policzcie... fajne rzeczy wychodz±
O nogawicach mówi³am mu, ¿e ma ¼le uszyte i nie ma gaci i ¿e wygl±da pomrocznie, czyli nie s³ucha³, co do niego mówi³am.
Co do p³aszcza... jest on przechodni, czyli po¿yczam go ka¿demu, kto potrzebuje, wiêc jest mo¿liwe, ¿e kto inny mi go przyozdobi³ dziur±, ale pech chcia³, ¿e zobaczy³am to dopiero teraz.
Dobrze, ¿e miecz da siê naprawiæ
Co do organizacji - fakt, kula³a, ale przesta³am zwracaæ na to uwagê tu¿ po defiladzie przed kapitanem, który by³ siê zmy³ i mia³ nas w
Potem go usprawiedliwiano, ¿e ma tyle rzeczy na g³owie i ¿e to, ¿e tamto.
Podczas defilady dzwoni³a do mnie bardzo wa¿na persona (czy³am wibracje telefonu), z któr± rozmowa by³a dla mnie arcy wa¿n±, mimo tego - z szacunku do publiczno¶ci i organizatorów nie z³ama³am szyku, nie odbieg³am w sin± dal, by odebraæ telefon.
Có¿, ludzie s± tylko lud¼mi, ale takie zachowanie boli...
A tak na marginesie -
czym mo¿na bezpiecznie wyczy¶ciæ aparat z nafty?
Podczas pokazu jeden pan siê tak zapamiêta³ w pluciu, ¿e podszed³ do publiki i obryzga³ nas naft± (dobrze, ¿e siê nie pali³a).
Kiedy zwróci³am delikatnie uwagê, ¿e tak nie powinien robiæ ze wzglêdu na bezpieczeñstwo (przy tym nie lubiê jak mi pluje siê w twarz), to stwierdzi³, ¿e przecie¿ to jest tylko zabawa... no comments...
No i apel do organizatorów je¶li tu zajrz±:
Proszê nie wys³ugiwaæ siê lud¼mi z zaproszonych bractw do pomocy przy obs³udze imprezy. To WY jeste¶cie od tego, ¿eby NAM wszystko udostêpniæ, ¿eby¶my mieli co wspominaæ i przyjechaæ na drugi rok.
Postarajcie siê te¿ uatrakcyjniæ turniej ³uczniczy i kuszniczy, bo s³ysza³am mnóstwo opinii, ¿e turniej ów jest nudny, a strzelanie takimi seryjkami jest loteri± i nie wygra najlepszy tylko ten, co na szczê¶cie.
Powy¿ej zamie¶ci³am tylko
dobre rady i proszê tego nie braæ jako afrontu, bo to nie jest narzekanie, bo nie narzekam, bo ¶wietnie siê bawi³am - moi Kompanioni równie¿.
Niech Was maj± w opiece ¦wiêty Sucharek, B³ogos³awiona Siorbatka i Wielki Brzdêk!